بازدید 24425
مرور روزنامه‌های سه شنبه نوزدهم مرداد

وای به حال قانون! /رئیسی و سیاست منطقه‌ای میدانی!/روزنامه جوان: وزارت خارجه باید تغییر هویتی یابد

زمزمه‌های آزادسازی مجدد واردات خودرو، مصایب زاکانی در مسیر «بهشت»، هشدار افزایش فوت روزانه کرونا به ۶۰۰ تا۸۰۰ نفر در مرز تحقق، تازه شدن داغ اسید پاشی اصفهان در ارومیه، گفت‌وگوی رئیسی مکرون، لزوم تصویب قانونی برای تفکیک اعتراض و اغتشاش، مرتضوی تبرئه شد؟ پیش‌بینی اصلاح‌طلبان از کابینه رئیسی، چالش‌های متقابل محرم و کرونا و پشت‌پرده فشار نظامی غرب علیه ایران، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۰۶۹۰۸۲
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۵:۴۶ 10 August 2021

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز سه شنبه نوزدهم مردادماه در حالی چاپ و منتشر شد که زاکانی در برابر سد قانون و قالیباف، و افزایش فوت روزانه کرونا به ۵۸۸ نفر و داد مردم از بی دارویی از یک سو و گفت و گوی رئیسی – مکرون و برپایی تکایا و حسینیه‌ها و عزاداری‌های محرم در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛


روزنامه جوان: وزارت خارجه باید تغییر هویتی یابد

مرتضی سیمیاری طی یادداشتی در شماره امروز جوان با عنوان وزارت خارجه باید تغییر هویتی یابد، نوشت: رئیس‌جمهور در روز تحلیف خود در مجلس از برنامه دیپلماسی کشور رونمایی کرد. سید ابراهیم رئیسی در فرازی از سخنان خود گفت که تحریم‌ها باید برداشته شود و از هر تلاشی برای تحقق این هدف استقبال می‌کنیم.
ساعتی پس از سخنان رئیسی در پارلمان، ند پرایس، سخنگوی کاخ سفید در واکنش به اظهارات سید ابراهیم رئیسی تأکید کرد که اگر ایران عزم راسخی برای برداشته شدن تحریم‌ها دارد به مذاکرات وین بازگردد.

تغییر دولت در ایران تنها به معنای تعویض مذاکره‌کنندگان در آینده نخواهد بود بلکه مفهوم «مذاکره» و «لغو تحریم‌ها» نیز تغییر کرده است. طرف غربی باید تمام خاطرات شیرین خود با تیم ایرانی در هشت سال گذشته را فراموش کند و بسته‌ای قابل‌فهم برای لغو همه تحریم‌ها روی میز قرار دهد.
اکنون ایران برای مذاکرات آینده در لغو تحریم‌ها پس از تشکیل دولت مردمی برای غرب پیام‌های مشخصی دارد:
۱- نگاه کدخدا و رعیت؛ برتری چشم رنگی‌ها بر شرقی‌ها و مفاهیمی ازاین دست که سال‌ها بر شکل مذاکرات و نتایج آن حاکم بوده رنگ‌باخته و تفاهم برابر بر اساس حفظ منافع ملی ایران و مقاومت اسلامی و مردمی منطقه جایگزین آن خواهد شد.


۲- در هشت سال گذشته، وزارت امور خارجه به یک حزب سیاسی تبدیل شده و مذاکره با غرب بیش از آنکه دربرگیرنده مؤلفه‌های مرتبط امنیت ملی ایران باشد، منافع یک جناح خاص را پیش برده است. این وضعیت باعث سوءاستفاده دشمن گردیده و با دادن وعده‌های سرخرمن امتیاز کسب کرده اند، ازاین‌پس با درایت رئیس‌جمهور و شورای عالی امنیت ملی مفاهیمی، چون باند نیویورکی‌ها و حلقه نیاوران منحل شده و یک گروه شاخص مسئولیت و شکل ارتباط با طرف غربی را بر عهده خواهند داشت.
۳- دولت روحانی گمان می‌کرد که با حل مناقشه هسته‌ای با امریکا، روابط تهران با واشنگتن عادی‌سازی و سیل دلار‌های آن‌ها (تا سطح ۴۰ میلیارد دلار) برای توسعه روابط تجاری با ایران جاری می‌شود. تیم مذاکره‌کننده جدید این توهم را کنار گذاشته و به‌خوبی می‌داند مسئله دشمن با ایران هسته‌ای نیست و مذاکره بهانه‌ای برای تضعیف ایران و تبدیل آن به یک کشور خنثی است. امریکایی‌ها دیگر از این وجه اندیشه لیبرال مآب سودی نخواهند برد.
۴- ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای عالی امنیت ملی و خارج کردن آن از دست وزارت خارجه، آن وزارت را چابک‌تر کرده و با ترمیم مجدد معاونت اقتصادی نقش‌های جدیدتری برایش ترسیم می‌شود. ترکیه به‌عنوان رقیب ایران در منطقه در حال حاضر بیش از ۲۰۰ رایزن اقتصادی داشته و از بسط روابط خود بهره قابل‌توجهی می‌برد.
مهم‌ترین مأموریت برای وزارت خارجه در آینده تغییر نگرش حاکم بر آن است، البته این موضوع با تغییر یک وزیر امکانپذیر نبوده و لازم است مراکز آموزشی و پژوهشی نزدیک به وزارت خارجه به‌صورت بنیادین متحول شوند؛ لازم است در اقدامی جهادی و انقلابی تفکرات باقی‌مانده از دوران انفعال بر آن نهاد تغییر کرده و سیاست‌گذاری‌های «مزیت محور» جای راهبرد‌های «نیاز محور» را گرفته و «روحیه غرب‌گرا» تغییر کند. قبل از هر مذاکره با طرف امریکایی نیاز است با یک انقلاب فرهنگی، شاخص‌های موجود تغییر کند.


رئیسی و سیاست منطقه‌ای میدانی!

صابر گلعنبری، تحلیلگر مسائل بین‌الملل طی یادداشتی در شماره امروز آرمان ملی نوشت: بالاخره دوران ریاست‌جمهوری حسن روحانی به اتمام رسید و ابراهیم رئیسی کار خود را آغاز کرد. هم‌اکنون ناظران خارجی منتظر رویکرد رئیس‌جمهوری جدید در پیگیری سیاست خارجی ثابت جمهوری اسلامی ایران هستند. خود رئیسی سه روز پس از اعلام نتایج انتخابات و در اولین کنفرانس خبری خود چارچوب کلی سیاست خارجی دولتش را اعلام کرد و در مراسم تحلیف نیز با تفصیلی بیشتر به تشریح آن پرداخت. رئیسی در سخنان خود بر حل بحران‌های منطقه و مشکلات منطقه از طریق گفتگو تاکید و اعلام کرده که اولویت سیاست خارجی دولتش بهبود روابط با همسایگان است. اینجا ذکر این نکته مهم است که ایران در روابط خارجی خود با دو سطح بحران مواجه است که به اشکال مختلفی با هم گره خورده و از یکدیگر تاثیر می‌پذیرند؛ نخست تنش‌ها و بحران‌های منطقه و دیگری بحران‌های بین‌المللی با غرب و به خصوص آمریکا. دولت روحانی معتقد بود حل بحران‌های خارجی از سطوح بین‌المللی آن امکان‌پذیر است که در آن صورت حل بحران در روابط منطقه‌ای تحصیل حاصل است؛ اما این گزاره به مرور وقت ناصوابی خود را نشان داد و دیدیم که همین تداوم تنش و بحران در روابط منطقه‌ای چه تاثیری بر خروج آمریکا از برجام و تشدید سیاست فشار حداکثری گذاشت.

 

اما در مقابل گویا دولت جدید در صرافت «حل و فصل» بحران‌های خارجی از خاستگاهی منطقه‌ای است؛ به این معنا که این امر از سطوح منطقه‌ای بحران‌های خارجی شروع شود تا سطوح بین‌المللی آن‌ها را در برابر امر واقع اجتناب‌ناپذیری قرار دهد. البته گویا این باور از آنجا ناشی می‌شود که حل‌و‌فصل بحران‌های بین‌المللی (با غرب) امکان‌پذیر نیست و همین موجب تقویت نگاه منطقه‌ای و شروع از سطح منطقه‌ای بحران‌های خارجی شده است. البته نگارنده بر این باور است که روابط تاثیر و تاثری دو سطح بحران‌ها می‌طلبد که به صورت همزمان و به موازات هم حل بحران در روابط منطقه‌ای و بین‌المللی پیگیری شود. به هر حال، خود مکانیسم «حل و فصل» منطقه‌ای هم ملزومات خاص خود را دارد؛ اینکه دو طرف یا طرف‌های مختلف اراده‌ای کافی برای این کار داشته داشتند و به درک و فهم مشترکی رسیده باشند که تداوم این بحران‌ها به نفع هیچ‌طرفی نیست و همه متضرر خواهند بود؛ اما تا زمانی که این درک وجود نداشته باشد و همه به‌نوعی کورسوی امیدی به ضربه فنی حریف چه از طریق فشار حداکثری آمریکا و اجماع بین‌المللی چه از طریق نیرو‌های میدانی و نیابتی داشته باشند، زیاد نمی‌توان امیدوار به حل تنش و بحران در منطقه بود. اما چشم‌انداز سیاست منطقه‌ای و در قابی بزرگ‌تر سیاست خارجی جمهوری اسلامی در دوره رئیسی از دریچه تصاویری که از مراسم تحلیف به جهان مخابره شد، قابل‌رویت است. در این مراسم شاهد حضور بی‌سابقه رهبران گروه‌های همسو با ایران در میادین و حوزه‌های نزاع و نبرد در منطقه بودیم؛ از رهبران حزب‌ا... و حماس گرفته تا انصار‌ا... یمن و حشدالشعبی عراق. در مراسم تحلیف‌های پیشین شاهد چنین حضوری هماهنگ و متعدد از گروه‌های متحد با ایران نبوده‌ایم. جالب اینجاست که این رهبران در صف نخست و نماینده اتحادیه اروپا در صف دوم قرار داشت. همین تصویر خود گویای دو نکته کلیدی است؛ نخست اینکه سیاست خارجی دولت جدید به جای مسائل بین‌المللی و مذاکره با آمریکا و اروپا بر سیاست منطقه‌ای متمرکز خواهد بود و اولی در درجه دوم اهمیت قرار دارد و دوم اینکه سیاست منطقه‌ای دولت جدید کاملا میدانی خواهد بود. از این رو، طرح گزاره گفتگو از طرف رئیسی برای کاهش تنش و حل مشکلات منطقه‌ای و همزمان با آن مخابره تصویر مشارکت بی‌سابقه رهبران متحدین منطقه‌ای جمهوری اسلامی بر این نکته تاکید دارد که اولا تهران از موضع میدان و واقعیت‌های میدانی گفتگو خواهد کرد و ثانیا در گفتگو‌های احتمالی قرار نیست از این گروه‌های متحد خود دست بکشد و ثالثا می‌خواهد این مذاکرات منتج به رسمیت‌یافتن و شناسایی منافع جمهوری اسلامی در سطح منطقه و حوزه‌های محل فعالیت این گروه‌ها شود. این هم چیزی نیست که مورد‌پسند طرف‌های منطقه‌ای و متحدان بین‌المللی آن‌ها باشد که خواسته اصلی آن‌ها دست کشیدن ایران از حمایت از این گروه‌ها و سازمان‌ها در هر گفت‌وگویی احتمالی؛ چه در سطح منطقه‌ای و چه در سطح بین‌المللی است. از این رو، واقعیت تلخ این است که دورنمای چندانی برای حل‌و‌فصل مشکلات منطقه از طریق گفتگو حداقل در کوتاه‌مدت قابل‌تصور نیست.


وای به حال قانون!

عبدالصمد خرمشاهی ‪ طی یادداشتی در شماره امروز روزنامه آفتاب یزد نوشت: سال ۱۳۷۵ قانونی تصویب شد تحت عنوان قانون تعیین شرایط احراز سمت شهردار. در این قانون مشخص شده بود شهردار‌ها در همه شهر‌ها با جمعیت‌های متفاوت چه شرایطی باید داشته باشند. شرایط احراز صلاحیت شهردار طبق این قانون به آئین نامه هیات وزیران محول شد.
آیین نامه هیات وزیران سال ۱۳۷۷ به تصویب رسید و بعد‌ها در سال ۱۳۹۷ مجددا تغییر پیدا کرد، طبق این آئین نامه افرادی که می‌خواهند متصدی پست شهرداری باشند باید دارای شرایطی باشند که برخی از این شرایط عمومی است؛ مثل اینکه شهردار باید دارای مدرک پایان خدمت باشد و یا مدارک عالی تحصیلی داشته باشد و غیره.
اما شرایط خاصی هم برای شهردار مد نظر قرار گرفته شده که در آئین نامه سال ۱۳۹۷ به آن پرداخته شده است. برای مثال در شهر‌هایی که زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت دارند شهردار باید ۳ سال سابقه مدیریت داشته باشد. برای شهر‌های دارای جمعیت بالای یک میلیون نفر نیز شهردار باید ۱۰ سال سابقه کار اجرایی و تحصیلات مرتبط داشته باشد.
به نظر من علاوه بر این‌ها کسی که میخواهد بر مسند شهرداری بنشیند باید دارای ذوق و سلیقه خاصی باشد و سابقه کار مدیریت شهری در کارنامه کاری خود داشته باشد مخصوصا کسی که میخواهد مسئولیت شهرداری تهران را بر عهده بگیرد باید حتما دارای سابقه مدیریت شهری باشد.


آقای زاکانی سابقه مدیریت کلان دارند، اما سابقه مدیریتی آن‌ها هیچ ارتباطی به مدیریت شهری ندارد، علاوه بر آن تحصیلاتشان هم با شهردار شدن ارتباطی ندارد. در همه جای دنیا کسانی که میخواهند پست شهرداری را تصاحب کنند دارای سابقه مدیریتی در این حوزه و تحصیلات مرتبط هستند.
اینکه گفته می‌شود قانون باید اصلاح شود تا آقای زاکانی شهردار شوند حرف نادرستی است، اگر قانون بخواهد تابع نظر افراد باشد و برای اشخاص تغییر پیدا کند که باید گفت وای به حال قانون! در واقع قوانین برای رفاه حال مردم تصویب می‌شود. اگر قرار باشد قانونی به خاطر یک شخص عوض شود با هیچ اصولی انطباق ندارد و خلاف عقل، منطق و شعور است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۳۸
تو رو خدا زودتر معرفی کنید زودتر کار رو شروع کنید زودتر به داد مردم برسید اگر اومدید که کار کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
چقدر تو ساده ای
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
کدام کار با کدام نیروی کار بلد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
دلت خوشه
اینا فراتر از قانون هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
میکروفن باز چمران و زینب سلیمانی
و رای ۱۸ تایی شورای شهر در فردای آنروز
و نداشتن تخصص و تجربه لازم طبق قانون ۱۳۹۷
و تکبر زاکانی بر داشتن پیشنهاد سه پست وزارت و شهرداری به دلخواه خودش !!!؟؟؟

اگر با این روش میشد که الان حال و روز کشور و مردم

با این فلاکت و بدبختی و عقب مانده گی نرسیده بود !!!؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
یه شهرداریه دیگه اشکالی نداره چند تا قانون هم زیر پا بذارن
تازه اولشه بعدا اونقد همه قوانینو میپیچونن که بدنمون سر بشه عادت کنیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
یادمه جناب رئیسی فرمودند روزی که من انتخاب بشم به عنوان رئیس جمهور روز پایان فساده
خب الوعده وفا جناب دکتر رئیسی
این هم عرصه عمل
بفرمایید جلوی فساد و بی قانونی را بگیرید
ناشناس
| Ireland |
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
همه دولت ها، دقیقاً عکس شعارهاشون عمل کردند
مثلاً همین دولت قبلی، نهایت بی تدبیری و ناامیدی بود
حالا مبارزه با فساد. چه شود!
شما به چه حقی می خوای نظر مکمل قانون بیاری؟
امثال تو مملکت را به اینجا رساندند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
دقیق بخوان....اینها به نص صریح قانون هم عمل نکردند....جناب خرمشاهی اعمال نظر نکرده...فرق این دو را نمی دانی؟!...در ضمن اگر وکیلی خبره همچون ایشان نتواند نظرش را در مقاله ای بگوید که فاتحه قانونمداری در یک جامعه را باید خواند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
نص صریح قانون!!!
دقیقا با جزئیات بفرمایید!
یقینا این نظر برای جامعه ای که در آن عقل، منطق و شعور در امور حاکم است صحیح است اما نه احتمالا در مورد ایران.
باش تا صبح دولتت بدمد....
.آقای حناچی شهردار تهران دارای مدارک فوق دکترای عمران وشهر سازی بودند ،ولی ایشان اعتقاد داشتند که مدیران ایرانی توان مدیریت کلان شهری ندارند وباید مدیر توانمند از آمریکا وانگلیس آورده شود .دوره اصلاح طلبان کارگزار دوره اختلاسهای میلیاردی وحقوق های نجومی بود .کارنامه سیای اقتصادی آنها را مطالعه فرمائید
تغییر قانون بخاطر یک فرد درسته با هیچ نظر عقلانی و حاکمیتی درست نیست ولی کاملا منطبق با نظر اصول گرایی و شیوه تفکر و مدیریت اینها است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
فکر اصلاح طلبی همین است وقتی ما باشیم ولو ضد قانون درست است منتهی هیچ کاره ایم!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
اومد زد به صحرای کربلا
کافیه انتقاد کنی به عملکردشون بجای اینکه جوابگو باشن میگن اصلاح طلبا فلانن
تو که مدعی اصول هستی خودتو درست کن اصلا اصلاح طلبا همشون خرابن
تو چرا درست نمیکنی خودتو
لازم است جناب رئیسی تمام سفرای خود را از کادرهای یک روزنامه انتخاب کند تا مزد آنهمه جیغ و داد آنها کمی پرداخت شده باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
فقط رییسی بداند که اخرین امید و تیر در ترکش میباشند و چنانچه خودش را اسیر دست تند روهای اصولگرا و جبهه پایداری ها نماید

خودش و مردم و دین خدا را به خطر خواهد انداخت
خوب داداش برای حسینیه کردن کاخ سفید باید ماهیت وزارت خارجه رو تغییر دهیم و انجا رو هم حسینیه کنیم
قانون شهرداری که هیچ در ایران می شود قانون اساسی را هم‌ زیر پا گذاشت.
آقای ظریف وتیم خارجی خوب بودند کی از ظریف بهتر ظریف از خود رئیسی هم با کیفیت تره
در ایران دو تا روزنامه سیاست کلی را تعیین میکنند. کیهان و جوان. جالب اینجاست که معتقدند دنبال منافع جناحی نیستند! پس بفرمایید دنبال منافع کی و کجا هستید چون ملت که روز به روز وضعشان بدتر شده
پاسخ ها
تیزبین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
آقای شریعتمداری این درست که یکی از معجزات آقای رییسی لال کردن زبان برخی از اصلاح طلبان است. اما می ترسم که در این دوره زبان برخی را که در دوره قبل مثل بلبل و طوطی بود را لال کند.
اخه کجای ایران قانون اجرا میشه که اینجا اجرا بشه همه جا بی قانونی بیداد میکنه
موضوع اینست که درمیان آدمهای عرزشی که روزنامه جوان طالب آنهاست آدمی که به مسائل بین المللی آشناباشه وانگلیسی هم بلدباشه وجودنداره وآبروریزیش بیشتره!
عبدالصمد خرمشاهی ‪ طی یادداشتی در شماره امروز روزنامه آفتاب یزد نوشت: برادر شما چقدر دیر متوجه این قضیه شدی که داری مقاله مینویسی خیلی وقته که قانون فقط به لبه شده و آنهم به سوی ملت هست هر جا که لازمه با قانون پوست تن آدم ملت رو میکنن ولی به بزرگان و مسئولان که میرسی فقط قاضی تصیمیم گیرنده هست قانون جایی نداره
روزنامه جوان! به وقت تقسیم پست همین شما ها برای رفتن به بلاد چشم رنگی ها سر و دست می شکنید. این حرف های تکراری را شاید عوام باور کنند ولی برای بسیاری دیگر نخ‌نما و پوسیده شده. فکر بهانه های جدید باشید.
اولین قدم در مبارزه با فساد قانونمداری است. آقای زاکانی سابقه مجاهدت خود را هم ضایع کرده است.
نظر روزنامه جوان در مورد روس ها که چشمانشان رنگی است جویا هستیم. رنگ این ها با رنگ ان ها فرق دارد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
هر وقت روس ها دشمن ایران همانند آمریکا شدن اظهار نطر کنید چون الان بیشتر کاسب هستند تا دشمن مانند بقیه دنیا به غیر از چند کشور محدود
آقای گلعنبری در روزنامه آرمان ملی به خوبی واقعیات سیاست خارجی و میدانی ایران را جمع بندی نموده و نتیجه گیری پایانی ایشان هم منطبق با فرجام مورد انتظار مردم از سیاست خارجی دولت آقای رییسی می باشد.
بنابراین نه تنها هیچگونه تغییری در سیاست منطقه نظام ایجاد نخواهد شد، بلکه به نظر من تقابل بیشتری میان ایران و کشورهای مقابل از جمله عربستان و ترکیه واسراییل به وجود خواهد آمد.
با چنین سیاست تقابل جویانه ای طبیعتا گشایش اقتصادی هم ایجاد نخواهد شد.
شعار بیهوده ندهید هیچ راهی جز ادامه مذاکرات بر جام نیست یا شورای امنیت و فصل هفت
جوان عزیز بهتر ست وزارت خارجه را تعطیل و از سپاه و آقای ولایتی و شریعتمداری برای امور خارجه استفاده کنید
چرا کسی از تبرئه مرتضوی چیزی نمی نویسد؟
قابل توجه نویسنده آفتاب یزد به ویکی‌پدیا مراجعه کن مدرک شهردار نیویورک و لس‌آنجلس با آن خدمات شهری مراجعه کند مدرک کدامشان مرتبط با شهرداری است اصلا با مراجعه به اینترنت چند شهر بزرگ و خدمات شهری سطح بالا را باشه داران مدرک شهر سازی معرفی کنند حالا وای به‌حال مخاطب شما که آنها را نادان فرض کرده اید یا وای به حال قانونی که باید اصلاح شود؟
ناشناس ۱۰:۵۲ ترکمانچای بدم خدمتتون؟
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار