بازدید 12191
پیمانه اقتصادی؛

جریمه ۲۶ میلیارد تومانی یک خودروساز به دلیل گرانفروشی/ کاهش بهای دلار و یورو در آخرین روز هفته/ حذف دلار از مبادلات ایران و سوریه/ موج جدید کاهش قیمت ارز در راه است/ دلار ۸ هزار تومانی هم گران است

این پیمانه تیتر‌هایی همچون افزایش بهای طلا با کاهش ارزش دلار، دلار در پایین‌ترین سطح سه هفته اخیر، گزینه نهایی ریاست بانک جهانی معرفی شد، قیمت نفت تا چند هفته دیگر افزایش می‌یابد، ارزش بورس چین از ژاپن پیشی گرفت، واردات ۴ میلیون دلاری دارچین در ۹ ماهه امسال، هند برای تمدید معافیت تحریمی خرید نفت از ایران با آمریکا مذاکره می‌کند و پیش‌بینی از سمت و سوی قیمت طلا در سال ۲۰۱۹ را در بر دارد.
کد خبر: ۸۷۴۷۴۶
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰ 01 February 2019
تابناک اقتصادیپیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.  

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون افزایش بهای طلا با کاهش ارزش دلار، دلار در پایین‌ترین سطح سه هفته اخیر، گزینه نهایی ریاست بانک جهانی معرفی شد، قیمت نفت تا چند هفته دیگر افزایش می‌یابد، ارزش بورس چین از ژاپن پیشی گرفت، واردات ۴ میلیون دلاری دارچین در ۹ ماهه امسال، هند برای تمدید معافیت تحریمی خرید نفت از ایران با آمریکا مذاکره می‌کند و پیش‌بینی از سمت و سوی قیمت طلا در سال ۲۰۱۹ را در بر دارد.

جریمه ۲۶ میلیارد تومانی یک خودروساز به دلیل گران‌فروشی

تعزیرات از جریمه ۲۶ میلیارد تومانی یک شرکت خودروساز داخلی به جرم گرانفروشی خبر داد. به گزارش تسنیم، محمدعلی اسفنانی گفت: این پرونده در یکی از شعب تعزیرات پس از شکایت شاکیان بررسی و به صدور حکم جریمه ۲۶ میلیارد تومانی منجر شد که پس از اعتراض به این حکم در شعبه تجدید نظر دوباره بررسی و این رأی قطعی شد. وی گفت: این حکم هم اکنون در مرحله اجراست و امیدواریم با اجرای این احکام، بتوانیم اثر بخشی قوانین را درباره رعایت حقوق مصرف کنندگان شاهد باشیم.

افزایش ۵ دلاری قیمت طلا با کاهش ارزش دلار در بازار‌های جهانی

روز گذشته در بازار‌های جهانی قیمت طلا افزایش داشت و هر اونس از این فلز گرانبها با ۴.۹ دلار افزایش نسبت به روز چهارشنبه به قیمت ۱۳۲۴ دلار و ۳۰ سنت به فروش رفت. تب گرم بازار فلز زرد به دلیل افت ارزش دلار در بازار‌های جهانی است. قیمت طلا از قیمت دلار تأثیر می‌پذیرد، زمانی که قیمت دلار کاهش می‌یابد این فلز را برای خریداران با دیگر ارز‌ها ارزان‌تر می‌سازد؛ بنابراین تقاضا در بازار‌های جهانی افزایش یافته و قیمت را بالا می‌برد. قیمت طلا دیروز در کمترین زمان ۱۳۱۷ دلار و ۹۰ سنت و در بیشترین زمان ۱۳۲۶ دلار و ۹۰ سنت به فروش رفت. قیمت این فلز گرانبها نسبت به یک ماه گذشته ۴۲.۲ دلار افزایش داشت، اما نسبت به یک سال گذشته ۲۰.۷ دلار با کاهش همراه بود. در گروه سایر فلزات گرانبها، نقره با ۷ سنت افزایش هر اونس ۱۶.۱۱ دلار معامله شد. فلزات گرانبهای پلاتینوم و پالادیوم افزایش‌هایی به ترتیب ۵ و ۲۰ دلار را تجربه کردند.

میزان کاهش تولید اوپک در ماه ژانویه

بررسی‌های رویترز نشان می‌دهد، میزان صادرات کشور‌های صادر کننده نفت اوپک در ماه ژانویه ۸۹۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است. بر اساس این گزارش، تولید عربستان در ماه ژانویه ۱۰.۲۵ میلیون دلار در هر بشکه بود که نسبت به ماه قبل کاهش ۳۵ هزار بشکه در روز داشته است. کشور‌های عراق و کویت هر یک ۴.۶۵ و ۲.۷۱ میلیون بشکه در روز تولید کردند. براساس بررسی‌های رویترز میزان تولید ایران در ماه ژانویه ۲.۷۵ میلیون بشکه در روز بوده است که این رقم نسبت به ماه قبل ۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.

دلار در پایین‌ترین سطح ۳ هفته اخیر

بانک مرکزی آمریکا در نشست روز چهارشنبه خود ـ همان طور که انتظار می‌رفت ـ نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشت و با عقب‌نشینی از رویکرد قبلی خود در افزایش نرخ بهره اعلام کرد، رویکرد صبر و انتظار را در پیش خواهد گرفت. میشل مک کارتی، استراتژیست ارزی مؤسسه سی ام سیمارکتس گفت: واکنش عاقلانه بانک مرکزی بدان معناست که شانس وقوع رکود در اقتصاد آمریکا کمرنگ شده است. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارز‌های مهم جهانی را اندازه می‌گیرد با ۰.۱ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۹۵.۲۶ واحدی در ضعیف‌ترین سطح ۳ هفته اخیر خود قرار گرفت. مک کارتی افزود: اگر سطح حمایتی ۹۵ واحدی شاخص دلار بشکند، شاهد کاهش‌های بیشتر در ارزش دلار خواهیم بود، انتظار دارم عملکرد مناسبی را از دلار استرالیا، نیوزلند و کانادا شاهد باشیم. در برابر دلار استرالیا، دلار آمریکا در ادامه ناکامی‌های این هفته ۰.۲ درصد عقب نشست تا هر دلار استرالیا به ۰.۷۲۶۴ دلار آمریکا برسد. این بزرگ‌ترین صعود دلار استرالیا در چهار هفته اخیر محسوب می‌شود.

کاهش بهای دلار و یورو در آخرین روز هفته

در معاملات روز پنجشنبه یازدهم بهمن ماه ۹۷، بر اساس اعلام سامانه سنا بانک مرکزی، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌های مجاز، به قیمت ۱۱۸۰۰ تومان خریداری شد و با نرخ ۱۱۸۵۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد. این رقم نسبت به نرخ پایانی روز قبل، ۱۰۰ تومان ارزان‌تر است. همچنین بر اساس سامانه سنا، هر اسکناس یورو نیز در صرافی‌های مجاز بازار ارز، با قیمت ۱۳۸۵۰ تومان خریداری و با نرخ ۱۳۹۵۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد که این نرخ فروش نسبت به روز چهارشنبه، ۲۰۰ تومان کاهش قیمت را نشان می‌دهد.

گزینه نهایی ریاست بانک جهانی معرفی شد

منابع آگاه اعلام کردند، «دیوید مالپاس» معاون وزیر خزانه داری آمریکا گزینه نهایی دونالد ترامپ برای سمت ریاست بانک جهانی خواهد بود. البته ترامپ در حال حاضر مصاحبه‌هایی برای نامزد‌های این پُست انجام می‌دهد؛ اما منابع آگاه در کاخ سفید اعلام کردند که غیر ممکن است، افراد دیگری بتوانند نظر ترامپ را به خود جلب کنند؛ مگر اینکه ترامپ خط فکری خود را تغییر دهد. بر همین اساس افراد دیگری که ترامپ با آن‌ها در حال مصاحبه است شامل رِی واشبورن رییس شرکت سرمایه گذاری خصوصی فرا مرزی آمریکا، مارک گرین رییس آژانس توسعه بین الملل، روبرت کیمیتی مقام ارشد سابق وزارت خزانه داری و ایندرا نویی رییس شرکت پپسیکو هستند؛ اما انتخاب نهایی مالپاس است. به نقل از ایبنا، بر پایه این گزارش، هیأت مدیره بانک جهانی از هفتم فوریه تا چهاردهم ماه مارس سال جاری میلادی به بررسی گزینه‌های ریاست بانک جهانی خواهد پرداخت. دیوید مالپاس بطور علنی از کاهش اعطای وام به چین که یکی از بزرگترین وام گیرندگان بانک جهانی است، حمایت کرده است. بانک جهانی در سال مالی گذشته خود متعهد به اعطای تقریبا ۶۴ میلیارد دلار وام به بازار‌های نوظهور و کشور‌های در حال توسعه بود.

قیمت نفت تا چند هفته دیگر افزایش می‌یابد

وزیر انرژی عربستان پیش بینی کرده است، تقاضا در پایان سه ماهه اول امسال افزایش یافته و تأثیر کاهش تولید کشور‌های اوپک و غیراوپک تا چند هفته آینده در بازار‌های جهانی مشخص خواهد شد. خالد الفالح اعلام کرد، تلاش کشور‌های اوپک و غیراوپک برای تقویت قیمت نفت در بازار‌های جهانی است و می‌خواهند سطح ذخایر نفت را به پایین‌ترین رقم پنج ساله اخیر برسانند.

ارزش بورس چین از ژاپن پیشی گرفت

چین با گذشت یک دوره نسبتا یک ساله نهایتا توانست با اقتدار ارزش بورس خود را از ژاپن فراتر ببرد و به دورانی که توکیو در این زمینه برتری داشت، پایان دهد. از شروع سال جاری میلادی، ناگهانی ارزش سهام در بازار شانگ‌های چین ۳.۳ درصد رشد کرد و انتظار می‌رود در صورت موفقیت در گفت وگو‌های تجاری شرایط بهتر شود، این در شرایطی است که شاخص سهام نیکی ژاپن ۲.۷ درصد در سال ۲۰۱۹ میلادی رشد کرده است. شبکه خبری آسیا تایمز روز پنجشنبه گزارش کرد از یک سال قبل که چین درگیر جنگ تجاری با آمریکا شد، ارزش بورس این کشور نیز کاهش یافت و سرمایه گذاران و سهامداران خسارات سنگینی متحمل شدند؛ اما تازه‌ترین آمار‌ها در این هفته نشان می‌دهد که ارزش سهام در بازار‌های اوراق بهادار چین در شهر‌های شن جن و شانگ‌های در جنوب و شرق در مجموع به ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار رسیده که از ارزش سهام در ژاپن با ۵ هزار و ۶۷۰ میلیارد دلار نزدیک به یک درصد بیشتر بوده است؛ هرچند این فاصله چندان هم زیاد نیست، به دلیل اینکه در سال گذشته میلادی بازار بورس چین نتوانسته بود به این رقم دست یابد یک پیشرفت چشمگیر محسوب می‌شود.

حذف دلار از مبادلات ایران و سوریه

به نقل از اسپوتنیک؛ ایران و سوریه موافقت کردند که مبادلات بانکی خود را با ارز‌های ملی انجام داده و دلار را از مبادلات دو کشور حذف کنند. همچنین دمشق و تهران یازده توافق همکاری اقتصادی امضا کرده‌اند که در حوزه صنعت، تجارت و کشاورزی است. جهانگیری اعلام کرده که توافق‌های همکاری بانکی بسیار مهمی بین دو کشور منعقد شده است. آن طور که کمیته اقتصادی ایران - سوریه گفته است؛ وزرای دو کشور تأکید کردند که مبادلات بانکی به زودی بین دو کشور و با ارز‌های ملی انجام خواهد شد. جهانگیری همچنین گفته است که ایران به دنبال بازسای و تعمیر ایستگاه‌های برق و راه‌اندازی یک نیروگاه جدید در منطقه لاذقیه خواهد بود. علاوه بر آن، دو تفاهم‌نامه در زمینه خط راه‌آهن بین دو کشور و نیز افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در این مورد انجام شد.  

بهای جهانی نفت افزایش یافت

روز پنجشنبه در بازار‌های جهانی قیمت نفت برنت بیش از ۵۸ سنت افزایش یافت و هر بشکه نفت برنت ۶۲.۲۳ دلار بالا رفت. رویترز نوشت کشور‌های عضو اوپک ۸۹۰ هزار بشکه در روز تولیدشان را کاهش دادند و این سینگال خوبی برای بازار نفت بود تا قیمت را بالا بکشد. وزیر انرژی عربستان هم اعلام کرده که کشور‌های اوپک قرار است تولید را بیش از این کاهش دهند. از سوی دیگر پیش‌بینی شده که تقاضا برای نفت در سه ماهه اول سال میلادی افزایش یابد و این‌ها دلایلی بود که قیمت نسبت به دو روز گذشته بیش از دو دلار افزایش یابد. دیروز نفت آمریکا هم افزایش ۶۶ سنتی داشت و هر بشکه ۵۴.۸۹ دلار به فروش رفت.

واردات ۴ میلیون دلاری دارچین در ۹ ماهه امسال

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی در ۹ ماهه نخست سال ۹۷ نشان می‌دهد در این مدت بیش از ۲ هزار و ۳۲۹ تن دارچین خرد و آسیاب نشده از کشور‌های مختلف وارد ایران شده است. واردات این حجم دارچین باعث خروج ۴ میلیون و ۷۴۴ هزار و ۸۱۵ دلار ارز از کشور شد که رقم ریالی آن معادل ۱۹۹ میلیارد و ۰۰۱ میلیون و ۴۸۳ هزار و ۱۸۷ ریال در آمار گمرک به ثبت رسیده است. گفتنی است، واردات دارچین از کشور‌های اندونزی، امارات متحده عربی، چین و ویتنام بوده است. به نقل از میزان؛ طبق آمار گمرک، بیشترین واردات دارچین از کشور چین به ارزش ۳ میلیون و ۶۴۳ هزار و ۶ دلار و به حجم بیش از هزار و ۷۸۵ تن بوده است.

هند برای تمدید معافیت تحریمی خرید نفت از ایران با آمریکا مذاکره می‌کند

یک مقام ارشد وزارت نفت هند امروز پنجشنبه اعلام کرد، کشور هند در حال مذاکره با آمریکاست تا معافیت‌های تحریمی در رابطه با خرید نفت از ایران را تمدید کند. هند به عنوان دومین کشور بزرگ خریدار نفت ایران پس از چین است که هرچند خرید نفت از ایران را کاهش داده، اما هنوز به قطع کامل خرید نفت از ایران تصمیم نگرفته است.

پیش‌بینی از سمت و سوی قیمت طلا در سال ۲۰۱۹

نظرسنجی جدید رویترز نشان داد، نگرانی‌ها نسبت به رشد اقتصادی و احتمال توقف روند تحکیم سیاست پولی آمریکا، قیمت طلا را در سال ۲۰۱۹ بالاتر خواهند برد. در نظرسنجی رویترز از ۳۶ تحلیلگر و معامله‌گر، میانگین قیمت هر اونس طلا در سال میلادی جاری ۱۳۰۵ دلار پیش‌بینی شد که حدود ۳ درصد بالاتر از میانگین قیمت طلا در سال گذشته و بالاتر از پیش‌بینی قیمت در نظرسنجی سه ماه پیش رویترز است. همچنین پیش‌بینی شد قیمت طلا در سال ۲۰۲۰ به ۱۳۵۰ دلار صعود خواهد کرد که پایین‌تر از اوج قیمت ۱۳۷۴.۹۱ دلار در سال ۲۰۱۶ و ۱۳۶۶.۰۷ دلار در سال میلادی گذشته است.

موج جدید کاهش بهای ارز در راه است/ دلار ۸ هزار تومانی هم گران است

شهاب نادری با اشاره به هشدار رئیس کل بانک مرکزی به نوسان‌گیران مبنی بر اینکه منتظر اقدام بانک مرکزی در بازار ارز باشید، گفت: دلالان با فضای تبلیغاتی می‌خواهند اینگ ونه در جامعه القا کنند که قیمت دلار و کالا‌ها در جامعه افزایش می‌یابد و بر این موج سوار شده و قیمت‌ها را افزایش داده و سود خود را کسب کنند. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه مردم نباید ریسک کرده و فریب دلالان را بخورند، چون همانند گذشته متضرر می‌شوند، افزود: بانک مرکزی به دلالان و سوءاستفاده گران بازار ارز به درستی هشدار داده است، چون پیش بینی می‌شود کاهش قیمت ارز در روز‌های آینده رخ دهد و حرف‌هایی که امروز توسط فرصت جویان و دلالان در فضا‌های مجازی مطرح می‌شود، به واقعیت تبدیل نمی‌شود.  وی در گفت: وگو با خانه ملت ادامه داد: بانک مرکزی با هشیاری و مدیریت صحیح بازار، قیمت ارز را تعدیل‌ می‌کند، لذا پیش بینی می‌شود موج جدید کاهش قیمت ارز در راه است و بانک مرکزی می‌تواند قیمت ارز را کاهش داده و مانع فعالیت سوءاستفاده گران و فرصت طلب‌ها شود. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: قیمت دلار باید در حدود نرخ دلار در بازار ثانویه باشد و دلار ۸ هزار تومانی نیز براساس مولفه‌های اقتصادی گران است.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۳
دولت (خودرو ساز ) گرانفروشی می کنه.
بعد دولت، دولت رو (خودرو ساز رو) جریمه میکنه . یعنی از این جیب به اون جیب.
این وسط سر مردم بی کلاه میمونه.
همچین پدیده ای هر از گاهی فقط در ایران رخ میده
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۲
خودروساز هم جریمه پرداختی به دولت را بر روی قیمت تمام شده اتومبیلها می کشد و از مردم می گیرد
نتیجه اینکه خودرو ساز منتصب دولت خطا میکند و جریمه اش را مردم میپردازند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۳
همينه قضيه در مورد دلار و سكه هم هست خود دولت ( بانك مركزي ) نوسانگيري مي كند وووووو
شفق
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۳
بعد این خودرو ساز اسم نداره!!
؟؟
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۳
دولت عزیز بجای اینکه 26 میلیاردو بزاری جیب مبارکت به اونهایی که خودورهاشون رو گران خریدند مازاد گرانفروشی رو برگردان
تقسیم بندی کار بین امریکا و اروپا شده و امربکا نقش پلیس بد و اروپایی ها نقش پلیس خوب را دارند بازی می کنند.
عمل به برجام وظیفه تمام دولتهای حاضر در ان‌است و نیاز به سازوکار مالی نداشت و بیانیه!!!!!!!!!!!
اروپایی ها توپ را زمین ایران انداختند دریغ از انجام وظایف خود و تمام شرکتهاشون رفته اند از ایران و به خصوص فرانسوی ها ان وقت انها دنبال اجرای اف ای تی اف هستند تا چند شرکت ورشکسته و کوچکشان که با امریکا مراوده ندارد به کمک ایران بیاید؟؟؟عقلانی است؟؟؟
اروپا کامل در پازل امریکا دارد بازی می کند.
وقتی قیمت دلار ۲۰۰۰ تومن بالا میره حرفی نمیزنن، ۲۰۰ تومن که پایین اومد زود سر ملت منت میذارن
نمیدانم مردم بی حس و سر شدند یا دولت خیلی پر رو ؟ یک زمانی دلار با 1 تومان و 15 ریال بالا و پایین میشد همه نگران بودند الان 3 برابری دلار را میگویند مطلوب و 5 برابری دلار را بازارسازی میگویند. به خدا خیلی رو میخواهد.
پاسخ ها
حسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۲
شما دیکته چند گرفتی؟آخه این چه جمله سازی افتضاحیه؟
کسی که گفته باشه دلار 8 هزار تومانی هم گران است اقتصاد نمیفهمه. دولت ریال مفت و تورم زای معادل دلار 10 هزار تومانی را چاپ کرده و خرج هم کرده است! کجای کارید؟!! مگر میشود بدون تولید ثروت واقعی پول چاپ کنید و انتظار داشته باشید پولتان بی ارزش نشود؟!!!
جریمه ای که خودروسازمحترم از جیب مردم پرداخت خواهد کرد.جالبه
هروقت گفتند دلار ارزان می شود بدتر گران شده است.چون مدیران ما نسنجدیده صحبت میکنند
احتمالا ادامس بوده
خنده داره به مردم گران فروشی کردن جریمه رودولت میگیره اگه ریگی توکفش تون نیس پول مردموعودت دهیداینکه کاری نداره اسم خریدارمشخصه
جریمه ۲۶ میلیارد تومانی شرکت خودرو سازچه فایده داره مسئولین شرکت را باید جریمه کنند از پول شرکت میدهند یک جایی از گرده ملت می کشند
خودرو ساز گرونفروشی کرده وپول رو از مردم گرفته بعد دولت خودروساز رو جریمه کرده وپول رو ازش گرفته یعنی دولت غیر مستقیم پول رو از مردم گرفته
چقدر اینا به فکر مردمن
خب چرا خسارت به دولت بده باید به خریدارا برگردونه واقعا مضحک از این جیب به اون جیب
چند. هزار تومان گران میکنن چند. صد. تومن ارزون میکنن بعد کلی تبلیغ برای این کاهش اندک.بخندیم بگرییم چقدر ما احمق فرض میشیم
"ایران و سوریه موافقت کردند که مبادلات بانکی خود را با ارز‌های ملی انجام دهند" يعني اينكه ما به اونها ريال بدهيم و اونها به ما لير سوريه ، خوب لير سوريه به چه درد ما مي خوره؟ بجز اينكه به زوار بديم برن همونجا خرج كنن. اونا با ريال ما چكار كنن؟!!
چند روز است از زیاندهی خودروسازان خبر می دهند حالا با جریمه 26 میلیاردی که در خبر فوق آمده که حمایت از حقوق مصرف کننده میباشد آیا این خودروساز باز هم میتواند بکار خود ادامه دهد ؟ این مبلغ جریمه به کدام حساب واریز میشود : تعزیرات ، سازمان جمایت از تولیدکنندگان ومصرف کنندگان ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، بازرسی کل کشور و یا خزانه ؟
این جریمه کردن های به خاطر گرانفروشی چه سودی بحال مردم داره از این جیب به اون جیب دولت مردم را چی فرض کردید.
بازم گفت خودرو ساز!
بگو فرغون ساز دوست عزیز، هیچ کدام از محصولات تولید شده توسط انها، در جامعه جهانی "خودرو" پنداشته نمی شود، این هیچ که خود - رو هم نیستند، حتی هلشون هم بدی بازم نمی رن!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل