بازدید 30782
مرور روزنامه‌های یکشنبه ۲۴ آذر؛

چرا پیشنهاد کناره‌گیری یا استعفای روحانی اینقدر حساسیت‌برانگیز است؟ / مردم چه می‏ خواهند؟ / پنج راهکار پس از افزایش قیمت بنزین

وام مسکن، کلید حل مشکلات؟! استیضاح وزیر کشور در دستور کار مجلس، چالش بر سر آمار جانباختگان، غربال یارانه‌بگیران؛ شاید وقتی دیگر، آن سوی مذاکرات آمریکا و طالبان، رونمایی از سورنا ۴، واکنش‌ها به پیشنهاد عباس عبدی برای استعفای روحانی، ماجرای سرقت‌های پنج ثانیه ای! توضیحات درباره ماجرای کیک‌های آلوده به قرص، تازیانه سرما در چادر‌های منفی صفر زلزله زدگان میانه و دلایل پشت پرده استیضاح زنگنه، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی شده است.
کد خبر: ۹۴۴۱۳۷
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۲:۳۰ 15 December 2019

وام مسکن، کلید حل مشکلات؟! استیضاح وزیر کشور در دستور کار مجلس، چالش بر سر آمار جانباختگان، غربال یارانه‌بگیران؛ شاید وقتی دیگر، آن سوی مذاکرات آمریکا و طالبان، رونمایی از سورنا ۴، واکنش‌ها به پیشنهاد عباس عبدی برای استعفای روحانی، ماجرای سرقت‌های پنج ثانیه ای! توضیحات درباره ماجرای کیک‌های آلوده به قرص، تازیانه سرما در چادر‌های منفی صفر زلزله زدگان میانه و دلایل پشت پرده استیضاح زنگنه، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی شده است.

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز یکشنبه ۲۴ آذرماه در حالی چاپ و منتشر شد که پروژه استعفای روحانی موافقان و مخالفان در یادداشت‌ها و سرمقاله‌های چند روزنامه موضوع بحث شده است. روزنامه اعتماد به قلم عباس عبدی که مطرح کننده این ایده بود، یادداشتی با عنوان واکنش نوبرانه منتشر کرده و طی آن مواضع به گفته عبدی متناقض برخی از اصولگرایان را مورد انتقاد قرار داده است. روزنامه جام جم، جوان و رونامه کیهان نیز در نوشته‌های جداگانه این ایده را با تیترهایی چون پروژه استعفاطلبان و پشت پرده‌های آن تحلیل کرده اند. روزنامه دولتی ایران، اما تیتر سناریوسازی علیه انسجام دولت را برای صفحه نخست خود برگزیده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

مردم چه می‏ خواهند؟

ژوبین صفاری در سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان مردم چه می‏ خواهند، نوشت: می‌گویند زمانی که صدای انقلاب فرانسه بلند شده بود، ماری آنتوانت همسر لویی از کسی پرسید: که مردم چه می‌خواهند؟ آن شخص پاسخ داد: گرسنه‌اند و نان می‌خواهند؛ و شهبانو گفته بود: «اکنون که نان ندارند چرا شیرینی نمی‌خورند!» و این حکایتی است از شکاف عمیقی که بین حاکمیت و مردم فرانسه در قرن ۱۸ وجود داشته و درنهایت منجر به انقلاب و دگرگونی در آن کشور نیز شد. گفتن این داستان البته این روز‌ها حکایتِ برخی از مسئولان است که انگار از فضای واقعی جامعه فاصله بسیاری دارند. نمونه آن شگفتانه وزیر جوانی بود که از اتفاق بیش از سایر مسئولان و حداقل به ظاهر ارتباط بیشتری با مردم دارد و از چند روز قبل مردم را برای یک خبر شگفت‏ انگیز آماده کرده بود.
در نهایت شگفتانه آقای وزیر پهپادی بود برای حمل بسته ‏های پستی که هرچند اتفاق خوبی است، اما گو اینکه وزیر ارتباطات آن‏قدر از بطن جامعه دور است که نمی‌داند مردم در نیاز‌های اولیه خود از جمله اینترنت با کیفیت و سرعت استاندارد، دسترسی آزاد به شبکه‏ های اجتماعی و... مانده ‏اند که حالا پهپاد نامه‌بر نمی‌تواند برایشان یک سورپرایز باشد.
چرا پیشنهاد کناره‌گیری یا استعفای روحانی اینقدر حساسیت‌برانگیز است؟ / مردم چه می‏ خواهند؟ / ۵ راهکار بعد از افزایش قیمت بنزین
این عدم ارتباط مسئولان با مردم و بی‏اطلاعی از شرایط‏شان اگر به اندازه بی‌اطلاعی ماری آنتوانت از شرایط مردم آن زمان نباشد بی‌تردید از همان جنس است. هرچند این عدم ارتباط نه مختص وزیر ارتباطات و نه فقط مسئولان دولتی است که قطعا نمونه ‏های آن را بسیار می ‏توان یافت.


باید گفت که این عدم ارتباط با مردم درست همان نقطه‏ ای است که جامعه دچار احساس نا‏امنی روانی می‌شود؛ یعنی درست در نقطه ‏ای که جامعه انتظار دارد مسئولانش با درک درست از موقعیت او و شرایط سخت آن قدمی برای بهبود اوضاع بردارند، با مسئولانی مواجه می‏شود که نه ‏تنها در پاره ای موارد مسئولیت اقدامات خود را بر عهده نمی‌گیرد که گویی با بی اعتنایی به خواست مردم، درد‌های جامعه را به استهزا گرفته است.


این بی‏ اعتنایی و از ‏دست ‏رفتن سرمایه اجتماعی البته عوامل متعددی دارد، اما نکته قابل تامل آن است که طی روز‌های گذشته، سخنگوی دولت از اشتباه‏شان در خصوص عدم اقناع مردم نه فقط در خصوص بنزین که در مورد تحریم گفته بود. اما در پاسخ به آقای سخنگو باید پرسید این اعتماد چگونه حاصل شود وقتی که مردم می‌بینند هزینه شرایط تحریم فقط بر دوش آن‏هاست، در ‏حالی‏ که هنوز هم بودجه کشور پر است از فشار‌هایی از اعتباراتی که حتی دولت هم زورش به آن نمی‌رسد. چگونه مردم می‌توانند به قدرت رای خود اعتماد کنند، در ‏حالی‏ که وزیر ارتباطاتش می‏گوید دوست ندارد فیلترینگ باشد، اما زورش نمی‌رسد؟ این نرسیدن زور همان حلقه مفقوده نا‏ایمنی روانی جامعه در برابر پاسخگویی است، همان حلقه مفقوده عدم شناخت ارتباط بین مسئولان با بطن جامعه است.


شکافی که سبب شده مردم، دلزده‌‏تر از همیشه با دیده تردید نسبت به هر اقدامی از سوی مسئولان، واکنش نشان دهند. همان شکافی که باعث شده اظهار‏نظر‌های مسئولان بیش از آنکه تسلی و همراهی برای دردهای‏شان باشد، تنها مته ‏ای است که تا عمق اعصاب‏شان فرو می‏ رود؛ همان شکافی که باعث شده عده‌ای از مسئولان ندانند که مردم نان ندارند بخورند که بخواهند شیرنی بخورند. اینترنت‏شان پر از مشکل است که بخواهند به پهپاد بسته‌بر دلخوش باشند.

چرا پیشنهاد کناره‌گیری یا استعفای روحانی اینقدر حساسیت‌برانگیز است؟

عباس عبدی در سرمقاله امروز روزنامه اعتماد با عنوان واکنش نوبرانه در نقد مواضع جناحی از اصولگرایان نسبت به دولت نوشت: اگر هدف شما از این حملات و کارشکنی‌ها تغییر دولت نیست و آن را مطلوب نمی‌دانید، پس اساسا چرا انجام می‌دهید؟ چون فرض عقلایی این است که شما در پی تحقق این هدف هستید. اتفاقا همین را بار‌ها و بار‌ها گفته‌اید. اینکه یکی از شما پایین کشیدن هر چه سریع‌تر رییس‌جمهور را وظیفه خود می‌داند، یا دیگری دنبال مجلسی است که با قدرت او را استیضاح کند، همه نشانه‌های مطلوبیت این هدف برای شما است. خوب حالا اگر با شیوه کم‌هزینه‌تری این هدف محقق شود، چه ایرادی دارد و چرا از آن استقبال نمی‌کنید؟ حالا فرض کنیم که شما واقعا هم مخالف این پیشنهاد هستید، پس چرا هنگامی که دوستان‌تان شعار پایین کشیدن رییس‌جمهور را می‌دادند با این شعار همدلی کردید؟ این رفتار محصول بی‌پایه بودن مواضع این جناح است. آنان بر طبل سیاستی می‌کوبند و هنگامی که عوارض آن آشکار می‌شود فوری عقب‌نشینی می‌کنند و با آن مخالفت می‌کنند.
چرا پیشنهاد کناره‌گیری یا استعفای روحانی اینقدر حساسیت‌برانگیز است؟ / مردم چه می‏ خواهند؟ / ۵ راهکار بعد از افزایش قیمت بنزین
برخی از آنان خود را به کوچه علی‌چپ می‌زنند و می‌گویند که روحانی باید تا آخر ادامه دهد و مسئولیت کارهایش را بپذیرد. خب! اگر شما معتقدید که این سیاست‌ها نادرست است و به نفع جامعه نیست و به همین علت اینقدر چوب لای چرخ آن می‌گذارید، چه معنایی دارد که حتی یک روز بیشتر ادامه پیدا کند؟ چه استدلال پوچی است که باید تا پایان ادامه دهد و مسئولیت کارهایش را بپذیرد؟ خوب! پذیرفت یا نپذیرفت. چه نتیجه‌ای دارد؟ اگر بد است تا همین جا هم می‌تواند بد باشد و بپذیرد کافی است و اگر آن را خوب می‌دانید، پس تا ۱۸ ماه دیگر هم همان راه را ادامه خواهد داد. احتمالا برای آنکه بدتر شود، چوب‌های بیشتری لای چرخش خواهید گذاشت تا بگویید، نگفتیم؟ برخی دیگر استعفا را قهرمان‌سازی تلقی کرده‌اند و معتقدند پس از پایان دوره مردم تغییر ریل خواهند داد. آنان متوجه نیستند که اولا این قهرمان‌سازی نیست دوم اینکه انتخابات زودرس همان فرصت مناسب برای تغییر ریل است. نیازی نیست دو سال صبر کنید. حالا اگر به علل دیگری این را نمی‌پسندید خوب همان را باید گفت. این چه سرّی است که پیشنهاد کناره‌گیری یا استعفا هم اینقدر حساسیت‌برانگیز است؟ در همه جای دنیا تا این پیشنهاد ارایه شود مخالفان دولت استقبال می‌کنند. حتی مخالفانی که چوب هم لای چرخ دولت خود نمی‌گذارند، پس چرا در ایران حتی این پیشنهاد می‌تواند با عصبانیت مخالفان دولت مواجه شود؟ فقط در ایران است که اگر به کسی بگوییم از قدرت کنار برود او و توصیه‌کننده می‌شوند برانداز! واقعا در سیاست هم نوبریم! تا حالا می‌خواستند سر به تن او نباشد حالا می‌گویند کنار رفتن بی‌کیفر نمی‌ماند و بعد هم برای اینکه دچار تعارض نشوند می‌گویند این‌ها قدرت طلب هستند و کنار نمی‌روند! این وضع محصول تناقضات بی‌پایان برخی گروه‌های سیاسی بی‌نام و نشان‌ است که در عین حال قدرت دارند. آنان تبعات دیدگاه‌های خود را هنگامی متوجه می‌شوند که از زبان دیگران بیان شود. پیش از آن، توجه چندانی به پیامد‌های نظرات خود ندارند.

پنج راهکار بعد از افزایش قیمت بنزین

علی قنبری استاد دانشگاه تربیت مدرس طی یادداشتی با عنوان پنج راهکار بعد از افزایش قیمت بنزین در روزنامه ایران نوشت: بعد از آنکه قیمت بنزین افزایش پیدا کرد، برخی از مسئولان چنین مطرح کردند که اثرگذاری افزایش قیمت بنزین روی کالا‌ها بین ۲ تا ۳ درصد است. اما پیش‌بینی ما اثرگذاری بیشتری بود، طی این مدت هم دیدیم اثرگذاری نرخ بنزین در بازار بیشتر از ۳ درصد بود و در برخی از کالا‌ها حتی این اثرپذیری بیشتر بوده است.


قیمت بنزین سه برابر شده، با این اتفاق طبیعی است انتظارات تورمی در کشور شکل بگیرد، از این‌رو در بلند مدت آثار افزایش قیمت بنزین به تمام کالا‌ها می‌رسد و این امر در مورد کالا‌هایی که در شهرستان‌های کوچک توزیع می‌شود، مشهودتر خواهد بود. در شهر‌های کوچک، وانت‌ها کالا‌ها را جابه‌جا می‌کنند و از آنجا که سهمیه بنزین آن‌ها مناسب نیست، افزایش قیمت به مرور به تمام شهرستان‌ها می‌رسد. بدین جهت نمی‌توان اثرگذاری نرخ بنزین بر کالا‌ها را تکذیب کرد یا حتی کمرنگ دانست.
از طرفی اعتقاد دارم که افزایش قیمت ارز در کشور متأثر از نرخ بنزین است. وقتی قیمت کالا یا محصولی به‌درست یا غلط اصلاح می‌شود، اثر آن در تمام بخش‌ها دیده می‌شود. اگر قیمت بنزین افزایش پیدا نکرده بود، شاهد نوسان قیمت ارز نبودیم.
چرا پیشنهاد کناره‌گیری یا استعفای روحانی اینقدر حساسیت‌برانگیز است؟ / مردم چه می‏ خواهند؟ / ۵ راهکار بعد از افزایش قیمت بنزین
درست است که اکنون قیمت ارز روند کاهشی به‌خود گرفته و بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز در بازار اقدام‌هایی را انجام داده است، اما باید به این موضوع دقت کرد که واقعی‌سازی قیمت‌ها و فاصله گرفتن از هدر رفت یارانه‌ها چگونه دنبال شود.
برای آنکه در آینده شاهد تورم بیشتر نباشیم پنج توصیه برای دولت دارم. اولین نکته کنترل تقاضای مؤثر است. ستاد تنظیم بازار باید به نحوی تصمیم‌گیری کند که تقاضای مردمی کنترل شود و عطش خرید در بین مردم پدید نیاید. یکی از دلایلی که باعث می‌شود عطش خرید در بازار به وجود بیاید، شایعات و زمزمه افزایش قیمت‌هاست.


دومین راه حل اطلاع‌رسانی صحیح و دقیق است. مردم باید بدانند که کشور در چه شرایطی است، در این صورت همراهی مردم با دولت بیشتر خواهد شد.


سومین راهکار عرضه بیشتر کالاست. در حال حاضر با کسری کالا در کشور مواجه نیستم، اما برای آنکه بازار شرایط بهتری داشته باشد و مردم نسبت به آینده اطمینان بیشتری داشته باشند توصیه می‌کنم عرضه کالا‌ها بیشتر شود.
چهارمین نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، ثبات قیمت‌ها است. دولت باید بازار را به گونه‌ای هدایت کند که تولیدکنندگان برای افزایش قیمت‌ها برنامه‌ریزی نکنند. پنجمین نکته؛ نظارت بیشتر بر بازار است، به‌ گونه‌ای که مردم اطمینان پیدا کنند که با واحد‌های صنفی که گرانفروشی می‌کنند به‌صورت جدی برخورد می‌کند.


با رعایت پنج نکته عنوان شده، تأثیر افزایش قیمت بنزین بر بازار و نرخ تورم کمتر خواهد بود. دولت در اصلاح قیمت بنزین تصمیم بزرگی گرفت، برای آنکه رشد قیمت کالاها، سبد خانوار‌ها را تحت تأثیر قرار ندهد بهتر است که نقش دولت در بازار از جنبه نظارت پررنگ‌تر شود.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۳۵
روحانی می بایست بعد از خروج امریکا از برجام استعفا می داد و میرفت و این همه افتضاح ببار نمی اورد و همه اطرافیان و حامیانش را به قهقرا نمی برد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
آقای روحانی لطفا همه شرایطی که باعث بوجود آمدن وضعیت فعلی شده اععم از داخلی و خارجی را توضیح بده بعد استعفا کن دیگر ماندت در راسی قوه مجریه جز در بر نخواهد داشتخسارت چیز دیگری
مردم هیچی نی خاهند به جز ازادی......ازادی...............ازادی........
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
نمی خواهند
اه اه اه
فقط حرف
آقای عبدی !!!شما دست کور را میگیرید تا به مقصد برسانید یا کور دست شمارا میگیرد که به مقصدتان برساند ؟من معتقدم که کور دست شمارا میگیرد تا شمارا به مقصدتان برساند چون برای کورحرجی نیست ولی برای بینا چرا حرجی است
بنظرم یک راهکار بهتر آن است که مدیریت کشور را عوض کنیم تا همه موارد گفته شده درست شود . تا وقتی آقای روحانی و تیم ناکارآمد ایشان باشند اوضاع همین و یا بدتر از این است .
60 لیتر بنزین سهمیه ای مربوط به دهه 60 است . امروزه شهر ها گسترش زیادی یافته و این سهمیه اصلا جوابگو نیست .
تا این آدمهای تکراری هستند هیچ امیدی نیست والسلام
یه کاور برای ابگرمکن دیواری بوتان درست کردم دیروز۱۵۰هزارتومان توی ماهشهر
جالبه ابگرمکن رو دوسه سال پیش خریدم حدود۳۰۰تومان.
حالا بیایین بگین اجناس گرون نشده
سلام : ایران با ۸۰ میلیون جمعیت، سالانه ۶۹ میلیارد دلار از بیت‌المال را برای یارانه انرژی هزینه می‌کند و از این نظر رتبه اول جهان را دارد ! در همین حال کشور چین با یک میلیارد و پانصد میلیون جمعیت سالانه ۴۴ میلیارد دلار بابت یارانه انرژی هزینه می‌کند! یعنی ۱۹ برابر ما جمعیت دارد ولی ۲۵ میلیارد دلار کمتر از ایران برای یارانه انرژی هزینه می‌کند! تعجب‌آور که چه عرض شود؟ تاسف‌آور نیست؟!
- این ۶۹ میلیارد دلار از بیت‌المال هزینه می‌شود، یعنی از جیب همه ملت بیرون می‌رود، چه مصرف‌کنندگان بنزین و چه کسانی که بنزین مصرف نمی‌کنند! ضمن آنکه افراد عادی یعنی توده‌های عظیم مردم، در مقایسه با صاحبان ثروت، میزان مصرف بسیار کمتری دارند. این نکته گفتنی است که مطابق آمار موجود ۵۰ درصد یارانه انرژی را ۳ دهک ثروتمند جامعه ایران مصرف می‌کنند.
- به عنوان نمونه در سال ۱۳۹۷، بودجه عمرانی کشور ۶۲ هزار میلیارد تومان بود و در همان سال ۹۷۰ هزار میلیارد تومان بابت یارانه انرژی هزینه شده بود. یعنی ۲۰ برابر بودجه عمرانی کشور که باید صرف آبادانی و عمران می‌شد، برای یارانه انرژی مصرف شده است!
- میزان مصرف بنزین در ایران دو برابر میانگین جهانی آن است.
- روزانه به طور متوسط ۳۰ میلیون لیتر بنزین از کشور قاچاق می‌شود، چرا که بهای آن در کشورهای همسایه چند برابر قیمت بنزین در ایران است( به نقل از روزنامه کیهان مورخ 27/8/98). نرخ هر لیتر بنزین در عربستان ۶۲۰۰ تومان، در امارات ۶۴۰۰ تومان، در افغانستان، ۷ هزار تومان، پاکستان ۸ هزار تومان، ترکیه ۱۳۲۰۰ تومان و در کشور‌های پیشرفته‌ای مانند هلند و سوئد ۲۰ هزار تومان و در ترکمنستان حدود ۵ هزار تومان به پول ما فروخته می‌شود.
بر اساس عقل سلیم ومحاسبات منطقی کارشناسان اقتصادی بنا به هردلیلی اگر سهمیه بندی و قیمت بنزین و فرآوردهای سوختی افزایش نیابد،معضل ترافیک پیچیده تر،آلودگی هوا و مرگ و میرناشی از آن بیشتر وبیشتر،قاچاق سوخت بیشتر ،مصرف بی رویه سوخت و بنزین وحشتناکتر می گردد منتهی در قبال افزایش قیمت سوخت دستمزد حقوق بگیران نیز برای ارتقای قدرت خرید آنان قطعاًبایدافزایش یابد.در ادامه باید افزود که حذف فروش نفت خام ازبودجه کشور جلوگیری از رانت، دلالی و ثروت های باد آورده افراد خاص ،قانونی که راه حل کلیدی و اساسی است و اکثر کشور ها پیشرفته و غیر متکی به نفت اجرامی کنند و درایران هم باید ان شاءالله اجراءگردد مالیات بر سرمایه ازجمله مسکن،طلا،ارز خودرو است و موردی که متاسفانه در رده های بالای کشور بعلت نفوذ بعضی ها روی خوش نشان داده نشد مالیات بر سپرده های بانکی بالای افراداست
تا زمانی که احزاب واقعی شکل نگیرند همین آش و همین کاسه است.
کسانیکه اقبال عمومی ندارند به دنبال تخریب و نابسامانی اوضاع هستند تا فرصت حضور در قدرت را داشته باشند .
رسایی خودش گفته بود باید کاری کنیم تا مردم کمتری به پای صندوق های رای بیایند چون در غیر این ما رای نخواهیم آورد
روحاني هم برود اين مملكت روي خوش نخواهد ديد چون كساني كه براي گرفتن جاي او دندان تيز كرده اند خودشان خوب مي دانند كه كاري ار انها ساخته نيست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
ممنون از سانسورچي
مردم میخاهند تبعیض از بین برود و افراد شایسته برخوردارتر باشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
می خواهند
استعفا رروحانی یعنی فرار از پاسخ و باید محاکمه بشه اگر بخواد استعفا بده نشه عینه وزرای ناکارامد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
كاسب تحريم
بپرسید مردم چی نمیخواهند خواسته های مردم مشخصه انچه را که نمیخواهند باید بدانید و عمل کنید
آخر خط نزدیکه
اونقدری مسئولان امر خودشون افسرده و پژمرده هستند که پیگیر این موضوع گفته شده برای جلوگیری از افزایش قیمت کالا رو انجام ندن
طرف بیاد به کارخونه ها بگه بیشتر تولید کنین؟ یاقیمت ثابت نگه دارید؟
شبیه خیاله
دست کم ما از ماشین الات گازوییل سوز یا دیزلی مناسبی هم نداریم که بگیم راه کار استفاده از اونهاست
حمل و نقل برقی بماند
لازم نیست کل دنیا را فرش کنیم فقط کافیست از کفش استفاده کنیم
به جای توهین به افراد آگاه و نآگاه
به جای توهین به همه مردم
لااقل به جای پیام بازرگانی شبانه روزی از تلویزیون
و پیام های تبلیغاتی از طریق پیامک و سایتها و ...
در مورد رمز دوم و راه های سو استفاده مختصری به مردم توضیح می دادین
این چه ضرب المثلی است!؟ " کوچه ع... چپ" چرا فکر نمی کنید و توجه ندارید که چه کسانی اینگونه ضرب المثل ها را گفته و افراد ساده لوحی آنرا تکرار و نوشته یا به زبان می آورند؟
علی خود صراط مستقیم است. بقیه راهشان و کوچه شان و همه کسانی که مسلکشان که بر صراط علی نباشد چپ و کج است. از شما و همه کسانی که این مطلب را می خوانند استدعای خواضعانه دارم از این به بعد نه تنها خودشان این جمله را نگویند، بلکه تا می توانید به دیگران هم تذکر بدهید این ضرب المثل را نگویند. حتماً این ضرب المثل را دشمنان علی علیه السلام که صراط مستقیم و جلوه تام خداست، گفته اند. شما نگویید و به هر کسی که ناآگانه آنرا به زبان می آورد، تذکر بدهید. یا علی. یا علی مظلوم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
کوچه علی چپ ربطی به حضرت علی ندارد
آقای عبدی سوال ساده ای را مطرح می‌کند آقایان اصول گرا یا انحصار گرا هم مرد ومردانه یک جواب صریح بدهند چرا نعل وارونه می‌زنید اولین گزارش ات رسانه ها قبل از خاموشی اینترنت از نا آرامی های بنزینی ذوم رو شعار استعفای روحانی بود گذشته از در هر تریبونی از اصول گرا یان صحبت از استعفا ونا کارآمدی روحانی بوده وهست دقیقآ بفرماید دنبال چه هستید واستعفا عقوبت دارد اختیار وقدرت ریس جمهور هم به لبخند زدن است پس بگوید چه میخواهید از این مردم و مملکت؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
قدرت و اختیار به لبخند زدن است دوست عزیز این نظریات رو از کجا میارید
سلام.وام مسکن چه مشکلی حل میکنه.سود 24درصد به بالا داره..وام به خونه بیشتر از 15سال داده نمیشه چه فایده داره باید 20سال به پایین باشه.
چون هيچكدام از وعده هاي اقاي روحاني محقق نشدند ايشان حتي حاضر به رك گويي نيستند
رئیس جمهور استعفا دهد و هرکسی که پشت پرده مملکت را به این روز انداخته رئیس جمهور شود تا مردم طرف خود را بشناسند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
اعتماد بیش از حد به امریکا کار رو به اینجا رسونده
اینقدر ما درکشور کانیدیدا داریم که با رفتن یکدیگرهیچ تغییر نمی کندبلکه هرکدام از انها یک نوع تورم می اورندبی خیال کاهش تورم
اقا ما اگر نخواهیم دولت را حمایت کنیم چه کسی را باید ببینیم ؟
اقای روحانی بخاطرخودت وملت لطف کن استعفا بده وبرو
من دیروز رفته بودم برنج بخرم صاحب مغازه می گفت اون کسی که برای من بار برنج ارسال می کرد بابت کرایه ماشین 1،200،000 تومان کرایه دریافت می کرد الان تماس گرفته میگه فلانی کرایه حمل بار مربوطه 2،000،000 تومان شده بفرستم یا نه!؟..... حالا پیدا کنید پرتقال فروش را.... راستی شنیدیم دولت این ماه می خواهد حقوق کارمندان خود را از ژاپن واریز به حساب کند
بن به دست فقیر نمی رسد نقدی بهتر است
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر