بازدید 24478
۵

سالم‌ترین اغذیه برای زائران اربعین

کد خبر: ۹۲۸۹۶۹
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۳ 10 October 2019

یک متخصص تغذیه با اشاره به نوشیدن مایعات کافی به ارائه نکاتی در خصوص غذای مصرفی در اربعین حسینی پرداخت.

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، با نزدیک شدن به اربعین حسینی(ع) و روانه شدن میلیون ها عاشق به سرزمین عراق برای زیارت عتبات عالیات با توجه به اینکه عزاداران سرور و سالار شهیدان اقدام به پیاده روی مسیر نجف تا کربلا می‌کنند یکی از نکات مهم رعایت بهداشت مواد غذایی در این ایام است.

در مسیر راهپیمایی بزرگ اجتماع عزارادان حسینی، مواکب و محل های بسیاری آماده پذیرایی و خدمت رسانی به این سیل عظیم هستند؛ اما نکته مهم در این مواکب بهداشت است، همچنین زائرین در طول مسیر باید به تغذیه خود توجه کافی نموده تا بتوانند مسیر این راهپیمایی را بدون هیچ مشکلی و با بالاترین درجه از معنویات سپری کنند.

عدم ابتلا به مسمومیت با رعایت موارد بهداشتی

دکتر مجید حاجی فرجی، متخصص تغذیه در خصوص موارد بهداشتی که در طول مسیر راهپیمایی اربعین زائرین باید به آن توجه نموده گفت: یکی از مسائل مهم در این راهپیمایی، تغذیه است و با توجه به شرایط جوی کشور عراق که گرم است زائرین همواره باید در نوشیدن مایعات و آب کافی بکوشند تا در طول مسیر دچار کم آبی نشوند.

این متخصص تغذیه با اشاره به استفاده زائرین از آب های معدنی اظهار داشت: به دلیل انتقال آلودگی های میکروبی، عفونی و انگلی که به راحتی از طریق آب و شربت های خنک قابل انتقال است؛ زائرین باید از مصرف این مایعات خودداری کرده و تا حد ممکن از آب های معدنی استفاده کنند. گفتنی است هر گونه آلودگی میکروبی می تواند فرد را دچار مسمومیت کند.

وی در ادامه بیان کرد: در طول این مسیر موکب های مختلفی آماده پذیرایی از زائرین هستند اما طبعا بیشتر غذاها با فرهنگ های مختلفی تهیه شده اند و امکانات تهیه این غذاها ممکن است بسته به شرایط موجود کم یا زیاد باشد؛ بنابراین به دلیل اطلاع نداشتن زائرین از شرایط تهیه طبخ غذا بهتر است که زائرین برای دریافت غذا به موکب هایی که موارد بهداشتی در آن ها رعایت می شود مراجعه کنند.

غذاهای سرخ کرده کمتر مصرف شوند

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه زائرین از مصرف غذاهای سرخ کرده و پر نمک خودداری کنند بیان کرد: امکان مسمومیت برای سالمندان و کودکان بیش از بقیه زائرین است؛ بنابراین این افراد همواره باید به تغذیه خود دقت بیشتری داشته باشند، همچنین افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند از مصرف غذاهای سرخ کردنی که بیشتر مواقع به نمک آغشته هستند خودداری کنند.

وی در خصوص تغذیه بیماران خاص نیز چنین گفت: بیماران دیابتی و افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و کلیوی هستند حتما قبل از سفر باید با پزشک خود مشورت کرده و در طول سفر داروهای خود را همراه داشته باشند؛ به خصوص افراد دیابتی که نیاز به تزریق انسولین دارند اقدام به نگهداری انسولین در جای خنک کنند.

نیاز به آموزش کافی در طبخ غذا

دکتر حاجی فرجی با اشاره به اینکه آموزش کافی به افرادی که اقدام به پخت غذا در مواکب می کنند وجود ندار،د گفت: در تمامی موارد این امکان وجود ندارد که یک سرآشپز اقدام به طبخ غذا کند بنابراین آموزش های کافی در این زمینه بسیار لازم است، به خصوص به هنگام پخت گوشت و مرغ که احتمال ورود آلودگی و مسمویت بالایی دارد.

این متخصص تغذیه در آخر با اشاره به اینکه در طول مسیر زائرین همواره از غذاهای سبک و کم حجم مصرف کنند اظهار داشت: زائرین همواره باید جهت جلوگیری از گرمازدگی مایعات کافی بنوشند به خصوص گروه های آسیب پذیر که شامل بانوان باردار، کودکان و سالمندان است؛ گفتنی است همراه داشتن الکترولیت ها (آب و مقداری نمک) برای افرادی که به فشار خون مبتلا نیستند جهت جلوگیری از اختلالات الکترولیتی و گرمازدگی بسیار موثر است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۵
بهترین کم حجم ترین و سالم ترین غذا نان خشک و پنیر و مغز بادام بود که با خودمون بردیم.
چند ساله که داریم از مرز شلمچه تا کربلا راه میریم هیچ نوع مریضی یا غذای غیربهداشتی یا این جور موارد برای پیش نیومد همه مواکب بهترین غذاها رو برای زوار میپزن پس لطفا توصیه هاتون رو واسه خودتون نگه دارین
ببخشید آقای دکتر زایر امام حسین هیچ فقط از آب وعذای که میدن نترسید بخوری ،من یازده سال که اونجا خدمت میکنم هیچ بلای سرم نیامد بقوه اللهی واهل بیت محافظ زایر امام حسین ع هستن
سالمترین اغذیه... بعد عکس سیب زمینی سرخ کرده.... آخر هنری تابی
بالاخره سالمترین اغذیه چی بود؟ بدترین رو گفتین...بهترین رو نگفتین که؟!!!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل