بازدید 16592
مرور روزنامه‌های سه‌شنبه شانزدهم مردادماه؛

سخنان رئیس‌جمهور و واقعیت جامعه ایران/از خود دولت شروع کنید/ راهکار‌های اصلاح طلبان برای عبور از بحران/خوب و بد مذاکره با آمریکا

بازگشت امید به بازار، استیضاح زیر علامت سؤال!، سخنان روحانی درباره مذاکره با ترامپ و سیاست‌های اقتصادی دولت، بنزین ٥٠٠٠ تومانی شایعه است، الزامات موفقیت بسته ارزی جدید، درخواست آیت‌الله از آیت‌الله، روزشماری برای برگزاری مراسم تدفین مطبوعات کشور، ترامپ از منظر روان‌شناسی، «سربازی دختران» پایه و اساسی ندارد، کودتای رفیق رئیس علیه ورزشکاران، هشدار به نامردمی شدن اقتصاد و عقبگرد قیمت‌ها با بسته جدید ارزی، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۸۲۳۱۰۶
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۳:۲۴ 07 August 2018

بازگشت امید به بازار، استیضاح زیر علامت سؤال!، سخنان روحانی درباره مذاکره با ترامپ و سیاست‌های اقتصادی دولت، بنزین ٥٠٠٠ تومانی شایعه است، الزامات موفقیت بسته ارزی جدید، درخواست آیت‌الله از آیت‌الله، روزشماری برای برگزاری مراسم تدفین مطبوعات کشور، ترامپ از منظر روان‌شناسی، «سربازی دختران» پایه و اساسی ندارد، کودتای رفیق رئیس علیه ورزشکاران، هشدار به نامردمی شدن اقتصاد و عقبگرد قیمت‌ها با بسته جدید ارزی، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز سه‌شنبه شانزدهم مرداد ماه در حالی بر پیشخوان مطبوعات کشور قرار گرفت که سوژه اصلی صفحات نخست بیشتر روزنامه‌ها از گفت و گوی تلویزیونی روز گذشته رئیس جمهور روحانی انتخاب شده است. همزمان با اعلام سیاست‌های جدید ارزی و سخنان روحانی در تلویزیون ارزش دلار و سکه نیز سقوط معنا دار کرد و آرامش در بازار از عناوینی است که در تعدادی از روزنامه‌ها موضوع بحث و تحلیل شده است.

روزنامه ایران تیتر نخست امروزش را من همان روحانی‌ام انتخاب کرد؛ عنوانی که از بخش از سخنان رئیس جمهور مبنی بر اینکه روحانی ۹۷ با روحانی ۹۲تغییری نکرده و هیچ چرخشی نداشته است. در سیاست خارجی همچنان اهل تعامل سازنده و گفت: وگو هستم و از وضع مردم مطلع هستم. انتخاب شده است. این روزنامه در ستون اول دفتر صفحه اول خود مطلبی با عنوان مذاکره با امریکا آری یا نه؟ نوشته سید جلال دهقانی فیروزآبادی چاپ کرده است.

روزنامه کیهان نیز بخشی از سخنان روحانی را تیتر یک کرد که طی آن از بی اعتمادی به آمریکا سخن گفته بود. این روزنامه عنوان دورویی آمریکا حد و مرزی ندارد، راه عبور سریع از تحریم‌ها اتحاد است را در مرکز صفحه اول برجسته کرد و در گزارشی دیگر آرامش نسبی بازار را در ارتباط با تشدید برخورد با اخلالگران و ارائه سیاست ارزی جدید دانسته است.

روزنامه اعتماد، اما با برگزیدن تیتر رفراندوم چه عیبی دارد از آن به عنوان راه حل رییس جمهور برای مسائل داخلی و خارجی یاد کرده است. این روزنامه در گزارشی دیگر واکنش دکتر ظریف به موضوع مذاکره با آمریکا را با عنوان مردم ژست مذاکره شما را باور نمی‌کنند در صفحه اول خود قرار داد.

روزنامه همدلی نیز با انتخاب عنوان همه چیز از د‌ی ماه و آن شهر شروع شد بخشی دیگر از سخنان شب گذشته روحانی را مورد توجه قرار داد. این روزنامه در سرمقاله خود که به قلم شیرزاد عبد‌اللهی نوشته شده مطلبی با عنوان امنیت اقتصاد‌ی مرد‌م را تأمین کنید منتشر کرد که طی آن از لزوم تامین امنیت اقتصادی و روانی مردم توسط دولت نوشته شده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها وسرمقاله‌های منتشر شده در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم؛

سخنان رئیس‌جمهور و واقعیت جامعه ایران
سیدعلی خرم در سرمقاله امروز روزنامه آرمان امروز با موضوع قرار دادن سحنان روز گذشته رئیس جمهور در گفت وگوی تلویزیونی نوشت: سخنان رئیس جمهور درباره عملکرد ترامپ که گویای نقض قول یا خروجش از برجام بود و باید به روز اولش بازگردد و اعتماد ایران را جلب کند، منطقی است. اما در این رابطه موضوعی که شاید مورد غفلت واقع شد، اینکه دکتر روحانی، دونالد ترامپ را به عنوان یک آدم منطقی فرض کردند که خواسته‌های منطقی خود را نیز مطرح کردند، درحالی که ترامپ با اوباما متفاوت است.
عناوین اخبار روزنامه آرمان امروز در روز سه‌شنبه ۱۶ مرداد :
اگر اوباما بود، می‌شد از او انتظار واکنش منطقی و وفای به عهد داشت، اما ترامپ اصلا چنین شخصیتی نیست و از آن طرف همه جهان اذعان دارند که کار‌های ترامپ بر مبنای اصول حقوقی و احترام به عهد‌هایی که دولت‌های قبلی آمریکا بسته، نیست و اصولا بر مبنای زورگویی است. شاید انتخاب دکتر روحانی باید براساس همین واقعیت ترامپ می‌بود و نه اینکه واقعیت ترامپ آن چیزی است که همه دنیا می‌دانند و بعد ما انتظارات منطقی جلوی او بگذاریم. پس، از این زاویه می‌توان گفت که صحبت رئیس جمهور با واقعیت ترامپ متفاوت است. بعلاوه اینکه ترامپ سیاست چماق و هویج را پیاده می‌کند و از همین جا می‌خواهم وارد مبحث دوم شوم که اگر ایشان برای کشوری صحبت می‌کردند که نارضایتی عمومی نبود، این همه اختلاس، کلاهبرداری، رانت، فساد مالی و اداری نبود و اگر برای کشوری که اقتصادش مرتب مثل ساعت تیک تاک می‌کرد، حرف منطقی و خوب و انتخاب درستی بود. اما داستان مذاکره با دونالد ترامپ را باید از چارچوب دیگری نگاه کرد. در چارچوب اینکه در کشور ما چه آقای رئیس جمهور آن‌ها را عددی فرض کند یا نکند، به هر صورت در تعدادی از شهر‌ها از دی‌ماه گذشته تا کنون نارضایتی به صورت علنی هست و حتی شعار‌های ساختارشکنانه مطرح می‌شود و میزان نارضایتی بالاست. از طرف دیگر هم یک اقتصاد مصیبت‌زده درهم ریخته‌ای وجود دارد. در این صورت در چارچوب چنین کشوری باید مذاکره با دونالد ترامپ را از این زاویه نگاه کرد که چقدر برای بازگشت آرامش به کشور به ما فرصت می‌دهد و چقدر فرصت برای سر و سامان دادن به کشور می‌دهد و اگر این موارد را برای ما فراهم می‌کند، در این صورت جدای از اینکه ترامپ چه اهدافی دارد یا با سیاست چماق و هویج چگونه با ما برخورد می‌کند، باید انتخاب خودمان را مناسب با آن انجام می‌دادیم.

خوب و بد مذاکره با آمریکا
دیاکو حسینی، مدیر برنامه مطالعات جهانی در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری طی یادداشتی که در شماره امروز شرق منتشر شده است نوشت: با برچیدن ظاهری پیش‌شرط گفتگو از سوی دونالد ترامپ، موج تازه‌ای از مباحث در جامعه ما درباره مذاکره با ایالات متحده یا اجتناب از آن شکل گرفته است. برخلاف سال‌های ریاست‌جمهوری باراک اوباما، این‌بار به نظر می‌رسد شمار بیشتری از نخبگان سیاسی در ایران به مذاکره مستقیم و در سطوح عالی با ایالات متحده رضایت دارند. تنگنای ناشی از تحریم‌های اقتصادی و دوری از برخورد احتمالی نظامی در رأس استدلال‌هایی است که مذاکره با آمریکای ترامپ را تشویق می‌کند. با وجود این، این‌ها تنها دلایلی نیستند که مذاکره و توافقی جدید با واشنگتن را وسوسه‌انگیز می‌کند. صرف نشستن ایران و آمریکا دور یک میز در خریدن زمان کافی برای به‌تعویق‌انداختن بحران‌های غیرضروری کافی است. همین‌طور در چنین شرایطی، مردم ما و جهان، ایران را مانع رسیدن به توافق نخواهند دانست.

حتی اگر این گفت وگو‌های احتمالی به‌سرعت به نتیجه نرسد، دو کشور را از تعمیق‌دادن خصومت‌ها دور می‌کند و به دیپلمات‌ها فرصت خواهد داد که روش‌های خلاقانه‌تری را به جای جنگ در حل اختلافات به کار گیرند. به‌علاوه، هرگونه مذاکره ایران و آمریکا، برای اسرائیل و عربستان سعودی و همه برانداز‌هایی که به شدت عمل دونالد ترامپ در برابر ایران دل خوش کرده‌اند، آزار‌دهنده است. نه‌تن‌ها با ناامیدشدن آن‌ها از راه گفت‌وگوی مستقیم تهران و واشنگتن، آرزو‌های خیالی آن‌ها به فراموشی سپرده خواهد شد، بلکه نقش‌برآب‌کردن رؤیا‌های تندرو‌ها در عربستان سعودی و اسرائیل، فشار بیشتری به آن‌ها وارد می‌کند تا از سیاست‌های خصمانه علیه ایران دست بردارند و به دنبال توافقاتی باشند که مانع از زیان‌دیدن بیشتر آن‌ها از سازش میان ایران و آمریکا می‌شود. درحالی‌که ایران نیاز دارد در سوریه از زیر بار فشار تعیین‌کننده‌بودن روسیه خارج شود، توافق ایران و آمریکا، روسیه را از مقام کدخدایی در سوریه پایین خواهد آورد و به مسکو اجازه نخواهد داد ایران را به منزله برگ‌برنده‌ای در مناسبات با اسرائیل و آمریکا به کار گیرد. اگرچه در نگاه اول به دلیل کاهش‌دادن تنش‌ها در خلیج‌فارس به نظر می‌رسد که چین از توافق تازه میان ایران و آمریکا استقبال کند، اما هم‌زمان نگران است که یک توافق جامع میان آنها، با تنزل‌دادن تمرکز ایالات متحده در منطقه موسوم به خاورمیانه، چرخش استراتژیک آمریکا به شمال شرق آسیا را تسهیل کند. اروپایی‌ها خرسند خواهند بود اگر توافق ایران و آمریکا، بار سنگین تعهد به برجام را با هزینه‌های بالای آن، از دوش آن‌ها بردارد، اما همچنین باید نگران باشند که معنای ضمنی این توافق دوجانبه و بدون مشارکت اروپا، ناتوانی بروکسل از حفظ یکی از مهم‌ترین توافقات چندجانبه در تاریخ متأخر اروپا تلقی شده و به تنزل رتبه و جایگاه اتحادیه اروپا در ترتیبات بین‌المللی منجر شود. با وجود آنکه اتفاق نظری دوحزبی در ایالات متحده درباره مسئله ایران وجود دارد، اما دموکرات‌ها هرگز خوشحال نخواهند شد که ایران حاضر به توافق با دولت ترامپ و بالابردن دستاورد‌های او برای پیروزی در انتخابات بعدی باشد.

شاید ایران بتواند با طول‌دادن مذاکرات، اهرم خوبی برای تأثیرگذاری بر سیاست داخلی آمریکا نیز به‌دست آورد. اگر ایران پیشنهاد مذاکره را رد کند یا بازنده گفتگو‌های احتمالی با آمریکا باشد، هیچ‌کدام از این مزیت‌ها را به‌دست نخواهد آورد. به همین دلیل، بهتر است ضمن آنکه ایران در‌های گفتگو را باز نگه می‌دارد، اطمینان کسب کند که با پرستیژ کافی در میز مذاکرات حاضر خواهد بود. اگر ایالات متحده به این نتیجه برسد که ایران به خاطر کاهش فشار‌های اقتصادی و تسکین نارضایتی‌های داخلی چاره‌ای جز توافق با آمریکا ندارد، از درخواست‌های حداکثری که هدفی جز به تسلیم واداشتن مطلق ایران ندارد، صرف‌نظر نخواهد کرد. به علاوه با این نتیجه‌گیری که ایران تحت فشار تحریم‌ها امتیاز‌های بیشتری واگذار می‌کند، دلیلی وجود ندارد که آمریکا تمایلی به تعلیق یا تخفیف تحریم‌های جدید نشان دهد. به این منظور، ایران باید بتواند توانایی خود را برای سامان‌دادن به اوضاع اقتصادی و متقاعدکردن شهروندانش هم‌زمان با تحریم‌های آمریکا به نمایش بگذارد. اثبات ناکارآمدی نسبی تحریم‌های یک‌جانبه آن‌گونه که دولت ترامپ وعده داده است، کمک بزرگی به ترفیع جایگاه مذاکراتی ایران خواهد کرد. چنین اثباتی ممکن است چندین ماه به طول بینجامد.

از خود دولت شروع کنید
احمد خرم در بخشی از سرمقاله امروز روزنامه اعتماد با عنوان از دولت شروع کنید بخش‌هایی از سخنان روز گذشته رئیس جمهور در تلویزیون را موضوع قرار داد و نوشت: آقای رییس‌جمهور فرمودند: این معضلات و چالش‌های اقتصادی را باید با راه‌حل‌های علمی سامان داد. این درحالی است که در سه یا چهار ماه گذشته شاهد دو مرتبه برخورد امنیتی با مساله ارز بودیم. از روز اعلام رقم ٤٢٠٠ تومانی تا امروز خرید، فروش و واردات ارز و سکه ممنوع شده است. این یک راه‌حل امنیتی به جای راه‌حل اقتصادی است. راه‌حل فعلی یعنی بسته ارزی ارایه شده یک راه‌حل قطعی نیست. قبل از اعلام نرخ ارز ٤٢٠٠ تومانی نمایندگان بخش خصوصی در جلساتی که به همین منظور تشکیل شده بود اعلام کردند که باید ارز کالای اساسی و دارو کنارگذاشته شود و دولت واردات و توزیع آن را به عهده بگیرد. حتی گفته شد که در توزیع کالا‌های اساسی و دارو می‌توان از روش سهمیه‌بندی ارایه کرد. البته همانطور که آقای رییس‌جمهور گفتند هرگوند سوبسید موجب فساد می‌شود و باید آن را از عرصه اقتصاد خارج کرد.
عناوین اخبار روزنامه اعتماد در روز سه‌شنبه ۱۶ مرداد :
اینکه ما اکنون با بحران اقتصادی مواجه شدیم به این خاطر است که چهل سال است بدون استفاده از نظر مشاوران و کارشناسان ذی‌صلاح تصمیم می‌گیریم. مطلب دیگر این است که آقای روحانی درسخنان خود به موضوعات حوزه سیاسی اشاره جدی نداشتند. اکنون نیازمند یک سری آزادی‌های اجتماعی هستیم. آقای روحانی در سال ٩٢ و ٩٦ گفتند که در زمینه رفع حصر و آزادی زندانیان سیاسی تلاش می‌کنند. اینکه هنوز نظارت استصوابی بر انتخابات حاکم باشد و افراد متدین به بی‌دینی و عدم التزام به جمهوری اسلامی و قانون اساسی متهم شوند، درست نیست. آقای روحانی دیشب تاکید کردند بر وعده‌های خود پایبند هستند، اما لازم است که این پایبندی در عمل دیده شود. چهارمین نکته قابل توجه این است که جامعه در شرایط ویژه‌ای قرار دارد. اکنون نیازمند امید و بازگشت اعتماد مردم به دولت و حاکمیت هستیم. این بحثی که آقای رییس‌جمهور در مورد انسجام داخلی طرح کردند ناظر بر همین ضرورت است. مملکت نمی‌تواند همزمان در دو جبهه داخلی و خارجی بجنگند. هر چه سریع‌تر باید برای حل مشکلات اقدام کرد. لازم است که همه نیروها، دولت و مردم در کنار هم متحد وارد صحنه حل مشکلات شوند. این انسجام اگر ایجاد شود قطعا ترمز امریکا کشیده خواهد شد. نکته دیگری هم بود که فکر می‌کنم آقای رییس‌جمهور فرصت نکردند مطرح کنند و تاثیر معجزه آسایی در توسعه کشور دارد، کوچک‌سازی بدنه دولت و حاکمیت است. لازم است که دولت به این نکته نیز توجه کرده و حقوق بگیران خود را کم کند.

راهکار‌های اصلاح طلبان برای عبور از بحران
حمیدرضا جلایی‌پور استاد دانشگاه طی یادداشتی که روزنامه ایران در شماره امروز خود چاپ کرده است به راهکار‌های ارائه شده توسط رئیس دولت اصلاحات پرداخت و نوشت: ۱- سخنان اخیر خاتمی خطوط راهنمایی برای خروج از بحران‌های جامعه از وضع کنونی است که عبارتند از: شنیدن صدای اعتراض مردم و درک بحران‌های جامعه، تقویت پیوند همه نیرو‌های ایراندوست، گشایش سیاسی برای همه نیروها، پاسخگویی حاکمیت، اصلاحات در قوه قضائیه، ترمیم مؤثر کابینه، تغییر نگاه صدا و سیما، رفع محدودیت‌های بی‌جا در جامعه، کنترل افراط گرایی خصوصاً در سیاست خارجی، تأکید بر اصلاحات به عنوان کم هزینه‌ترین راه تغییر امور نامطلوب در جامعه، تأکید بر سراب بودن راه براندازی و... .
سخنان رئیس‌جمهور و واقعیت جامعه ایران/از خود دولت شروع کنید/ راهکار‌های اصلاح طلبان برای عبور از بحران/خوب و بد مذاکره با آمریکا
۲- به بیان دیگر خاتمی خطوط راهنما را برای عبور از بحران گفته و الگوی براندازی را نقد و نفی کرده و با حاکمیت اعلام ستیز نکرده بلکه راه نشان داده است. با این همه به نظر من خاتمی برای برون رفت جامعه از بحران‌های فعلی‌اش روی یک مؤلفه محوری تمرکز کرده و آن عبارت است از «بازسازی اعتماد مردم به نهاد‌های عمومی». راه این بازسازی اعتماد هم این است که: حاکمیت، دولت و اصلاح‌طلبان خطوط راهنمای مذکور را مورد توجه قرار دهند. اما این خطوط راهنما چه در ساختار و چه در برنامه باید پی‌گرفته شود. این دیگر کار جبهه اصلاحات و نیرو‌های جامعه مدنی است. پیش‌نویس‌هایی در این جبهه تهیه شده است که امید است پس از اجماع در جبهه اصلاحات وارد حوزه عمومی شود (البته درهر صورت باید توجه داشته باشیم که راه‌های اصلاحی جذاب نیست و حوصله بر است و مثل طرح‌های براندازانه شورانگیز و موقتی نیست).
۳- گفته می‌شود مردم دیگر از اصلاحات و خاتمی عبور کرده‌اند. این سخن تا حدی درست است و اصلاح‌طلبان در جامعه ریزش رأی داشته‌اند، ولی به سه دلیل اصلاح‌طلبان همچنان نیروی جدی تغییر و همراه در ایران هستند. دلیل اول اینکه بر اساس نظرسنجی‌ها، ۶۰ در صد مردم جامعه دنبال تغییرات کم هزینه‌اند. این همان پایگاه اجتماعی اصلاحات است. دلیل دوم اینکه نظرسنجی‌ها خصوصاً مقایسه آن‌ها برای تحلیل وضع اصلاح‌طلبان مفید است، ولی تنها منبع برای ارزیابی نیست. شواهد دیگری هم در جامعه برای ارزیابی هست. مثلاً به وضع «نیرو‌های تغییر» در شرایط امروز ایران نگاه کنید و با هم مقایسه کنید و ببینید کدام‌شان درعمل اعتماد‌زاترند: رجویان، شه‌اللهی‌ها، مصباحیان، شیرین عبادیان، خاتمیان و دیگران. درست است وضع افکار عمومی اصلاح‌طلبان خوب نیست، ولی در میان نیرو‌های تغییری که ذکر شد «خاتمیان» یا اصلاح‌جویان از همه قابل اعتمادترند. تازه توجه داشته باشید هنوز نه حاکمیت، نه دولت و نه اصلاح‌طلبان اقدامات خود را برای پاسخ به مطالبات مردم معترض انجام نداده‌اند. دلیل سوم اینکه اگر ترامپ تهدیداتش را بیشتر کند، «ملی‌گرایی مثبت، اما خفته ایرانی» را بیدار و مشارکت را در امور عمومی بیشتر می‌کند (لذا من در افق دو سال آینده سال سختی برای حاکمیت و جامعه ایران می‌بینم، اما شکست سیاست ترامپ را بیشتر از شکست ایران محتمل می‌دانم).
۴- در ضمن راهگشایی خاتمی وقتی بهتر روشن می‌شود که در دو سال گذشته به کارنامه مخدوش براندازان در فضای آنلاین توجه کنیم! آن‌ها هر چه انسان آزادیخواهی که در درون ایران تلاش می‌کردند و می‌کنند تخطئه کردند. تخریب آن‌ها فقط خاتمی یا تاج‌زاده نبود آخرین تخریب آن‌ها ابراهیم یزدی و امیرانتظام بود و گفتند آن‌ها در دولت موقت پایه‌گذار ارتجاع بودند؟! حالا این نیرو پس از دو سال تخریب نیرو‌های اصلاح‌جو در ایران، نیروی رهایی‌بخش فرقه داعشی رجوی و شه‌اللهی‌ها است. غافل از اینکه با لمپنیسم، رژیم‌های پوشالی را هم نمی‌شود عوض کرد. چه برسد به رژیم‌هایی که ریشه‌های عمیق دارند.
۵- خلاصه اینکه سخنان خاتمی راهنمایی نو در مسیر نجات کشور و اصلاح جویی است. او مسئولانه و همراه با مردم و حاکمیت، نگاهی امیدبخش برای بهبود وضعیت مردم، حاکمیت، دولت و اصلاح‌طلبان ارائه داده است. بدیهی است پیشنهاد‌های ۱۵گانه خاتمی، نه جامع و نه مانع است. بر آن‌ها می‌توان اضافه یا کم کرد یا اولویت‌های آن‌ها را تغییر داد. هدف خاتمی ارائه یک برنامه جامع حکمرانی خوب نیست، بلکه همچنان که گفتم، هدف او ارائه خطوط راهنمایی برای بازسازی اعتماد عمومی و ترمیم پیوند دولت و ملت است. جالب اینکه خاتمی فقط سخنان خود را مطرح نکرده بلکه برآیند نظرات اصلاح‌طلب‌ها را مطرح کرده است. من معتقدم سخن خوب اثر خودش را بر جامعه می‌گذارد هر چند با تأخیر.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۳۸
این روزنامه ی شرق فقط غربزده ها و طرفداران خودش را نخبه می داند و خود را نماینده ی کل مردم ایران می داند و به جای همه می برد و می دوزد
جای خالی یک عذرخواهی از مردم ایران توسط رییس جمهور بخاطر اینهمه اشتباه و فشار ناشی از آن بر مردم در برنامه زنده ی مصاحبه ایشان بخوبی دیده میشد !

رییس جمهور به این مغروری ندیده بودیم.
نه تنها مسئولیت مشکلات را برعهده نگرفت بلکه طلبکار هم شد !!!!!!!!!!
پاسخ ها
مرتضی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۶
تازه بدهکارم شدیم،
تمام مشکلات رو انداخت گردن اعتراض مردم در دی ماه . از موسسات غیر مجاز رانت دلار دولتی و واردات خودرو غیرقانونی بگیر تا اونایی که آینده مشخص میشه
ناشناس
| Germany |
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۶
آخه نمیگذاند کار خودش را انجام بدهد
راهکارهای اصلاحطلبان فقط بخاطر جلب اعتماد از دست رفته ی مردم نسبت به آنان است و از آب گل آلود ماهی گرفتن و فرصت طلبی به سود خودشان است.
انداختن توپ ناموفقیت ها و شکست ها در زمین مردم ، پهلوی ها و قاجارها !!!!!!!!
ضمنا در صحبت های رییس جمهور نشانه ای از عزم و اراده جدی دولت برای مبارزه با فساد اقتصادی ندیدیم.
همش تعریف و تمجید از بسته حمایتی ارزی بود که فقط چند ساعت از اجرایش می گذشت و البته در شرایطی که اکثریت کارشناسان از شکست این بسته در آینده حرف میزنند!!!!
نگاه های رییس جمهور ملتمسانه بود.
دیگه قابل اعتماد نیستید .
احتمالا وضع آقای طریف خوب است و نه ملت و کشور!
یکی از بزرگترین مشکلات برنامه زنده تلویزیونی که اگر زنده باشد نبود یک خط آزاد جهت شنیدن مشکلات مردم است که متاسفانه بارها شاهد سانسور شدن صحبت‌ها بودیم ، روحانی شب گذشته حرف های تکراری که بارها نه تنها ایشان بلکه روسای جمهور قبلی هم زدند مردم شنیدن ، اما آیا مشکلات مردم با شنیدن این صحبت‌ها به پایان می‌رسد هرگز ، مشکلات از امروز شروع می‌شود ، نبود نظارت کافی بر روی بازار بلاخصوص نیاز اولیه مردم مشکلات را زیادتر خواهد کرد اینها همه نشات گرفته از بودن مدیران ناکارامدی است که در دستگاههای اجرایی و غیر اجرایی هستند .
دیشب وقتی صحبتهای آقای روحانی را دیدم احساش کردم ایشان داخل ایران زندگی نمی کنند.
رئيس جمهور محترم: من همان روحاني هستم!
پس حتما مردم عوض شدند كه سفره شان كوچك شده ، اموالشان صفر شده ، درآمدشان زنده خواري شده ، آبرويشان ريخته شده و .... و عده اي ، سرمايه دار نجومي شدن ، خارج نشين شدن و ....
مصاحبه بود یا شب نشینی با آقای حیدری
فقط آجیل کم داشت این شب نشینی
جای یک کارشناس مسائل اقتصادی خالی بود تا لا اقل یک جا جنا ب روحانی بگوین ما هم اشتباه کردیم
دیر ترامپ را شناخت
ولی مردم خودش را هنوز نشناخت
یک سخنرانی غیر واقعی و سرشار از فرافکنی. باعث تاسف است این حجم از سخنان کذب
ایشان راست گفته اند.همان روحانی اند.همان روحانی 23 تیر 78 ....
این ما بودیم که سال 92 فریب خوردیم و درس گرفتیم و عوض شدیم.....
با نظر دیاکو حسینی در تمام موارد موافقم،علی الخصوص چین و روسیه و مورد خرید زمان برای یک توافق خوب حتا بهتر از برجام ( شدنیست ، فقط زیرکی و چاپلوسی میخواهد)، ولی خب درطی مذاکرات لابی سنگین شغالهای حاشیه خلیج فارس رو علی الخصوص امارات رو نباید نادیده گرفت و همزمان در جبهه های دیگه ای باید به اونها فشار آورد
در واقع همه چی حل شد.دیگر این روزها همه ی مسئولین دنبال از بین بردن حباب دلار و سکه هستند تا بتوانند آنرا در مرزهای دلخواه خودشان نگه دارند
و دیگر کسی دنبال حفره های عمیق و بزرگ فقر ایجاد شده در قشر حقوق بگیران علی الخصوص بازنشستگان و اقشار بی کار و بدون حقوق نیست و نخواهد بود.
وظیفه ما به عنوان مردم که نه رعیت تشکر همراه با خوشحالیست. واقعا به همه مسئولین کشوری ،لشگری و ژورنالیستها بابت این دسته گل بزرگ تبریک میگوییم.
تغییری نکرده همونه
فقط وعده و وعید
دریغ از عمل
خواش حداقل استعفا میدادی
متاسفم از رایی خود که به اینها دادم...فقط سفسطه کرد و ملتو به مرگ گرفته که به تب گرانی راضی بشند.
آقای روحانی مگر اختلاس کنندگان از ترامپ دستور اختلاس گرفته اند؟
احساس می کنم اقایون از اتفاقی که برایشون نیفتاده راضی به وضع موجود هستند واصلا سه برابر شدن ارز که استخوان خانواده ها را درهم می شکند برایشان اهمیت ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۶
چون گرانی ارز به آنان صدومه نزده بلکه درآنمدشان را افزایش داده و بستگان هم وام های کم بهره پول حسابی به جیب زده اند
آقای روحانی از وضع مردم مطلع نیستید
بد بخت حقوق بگیران با به رسمیت شناختن دلار ده هزارتومانی از سوی دولت عملا در آمد کارمند وگارگر به یک سوم تقلیل یافت .وا مصیبتا
من دیشب خيلي منتظر بودم که سخنان رئیس جمهور ایران رو ببینم و بشنوم اما هر چه منتظر بودم این برنامه پخش نشد و بجاش صحبتهای رییس جمهور یه کشور حوزه اسکاندیناوی پخش شد حسرت خوردم که چرا اونا مشکلات ما رو ندارن ! مسئولان پیگیری کنن لدفا
دولت از خودش شروع کند. بسیاری از مدیران دولتی به جز حیف و میل بیت المال و نیروی انسانی هیچ خاصیت دیگری ندارند‌.
خود کرده را تدبیر نیست
خود کرده را تدبیر نیست
یک قلم گوشت گاو دیروز رفتم بخرم توی فروشگاه های زنجیره ای با تخفیف 65000 تومان بود.گوشتی که هفته پیش 42000 قیمتش بود.این یعنی 50 درصد افزایش قیمت.!!!
آخه یکی نیست جلوی این آقاروبگیره بگه جان مادرت مصاحبه نکن . ازصبح روزبعد بدبختی جدید شروع میشه. وقتی مشکلات ما مربوط میشه به قبل ! ، از این تحلیل تو فکررفتم چطور این فرد رییس جمهور یه مملکته.!!
ديشب احساس كردم رييس جمهور سوييس داره صحبت مي كنه نه رييس جمهور ايران!
مردم سرکارند
مذاکره مجدد با امریکا!؟؟!!! اصلا بی حرمتی به مردم و کشور هست اگر مذاکره بشه. امریکا باید حداقل تاوان خروج از برجام رو با شناخته شدن به عنوان کشور بد عهد بده که از این به بعد هیچ کشوری تو دنیا بهشون اعتماد کاذبی که اوباما داد رو نداشته باشه. امریکا دنبال اصلا دنبال مذاکره نیست، فقط داره ذهنیت مثلا مسئولین رو منحرف میکنه نسبت به مسائل مهمتر و اینکه این بدعهدی خودشو بپوشونه زیر سایه مذاکره جدید. تنها جواب به ترامپ اینه که با کشوری باید مذاکره کرد که پایبند به مذاکراتش باشه و امریکا خلاف این رو ثابت کرد. امریکا خلاف اینو ثابت کرد نه ترامپ. امریکا
خیلی رو میخواد اینجور حرف زدن!
جناب روحانی انگار هیچ اعتقادی به قیامت ندارند.
جناب حمیدرضا جلایی‌پور استاد دانشگاه ، راهکار‌های ارائه شده توسط رئیس دولت اصلاحات واقعا بي اساسه.
آقای روحانی در دوره شما در فاصله کوتاهی با دستور آقای جهانگیری قدرت طبقه فقیر جامعه خیلی فقیرتر شد و ارزش پولی این کشور به یک سوم رسید . این را چگونه توجیه میکنید و آیا اصلا توجیه پذیر هست . ما دلخوشیمان این بود که با انتخاب شما آقای رئیسی بالا نیامد که از نظر سیاسی فاجعه بود ولی کار و عملکرد شما از اینطرف پدر مردم را در آورده . ما از شما به خاطر این وضعیت به که می توانیم شکایت کنیم .‌البته سازمان های بین المللی هستند که شسما آنها را قبول ندارید .
در طول تاریخ جنگها و مجادله های زیادی واقع شده اند که در انها یک طرف بعنوان "حق و عدالت" و طرف دیگر بعنوان "باطل" کاملا هویدا بوده اند . در این دسته از جنگها و مجادله ها تکلیف معلوم بوده است . قضاوت نسلهای بعد هم یکسان است . طبعا تمام نسلهای بعدی هم بلااستثنا حامی و جانبدار طرف حق و عدالت و مخالف طرف باطل هستند و ان را محکوم میکنند . اما با نهایت تاسف تعدادی از جنگها و مجادله ها هم بوده اند که طرفهای درگیر (هردوطرف) ادعای عدالت خواهی و حق طلبی داشته اند . شکی نیست که در این دسته هم "یک طرف نزاع" برحق بوده است . اما طرف دیگر هم با "ظاهری حق به جانب" و با شعار حق طلبی وارد میدان شده است . اینجاست که "امر بر مردم مشتبه" شده است . یعنی خطرناکترین حالتی که ممکن است در یک جامعه پیش بیاید . در وضعیت کنونی هم میتوان گفت ماجرا از همین قرار است . تمامی افراد و احزاب خود را مرید و طرفدار حق و عدالت میدانند و شعار حق طلبی سرمیدهند . چون هرکدام حق و عدالت را خودشان معنی میکنند . و خودشان را مصداق تمامی حق و عدالت میدانند ! غافل از اینکه این مسئله باعث وارد اوردن فشارها و اسیبهای بسیار جدی و خطرناکی به اخلاق و افکار عمومی جامعه وارد میکند . نهایتش هم ایجاد روحیه ی یاس و افسردگی است و چه چیزی میتواند بدتر و اسیب زننده تر و خطرناکتر از اینها باشد !؟ یا حق
دقت کردید وقتی میخوان بنزین روگرون کنن قیمت 5برایری میدن بعد میگن شایعه هستش
بعدقیمت میشه2000تومان ماهم ذوق زده میشیم
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر