بازدید 29771
مرور روزنامه‌های پنجشنبه هجدهم شهریورماه

ایران، ژاندارم جدید آسیای میانه و خاورمیانه / همه مردان دولت نهم در کابینه فراجناحی / کابینه درون‌طالبانی!

از هشدار آژانس درباره ایران تا هشدار روسیه به غرب، قیمت خودرو می‌شکند؟ دلایل برآورد‌های بین‌المللی از سقوط GDP دلاری ایران، بند‌ها و پند‌های پنجشیر، دستور قاطع واکسیناسیون ۲۴ ساعته، انتصاب جانشین فرماندهی کل نیرو‌های مسلح در امور نیروی انتظامی، وام یک میلیاردی، و امکان تازه برای شوک قیمتی مسکن و انکار پاکستان، دروغ طالبان و درخواست احمد مسعود، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۰۷۵۰۶۳
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۸ 09 September 2021

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز پنجشنبه هجدهم شهریور در حالی چاپ و منتشر شد که ایران به دنبال دولت فراگیر در افغانستان، افزایش وام مسکن، یکه‌تازی فوتبال ایران در آسیا، اعتراض به برکناری بیژن عبدالکریمی و عذرخواهی بی فایده اشرف غنی در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛


کابینه درون‌طالبانی!

سیدعباس حسینی طی یادداشتی در شماره امروز جوان با عنوان کابینه درون‌طالبانی! نوشت: طالبان با به دست گرفتن کنترل افغانستان و قدرت در این کشور در سه هفته گذشته، به گفته رهبران ارشد این گروه در برابر یک آزمون سرنوشت‌ساز جدید و کاملاً متفاوت نسبت به قبل قرار گرفت، از همین رو در اولین گام با اعلام عفو عمومی سعی کرد روند گذار از کارزار نظامی به سیاسی- اجتماعی و دولتداری را با خویشتنداری، آغوش باز و روی گشاده آغاز کند.


جدای از رواداری مردمی طالبان در برخورد با اقشار و گروه‌های مختلف مردمی اعم از شیعه و سنی و همچنین جریان‌های سیاسی- اجتماعی، به رغم مشکلاتی که وجود داشت، یکی از مواردی که طالبان در ماه‌های گذشته به خصوص در سه هفته اخیر همواره بر آن تأکید کرد، ایجاد یک دولت فراگیر اسلامی با حضور همه اقوام و گروه‌ها بود. در این زمینه نیز مقام‌های ارشد و رهبری طالبان در سه هفته گذشته مذاکرات و گفتگو‌های مختلفی با جریان‌های متعدد انجام دادند و همه منتظر اولین گام جدی و البته متفاوت طالبان با تشکیل دولت جدید بودند، البته باید گفت که فرار محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهور سابق افغانستان که لکه ننگی بر تاریخ این کشور برجای گذاشت، همه معادلات سیاسی برای ایجاد یک دوره گذار یا انتقالی از وضعیت موجود به شرایط جدید با حضور طالبان را به هم ریخت. فرار اشرف غنی و فروپاشی دولت افغانستان، در حالی که طالبان تصمیم نداشتند وارد کابل شوند، به یک باره آن‌ها را با یک فشار مضاعف سیاسی مواجه کرد، در حالی که آمادگی لازم را برای پذیرش آن نداشتند، اما با وجود این نیز مدیریت اوضاع افغانستان در سه هفته گذشته و بازگشت امنیت نسبی به سراسر این کشور تا اندازه‌ای قناعت‌بخش است.


سرانجام طالبان عصر روز سه‌شنبه (۱۶ شهریور) کابینه دولت جدید خود را در افغانستان اعلام کرد، اما به رغم شعار‌ها و پیام‌های رهبری این گروه برای شکل‌دهی یک دولت فراگیر، فهرست اعلام شده، چیز دیگری را نشان می‌دهد. تمام مقام‌های کابینه دولت جدید افغانستان به رهبری طالبان در این فهرست ۳۳ نفری، از آنچه به عنوان رئیس‌الوزرا اعلام شده تا معاونان برخی وزارت‌ها، هیچ فردی خارج از گروه طالبان مشاهده نمی‌شود، از این روی، مقام‌های کابینه دولتی که طالبان اعلام کردند، همه از اعضای ارشد این گروه هستند، این در حالی است که حداقل انتظار می‌رفت طالبان از ظرفیت‌های عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان، حامد کرزای رئیس‌جمهور پیشین این کشور و همچنین گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان در دولت جدید بهره ببرد و گمانه‌زنی‌ها نیز چنین امری را می‌رساند. با اعلام این دولت، نه تنها مردم افغانستان و جریان‌های داخلی در این کشور به نوعی شوکه شدند بلکه کشور‌های همسایه، منطقه و جهان نیز توقع اعلام چنین ترکیبی را نداشتند، هر چند با اعلام این دولت، سخنگوی طالبان گفت که مقام‌های اعلام شده سرپرست و موقتی خواهند بود و آن‌ها تلاش می‌کنند تا دولت آینده، یک دولت فراگیر ملی باشد، البته باید گفت که دولت‌های ائتلافی در تاریخ ۲۰ سال گذشته در افغانستان نیز همواره دولت‌های ناکام و فاسد بوده‌اند که نه تنها نتوانسته‌اند کاری در راستای تأمین امنیت، ثبات و توسعه و رفاه این کشور انجام دهند بلکه افغانستان را بیش از پیش در بحران ناکامی و ناکارآمدی فرو برده‌اند، به همین خاطر شاید تا حدی باید به طالبان حق داد که چندان تمایلی برای ایجاد یک دولت ائتلافی جدید نداشته باشد.


از سوی دیگر، شواهد نشان می‌دهد رهبر طالبان برای ایجاد دولت جدید، با ناگزیری‌های متعدد داخلی از جمله تنوع شبکه‌ها و زیرمجموعه‌های داخلی این گروه به خصوص حضور شبکه قدرتمند حقانی و خواسته‌ها و توقعات رهبران و فرماندهان این زیرمجموعه‌ها مواجه بوده است. بر اساس این شواهد، در هفته‌های گذشته شاهد نوعی نزاع قدرت در داخل طالبان نیز بوده‌ایم که یک نمونه آشکار آن بین شبکه حقانی و همچنین جریان سیاسی و میانه‌رو ملا برادر، به عنوان رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر است.


به هر حال، به نظر می‌رسد رهبری طالبان در اولین مرحله تشکیل دولت جدید، با نادیده گرفتن مساله مهم کسب مشروعیت ملی و بین‌المللی با ایجاد یک دولت فراگیر، اولویت را در تأمین وحدت و انسجام داخلی خود قرار داده است و در نهایت، دولتی اعلام شده که به نظر می‌رسد همه زیرمجموعه‌های طالبان، به خصوص شبکه حقانی از آن راضی است. حال باید دید که این دولت جدید چه کارنامه‌ای خواهد داشت؟!


همه مردان دولت نهم در کابینه فراجناحی

روزنامه شرق طی یادداشتی در شماره امروز روزنامه شرق با عنوان همه مردان دولت نهم در کابینه فراجناحی نوشت: اصلاح‌طلبان عمدتا عقیده دارند که دولت رئیسی دولت سوم احمدی‌نژاد است، به جز حضور برخی از چهره‌های آن کابینه در دولت سیزدهم؛ تشابه رویکردها، وعده‌ها و سیاست‌ها را هم مثال می‌زنند. بر‌اساس‌این برخی باور دارند که اگر وزرای احمدی‌نژاد موفق بودند، دولت نهم و دهم را موفق می‌کردند. محمدرضا خباز، با اشاره به اینکه دولت آقای رئیسی دولت سوم آقای احمدی‌نژاد است، گفته الان ۱۴ نفر از مسئولان دولت رئیسی یا در دولت احمدی‌نژاد وزیر بودند یا معاون وزیر. خباز به خبرآنلاین گفته که این‌ها نشان دادند که دولت احمدی‌نژاد ناکارآمدترین دولت طول تاریخ انقلاب است؛ بنابراین باز هم با وجود همه این‌ها دعا و آرزو می‌کنیم که ان‌شاءالله دولت موفق شود؛ اما محاسبات ظاهری نشان می‌دهد که «سالی که نکوست از بهارش پیداست». جواد امام، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، هم پیش‌تر درباره ارزیابی خود نسبت به کابینه معرفی‌شده از سوی سید‌ابراهیم رئیسی، گفته بود: این کابینه بیشتر شبیه کابینه سوم آقای احمدی‌نژاد است. به هر حال آقای رئیسی شعار مستقل‌بودن داده بود؛ در‌صورتی‌که کاملا مشخص بود که دست‌فرمان ایشان اصولگرایی است و با این لیستی که معرفی شد، عملا نشان داد که کابینه ایشان وجه اشتراک خیلی جدی با کابینه آقای احمدی‌نژاد دارد؛ زیرا برخی از آن‌ها وزرای آقای احمدی‌نژاد بودند، رئیس تیم اقتصادی که اکنون رئیس سازمان برنامه و بودجه است، وزیر آقای احمدی‌نژاد بوده، تعدادی دیگر یا وزیر بودند یا معاون وزیر یا تعدادی از اصولگرایان تندرو مجلس دهم هستند.


گرچه برخی اصلاح‌طلبان پیشتر مدعی بودند که ابراهیم رئیسی تفاوت‌های بسیار زیاد با محمود احمدی‌نژاد دارد، علی صوفی پیش‌بینی کرده بود که با توجه به این موضوع به نظر نمی‌رسد که رئیسی بخواهد از وزرای احمدی‌نژاد در دولت خود استفاده کند؛ اما این اتفاق نیفتاد و اتفاقا حضور مردان سابق دولت اسبق در دولت رئیسی برجسته است. مشابه این پیش‌بینی را ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا، هم کرده بود و گفته بود با توجه به شخصیتی که از آقای ابراهیم رئیسی سراغ دارم، او خیلی تمایلی برای به‌کارگیری افرادی که در دولت‌های نهم و دهم وزیر بودند، ندارد.


علی‌اکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن احمدی‌نژاد، وزیر نیرو؛ رستم قاسمی وزیر نفت احمدی‌نژاد، وزیر راه و شهرسازی؛ سردار وحیدی وزیر دفاع احمدی‌نژاد، وزیر کشور؛ مسعود میرکاظمی وزیر بازرگانی احمدی‌نژاد، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و حمید سجادی که در دولت احمدی‌نژاد نتوانست رأی اعتماد برای وزارت ورزش را بگیرد، این بار در دولت رئیسی این سمت را عهده‌دار شد. عیسی زارع‌پور (وزیر ارتباطات)، امیرعبداللهیان (وزارت خارجه)، حجت‌الله عبدالملکی (وزیر کار و تعاون) رضا فاطمی‌امین (وزیر صنعت، معدن و تجارت) و سیدجواد ساداتی‌نژاد (وزیر جهاد کشاورزی) و محمدعلی زلفی‌گل (وزیر علوم) هم از مدیران میانی دولت احمدی‌نژاد بودند که حالا به وزارت ارتقا پیدا کرده‌اند. فرهاد رهبر رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دانشگاه تهران در زمان احمدی‌نژاد دستیار اقتصادی رئیسی و علی نیکزاد وزیر راه احمدی‌نژاد هم رئیس بنیاد مسکن شده است. باقر خرمشاد معاون وزیر علوم دولت احمدی‌نژاد معاون سیاسی وزیر کشور، صولت مرتضوی از نزدیکان سابق احمدی‌نژاد، استاندار خراسان و معاون سیاسی وزارت کشور در دولت او معاون اجرائی رئیسی شده و محمد حسینی وزیر ارشاد احمدی‌نژاد معاون پارلمانی رئیسی شده است.


با این وصف کابینه ابراهیم رئیسی نه‌ تنها فراجناحی نشد، بلکه سهامداران اصلی‌اش وزرای سابق احمدی‌نژاد شدند. طیفی از اصولگرایانی که در دهه ۸۰ و با به‌قدرت‌رسیدن احمدی‌نژاد وارد عرصه قدرت و شناخته شدند. در این کابینه نه جریان جبهه پایداری و نه حتی اصولگرایان متقدم و سنتی‌تر مانند طیف جامعه اسلامی مهندسین، مؤتلفه و جبهه پیروان خط امام و رهبری سهمی پیدا نکردند. همان زمان هم وقتی بحث کابینه فراجناحی طرح شد یا رئیسی برای نظرخواهی دست به سوی فعالان سیاسی غیراصولگرا دراز کرد یا از مردم خواست که در یک سایت نظرخواهی برای انتخاب وزرا شرکت کنند، بسیاری هر دو این ایده‌ها را اشتباه خواندند. قابل پیش‌بینی بود که رئیسی با وجود ادعاهایش توان و خواست شکل‌گیری یک کابینه فراگیر را ندارد.
ناصر ایمانی اصوگرا همان وقت هم موضوع تشکیل «کابینه فراجناحی» را غلط دانسته و گفته بود: باید توجه داشت که اساسا کابینه فراجناحی حرف غلطی است. ما چیزی به نام کابینه فراجناحی نداریم و کار درستی هم نیست. در هیچ دوره‌ای هم چنین اتفاقی رخ نداده است. کجا در دولت معروف به اصلاحات کابینه فراجناحی تشکیل شد؟ یا در دوره آقای احمدی‌نژاد کابینه فراجناحی ایجاد شد؟ یا همین‌طور در دوره آقای روحانی؛ اصلا کابینه فراجناحی حرف غلطی است.

 

ایران، ژاندارم جدید آسیای میانه و خاورمیانه


اردوان امیراصلانی طی یادداشتی در شماره امروز اعتماد با عنوان ایران، ژاندارم جدید آسیای میانه و خاورمیانه نوشت: آخرین سربازان امریکایی در تاریخ ۳۱ آگوست افغانستان را ترک کردند و بدین ترتیب صفحه طولانی‌ترین جنگ ایالات متحده بسته شد. شکست امریکایی‌ها و فرار شرم‌آور آنان از افغانستان که پس از بیست سال عقب رانده شدن به بازگشت طالبان به قدرت منتهی شد حاکی از پایان دوران «کشورسازی» و «تعیین سرنوشت برای دیگران» توسط کشوری است که خود را ضامن گسترش آزادی، دموکراسی و سرمایه‌داری در سراسر جهان می‌داند. پایان جنگ افغانستان و اولین شکست دولت بایدن زنگ خطری است برای سه اولویت در تفکر سیاست خارجی امریکا از سال ۱۹۴۵ یعنی مبارزه با ظهور جهان گستر چین، دلجویی از روابط با روسیه و تجدید انزواطلبی نسبی فارغ از این دو نگرانی. مسلما چنین توسعه استراتژیکی بدون عواقب تحقق نخواهد یافت. به قول یک دیپلمات سابق امریکایی، پس از بیست سال «کار فاجعه‌آمیز» چه چیزی از اعتبار بین‌المللی ایالات متحده امریکا باقی می‌ماند؟ امواج شوک‌آمیز وقایع افغانستان در آسیای میانه و خاورمیانه طنین‌انداز شده است. طبیعی است کشور عراق که برای مدت‌ها درگیر «جنگ بی‌پایان» امریکا بوده است از آینده و بازگشت داعش در صورت خروج آخرین ۲۷۰۰ سرباز امریکایی که در حال حاضر میزبان آنان است واهمه داشته باشد. عدم قابلیت اطمینان و کارایی استراتژیک امریکا در خاورمیانه آشکار شده است. از سوی دیگر اوکراین، کشور هم‌مرز با اروپا، همانند دیگر هم‌پیمانان امریکا نگران تعهدات امنیتی و تداوم حمایت‌های امریکا به ویژه در خصوص قربانی شدن در مواجهه با کرملین است. از اینجا به بعد توجه همگان معطوف به ایران است، کشوری با قدرت نظامی سازمان یافته و گسترده و آگاهی عمیق از مسائل منطقه‌ای که تنها نیروی قابل جایگزینی با ایالات متحده در منطقه محسوب می‌شود.

 

این تغییر چشم‌انداز به ویژه در عراق کشور همسایه ایران مشهود است. البته باید حمایت ایران از عراق از سال ۲۰۱۴ در مبارزه با داعش به کمک نیرو‌های مطیع شیعه خارجی که با شکیبایی در طول سال‌ها تقویت شده‌اند را در نظر داشت. بسیج مردمی عراق یا حشدالشعبی از نظر عقیدتی به جمهوری اسلامی نزدیک است. با در نظر گرفتن وضعیت افغانستان، عراق که سال‌ها درگیر جنگ‌های خارجی و داخلی بوده است علاقه زیادی به حفظ همسایه قدرتمند خود برای تامین امنیت داخلی در برابر تهدید‌های تروریستی دایمی از سوی داعش و القاعده دارد.


به نظر می‌رسد در جریان «کنفرانس همسایگان عراق» که در ۲۸ آگوست به‌طور مشترک با پاریس در بغداد برگزار شد، برتری ایران در منطقه در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده باشد. امانوئل ماکرون، اولین رییس دولت غربی که از زمان سقوط کابل به منطقه سفر کرده، به‌طور رسمی به رهبران عراق در مورد حمایت فرانسه اطمینان خاطر داده و خواهان گفتگو و همکاری مابین قدرت‌های منطقه از جمله کشور‌های عرب نفتخیز حوزه خلیج فارس است. اما فراتر از سخنرانی رسمی ماکرون و بازدید از کردستان عراق به نشانه احترام به همه جوامع عراق، بازدید از حرم کاظمین، آرامگاه امام موسی کاظم (ع) امام هفتم شیعیان اثنی‌عشری و دعوت (بنا بر ادعای شخص ماکرون) از وزیر جدید امور خارجه ایران حسین امیرعبداللهیان به پاریس برای گفتگو در مورد روابط دوجانبه، نشانگر درک کامل ماکرون از نفوذ سیاسی واقعی در عراق و فراتر از آن است.


این اجلاس با حضور وزیر خارجه جدید ایران، فرصتی بود تا شاهد حضور مجدد ایران در صحنه منطقه به واسطه دو نماد بارز باشیم. امیر عبداللهیان در هنگام گرفتن عکس رسمی به دور از خطای پروتکل به وضوح موقعیت تهران را به عنوان قدرت برتر منطقه‌ای و امنیتی با قرار دادن خود در ردیف اول که معمولا مختص سران کشورهاست، نشان داد. انتخاب او برای صحبت به زبان عربی به جای فارسی که امری بسیار نادر است، ایران را قبل از شیعه بودن به عنوان یک قدرت مسلمان قادر به محافظت از جهان عرب در مقابل خطر اسلام‌گرایان افراطی معرفی کرد. ایران ابزار‌های زیادی برای تثبیت اوضاع در آسیای میانه و افغانستان در اختیار دارد. مسلما اختلافات میان طالبان و جمهوری اسلامی بر سر موضوعاتی از قبیل کشتار اقلیت شیعه هزاره بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، ترور روزنامه‌نگاران و هشت دیپلمات ایرانی در مزارشریف در سال ۱۹۹۸، از دیرباز بر روابط و تعهدات فیمابین تاثیر زیادی داشته است. اما برای مقابله با دشمن مشترک، ایالات متحده، ایران طبق معمول به انتخاب رویکرد عمل‌گرایانه و نزدیکی دیپلماتیک با طالبان که از مدت‌ها پیش از سقوط کابل آغاز شد، روی آورده است.


به دنبال شکست امریکایی‌ها در افغانستان، تهران همانند روسیه و چین سفارت خود در کابل و دیگر کنسولگری‌ها را در شهر‌های اصلی باز نگه داشت. جمهوری اسلامی طالبان را با واژه سیاسی که برای خود تعیین کرده‌اند یعنی «امارت اسلامی» در نظر می‌گیرد و امید دارد جوامع شیعه افغان که در دوران طالبان برای مراسم عاشورا عزاداری می‌کردند، هرگز نگرانی نداشته یا قربانی سوءاستفاده از قدرت قرار نگیرند. با بازگشت تدریجی مهاجران افغان به کشورشان و برچیده شدن اردوگاه‌های موقت پناهجویان در مرز ایران و افغانستان، تهران تمایل خود را برای افزایش همکاری نشان می‌دهد.


طبیعتا جمهوری اسلامی توسط اتحاد عینی با بنیادگرایانی که به یقین با اصول عقیدتی و مذهبی خود در تضاد هستند، همزمان با تقویت ساختار محور‌های قدرت چین و روسیه در راستای تضعیف واشنگتن در منطقه، تا زمان دست یافتن به جایگاه اصلی خود در منطقه به مبارزه با ایالات متحده ادامه می‌دهد. اکنون کشور‌های منطقه به خوبی درک کرده‌اند که توافق با تنها قدرت دایمی محلی به نفع امنیت ملی آنهاست. بدون شک طبیعت از خلأ بیزار است و ژاندارم جدید خاورمیانه تهران خواهد بود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۸
کسی که کیهان نگاه هم نمیکنه ولی سایت وزین تابناک با بروزرسانی صفحه اول وتیترهای کیهان بطورمرتب آن رابزورجلوی چشم خوانندگانش قرارمیدهدپول میگیری داداش!؟!؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
از تیتر وزین و فاخر وطن امروز به سادگی نباید گذشت؟؟؟!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
بله از زدن وسط سیبل این روزنامه خیلی زجر میکشید!!!!
مرصاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۹
از کیهان خوششان نمی آید ، چون حرف حق میزند و دست خلافکاران را
.رو میکند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۰
کی میگه کسی کیهان نگاه هم نمیکنه

بی بی سی و منوتو
امیر عبداللهیان در هنگام گرفتن عکس رسمی به دور از خطای پروتکل به وضوح موقعیت تهران را به عنوان قدرت برتر منطقه‌ای و امنیتی با قرار دادن خود در ردیف اول که معمولا مختص سران کشورهاست، نشان داد!!!!
(همه مردان دولت نهم در کابینه فراجناحی) علی برکت الله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
فقط مشایی و بقایی نیستند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
همه مردان دولت های هاشمی و خاتمی هم در کابینه روحانی بودن
بالاخره ما نفهمیدیم، چرا در دولت روحانی این حجم واکسن وارد کشور نشد ؟

الف ) دولت روحانی بی کفایت و ناتوان بود ؟

ب ) عده ای پر قدرت در کار دولت روحانی عمدا سنگ اندازی میکردند و حالا نمی کنند !!!!!؟؟؟؟؟

هر چه بود ، جان دهها هزار نفر از مردم، قربانی شدند که میتوانست نشود !!!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
از مخبر بپرس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
انشاءالله خدا بیدارتان کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۹
گزینه ب
جناب سردار رحیم صفوی، مردم ۴۳ سال گذشته صبر کردند و بحث چند روز نیست
و سال به سال ،، دریغ از پارسال !!!

بالاخره زاندارم منطقه بودن ، خوب است ؟
یا بد است ؟
روزنامه جوان کم مونده بجای حکومت و ملت ایران برای طالبان تاییدیه بفرستد.


ایران لازم نیست ژاندارم منطقه باشد وقتی حتی نمی تواند از امنیت غذایی و جانی و شغلی مردم خودش محافظت کند.
کابینه طالبان علاوه بر عدم استفاده از گروه های فکری و سیاسی دیگر با تعیین 95 درصد کابینه از ملیت پشتون نشان داد که تمامیت خواه است. این امر در سایه عدم وجود قدرت و فشار از سلیقه ها و ملیت های دیگر طبیعی به نظر می رسد! چه حتی بعد از 42 سال از گذشت انقلاب اسلامی ایران، تمامیت خواهی گروه اصول گرا و در عین حال استفاده حداکثری از وزرا و مدیران فارس زبان به شدت خود نمایی می کند.
جالبه که این ها اون وقت می فرماین چرا طالبان دولت فراگیر تشکیل نمیده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
دولت طالبان یکدست شده
زمان مناسبی فراهم شده تا شعبه کیهان در کابل افتتاح شود
امیر عبداللهیان با زیرکی که از قبل برنامه ریزی شده بود با قرار دادن خود در صف اول با بی زبونی گفت دوران قبل که باج داده می شد تمام شده و دوران جدید در راه است
و جالبی آن هم این است که عده ای.... در داخل دنبال تخریب بودن از این حرکت هوشمندانه چون می خواستند همچنان منفعل باشیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
تو چیکار به این کارا داری،ساندیستو بخور!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
از ساندیسی که به تو می‌رسد برای تخریب ایران مشخص است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
جوابی ندارن ساندیس ساندیس میکنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
عمر و جوونی مون رو که خدا به عنوان یه نعمت بهمون داده بود، با دست و پنجه نرم کردن با شرایط اقتصادی و اجتماعی هدر دادند که مُبصر خاورمیانه بشند ؟!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۹
احسنت افرادی هستند که تا حرف درست میزنی قاطی میکنند
چرا نمی گویی وزاری دولت احمدی نژاد زیر ساخت ساز که نظیر نداشتن در ساختن ایران و قطعا این دور هم تکرار خواهند کرد و این عقب ماندگی این 8 سال عقب گرد گذشته را جبران می کنند
مدیریت اقتصادی احمدی نژاد مشکل داشت که دیگر آن افراد نیستند و افراد اصلاح گر آمدن برای آوردن رفاه اقتصادی
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
منظورت از زیر ساخت ساز احیانا همون وزیری نبود که میگفت مردم به اینترنت با سرعت بالاتر از 128 کیلو بیت نیاز ندارن؟! و برای سرعت بالاتر که فقط 256 بود باید گواهی اشتغال به تحصیل از دانشگاه میبردیم؟ و هشت سال هیچ پیشرفتی در اینترنت نداشتیم؟!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
دوران احمدی‌نژاد بشکه نفت بالای 100دلار بود

کار شاقی که نکردند هیچ
حتی کم کاری و ریخت وپاش و حیف و میل کردند
نویسنده محترم اعتماد، مثل اینکه دچار توهم شده، یکی ایشان را کنترل کنند.
ناکارامدترین دولت که همه می‌دانند دوستان خود شما بودن
آدرس غلط نده
با تسلیحات ۴۰ سال پیش نمی توانیم ژاندارم منطقه باشیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
جان 40 سال پیش؟ حالت خوبه؟
نکنه خودت در 40 سال قبل گیر کردی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۰
خوابی
ادم باید خیلی بی انصاف باشه باشه که به دولت احمدی نژاد بگه نا کارامدترین دولت . اگر دولت نهم و دهم ناکارامد بود اسم دولت روحانی رو چی باید گذاشت.عجب رویی دارن این ها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
ببینیم دولت هماهنگ شما چکار می کنه، شب دراز است و قلندر بیدار
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
دولت احمد ی نژاد باتوجه به درآمد افسانه ای که در اختیار داشت بی‌خاصیت ترین دولت ایران در تاریخ چندهزار ساله ش هست، ر
آرش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
کاری به شخصیت احمدی نژاد ندارم اما از نظر کاری دولتش تمام رکوردها رو شکست
خیالات ورش داشته روزنامه اعتماد.
هر زمان دولت ایران فراجناحی شد ، دولت افغانستان نیز دولتی فراگیر خواهد شد.
کیهان از مواضع متناقض خود بسیار ناراحت است اول طالبان خوب اصیل بودند دو روز بعد بد و جنایتکار شدند حالا گیر داده به اصلاح طلبان
چی دارویی مصرف میکنید که به دولت نهم و دهم ناکارمد می گید شما در دوران دولت روحانی مچکریم در ایران تشریف نداشتید!!
ژاندارم منطقه ..با مردمی فقیر و ناامید البته
در متن روزنامه شرق بود: علی نیکزاد وزیر راه احمدی‌نژاد هم رئیس بنیاد مسکن شده است... در حالی که رئیس جدید بنیاد مسکن، برادر علی نیکزاد وزیر راه احمدی‌نژاد می باشد نه خودش... وقتی اطلاعات اولیه نویسنده متن روزنامه شرق اینه، معلومه تحلیل این نویسنده هم آبکی است....
تابناک شما که دوری کیهان را نمی توانی تحمل کنی چرا با هم ادغام نمی شوید اینطوری تکلیف خوانندهای سایت شما هم معلوم میشه
ژاندارم منطقه؟ نوشابه باز بفرمائید برای خودتان
ایران، ژاندارم جدید آسیای میانه و خاورمیانه:
آقای امیر اصلانی از روزنانه اعتماد؛ میکرون آمد عراق باعث شد که شرکت توتال قرداد نفتی 27 میلیاردی با عراق بست. فرانسه نقد میگیرد همشیه نقد میگیرد. ایکاش شما توضیح بدهید که نقش جدید ایران در ارتباط با افغانستان چه چیزی گیر مردم ایران میآید؟ طالبان به چیزی متعهد نیست و بازیگردان اصلی افغانستان هم پاکستان است. ایران باید به خاطر مردم افغانستان نقد بدهد و طالبان فعلاً ، هم بجز کاشت مواد مخدر چیزی ندارد ایران هم که قربانی همین مواد مخدر است. ایران هم که وارداتی ندارد که آنرا برای مردم افعانستان ترانزیت کند، اگر قرار باشد که همین گرانی که به مردم ایران تحمیل شده را از دهان مردم مردم بیشتر بگیرد و به افغانستان که پول ندارد بدهد، میشود "چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است". امریکا چه با نقشه چه بی نقشه و برای فرار؛ مشکلات افغانستان را انداخت گردن ایران. حتی اسمی هم از پاکستان نمیبرد، بایدن میگوید: چین ، روسیه و ایران. ایکاش بفرماید در این وضعیت نقداً برای مردم ایران چه دست آوردی دارد؟ باورهای طالبانی هیچ سنخیتی با باروهای ایران و مردم ایران ندارد. پاکسان هم که به دنبال منافع خودش است و در پنچشیر و کابینه معرفی شده هم نقش پاکستان کاملاً روشن و واضح است. کمک به افغانستان در این شرایط اقتصادی بد مردم ایران چیزی بجز فشار بیشتر به مردم چه خواهد داشت؟ صادرکنندگان کالا به افغانستان فقط سود میکنند و ضرر را مردم ایران میدهند یعنی کمیود کالا و اجناس و گرانی بیشتر. ایکاش چیزی که نقداً به مردم میرسد را توضیح بدهید؟
ایران، ژاندارم جدید آسیای میانه و خاورمیانه:
سلاحهای که امریکا خواسته یا ناخواسته در افغانستان برای طالبان گذشت خیلی پیشرفته است. امریکا اگر بخواست میتوانست تعدادی ازاین سلاحها را برای اینکه بدست طالباها نیفتد از افغانستان خارج کند یا انها را از بین ببرد. چرا این کار نکرد؟
سانسور میکنی ژاندارم منطقه ؟ اقتداری که با سانسور به دست میاد نتیجش دلار 29 هزار تومنی هست حتما به همکارتون در روزنامه اعتماد اطلاع بدید !!
اقای امیر اصلانی شما مثل اینکه زیادی توهم زده شدی
مطمئنی ژاندارم منطقه
دوما چرا میگی شکست امریکا مطمئنی خروج امریکا شکست بوده بدیختیهای بعدیش که مطمئنن گریبان ایران رو میگیره نمی بینی از کجا معلوم که اینها همه یه توطئه نباشه الان طالبان کشور فغانستان رو گرفته پشتش پاکستان قطر بعد هم عربستان و در نهایت اسرائیل قرارمیگیره
بنظرم برای زیر فشار گذاشتن ایران میتونه در اینده نزدیک یه اهرم خوبی باشه بیدار شو که اوضاع به این راحتی که فکر می کنی نیست و قطعا یکی از بازنده های اصلی ایران هست که تا حالا نمی دونه چه کار باید بکنه
فقط مسئولین میگن ما اشراف کامل به تغییرات داریم اشرالف به چی دارن
آمریکا از افغانستان فرار نکرد ، حکومتی را نصب کرد که بدون هزینه ، در خدمت منافعش باشد و از جیب ملت افغانستان برایش هزینه کند
وقتی میگویند ژاندارم منطقه ، که مردمش در رفاه نسبی باشند ، امنیت باشه ، سران حکومت اول بفکر سلامتی و واکسیناسیون مردم باشند، بعد بیا باهم حرف بزنیم.
جاندارمری:))
ژاندارم منطقه ؟ .
فکر می کنید چون امریکا از افغانستان رفته و در دو یا سه کشور نفوذ داریم ژاندارم شدیم؟! کدام از این کشورهای خاورمیانه به حرفهای شما گوش میدهند این را بدانید که طالبان در دراز مدت بدتر از امریکا است٫ ژاندارم بودن بر این است که هم قدرت سیاسی و نظامی داشته باشیم که اینطور نیست .اگر عربستان با ایران درگیر شود و پاکستان پشت سر او قرار بگیرد چه خواهید کرد و افغانستان هم به ان اضافه شده؟!
سلام. بالاخره مشکل زنان کشور خودمون برای رفتن به استادیوم برای تماشای مسابقات حل شد یا نه. یادمون نره که دختر آبی بخاطر نداشتن این حق خود را سوزاند.
تنشی که ترامپ در جهان بوجود آورده با دلجویی از چین و روسیه درست نمی‌شود. چون می‌دانند که ممکن است دوباره شخصی مانند ترامپ دوباره رئیس‌جمهور شود.
یارو را به ده راه نمی دادند سراغ خونه کدخدا را می گرفت
جناب نویسنده روزنامه اعتماد اصلا نمیدونه آسیای مرکزی کجاست . مرد حسابی ما کجا تو ترکمنستان و ازبکستان و ... دست برتر داریم . اونجا حیات خلوت روس هاست . ایران بره اول جلوی ترکمنستان رو بگیره که با گازش باج گیری می کرد و تو روزهای سرد زمستون قراردادش رو عملی نمی کرد و گاز رو قطع می کرد و راننده‌ای کامیون ایران رو در این کشور آزار و اذیت و زندانی می کرد . قمپز و حرف الکی که هزینه نداره .
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار