بازدید 14960
غوطه در سیلاب - برش پنجم؛

عذاب ادامه‌دار خوزستان از یادگار‌های موقتی دفاع مقدس! +فیلم و عکس

از شوشتر که به سمت اهواز حرکت کنیم، در شرقی‌ترین بخش «باوی» در «ملاثانی»، مردم روایتی از سیلاب دارند که مربوط به نوروز و فروردین امسال نیست؛ روایت از دست رفتن راه ارتباطی ملاثانی و انبوه روستا‌های پرجمعیت و بزرگ غرب کارون در این منطقه که خیلی پیش از وقوع سیلاب‌های اخیر رقم خورده است.
کد خبر: ۸۹۳۴۷۰
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۴ 21 April 2019
تابناک اجتماعی -
باور کردنی نیست، اما برخی از آسیب‌های وارد آمده به اهالی خوزستان در سیلاب‌های اخیر ناشی از یادگاری‌های دوران جنگ تحمیلی و دفاع جانانه مقابل دشمن است؛ یادگار‌هایی که به جای موزه در زندگی مردم باقی مانده‌اند!

به گزارش «تابناک»، از شوشتر که به سمت اهواز حرکت کنیم، در شرقی‌ترین بخش «باوی» در «ملاثانی»، مردم روایتی از سیلاب دارند که مربوط به نوروز و فروردین امسال نیست؛ روایت از دست رفتن راه ارتباطی ملاثانی و انبوه روستا‌های پرجمعیت و بزرگ غرب کارون در این منطقه که خیلی پیش از وقوع سیلاب‌های اخیر رقم خورده است.
 

صحبت درباره روستا‌هایی است که ماه هاست برای ارتباط با ملاثانی و یا رفتن به اهواز و شوشتر و هر شهر دیگری مجبورند از قایق بهره بگیرند. قایق‌هایی که استفاده از آن‌ها مستلزم پرداخت هزینه بوده الا چند هفته اخیر که سیلاب جدید از راه رسیده و قایق‌های نیروی دریایی سپاه به رایگان در خدمت تردد مردم در آمده اند.

اما ماجرا از چه قرار است؟ آیا این مناطق از قبل از داشتن یک پل بی بهره بوده است؟

کنکاش در خصوص این پرسش‌ها به پاسخ‌های شگفت آور و تاسف برانگیری می‌رسد. به کشف این واقعیت که پل ارتباطی ملاثانی و روستا‌های غربی از نوع پل شناور بوده و با نخستین سیلابی شدن کارون در زمستان گذشته از جا کنده شده و ارتباط مردم را قطع کرده است. پلی از جنس آن پل‌های موقتی که برای عبور از رود‌ها در دوران دفاع مقدس مورد استفاده قرار می‌گرفته است!
 
باقی مانده پل شناور تخریب شده در ملاثانی

اتفاقی که محدود به این منطقه نیست و در بسیاری از نقاط دیگر خوزستان در مجاورت رود‌های عریض و طویل این استان دیده می‌شود. برجای مانده سازه‌هایی که موقتی بودن آن‌ها بی نیاز از توضیح است و از آن مهم تر، بسیار ناپایدار و آسیب پذیر هستند، اما اساس تردد و زندگی مردم بر آن‌ها استوار شده است.

کوتاهی و قصوری چشمگیر که بعید است سیلاب اخیر نیز موجب رفع آن شود، مگر آنکه کارویژه‌ای به منظور شناسایی و تصحیح این اشکالات در دستور کار مسئولان قرار گیرد تا نخستین رویداد‌ها با بالاآمدن سطح آب رود‌ها در خوزستان، تخریب پل‌ها و قطع ارتباط مردم و امدادگران نباشد.

روایتی متفاوت از این وضعیت را ببینید و بشنوید:
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
بینوا مردم :((
چه ربطی به جنگ تحمیلی دارد. جنگ را رزمندگان ومردم با خلوص و حداقل هزینه اداره کردند . اگر این مردم پل خوب ندارند نشانه بی کفایتی دولتهایی است که بعد از جنگ روی کار امدند . دولتهای که در همه انها به نرخ امروز پروند های فسادهای نجومی که مدیران در ان نقش اصلی داشته اند را می توان یافت. این بی توجهی به ملت و اختصاص سرمایه های کشور به اقشاری خاص پس از جنگ با حاکم شدن تفکر لیبرالی و غربی مبنی بر توسعه بدون عدالت بر کشور حاکم شد و همچنان ادامه دارد. تفکری که هیچ سنخیتی با انقلاب اسلامی و ارمانهای ان ندارد و باید روزی ان را زیر و رو کرد.
این هم از اون حرفهاست. شما کجای کشورهای غربی لیبرال دیدید که این همه بی نظمی باشد؟ یه کم تفکر کنید و صرفا حرفهای برخی تریبون دارها را تکرار نکنید
خجالت بکشید جنگ بیکاری ریزگردها بیماری سهم استانی است که اگر نباشد کشور به فلاکت وبدبختی گرفتارمیشود .جنگ سی سال تمام شد تا ابد خوزستان باید تاوان بدهد.
پاسخ ها
پرویز
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
شماهافکرمیکنیدماکه درتهران زندگی میکنیم حالمان خوب است
خداشاهدهدیگه نفس نمیتونیم بکشیم
فقروبدبختی سهم هشتاددرصدمردم است
مسولیین هم فقط سخنرانی بلدند
با سلام شما اگر قبل و بعد از جنگ خوزستان را باهم مقایسه کنید خواهید دید که چه ظلمی به این استان شده است. ۸ کلان شهر که در مقابل خرمشهر و آبادان به تنهایی هیچ نبودند و حال آنکه در سایه اختلاس ها تهران اصفهان شیراز تبریز و... بدون هیچگونه نفت و گازی کلان شهر شدند و شهرهای خوزستان با آن همه زیر ساخت و منابع به دهات مخروبه تبدیل شده اند به امید ظهور امام زمان (ع) منتقم خون شهدا و صالحین
پاسخ ها
رضاآقا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
چرت نگو .شمابی هنری خودتو سر استانهای دیگه ننداز .اگر همین استانها نبودند صدام چه بلایی سرت نمیآودد.بعدنفتی که میگی مهم تره یا آب .شما هیچ آبی ندارید همش مال لرستان واصفهان چهارمحال هست .بعدم ریزگردها نوددرصدش متل عراق هست واینکه فقط چند کشور نفت دارند آیا هند ژاپن چین کره مالزی اروپا هم نفت دارند پس ساکت شو .به جای حسادت برو تلاش کن
در همان استان اگر بروی می تونم قسم بخورم که چندین بار بعضی جاده هارا اسفالت کردن ولی نرفتند به کارهای مهمتر برسند
تیترتون مودبانه نیست!!!!
گناهمون این بود جنوب خلیج فارس بدنیا نیومدیم توی خوزستان فلک زده روزگارمون رو خراب کردیم
نسل اوری بزرگترین گناهه بخدا
همه چی به کنار آقای استاندار کلاهشو بالاتر بگذاره مسلما واقعیت های تلخ تری نیز عیان خواهد شد.خوشبختانه تابناک اون شهروند درمانده نیست که آقای استاندار تهدیدش بکند.امیدوارم عزمی برای تغییر بنیادین زیر ساخت های مناطق اسیب دیده باشد.تا دگر بار شاهد از دست رفتن جان ومال هموطنانمان نباشیم.
آقایی که می گی برو تلاش کن بنده ساکن خرمشهر بودم و دارای مدرک فوق دکترا هستم نمی دانم شما و خانواده اتان چقدر تلاش کرده اند فقط همین را بگویم که پدر بنده با فروش خانه خود در این شهر می توانست یک خانه سه طبقه در هر کدام از این کلان شهر بخرد در حالیکه اکنون با سن بیش از ۸۰ سال با کمک بنده ساکن یک آپارتمان ۶۰ متری است حال آنکه در این کلان شهرها با ارزش پیدا کردن زمین های کشاورزی همه ظرف چند سال ملاک شدند و بعد امسال جنابعالی می بفرمایند برو تلاش کن من دعا نمی کنم که به سرنوشت ما( جنگزده) دچار شوید ولی مطمئن باش آن همه منابع اگر جای دیگری بود، اوضاع فرق می کرد فکر کنم منظور شما از تلاش دلالی پیاز و دلار زمین و.... است.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی