بازدید 70448

فاصله دور اینترنت ماهواره‌ای از ایران

روز گذشته، با اعلام ایلان ماسک مبنی بر درخواست معافیت از تحریم‌ها برای ارائه اینترنت ماهواره‌ای در ایران، یک‌بار دیگر این موضوع تبدیل به سوژه‌ای داغ برای کاربران شد.
کد خبر: ۱۱۴۱۶۷۳
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۸ 21 September 2022

 

به گزارش تابناک به نقل از همشهری، ایلان ماسک در حالی به تازگی در توییتر مدعی درخواست معافیت از تحریم‌های ایران در این حوزه شده که برخی متخصصان بر این باورند که ارائه اینترنت ماهواره‌ای در کشور نیازمند دریافت مجوزهای حقوقی از همان کشور است. نمونه آن هم دریافت مجوز از دولت هند به وسیله ایلان ماسک برای عرضه این نوع اینترنت در آن کشور بود. درواقع، کارشناسان فناوری اطلاعات معتقدند که فضای فرکانسی، حریم و دارایی ملی هرکشوری محسوب می‌شود و هرگونه فعالیت در این حوزه نیازمند رعایت مقررات و قوانین اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) است.

مغایرت با قوانین بین‌المللی
آرش کریم‌بیگی، مدیرعامل شاتل‌موبایل در گفت‌وگو با همشهری درباره امکان ارائه اینترنت ماهواره‌ای در کشور معتقد است که «طبق کنوانسیون‌های بین‌المللی و در حوزه کنوانسیون‌های مخابراتی، فضای فرکانسی کشور و چنین خدمات مخابراتی باید تابعی از مقررات رگولاتوری آن کشور باشد.»
کریم بیگی، یادآوری می‌کند: «حقوق فضایی و فضای فرکانسی کشورها براساس کنوانسیون‌های بین‌المللی تقسیم‌بندی و تولی‌گری شده است. همچنین سازمانی به نام «اتحادیه جهانی مخابرات» تاسیس شده که زیرمجموعه سازمان ملل متحد است و قواعد مخابراتی در آن پیش‌بینی شده است.»

تجارت و حریم خصوصی
صرف‌نظر از مخاطرات حریم‌خصوصی و امنیت اطلاعات افراد، فرض کنید یک کشور بخواهد اینترنت رایگان در اختیار کشوری دیگر قراردهد. در این صورت باعث ورشکستگی سرمایه‌گذاران حوزه مخابراتی آن کشور می‌شود. اگر یک شرکت بدون هیچ نظارت، قانونگذاری، مجوز و ساختار تعرفه‌گذاری، اینترنت رایگان در اختیار مردم قراردهد اما ملاحظات امنیت ارتباط، حریم‌خصوصی و اطلاعات بانکی را درنظر نگیرد، طبعا هیچ کشوری با چنین اقدامی موافق نخواهد بود.کریم بیگی با اشاره به اینکه این موضوع از منظر تعرفه‌گذاری هم اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، می‌گوید: «درصورتی‌که یک کشور یا شرکت بخواهد اینترنت رایگان در اختیار کشوری دیگر قرار دهد، باعث ورشکستگی سرمایه‌گذاران حوزه مخابراتی آن کشور خواهد شد.»


اگرچه مسائلی چون پرداخت آبونمان(به‌خاطر مشکلات مبادلات مالی) موضوع اینترنت ماهواره‌ای را با چالش‌هایی مواجه می‌کند، اما چندی پیش یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت ماهواره‌ای، ارائه این سرویس را برای عراق و افغانستان رایگان اعلام و هدف خود از این اقدام را رفع شکاف دیجیتال(digital divide) در جهان عنوان کرد.
مدیرعامل شاتل‌موبایل موضوعات تجاری مرتبط با اینترنت ماهواره‌ای را مورد توجه قرار می‌دهد و می‌گوید: «چنین اتفاقی باعث شکل‌گیری نوعی دامپینگ می‌شود که سرمایه‌گذاران حوزه مخابراتی آن کشور را ورشکسته و حذف می‌کند. یک سال بعد هم شرکت ارائه‌دهنده اینترنت ماهواره‌ای اعلام می‌کند که خدماتش را به ازای دریافت هزینه ارائه می‌دهد.» کریم بیگی با این حال عنوان می‌کند که منظومه‌های ماهواره‌ای به لحاظ فنی می‌توانند سرویس‌های اینترنتی خود را ارائه دهند، اما قواعدی را بر آن مترتب می‌داند.

نیاز به برنامه‌ریزی
ایلان ماسک روز گذشته در پاسخ به یکی از کاربران توییتر که پرسیده بود آیا به لحاظ فنی این امکان وجود دارد که اینترنت ماهواره‌ای برای مردم ایران ارائه شود؟ در یک جمله پاسخ داد که «استارلینک معافیت از تحریم‌های ایران را در این مورد درخواست خواهد کرد». اگرچه پاسخ این سؤال علی‌القاعده و با صراحت باید «مثبت» یا «منفی» باشد، اما مالک استارلینک مشکل اصلی را در اعمال تحریم‌ها از سوی آمریکا عنوان می‌کند و نه مسائل فنی. علاوه بر این دریافت این اینترنت هم‌اکنون نیازمند تجهیزات سخت‌افزاری مخصوص ازجمله دیش و مودم مخصوص است. مدیرعامل استارلینک پیش از پاسخ به کاربری که در مورد ایران سؤال کرده بود، با اعلام خبر راه‌اندازی اینترنت ماهواره‌ای در قطب جنوب، تأکید کرد که اکنون همه قاره‌ها تحت پوشش اینترنت ماهواره‌ای قرار دارند.

گزارش: عمادالدین قاسمی‌پناه

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۹۲
انتشار یافته: ۲۷
اول رایگان میدن در ایند میشه پولی
پاسخ ها
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۰
انشالله در اون اینده که شما می فرمایی، روابطمون با جهان عادی شده و می تونیم پولش رو بدیم
یونسی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۰
تو اصلا میدونی اینترنت استارلینک چیه و چه مزایایی داره که همینجوری یه چیزی می پرونی؟؟سرعتش یک گیگ در ثانیه س..ینی شما یه فیلم که دوساعت تایم داره و بخای برای کسی بفرستی یا دانلودش کنی ظرف مدت یک تا دو ثانیه ارسال و دانلود مبشه. بعد توقع داری همچین اینترنت لوکسی رو‌مجانی بهمون بدن؟؟شما دعا کن اپل این اینترنت تو ایران بیاد. بعد من حاضرم گدایی کنم و استارلینک بخرم
مدیر عامل شاتل ترسیده. سالها اینترنت گران و بی کیفیت به مردم داده حالا از نوع باکیفیت و ارزان (رایگان) آن می ترسد. به نظرم ترس ایشان نشان دهنده این است که این امر شدنی است. به قول قدیمی ها همیشه شعبون یکبار هم رمضون.
خداکنه بیاد از دست شماها راحت بشویم
نه که شما به همه قوانین بین المل پایبندین
من عذشق ایلان ماسک هستم
فاصله اینترنت ماهواره ای از دسترس مردم ایران چندان هم دور نیست و هم اکنون ایران زیر پوشش استارلینک قرار دارد. چالش اصلی تهیه کیت ریسیور که شامل آننی کوچک نیز است می باشد. این کیت ها همین حالا هم در بازار ایران وجود دارند.
در مورد ادعای "غیرقانونی" بودن ارائه خدمات اینترنتی ماهواره ای، پخش برون مرزی سیگنال های ارتباطی ممنوعیت ندارند، همانطور که اکنون امواج ماهواره ها یا صدها فرستنده رادیو و تلویزیون در سطح جهان در خارج از مرزهای پایگاه مرکزی شبکه در کشور مبدأ دریافت می شود.
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۰
دقیقا همینطوره . البته دارن به این فکر میکنند که ماهواره ها هم صدا وسیما رو ورشکست کرده و به این روز فشل انداخته.
وقتی چیزی لازم را منع می کنید یا دسترسی به آن را سخت!!!!!!!
دیگران جبرانش می کنند!!!!!!!
کسی که این متن رو نوشته خودشو زده به خواب . اصلا بحث این چیزها نیست که رفتی داری از منظر حقوقی بررسیش می کنی . یا خوابی یا خودتو زدی به اون راه
میشه کشوری رو استثنا کرد و هزینه ها رو دولت آمریکا تقبل بکند پس کار نشد ندارد
در زمینه براود کست هم مقررات مشابهی وجود دارد، به عنوان مثال طبق قوانین کشوری، هرگونه تولید و پخش محتوای چند رسانه ای در ایران در انحصار سازمان صدا وسیماست، حتی شبکه های نمایش خانگی برای تولید و پخش محتوی بایستی برای تولیدات خود بطور موردی از ساترا مجوز بگیرند، ولی شبکه های ماهواره ای به دلیل توانایی فنی اتصال مستقیم به گیرنده های منازل، در عمل از این مقررات پیروی نمی کنند، احتمالاً اینترنت ماهواره ای هم عملکرد مشابهی خواهد داشت.
به هنگام شروع به کار تلوزیون های ماهواره ای مسئولان وقت هم زیاد از این اظهار نظرها می کردند!!!
چرا مسولین کشور کاری میکنن ک ب اینجاها کشیده بشه !!!
من واقعا موندم از بیخردیه یا عامدانه !!!
برادر جلوی هر چیزی گرفته بشه
ملت ایران یه راه دیگه رو تجربه میکنه
بیاید با مردم ایران صادق باشید
وهمه امکانات رو جلوی دستشان بزارید
وبعد جدابتهای بالای از خودتون نشون بدید
وسعی کنید اینقدر این مملکت رو جداب کنید برای رفاه مردم که کسی به فکر خراب کاری نیافته
جذابیت مملکت رو رشد میده
بزارید مردم زندگی خودشونو بکنن با شما کاری ندارن
شماها روهم دوست دارن
مردم خوبی داریم
از خودتون جذابیت نشون بدید
مرگ بر امریکا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۰
نوشته ات زیباست ولی رویایی و دست نیافتنی است.ملت ایران فرصت زیاد داد ولی آنقدر از آن فرصتها استفاده نکردند که ملت مطمئن شدند که پر طاووس قشنگ است، به کرکس ندهند
غیر ممکن است.اول اینکه تمام حمایت غرب از مردم ایران لفاظی است.دوم اینکه اگر یک هزارم حمایت شأن واقعی بود.مثلا یک از هزار سلاحی که به اوکراین می دهند یا پول نقدی که به اوکراین دادند به مردم ایران بدهند .در صورتیکه فرزندان سران همه در غرب هستند .و این اعلام حمایت به خواست کسانی است که بهانه سرکوب داشته باشند .حمایت خالی یعنی خیانت
ایران کدوم قانون بین المللی رو رعایت میکنه که حالا بخواد با استناد بهش جلوی اینترنت ماهواره ای رو بگیره ؟
حقوق فصایی و فرکانسی برای تمام ایرانی هاست نه صرفا شما.
ضمنا محدود کردن اینترنت هم خلاف حقوق انسانها هست.
والله در سال 1370 هم میگفتن امکان دیدن برنامه ماهواره در ایران امکان نداره ولی شد
جلوی تکنولوژی رو نمیشه گرفت فقط لذتی داره اون موقع دیدن آقازاده هایی که با اپراتورهای موبایل و اینترنت شریکن دیدن داره
اگه قراره ازمون پول بگیرین برای اینترنت و بعد اینترنت ندین، همون بهتر ورشکست شین.
درود بر آیلان !
آقای کریم بیگی فقط نگران بخش اقتصادی یعنی سود خودشون هستند و اصلا راجع به بخش فنی صحبت نکردند.
مهندس انحصار تموم شد ، دوران سرکیسه کردن مردم با اینترنت گران ، کم سرعت و فیلتر شده تموم شد ...
خیلی نظر گذاشتین کسی در مورد استفاده و شرایط وصل موبایلبرایش چیزی نگفت .اگر اتصال با آنتن ماهواره و بعد مدم و بعد اتصال از مدم باشد. در بیرون خانه چطور متصلباشند. یعنی موبایل مستقیم نمیتواند وصل شود.
شما نمیخاد نگران این چیزا باشی.مگه ادعا نمیکنی شدنی نیست پس چرا نگرانید؟بزارید زور الکی بزنن ولی تهش که شد اونوقت قیافه اتون دیدن داره.شماها نگران امنیت مردم نیستید نگران انحصارتون هستید که هر گیگ رو چند برابر قیمت جهانی دیگه نتونید بفروشید و ملت رو غارت کنید
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر