بازدید 20299
در گفت وگو با «تابناک اقتصادی» مطرح شد؛

نرخ سود بانکی در ایران، بالاتر از سایر کشورهاست/ نرخ سود صفر هم شود، سپرده‌های بانکی جایی ندارند که بروند/ ادغام بانک‌هایی با زیان انباشته ۷۰ هزار میلیارد تومانی وحشت آفرین‌تر از موضوع کاهش نرخ سود است

یازدهم شهریور ماه سال گذشته بود که بانک مرکزی، سیاست کاهش نرخ سود بانکی را اجرایی کرد و از آن تاریخ به بعد، نظارت خود بر بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری را بیشتر کرد تا مبادا قانون شکنی رخ دهد؛ اما در بهمن ماه سال گذشته، این بانک مرکزی بود که کاهش نرخ سود بانکی را نقض کرد. در چند روز گذشته، دوباره همتی بانک‌های متخلف در این زمینه را تهدید کرده و اکنون پرسش این است که کاهش نرخ سود بانکی چه پیامد‌هایی با خود خواهد داشت؟
کد خبر: ۸۶۱۳۴۸
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۶ 17 December 2018

نرخ سود بانکییازدهم شهریور ماه سال گذشته بود که بانک مرکزی، سیاست کاهش نرخ سود بانکی را اجرایی کرد و از آن تاریخ به بعد، نظارت خود بر بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری را بیشتر کرد تا مبادا قانون شکنی رخ دهد؛ اما در بهمن ماه سال گذشته، این بانک مرکزی بود که کاهش نرخ سود بانکی را نقض کرد. در چند روز گذشته، دوباره همتی بانک‌های متخلف در این زمینه را تهدید کرده و اکنون پرسش این است که کاهش نرخ سود بانکی چه پیامد‌هایی با خود خواهد داشت؟

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ هشتم تیر ماه سال 1395 بود که شورای پول و اعتبار دستور کاهش نرخ سود بانکی را صادر کرد، ولی وجود مؤسسات مالی غیرمجاز باعث شدند تا کاهش نرخ سود بانکی، پایدار نماند. در ابتدای شهریور ماه سال گذشته، دوباره شورای پول و اعتبار، دستور قبلی خود را ابلاغ و بانک مرکزی طی بخشنامه ای به بانک ها و موسسات مالی و اعتباری اعلام کرد از روز شنبه یازدهم شهریور ماه 1396، نرخ های سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری یک ساله حداکثر ۱۵ درصد و نرخ سود کوتاه مدت عادی روزشمار حداکثر ۱۰ درصد خواهد بود.

هدف از کاهش نرخ سود بانکی، کاهش نرخ تسهیلات در گام بعدی بود؛ موضوعی که هیچ گاه عملی نشد تا کام تولیدکنندگان هرگز از این تصمیم شیرین نشود. در عوض با این تصمیم، سرمایه ها از بند بانک ها خلاص شدند و از حالت شبه پول به پول تغییر شکل دادند و روانه سایر بازارها شدند تا موجب برهم ریختگی بازارهای موازی شوند. این موضوع را می توان با آخرین آمارهای منتشره توسط بانک مرکزی نشان داد.

همان گونه که در نمودار زیر دیده می شود، در حالی که رشد پول و شبه پول در مهر ماه 1396 در مقایسه با مهر ماه 1395 به ترتیب 13 و 24.8 درصد بوده است، این رشد در مهر ماه 1397 در مقایسه با مهر ماه 1396 کاملاً برعکس شده و رشد پول و شبه پول به ترتیب به 47.7 و 17.2 درصد رسیده است.

نرخ سود بانکی

پس از اجرای سیاست کاهش نرخ سود بانکی به صورت دستوری، بانک مرکزی نظارت خود بر بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری را افزایش داد تا مبادا بانک یا مؤسسه مالی و اعتباری، بازی کاهش نرخ سود بانکی را بر هم بزند. هر چند بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری طبق گزارش های بانک مرکزی به این موضوع پایبند بودند، این خود بانک مرکزی بود که قوانین این بازی را برهم زد و برای جلوگیری از نوسانات بازار ارز، طلا و سکه و در راستای جمع آوری پول های سرگردان تصمیم گرفت، بسته ای سه گزینه ای اجرا کند. این بسته از 28 بهمن 1396 در بانک های سراسر کشور، دو هفته به اجرا درآمد و مهلت اجرای آن در دهم اسفند 1396 به پایان رسید.

سه گزینه این بسته عبارت بودند از: فروش اوراق سپرده ریالی با نرخ سود 20 درصد، فروش گواهی سپرده ارزی و پیش فروش سکه. فروش اوراق سپرده ریالی با نرخ سود 20 درصد عملاً نقض سیاست کاهش نرخ سود بانکی توسط بانک مرکزی بود. بعد از اجرایی شدن این بسته، دیگر بانک ها و به خصوص مؤسسات مالی و اعتباری کمتر به سیاست کاهش نرخ سود بانکی پایبند ماندند و خبرها نشان می داد که برخی بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری، نرخ های سود ابلاغ شده در شهریور ماه 1396 را رعایت نمی کنند.

به تازگی نیز عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در جلسه خود با مدیران عامل بانک ها به نوعی به موضوع عدم رعایت نرخ سودهای بانکی ابلاغ شده توسط بانک مرکزی، اعتراف و خطوط قرمز بانک مرکزی در این زمینه را برای بانک ها مشخص کرده است. در این جلسه که در نوزدهم آذر ماه 1397 برگزار شد، رئیس کل بانک مرکزی در این زمینه تأکید کرد که بانک مرکزی از این به بعد با افتتاح حساب با سپرده یک ساله با نرخ سود سپرده بالای 20 درصد به شدت برخورد خواهد کرد.

وی تصریح کرد از نظر ما نرخ سود همانی است که شورای پول و اعتبار تصویب کرده، (15 درصد نرخ سود سپرده یک‌ ساله) ولی چون تعداد تخلفات از مصوبه شورا زیاد است، گام به گام به سمت مصوبه شورا حرکت می ‌کنیم. همانطور که برای کاهش نرخ ارز گام به گام حرکت کردیم برای نرخ سود بانکی هم از این روش استفاده می‌ کنیم.

نرخ سود بانکی در ایران بالاتر از سایر کشورهاست/ نرخ سود صفر هم شود، سپرده‌های بانکی جایی ندارند که بروند/ ادغام بانک‌هایی با زیان انباشته ۷۰ هزار میلیارد تومانی وحشت آفرین‌تر از موضوع کاهش نرخ سود است

کاهش نرخ سود بانکی به صورت دستوری در شرایط کنونی، احتمالاً پیامدهایی برای اقتصاد ما به همراه خواهد داشت.

علی رحمانی، کارشناس ارشد بازار‌های مالی و مدیر عامل سابق بورس تهران در گفت وگو با تابناک در زمینه کاهش نرخ سود بانکی و پیامدهای آن گفت: به هر حال کاهش نرخ سود بانکی، اقدامی ضروری و لازم است، چون در سال های اخیر، منشأ ایجاد نقدینگی همین نرخ سود بانکی بالا بوده است.

وی ادامه داد: نرخ سود بانکی در ایران در مقایسه با سایر کشورها بسیار بالاتر است، ولی به هر حال باید سقف هایی در این زمینه رعایت شود که رعایت این سقف ها می تواند نظمی در سیستم بانکی ایجاد کند، چون به هر حال در شرایط فعلی، مقداری فشار نقدینگی روی بانک ها وجود دارد و هر چه به آخر سال نزدیکتر بشویم، این فشار نقدینگی بیشتر هم خواهد شد؛ بنابراین، احتمال اینکه برخی از بانک ها بخواهند برای جبران این فشار نقدینگی، نرخ های سود بالاتر را پیشنهاد کنند، وجود دارد و اخطار رئیس کل بانک مرکزی نیز در واقع در رابطه با همین موضوع بوده است.

این کارشناس ارشد بازارهای مالی افزود: از پیامدهای نرخ سود بانکی بالا این است که هم اکنون صنعت دچار مشکل شده، بدهی های دولت به شدت افزایش یافته و همچنین یکی از اصلی ترین ریشه های مشکلات نظام بانکی همین موضوع است.

مدیر عامل سابق بورس تهران در ارتباط با اینکه آیا این کاهش نرخ سود بانکی باعث نخواهد شد که پول ها دوباره از بانک ها خارج و به سایر بازارها وارد شوند و پیامدهایی را به همراه داشته باشند، گفت: قطعا تبعاتی در این زمینه وجود خواهد شد؛ اما این پیامدها به مانند سال گذشته نخواهد بود، چون به عنوان نمونه هم اکنون دولت و بانک مرکزی بازار ارز را مدیریت می کنند و طبیعتاً مشکلات سال گذشته پیش نخواهد آمد.

احمد حاتمی یزدی، مدیرعامل سابق بانک صادرات نیز در مورد پیامدهای این هشدار و اخطار رئیس کل بانک مرکزی گفت: کاهش دستوری نرخ سود بانکی تاکنون چندین بار از سوی بانک مرکزی امتحان شده، ولی هر بار این موضوع شکست خورده است. هم اکنون هم بعید به نظر می رسد که بانکی بخواهد از نرخ های سود اعلامی تخطی کرده باشد.

وی در مورد اینکه آیا این تصمیم بانک مرکزی می تواند به خروج سپرده ها از بانک ها منجر شود یا خیر، گفت: من بعید می دانم با این تصمیم سپرده ها از بانک ها خارج شود حتی اگر نرخ سود بانکی صفر شود، چون سپرده های بانکی جایی ندارند که بروند. شرایط سپرده ها با سال گذشته هم متفاوت شده است.

سال گذشته پول های بسیاری در حساب های بلندمدت سپرده گذاری شده بودند که با ابلاغ کاهش نرخ سود بانکی از این حساب ها خارج شدند و به حساب های کوتاه مدت و از آنجا به بازارها سرازیر شدند، ولی هم اکنون بیشتر سپرده ها در حساب های کوتاه مدت هستند ولو اینکه به سپرده های بلندمدت سود 20 درصد پرداخت کنند.

حاتمی یزدی در ادامه افزود: نکته مهمتر از این کاهش نرخ سود بانکی، این است که بانک مرکزی بهتر است به جای تصمیمات اینچنینی و دستوری، در مقابل اضافه برداشت بانک ها از حساب بانک مرکزی محکم بایستد، چون بانک ها این پولی که از بانک مرکزی می گیرند را دوباره نمی توانند باز پس بدهند و این یک نوع دزدی از جیب مردم محسوب می شود و این پول ها به سپرده گذاران بانک ها پرداخت می شود. من به یاد نمی آورم که چه در دوره ولی الله سیف و چه در دوره عبدالناصر همتی بانک مرکزی با قاطعیت در مقابل اضافه برداشت های بانک ها با قاطعیت ایستاده باشد.

مدیرعامل سابق بانک صادرات در پایان صحبت های خود نیز پیرامون عواقب و پیامدهای ادغام بانک ها و مؤسسات نظامی با یکدیگر گفت و بیان نمود که در حال حاضر این مسئله نیز بسیار مهمتر از کاهش نرخ سود بانکی است. وی گفت: زیان انباشته این بانک ها تقریباً 70 هزار میلیارد تومان می شود که این رقم تقریباً دو برابر آن مبلغی است که برای فرو نشاندن بحران مؤسسات مالی و اعتباری از جیب دولت و ملت هزینه شد. این موضوع هم اکنون وحشت آفرین تر از موضوع کاهش نرخ سود بانکی است و باید بیشتر به ابعاد و پیامدهای آن پرداخته شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶۴
باز کردن حساب در کشورهای خارج نتیجه کاهش سودو افزایش کرایه خانه نقددی
پاسخ ها
م . ا .
| - |
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۷
خصوصی سازی ؛ بزرگترین فساد اقتصادی کشور
.......................................
بزرگترین فساد اقتصادی کشور در جریان ارزان فروشی صنایع و معادن به ویژه خواران و شرکای خصوصی بخش دولتی ، تحت نام خصوصی سازی ، رخ داده است .
فروش مجانی صنایع و معادن ثروتساز کشور تحت نام خصوصی سازی و در واقع چوب حراج بر اموال مردم ، عامل اصلی مشکلات اقتصادی و کسری بودجه دولت است . راه نجات اقتصاد و زندگی مردم هم برگشت صنایع و معادن تاراج رفته ارزشمند و پولساز به دولت (مردم) است .

هزاران میلیارد تومان درآمد این پتروشیمیها ، فولاد مبارکه ، فولاد خوزستان ، پالایشگاهها ، صنایع آلومینیوم ، سرب و روی و ... کجا میرود ؟ !
ارزش جایگرینی هر یک چند میلیارد دلار ؛ به عبارتی هر یک چند ده هزار میلیارد تومان . . . اینها همه به غارت رفته و باید به دولت بازگردد . راه دیگری نیست . نمایندگان مجلس قبول کنند اشتباه رفته اند . صنایع و معادن کشور و متعلق به همه مردم ، هر یک به ارزش هزاران میلیارد تومان به قیمتهای مجانی به ویژه خواران و گروههای خاص هدیه شده است . چه نهادی مسئول بازگشت این اموال غارت شده عمومی به دولت و مردم است ؟
فروش مجانی صنایع و معادن ثروتساز کشور تحت نام خصوصی سازی و در واقع چوب حراج بر اموال مردم ، عامل اصلی مشکلات اقتصادی و کسری بودجه دولت است .
راه نجات اقتصاد و زندگی مردم هم برگشت صنایع و معادن تاراج رفته ارزشمند و پولساز به دولت (مردم) است .


.........
واگذاریهای بزرگ ؛ تبانیهای بزرگ !
عمده واگذاریهای بزرگ صنایع و معادن کشور، در شرایط تبانی انجام میگردد .
و این موضوع ، عامل مهم تنزل اقتصاد ، درآمدهای عمومی کشور و در نهایت
تضییع حقوق ملت و تنزل سطح زندگی است .
واگذاریهای بزرگ ؛ تبانیهای بزرگ !
شک نکنید .

......
بزرگترین سوء استفاده و فساد مالی کشور در سالهای گذشته و حال حاضر ، در جریان خصوصی سازی اتفاق افتاده و میافتد .
در واقع صدها هزار میلیارد تومان اموال مردم و دولت به نام منحوس خصوصی سازی به قیمتهای رایگان به ویژه خواران و رفقای خصوصی مدیران دولتی تقدیم شده است .
و دست دولت از منابع ثروتساز خالی شده که نتیجه آن شده است تورم .
لطفا آنها را دریابید که هر کدام از این واگذاریهای مجانی صنایع و معادن بی بدیل ، معادل صدها بابک ، ( ب ز ) و ( ر ض ) است .

(خصوصی سازی ؛ بزرگترین فساد و عامل تورم در کشور )
.................................................
همه را خورده اند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۲
درد تورم و گرانی رو میشه تحمل کرد اما درد دروغ گویی مسوولین و آمارسازی های عجیب و غریب رو انصافا نمیشه! همه چیز از خوراکی و نوشیدنی و پوشیدنی و ملک و خودرو و .... بین 2 تا 3 برابر شده از شب عید 97 تا حالا، یعنی به سال نرسیده هنوز متوسط 250% تورم داشتیم بعد اینها هنوز سرشون بالاست و دهانشون باز و نرخ تورم برای ما میسازن مثلا 30%!! آخرشم به جای اینکه به داد این 60-70 درصد مردم یعنی قشر مستضعف و سرمایه های اصلی انقلاب برسند و قدرت خرید رو بالا ببرند می خواهند همین آب باریکه سود بانکی رو هم از این جماعت بگیرند. همه می دانیم سرمایه دار اول و آخر سود قلمبه از این بانکهای ... می گیره و دود این سیاست ها همیشه به چشم بی نوایان خرده پا می رود.
دوباره سودها را بیاورید پاِیین /مردم سرازیر شوند سمت سکه وطلا ومسکن ووو /باز بازی از نوع
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۷
حرف بانکها رو تکرار نکن برادر
نقدینگی همیشه تو بانکهاست،بزار انقدر طلا و سکه و ارز گرون بشه که کسی نتونه معامله بکنه ولی با کاهش سود قدرت بانکها برای چرخش نقدینگی بیشتر میشه
این دیوار کج اقتصاد ایران بالاخره میریزه
هرچه زودتر بهتر
من یک رای بیشتر ندارم ولی دفعه دیگه اون رو از همه دریغ میکنم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۸
احسنت منم همينطور
با این رویه پس اکثر بانک ها جز بانک ملی ورشکسته باید باشن.
حجم بدهی هم این قدر بالاس که دیگه کسی گردن نمی گیره.
به هر حال این حباب دیر یا زود می ترکه و موج جدید تورم و هرج و مرج اقتصادی صدقه سر اقتصاد رانتی و شبه ربا خواری ثمره مردم خواهد شد.
مراجع همچون آیت الله جوادی آملی چقدر گفتن جلوی این اقتصاد شبه ربا رو بگیرید که ربا خواری همچون جنگ با خداست ااما کو گوش شنوا ، ین هم ثمرش.
ما اسم اقتصاد اسلامی اقتصادمون یدک می کشه ولی کفار نه غربی و نه شرقی به زعم عده ای اقتصاد بدون ربا با بهره حدودا صفر رو اجرا می کنن.
علی برکت الله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۸
ما سر تا به پا مون ضد اسلاميه اون وقت شما ميگي اقتصاد اسلامي
کدوم کشور توی ۶ ماه ارزش پول ملیش یک چهارم شده که داری ما رو با اونها مقایسه می کنی ؟!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۶
در آرژانتین بالای 40 درصد بانکها سود میدن
لطفا فقط دستور و منویات رهبری و ریاست جمهوری مد نظر نسبت به بانک ها باشد و دیگر چیزی نمی خواهیم ، و آن دو چیز است اول تعداد بانک ها در یک خیابان که مثلا 20 عدد است به 2 عدد کاهش پیدا کند و مستقلاتشان به بخش خصوص و یا مردمی بسپارندو و دوم ارزش ریال پولمان را زیاد کنند.....
حذف سود بانكي را يك بار تجربه كرديد و وضعيت اقتصادي را براي مردم به يك جهنم تبديل كرديد
پاسخ ها
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۷
کو شعور اقتصادی تا متوجه بشن که پایین اوردن دستوری نرخ سود یعنی دلالی
یعنی خرید دلار
خرید ملک
کاهش ارزش پولی
مملکت حسین قلی خانی شده
هیشکی به هیشکی نیست
چند بار تجربه و چندبار افت ارزش پول ملی؟؟
وقتی تورم بالای ۵۰ درصد است نرخ سود بانکی ۲۰ درصد تمسخر امیز است.راه حل اینست که قیمت روز سکه ملاک قرار بگیرد.کسی که وام برداشته معادل مبلغ وام،به قیمت همان روز سکه محاسبه شود و ان تعداد سکه بصورت ماهانه و البته معادل ریالی ان باز پرداخت شود. و بانک مبلغ ۴ درصد بابت کارمزد دریافت کند.سپرده بانکی هم بهمین شکل باشد.یعنی شما مبلغی معادل بیست سکه در بانک سپرده گذاری میکنید و بانک ماهیانه معادل دو درصد بشما سود پرداخت میکند.وقتی قصد برداشتن سپرده را دارید دوباره معادل قیمت روز سکه محاسبه شده و بشما پرداخت میشود.مثلا اگر من پارسال ۲۰ میلیون تومان در بانک سپرده کردم امسال باید ۶۰ میلیون تومان برداشت کنم چون قیمت سکه بیش از ۳ برابر شده.به این ترتیب هم نگرانی علما بابت ربای بانکی از بین میرود و هم مردم سرمایه خود را از بانک خارج نمیکنند تا در بازار موازی بابت خرید سکه و ارز مصرف کنند.بانک هم ضرر نمیکند .مگر انکه منافع برخی روسای بانکی که وام با بهره ۴ درصد برای خود بدون نوبت ردیف میکنند به خطر بیفتد وگرنه قضیه به این روشنی دلیلی ندارد که عملی نشود.
در کشورهای دیگر نرخ سود بانکی بالاتر از نرخ تورم است . یعنی اگر سود بانکی صفر درصد باشد نرخ تورم منفی است . نه مانند ایران که پایه پولی آن در طی ۶ ماه یک سوم شده آن وقت شما میایید از این نظرات کارشناسانه !!! میگذارید !!!!
ضمنا یکبار امتحان کردید و دیدید با کم شدن نرخ سود بانکی پولها رفت به بازار موازی مثل سکه و ارز و مسکن .
بعد هم کدام تولید ؟؟ ایران خودرو سایپا ؟؟ بقیه هم همینطور هستند . همه وابسته به واردات هستند و نهایتا یک مونتآٓژ کار در پیت !!!!
چرا یکعده به نام تولید دارند مملکت را به قعر دره میبرند ؟؟؟ یعنی منافع ۸۰ میلیون نفر مصرف کننده بایست فدای سود بردن یکعده خاص بشود ؟؟
مردم ایران لیاقت و حق ا ین را دارند که کالای با کیفیت و قیمت مناسب بخرند . چرا با سد تعرفه گمرکی . مردم را محروم میکنید ؟؟ از مواد غذایی تا لوازم خانگی تا خودرو و پوشاک در دنیا بسیار ارزان تر از آشغالهای داخلی است . اگر اینطور نیست چرا تعرفه گمرکی را بعنوان حمایت از تولید عنوان میکنید ؟؟؟ و چرا صادرات غیر نفتی ما اینقدر کم است ؟؟؟
بچه دو ساله هم به این تیتر میخنده! نرخ تورم؟
دلیلش این است که ما در کشور با حکومتی اسلامی زندگی می کنیم که در آن ربا حرام است ولی کشورهای دیگر کشورهای کفار هستند مثلا همین امریکای جنایتکار نرخ سود بهره وام در آن بسیار پایین است و نرخ سود سپرده نیز همینطور ولی چهل سال است که در این کشور رباهای آنچنانی از مردم گرفته میشود ولی مسئولان در سکوت مطلق بسر می برند ولی برای یک تار مو یا اجرای کنسرت فریاد وامصیبتا سر می دهند.
با نام خدا .

با سلام .

این موضوع کاملا" اشتباه است اگر سیستم پولی و مالی بانک ها ی ایرانی را با اروپا یا آمریکا یا حتی چین و روسیه و


ترکیه مقایسه کنیم .

کلاملا" نظام بانکداری ایران حتی با ترکیه متفاوت است . کاهش نرخ سود بانکی اشتباه است .

سود بانکی را افزایش دهید تمام سرمایه های سرگردان جذب بانکها میشوند و در تولید و سرمایه گذاری در صنعت

کشور و عمران و آبادانی نقش موثری ایفا خواهند کرد . البته بر مبنای اقتصاد اسلامی واقعی .

در حال حاضر حساب و کتاب منطقی در بانک ها حاکم نیست .

بعد از آن از هم پاشیدگی بانک مرکزی در زمان آقای ولی ا...سیف دو دهک از اقشار کم درآمد به دهک های دیگر اضافه شد .

باید آقای سیف در دادگاه جوابگو و برای مردم توضیح میدادند ........نه اینکه چند نفر را بگیرند که شناخته شده

هم نیستند و در پشت صحنه کسان دیگری باشند و اعدام کنند .
پاسخ ها
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۸
داداش اینهمه سال پول مردم با نرخ سود بالا دیست بانکها بود. چیکار کردن جز وامهای رانتی ملک و زمین خریدن و سودا گری. اینم نتیجه دادن گوشت به دهن گرگ.
نرخ واقعی سود بانکی برابر است با سود بانکی منهای تورم، چرا فکر میکنید بانک ها سود میدهند؟ البته بانک های ما سرمایه گذاری نمی کنند و کاری برای تولید، صنعت و تکنولوژی و ... به طور جدی انجام نمی دهند.
اره با صفر شدن سود بانکی سپرده ها راهی ندارند که برند ! چون ایران کشور صنعتی نیست و همه بازارها مثل بورس و خودرو امتحانشونو بد پس دادند . البته به نظر من دیگر دلیلی برای نگهداشتن ریال نا مطمئن نخواهد بود و همه با دلار معامله خواهند کرد
کجا داریم می رویم؟
اينجا فعلا فيلتره
سود بانکی 15 درصد تورم و گرانی واقعی 200 درصد
تورم در کشورهای دیگر چندر درصد هست
سود بانکی یا ضرر بانکی ،بانک ها با سود 15 درصد مردم رافریب می دهند ودر واقع نه تنها به آنها سودی نمی رسانند بلکه ضرر هم می زنند .اگر دولت وبانک مرکزی راست می گویند سود بانکی و تورم را صفر کنند وظیفه دولت وبانک ها حفظ ارزش پول سپرده گذاران باید باشد بعضی ها فکر می کنند کسانی که پولشان را در بانک می کذارند وضع شان خوب هست وثروتمند هستند و به آن پول احتیاج ندارند و کسانی که وام می گیرند وضع شان بد هست وفقیر هستند و دولت با گران کردن ارز وکاهش ارزش پول ،پول سپرده گذاران را برمی دارد و به بانک ها و وام گیرندگان می دهد مانند رابین هود و رانت عظیمی نصیب بانک ها و وام گیرندگان می شود در صورتی که در بیشتر مواقع این طور نیست وام گیرنده وضع مالی شان خیلی بهتر از سپرده گذاران است و حرص و طمع دارند. یا بعضی ها فکر می کنند برای آن 15 درصد سود بانکی مردم پولشان را در بانک سپرده گذاری می کنند در صورتی که اصلا این طور نیست حتی اگر سود بانکی صفر هم شود که در واقع سود بانکی منفی است چاره ای ندارند و از روی ناچاری پولشان را دربانک سپرده گذاری می کنند می خواهند خانه،ماشین یا چیزی بخرند پولشان نمی رسد پول را در بانک می گذارند تاکار کنند و پول روی آن پول بانک بگذارند تا به قیمت آن خانه یا... برسد اما با گران شدن آن خانه ماشین یا... با اصل پول وسودش وپولی که جمع کرده اند هیچ وقت نمی توانند آنها رابخرند!؟
تحلیل ابکی بود... نرخ تورم چنده؟؟؟...
هرزمان كه نرخ سود سپرده ها كاهش دادند قيمت مسكن وطلا وسكه افزايش يافت
از این اقتصاد انتظار پس و پیش نداشته باشید
سیستم اقتصادی ما به سمت بازارهای کاذب و غیر مولد رفته و اگر کسی سرمایه ای داشته باشد یا به سمت خرید ارز و سکه می رود ویا مسکن یا خودرو و در آخر هم بورس. که البته همه این بازارها فعلا در رکود شدید به سر می برند.
با این شرایط اقتصادی و مشکلات عدیده ای که در بخش تولید و خدمات وجود دارد کمتر کسی ریسک ورود به تولید را برای خود روا می دارد. چنانچه سود پرداختی به سپرده های مردم بدون ضابطه و قبل از آنکه شرایط ورود به بخشهای مولد فراهم شود کاهش یابد مسلما اقتصاد بیمار فعلی دچار معضلات به مراتب بدتری خواهد شد.
باز هم‌توهم باز هم بی سوادی باز هم تصمیمات بدون فکر ....چند بار دیگه باید اشتباه کنید تا کل سیستم بانکی کشور فلج کنید نتیجه کاعش سود بانکی در اخر سال گذشته باعث تپرم در نیمه اول امسال شد و باعث رشد فراوان قیمت مسکن و دلار و طلا شد باز هم بدون فکر و کارشناسی ایده کاهش سود بانکی می دین این بار می خواهید چند نفر رو به خاک سیاه بنشونید؟؟؟!!!!
با درود:بخداقسم دراین سالهابابالابردن نرخ سوداکثرمردم رابه رباخواری آلوده وبطورکل سرمایه گذاری دربخشهای صنعت ومسکن وکشاورزی ودامداری وتجارت واقتثادفراموش شده واکثرجوانان بیکارند درکشورهای پیش رفته به این پس اندازهامالیات تعلق میگیردوبجای سود۲۳درصدی ،۲درصدمیباشد واکثرادربخشهای مسکن وتجارت واقتصادباسود۳درصدداده میشود ،لذامردم علاقه ای به گذاشتن پول نقددربانکهاندارند.
شما هم با این تحلیلاتون کاری کنید که مردم پول خودرا از بانکها برداشته و به دلالی گری روی بیاورند ، با نرخ سود بازی کردید ومردم با برداشت پولشان به پیش خرید خودرو و مسکن و دلار و سکه و... افتادن که بعضی از آنها به خاک سیاه نشستند ! چرا اگر بانکی بی عرضه است و با پول دریافتی از مردم نمی تواند بنگاههای زودبازده راه بی اندازد برخورد نمی کنید؟چراشماتحلیل نمی کنید عده ای بازنشسته که پاداش پایان خدمت خودرا گرفته اند و بدلیل اینکه کاری از دستشان برنمی آیدو پول را دربانک گذاشته اند تا بدلیل اینکه حقوق بازنشستگی کفاف زندگی آنها را نمی دهد از سود حاصله جبران کسری بکنند را در نظر نمی گیرید؟ میدانید بدلیل پایین آمدن سود بانکی خیلی از صاحب خانه ها دیگر از مستاجرین پول پیش نمی گیرند و اجاره بها می خواهند؟ چرا در این خصوص تحلیل نمی زنید؟ چرا بانک مرکزی که ناتوان از نظارت بر محل خرج کرد سپرده مردم نزد بانک ها است و نمی تواند به این سرمایه ها جهت دهی کند را تحلیل نمی کنید؟ بیرون از گود نشسته اید و می گویید لنگش کن؟
تولید
فکر کنم دوباره دولت تصمیم گرفته ارز را گران کند . هر گونه تصمیمی در باره نرخ سود در این بازه زمانی فقط تقاضا برای ارز را بالا می برد و اینبار خدا داند چه بر سر این اقتصاد ویران خواهد امد .
دلارها رو از جیبه مردم کشیدین بیرون حالا سود را میارید پایین مردم پولاشونو از بانک در بیارن دلار بکشه بالا گرون بخودشون بفروشین ... اینم شد مملکتداری؟ مملکت افتاده دست دلالا !
تورم 200 درصد سود بانکی 20 درصد ؟؟؟؟؟؟!!
در همه جا تورم 2 درصد میشه و سود بانکی 3 درصد
در تعجبم از کارشناسی که میگه سپرده ها جایی ندارن که برن حتی اگر نرخ سود سفر بشه؟؟؟
این چگونه کارشناسی هستش؟؟؟
همه امارها گویاست این پولها چه بلایی سر قیمتها اوردن
از جمله خودرو و ارز وسکه
تورم هم در ایران بالاتر از سایر کشورهاست.
خوب نرخ دلار هم از همه کشورها پایین تره تورم مون هم از همه بالاترن و حقوقمون هم از همه کشورهای جهان کمتره .... نرخ مرغ و نان و برق و آب و گازمون هم از همه دنیا بیشتره .... این به اون در .....
با توجه به اینکه بانکها برای پرداخت سود سپرده ها مجبور به خلق نقدینگی هستند و آنقدر سود پرداخت می کنند که حتی پول فروش نفت هم کفاف نمی دهد و از طرف دیگر 70 درصد سپرده ها متعلق به تعداد افراد معدودی است برای حل این معضل استثمار ،لازم است دولت سود سپرده ها را طبقه بندی کند مثلا تا 10 میلیون سپرده 25 درصد به 100 ملیون 20 درصد تا 200 ملیون 15 درصدتا 300 میلیون 10 درصد تا 400 م 5 درصد و بالای 500 م 2 درصد و بیشتر از میلیارد سودی ندهد و از سپرده های بالای 2 میلیارد هزینه ی مخافظت بگیرد تا نقدینکی به جای نزولخواری به تولید برگردد!
البته این یک رویاست و درایران تعبیر نمی شود چون همان درصد ناچیز سپردگذاران گردن کلفت اختیار مردم را در دست دارند
محض رضای خدا با یک دانش آموخته اقتصاد هم مشورت کنید.چطور در کشوری که نرخ تورم اون بالای سی چهل درصده شما انتظار دارید نرخ سود کاهش بیابد.چرا فکر نمی کنید هجوم نقدینگی به طلا و ارز و مسکن و اتومبیل بعد از کاهش نرخ سود سپرده ها اتفاق افتاد.بله سود بانکی خود عاملی برای ایجاد نقدینگی می تونه باشه تنها زمانی که تسهیلات در تولید به کار نرفته باشه.تا زمانی که شما بستر تولید رو درست نکنید و تسهیلات به جای بخور بخور به سمت تولید نره همه این مشکلات قابل تکرار خواهد رود.
نرخ تورم سایر کشور ها چقدر است؟
باسلام،واقعا متاسفم که این آقایان که خودشان سال‌ها در راس بنگاه های اقتصادی کشور بوده اند و امروزه مردم ایران تاوان عملکرد بد این آقایان را در دوران مدیریتشان می دهند ،حال بعنوان کارشناس و منتقد لب به سخن گشوده و اظهار نظر می پردازند،بنده بعنوان یک ایرانی وکارشناسی که سال‌ها با شرکتهای تحت پوشش بانکی کار کرده و در بطن کارها و سیاستهای کاری آنها میباشم ،رک و صادقانه اظهار می کنم وضع آشفته ی اقتصادی کشور زیر سر بانکهاست،واگذار بانکها ضرر ده هستند بر می گردد به مدیریت و عملکرد بد آنها ،سازمان بازرسی لطفا نگاهی بیندازد به داریی ها و املاک و مستغلات بانک‌ها ،آن موقع متوجه میشویم که چرا سپرده ها به سمت و صنعت نمی روند،به زبان ساده بانک‌ها این اجازه را نمی دهند.
عزیز برادر اگر نرخ سود صفر شود حداقل مردم مجبور نیستند سود پرداختی بانک ها را با تورم ایجاد شده بپردازند
بانکها سود میدهند-از بانک مرکزی میگیرند-بانک مرکزی پول بدون پشتوانه چاپ میکنه-نتیجش تورم و من و شما باید تاوان بدهیم-
چرا کسی از به فنا رفتن دو سوم سرمایه های اندک مردم که قابلیت کسب ،و کار مستقل ندارند و برای ایجاد کار به تجمیع نیازمند است که مردم بانکها را تشخیص دادند و سرمایهٔ اندکی که حتی زیر صد میلیون تومان است ،و بیشترین سپرده ها هم مربوط به این دسته میباشد ،حرفی نمیزنند ؟ مثلا فردی مانند خودم من که بعد از هفت دهه عمر ، اندوخته،و ارث پدری آنهم با سی سال کارمندی در رسته ،و ، رشتهٔ مهندسی عمران ، فقط سی میلیون تومان میباشد که برای هزینهٔ کفن ،و دفن مد نظر است ،که در سال ۹۵ معادل بیش از سی سکهٔ‌بهاری آزادی میبود که اکنون به هفت قطعه هم نمیرسد ، چه کسی پاسخگو میباشد ؟ آنزمان قبر دو طبقه یک میلیون تومان بود ، اکنون چقدر است ؟،، آیا بانک مرکزی حاضر است ارزش سپرده های مردم را به نرخ روز پرداخت نماید ؟ تورم ،و گرانی که محصول زیاده خواهی تولید کنندگان ،و توزیع کنندگان ،و دلالان ،است اکنون بالای ۱۰۰٪ میباشد ،آیا سود صد در صدی که سرمایه داران ،و کسبه ،وبازاری از مردم میگیرند مطابقطی با سود ۲۰٪ سپرده ها دارد ؟ ننگ بشریت ایحاد فقر است که مایهٔ فاجعه میشود ؟،،،
خواب دیدید خیر باشه. دروغ میگید مگه ممکن سود بانکی ایران غیر شرعی و حرام و زیاد تر از دیگر کشورها بشه . دروغ نگید
کارشناسان اقتصادی تورم را حاصل نقدینگی بالا می دانند. بنظر من دو نوع نقدینگی داریم یکی نقدینگی منفی و مضر دوم نقدینگی مثبت و مفید. نقدینگی منفی یعنی دولت کسری بودجه و سودبانکی را با چاپ پول بدون پشتوانه تامین کند که به نوعی حمایت از سرمایه داران و ملاکان و دلالان ارز و طلا است و به ضرر طبقه ضعیف و بی ارزش کردن پول ملی است و نقدینگی مثبت که ناشی از تزریق پول حاصل از صادرات کالا به بازار است که بر ثروت کشور می افزاید اما یک کارشناس اقتصاد جواب دهد که آیا هر نقدینگی باعث تورم است؟ و آیا تورم موجود نشاندهنده این نیست که دولت پول بدون پشتوانه چاپ می کند؟
بازم برای ته مونده جیب مردم بینوا چه نقشه ای کشیدید.........
سلام ، من چند سال قبل در یکی از کشورها ی اروپایی بودم ، از مقابل بعضی از بانکها که می گذشتم تبلیغ پرداخت وام کمتر از سه درصدی می دیدم.
بخش اعظم این بلایی که امسال به بازارها تحمیل شد و سبب تورم افسارگسیخته شده به خاطر کاهش نرخ سود بانکی ست.
واقعا اگر اقتصاددانی اینقدر سطحی اظهارنظر کند باید به مدرک تحصیلی این افراد شک کرد.
چه شد که ارزش ریال پول ملی که یک هفتاد و پنجم دلار امریکا بود بعد از چهل سال آنهم با کسب در آمد نفتی بیش از ۱۷۸۹ میلیارد ،دلار ارزش ریال ،پول ملی به یک دوهزارم کاهش پیدا نمود ؟ آیا اقتصاد دانهایی که برای مردم فقر زدهٔ ایران نسخه پیچی میکنند قادر به پاسخکویی این سوال هستند ؟،،،
مجمود هم كه همبن حرف رو زد و ما رو به اين روز انداخت.
سود وام چقدره؟؟؟؟؟ حتما پایین تره... شما هم جزو مافیای بانکی هستین که کشور رو بلعیده.... و مثل مار پیتون اینقدر خورده که در حال انفجاره.... برای این کشور سرتا سر ربا باید متاسف بود.
بارها کاهش نرخ سود بانکی بدون کاهش نرخ تورم و حل مساله رکود امتحان شده و نتیجه مخرب آنرا روی قیمت مسکن وجاره بها و نیز ارز و طلاو در کل کاهش ارزش پول ملی دیده ایم.هر بار هم ظاهرا بنفع رانت خواران تمام شده.آیا چنین میشنهاداتی محصول نادانی است یا راتا طلبی.
حالا اشکش مانده
بگذارید سررسید اوراق گواهی سپرده 1 ساله تا 2 ماه دیگر برسه اونموقع اقتصاد دیدنی تره
اگر منویات رئیس جمهوری که گفتند استاندارد مستقلات بانک ها و تعداد بانک در یک خیابان اگر 20 عدد است را به 2 عدد کم کنید( نقل به مضمون ) و همه استاندارد ها رعایت شود می شود کاری کرد ولی آیا این انتقال مستقلات توسط خصولتی ها می خواهد پر شود یا خود مردم و بخش خصوصی ...
در كشورهاي اروپائي يا ساير كشورها كه سود بانكي پائين است ايا در آنجا مردمش كه شب ميخوابند و صبح يكهو كه بيدار ميشوند متوجه ميشوند كه ارزش پولشان به يك چهارم كاهش پيدا كرده يا نه . بايد همه مسائل باهم ديده شود فقط نوك دماغمان نبينيم . مردم ايران در اين ده تا دوازده سال ارزش پولشان به يك بيستم رسيده است دلار هزار توماني به بيست هزار تومان رسيد كدامك كشور اين وضع را دارند در حقيقت با يان وضع سود بانكي يك درصد بوده چون ارزش پولشان يك بيستم شده است و يعني تمام سودهاي بيست ساله ارزشش از دست داد
خدا کند همه این بانک های دزد و حرام خوار دولتی و خصوصی ور شکست و خراب شوند که پول های مردم که در بانک ها بود این قدر کم ارزش شده است سود بانکی 15 درصد تورم و گرانی 200 درصد یعنی کلاهبرداری و سرقت
اي بابا چرا نمي گي سود وام بانك ها چندين برابر كشورها ست . هالو گير اوردي
تورم و گرانی در ایران بالاتر از سایر کشورهاست
سود بانکی پایین امد دلار شد 10 هزارتومن اگه دوباره پایین بیاد احتمالا اینار میشه 100 هزار تومن اینجایی که سپرده ها خواهند رفت دوباره.
در کشورهای دیگر نرخ سود بانکی بالاتر از نرخ تورم است . یعنی اگر سود بانکی صفر درصد باشد نرخ تورم منفی است . نه مانند ایران که پایه پولی آن در طی ۶ ماه یک سوم شده آن وقت شما میایید از این نظرات کارشناسانه میگذارید !!!!
ضمنا یکبار امتحان کردید و دیدید با کم شدن نرخ سود بانکی پولها رفت به بازار موازی مثل سکه و ارز و مسکن. به نظرم تا ملت از این بدبخت تر نشده سود بانکی رو بالا بیارین تا پول های سرگردان جذب بانک ها بشن. پاینده میگین پول ها بازم بر میگرده به بانک اشتباه چون با این حساب پول کشورمان واقعا بی ارزش شده تورم بالای ۶۰درصد رفته یعنی سود بانکی هم باید بشه۶۰درصد مثل آرژانتین و... وگرنه دیگه کسی رو ریال سرمایه گذاری نمیکنه میرن سمت دلار پوند و... به نظرم اگه سود بانکی برسه۲۷درصد و اوراق رو به بهانه ای به ۳۵برسونن شاید سپرده ها باز برگرده سرجای اولش و دلار سکه و کلا بازار موازی راکت بشه. لطفاً این مسولین کمی با فکر رفتار کنند.قبلا سود بانکی بالای ۲۲درصد بود بیکاری کمتر بود اما الان با وجود تورم شدید و...سود سپرده ۱۵درصد هست نه رونق تولیدی داشتیم و هم بیکاری بیشتر شده و هم فقر امارش رفته بالا. امید وارم مردم بفهمن که سود بانکی پایین فقط باعث گران شدن همه چیز و بدبختی ما فقیر فقرا میشه.
با سلام و درود
بخدااا خستم از این زندگی مزخرف کجای دنیا اینجوری به شعور ادم به این شدت توهین میکنن و هر روز با اقسام داستانها وعده وعیدهااا مردمو در فقز و تباهی فرو میبرن...والله قسم تو یه بازه زمانی سود بانک گرفتم الان ارزش پول تو بانک گذاشتم رقم کمی هم نبوده شده از نصف کمتر همون زمان اگر باهاش طلا میخریدم چمیدونم دنبال دلار ووو این چیزا بودم یک کیلو شمش میدادن الان طلا بالای یه تومن این جا کجاست من ادم من که نمیخوام به قیمت ده نفر بدبخت شدن پول در بیارم میخواستم یه پول حلال بزارم رو پولم این همه ضرر کنم الان حاضرم سه برابر این سود که تو این مدت واریز شده به بانک برگردونم معادل روز اول سپرده گذاریم بهم طلا بدن دلار بدن اصلااا نه پفک نمکی ادامس شیک کیم ووو...
بدن بخدااا چقدر بدبخت شدم از این وضعیت اشفته اقتصاد این مرز پرگوهر من و امثال من باید تاوان چی بدیم تاوان حلال خوری تاوان صداقت تا‌ان اینکه به فکر بقیه مردم هستم فقط به جیب خودم فکر نکردم و به این نظام بانکی و اقتصاد کشورم اعتماد کردم. اخه چرااا ایجوری شده سکه حدود ۱۱ ملیلیون تومن کجای دلم بزارم دلار ۲۳ تومن طلای بالای یه تومن واقعن به کجا داریم میریم. بخداوند به این اصل پایبندم که اخرش یه متر خاک و بس اما سه تا بچه دارم جواب اونااا رو ندارم چی بدم فردا که بزرگ شن و دایل زندگی داغون خودشون رو همین درست زندگی کردن باباشون بدونن با تشکر
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس
آخرین اخبار