بازدید 8117

نشانه‌های تورمی در آمار‌های پولی مرداد ماه

آمارهای جدید بانک مرکزی از تحولات مرداد امسال نشان می دهد که روند نزولی رشد نقدینگی متوقف شده و روند شاخص های پولی در مسیر صعودی قرار گرفته است که می تواند آثار تورمی داشته باشد.
کد خبر: ۱۱۴۱۷۷۴
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۳ 22 September 2022

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه خراسان، تازه‌ترین آمار‌های منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد که روند کلی دو متغیر اصلی پولی یعنی پایه پولی و نقدینگی در مرداد امسال نسبت به ماه‌های اخیر تغییر یافته و صعودی شده است. بر این اساس، رشد ۱۲ ماهه پایه پولی که (در هر ماه) از آغاز امسال نزولی شده و در چهار ماهه امسال از ۳۱.۵ به ۲۶.۲ درصد رسیده بود، به یک باره تا ۳۰.۳ درصد در مرداد افزایشی شده است.

از سوی دیگر، نرخ رشد نقدینگی نیز که روند تقریباً نزولی آن از اسفند سال قبل دیده می‌شود، برای چهارمین ماه متوالی در کانال ۳۷ درصد درجا زده و مسیر نزولی خود را ادامه نداده است. البته بانک مرکزی توضیح داده که در حدود ۲.۵ واحد درصد از رشد نقدینگی در ۱۲ ماه منتهی به پایان مرداد ۱۴۰۱، مربوط به اضافه شدن اطلاعات حسابداری بانک مهر اقتصاد به بانک سپه (به واسطه ادغام بانک‌های متعلق به نیرو‌های مسلح در بانک سپه) بوده و در صورت تعدیل آثار پوشش آماری مذکور، رشد نقدینگی در پایان مرداد امسال نسبت به پایان مرداد سال گذشته معادل ۳۵.۳ درصد خواهد بود.

برای روشن شدن بیشتر دلایل این دو موضوع که می‌تواند زمینه ساز تورم باشد، باید منتظر جزئیات بیشتر از سوی بانک مرکزی بود. با این حال روزنامه دنیای اقتصاد در تشریح دلایل رشد این دو متغیر پولی (بدون در نظر گرفتن این که رشد نقدینگی طبق روال محاسباتی سابق در مرداد به ۳۵.۳ درصد می‌رسیده) به رشد مطالبات بانک‌ها از بانک مرکزی و استقراض دولت از این بانک اشاره کرده که به اصطلاح موجب چاپ پول بیشتر بانک مرکزی شده و در نتیجه نبود تعادل در منابع و مصارف بانک‌ها و بودجه بار دیگر فشار جدیدی را به منابع بانک مرکزی وارد کرده است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان