بازدید 11994
مرور روزنامه‌های سه شنبه سیزدهم آذر؛

آدرس پول‌شویان در سرمقاله شرق/اوضاع کشور یک ماه پس از تحریم/ویژگی بودجه ویژه ۹۸ چیست؟

توافق در هفت‌تپه، چالش درآمد‌های پیش‌خورشده بودجه ۹۸، غافلگیری دلار در بازدید سرزده همتی، یک بام و دوهوای اعتدال و توسعه، همه به دنبال سود تحریم ایران، عبور از روحانی به چه قیمتی؟، گسترده‌تر شدن چتر اصولگرایی بر صداوسیما، خط فقر کجاست؟، ماجرای یک آتش‌بس تجاری، داستان منافع اقتصادی چین و ایران، روانکاوان اوضاع را وخیم‌تر کرده‌اند، گستاخی آلمان درباره توان موشکی ایران، سود هزاران میلیاردی قاچاقچیان با حذف کارت سوخت، اثر سمل وایس و شکستن استخوان محیط‌ زیستی‌ها و خبرشویی با انتشار شایعه‌ها، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۸۵۷۱۵۵
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۰۲:۵۵ 04 December 2018

توافق در هفت‌تپه، چالش درآمد‌های پیش‌خورشده بودجه ۹۸، غافلگیری دلار در بازدید سرزده همتی، یک بام و دوهوای اعتدال و توسعه، همه به دنبال سود تحریم ایران، عبور از روحانی به چه قیمتی؟، گسترده‌تر شدن چتر اصولگرایی بر صداوسیما، خط فقر کجاست؟، ماجرای یک آتش‌بس تجاری، داستان منافع اقتصادی چین و ایران، روانکاوان اوضاع را وخیم‌تر کرده‌اند، گستاخی آلمان درباره توان موشکی ایران، سود هزاران میلیاردی قاچاقچیان با حذف کارت سوخت، اثر سمل وایس و شکستن استخوان محیط‌ زیستی‌ها و خبرشویی با انتشار شایعه‌ها، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز سه شنبه سیزدهم آذر در حالی چاپ شدند و بر روی پیشخوان مطبوعات کشور قرار گرفت که اظهارات لاریجانی در نشست خبری روز مجلس در تالار مشروطه با دو محور «مجمع تشخیص نمی‌تواند قانونگذاری کند» و عدم وجود بن بست در لوایح FATF در کنار موضوعاتی همچون تکذیب قول زیست محیطی ابتکار به اولاند، انتساب مدیران احمدی نژادی در وزارت اقتصاد و طرحی علیه خویشاوند سالاری در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده اند.

روزنامه آفتاب یزد با درج کاریکاتوری در صفحه نخست خود با مضمون خویشاوندسالاری از طرحی در مجلس برای مقابله با این پدیده خبر داده است. این روزنامه در گزارشی دیگر درباره انتصاب مدیران احمدی نژاد در وزارت اقتصاد نوشته است.

روزنامه ابتکار عنوان خط فقر کجاست؟ را از گزارشی که طی آن به بررسی اعداد مختلفی که برای تعیین مرز فقر اعلام می‌شود پرداخته به عنوان تیتر یک انتخاب کرده است. این روزنامه همچنین شکست کارخانه‌های خاطره سازی را عنوان گزارش خود درباره چرایی عدم علاقه جوانان به ادبیات جنگ انتخاب و در بخشی از صفحه نخست گنجانده است.

روزنامه شرق تیتر یک خود را از نشست خبری روز گذشته علی لاریجانی به مناسبت روز مجلس برگزیده و نظر رئیس مجلس درباره شفافیت آرای نمایندگان را با عبارت کدام یک؛ حریت یا شفافیت منعکس کرده است. این روزنامه همچنین تصویر معصومه ابتکار را در مرکز صفحه نخست در کنار جمله من به اولاند قول ندادم قرار داده است.

روزنامه جوان بازدید سرزده همتی از خیابان فردوسی و بازار ارز را با عنوان غافلگیری دلار در بازدید سرزده همتی برجسته کرده و بخشی از صفحه نخست خود را به تیتر مشت آهنین ماکرون بر فرق فرانسوی‌ها و تصاویر اعتراضات جلیقه زرد‌ها اختصاص داده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

ویژگی بودجه ویژه ۹۸ چیست؟
مهران بهنیا تحلیلگر اقتصادی طی یادداشتی که روزنامه ایران در شماره امروز خود منتشر کرده، پیرامون بودجه ۹۸ نوشت: با توجه به اعلام برنامه تحریم‌های ظالمانه امریکا، از ماه‌ها پیش قابل پیش‌بینی بود که سال ۱۳۹۸ یکی از دشوارترین سال‌های چند دهه اخیر از منظر شرایط بودجه دولت خواهد بود. کاهش فروش نفت، شرایط رکودی و کاهش احتمالی میزان مالیات دریافتی دولت به قیمت‌های حقیقی، عدم اصلاح قیمت‌های نسبی و یارانه‌های مختلف در زمان‌هایی که امکان اصلاح آن‌ها به مراتب مهیاتر بود، موانعی که برای واگذاری دارایی‌های دولت وجود دارد و اصرار بر نرخ ارز غیرواقعی در بودجه که چندین سال است گریبانگیر اقتصاد ایران شده از یک طرف و افزایش تمایل دولت به توزیع یارانه و منابع بین گروه‌های مختلف و ایجاد اشتغال و کاهش فقر از طریق وضع یارانه‌های جدید و افزودن به حجم ناکارایی‌های قبلی در تشخیص و حمایت از خانوار‌های فقیر و تمایل به افزایش قابل توجه دستمزد‌های کارکنان دولتی از طرف دیگر، نشان می‌دهد که شکاف بین منابع و مصارف بودجه برای سال آتی بیش از پیش خواهد شد.
آدرس پول‌شویان در سرمقاله شرق/اوضاع کشور یک ماه پس از تحریم/ویژگی بودجه ویژه ۹۸ چیست؟
ذکر ارقام مقدماتی بودجه مانند میزان فروش نفت در نظر گرفته شده، نرخ ارز بودجه و تا حدودی قیمت نفت نیز نشان می‌دهد در همچنان بر همان پاشنه خوشبینی و نادیده گرفتن واقعیت‌های موجود اقتصاد ایران می‌چرخد. رویکردی که طی چند سال اخیر بر سازمان برنامه‌ای که می‌بایست واقع‌گراترین تحلیلگر و فعال‌ترین نهاد در ارائه راهکار‌های اقتصادی باشد، سایه افکنده است.
اینفوگرافی‌هایی که برای معرفی ویژگی‌های بودجه سال ۱۳۹۸ نیز تهیه می‌شوند اطلاع جدیدی از شرایط بودجه سال آتی ندارند و صرفاً نشان می‌دهند دولت از طریق بودجه سال ۱۳۹۸ در نظر دارد به مجموعه‌ای از اهداف عالی و بعضاً ناسازگار دست یابد؛ به نحوی که هم وضعیت معیشت و اشتغال و تولید به میزان قابل توجهی بهبود یابد، هم انضباط بودجه‌ای تقویت شود و هم پایداری بودجه در مقابل تکانه‌های بین‌المللی افزایش یابد و سؤالی که همچنان بی‌پاسخ مانده و امیدواریم با انتشار جزئیات بودجه پاسخی برای آن پیدا شود آن است که با چه منابعی دولت می‌خواهد هم به این اهداف برسد و هم توازن بودجه را بهبود بخشد.


دامن زدن به کسری بودجه در سال آینده از طریق افزایش هزینه‌ها و پافشاری بر رویه‌های قبلی در خصوص یارانه‌ها، قیمت‌گذاری‌ها و عدم اصلاح نرخ‌های کلیدی بودجه، همان اتفاق ناخوشایندی است که می‌تواند آتش بی‌ثباتی‌های اقتصادی سال ۱۳۹۷ و شیب تند افزایش قیمت‌ها را در سال ۱۳۹۸ شعله‌ورتر کند. اگر دولتمردان نگران تبعات اصلاحات بودجه‌ای هستند، کارشناسان نگران تبعات افزایش کسری بودجه در سال ۱۳۹۸، تأمین پولی آن و تشدید بی‌ثباتی‌های اقتصادی هستند. شاید برای این‌که دولت بخواهد اصلاحاتی در بودجه سال ۱۳۹۸ اعمال کند دیر شده باشد، اما امید می‌رود بتوانند با در نظر گرفتن شرایط دشوار سال آتی، تعدیل‌های قابل توجهی برای بودجه سال آینده اعمال کنند.


در پایان قابل ذکر است ایجاد اشتغال یا صیانت از اشتغال موجود از طریق بودجه و تخصیص منابع، سرابی است که هیچیک از مطالعات تجربی در خصوص ارزیابی تجارب کشور‌های مختلف در این زمینه، این رویکرد را تأیید نمی‌کند. بخصوص در شرایطی که اقتصاد در شرایط بی‌ثباتی از منظر متغیر‌های پولی قرار دارد، تشدید نوسانات اقتصادی از محل افزایش هزینه‌های دولت، آثار نامطلوبی بر بخش حقیقی اقتصاد و بخصوص مشاغل خرد و کوچک خواهد داشت؛ بنابراین أکیداً توصیه می‌شود اهتمام اصلی برای بودجه سال آتی معطوف به توازن بیشتر آن باشد و از اهداف دیگر مانند اشتغالزایی از مسیر توزیع منابع اجتناب شود.

اوضاع کشور یک ماه پس از تحریم
جلال خوشچهره در سرمقاله امروز ابتکار با عنوان یک ماه پس از تحریم نوشت: یک‌ ماه از آغاز دور تازه تحریم‌های دولت آمریکا علیه ایران گذشت. به طور منطقی و با نگاه به آنچه از آبان‌ماه گذشته در بازار ارز، طلا و برخی اقلام خوراکی، مصرفی و صنعتی رخ داد و به ایجاد وحشت عمومی انجامید، باید شاهد تشدید این وضع در یک ماه گذشته می‌بودیم. اما به‌رغم افزایش برخی اقلام که بر شانه‌های به‌ویژه طبقه متوسط و فقیر جامعه سنگینی می‌کند، اوضاع آنگونه نشد که طراحان اجرای تحریم‌ها و حاشیه‌نشینان آن انتظار داشتند.
آدرس پول‌شویان در سرمقاله شرق/اوضاع کشور یک ماه پس از تحریم/ویژگی بودجه ویژه ۹۸ چیست؟
کاهش ارزش پول‌های خارجی، طلا و تغییر رویکرد سرمایه‌های خرد و سرگردان به سمت دیگر جاذبه‌های سرمایه‌گذاری از جمله مسکن و زمین، دو وجه از اوضاع را به نمایش گذاشته است. نخست اینکه دولت دونالد ترامپ در ایجاد شوک روانی به جامعه ایرانی و بی‌ثباتی در آن کامیاب نبوده است. تصور افراطیون کاخ سفید تا پیش از اعلام رسمی شروع دور تازه تحریم‌ها، تحمیل نابسامانی سیاسی در ایران بود. آنان با امید بستن به تجربه ناآرامی‌های دی‌ماه سال گذشته بر این تصور بودند که فرایند بحران در بازار ارز و ایجاد وضع سکون در اقتصاد کشور به بی‌ثباتی سیاسی انجامیده و سرانجام تهران را به قبول مذاکرات مشروط با واشنگتن وا خواهد داشت. عامل امیدواری بیشتر افراطیون آمریکایی در این راهبرد، اختلاف نگرش‌ها و مخالف‌خوانی‌های جناحی در ایران است که شوربختانه بستر هرگونه اعمال فشار بیشتر به تهران را برای واداشتن آن به عقب‌نشینی از مواضع اصولی‌اش امیدوار کرده و می‌کند.


ثبات سیاسی و ناکامی کاخ سفید در وارد کردن شوک لازم به فضای عمومی کشور، دستاوردی است که نمی‌توان از کنار آن به سادگی گذشت. در واقع وجه دوم اوضاع همین است. بازگشت آرامش به بازار پول‌های خارجی، طلا و کنترل نسبی قیمت‌ها در بازار اقلام مصرفی، اتخاذ تصمیم‌های کاربردی در حوزه صنعت و بخش خصوصی و شفاف‌سازی‌های قانونی در حوزه اقتصادی، محصول تدابیری است که تصمیم‌سازان کشور از جمله دولت به اجرا گذاشتند. اما نکته مهم در این میان نه اعتراف واشنگتن به وارد کردن شوک فوری به جامعه ایرانی، بلکه سکوت معنا‌دار مخالفان داخلی دولت است که رندانه در قبال این دستاورد سکوت اختیار کرده‌اند. آنان به‌رغم کنترل اوضاع از سوی دولت ـ که البته نباید همراهی دیگر قوا را نادیده گرفت ـ همچنان با سیاه‌نمایی اوضاع به هرگونه امیدواری به توانایی دولت دراین‌باره دهن کجی می‌کنند. مهم‌تر اینکه از سرعت مانع‌تراشی‌ها و تبلیغات سیاه نه تنها کاسته نشده بلکه هر روز سوژه‌های تازه‌ای در دستور کار قرار می‌گیرد. علاوه بر این در یک ماه گذشته دولت شمار زیادی از نیرو‌های توانمند و مجرب خود را در بخش‌های مختلف با اجرای قانون بازنشستگی از دست داد. برای مثال حداقل ۱۴ استان کشور بدون استاندار شده‌اند. صندلی بسیاری از معاونت‌ها در وزارتخانه‌ها و ادارات و سازمان‌های کلیدی خالی شده است. وزیران پرکار و موثر دولت در آستانه استیضاح قرار گرفته و یا برکنار شده‌اند. سرانجام تصویب CFT و FATF همچنان در پرده ابهام است و مذاکرات ایران و اروپا برای برون‌رفت از بن‌بست تحریم‌های آمریکا با چالش‌هایی روبه‌رو است که بیش از عوامل بیرونی از برخی رفتار‌ها در داخل تاثیر می‌گیرد. با همه این احوال، هنوز جامعه ایرانی دچار شوک نشده و حالا کاخ سفید با بهانه آزمایش موشکی می‌خواهد جبران مافات کند. تغییر ادبیات مقام‌های دولت ترامپ علیه حضور منطقه‌ای ایران تا مرز تهدید‌های نظامی و برخی ادعا‌ها در‌باره توان موشکی این کشور به طور مستقیم با سرخوردگی آنان از تاثیراتی است که تصور می‌کردند اجرای دور تازه تحریم‌ها می‌توانست بر فضای عمومی کشور وارد کند. انصاف این است که توان دولت در کنترل اوضاع دیده شده و در این حال از شدت سودا‌های جناحی کاسته و در خدمت به ایجاد توان مدیریت اوضاع عمل شود.

آدرس پول‌شویان
غلامرضا نظربلند، اقتصاددان در بخشی از یک یادداشت مفصل با عنوان آدرس پول‌شویان در سرمقاله امروز روزنامه شرق نوشت: پول‌شویی وقتی پایان می‌گیرد که کشف شود و تا آن زمان، پول‌شویان با استفاده از شگرد‌های گوناگون و پیچیده، پول کثیف را در سیستم مالی قانونی قرار می‌دهند، سپس با استفاده از ابزار‌های پوششی مانند شرکت‌های توخالی (کاغذی)، از منشأ خود جدا می‌کنند و بالاخره پول کثیف شسته‌شده را به کانال تبهکاری بازمی‌گردانند. در این میان، پول‌شویان حرفه‌ای بزرگ‌مقیاس تلاش می‌کنند تا با دراختیارگرفتن انحصاری آخرین دستاورد‌های نوآوری و فناوری، گوی سبقت از هر ناظر و پایشگری بربایند و با اطمینان خاطر به اقدامات تبهکارانه خود ادامه دهند؛ ضمن آنکه در هر صورت و حالتی، مترصد می‌مانند تا اگر راه‌های اصلی روی آن‌ها بسته شد، از پنجره وارد شوند.
آدرس پول‌شویان در سرمقاله شرق/اوضاع کشور یک ماه پس از تحریم/ویژگی بودجه ویژه ۹۸ چیست؟
طنز تلخ آنکه طیف پول‌شویان به حدی وسیع است که نه‌تن‌ها جنایت‌کاران، بزهکاران، قاچاقچیان، جاعلان، راهزنان، کلاهبرداران و سارقان را دربر می‌گیرد، بلکه بعضی نهاد‌های رسمی و قانونی مانند غول‌های مالی و بانکی جهان را هم شامل می‌شود! نگارنده به رسم عادت مألوف همواره خود را از جر‌و‌بحث‌های اختلافی طیف‌های سیاسی و حزبی و جناحی داخلی دور نگه داشته و پیروی از آن رسم را در اینجا هم ملحوظ داشته است، اما با توجه به موضوعیت مستقیم این یادداشت با آن قسمت جنجال‌برانگیز از مصاحبه اخیر رئیس دستگاه دیپلماسی کشور، لازم است بدون نیت‌خوانی درخصوص پس‌زمینه اظهارات مشارالیه، که نه کار ما و نه ما را از آن اطلاعی است، از آن‌ها که تا پای امضای استیضاح‌نامه پیش رفته‌اند، پرسیده شود که آیا شما به دلیل اظهارات نادرست آن مقام رنجیده‌خاطر شده‌اید یا ناراحتی‌تان به خاطر این است که جاری‌شدن این کلام، فارغ از صحیح یا سقیم‌بودن آن، از زبان بلندپایه‌ترین مقام سیاست خارجی محل اشکال است؟


اگر پاسخ پرسش مطروحه ناظر به قسمت اول آن است، منتقدان را به خطوط سیاه‌و‌سفید این یادداشت ارجاع می‌دهیم و به آن‌ها می‌گوییم که منابع جرم‌انگاری پول‌شویی را مورد امعان نظر قرار دهند و موارد درج‌شده در فهرست پیش‌گفته را مرور کنند تا ببینند کدامیک از آنها، در این کشور محل وقوع نمی‌یابد. اصولا وقتی که آلات جرم فراهم است، می‌توان مطمئن بود که بزهکار معدوم باشد؟ به علاوه، ما تا کجای راه مبارزه بی‌امان با پول‌شویی را پیموده‌ایم که اطمینان پیدا کرده باشیم هر آنچه را به پول‌شویی ربط پیدا می‌کند، تحت نظر داریم و رصدشان می‌کنیم و سد راه آن می‌شویم. ما تا چه میزان شرکت‌های توخالی (کاغذی) را شناسایی و با فاکتورسازی‌های جعلی برخورد کرده‌ایم.


آیا ما آن‌دسته از نهاد‌های مالی‌ای را که اجازه می‌دهند حساب‌های بانکی و کارگزاری و از این قبیل پناهگاه پول‌های کثیف شود، پاسخ‌گو کرده‌ایم و اصولا با توجه به نقش بانک‌ها به‌عنوان وسیله بالقوه پول‌شویی، این مؤسسات پولی به‌جز در حدی بسیار ابتدایی و مقدماتی چرا دست به کنترل‌های لازم نمی‌زنند و تراکنش‌ها را پایش نمی‌کنند تا مطمئن شوند حساب‌های آن‌ها در جهت پول‌شویی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.


فرض محال را محال نیست. اگر منتقدان را اعتقاد بر این است که برخلاف شیوع گسترده پول‌شویی در جهان (بعضا بالقوه و بعضی دیگر بالفعل)، ایران پدیده‌ای مستثنا از قاعده است یا بدون آنکه قائل به استثنا شوند، بر این باورند که در ایران امکان تبدیل‌شدن پول‌شویی بالقوه به بالفعل، حال به هر دلیلی، فراهم نیست، دیگر ارجاع‌دادن آن‌ها به این یادداشت بی‌مورد است و بنابراین ایشان را به همکار پارلمانی‌شان رجوع می‌دهیم که برای دادن آدرس پول‌شویان اعلام آمادگی کرده است. اما اگر آن‌ها بالاخره به این نتیجه رسیدند که پول‌شویی در این کشور نه‌تن‌ها لاموجود نیست بلکه به‌شدت هم فعال است، فقط عنایت کنند که پول‌شویان را آن‌قدر قدرت است که مصداق این آموزه مدیریت مالی باشند: too big too fail «آن‌قدر بزرگ که نتوان ورشکست شد».


توجه داشته باشیم که ارزش اقتصادی جرثومه فسادی به اسم پول‌شویی تا حدود چهار هزار میلیارد دلار برآورد می‌شود و این یعنی نزدیک به شش برابر بودجه نظامی آمریکا! این حد ارزش اقتصادی می‌تواند جنگل‌های آمازون را که به ریه جهان شهرت دارند، به بزرگ‌ترین شوره‌زار عالم تبدیل کند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۷
اوضاع کشور یکماه پس از تحریم :
اوضاع مردم خراب
اوضاع مسئولین بهتر از قبل .
روزنامه شرق برادر روزنامه کیهان است.
یکی پیدا بشه عمق استراتژیک را برای ما معنی کنه
چرا در این اوضاع بد اقتصادی و نارضایتی اکثر مردم و مشکلات معیشتی باید خانواده ها و ..... تحت تکفل دولت ایران باشند و از ایران پول بگیرند در حالیکه درآمد یک کارگر معمولی از نصف خط فقر هم پایین تره ؟
یک خانم خانه دار که شوهرش قاچاقچی انسانه توی حسابش ملیاردها پول داره و کسی نمی پرسه این پول از کجا اومده .ولی حساب خرده بازاریا رو رصد میکنن که ازش مالیات بگیرن اینه اوضاع کشور ما .چرا من بازاری با مغازه کرایه که به زور خرج خونواده مو درمیارم باید توسط اداره مالیت همش رصد بشم در حالی که آن خانم خانه دار توی حسابش ملیرادها پول داره نه مالیات میده نه کسی ازش میپرسه از کجا اومده این پولا .لطفا قانوم مبارزه با پولشوئی رو اجرا کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
خب چه ربطی داره؟!
اونهایی که ریگی را در آسمان ردیابی کردن نمی تونن پولشویی را در سیستم بانکی ردیابی کنن؟
باید حتما توسط غربی ها این کار انجام شود و مقرراتی چندین برابر سخت از از دیگر کشورها برای کشور ما بنویسند؟
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
بعید میدونم شما آشنا باشی!
نکته‌ی اول:
این قانون، متاسفانه مشکلی که داره، از طرف کشورهای غربی اداره میشه، یعنی بانکهای داخلی میتونن، هرکسی که کشورهای غربی بهش گفتند تروریست، حسابش رو بلوکه کنند!
رو حسابش رو و حتی افرادی که با ایشون سرکار دارند!
اینکه خیلی مسخره میشه!
یعنی اینکه خود کشور، بدون دخالت استعمارگر، خودش رو تحریم کنه!
این نگاهها رو هم ببینید جناب تابناک. و مقالاتی رو از این دست، نگاه کنید.
مثلا قانونگذاران fatf چه کسانی هستند!؟
الان چه کشورهایی، هئیت رئیسه هستند! ظاهرا یکی از اون کشورها، عربستان سعودی هست!
مقالات انتقادی درست و حسابی بگذارید، فقط موافقین این طرح استعماری رو نگاه نکنید...
ظریف یک جمله گفت و آب در لانه مورچگان انداخت با حملاتی که به ظریف شد دقیقا آدرس لو رفت!!!!!
چرا رای نمایندگان رو شفاف نمیکنیم ؟ حد اقل بدونیم که کدوم نماینده چه جوری رای داده

از آمریکا یاد بگیریم که رای نمایندگان آنجا شفاف است و در اینترنت میتوان جستجو کرد و دید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
دقیقا ماهایی که لیستی رای دادیم عاشق چش و ابروی کسی نبودیم و میخواستیم منافع حزبیمون تامین بشه.
باید رای نمایندگان مشخص باشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
در اینجا همه چیز برای آمریکا شفاف
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
اگر حرفتون حقه چرا از مردم ترس دارین؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
وای چه قد گل فرمودین حداقل ما بدونیم نمایندگانی انتخابی ما الان در چنته دارن؟عوض شدن یا نه با شعار پارسالشون چقدر انحراف عقیده دادن؟
جناب جلال خوش چهره، اینقدر خوش خیال نباشید،انتظار داشتید تحریمها در طول فقط یکماه تاثیر همه جانبه خود رو بذارن، همین تحلیلهای سطحیو پیش بینی های غیر واقعی مملکت رو به این روز انداخته. تازه ؛ فراموش نکنیم زمانی که برجام داشت به بار می نشست و اکثر کشورها برای سرمایه‌گذاری در ایران از هم سبقت میگرفتند، از نابودی اسراییل نوشتند و الان هم در آستانه توافق با اتحادیه اروپا باز آزمایش موشک! پس خواهشا در تحلیلهایتان واقع بین باشید.
العلــــى محظــــورة إلاّ على مـن بنى فـــــوق بناء السلـف____________آدرس پولشویان گویا نیست ولی من به شما آدرس دقیق آنها را میدهم 1 همیشه درصدی ازاجتماع زحمتکش وثروت اندوز هستند که نوعا هم ارثی میباشد این جماعت از راه حلال و عرق جبین نسلا بعد نسل کارکن وساده پوش ومخالف اسراف وتبذیر ومفید به حال مردم مباشند2 کارآفرینان عزیزی که بیابانی را آباد ویا باریسک اقدام به تاسیس کارگاه وکارخانه میکنند وباتوکل بخدا به تولید وتجارت واشتغال مردم کمک میکنند وتماس زیادی با دولت ندارند مگر درگرفتن مجوزها وگذرنامه ها اما بریم سرحضرات پولشو این جماعت به نیت زراندوزی یا اقدام به قاچاق کالا ومواد مخدر میکنند ویا اقدام به ازدواج سیاسی با خواهر صاحب منصبی یا درانتخابات به نفع سوژه مورد نظر سرازپا نمیشناسند بعدا که فردمورد نطرشان روی کارآمد درمناقصات ومزایدات فعال میشوند مثلا فلان کارخانه را با ایجاد رانت باچند صدم قیمت واقعی آنهم بصورت قسطی خصوصی سازی میکنند وبا فروش ضایعات وتولیدات استوک بادولت تسویه میکنند ویا پولشویی به سمت کسب وکاری دیگر میروند ویا تحت عناوینی مقدس امتیازات معادن وبهره برداری از آنهارا میگیرند وکارگاه پولشویی راه اندازی میکنند ویا نه بعنوان فلان اسکله وبندر غیر معروف دارند وبا تجارت غیرقانونی پولشویی میکنند ویا ازهمه بی ریخت تر بعنوان نشر فلان آثار وحفظ فلان آثار ازدولت وملت پولهای کلان میگیرند وبه هیچ کسی هم پاسخگونیستند ویا ازطریق شوهر خواهری برادرخانمی ویا فردی درجایگاه کارخانه ها را خصوصی سازی میکنند با درصدی ازقیمت واقعی آنهم اعتباری وقسطی وپس از انتقال عیون اموال به پولشوخانه به کارگران میگویند توان پرداخت حقوق را نداریم این جماعت که نوعا ا شنایان هستند یقین دارند دولت برای حفظ امنیت پول چاپ میکند وصدای کارگران را میخواباند دراسلام اگر پائین ترین رتبه حقوقی 1 باشد بالاترین آن نبایستی بیش از 3 باشد یعنی اگر کمترین حقوق ماهیانه یک کارگر یک میلیون تومان است حقوق رئیس جمهورنبایستی بیش از 3 میلیون باشد خوب چرادولت اسلامی خصوصی سازیها را غیرشفاف وفیشهای حقوقی را محرمانه سلطان سکه را اعدام ولی امپراطورهای پولشویی ونجومی بگیر را رهامیکند
ماله کشی روزنامه شرق عشق است!
سه شنبه ۱۲اذرساعت۱۰:۴۰
شاخص کل بورس حدود۸۰۰ واحدسقوط کرده
درتمام مدتی که شاخص کل مجموعا نزدیک به ۴۰ هزارواحدفروریخت شاهدهیچ انعکاسی درصفح اول روزنامه « دنیای اقتصاد» نبودیم وصرفا روی مطالب ضد بازارهای رقیب بورس یعنی مسکن وارز وطلا تمرکزمیشد اما دیروزکه بعدازمدتها روندنزولی شاخص ۳۰۰۰ واحدرشدکرد همانطورکه پیش بینی میشد این روزنامه یکی ازتیترهای اصلی اش رابه ان اختصاص داد قاعدتا فرداهم هیچ اثری از خبرریزش مجددبورس درصفحه اول این روزنامه نخواهیدیافت !!!
پولشویی ها در جاهایی انجام میشه که حسابرسی و بازرسی نمیشند !!!!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار