بازدید 9004

استیضاح وزیر بهداشت با بیش از ۶۰ امضا کلید خورد/ محورهای مفصل استیضاح: از دخالت‌ خویشاوندان و اطرافیان وزیر در انتصابات تا بی توجهی به افکار عمومی و انجام کارهای نمایشی

دخالت‌های خویشاوندان و اطرافیان وی در انتصابات و تشکیل کمیته انتصاباتی بدون حضور مدیران و با حضور دوستان و خویشاوندان به موازات کمیته انتصابات وزارت بهداشت ـ که منجر به انتصاب مدیران ناکارآمد و مجیزگوی شده ـ دال بر طرح اسیضاح است. علاوه بر این موارد، یکی از سیاست‌های اصلی این افراد عدم انتقال مشکلات و نقایص به وزیر است که چالش آفرینی کرده است.
کد خبر: ۱۱۵۳۶۱۳
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۳ 06 December 2022

استیضاح وزیر بهداشت با بیش از ۶۰ امضا کلید خورد +محورهای استیضاحرئیس کمیته غذا و دارو مجلس از طرح استیضاح وزیر بهداشت و درمان با بیش از ۶۰ امضای نمایندگان و ثبت آن در سامانه مجلس خبر داد.

به گزارش «تابناک»؛ عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی با اشاره به عدم مدیریت و ناتوانی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حل مشکلات پزشکان، پرستاران، دارو، درمان و واکسن و... از جمع آوری امضای نمایندگان برای استیضاح بهرام عین اللهی خبر داد و گفت: نقش کارگزاران به ویژه مدیران نظام در سطح کلان، نقشی حیاتی و بنیادین در اداره امور و پیشرفت و توسعه دارد و تجربه تاریخی ثابت کرده که موفقیت‌ها و شکست‌های دولت‌ها تا حدود زیادی در گرو توانمندی یا ضعف مدیران کلیدی کشور است. از همین روی، دهمین طرح استیضاح بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت و درمان به تاریخ ۱۳/ ۹/ ۱۴۰۱ در سامانه بارگذاری شده که تاکنون بیش از ۶۰ تن از نمایندگان آن را امضا کردند.

رئیس کمیته غذا و دارو مجلس شورای اسلامی در توضیح محور‌های استیضاح وزیر بهداشت و درمان، اظهار کرد: عدم به کارگیری نیرو‌های متخصص و مجرب، عدم مدیریت بهنگام و علاج جویانه مجموعه عوامل درون و برون سازمانی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی که موجب بسیاری از خسارات در زنجیره تامین تولید و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی کشور، خصوصاً در ماه‌های اخیر شده است، از جمله دلایل آمده در طرح استیضاح وزیر بهداشت و درمان است.

استیضاح وزیر بهداشت با بیش از ۶۰ امضا کلید خورد +محورهای استیضاحوی افزود: عدم اهتمام به تدوین و ارائه لایحه قانون نحوه اجرای سیاست‌های کلی سلامت به دولت و مجلس و عدم اهتمام جدی به اجرای سیاست‌های کلی سلامت و قوانین برنامه پنج ساله از جمله مواردی که فهرست شده، از دیگر علل استیضاح وزیر بهداشت است:

الف) پزشک خانواده و تکمیل نظام سطح بندی و ارجاع

ب) پرونده الکترونیک سلامت و به هم پیوستگی سامانه‌های فناوری اطلاعات در وزارت بهداشت

پ) گردشگری و دیپلماسی سلامت و تدبیر مهاجرت نخبگان

ت) اولویت پیشگیری و بهداشت بر درمان

ث) ساماندهی و نظارت بهنگام در تولید مصرف دارو و تجهیزات پزشکی

ج) تمرکز بر عوامل موثر بر سلامت از جمله تغذیه و امنیت غذایی، آلودگی هوا، عوامل اجتماعی و روانی

چ) مدیریت قوی و منسجم در تولیت نظام سلامت

ح) مدیریت و کاهش پرداخت از جیب مردم و افزایش دسترسی به خدمات با کیفیت

خ) اهتمام به اصلاح و برخورد با پدیده شوم زیر میزی و سهم خواری

روح الامینی همچنین یادآور شد: تغییرات مکرر در حوزه‌های مدیریتی مانند سازمان غذا و دارو و بهداشت، بی توجهی به مشورت با نخبگان حوزه سلامت و اتاق‌های فکر و پژوهشکده‌ها و ایجاد مکانیزم‌های مشورتی لازم و عدم استفاده از ظرفیت‌های راهبردی در فرهنگستان علوم پزشکی و نظام پرشکی، عدم توجه به هنگام به هشدار‌های نظارتی نمایندگان مجلس و کمیسیون بهداشت درمان و اصل نود مجلس و تجمیع بیش از ۲۰۰ سوال از سوی نمایندگان نیز دلیلی بر پیگیری طرح استیضاح این وزیر شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم با اشاره بی‌توجهی وزیر وقت بهداشت و درمان به ایجاد بستر شغلی برای پزشکان جوان و تازه فارغ التحصیلان و افزایش روند مهاجرت پرستاران و پزشکان، گفت: بدعهدی در دریافت و تسویه واکسن‌های تولیدی واکسن سازان داخلی علیرغم سفارش و تعهد به خرید اولیه، بی‌توجهی به اقناع افکار عمومی و رسانه‌ها و کار‌های نمایشی بی‌حاصل، انجام اقدامات خلاف قانون در دانشگاه‌ها در برداشت درآمد‌های حاصل از فروش دارو و تجهیزات و هزینه در جای دیگر که به دنبال آن بدهی سنگین به صنعت و نابود کردن صنعت را در بر داشته، نیز از نواقصی است که موجب طرح استیضاح بهرام عین اللهی شده است.

وی توزیع نامناسب امکانات به شهر‌های مختلف بدون در نظر گرفتن سطح بندی و نقشه راه سلامت و اولویت‌های مرتبط را از دیگر دلایل استیضاح وزیر بهداشت دانست و اظهار کرد: ناکارآمدی وبدا در برقراری گفت‌وگو (دیالوگ) و رفع مشکل گروه‌های مختلف در داخل نظام سلامت بعضا منجر به قطع امید ایشان از تغییر و منجر به افزایش نارضایتی‌های میدانی شده است. از سوی دیگر، نظام پرداخت مالی نامناسب و عدم رعایت عدالت در پرداخت، محور اصلی تمامی این نارضایتی‌هاست که استیضاح وزیر را رقم زده است.

استیضاح وزیر بهداشت با بیش از ۶۰ امضا کلید خورد/ محورهای مفصل استیضاح: از دخالت‌ خویشاوندان و اطرافیان وزیر در انتصابات تا بی توجهی به افکار عمومی و انجام کارهای نمایشی

بر اساس اصل هشتاد و نهم قانون اساسی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‏ توانند در مواردی که لازم می‏ دانند، هیات وزیران یا هر یک از وزرا را استیضاح کنند. استیضاح وقتی قابل طرح در مجلس است که با امضای حداقل ده نماینده به مجلس تقدیم شود. هیات وزیران یا وزیر مورد استیضاح باید ظرف مدت ده روز پس از طرح آن در مجلس حاضر شود و به آن پاسخ گوید و از مجلس رأی اعتماد بخواهد. در صورت عدم حضور هیات وزیران یا وزیر برای پاسخ، نمایندگان مزبور درباره استیضاح خود توضیحات لازم را می‏ دهند و در صورتی که مجلس مقتضی بداند اعلام رأی عدم اعتماد خواهد کرد.

روح الامینی افزود: دخالت‌های خویشاوندان و اطرافیان وی در انتصابات و تشکیل کمیته انتصاباتی بدون حضور مدیران و با حضور دوستان و خویشاوندان به موازات کمیته انتصابات وزارت بهداشت که منجر به حذف کمیته انتصابات اصلی و باعث انتصاب مدیران ناکارآمد و مجیزگوی شده است هم دال بر طرح اسیضاح است. علاوه بر این موارد یکی از سیاست‌های اصلی این افراد عدم انتقال مشکلات و نقایص به وزیر است که چالشی جدی در مسیر هدایت وزارتخانه ایجاد کرده است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به کارگیری افراد بدون تجربه، تخصص و تحصیلات مرتبط در جایگاه‌های کلیدی را یادآور شد و گفت: تلاش بعضی مدیران میانی و ارشد وبدا برای اقداماتی در راستای تامین منافع شخصی نظیر حضور پررنگ در بخش خصوصی (عمل‌های جراحی زیبایی)، انتقال پرونده هیأت علمی از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و ... باعث بی‌اعتنایی ایشان به چالش‌ها و حضور در حد رفع تکلیف ساعت اداری و ... شده است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: عدم ورود وزیر در مباحث راهبردی و تفویض اختیار کامل به معاونین باعث ایجاد چندگانگی و تعارض در تصمیمات معاونین و بعضاً درگیری در این تصمیمات به ویژه در خصوص منابع مالی شده است. بخشی از این عدم ورود ناشی از عدم اشراف به جزییات بحث است که با این روش جبران می‌گردد. این موضوع نیز به عنوان یکی دیگر از دلایل طرح استیضاح وزیر بهداشت و درمان اعلام شده است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۵۰
چرا کسی رییس دانشگاه آزاد رو استیضاح نمی کنه ؟
دولت رییسی کل کابینه نه فقط وزیر بهداشت ما که تا حالا به جز کارهای نمایشی شبیه پایداری ها و ...چیزی ندیدیم
خود کرده را تدبیر نیست . یک عده با شعار های غیر واقعی و ردصلاحیت های گسترده وارد مجلس شدید و دولت همچنین حالا در اداره کشور درمانده شدید .
عامل اصلی قحطی دارو در مملکت را استیضاح و برکنار کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
عملکردش فاجعه است. معاونیننش از خودش بدتر. در طی یکفته دوبار رییس سازمان غذا و دارو عوض کرد. روسای دانشگاه ها ضعیف ترین نیروها و همه سفارش نماینده ها که از این حیث نمایندگان هم متاسفانه درست عمل نمی کنند. خدا کند بفهمند و برکنارش کنند
کسی که به فکر سلامتی خودش نیست میتونه به فکر سلامتی مردم باشه ؟!!!!
این همون وزیری نبود که پارسال بابت واکسیناسیون کرونا کلی پزش رو میدادن حالا نگو واکسنهارو دولت قبل تهیه کرده بود اینها هم پزش رو دادن.
یکی از وزرای به درد نخور کابینه همین وزیر بهداشته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
از این به درد نخور تر وزیر آموزش و پرورشه کاش اون استیضاح می کردند .البته مجلس هم مجلس قوی نیست
اینهمه آدم حسابی توی بدنه وزارت بهداشته
این سفارش کی بوده ؟!!!!!!!!
بندازید بیرون این آدم ناتوان قدرت طلب را مگر وزیر قحطیه فقط بذر پاش نباشد
یکی ازمصیبتهای بزرگ ما اینه ک برخی مدیران حوزه دولت رو ملک شخصی خودشون میدونن هرغلطی میکنن فسادپارتی رانت ولی جای برخورد بالاترم میرن ولی درغرب یک وزیر یا بالاتر بخاطر استفاده شخصی از تلفن دولتی برکنارمیشه . اینها درمردم تنفرایجادکرده
یک نفر خراسانی پیدا کنید تا جمع تان جمع شود
عجبا بر این دولت که دشمن قوم و خویشاوند سالاری بود حالا به همین دلیل وزیرش رو استیضاح میکنن اونم مجلس همسویی که اکثریت قابل توجهی از نمایندگانش التماس می کردن رئیسی کاندید بشه تحویل بگیرید سوپر انقلابی ها
وزرای کشور و اقتصاد و بهداشت باید برکنار شوند
پاسخ ها
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۵
والبته وزیر صمت
مهران
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
و رییسی ...
احتمالا فردادمیگن بذرپاش گزینه پیشنهادیه
برای این بی اعتنایی به افکار عمومی که باید رییس جمهور و خیلی ها رو استیضاح کنید . ما رابطه با امریکا برای برداشتن تحریمها رو می خوایم . می خواید به رای بزارید ... منتشر کنید تا ارا رو مقایسه کنیم
پاسخ ها
مازیار
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
تو کل این نظرا نظرت 1000است مهران جان زنده باد مهران ؟.
ایشان یکی از ضعیف ترین وزرای بهداشت در 40 سال اخیر بود ولی اگر از این پست برداشته شود حتما پست دیگری به وی داده خواهد شد. او که کمتر از معاونش نیست!!
مثلاًوزیربهداشت بایدچکارکندکه داروفراوان وارزان شود و باید چکارکندکه ازمهاجرت پزشکان جلوگیری شود البته پرستاران به جائی مهاجرت نمیکنند اگرکارراتعطیل میکنند بخاطرآنستکه درکشورماخیلی هابیشترعلاقه به گرفتن مدرک دارند تا کار با مدرک اخذشده که بسیاری علاقه آنچنانی به تیماربیماران ندارند وپس ازکرفتن مدرک خانه نشین میشوندودرضمن امروزه پرستاران مهاجرفراوانی ازکشورهای جنگ زده جویای کار و بیکاردردنیاوجود دارندکمترجائی کمبود پرستار داردیعنی مهاجرتی درکارنیست بلکه خانه نشینی یاگزینش شغل دیگری درکارست الایحال بدون نظردفاع از عملکردوزیربهداشت مشکلاتی که نامبرده شدبیشتر جنبه شوخی داردتامشکل وقتی ارزدولتی گرانست داروهم گرانست ارزش پول هم بسیار پائین بیمه هاهم قطعاًحاضر به کشیدن جورتورم نیستند نمایندگان محترم اگر دنبال مشکل میگردندآیابهترنیست از وزیر محترم اقتصادسئوال کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
آیا شما آماری دارید که با این صراحت می فرمایید پرستاران مهاجرت نمی کنند؟! می دونید چند نفر از پرستاران خبره کشور به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و اسکاندیناوی مهاجرت کرده اند؟ یه سر به شرکتهای مهاجرتی بزنید خوبه!
خبر دارید که اختلاس بیم سلامت ۱۰۰ میلیارد صورت گرفته
عدم تحقق جبران کمبود پرستار مرد تو بیمارستانها هم از مواردی هست که متاسفانه نتونستن درستش ونن
تا اينجا اين وزير بايد بر كنار شود ولي ناگهان در روز موعود نظرات تغير مي كند و همه چيز گل و بلبل مي شود و وزير در صندلي وزارت جا خوش مي كند
با این دلایل و استدلال می توان کل دولت سیزدهم را استیضاح کرد .... !
ضعف اصلی این وزارتخانه انتصاب مدیران ناکارامد است که باعث گرانی دارو فرار پزشکان و... شده است متاسفانه رفتارهای چکشی و استفاده از حراست برای قلع و قمع کردن نیروهای کارامد اما غیر همفکر شدت گرفته که نمونه بارز ان لرستان است
این وزیر دفاع رو هم استضاح کنید
واقعا ایشون در بحث مدیریت و انتصاب مدیر ضعف زیادی دارند.
و درانتخاب رییس دانشگاه فقط سفارشی عمل میکنند...
در باب مشکلات وزارت بهداشت می شود کتابها نوشت اما نمايندگان عزیز بخشی از مشکلات هم به دلیل فشار شما برای انتصاب افراد مورد نظر شما در پستهای کلیدی در سطح استانها و شهرستانها است
لطفا به فرمایش رهبر انقلاب مبنی بر عدم دخالت در انتصابات پایبند باشید
خداییش کدوم وزیر دولت سیزدهم عملکرد موفقی داشته که انتظار دارید این یکی موفق بوده باشه؟ کلاً از دولتی که حتی عملکرد رئیس و معاونانش مایوس کننده است، انتظار دارید بدنه وزرای قوی و کارآمدی داشته باشه؟
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۵
یعنی از کابینه ای با این همه تجربه و دانش انتظار بیشتر از این داشتید؟ البته ما از شما نمایندگان نخبه انتظاری نداریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
احسنت
بابا یکی رو از دانشگاه امام صادق بیارید تا ترکیب کابینه کامل بشه یا بگید بذرپاش این رو هم قبول کنه
ضعیف ترین مجلس تاریخ ایران ... شما توانایی هیچ چیزیو ندارید
کلا این دولت و مجلس همه با هم استعفا بدن ملت خلاص بشن
عین الله باقر زاده: در شهر به ما پیشنهاد وزارت شده و شد وزیر بهداشت
تا زمانی که آموزش پزشکی برعهده وزارت بهداشت و درمان باشه نه مشکلات درمانی به طور کامل حل میشه و نه تامین پزشک متخصص و فوق تخصص و دندانپزشک مشکلش حل میشه. بهترین کار اینه که هر چه زودتر آموزش پزشکی از وزارت بهداشت و درمان جدا و به وزارت علوم سپرده بشه تا وزارت بهداشت و درمان بتونه چابک تر به وظایف خودش عمل کند و وزارت علوم هم بر اساس نیاز کشور و فارغ از دغدغه های صنفی به آموزش و تربیت پزشکان و دندانپزشکان مورد نیاز کشور بپردازه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
یه عقده ایی وزارت علومی مجدد پیدا شد. اخه چرا اینقدر عقده گروه پزشکی رو دارید شما وزارت علومی ها؟
سلام کل این دولت باید استیضاح بشه و بره السلام
بابا چکارش دارید . بزارید خدمت کنه .
به نظرم کسی باید باشه که اول این نمایندگان را استیصاح کنه!
تك تك وزرا بايد استيضاح شوند جو نااميدي تك تك ايرانيان به مجلس بر مي گرده
یک سوال دارم از وزیر صنعت و سایرین دارم چرا اکثر شهرها و بعضا شهرستانها شهرک صنعتی دارن وامهای زیادی به مردم داده شده است اما یک کارخانه استخون دار در درست حسابی در اونها نیست در اونها نیست که شاید دهها میلیارد تومان هزینه شده است پاسخش این است طرح فنی و اقتصادی با جزئیات کامل طرح و درست ومحکم و کامل توسط وزارت صنعت بهداشت و کشاورزی با توجه به آمایش سرزمین داده نشده و به مردم ارایه نشده است یعنی کارکنان وزارتها اغلب اینکاره نیستن در واقع پول نفت رو تقسیم میکنن البته با توجه به زنجیره تولید وصرفه اقتصادی دراز مدت
ایشان اصلا کار مثبتی در ستاد وزارت بهداشت هم صورت نداد بنظر شما اتاق فکر ستاد باید کارشناسان با سابقه و متعد باشند یا افراد را ازبیرون و بدون هیچ اشرافی بیاورند و از انها مشورت بگیرند بنظر شما کسی که سنش 24 سال هم نیست میتواند یکدفعه بیاید و مدیر یک مجموعه مهم شود. بنظر شما برای اینکه بتوانی از یکی از مدیران وقت بگیرید باید یکماه تماس بگیری و موضوع و مشکلات را به منشی و مسول دفتر و... بگویی تا همه بفهمند بعد تازه بهت وقت ندهند . بنظرتون ..... متاسفیم برای این وزارتخانه...
انتصاب رؤسای دانشگاه ها از میان افرادی مبتدی و ناآشنا با آموزش و پژوهش و به واسطه عزم و اراده افراد پشت پرده صورت گرفته است
وزیر فقط امضای خود را ذیل حکم انتصابها زده اند
وضعیت دانشگاه ها خوب نیست
بی کفایت ترین وزیر تاریخ
دامادش را که جوانی کم سن و سال است، مشاور کرده است
انتصابات رؤسای دانشگاه ها، فقط حاصل سیاسی کاری و بده بستان و فامیل بازی بوده است
اکثریت دانشگاه ها مشکلات مدیریتی کلان دارند
برای رفع تحریم ،وراحتی ملت با امریکا توافق توافق...
دخالت اطرافیان به خصوص داماد ایشان در انتصابات و کنار زدن کمیته انتصابات وزارت در همان اوایل کار چالش برانگیز شد و کماکان ادامه دارد!
حفظ روسای ناکارآمد به دلیل حضور وابستگان آنها در ستاد وزارت باعث تضییع حقوق مردم حیف و میل بیت المال شده است، به عنوان مثال دکتر بختیار و رابطه خویشاوندی اش با رئیس بی انگیزه و کارنابلد زابل!
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان