بازدید 15870
مرور روزنامه‌های چهارشنبه ۲۶ بهمن

مسمومیت‌های مرموز: خانه امن کجاست؟ / همه تخم‌مرغ‌ها را در سبد چین نگذاریم/ اداره اقتصاد با توئیت

هیات بزرگ ایرانی با امید‌های بزرگ در پکن، مقام امنیتی ابروکمان، چرا خودپرداز‌ها پول نقد ندارند؟ نشانه‌های نگران‌کننده از تشدید تنش میان ایران و غرب، قانون‌شکنی در بافت تاریخی شیراز، فیدلیتی بورسی ۳۰۰ میلیون پایین‌تر از بازار، پایان دلال‌بازی در ارز، دود افزایش مالیات به چشم چه کسی می‌رود؟ و ۵ هزار دلار فاسد، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۱۶۴۰۶۰
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۳:۵۰ 15 February 2023

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز چهارشنبه ۲۶ بهمن ماه در حالی چاپ و منتشر شد که سفر رئیس جمهوری به چین و تحلیل‌ها و گزارش‌ها درباره آن با تیترهایی همچون دوستان دوران سخت، بازگشت پکن، نگرانی آمریکا و جریان غربگرا از گسترش روابط ایران و چین، هیات بزرگ ایرانی با امید‌های بزرگ در پکن و نمایش قدرت در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛


مسمومیت‌های مرموز: خانه امن کجاست؟


اصغر میرفردی طی یادداشتی در شماره امروز اعتماد با تیتر مسمومیت‌های مرموز: خانه امن کجاست؟ نوشت: مدتی است در برخی آموزشگاه‌ها، مسمومیت‌های گروهی به صورت پیاپی رخ می‌دهند. در روز‌های گذشته، این رخداد غیرمنتظره و خطرناک در شهر قم، پرشمار شده است. در این زمینه، چند پرسش بنیانی پیش می‌آید: چرا چنین رخداد ناگوار و دور از انتظاری بدین شکل در جامعه رخ می‌دهد؟ البته، هر جای دیگری نیز اگر چنین مشکلی رخ می‌داد، برای نمونه در ادارات، پادگان‌ها، دانشگاه‌ها، مراکز ورزشی، مراسم‌ها و آیین‌ها یا حتی در رستوران‌ها، چنین رخدادی نگران‌کننده است و سوال برانگیز. پرسش دوم، اینکه چرا چنین رخدادی در شهری، چون قم تکرار می‌شود؟ مشکل از حوزه مدیریت شهری است؟ یا مشکل از حوزه مدیریت آموزشی است؟ اگر از شهر است، چرا تنها در مدرسه‌ها چنین پدیده نامیمونی رخ می‌دهد؟ اگر از مدرسه است، چه تحولی در مدرسه‌ها انجام شده که شاهد این پدیده هستیم؟ پرسش سوم، اینکه چرا با این همه دستگاه عریض و طویل و رشته‌های تخصصی و فعالیت‌های بین‌رشته‌ای، چون پدافند غیرعامل، چنین رخداد‌های نگران‌کننده‌ای به صورت پیاپی تکرار می‌شوند و نه گزارش روشنی از چیستی و چرایی این پدیده‌ها به مردم داده می‌شود و نه تدبیر و اقدام کارآمدی برای کاهش چنین مشکلاتی انجام می‌شود؟ بدیهی است، با پرشمار شدن یک رخداد، دیگر نمی‌توان آن را یک حادثه دانست، زیرا حادثه به گونه تک موردی رخ می‌دهد. برای شناخت چنین پدیده‌ای، بیش از آنکه نیاز به شناخت ویژگی‌های حادثه باشد، نیاز به شناخت زمینه‌ها و انگیزه‌های انجام آن وجود دارد. اگر مدرسه جای امنی، در زمینه‌های سلامت جانی و آرامش روانی برای دانش‌آموزان نباشد، کجا باید دنبال جای امن و ایمنی برای آن‌ها بود؟ اگر مسوولان یک «آن»، خودشان را جای خانواده‌های دانش‌آموزان قرار دهند، دچار نگرانی و اضطراب نمی‌شوند؟ 

جایگاه مسئولیت‌پذیری و مدیریت مدیران آموزشی و در مرتبه بعد مدیران اجرایی در این زمینه‌ها، کجاست؟ گویی مدرسه‌ها رها شده‌اند و مدیران محترم آموزش و پرورش، در پی هر رخدادی تنها به فکر تغییر برنامه‌های آموزشی و محتوای کتاب‌های درسی می‌افتند؟! امنیت جسمی و زیستی دانش‌آموزان، کجای برنامه‌های آموزشی قرار دارد؟ آیا چنین شماری از مسمومیت‌ها، پرسش‌برانگیز و ابهام‌گونه نیست که مدارس یکی پس از دیگری، دچار این مشکل می‌شوند؟ چنین رخداد‌های نگران‌کننده‌ای، از یک‌سو و نبود شفافیت و پاسخگویی و همچنین اقدام کارآمد برای پایان یافتن این رخداد‌ها، از سوی دیگر، مردم را بیش از یک رخداد تصادفی نگران می‌سازد. گویی یک برنامه خطرناکی است که دومینووار در مدرسه‌ها خود را نشان می‌دهد. این شرایط رمزآلود چیست؟ الی ماشاءالله برای امور گوناگون اتاق فکر، شورا و کارگروه وجود دارد، آیا مسوولان از شناسایی، معرفی و مدیریت چنین مشکلی که محیط مدرسه را برای دانش‌آموزان ناامن و برای خانواده‌های آن‌ها دلهره‌آور ساخته است، ناتوانند؟ پس چگونه از مدیریت‌های نمونه و افق روشن برای آینده سخن می‌گویند؟ سلامت جسمی و روانی هر فردی مقدم بر پیشرفت علمی، آموزشی و اجتماعی وی است. اگر در سایه ندانم‌کاری‌ها یا اقداماتی که ماهیت و ریشه آن‌ها بیان نمی‌شود، محیط آموزشی به تله وحشت تبدیل شود، دیگر آموزش نسل جوان و نوجوان چه معنایی دارد؟ آیا چنین وضعیت مبهم و مرموزی، به دلسردی دانش‌آموزان از تحصیل منجر نخواهد شد؟ اگر واقعا تحصیل دانش‌آموزان به ویژه دانش‌آموزان دختر ضرورت دارد، که همین‌گونه است و اگر مسوولان، آموزش اثربخش را بسان یکی از اهداف و رسالت‌های کاری خود می‌دانند، چرا محیط آموزشی برای دانش‌آموزان ناامن می‌شود و بدین‌گونه زمینه‌ای فراهم می‌شود تا احساس امنیت آنان و خانواده‌های‌شان به کمترین اندازه ممکن فروکاسته شود؟ جامعه منتظر پاسخگویی مسوولان است. در شرایطی که مردم با همه تنگنا‌های معیشتی و اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و صورت خود را با سیلی سرخ نگه می‌دارند، تحمل و پذیرش چنین وضعیت نگران‌کننده‌ای در محیط آموزشی خارج از توان ذهنی آنان است. نگرانی از چنین مشکلاتی و درخواست برای مدیریت آنها، چیزی نیست که با گذر زمان به فراموشی سپرده شود.

 


اداره اقتصاد با توئیت


رضا صادقیان روزنامه‌نگار طی یادداشتی در شماره امروز همدلی با عنوان اداره اقتصاد با توئیت نوشت: با وجودی که رسانه‌های حامی دولت از فعالیت‌های چشم‌گیر، خستگی‌ناپذیر و تلاش‌های شبانه‌روزی مدیران دولت سیزدهم همانند آنچه به صورت پوشش خبری از تماس‌های تلفنی و حضور معاون اول رئیس جمهور در منطقه زلزله‌زده شهر خوی انجام شد، گزارش‌های خبری تهیه و منتشر می‌کنند؛ اما آنچه در روزگار امروز شهروندان می‌گذرد سر و کله زدن با نوسان‌های دنباله‌دار، دلهره از آینده، تلاش برای حفظ دارایی‌ها و ارائه وعده‌های بسیار در بخش‌های مرتبط با اقتصاد توسط دولتی‌ها و نامشخص بودن نتیجه همین سخنان در زندگی مردم است.


روز گذشته رئیس کل بانک مرکزی برای مرتبه‌ای دیگر از کنترل نرخ دلار گفت، قبل‌تر نیز از برقراری ارتباط میان بانک‌های ایرانی و کشور روسیه خبر داده بود، اما تابلو صرافی‌ها و قیمت دلار در بازار آزاد حکایت دیگری را به مردم نشان می‌دهد. تصویری که با گفته‌های مسئولان دولت تفاوت‌های بسیار دارد. اشکالات دولت تنها به توئیت‌نگاری ریاست بانک مرکزی، وزیر نفت و سازمان برنامه و بودجه ختم نمی‌شود.
تصمیمات دولت برای کنترل نرخ گوشت قرمز و کالا‌های اساسی تا این ساعت نتایج قابل‌دفاع و مطلوبی را نشان نمی‌دهد، تازه‌ترین گزارش مرکز آمار از نرخ تورم دی‌ماه نشان می‌دهد که نرخ تورم سالانه دی ماه ۱۴۰۱ برای خانوار‌های کشور به ۴۶.۳ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۱.۳ واحد درصد افزایش یافته است.


 این گزاره نیاز به شرح خاصی ندارد؛ خانواده ایرانی فقط برای خرید کالا‌های اساسی ماه گذشته می‌بایست نزدیک به ۱.۳ درصد هزینه بیشتر پرداخت کند. به این نیز اضافه کنید قیمت خودرو در بازار آزاد که با توجه به تعلل‌های بسیار و نشر خبر‌های پر از وعده و وعید درباره واردات خودرو، ورود خودرو‌های کارکرده و پلاک‌گذاری خودرو‌های خارجی در مناطق آزاد توسط دولت در خبر‌ها آمد، اما تاثیری مثبت در حوزه اقتصاد نگذاشت، چرا که ترسیم تصویر آینده توسط مسئولان دولت سیزدهم به خوبی انجام می‌شود، ولی تحقق آن به دلایل بسیار ناممکن شده است.


شبح غول نقدینگی یکی دیگر از آفت‌های اقتصاد ایران است که دولت‌مردان امروز گمان می‌کردند با انتصاب چهره‌های جدید در وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و عوض کردن مدیران عامل بانک‌ها امکان توازن بخشیدن به این بخش و جلوگیری از خلق رانت‌گونه نقدینگی را دارند. این مهم نیز با توجه به آمار‌های رسمی و خلق نقدینگی ۳ هزار میلیارد تومان به صورت روزانه در سال ۱۴۰۱ حکایت ناتوانی را دولت را نشان می‌دهد. نقدینگی که با سفته‌بازی، دلال‌پروری زمین، ملک، خودرو و سایر کالا‌های سرمایه‌ای زندگی سایر شهروندان را با مخاطرات جدی روبه رو کرده است. 


همین آمار را با سال ۱۳۹۳ مقایسه کنیم که خلق نقدینگی ۳۹۰ میلیارد تومان بوده است؛ بنابراین نه تنها رشد نقدینگی توسط بانک‌ها و موسسه‌های مالی و قرض‌الحسنه در این مدت متوقف نشده است، بلکه همچنان شاهد بی‌نظمی و جزیره‌ای عمل کردن بانک‌ها هستیم. رئیس کل بانک مرکزی فعلی اطمینان داشته باشد از طریق نشر توئیت با داشتن تیک آبی در این شبکه اجتماعی امکان حل ابربحران خلق نقدینگی، کنترل نرخ دلار و بی‌نظمی بانک‌ها امکان‌پذیر نیست، چرا که اگر این مسیر درست می‌بود و آورده‌ای داشت قبل‌تر از ایشان سیاست‌های وزارت ارتباطات و توئیت‌های وزیر جوان دولت حسن روحانی به سرانجام خرسند کننده رسیده بود!


همه تخم‌مرغ‌ها را در سبد چین نگذاریم


حسن بهشتی‌پور تحلیلگر مسائل بین‌الملل طی یادداشتی در شماره امروز آرمان ملی نوشت: ایران باید مستقل از اینکه چه کشوری با چه کشور‌هایی مناسبات و روابطی دارد بر اساس منافع ملی خود با چین رابطه داشته باشد؛ اما نه اینکه تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد چین قرار دهد. به عبارت دیگر باید سعی کنیم با همه کشور‌ها از جمله با چین، هند، روسیه، تروئیکای اروپا، برزیل و آرژانتین در آمریکای لاتین، ونزوئلا و سایر کشور‌های تاثیر‌گذار مثل مصر باید نوعی روابط متوازن موثر ایجاد کنیم. حال در موضوع خلیج فارس و مساله خلیج فارس و جزایر سه‌گانه نیز نباید به هیچ عنوان کوتاه بیاییم و موضع خود را رسما اعلام کنیم. از طرفی اینکه پس از ۲۰ سال رئیس‌جمهور ایران به چین سفر کرده و یک دیدار رسمی با رئیس‌جمهور این کشور در پکن دارد مساله مهمی است که باید ابعاد و زوایای آن را مورد بررسی قرار داد. یکی از مسائلی هم که قطعا در این سفر بدان پرداخته خواهد شد بحث قرارداد ۲۵ ساله است که به نظر می‌رسد یک کلیتی است و باید در موضوعات مختلفی قرارداد امضا شود و برای هر کدام از سرفصل‌های روابط دوجانبه قرارداد‌های جداگانه‌ای امضا شود که در سفر آقای رئیسی به چین نیز گویا بخشی از این قرارداد‌ها امضا شده است. به هر حال باید سعی کنیم به‌طور واقع بینانه یک توازن مثبتی را در روابط‌مان با سایر کشور‌ها داشته باشیم.

آنچه مورد تاکید است اینکه دیگر مفهوم شرق و غرب در دنیای امروز از دست رفته است؛ لذا ما با کشور‌ها و موقعیت‌های جغرافیای‌شان کاری نداریم بلکه با منافع‌مان کار داریم و باید با هر کشوری که بتواند تامین کننده منافع ملی کشورمان باشد رابطه داشته باشیم. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که امروز کشورمان در شرایطی تحریمی قرار دارد و در شرایط تحریم شدید اینکه کشوری حاضر است با ما رابطه برقرار کند و از ما نفت بخرد خود امتیاز بزرگی است. ممکن است نسبت به وضعیت تحریم انتقاد داشته باشیم ولی بالاخره امر واقع این است که در بدترین شرایط تحریمی در طول تاریخ ایران هستیم. چرا که تاکنون هیچ کشوری تا این حد مثل ایران در ابعاد مختلف تحریم نشده است. حتی روسیه که ۲ هزار مورد تحریم دارد، اما به جهت کیفیت و تاثیر‌گذاری تحریم هنوز به پای تحریم‌های ایران نرسیده چرا که اقتصاد ایران با روسیه بسیار متفاوت است. باید توجه داشته باشیم که در این شرایط تحریمی وقتی با یک کشوری رابطه برقرار می‌کنیم بخشی از توافقات را به دلیل همان ملاحظاتی که در موضوع تحریم وجود دارد نمی‌توانند اعلام کنند. آن بخشی هم اعلام که می‌شود کلی گویی است و از جزئیات خبری نداریم.

با این حال آنچه مهم است اینکه باید حواسمان باشد اکنون خریدار عمده نفت ایران چین است وایران هم به فروش نفت نیاز دارد و اقتصاد ایران و چین هم مکمل یکدیگرند. بر عکس ایران و روسیه که هر دو صادر کننده نفت و گاز هستند. این مساله فی حد الذاته یک امر مطلوب است که چین از یک طرف به ایران به‌خاطر نفت و گازش نیاز دارد. ایران نیز به درآمد نفتی حاصل از فروش نفت به چین و همچنین کالا‌هایی که دیگران به ما نمی‌دهند، اما می‌توانیم از چین وارد کنیم. منتها ایران برای اینکه قدرت چانه زنی خود را افزایش دهد بهتر است همه توجهات خود را معطوف چین نکند و با سایر کشور‌ها نیز مناسبات موثر و مطلوب خود را داشته باشد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۹
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۳۸
کیهانیان که آن بالاها نشسته اند از آن بالا می بینند از چین رکب خوردند؟ درست زمانی که بدلیل مناقشه بالون ها، کنگره امریکا در حال تهیه اقدامات تنبیهی علیه پکن است؛ یهویی چینی ها شما را به پکن دعوت کردند!! مانند یک کارت یا مهره در بازی با شما رفتار می کنند متوجه هستید!؟
پاسخ ها
حمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
عزیزم کسی که اندکی با اصول روابط بین الملل آشنا باشه میدونه که سفر مقامات عالیرتبه در سطح سران کشورها از هفته ها و بعضا ماه ها قبل برنامه ریزی میشه! اینقدر در مورد چیزهایی که ازش بی اطلاعید اظهار فضل نفرمایید.
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
رییسی از استقلال تایوان حمایت و از ظلم به اویغورهای مسلمان همانند فلسطینی ها شکایت کرد. و چین ضمن تمجید از او قول ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری. داد. میگی نه میشه همون فرمان رییسی برای دلار ۵۰۰۰ تومانی. همش درست و صلابت اوست!!!!!
اعتماد تحلیلی بر مسمومیت های سریالی در مدارس قم نوشته که نقطه ثقل آن امنیت جسمی و روانی دانش آموزان است ولی متأسفانه خودِ این نوشتار نه تنها راهگشا نیست بلکه برای خواننده ایجاد استرس و ترس می کند.

آنچه تا این لحظه ما از موضوع مسمومیت های سریالی در رسانه ها داریم این است.
این حوادث پرتکرار شده
عوارض جانبی آن مثل سردرد برای بعضی دانش آموزان طولانی مدت گزارش شده
هیچ دانش آموزی در نتیجه این حوادث فوت نشده
تعداد معدودی از دانش آموزان نیازمند مراقبت های پزشکی نسبتا طولانی مدت به طول تقریبی یک هفته شده اند.
علت پدیده ناشناخته است و در یک مورد عامل مسمومیت بویی شبیه نارنگی داشته (به نقل از خبرگزاری تسنیم)
اطلاع رسانی در خصوص موضوع کیفیت بالایی ندارد. مثلا سازمانهای مسئول یا هیچ یک از رسانه ها محل مدارس حادثه دیده را روی نقشه جانمایی نکرده است اگرچه نام و مشخصات مدارس به صورت کامل اعلام شده و یا در خصوص اینکه در هر بار حادثه پراکندگی دانش آموزان ِ آسیب دیده در مدرسه چگونه بوده. تمام دانش آموزان یک کلاس مسموم شده اند و یا اینکه بخشی از دانش آموزانی هر کلاس. در موردی که بوی نارنگی به مشام رسیده گستردگی این بود در چه سطحی از مدرسه بود. یک کلاس، محیط سربسته مدرسه، محیط داخلی و حیاط و غیره. مدت زمانی که این بو به مشام رسیده چقدر طول کشیده. از چند ثانیه تا دقایقی طولانی. متأسفانه هیچ رسانه ای به دنبال این نبود که جزئیات حادثه که از قربانیان و اولای مدرسه به سادگی قابل کسب است را منتشر کند.
*اقدامات نهادهای عریض و طویل امنیتی و نظارتی و بخشهای علمی اگر چه به نتیجه نرسیده ولی انتظار بیشتری هم نمی توان از آنها داشت. بررسی هر تئوری زمانبر است و طرح و پیگیری چندین تئوری به صورت همزمان بعضا به لحاظ علمی ناممکن. حتی در بخش جمع آوری و تحلیل داده ها و وقایع مرتبط با حادثه مسمومیت و طیف سنجی قربانیان شاید بررسی از بررسی های آزمایشگاهی پیچیده تر شود. (همانطور که در بخش قبل گفتم هنوز چنین داده هایی به آن سطح از اتقان نرسیده که منتشر شود)

نتیجه گیری: در شرایط کنونی بهتر است جامعه در خصوص موضوع توجیه شود. اینکه عامل مسمومیت ناشناخته است قطعیست و اینکه این مسمومیت علیرغم آزار دهنده بودن فاقد خطرات جدی برای دانش آموزان است هم با داده های کنونی و وجود نداشتن گزارشی از فوت یا آسیب جدی و یا حتی آسیب های طولانی مدت ِ غیرقابل بازگشت در دانش آموزان کاملا قابل استنباط است
پس
بهتر است به جامعه آرامش تزریق شود و اگر قرار است به طریقی نهادهای مسئول را تحریک به اقدام جدی تر و تسریع در بررسی ها توسط رسانه و فشار افکار عمومی انجام شود از طریقی غیر از این کاری که در روزنامه اعتماد انجام شده، اقدام گردد. گفتگو با متخصصان، پیشنهاد الگوی کارآمدتر، نقد شیوه اقدام کنونی، بازخوانی حوادث مشابه در دیگر کشورها و یا درخواست انتشار داده ها، جمع آوری های محیطی دقیقتر و انتشار آن ، تولید گزارشهای تحلیلی، آماری و تصویری و غیره راههایی است که می شود این نهادها را برای اقدام جدی تر و سریعتر ترغیب کرد یا تحت فشار افکار عمومی قرار داد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
فرماندار قم هم ارامش تزریق کرد گفت هیچکس مسموم نشده
آقای روحانی شما حل کردی وبرای هفت پشتنمون بس بود! لطفا سکوت.
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
آقای رییسی شما هم حل نکردی و توان حل کردن هم نداری، لطفا استعفا بده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
کیهان رفیق شریعتمداری تا کی میتواند واقعیات روشن تاریخی
را منکر شود و آنها را نپذیرد ؟

مگر غیر از این است که همین
مجلس در سال ۹۹ دستان دولت روحانی را برای توافق
برجام بستند ؟؟؟

وقتی این موضوع که تنها مربوط به دو سال پیش و از طریق اینترنت قابل راستی آزمایی است
را کیهان اینطور راحت و از بیخ منکر می گردد
دیگر چطور میتوان به سایر وقایع تاریخی قدیمی تر که دسترسی به آنها سخت تر و جدی تر است

را باور کرد و صلاحیت رسانه ای کیهان را
در امانتداری اخبار و امثالهم را تایید کرد ؟؟؟
چینی ها بارها در زمینه های مختلف با ایران قرار داد بستند ولی همواره براساس شرایط جهانی و منافع خودشان قرار داد ها را نیمه کاره رها کردند و رفتند . چند بار باید فریب آنها را بخوریم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
چین حق دارد تا برای حفظ منافع مردم و کشور ش

همچون تمام کشورهای منطقی و عادی دنیا رفتار کند

الان چین با آمریکا و اروپا و اعراب خلیج فارس و خاور

میانه حدودا ۴۰۰۰ میلیارد دلار معاملات تجاری دارد

چرا باید بخاطر سالی ۲۵ میلیارد دلار با ایران ۴۰۰۰

میلیارد دلار ش را بخطر بیندازد ؟؟؟؟

امکان ندارد و حتما اینکار را نمیکند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
اولین کشوری که به محض اعلام تحریم ترامپ
پروژه نفت و گاز آزادگان ایران را رها کردند و رفتند

همین چینی ها بودند

و الان هم هیچگاه حجم معاملاتی بیش از ۳۰۰۰ میلیارد دلار با آمریکا و اروپا و اعراب خلیج فارس را بخاطر
حجم معاملاتی ۲۵ میلیارد دلاری با ایران را به خطر نمی اندازند
گذاشتیم آقا، کجای کاری؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
ریس جمهور چین می یاد ایران که قرار داد ببنده با ما ریس جمهور ما نمی رود استقبالش ، حسن کلید دو سال در چین سفیر نداشت ، شما جای چین باشی چه فکری می کنی ؟ چین تا حالا خواسته نظام ایران را سر نگون کنه ؟ یا کف خیابان سفیر اون رو دستگیر کردید ؟ اما کشورهای ها اروپایی و آمریکا این کار رو کردن در طول سال ها در این بودند و ضربه زدند کوتاه کردن ، جنگ راه انداختن ، این کشور رو اشغال کردند چه طور چین رو با دیگر
کشور ها در سبد قرار می دهید دستان باشه که اولین کشوری که به ما واکسن داد چین بود
آقای رئیسی به چین بهتر بود به کشورهای اروپایی سفر میکرد
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
متاسفانه به دلیل حواشی قبل ، قبول نمی کنند با رییسی دیدار داشته باشند
چین و روسیه روباه صفت
چین در عین این که بزرگترین رقیب تجاری آمریکا است از طرفی بزرگترین شریک تجاری آمریکا هم است و ممکن است در گذشته و حتی در آینده به نفع منافع اقتصادی خود سیاسی کاری هایی انجام داده باشد و انجام دهد که امری معمول در قدرت های اقتصادی دنیا است ولی از طرفی اگر در گسترش روابط تجاری بین چین و روسیه باید یکی را انتخاب کنیم بهتر است گرایش ها بیشتر به سمت چین باشد تا طرف روس، زیرا چین نفت و گازی ندارد و درست است که می تواند این نفت و گاز را از سایر رقبای ما همچون روسیه، عربستان، قطر و ... تامین کند ولی چین نشان داده که برای تامین منافع اقتصادی مردمش با تمام دنیا تعامل سازنده دارد ولی روسیه از یک طرف به دلیل تهاجم نظامی به اوکراین مورد تحریم های گسترده غرب است و نزدیکی بیش از حد به این کشور می تواند اروپا را ناراحت کرده و آنها هم به چین فشار آورده تا در روابط تجاری با ما جانب احتیاط را رعایت کند یا کشورهای عربی همچون عربستان را که رقیب تجاری ما در فروش نفت و گاز است را وارد روابط تجاری با چین کرده یا در موضوع برجام کارشکنی هایی را ایجاد کنند و مسائلی از این قبیل که در دنیای سیاست امری معمول است.
از سوی دیگر روسیه خود بزرگترین منابع نفتی و گازی دنیا را در اختیار دارد و بزرگترین رقیب تجاری ما در فروش نفت و گاز به شرکای تجاری ما از قبیل چین و هند و ... محسوب می شود و امروز به دلیل تحریم های غرب در مضیقه است و اگر فردای آینده تحریم های طرف روسی برداشته شود آن گاه چه بسا برای فروش نفت و گاز بیشتر، کارشکنی هایی را ایجاد کند موضوعی که در گذشته از طرف روس ها شاهد آن بوده ایم.
با تمام این موارد ما باید در راستای منافع ملی کشور با تمام کشورها به ویژه کشورهایی که استقلال بیشتری دارند و تا حدودی همراستایی سیاست خود را با سیاست های منفعت طلبانه آمریکا جدا کرده اند به ویژه همسایگان چون عراق، قطر، عمان و کشورهای آسیایی از قبیل چین، هند و ...، کشورهای آمریکای لاتین از قبیل برزیل و ونزوئلا و ... و حتی کشورهای اروپایی در صورتی که احترام متقابل را رعایت کرده و سیاست عوام فریبانه شان را کنار بگذارند، روابط تجاری، گردشگری، علمی و ... داشته باشیم و اقتدار، عظمت و شکوه ایران بزرگ را به رخ تمام دنیا نشان دهیم.
تنها کشور اتمی که در طول تاریخ و اکنون به فکر تغیر نظام ایران نبوده و نیست چین هست ، همیشه خواسته با ایران کار کنه و تجارت داشته باشه ، بلکه چین هم مثل ما باید به فکر منافع خود باشه ، همه کشور ها همین کار را می کنند ، یادتان باشه هیچ وقت چینی ها ما را تحریم نکردند هیچ وقت به خلک ما تجاوز نکردند ، اولین کشوری بودند که به ما واکسن دادند ، همیشه وقتی اروپایی ها به ما پشت کردند باز با ما کار کردند و آنقدر ظعیف نیستند که تحت فشار آمریکا تجار با ما را رها کنند بلکه در مسیر منافع ملی خود حرکت می کنند ، امروز چین در طرح یک کمربند یک راه به یک شریک امنیتی نیاز داره که بتواند در جلو فشار های آمریکا بایستد و اون ایران است این دو کشور دشمن مشترک و منافع مشترک دارند ، یادتان هست ریس جمود چین آمد با ایران قرارداد ببند دولت روحانی به استقبال او نرفت و دو سال در این کشور سفیر نداشت بلکه با کشورهای اروپایی قرار داد ببند چه شد ؟ برجام فرجام ؟ گلابی ها رو چه کسی چید ؟ قیمت دلار الان چقدر است ؟
همه تخم‌مرغ‌ها را در سبد چین نگذاریم......بله فقط همین....
رئیس جمهور چین پا میشه بدو بدو میره عربستان، از وازه خلیج عربی استفاده می کنه ما هم بدو بدو میریم چین که بیا با ما قرارداد 25 ساله ببند رسمه که خانواده پسر میرن خواستگاری نه خانواده دختر
سروش که همچون مهاجرانی در غرب خانه گزیده است و مجری انقلاب فرهنگی در

سال ۶۰ بوده و تعطیل کردن دانشگاهها و اخراج و فراری دادن بهترین


استادان کشور و دانشجویان که هر کدامشان مغزهای متفکری بودند

حالا از آمریکا دارد برای مردم و کشور مثلا دلسوزی میکند و یکی به نعل و یکی به میخ میزند !!!؟
ارتباط با چین و کاهش وابستگی به دلار خوب است اما باید فراتر از یوان چین و روبل روسیه فکر کرد
طبیعتا چنین مشکلاتی در اروپا هم وجود داشت و از دلار احساس خطر می کرد که یورو را جایگزین آن کرد
باید اعضای شانگهای بخصوص ایران و چین و روسیه تعدادی از بانک های خودشان را مامور یک پول مشترک مثل یورو کنند که مثلا واحد آنرا با توجه به آسیایی بون پول سیان نامگزاری کنند
سیان می تواند پول مشترک در آسیا باشد و طبیعتا هر چه کشورهای بیشتری در آسیا از آن استفاده کنند اعتبار جهانی آن بیشتر می شود

تراز تجاری منفی آمریکا که سالانه بالغ بر ۳/۶ ضرب در ۱۰ بتوان منهای ۱۶ است نشان می دهد که آمریکا تورم داخلی خودش را که با چاپ بدون پشتوانه دلار انجام می شود به دیگر کشورها منتقل می کند و این زنگ خطری است که نه الان بلکه در آینده بصدا در خواهد آمد و تمام کشورهای جهان بویژه کشور ما و چین و روسیه و اعضای شانگ های باید متوجه آن باشند
این یک فرضیه نیست بلکه آمارها چنین چیزی را بیان می کنند و این کسری تجاری صادرات و واردات آمریکا بر اساس آمار واقعی است
چین نه اینکه بده ولی برای ایران بده
چین فقط منابع ما را میبره
و کالای نهایی میده خودش نیروی کار ارزان داره
ولی اروپا چارهای نداره که تکنولوژی ساخت بده
الان یه عملیات حراتی ساده تو چین خداتومن هزینه داره
دوباره تا دیر نشده برگردید به اروپا
دلتون را به کالای ارزان خوش نکنید اون گرونترینه شما را کلا وابسته میکنه
اون زمان که صحبت قرارداد با چین مطرح شده بود منتقدین داد و هوار راه انداختند که مملکت رو بردن و از این به بعد باید زبان چینی صحبت کنیم . بعد از اون وقتی که چین با عربستان پیمان بست همین آقایون دادو بیداد راه انداختند که مسئولین بی عرضه نتونستند چین رو نگه دارند اما حالا دباره داره تکرار می شه و حرف از سبد و تخم مرغ و ..... شده معلوم نیست امثال این آقایون روشن فکر و به اصطلاح اقتصادان و همه چی دان با خودشان و مردم چند چند هستند . به نظرتون حنا این نظریه پردازان رنگ داره ؟
هر جا که ریسی پا گذاشت جز بدبختی برای مردم هیچ چیزی نداشت نمونه بارز اون جراحی افتصادی که هممون رو قتل عام کرد
آقای روحانی دیگه بسه چه رویی شما سیاسیون دارین متفکر ببند اون دهانتو که حرف زدنتونم رواعصابه بشین حالشو ببر خسته شدی ۸سال مملکت و بروی به اوج با تدبیر برو بخواب بزامردم به دردخودشون زندگی کنم توتوزحمت نیفت البته که آدمی که درهر بحرانی خنده تحویل مردم می ده روش زیاده
« همه تخم مرغ ها را در سبد چين نگذاريم » !!
...............................
--- ديگه چه بشود ؟
-- چي چه بشود برادر ؟
--- اين كه تخم مرغ را در سبد چيني بگذاريم ! سبد چيني كه يك دفعه ممكنه مانند تخم مرغ ها با يك فشار كوچولو بايك تلنگر كوچك تٓرٓك بردارد و شايد هم پودر شود ! ... سبد چيني اعتبار ندارد ، بايد تخم مرغ ها را در سبد فولادي گذاشت ! تخم مرغ كه برادر نارگيل و آناناس نيست كه بشه داخل هر سبدي گذاشت ، ! ... بله ؟
چین دومین اقتصاد بزرگ دنیاست و طبیعیه که باید رابطه اقتصادی داشته باشیم. اینقدر غر نزنید.
باز غرب گداها نگران شدن
به گفته این کارشناس کاربلد کشورمان که یک زمانی صبح تا شب در باره " اف.ای.تی.اف" به خاطر نپیوستن ایران به این معاهده استعماری صرف, توی دل مردم را خالی میکرد حالا هم باید به قول ایشان تمام تخم مرغهایمان را در سبد چین قرار ندهیم تعدادی را هم در سبد امریکا قرار دهیم تا او انها را تبدیل به جوجه کند
چینی ها در کشورهای عربی ادعای کشورهای جنوب خلیج فارس را تکرار کردند
چین هم مثل بقیه کشورهای دنیا نباید مورد اعتماد کامل قرار گیرد چون در وقت مقتضی و در شرایط سخت و بد هست که کشورها آن روی بد خود را رو می‌کنند وگرنه در شرايط عادی همه خوب هستند تنها راه اعتماد و قدرت نمایی در جهان اعقاد راسخ به توانمندی‌های مردم و داخل کشور و مردم ایران زمین چه در خارج هست که عرق ملی و خدمت به کشور را شر لوحه کار خود قرار داده اند هست و بس
تخم مرغ ها را وقتی در سبد های مختلف میگذارند که سبدی مانده باشد!!!بغیر از چین وروسیه که اتفاقا سبد هایشان مشبک هم هست! مگر سبد دیگه ای سراغ دارید؛چین با اطمینان از محدودیت ایران است که هم بر علیه تمامیت ارضی کشور با کشور های منطقه هم داستان میشود وهم منافع اقتصادی خود را در بازار ایران جستجو میکند.چون میداند تخم مرغ ها اجبار همه برای سبد فراخ چین است
دیگه شوی مسافرتم نمیتونه گرونی را حتی برا یک روز کند کند .
اگر چین نبود تا بحال تکلیف مشخص بود و دلار ۱۰۰۰۰ تومان میماند
از چين اب انچنانى گرم نخواهد شد
چين اجناس بدردنخور در قبال نفت ارزان به ايران ميدهد و دلالان ايرانى سودا را ميبرند
غربگراها نگران ارتباط با چین شدهاند چون می ترسند امریکا جونشون عقب بیوفته
اثرات مثبت سفر به کشور چین امروز در بازار دلار کاملا مشهود بود دولت رییسی توی این باتلاق هرچی بیشتر دست و پا میزنند بیشتر غرق میشه آقای رییسی میدانی دار اشتباه میزنی صاحب دلار آمریکاست چین واحد پولش بن چین چجوری میخواد دلار بده نفت بهره وقتی دلار تحریم آف ای تی افخم امضا نکردید
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر