بازدید 10883
۹

مشق شب برای همه حذف می‌شود

کد خبر: ۸۴۸۱۴۵
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۷ 02 November 2018

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: این مطلب را که گفته می شود حذف مشق شب فقط برای دانش آموزان مرفهی است که در کلاس های با تراکم پایین تحصیل می کنند، قبول ندارم.

به گزارش ایرنا، بر اساس تصمیم وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید مشق شب برای دانش آموزان پایه های اول تا سوم ابتدایی حذف و تکالیف مهارت محور جایگزین شده است.

در مرحله اول، این برنامه در کلاس هایی که تراکم 16 تا 25 دانش آموز دارند اجرا می شود و بچه ها قرار است تکالیف خود را در مدرسه زیر نظر معلمان انجام دهند و ساعت های خارج از مدرسه را صرف مهارت آموزی کنند.

این تصمیم وزارت آموزش و پرورش با واکنش های متفاوتی همراه شده است.

برخی کارشناسان معتقدند حذف مشق شب برای کلاس های با جمعیت دانش آموزی پایین بیشتر شامل مدارس غیردولتی و دانش آموزانی می شود که از امکانات به نسبت مرفه برخوردارند و این مساله با عدالت آموزشی مغایرت دارد.

در همین پیوند، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش امروز به خبرنگار حوزه آموزش ایرنا گفت: تراکم جمعیت دانش آموزی در شهرهای بزرگ زیاد است و در بسیاری از شهرهای کوچک مشکل تراکم چه در مدارس دولتی و چه غیردولتی نداریم و معلمان می توانند زمان و ساعت آموزشی را به گونه ای تنظیم کنند که دانش آموزان داخل کلاس تکالیف خود را انجام داده و بازخورد آن را از معلم دریافت کنند.

«رضوان حکیم زاده» یادآوری کرد انجام تکالیف در کلاس های با تراکم کمتر از 15 نفر در صورت تک پایه بودن نیز مجاز است.

وی افزود: بر اساس تصمیم وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جاری برنامه تکالیف مهارت محور مختص دانش آموزان پایه های اول تا سوم ابتدایی است و 2 ساعت آموزشی با عنوان 'برنامه ویژه مدارس' برای مهارت آموزی نیز شامل پایه های چهارم تا ششم و دوره اول متوسطه می شود.

«هدف این است که به جای تمرین، تکرار بیهوده و رونویسی های بی فایده که دانش آموزان انجام می دادند و معلمان هم فقط یک خط روی آن می کشیدند و بازخورد زیادی نمی گرفتند، بچه ها به سمت تکالیف مهارتی گرایش پیدا کنند».
حکیم زاده تصریح کرد: نظام ارزشیابی کیفی - توصیفی اقتضا می کند دانش آموزان تکالیف درسی را در کلاس انجام داده و بازخوردها را از معلم بگیرند و به بردن تکالیف به منزل نیازی نداشته باشند اما در عین حال اگر قرار باشد تراکم کلاس اجازه چنین کاری را ندهد این امر باید محدود شود.

وی تاکید کرد به هیچ وجه نباید از کتاب های کمک آموزشی، کمک درسی، حل المسائل، پیک های آدینه و عناوین مشابه استفاده شود.

به گفته وی، در تکالیف مهارت محور سعی می شود بخش های مغفول مانده نظام ارزشیابی کیفی - توصیفی به اجرا درآید؛ زیرا در این ارزشیابی باید دانش آموز طی فرایند یادگیری، تکالیف درسی را در کلاس درس انجام دهد و بازخوردهای مناسب را از معلم دریافت کند؛ به این معنا که معلم مسوول کنترل بر نظارت و یادگیری دانش آموز باشد نه خانواده ها.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش یادآوری کرد: اکنون چند سالی است که نقش خانواده ها و متولیان آموزش جابجا شده و همه این امور برعهده خانواده ها گذاشته شده است. این تصور اشتباه است که معلم فقط آموزش دهد و نظارت و یادگیری بر دوش خانواده ها باشد؛ حال آنکه کار آموزش را از طریق یک لوح فشرده (سی.دی) نیز می توان انجام داد.

حکیم زاده اضافه کرد: نظام ارزشیابی کیفی - توصیفی تلاش دارد مهارت های مورد نیازی را که بچه ها باید در دوران کودکی برای شکلگیری شخصیتشان تمرین کنند تا تبدیل به رفتار دائمی شود، به آنان آموزش دهد؛ هر که در آغاز این کار چالش هایی وجود دارد اما امید است با اقدام های نظارتی دستگاه تعلیم و تربیت و همکاری خانواده ها شرایطی فراهم شود که بحث تکالیف مهارت محور به همه مدارس تعمیم یابد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۹
اگر فردی تجربه و تعهد معلمی داشته باشد می داند که مشق و تکلیف نرمال یعنی تکمیل فرایند یادگیری . عمده افرادی که می گویند مشق و تکلیف باید حذف شود تجربه معرمی ندارند.
حذف مشق کار بسیار بسیار اشتباهیست
کار نیکو کردن از پر کردن است.
من در دانشگاه هم مشق یا تمرین داشتم که استاد آن را می دید و حتی خط می زد. بچه ها باید در حد معمول تمرین کنند وگرنه این روزه زمانشان را بازی کامپیوتری، اینستاگرام، و ... پر می کنند.
یعنی آموزش و پرورش بطحایی تو حرکت های صرفا پوپولیستی بی خاصیت اما پرسروصدا ، دست احمدی نژاد رو پشت بسته .
دهه شصتی چقدر ما را اذیت کردید چقدر مشق حتی در ایام عید به ما میدادید چقدر بچه ها ترک تحصیل کردن از فشار درسی و تنبیه معلمان ما که از دستون راضی نیستیم
هر فن و هنری فقط با تمرین و تکرار آموخته میشود و مشق شب هم حکم تمرین و تکرار را دارد. مشق شب یعنی تکرار و تمرین آموخته های سر کلاس در زمانی دیگر و یادگیری مواردیکه در کلاس بخوبی یاد گرفته نشده اند و بعبارتی تثبیت و تحکیم مطالب آموخته شده در حافظه بلند مدت. چون مغز انسان یک موضوع آموخته شده آنی را به سرعت از یاد می برد. حتماً باید بعد از زمانهای مشخصی، مطالب آموخته شده دوباره تمرین شود تا در حافظه بلند مدت باقی بماند. حتی در دانشگاه هم در کلاس درس، فقط اصل مطلب و محتوای منطقی آن آموخته میشود و این تمرینها و حل مسائل و پروژه هاست که به یادگیری واقعی موضوع منجر میشود. حذف مشق شب بسیار بسیار بسیار غلط است و باعث بیسوادی دانش آموزان میشود.
حذف مشق شب میتونه برای بچه ها مشکل ساز باشه . دانش آموز باید چگونه نوشتن کلمات مختلف رو با نوشتن یاد بگیره و به ذهن بسپاره و این نوشتن در خوش خط شدن اونها هم بسیار موثره . چرا تغییرات نامطلوب ایجاد میکنید ؟؟؟؟؟؟؟
اگر کاری نکنید و طرحهای بیخود ندید خیلی بهتره
مشق نوشتن هفت دست.... برای مسابقه کنکور.... بعد هم فرار مغزها.... آموزش و پرورش ما کودکان را در مسابقه تحصیل برای کشورهای که بیشتر به آنها مرگ بر می گوییم آماده می کند. این هم از توفیقات مدیریت صحیح و اصلاح شده است که بعد از دانشگاه اکثرا به فکر فرار از مملکت هستند. کاش کمی هم مشق عشق به مملکت در جزوه ها و کتابها و ... بگنجد.... کاش کمی هم درس عشق به طبیعت و محیط زیست و آب و خاک داشته باشیم.
شخصا قبل از مراجعه به پزشک و مشاور تحقیق میکنم این کاسب محترم مدرکش رو سهمیه ای نگرفته باشه. آیا این تحقیق در مورد سپردن پرورش روح و روان کودکان معصوم امکان پذیر هست؟
برخی مسئولین با سهمیه وارد دانشگاه شده اند ، با رانت و فامیل بازی استخدام شده اند ، مجدادا با استفاده از رانت و فامیل بازی در مسند مدیریت و توصمیم گیری های مهم قرار گرفته اند ، لطف کنند حقوقشون رو بگیریند به همون آستین کوتاه بلند بپردازند و موضوع (مهمی مثل مشق دادن ندادن رو ) نوع آموزش و پرورش کودکان یه سرزمین کهن خدائیی دل و جرات و مسئولیت پذیری در حد پیامبران الهی میخواد نه انسانهای کم بنیه رانتی. ترو به خدابه بچه های معصوم رحم کنید پسر بچه هارو که چهار ساعت توی کلاس روی نیم کت می نشونید بس نیست؟ حالا دلتون سوخته که مشق نمینویسند؟!
به گفته ابوسعید اگه هر کدم یه قدم از جائی که نشستیم قدم بردادریم درست میشیم ، شما که رانتی نشتی اونجا و جای نخبه های تربیتی رو گرفتی لطف کن یه قدم عقب بشین نخبه فرار نکنه از دست شما ها (البته اگه فکر میکنی شما عقب بشینی کودن میذارن جات محکم صندلیت رو بچسب بیشتر از این اوضاع بد نشه) .
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر