بازدید 133125

اعلام نرخ جدید سپرده قانونی بانک‌ها و موسسات اعتباری

بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای نرخ جدید و تغییرات نحوه محاسبه سپرده قانونی بانک‌ها و موسسات اعتباری را اعلام کرد
کد خبر: ۱۰۰۵۱۱۳
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۸ 26 September 2020


به گزارش تابناک به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، هیات عامل بانک مرکزی با توجه به مصوبه پیشین شورای پول و اعتبار مبنی بر تفویض اختیار تعیین نسبت سپرده قانونی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در دامنه ۱۰ تا ۱۳ درصد به رییس کل بانک مرکزی و با هدف کنترل رشد نقدینگی و تورم و در عین حال تداوم اجرای برنامه‌های حمایتی به دلیل شرایط خاص اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کرونا و همچنین با توجه به گذشت بیش از پنج ماه از آغاز اجرای برنامه‌های حمـایتی مذکور، مقرر کرد:

۱. نسبت سپرده قانونی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیر بانکی از روز شنبه ۲۲ شهریور به ارقام قبل از زمان اجرای مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در این خصوص باز می‌گردد.

۲. معادل یک سوم تسهیلات اعطایی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی (موضوع مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا)، از محل سپرده قانونی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی، حسب عملکرد در اعطای تسهیلات مورد نظر ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در اختیار آنها قرار خواهد گرفت. مبالغ کسر شده از محل سپرده قانونی بابت اعطای تسهیلات مذکور پس از ۲ سال با بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی عامل تسویه می‌شود.

۳. پس از بازگشت نسبت سپرده قانونی به ارقام قبل، مابه‌التفاوت سپرده قانونی جدید بانک‌ها و مؤسسـات اعتباری غیربانکی از سوی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مذکور نزد بانک مرکزی تودیع می‌گردد. در صورتی که بانک یا موسسه اعتباری غیربانکی قادر به تسویه یک‌باره مابه‌التفاوت سپرده قانونی مذکور (پس از کسر مبلغ مورد نظر در بند ب) در تاریخ ۸ مهر ۹۹ نباشد، بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی می‌تواند طی سـه قسـط مساوی ماهانه در تاریخ‌های ۳۰ مهر، ۳۰ ابان و ۳۰ آذر ۹۹ و با نرخ یک ده‌هزارم (۰.۰۰۰۱) درصد به عنوان سود متعلقه، نسبت به تودیع مبالغ مذکور نزد بانک مرکزی اقدام نماید. در صورت عدم واریز مبالغ مزبور به صورت ماهانه، مراتب توسط اداره حسابداری کل و بودجه بانک مرکزی رأساً از حساب بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی مربوط برداشت می‌شود.

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۲۲
یعنی چی؟؟؟ خوب مثل آدم بگید سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت چند درصد شده!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
سپرده بانک ها نرد بانک مرکزی را می گوید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
البته خبرگزاری ها تقصیری ندارند،خود بانک مرکزی یک
صفحه چرت و پرت نوشته که من فوق لیسانس 10 بار خواندم چیزی متوجه نشدم.علت اش هم این است که مدیران بانک مرکزی سواد ندارند و زمان قدیم سواد مکتب خوانده اند که با سواد امروزی قابل درک نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۶
توادم پیداکن
مسعود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۶
ماکه نفهمیدیم چی گفت هرکه متوجه حرفهایآقاشدترجمه کنداین
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۶
آره والا تا حرف برجام شد سود بانکی رو سریع کم کردن ولی الان با این وضعیت افسار گسیخته بازم سود کم کردن .
ما که چیزی نفهمیدیم اگر سر دبیر محترم به زباتن عامیانه ترجمه کند خوب است
آقا قلمبه.سلمبه.تحویل نده.همانطور ساده سپرده هارا میگرید ویک لیوان آب
میخورید .نرخ سپرده هم ساده به مردم بگیدونترسید چندرصد.......
بگو میخایم سود بانکی کم کنیم تا مردم برن تو بورس یا برن طلا ودلار بخرن وکسری بودجه دولت جبران بشه اگر چه همین حالا هم سالانه ۵۰ درصد از ارزش پس انداز مردم را کم میکنید یعنی بطور غیر مستقیم ........میکنید
به نظر اینجانب باید
۱-باید قانونی وضع شود که هر خانواده فقط حق در اختیار داشتن یک خانه را داشته باشد و زمین برای تولید کننده مسکن باشد تا قیمت زمین سر به فلک نکشد.

۲-باید بازار غیرشفاف ارز از بازار کف خیابانی تبدیل به یک بازار با بستری شفاف شود تا تقاضای کاذب ایجاد شده توسط اشخاص حقیقی و حقوقی به راحتی کنترل شود.

۳-باید قانونی وضع شود که دولت نتواند از بانک مرکزی استقراض کند و پایه پولی را افزایش دهد و سبب تحمیل تورم مضاعف به آحاد جامعه و علی الخصوص مستضعفین شود.

۴-باید سیستم بانکی ربوی که دائم در حال خلق پول است و علمای مسلمان و مسیحی نیز خلق پول را حرام اعلام کرده اند اصلاح شود و از خالق پول تبدیل به واسطه وجوه شود تا از ایجاد هر چه بیشتر تورم و شکاف طبقاتی جلوگیری شود.

۵- باید کلیه قوانین و سیاست گذاری ها در جهت تشویق فعالیت های اقتصادی مولد و تنبیه فعالیت های اقتصادی غیر مولد باشد نه مانند وضعیت فعلی که بالعکس هست. (مالیات را از تولیدکننده میگیرند ، تامین اجتماعی از خرید تولیدکننده نیز حق بیمه میگیرد ، مواد اولیه تولید صادر میشود و مواد اولیه وارداتی نیز مدیریت نمیشود و باکمبود مواجه میشود و مواد اولیه نیز در جهت دلالی ، احتکار و سوداگری است و....)
خودت میدونی چی نوشتی
فکر نکنم خودشم چیزی ازاین موضوع فهمیده،....
سود بانکی کمتر یعنی بیرون آوردن سپرده ها مردم از بانک ها یعنی نقدینگی بینهایت که هر کجا سرازیر بشه فاجعه به بار میاره تورم وحشتناک
البته به نفع دولت هست اونوقت راحت میتونه حلب های زردش رو سکه ای 20 میلیون بده به این ملت بیچاره
خب به زبان ساده بگیدماکه نفهمیدیم چی گفتی
ما که نفهمیدیم چی گفتی
نفهمیدم چی گفته،اقای ریس برومدرسه ازکلاس اول شروع کن
چون دوباره کسری اوردن یه جوری نوشتن کسی نتونه بخونه
اینی که نوشتی را عمرا خودت حتی بتونی توضیح بدی
این یک اطلاعیه درون سازمانیه که مصداق هر کدوم از این بندها نزد خود بانکها هست اینه که ما مردم عادی سردر نمیاریم
بزار در خفا هر کاری میکنن بکنن قبول بفرمایید زمان سیف اینطور مسایل ها نبود بعد ازاون ول وله آشوب شده و مسیولین مربوطه فقط پشت میز نشین شدن بحال ما میخندن
خدایا
چرامن حرفای اینارو نمی فهمم
حتی باز شدن مدارسشون رو هم نفهمیدم که بازه یا بسته
خلاصه اینه سود بانکی دوباره به نرخ های پایین قبل از کرونا برگشت. منظورش اینه پولتونو بانک نزارین ببرین داخله بورس سرمایه گذاری کنید. از فردا دوباره بورس میره بالا ما هم که تازه دلار گرفتیم نابودیم
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان