بازدید 9366
۳

افزایش تراز دریاچه ارومیه ادامه دارد

رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی بیان اینکه تراز دریاچه ارومیه طبق آخرین پایش به یک‌هزار و ۲۷۱ متر و ۸۴ سانتی‌متر رسیده، اظهار داشت: افزایش تراز این دریاچه ادامه دارد و در مقایسه با سال گذشته ۱۶ سانتی‌متر افزایش را نشان می‌دهد.
کد خبر: ۹۷۵۵۹۷
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۵ 01 May 2020

به گزارش «تابناک»، فرهاد سرخوش روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اعلام اینکه حجم آب دریاچه به بیش از پنج میلیارد و ۶ میلیون مترمکعب رسیده، گفت: این حجم نیز نسبت به سال گذشته ۵۰۰ میلیون مترمکعب بیشتر است.

وی ضمن مقایسه مساحت دریاچه با زمان مشابه سال گذشته، اظهار داشت: وسعت دریاچه بر اساس آخرین پایش و در مقایسه با سال گذشته ۱۱۳ کیلومترمربع افزایش یافته و به سه هزار و ۱۹۳ کیلومترمربع رسیده است.

«سرخوش» با اعلام اینکه طرح‌های مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه طی سال جاری و به تدریج به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: تونل انتقال آب از جنوب آذربایجان‌غربی هم‌اکنون از ۸۹ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و این طرح دی‌ماه امسال به بهره‌برداری رسیده و آب رودخانه زاب به بستر دریاچه می‌رسد.

همچنین مدیر طرح حفاظت از تالاب‌های ایران از تداوم همکاری‌های دولت ژاپن با ایران برای هفتمین سال متوالی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داده است.

سند همکاری فاز هفتم پروژه «الگوسازی مشارکت مردم برای احیای دریاچه ارومیه» نیز بین برنامه عمران ملل متحد و معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست به امضا رسیده است.

طی زمستان ۱۳۹۷ و بهار ۱۳۹۸ به واسطه افزایش میزان آب ورودی به دریاچه، تراز آن طی چند ماه بیش از یک متر افزایش یافت و امید زیادی را در راستای احیای این دریاچه ایجاد کرد؛ اگرچه در ماه‌های بعدی و به واسطه کاهش آب‌های ورودی و تبخیر آب، تراز دریاچه روند کاهشی داشت ولی سطح آن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته همچنان بالاتر بوده است.

با وجود این افزایش نسبی تراز، نمودار تغییرات ۳۰ ساله دریاچه ارومیه بر پایه داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد که این دریاچه هنوز با روزهای خوب خود فاصله زیادی دارد و افزایش بارش‌ها و استفاده بهینه از منابع آبی بر اساس سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه می‌تواند ضمن ادامه روند افزایش تراز آب این دریاچه، به احیای کامل آن بیانجامد.

قبل از تشکیل این ستاد تراز دریاچه سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتی‌متر کاهش می‌یافت اما در سایه برنامه‌ریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن متوقف شد و بارندگی‌ها هم به کمک دریاچه آمد.

هرچند تراز یک‌هزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده‌ ولی این دریاچه در تراز یک‌هزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانون‌های ریزگرد آن رفع خواهد شد.

دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یک‌ونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
دریاچه را انسانها نابود ولی بارشهای جوی انرا دوباره دارند احیا میکنند .
تلاااااااااش دولت تدبیر و امید؟؟؟این دولت تو حوزه های اصلی فعالیتش مونده بعد با تدبیر دریاچه ارومیه رو زنده کرده؟؟؟برو برادر من تا دو سال پیش بود که میگفتین بودجه اختصاص پیدا نکرده و دیگه باید قید ارومیه رو زد.حالا که دو ساله بارش ها یاری میکنه و به لطف خدا تراز دریاچه بالا اومده میگید تلاااااااش دولت تدبیر!!!!! و امید!!!!!!. تا دو سال پیش میگفتین پل شهید کلانتری عامل اصلی خشک شدن دریاچست.حالا چی شد که با وجود این پل دریاچه احیا شده؟؟نکنه پل رو خراب کدین ما خبر نداریم ماشینا از رو آب حرکت میکنن
مشکل اساسی احیا دریاچه ارومیه در مرحله مقدماتی : 1- اصلاح جاده تبریز به ارومیه می باشد که مانع از جریانات آب دریاچه می شود که با یستی در طول مسیر این جاده این گذرهای های استاندارد آب با عمق و عرض مناسب ایجاد شود 2- به علت خالی شدن مقادیر زیادی سنگ و خاک در بستر دریاچه (به هنگام ایجاد پل تبریز -آذر شهر) عمق دریاچه کاهش یافته و نیاز به خاک برداری در اطراف پل بصورت مقطعی در جهت جنوب می باشد که البته مشکلات زیستی مربوط به خود را دارد.
چنانچه این مشکلات مذکور در مرحله مقدماتی حل شوند بعد از آبگیری ،جریان آب در تمام دریاچه برقرار می شود و در صورت تامین حق آبی دریاچه ، می توانیم شاهد زنده شدن دریاچه در یک سایز کوچکتر باشیم بطوری که دریاچه می تواند بقا خود را در فاصله فصلهای بارش حفظ کند. ولی چنانچه اقدامات مقدماتی و اولیه انجام نگردد در صورت برقراری حق آب دریاچه ، باز هم شاهد خشک شدن سریع آن در فصلهای خشک سال خواهیم بود .
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی