بازدید 21059
۹

بازگشت گوشی های قاچاق به بازار

نایب رییس کمیته تخصصی تلفن همراه اتاق اصناف ایران گفت: به دلیل عدم تخصیص ارز کافی به واردات قانونی گوشی تلفن همراه و افزایش تقاضا برای این کالا در بازار، قاچاق این گوشی‌ها به صورت مسافری از سر گرفته شده و رو به افزایش است.
کد خبر: ۹۸۲۷۱۵
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۴ 06 June 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، افشین اکبری افزود: گوشی تلفن همراه در شرایط کنونی جزو اقلام اساسی سبد کالای هر خانوار ایرانی قرار گرفته است و دیگر نمی‌توان آن را وسیله‌ای تجملاتی به شمار آورد.

وی ادامه داد: از آنجا که گوشی تلفن همراه یک ابزار با فناوری‌های نوین است، افزودن امکانات جدید به آن به سرعت انجام می‌گیرد و مدام در حال به روزرسانی است لذا مصرف این کالا بین مردم بویژه جوانان بسیار زیاد است و در مدت زمان کوتاهی گوشی کهنه را با نو تعویض می‌کنند.

رییس اتحادیه صنف خدمات تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد گفت: با توجه به روند رو به رشد امکانات گوشی تلفن همراه و به روز شدن مستمر آن تقاضا برای آن افزایش یافته است لذا در صورتی که بازار با کمبود این کالا مواجه شود، کالای قاچاق جای آن را می‌گیرد.

وی افزود: نصب سریال ۱۵ رقمی به گوشی‌های تلفن همراه و رهگیری آنها از طریق مخابرات باعث شد قاچاق گوشی تلفن همراه تا ۹۵ درصد کنترل شود.

اکبری ادامه داد: از ابتدای سال گذشته حفره جدیدی به نام "گوشی مسافری" بوجود آمد که از این طریق موبایل قاچاق وارد کشور می‌شد، با افزایش تعرفه واردات گوشی مسافری نسبت به واردات تجاری آن، در اواخر پارسال گوشی تلفن همراه قاچاق به صفر رسید اما از ابتدای سال جاری به دلیل بحران کرونا و کمبود ارز برای واردات قانونی گوشی تلفن همراه، قاچاق این گوشی به صورت مسافری دوباره از سر گرفته شد.

وی گفت: از یک سو ارز کافی برای واردات گوشی تلفن همراه وجود ندارد و دولت به صورت قطره چکانی به این کالا ارز اختصاص می‌دهد، از سوی دیگر به دلیل افزایش تقاضا برای این کالا توسط مردم و عدم تخصیص ارز به واردات قانونی گوشی، نیاز بازار تامین نشده و این امر به افزایش قاچاق آن دامن زده است.

قیمت ارز نیز در قیمت گوشی تلفن همراه اثر گذاشته است

نایب رییس کمیته تخصصی تلفن همراه اتاق اصناف ایران افزود: قیمت ارز نیز امسال افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته که در قیمت گوشی تلفن همراه اثر گذاشته است به طوری که پارسال گوشی اندروید با قیمت هشت تا ۹ میلیون ریال در بازار یافت می‌شد اما اکنون دیگر گوشی تلفن همراه اندروید کمتر از ۲۰ میلیون ریال در بازار وجود ندارد.

وی ادامه داد: گوشی‌های تلفن همراه که به صورت مسافری و غیررسمی با اتباع خارجی وارد کشور می‌شود لطمات بسیار به بازار کالا بویژه مصرف کننده می‌زند، زیرا از یک سو برای دادن آنتن به این نوع گوشی، حق و حقوق خود را از دارنده گوشی می‌گیرد از سوی دیگر این نوع گوشی فاقد خدمات پس از فروش است و در نهایت به ضرر مصرف کننده تمام می‌شود.

اکبری گفت: واردکنندگان قانونی گوشی تلفن همراه متعهد به تحویل خدمات پس از فروش به مصرف کنندگان هستند و قطعات جانبی گوشی را تامین می‌کنند اما زمانی که گوشی به صورت قاچاق به دست مصرف کننده برسد، فاقد قطعات یدکی و خدمات پس از فروش است، علاوه بر این گوشی قاچاق ممکن است فاقد کیفیت لازم بوده و استانداردهای لازم را نداشته باشد.

وی افزود: گوشی تلفن همراه یک کالای ۱۰۰ درصد وارداتی است که ارز آن باید توسط دولت تامین شود و از آنجا که ارزی که از محل صادرات تامین می‌شود کاهش یافته و تقاضا برای این کالا افزایش یافته است زمینه قاچاق آن فراهم شده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۹
همینه دیگه، به این میگن بهم ریختگی و از هم گسیختگی اقتصادی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۷
چه اشکالی وجود دارد هر مسافر یه گوشی با خودش وارد کنه و عوارض و مالیات آن را هم بپردازد؟
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۷
قاچاق اشکال داره، اما ورود یک گوشی ازطریق مسافر هیچ اشکالی نداره، باید ببینی دلیل انجام قاچاق چیه
بازم تخصیص ارز و رانت خواری؟
این چه مطلبی است که تابناک به نفع رانت خواران درج کرده است؟
به یک عده به اسم اتحادیه و بازرگانان ارز تخصیص داده شود مشکل قاچاق حل می شود؟

چین را در مبارزه با نابود کنندگان تولید و اقتصاد ملی الگوی خود قرار دهید، مشکل قاچاق به کلی حل می شود!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۷
انموقع آغازاده ها بیکار میشوند
برا اینکه گوشی قاچاق زیاد شه باید مسافر باشه و تازه با بودن مسافر هم به علت تعرفه بالا اصلا کسی انجام نمیده ، اینها هم فیلم شرکتهای وارد کننده است بخاطر قطع شدن ارز ارزونتر ، جالبه چه ارز ارزون بگیرن چه گرون گوشی با قیما روز دلار بین مغازه دارا پخش میکنن ، کلا نگران خودشونن نه مردم
خلاصه اينكه همه اقتصادمان به قاچاق وقاچاقچي گري پيوند خورده است
وارد کننده عزیز چنان دندون گرد شده که با گرفتن ارز جهانگیری برای واردات گوشی موقع فروش به مصرف کننده همون کالا رو به نرخ روز ارز محاسبه و به مردم ارائه میکنه و این وسط فقط به فکر جیب بی انتهای خودشه نه جیب خالی مردم حتی از مایه التفاوت ارز هم سیر مونی نداره و چشمش مونده چه جوری میشه اون چندرغازی رو که کارگر بیچاره گیر آورده ازش بگیره ،گوشی یه تومنی قبل عید شده سه میلیون گوشی هم نمیشه خرید الان باید اپراتورها هم سر کیسه رو شل کنن و گوشی رو به هر نحوی ارزون کنن با این اوصاف ملت سراغ همون گوشی ساده ها می رن و اپراتورهای محترم بسته های اینترنت فضاییشون رو به کی بفروشد
الان مگه مسافري ميره و مياد..!؟ هر پاسپورت در سال فقط آن هم يك گوشي مي تواند رجيستر كند بشرط آنكه از تاريخ ورودش هم 3 ماه بيشتر نگذشته باشد...بنابر اين فقط مصرف كننده مي تونه يه گوشي برا خودش بياره!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار