بازدید 9836
۳

آیا باید از آبله میمون بترسیم؟

این روزها صحبت از دیده شدن سرو کله ویروسی با نام ویروس آبله میمون در جهان می‌شود و تاکنون ۲۰۰ نفر بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت در نقاط مختلف جهان شناسایی شده‌اند.
کد خبر: ۱۱۲۱۶۳۷
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۹ 30 May 2022

 

به گزارش تابناک به نقل از مشرق، این روزها صحبت از دیده شدن سرو کله ویروسی با نام ویروس آبله میمون در جهان می‌شود و تاکنون ۲۰۰ نفر بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت در نقاط مختلف جهان شناسایی شده‌اند.

ویروس آبله میمون ویروسی است که نخستین بار در سال ۲۰۱۷ در نیجریه پدیدار شد.تصور می‌شود این شیوع بزرگ در اثر طغیان رودخانه پدید آمده باشد؛ چرا که با طغیان رودخانه حیوانات وحشی آلوده با انسان ارتباط نزدیک تری داشته باشند.

در سال ۲۰۱۸ در انگلیس گزارش داده شد که این ویروس سه نفر را که به نیجریه سفر کرده بودند به بیماری آبله میمونی مبتلا شدند. از ۱۳ می ۲۰۲۲ بر اساس گزارشها و شواهد پزشکی تاکنون ۲۰۰ مورد ابتلا به آبله میمون در بیش از ۲۰ کشور در قاره‌های اروپا،آفریقا، آمریکا و استرلیا شناسایی شده که بنا به گفته مسؤولان اسپانیا ۹۸ نفر از افراد آلوده مربوط به این کشور بوده است.

وزیر بهداشت: مردم نگران نباشند

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت گفت: آبله میمون، بیماری جدیدی نیست؛ بیشتر عوارض این بیماری، پوستی است و میزان مرگ و میر آن قابل مقایسه با کرونا نیست؛ بنابراین نباید در خصوص این بیماری در مردم نگرانی ایجاد کرد.

وی اضافه کرد: در ایران چندین مورد مشکوک برای آزمایش به انستیتو پاستور ارسال شده و تا کنون هیچ موردی از تشخیص این بیماری در کشور، گزارش نشده است.

واکسن‌های ایرانی قابل استفاده برای هر ویروسی است

عین اللهی اظهار داشت: مراقبت‌های مرزی برای شناسایی آبله میمون توسط کارشناسان بهداشتی تشدید شده است. خوشبختانه کرونا باعث تقویت زیرساخت‌های کشور شد؛ به طوری که در حال حاضر ۶ مجموعه تولید واکسن داریم که نه تنها برای کرونا بلکه برای پیشگیری و مقابله با هر ویروسی قابل استفاده است.

هیچ موردی از آبله میمون در ایران نداریم

کمال حیدری، معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: ۹ مورد مشکوک آبله میمونی داشتیم که ۵ تا ۶ مورد منفی قطعی شدند و برای بقیه هم منتظر پاسخ آزمایش هستیم. الان هیچ مورد ثابت شده آبله میمونی در کشور نداریم.

وضعیت آبله میمون در رصد وزارت بهداشت است

پدرام پاک آیین، دستیار رسانه‌ای وزیر بهداشت در تشریح اقدامات صورت گرفته در جهت شناسایی موارد مشکوک آبله میمون و همچنین پیشگیری از شیوع آن در کشور، گفت: از ابتدای شناسایی اولین موارد ابتلا به آبله میمونی در دنیا، وزارت بهداشت رصد این بیماری در جهان را با سرعت و دقت دنبال کرده است.

به گفته پاک آئین با توجه به این که بیماری آبله میمونی در برخی از کشورهای دنیا دیده شده و تعداد موارد قطعی آن به ۲۰۰ نفر در جهان رسیده است، برای پیشگیری از ورود و گسترش بیماری در کشور به واحدهای بهداشتی آماده‌باش داده شده تا در صورت مشاهده موارد مشکوک، بررسی‌های خود را انجام دهند.

تدوین دستورالعمل تشخیص و پیشگیری از آبله میمونی در کشور

وی افزود: در هفته گذشته، دستورالعمل تشخیص و پیشگیری از بیماری آبله میمونی و دستورالعمل نمونه‌گیری از بیماران احتمالی تهیه شد که به نوعی نقشه راه اولیه پیشگیری از شیوع آبله میمون محسوب می‌شود.

رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: با کسب اطلاعات جدید، این دستورالعمل نیز به روز خواهد شد. همچنین تجهیزات و امکانات تشخیصی به تعداد کافی تامین و آزمایشگاه تشخیصی برای آبله میمونی در انستیتوپاستور راه‌اندازی و فعال شده است.

تشدید مراقبت‌های بهداشتی در مبادی مرزی

دستیار رسانه‌ای وزیر بهداشت با بیان اینکه تدابیر لازم برای ارتقای مراقبت بهداشتی در مرزها صورت گرفته و با مسئولان ذیربط در سایر وزارتخانه‌ها هماهنگی‌های لازم انجام شده است، افزود: در همین زمینه جلسه جانبی شورای عالی سلامت برای تقویت همکاری‌های بین بخشی برگزار شد که با توجه به تصمیم اعضای این شورا، نظارت و مراقبت‌های بهداشتی مرزی افزایش می‌یابد.

مشکل ساخت واکسن آبله میمون نداریم

پاک آیین اظهار داشت: زیرساخت‌های بومی مهیا شده برای تولید واکسن کرونا در کشور در مقابل دیگر تهدیدات بهداشتی از جمله بیماری "آبله میمون" قابل استفاده خواهد بود؛ هرچند فعلا برای تصمیم‌گیری در این مورد زود است ولی وزارت بهداشت با جدیت تمام پیگیر مسایل مرتبط با این بیماری است.

ویروس مبهمی است

ناصر عمادی، استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره «آبله میمونی»، بیان داشت:‌ آبله میمونی بیماری است که اکنون خیلی حرف و حدیث درباره آن وجود دارد؛ به طوری که خیلی آن را ویروس دست کاری شده می‌دانند، ردپای شرکت‌های دارویی پشت سر آن است یا بحث بیوترویسم درباره آن مطرح است.

وی ادامه داد: همچنین بیان شده گروهی از مردم همچنس گرایان بودند که زیر یک سقف بوده و یکی دوتا از آفریقا آمدند و گسترش پیدا کرده است.

اطلاعات درباره ویروس آبله میمون کم است

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اطلاعات درباره آبله میمون خیلی کم است و نمی‌توان آن را تعمیم داد؛ البته بیماری نگران کننده‌ای نیست و معمولا از طریق دست و ارتباط با فرد بیمار منتقل می‌شود.

آبله میمون شبیه آبله مرغان است

عمادی خاطرنشان کرد: اکنون در شبکه‌های اجتماعی خیلی بیان می‌شود که در جایی موردی پیدا شده است، اما این ویروس خیلی شبیه به علائم آبله مرغان است و اکنون نیز فصل آبله مرغان است و نمی‌توان به راحتی با آن افتراق قائل شویم.

مردم اصلا نگران نباشند

وی با بیان اینکه مردم نباید اصلا نگران باشند، گفت:‌ نکته قابل توجه این است که مرگ و میر ندارد و هیچ کدام از موارد گزارش شده در دنیا مرگبار نبوده است و با گذشت زمان اطلاعات در خصوص بیماری بیشتر می‌شود.

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد:نمونه‌ای در ایران گزارش نشده و مواردی که بیان می‌شود به نظر آبله مرغان بوده است.البته وزارت بهداشت باید دقیقا مراقبت کند و اقدامات کنترلی نیز انجام شود.

تامین کیت‌های تشخیص آبله میمون

رحیم سروری، رئیس انستیتو پاستور ایران بیان داشت: با توجه به شیوع بیماری آبله میمونی در کشورهای مختلف و لزوم آمادگی شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی کشور جهت تشخیص بهنگام موارد مشکوک احتمالی، انستیتو پاستور ایران کیت غربالگری اولیه اورتوپاکس ویروس را طراحی کرده و آماده توزیع به آزمایشگاه‌های منتخب شبکه آزمایشگاهی کشور می باشد.

وی ادامه داد: دانشگاه‌های علوم پزشکی منتخب در صورت تشخیص موارد مشکوک در آزمایشات غربالگری، نمونه‌ها را برای بررسی تکمیلی به انستیتو پاستور ایران ارسال خواهند کرد.

نگران آبله میمون نباشید

مسعود مردانی، استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره «آبله میمونی»، با بیان اینکه مردم اصلا نباید نگران آبله میمونی باشند،اظهار داشت:‌این بیماری چندین سال وجود داشته و باز پدید شده است.

سرعت انتقال آبله میمون از کرونا کمتر است

وی ادامه داد:‌موضوعی که مطرح است اینکه مردم فکر می‌کنند دوباره به سمت کرونا هدایت شده؛ در حالی که سرعت انتقال خیلی کمتری نسبت به کرونا دارد.

عمده مبتلایان خود بخود خوب می‌شوند

مردانی تصریح کرد:‌موارد ابتلا در دنیا ۲۰۰ نفر بوده است و مرگ و میر ندارد و عمده بیماران خود بخود خوب می‌شوند و فرم شدید آن نیز تنها ۱۰ درصد است.

نشانه‌های ابتلا به آبله میمون چیست؟

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه تب، لرز، سرفه، بدن درد و سردرد، آبریزش بینی و خستگی از جمله نشانه‌های آبله میمونی است، ابراز کرد:‌البته مردم باید هوشیار باشند که اگر دچار علائم آن شدند به پزشک مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه دانه‌های بروز کرده در پوست آن شبیه دانه‌های آبله مرغان است، متذکر شد:‌اصلا جای نگرانی نیست و مردم نگران نباشند.

دقت کنیم! اگر چه بنا به گفته متخصصان پزشکی آبله میمون خطر قابل توجهی ندارد اما عقل حکم می‌کند نسبت به رعایت بهداشت فردی و مواجهه و ارتباط با حیوانات مختلف جانب احتیاط را در نظر گرفته و با توجه کردن به حداقل‌های بهداشتی تلاش کنیم حتی اگر احتمال بروز و شیوع بیماری نیز داده شود را به کمترین میزان خود برسانیم و به یاد داشته باشیم رعایت بهداشت فردی و اجتماعی مهمترین راه مقابله با بیماری‌های مختلف است.

منبع: فارس

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
نه ولی ازسوئ مدیریت مسئولان وزارت بهداشت بایدترسید. مدیریت کرونایی سعیدخان نمکی رو یادمون نرفته.
خاک تو سر همه میمون ها
کرونا هم مرگ ومیرش کمتر از 5درصد بود.
85 درصد نیازی به بستری نداشتند.
خیلی ها بدون علائم مبتلا شده و خوب می شدند.
...
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر