بازدید 17917

مصطفی الکاظمی در تهران به دنبال چیست؟

مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در راس هیاتی بلندپایه وارد تهران شد. نخست وزیر عراق هدفش از سفر به تهران را تقویت روابط دوجانبه و ایجاد همکاری در زمینه‌های مختلف عنوان کرد. منابع آگاه در گفت‌وگو با العربی الجدید افشا کردند که الکاظمی در جریان این سفر، چهار پرونده مهم را به همراه مسئولان ایرانی بررسی می‌کند.
کد خبر: ۱۰۷۵۷۳۲
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۶ 12 September 2021

مصطفی الکاظمی در تهران به دنبال چیست؟

بین الملل تابناک: مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در راس هیاتی بلندپایه وارد تهران شد. نخست وزیر عراق هدفش از سفر به تهران را تقویت روابط دوجانبه و ایجاد همکاری در زمینه‌های مختلف عنوان کرد.

الکاظمی قبل از ترک کشورش گفت: هدف از این سفر، تقویت روابط دوجانبه و ایجاد همکاری در زمینه های مختلف و تمرکز بر عمق روابط میان دو کشور دوست است.

نخست وزیر عراق خاطرنشان کرد: عراق از طریق تقویت شراکت های راهبردی بر اساس حمایت از ثبات و همکاری و دوستی به منظور ایجاد صلح و شکوفایی، توانست نقش محوری در منطقه ایفا کند.

اهداف سفر الکاظمی به ایران

برخی دستورکارهای سفر الکاظمی مانند موضوع مذاکره درباره ازسرگیری صادرات گاز ایران به عراق در اکثر منابع خبری ذکر شده است؛ اما برخی موضوع ها مانند رایزنی درباره گفت و گوهای ایران و عربستان سعودی از سوی برخی منابع تاکید شده است.

عامر الفایز عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق از سه پرونده در سفر مصطفی الکاظمی به تهران در گفت گو با برخی رسانه های عراقی خبر داد.

الفایز به سه پرونده اشاره می کند:

۱- موضوع آب های مشترک عراق و ایران

۲- میانجی گری و نزدیک کردن دیدگاه های تهران و ریاض

۳- گفت و گو با رئیس جمهوری اسلامی ایران و سایر مسئولان درباره چالش های منطقه ای، تاکید بر حاکمیت عراق و جلوگیری از تبدیل عراق به عرصه تصفیه حساب های بین المللی

عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق می افزاید که موضوعات اقتصادی و سیاسی دیگری نیز در دستور کار نخست وزیر عراق خواهد بود.

در همین ارتباط یک منبع آگاه در کابینه مصطفی الکاظمی به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که دیدار نخست وزیر عراق شامل پرونده انرژی بین دو کشور و روابط ایران و عربستان سعودی خواهد بود.

المورد نیوز عراق نیز نوشت: این سفر الکاظمی یک ماه مانده به انتخابات پارلمانی عراق انجام می شود که قرار است روز دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شود و سه محور امنیت، انرژی و روابط ایران و عربستان را در بر خواهد گرفت.

پیشتر، روسیا الیوم به نقل از منابعی در دولت عراق، از سه دستور کار الکاظمی شامل «کاهش تنش های ایران و آمریکا»، «مذاکره درباره ازسرگیری صادرات گاز ایران» و «انتخابات پارلمانی آینده عراق» خبر داد.

المورد نیوز ادامه داد: انتظار می رود موضوع اعطای روادید اربعین به زائران ایرانی نیز در این دیدار مورد بحث قرار گیرد.

روزنامه الزمان در نسخه چاپ عراق نوشت که محورهای اصلی سفر الکاظمی، بر «امنیت، انرژی و روابط بین ایران و عربستان» متمرکز خواهد بود.

الزمان اشاره می کند که الکاظمی در این سفر تلاش خواهد کرد، «در آستانه انتخابات پارلمانی عراق، برای خود در راستای ادامه تصدی دوره جدید در دولت، بازاریابی کند» و به این ترتیب مانع کشمکش و تنش بین احزاب شیعی بانفوذ در این کشور شود.

العربی جدید: چهار پرونده مهم در دستور کار الکاظمی در سفر به ایران

العربی الجدید نوشت: قرار است نخست وزیر عراق، روز یکشنبه به تهران سفر کند، اما بغداد و تهران، هیچ کدام در مورد پرونده‌های مورد بحث در این سفر صحبتی به میان نیاورده اند.

در ادامه این مطلب آمده است: کمی بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران، الکاظمی طی یک تماس تلفنی به تهران دعوت شد. منابع آگاه در گفتگو با العربی الجدید افشا کردند که الکاظمی در جریان این سفر، چهار پرونده مهم را به همراه مسئولان ایرانی مورد بررسی قرار می‌دهد: پرونده انتخابات عراق، بحث انرژی، پرونده میانجی گری بغداد بین ایران و عربستان و همچنین بین تهران و واشنگتن.

این منابع افزودند: ایران به شکل غافلگیر کننده‌ای صادرات گاز خود به عراق را کاهش داد که دلیل آن، پرداخت نشدن بهای این صادرات از سوی عراق بود و همین مساله، موجب کاهش تولید برق در عراق شد.

الکاظمی در این سفر تلاش می‌کند، طرف ایرانی را در مورد ازسرگیری صادرات گاز قانع کند و راه حل‌هایی برای پرداخت بدهی‌های عراقی به ایران، در سایه تحریم‌های آمریکا بیابد.

این منابع در مورد میانجیگری بین تهران و ریاض در گفتگو با العربی الجدید تصریح کردند: الکاظمی پیشنهادهایی هم در این باره خواهد داشت، تا نتایج عملی آن محقق شود، این در حالی است که بغداد در نشست اخیری که با مشارکت سران کشور‌های دیگر در عراق برگزار شد، نتوانست وزرای خارجه ایران و عربستان را برای گفتگوی دو جانبه سر یک میز بنشاند.

ظاهرا بغداد همچنان برای برگزاری دیداری بین وزرای خارجه ایران و عربستان تلاش می‌کند و در این رابطه، طرف سعودی پیشنهاد داده است تا وزیر خارجه ایران، حسین عبداللهیان به عربستان سفر کند، اما طرف ایرانی با این مساله مخالفت کرده و پیشنهاد داده وزیر خارجه سعودی به تهران برود.

منابع مذکور می‌افزایند: پس از کنفرانس منطقه‌ای بغداد، توافق شد که این دیدار در یک دولت سوم، یعنی عراق برگزار شود و وزیر ایرانی در جریان حضور خود در نشست بغداد، درخواست دیدار با همتای سعودی خود را داشت که مقام سعودی این درخواست را رد کرد و علاوه بر این، سعودی‌ها از رفتار وزیر خارجه ایران در هنگام گرفتن عکس دسته جمعی روی سکو و اینکه وزیر ایرانی در جایگاه ویژه خود در کنار وزیر سعودی قرار نگرفته، ناخشنود هستند.

منابع آگاه ادامه دادند: در حاشیه نشست بغداد، وزیر خارجه ایران مذاکرات مفصلی با شیخ صباح خالد الحمد الصباح، مقام کویتی داشته و مسئول کویتی هم دیدار مشابهی با وزیر خارجه سعودی انجام داده است، تا پیام‌های دو طرف را به یکدیگر انتقال دهد. این تماس‌های متعدد فضای خوبی برای انجام دیدار بین وزرای خارجه عربستان و ایران فراهم کرده است.

اما در مورد پرونده میانجی گری بغداد بین ایران و ایالات متحده، منابع مذکور به العربی الجدید گفتند: عراق در دوره الکاظمی تبدیل به یکی از واسطه‌ها بین دو طرف شده و پیام‌های متعددی را میان ایران و امریکا رد و بدل کرد. هیئت عراقی به ریاست برهم صالح و عضویت فواد حسین، وزیر خارجه، در جریان سفر به ایران برای مراسم تحلیف رئیسی، سه پیام آمریکا را به تهران رساندند، که اساس این پیام‌ها به تشویق تهران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای وین به شکل غیر مستقیم و سریع با واشنگتن مرتبط بود. در ادامه، وزیر خارجه عراق، پنج روز بعد برای دریافت پاسخ ایران به پیام آمریکا به تهران بازگشت.

ایران شروطی را برای ازسرگیری گفت‌وگو‌ها تعیین کرده که از جمله آنها، آزادی اموال بلوکه شده این کشور است. الکاظمی هم یک روز پیش از برگزاری جلسه آژانس بین المللی انرژی اتمی، حامل پیام دیگری از سوی آمریکا برای ایران است. این جلسه در حالی برگزار می‌شود که تنش بین ایران و آژانس افزایش یافته است.

ایالات متحده تمایلی به افزایش تنش‌ها با ایران از طریق صدور قطعنامه بین المللی ندارد، چرا که نگران است این مساله موجب اخلال در روند مذاکرات وین شده و چالش بزرگ دیگری را در برابر آن بوجود بیاورد، از این روی، آمریکایی‌ها از طریق کانال‌های اروپایی و منطقه‌ای به دنبال تحریک تهران برای بازگشت به مذاکرات، پیش از پیچیده شدن بیشتر امور هستند. در این میان، هنوز مشخص نیست پیامی که الکاظمی با خود برای تهران می‌برد، مبتنی بر تشویق ایران برای بازگشت به مذاکرات وین با آمریکاست یا هشدار به آن یا هر دو؟

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۷
خسارات جنگ تحمیلی مطالبه شود.
الکاظمی درتهران دنبال ریال مفت ملت بدبخت ایران هست ولی برای بازسازی 25میلیاردی با فرانسه قرارداد میبند متاسفانه نظام اسلامی ایران درنشست اخیری که دربغداد صورت گرفت اقتداررا درصف اول ایستادن مینامند مادراین نشست دنبال زیارت اربعین بودیم ویازدید با مراجع عراق فرانسه وامارات دنبال درامد وقرارداد چند صد میلیاردی این هست
درنشست اخیر که دربغداد صورت گرفت وزیر امورخارجه دنبال صف الو ایستادن بود که متاسفانه تفکرافراطی این حرکت را اقتدار وجهادی نامید مادراین نشست دنبال اینکه چند هزار زائر اربعین بفرستیم ودیدار بامراجع تقلید نحف سپری کردیم فرانسه وامارات و... دنبال توافق قرارداد چند صدمیلیاردی مخصوصا فرانسه 25میلیارد دلار قرارداد بست این هست
اب های مشترک ما به جز اروند رود یا همون شط العرب که نام بین المللی اش هست نداریم . اگر منظورتون اب هایی است کاز کردستان ایران به عراق می ره خدمتتون عرض کنم با فرمان رهبری قبلا تعیین تکلیف شده و تغیر جهت به دشتهای کردستان شرقی داده شده برای کشاورزی و اب یا مفت ما نداریم به شما بدیم چون تعهدی نداریم و کارمون هم بر طبق قانون جهانی بوده چون تا قبل از سال ۲۰۲۰ بوده .
سعودی قد خودش حرف بزنه فعلا تو یمن مشغول باشه .
عراق هم لازم نکرده پیغام پسغام بیاره . پولهای صادرات ما رو اول بده .
غرامت جنگ روهنوزپرداخت نکردید
مگه ایران و آمریکا به جای سفارت خانه کشورهای حافظ منابع ندارند تا بطور شفاف به همدیگر پیام بدهند چرا همه چیز را درگیر فضای سیاسی و بچه بازی می کنید
الکاظمی دنبال آنستکه ماراباکشورهای مسلمان منطقه
بخصوص ثروتمندترین آن که عربستان آست اشتی دهد وچقدر
خوبست حداقل باکشورهای همکیش وسیروثروتمند دوست باشیم
همنشین توازتوبه باید شماوقتی باثروتمندان معاشرت کنی چون
نیازی به ثروت شماندارند اگردرست رفتارکنی‌میتوانی باتحارت با
آنها ثروتمندشوی‌ومامیتوانیم شریک تجاری خوبی برای همدیگر
باشیم
تصفیه حساب؟
تصفیه حساب؟؟؟؟؟ تسویه حساب درسته دلبندم
باید وضعیت اقلیم مشخص شود،درست نیست که بارزانی ها،تروریست پروری کنندعلیه کشورهای همسایه خصوصا ایران عزیزما
خدا رحمت کنه سلطان قابوس را مصطفی کاظمی جاشو گرفت
دنبال برق وگازمجانی
به جای اینکه به دنبال غرامت جنگ باشند دبل لغو ویزای عراقو و افزایش سهیه اربعینند ....واقعا که...نکنه ببخشید که این حق ملت است ....
گاز و برق مفت و مجانی رو کم کردند، بدو بدو اومده بگه گاز و برق مجانی رو ادامه بدید، گاز و برق مجانی به آلمان و انگلیس هم بدیم روادید رو یکطرفه لغو می کنند.
هدفش اینه که بگه علاوه بر گاز و برق مجانی، آب مجانی هم به ما بدید. آبی که این افغانستان خدا زده از ایران دریغ میکنه،
ما داریم حتی به بدبخت ترین و مفلوک ترین کشورها مثل عراق و افغانستان باج میدیم، روسیه و چین که دیگه جای خود داره
بخشی از مشکلات ما در منطقه به خاطر نژادپرستی بین مردم منطقه است. آخه این نژادپرستی برخی در ایران یا کشورهای منطقه چه معنی داره؟ همه ما انسان هستیم و مخصوصا اینکه همسایه هم هستیم.
اخه لامذهبا چند جا پیام بازر گانی مگه میشه خبر خوند
اون چیزی نمی خواسته خواسته ما معلوم شد ، سفر پیاده روی بدون روادید !
چقدر عکس های مشمئز کننده از پیوند مو و کبد چرب میزارید - کمی هم به مخاطبتون احترام بزارید به جای پول
واقعا دیگه دلم نمیخواد تابناک رو باز کنم ازبس این تصاویر چندش آور کبد و کاشت موی سر و .. و تبلیغات میاد روی صفحه. قدیما همزمان با صبحانه تابناک رو باز میکردم. الان حالم به هم میخوره تابناک باز میکنم. یوهویی کله ی مو کاشته ی پوست مرغی یه یارو میاد جلو چشمات. اه!
ایران باید به دنبال خسارت 1000 میلیاردی جنگ تحمیلی بره نه الکاظمی به دنبال چیزی در ایران باشه
تابناک چرا سلیقه ایی عمل میکنی ؟
یا اصلآ این قسمت از کامنت ها را حذف کن یا وقتی کانت میگذاریم چاپ کن ، این درسته که هی بنویسیم و چاپش نکنی؟
او برای کشورش و جلو‌گیری از توسعه تروریسم و جلو گیری از تشویق مفت خوری از طریق اخوندها و مداحان و فریبکاران اسلام نما است او سریعا خواهد گفت پولهای مردم گزسنت ایران را بیاورید می خواهیم عراقی اباد داشتا باشیم تا بگویم اخونده و دارو دسته مفت خورها خوب هستند
400میلیارد ذلار خسارت جنگی که عراق به ایران وارد کرد رو اگه میتونین بگیرین
اینو بدونین کویت خسارتشو از عراق سالها پیش گرفته
خسارت از عراق
الكاظمي بر خلاف نوري مالكي، بارزاني و ... مهره آمريكاست. او بجاي سربازان خارج شده ي آمريكايي و انگليس در عراق خدمت خواهد كرد. خواهيد ديد...
به نفع ايران كار نخواهد كرد و تلاش مي كند رشته هاي ايران را در عراق پنبه كند.
ندادن پول صادركنندگان ايراني، تلاش براي جايگزيني امارات و عربستان و فرانسه بجاي ايران و ... از اقدامات ايشان است.
آنها ايران را براي جنگيدن با داعش مي خواهند نه يك شريك تجاري
حتما جريان صدر هم از ايشان حمايت خواهد كرد.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل