بازدید 13608

برای «سلطان‌ها و مافیا‌ها و ابربدهکاران بانکی» پرونده با «شخصیت» بسازید!

اولین جلسه‌ای که در دولت جدید با حضور رییس جمهور، تیم اقتصادی دولت و مدیران عامل شبکه بانکی برگزار شد، رئیس جمهور فرمان‌هایی را در خصوص ضرورت اصلاح نظام بانکی مطرح کردند. یکی از این فرمان‌ها، فرمان افشای بدحسابان بانکی بود که چندی پیش با اعلام مسئولان بانک مرکزی انجام شد. انتشار این لیست ـ که توقعی دیرین در زمینه پیگیری مطالبات بانکی بود ـ واکنش‌های متفاوتی در پی داشت.
کد خبر: ۱۱۱۳۷۷۹
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۰ 15 April 2022

اولین جلسه‌ای که در دولت جدید با حضور رییس جمهور، تیم اقتصادی دولت و مدیران عامل شبکه بانکی برگزار شد، رئیس جمهور فرمان‌هایی را در خصوص ضرورت اصلاح نظام بانکی مطرح کردند. یکی از این فرمان‌ها، فرمان افشای بدحسابان بانکی بود که چندی پیش با اعلام مسئولان بانک مرکزی انجام شد. انتشار این لیست ـ که توقعی دیرین در زمینه پیگیری مطالبات بانکی بود ـ واکنش‌های متفاوتی در پی داشت.

به گزارش «تابناک»؛ برخی با استقبال از رویداد، آن را گامی بزرگ در راستای شفافیت در ارائه تسهیلات بانکی ارزیابی کردند، ولی برخی دیگر با وارد کردن ابهاماتی مانند صدور حکم محکومیت قطعی یا در قید حیات نبودن افراد بدهکار و اینکه در این فهرست‌های منتشره، برخی اسامی صرفا با نام فامیلی، و برخی با عناوین نامشخص هستند و جزییات کاملی وضعیت تسهیلات گرفته شده از سوی آن‌ها و ضمانت‌های احتمالی اخذ شده، انتشار نیافته است، این اقدام را کم اثر‌تر از آنچه تبلیغ شده ارزیابی می‌کردند؛ اما مهمتر از انتشار این لیست، شناسایی مجاری تولید ابربدهکار است.

در حقوق کیفری، تشکیل پرونده جهت بررسی نتایج مطالعات و آزمایش‌های پزشکی، روان شناسی، روان پزشکی و پژوهش‌های اجتماعی درباره متهم و محکوم است. دست اندرکاران عدالت کیفری با مطالعه این نتایج و به طور کلی اقدامات انجام یافته، سعی در تطبیق مجازات، اقدامات تامینی و تربیتی و به طور کلی تصمیم‌های قضایی با شخصیت متهم یا بزهکار دارند. در حقوق کیفری ایران، در برخی قوانین صراحتا به تشکیل پرونده شخصیت اشاره شده است. یکی دیگر از مهمترین نتایج تشکیل چنین پرونده‌هایی، شناسایی علل تولد یک بزهکار یا زمینه‌های وقوع یک جرم است. در این پرونده سعی می‌شود، جدا از نتایج دادگاه و حکم اصداری، شخصیت یک متهم برسی شده و به طور مثال بررسی شود، چرا یک انسان به یک مجرم تبدیل می‌شود و چگونه این مسیر شکل گرفته است؟

«مجرمان اقتصادی»؛ نامی آشنا برای افکار عمومی

در چند سال اخیر، تشکیل دادگاه‌های اقتصادی و صدور حکم‌های سنگین مبنی بر اعدام یا بازگشت اموال به بیت المال یا جریمه به وفور در رسانه‌ها دیده و شنیده شده است. حدودا روزی نبوده که افکار عمومی از کشف یک «مافیا» یا «سلطان» یا «مفسد اقتصادی» با خبر نشوند. این مجرمان اقتصادی که همزمان با رشد تورم میزان مبالغ جرایم اقتصادی آن‌ها هم اقزایش یافته به گونه‌ای حساسیت افکار عمومی نسبت به اعداد را هم دچار تغییر کرده اند؛ یعنی زمانی با تخلفات میلیونی عموم جامعه دچار بهت میشد، اما در حال حاضر عموم جامعه با شنیدن تخلفات چند صد میلیاردی هم دچار بهت زدگی نمی‌شود.

یکی از علل وقوع چنین پدیده‌ای، خشک نشدن چشمه‌های تولید «سلطان» و «مافیا» و «ابربدهکار» است که هرچه هم با این افراد مبارزه شود و آنان دستگیر و محاکمه شوند، اما باز هم افراد جدیدی به عرصه جرم اقتصادی وارد می شوند. لیست ابربدهکاران بانکی هم هرچند اقدام مهم و اثرگذاری جهت مبارزه با فساد اقتصادی و تخلفات نظام بانکی کشور بود، باید با اقدامات دیگر و یا بهتر بگوییم «ابر اقدامات دیگر» تکمیل شود.

تشکیل پرونده «شخصیت» یکی از این اقدامات است که باید سامانه جامعی تشکیل و بررسی شود ریشه مشترک تولید چنین ابربدهکاران کدام چشمه‌ها بوده اند و همچنین چرا این ابربدهکاران در هر دولت و در هر زمینه‌ای توانسته اند به رغم تاکید فراوان مقامات ارشد نظام و تعدد نهاد‌های امنیتی و نظارتی تا بدینجا پیش رفته اند که افراد دارای بدهی بالای «۱۰۰ میلیارد تومان» ابر بدهکار شناخته شده و افرادی که زیر این مبلغ به بانک‌ها بدهکار باشند جزو لیست ابربدهکاران نیستند.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۲۵
انگار سیستم به عمد طوری طراحی شده که قابل سواستفاده باشد.
مدتی هست یک سوال برایم ایجاد شده است مقامات مملکت اگر می شود پاسخ دهند:
ایران چند سال دیگر ظرفیت و تحمل این مدیریت شما را دارد؟ منظورم این است حساب کردید تا چند سال دیگر این "کندن" و "خوردن" به ته دیگ می رسد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۶
اینهایی که اختلاس می کنند ویا فسادشون آشکار میشه فقط
نوک کوه یخ هستند . اصلاح این وضع هم نیاز به فردی دارد که مرد میدان باشد و اهل مسامحه و مماشات نباشد
۴۳ سال از فرمان‌صادر می کنید، کسی اجرا نکرده و نمی کند، چرا؟
خوب می دانید چرا؟ مملکت جزیره ای اداره می شود، هر کسی در هر پستی اختیارات در حد خدا( یک بند انگشت کمتر)برای خودش قائل است
اینکه «اسم اونا» رو منتشر کنیم ولی «اسم اینا» رو نه، اسمش مبارزه با مافیا نیست؛ خود مافیا است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۶
اسم ها را مردم میدانند و افشای این اسامی چه تاثیری دارد؟
یکی ازدلایل بوجود آمدن اینگونه مافیاها محدودیت های بیمورد است.مثلا الان واردات تقریبا تمام کالاهای مصرفی وحتی کالایی مثل دارو ممنوع است.ولی دربازارهای غیررسمی همه اینها موجوداست.یعنی ممنوعیت غیرموجه باعث شده بدون اینکه 2 هدف ذکرشده صرفه جویی ارزی و حمایت ازتولیدداخل محقق شود 2 گروه مافیایی بوجد بیاید.اول قاچاقچیا که بنا برآماررسمی سالانه 10-12 میلیارددلارقاچاق داریم(آمارواقعی چندبرابر) دوم انحصارگری دربرخی تولیدات وسوئ استفاده شدید تولیدکنندگان برخی کالاها. راه حل خیلی ساده است دولت اجازه دهد (همانند همه دنیا) واردات هرکالایی که استانداردهای کیفیت محیط زیست بهداشتی و...رادارد آزاد ومالیاتی مناسب هم برای حمایت ازتولید داخل ازانها اخذکند.به این ترتیب هم دولت به درامدی عظیم میرسد هم بازارهای غیررسمی وبساط قاچاق ورانت و...برچیده میشود.
کار از این حرفها گذشته

همه چیز داغون شده
مفسدین اقتصادی تنها بدهکاران بانکی نیست هم اکنون بسیاری از سرمایه گذاران ویا پیمانکاران در سطح کشور وجود دارند که به صورتهای مختلف یک پروژ ه را برنده شده اند ولی به علت وجود تورم در اقتصاد منفعتشان در این است تا پروژه را چندین سال طول دهند از جمله این پروژه ها بازار میوه وتره بار جدید شهریار است که سرمایه گذار باید سال 98 تحویل می داد ولی هنوز بلا تکلیف است
از ابر بدهکاران بانکی فقط نامی افشا کنید و از آن طرف دست دزدان کوچک را قطع کنید این است عدالت اسلامی که شما پیاده کردید
علل وقوع چنین پدیده ای ، وجود انگلها، انگل زاده هاو وابستگانشان هستند.وتا اینها هستند این پدیده وجود خواهد داشت.
دو نوع دزد داریم ، یکی رو پلیس میندازه زندان ، اون یکی پلیس ازش مراقیت میکنه
بخدا مشك اينا نيست از فكر نابودي ومرگ كشور ديگر دست برداند برجام امضا كنند راه سرمايه گذاري باز بشه دلار پايين بياد ديگه نه سلطاني بوجود مياد از تفاوت نرخ ارز نه گوجه فرنگي و اقلام ديگه به خاطر اينرتفاوت صادر ميشه بابا باور كنند جامعه از اين همه بلاتكليفي به انفجار رسيده دارا و ندار از بي ثباتي كه يك شبه چهل ميليون ماشين ارابه مرگ بالا بره ماشين هاي خارجي دويست تا پانصد بالا بره و بقيه
بسه حرف و شعار الکی
جمش کنید . خجالت هم نمی کشید .
بعید می دانم دولت آنقدر اجازه داشته باشد که همه موارد را افشا کند بهمین دلیل بنظر می رسد بیشتر جنبه تبلیغاتی یا سیاسی داشته باشد
اين ابر بدهكاران انقدر به افراد در سمتهاي مختلف كادو ..عيدي..قرض ال پس نده ..نميگيم رشوه خداي نكرده ,دادن كه اگه بخوان اسامي رو بگن كلي از مسيولين هم بايد محاكمه بشن ..همه هم ميدونيم.. ببينيد تاريخ وامهاي بانكي اينا كه گرفتن از چندين سال پيش هستش…هم دوره اصلاح طلب گرفتن هم اصولگرا…كافي تلفنهاي اينارو چك كنند ببينن با چه اشخاصي مكالمه داشتن با كيا عكس يادگاري گرفتن ..ت
چیره دستان می ربایند آنجه هست
می برند آنگه زدزد کاه دست
افشای نام بدهکاران ، نتیجه ای جز پررو شدن آنها ندارد
درست مانند افشای نام ساکنین یک مجتمع آپارتمانی که شارژ نمی دهند
بعد از افشای نامشان ، دیگه اصلا شارژ نمی دن
بهترین روش برخورد با بدهکاران بانکی ، مسدود کردن سایر راه های امتیاز گیری ، و محدود کردن فعالیت های اقتصادی آنهاست
قانون در ایران فقط برای ضعیفان است. زیرا من ضامن کسی بودم و تمام زندگی ام مثل ماشین و منزلم در خطر افتاد توسط بانک رسالت تا اینکه وام ضامن را خودم تسویه کردم تا زندان نروم. اونوقت این ابر بدهکاران چطوری آزادند!! قانون مال ضعیفان است
جمع کنید بابا بساط رو ، خودتون رو سر کار بزارید
به جای این بحث ها که مربوط به اینان نیست فرمایش امام علی در نامه 53 را در موردشان اعمال کنند که مجازات را کامل اجرا کن در مقام خواری و ذلت بنشان مهر ننگ و عار بر پیشانی شان بزن و آن چه به چنگ آورده اند را باز ستان پرونده شخصیت مربوط به کسانی است که به تعبیر امام علی ع لغزیده اند یا بیمار اجتماعی اند( یفرط منهم الزلل و تعرض لهم العلل) همان ها که اکنون در زندان ها هستند و مسولین در جرمشان 80 درصد مقصر است.
آیا همه این مافیا و سلطانها پولهای غیرقانونی خود را از بستر تحریم بدست نیاوردند ؟!!! چرا بفکر عادی سازی و تعامل سازنده روابط خود با غرب و با توجه به شرایطمان نیستیم تا دیگه دلال و مافیایی نتونه سواستفاده کنه !!! چرا هر کسی خواست بر این کار مهم پیشقدم شود با شد توی دهنش زدند یا سنگ اندازی کردند ؟!!
بابا با قیچی های اسقاط بری تکه تکه شان کنید.
افشای اسامی چه تاثیری دارد؟ در ضمن مردم و حکومت و قوه قضائیه بهتر از هر کسی این افراد را میشناسند ولی اقدامی نمیشود
اونی که براحتی وام کلان میگیره مطمئنه اگه پس نده کسی کاری به کارش نداره والا مردم عادی برا یه قسط که موعدش نرسیده دائم براشون پیامک بانکی میاد که سریعتر قسطتونو پرداخت کنید .مفسدین در بدنه‌ی دولت حامی و بقولی لابی های گردن کلفت دارن.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر