بازدید 58796
پیش بینی تابناک اقتصادی محقق شد

نرخ سود سپرده‌های بانکی، در عمل ۳ تا ۵ درصد کاهش یافت/ کدام بانک از سقف ۱۵ درصد خارج می‌شود؟

طی جلسه‌ای مدیران عامل بانک‌ها تصمیم گرفته اند که نرخ سود بانکی را از امروز به مصوبه سال ۱۳۹۶ بازگردانند؛ بنابراین، نرخ سود بلندمدت یک ساله ۱۵ درصد و نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت کمتر از شش ماه نیز ۸ درصد خواهد بود. این تصمیم بانک‌ها در چه صورت با شکست مواجه خواهد شد و ممکن است چه پیامد‌هایی برای اقتصاد به همراه داشته باشد؟
کد خبر: ۹۷۳۵۰۴
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۳ 20 April 2020

نرخ سود سپرده‌ های بانکی، در عمل ۳ تا ۵ درصد کاهش یافت/ کدام بانک از سقف ۱۵ درصد خارج می‌شود؟

سپردهدر نظام اقتصادی کشور بیش از ۹۰ درصد تامین مالی بر عهده نظام بانکی است و کمتر از ۱۰ درصد روی دوش بازار سرمایه است. از این رو بانک‌ها نقش بسیار تعیین کننده‌ای در چرخیدن چرخ تولید کشور بر عهده دارند.

به گزارش تابناک اقتصادی، با توجه به اهمیت نظام بانکی در تامین مالی تولید کشور، هر گونه مشکل در این سیستم موجب خواهد شد که چرخ اقتصاد کندتر بچرخد. متاسفانه با توجه به گزارش های اتاق بازرگانی ایران پیرامون پایش محیط کسب و کار، دشواری تأمین مالی از بانک‌ ها همواره به عنوان یکی از سه مانع اصلی بر سر راه کسب و کارها مطرح بوده است.

موضوع دشواری تامین مالی از بانک ها، می‌تواند دلایل مختلفی را داشته باشد، اما شاید مهمترین دلیل بالا بودن نرخ سود تسهیلات پرداختی است. به گفته بسیاری از کارشناسان بازدهی تولید با نرخ سود تسهیلات پرداختی همخوانی ندارد.

راهکار کاهش نرخ سود تسهیلات پرداختی این است که نرخ سود بانکی کاهش یابد. از همین رو، زمزمه‌های کاهش نرخ سود بانکی از سال ۱۳۹۴ شروع شد و طی دو مرحله نرخ سود بانک‌ها از ۲۴ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافت. کاهش مجدد نرخ تورم فشار بر بانک‌ها را جهت کاهش دوباره نرخ سود بانکی بیشتر کرد تا یک بار دیگر بانک‌ها اقدام به کاهش نرخ سود بانکی کنند.

در تیر ماه ۹۵ تصمیم گرفته شد که نرخ سود بانکی این بار به ۱۵ درصد کاهش یابد. این تصمیم به اجرا گذاشته شد، اما وجود موسسات مالی غیرمجاز باعث شد بازی نرخ سود بر هم بخورد.

در آن زمان، موسسات مالی غیرمجاز برای جذب هر چه بیشتر سپرده‌های مردم، نرخ سود خود را بالاتر از ۱۵ درصد در نظر گرفتند و همین عامل باعث شد تا بانک‌ها نیز برای فرار از شکست مجبور شوند نرخ سود پرداختی خود را افزایش دهند و پروژه کاهش نرخ سود به ۱۵ درصد عملاً با شکست مواجه شد.

دوباره، در دوم شهریور ماه ۱۳۹۶ شورای پول و اعتبار تصویب نمود که از ۱۱ شهریور همان سال کلیه بانک‌ها و موسسات اعتباری نرخ سود علی الحساب یک ساله را ۱۵ درصد و سود سپرده‌های کوتاه مدت را ۱۰ درصد در نظر بگیرند. این اتفاق در حالی رقم می‌خورد که این بار خبری از موسسات مالی غیرمجاز نبود.

بازگشت به تصمیم سال ۱۳۹۵ یک تغییراتی را در حساب‌های کوتاه مدت و بلندمدت ایجاد کرد. همان گونه که از تصویر زیر ملاحظه می‌گردد سپرده گذاران، پول‌های خود را از حساب‌های بلندمدت خارج کردند و در حساب‌های کوتاه مدت با سیالیت بیشتر قرار دادند.

رفته رفته واگرایی حساب‌های کوتاه مدت از بلندمدت بیشتر شد و این نشان دهنده آن بود که پول‌ها در حال خروج از بانک‌ها می‌باشند. نمود این وضعیت را می‌شد به وضوح در بازار‌های موازی به خصوص بازار ارز دید. قیمت در بازار ارز رفته رفته افزایش یافت.

سپرده

بانک مرکزی بازی نرخ سود را بر هم زد

اوضاع آشفتۀ بازار ارز موجب شد تا بانک مرکزی بسته‌ای را برای جمع آوری نقدینگی از بازار‌ها طراحی کند. این نهاد در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ از بسته سه گزینه‌ای خود رونمایی کرد.

این بسته از ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ در بانک‌های سراسر کشور به مدت دو هفته به اجرا درآمد و مهلت اجرای آن در دهم اسفند ۱۳۹۶ به پایان رسید. سه گزینه این بسته عبارت بودند از فروش اوراق سپرده ریالی با نرخ سود ۲۰ درصد، فروش گواهی سپرده ارزی و پیش فروش سکه.

به وضوح گزینه اول این بسته، مغایر مصوبه شهریور ماه ۱۳۹۶ شورای پول و اعتبار بود. بانک مرکزی با این بسته و فروش اوراق سپرده ریالی با نرخ سود ۲۰ درصد عملا خود بازی نرخ سود ۱۵ درصد را بر هم زد. مردم نیز از همین گزینه اول بانک مرکزی بیشتر استقبال کردند. البته اجرای این بسته نیز برای مهار بازار ارز جوابگو نبود و بدین ترتیب هم بازی نرخ سود بر هم خورد و هم بانک مرکزی نتوانست با این بسته و جمع آوری نقدینگی بازار ارز را کنترل کند.

بازگشت به تصمیم سال ۱۳۹۵ و مصوبه سال ۱۳۹۶ این بار در اردیبهشت ۱۳۹۹؛ نرخ سود بانکی تغییر کرد؟

روز گذشته مورخه ۳۱ فروردین ماه سال جاری، خبری منتشر شد مبنی بر این که نرخ سود بانکی از اول اردیبهشت ماه ۹۹ (امروز) کاهش خواهد یافت. اما حقیقت ماجرا این است که تنها بانک‌ها تصمیم گرفته اند که نرخ سود بانکی را به مصوبه سال ۱۳۹۵ بازگردانند.

بر اساس تصمیم بانک‌ها مقرر شده است تا دیگر بانک‌ها سپرده‌ای با سود بالای ۱۵ درصد افتتاح نکنند. ضمن آنکه نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت کمتر از ۶ ماه نیز ۸ درصد خواهد بود. شایان ذکر است پس از التهابات ارزی سال ۹۷ نرخ سود سپرده‌ها به شکل غیررسمی تا محدوده ۱۸ تا ۲۰ درصد افزایش یافته بود. از این بُعد می‌توان گفت که با بازگشت به مصوبه گذشته و نرخ سود ۱۵ درصد، نرخ سود بانکی در عمل ۳ تا ۵ درصد کاهش یافته است.

به هر صورت بانک‌ها با چند سال تخطی از مصوبه سال ۱۳۹۵ و بعد شهریور ۱۳۹۶ حالا تصمیم گرفته اند به این مصوبه بازگردند و آن را اجرایی کنند.

در مورد سپرده‌های بلندمدت یک‌ساله نیز مقرر شده که نرخ سود این سپرده‌ها از یکم اردیبهشت ۹۹ معادل ۱۵ درصد افتتاح شود و سپرده‌های موجود تا سررسید طبق قرارداد عمل نماید.

همچنین در صورت نیاز، بانک‌ها می‌توانند گواهی سپرده با نرخ ۱۵ درصد تا ۱۸ درصد و نرخ شکست ۱۰ درصد تا تاریخ ۳۱ شهریور سال جاری افتتاح نمایند.

 

بیشتر بخوانید:

نرخ سود سپرده‌ های بانکی، در عمل ۳ تا ۵ درصد کاهش یافت/ کدام بانک از سقف ۱۵ درصد خارج می‌شود؟

گفتنی است که در مورخه نوزدهم فروردین ماه سال جاری تابناک اقتصادی طی مطلبی با تیتر در شرایط کرونایی، منتظر کاهش نرخ سود بانکی باشیم؟ نگاه‌ها به سمت کدام بازار است؟ از احتمال تغییر نرخ سود بانکی خبر داده بود.

البته در تصمیم قبلی بانک‌ها بنا بود که نرخ سود اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت و نرخ سود اشخاص حقوقی کاهش یابد و نرخ سود اشخاص حقیقی بدون تغییر باشد. اما در جلسه سی‌ام فروردین با کسب نظر تکمیلی دیگر مدیران عامل بانک‌ها و اخذ نظر بانک مرکزی، تفاوت بین نرخ سود اشخاص حقیقی و حقوقی کنار گذاشته و نرخ سود در یک عدد مشخص تعیین شد. هرچند جای سوال است که چرا حقوقی ها به روال سابق، هم ردیف با حقیقی ها، از نرخ سود یکسان بهره مند شوند؟ گروهی که در سال جهش تولید، به جای سپره گذاری بدون ریسک در بانک ها، بایستی به فکر رونق و جهش تولید باشند!

پیامدهای احتمالی بازگشت به نرخ سود بانکی ۱۵ درصد و یک نکته

اولین پیامد این است که ممکن است با تغییراتی که نرخ سود بانکی داشته و به نوعی به ۱۵ درصد کاهش یافته است، به مانند سال ۱۳۹۶ جابجایی بین سپرده‌های بلندمدت و کوتاه مدت انجام شود و سپرده‌ها به نفع کوتاه مدت با سیالیت بیشتر تغییر کند. دلیل این است که هدف گذاری بانک مرکزی برای نرخ تورم سال جاری ۲۰ درصد است و عملاً بر روی کاغذ نرخ سود بانکی با تورم هدف گذاری شده حداقل ۵ درصد فاصله دارد و این شاید برای بسیاری از سپرده گذاران توجیه پذیر نباشد.

به هر صورت بانک مرکزی باید از هم اکنون مراقب خروج پول‌ها از حساب سپرده گذاران و سرازیر شدن آن به سمت بازار‌های موازی باشد. البته این روز‌ها از بورس استقبال دو چندانی شده و شاید در صورت خروج، پول‌ها به سمت این بازار روانه شوند.

دومین پیامد این که تا اینجای ماجرا که کاهش نرخ سود بانکی تنها به نفع شبکه بانکی بوده است و مردم و تولید از آن نفعی نبرده اند. بهتر است گام دوم در این زمینه با قدرت برداشته شود و برای چرخیدن چرخ تولید در سال جهش تولید، بانک‌ها نرخ تسهیلات پرداختی را نیز کاهش دهند. هر چند که گویا در پرداخت تسهیلات کرونایی به کسب و کار‌ها و قشر‌های آسیب دیده قرار است اتفاق بیفتد، اما بهتر است این کاهش نرخ سود تسهیلات پرداختی مداوم باشد تا این بازی به یک بازی برد برد تبدیل شود.

کدام بانک از سقف ۱۵ درصد خارج می‌شود؟

و اما در آخر یک نکته این که در دو دوره قبلی که تصمیم به کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد بود، یک بار موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز و برخی از بانک های خصوصی و مجاز و بار دیگر خود بانک مرکزی بازی کاهش نرخ سود بانکی را بر هم زد. این بار باید بانک ها مراقبت بیشتری از این تصمیم خود داشته باشند چرا که اگر تنها یک بانک از این تصمیم تخطی کند این بازی  شکست خواهد خورد؛ بنابراین باید نظارت بیشتری بر این ماجرای نرخ سود انجام شود تا به درستی این تصمیم اجرایی گردد. 

آنچه مسلم است، کرونا با وجود آسیب ها و تبعات منفی زیادی که بر بدنه اقتصاد کشور وارد کرده است، باعث شد تا مدیران غول های بانکی کشور دور یک میز جمع شده و برای تبعیت از قانون خاک خورده در این سال ها، هم دل شوند؛ تواقفی که به نظر نمی رسید به این زودی ها حاصل شود.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹۳
آزموده را آزمودن خطا نیست ، بلکه حماقت است . کدام بازار جالب سرمایه گذاری را دارید که سرمایه ها را جذب کند ؟ این کار نتیجه اش کاهش چندمین بار ارزش پول ملی خواهد بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
بووووووووووررررررسسسسسسسس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
اولا بورس مناسب سرمایه های خرد نیست و ثانیا اصلا فکر نکنید که رشد بورس ما یک رشد واقعیست. رشد بورس ناشی از کاهش ارزش پوله. پس کسیکه وارد بورس میشه درصورت عدم اطلاع کافی ضرر میکنه یا در بهترین حالت مثل خرید طلا و ارز مالش رو ثابت نگه میداره و البته اونهایی که ضرر میکنن پول خوبی به جیب بورس بازهای حرفه ای روانه میکنند. در ضمن الان بورس حباب شدیدی داره که مثل سال 92 یکدفعه میترکه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
الان شرکت های خوبی در بورس هستن که به راحتی بین ۱۲ تا ۱۳ درصد قیمت سهم سود نقدی توزیع میکنن..سر سال برید سودتون رو از شرکت بگیرید اگر دلار هم در آینده گرون شد قیمت سهم شما متناسب گرون میشه.حباب بورس هم بیشتر مال شرکت های کوچک و بی دروپیکر هست.سهم های شرکت های با ارزش به دلیل داشتن بازارگردان معمولا حباب ندارن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
وقتی خود دولت و مجلس تاکید دارند
که تورم فعلی در کشور حداقل بیش از ۴۰ درصد است
چطور انتظار دارند تا مردم سپرده های خودشان را با سود ۱۵ درصد به بانکها بسپارند!؟
قطعا اکثریت این حجم بزرگ از سرمایه های مردم
وارد معاملات طلا و ارز و املاک و مستقلات و نزول خواری و خرید املاک در خارج از کشور خواهد شد
و بشدت افزایش قیمتهای فعلی را باعث می گردد
و تورم را بیش از پیش افزایش خواهد داد
کاهش نرخ سود بانکی = خروج سپرده ها ازبانکها = افزایش نرخ ارز وطلا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
ظرف ۴۱ سال گذشته ، بارها و بارها این کاهش و افزایش نرخ سود بانکی را دولتهای مختلف آزمایش کرده اند !؟
و هر بار تبعات شدید و سنگین آن را به شانه های خسته اقتصاد خانوار و مردم ایرانی وارد کرده اند!!؟
و در آخر هم نخواستند ، قبول کنند ، که : تا تولیدات صنعتی و توریسم و کشاورزی ، گسترده در بازار بشدت رقابتی جهانی بوجود نیاید
و تا تجارت و بانکداری متصل به دنیا برقرار نگردد
بیماری اقتصاد کشور درمان نمی گردد
که صد البته رسیدن به اهداف بالا
تابع شرایط خاصی است
که از مسیر ، ایجاد و اصلاح ارتباط عادی با کشورهای جهانی و رفع مشکلات و سوء تفاهمات با دنیا ، میسر میگردد
خدا کند که عقلانیت و منطق بر جاه طلبی های پر هزینه و تنش آفرینی و دادن شعارهای مرگ و لعنت حاکم گردد
تا کشور به توسعه و آبادانی
و مردم به رفاه و آسایش و امنیت برسند
و خانواده ها بتوانند برای فرزندان خودشان برنامه ریزی کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
و در ادامه کاهش ارزش پول
ناشناس
| Canada |
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
افزایش نرخ ربا ، افزایش نقدینگی،کم ارزش شدن پول ملی و افزایش نرخ ارز و طلا و املاک. این درسته
لطفا اطلاع رسانی کنید نامه ای که ۲ هفته پیش بانک مرکزی تکذیب کرد چه چیزی را تکذیب کرد و الان ان نامه اجرایی شده؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
هروقت تکذیب شد بدونید انجام میشه
فقط به ضرر مستاجران که صاحب خانه فقط کرایه میخاد
همچنین سرمایه ها همه میره توی بورس تل انبار میشه و با سقوط آزاد بورس عده ی زیادی به خاک سیاه خواهند نشست
این در اصل همان مالیاتی است که در بودجه ۹۹ از سپرده ها قرار شد بگیرند را این گونه اعمال کردند.
خسته نباشند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
آیا بانکها در مقابل کاهش پرداخت این ۵ درصدی سود بانکی به مردم
آیا همزمان نرخ سود دریافتی وام از مردم را نیز ۵ درصد کاهش خواهند داد ؟
انشالله برسیم به نرخ سود زیر 1% مثل کشور های صنعتی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
سود سپرده ها رو میرسیم اما ربای وام های بانکی رو نه این خط اینم نشون
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
اونجا تورم 40 و60 و..نیست هیشکی در شرایط تورمی در بانکی که سود نمیده پول نمیذاره
وقتی تورم 50 درصد و سود بانکی 15 درصده یعنی سالی 35 درصد طرف داره پولش را از دست میده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۷
با ان شاء الله گفتن و ما شا الله گفتن کار درست نمیشه. باید عمل کرد.
چیه قضیه شماها سود پول مردم رو کم میکنید همون پول رو با سود سه برابر وام میدید به بقیه ؟...
برای چی با پول مردم بازی میکنید و واسه پول مردم تصمیم میگیرد، سود بانکی باید با نرخ تورم و ارزش پول تو بازار تنظیم بشه ، الان تورم هزار درصد رو رد کرده بعد با چه منطقی سود بانکی باید ۲۰ درصد باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
نرخ ربا تعیین کننده نرخ تورم و تولید نقدینگی بدون پشتوانه است. هرچه نرخ ربا بیشتر ، تورم هم بیشتر و هر چقدر نرخ ربا کمتر ، تورم کمتر
ناشناس
| Canada |
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
نرخ ربا تعیین کننده نرخ تورم است نه عکس آن. هر چقدر نرخ ربا کمتر تورم هم کمتر
اولین پیامد ، افزایش اجاره بها و نیز قیمت مسکن
دومی خارج کردن سرمایه از بانکها توسط سپرده گذاران و ورشکستگی حداقل ۵۰ درصد بانکها وموسسات
سوم ،سرمایه گذاری در خودرو و سکه و زمین و ایجاد مشاغل غیر مولد و در نتیجه افزایش نقدینگی وکاهش شدیدتر ارزش پول ملی
چهارم، افزایش لجام گسیخته تورم تا ۶۰ درصد امار دولتی و رفتن ۷۰ درصد مردم به زیر خط فلاکت و افزایش جرایم کیفری ازقبیل دزدی و جنایت و خفتگیری
بازم بگم ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
خرید آپارتمان در ترکیه و امارات و گرجستان و اسپانیا و یونان وو و اجاره به خارجی ها برای کسب درآمد ارزی مطمئن
سود بانکی 15 درصد با این تورم بالای 500 درصد رو باز دوباره کم کردند واقعا دیگه پول گذاشتن تو بانک فرقی با آتیش زدن پول و سرمایه و دود کردن اون نداره
دقیقا. بانک مرکزی بازی نرخ سود را بر هم زد.
سود بانکی با این تورم و وضع اقتصادی حداقل باید 80 درصد باشه به نسبت تورم 300 درصدی. الان بانکها دارند به سپرده های بلند مدت سود 15 درصدی میدند واقعا مردم رو مسخره کردند
این بالا رفتن نرخ دلار و تورم دلیل اصلیش بخاطر کم کردن سود بانکی هستش چون کسی بخاطر سود پایین پول تو بانک نمیزاره تورم پنج هزار درصد رو رد کرده انوقت سود بانکی فقط 15 درصد هستش و اکثر مردم پولهاشون رو از بانکها بیرون کشیدند تا دلار و طلا و… بخرند و همین باعث کاهش ارزش ریال شده و خیلی باعث تعجب که دوباره میخواند سود رو بجای بالا بردن کم کنند
به نظر من هم نرخ سود بانکی که خلاف اسلام است کلا باید حذف شود و حتی صفر شود/
پاسخ ها
حمیدخان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
سود تسهیلات بانک چطور؟
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
اگر تورم صفر میبود حرف شما متین میبود.
ولی الان تورم ۳۰ درصد است و ۱۵ درصد سود سپرده یعنی طرف
دارد سالی ۱۵ درصد کمتر از حق پولش بانک به او سود میدهد و در اصل طرف در حال ضرر دادن می باشد.
ربا یعنی پول بیشتر از حد معقول فرض ۳۰ درصد سود پول اگر تورم صفر باشد وطرف الان سود پولش منفی ۱۵ درصد است و متضرر هم هست
اقایون در مجموع سپرده بانکی نابودی پول است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
از نظر این آقایان !!!؟
ربا ، خوردنش برای بانکها حلال است !؟
ولی پرداخت کردنش از بانک به مردم حرام اندر حرام است !؟
ناشناس
| Canada |
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
دقیقا همین نرخ ربا هست که نرخ تورم را تعیین میکند و باعث کم ارزشی پول ملی و ایجاد نقدینگی های ناشی از پولشویی بانک هاست. ربا حرام است چه دو درصد چه بیست درصد. عامل فقر است
فقط بیچاره مستجرها ، کارکنان و کارگران که باید تاوان بدن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
اکثر کسانی که در بانک سپرده دارند سالمندان و بازنشسته ها هستند که دلشان به این سود بانک خوش بود که اینم ازشون گرفتید ، این بندگان خدا که پای رفتن به بورس و بازار سکه و دلار ندارند .مادر سالمندم که پارکینسون هم دارد ، مستقیم سود سپردشو میداد به پرستارش حالا ازین به بعد ،چه کار کند؟
حمیدخان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
املای مستاجر صحیح است
سود سپرده هاي بانكي را كساني بردند كه سال 96 و 97 وام هاي كلان از بانك ها گرفتند و در بازار سكه و دلار سرمايه گذاري كردند و هزاران ميليارد به جيب زدن و مردم بيچاره اي كه ارزش پولشان در بانك ها به كمتر يك سوم كاهش يافت
دولت چرا صدقه دولتی ( یارانه نقدی ) میلیونها ثروتمند را قطع نمی کند؟ چه دلیل منطقی برای پرداخت ماهانه 45 هزار تومان به مرفهان بی دردی که قیمت یک متر
ویلای آنها 40 ؛ 50 میلیون تومان است وجود دارد؟
چرا آخه با خرده پولهاى مردم كه به زور به سيصد ميليون ميرسه بازى ميكنيد كه تنها راه ارتزاق هست ؟! به پولهاى ميلياردى كه چند درصدى كم بشه برنميخوره ولى بيچاره مردم با خرده پول كه تنها منبع درآمد هست در اين اوضاع !!
جونم ترکیه و خرید ملک
مسئولان محترم و نابغه، ثروتمندترین کشور جهان طبق اعلام رسمی نهادهای معتبر جهانی ایران اعلام گردید
پس ما متوجه شدیم زمین را شخم بزنیم
یا طلا بیرون می آید یا نقره یا نفت یا گاز یا آهن یا مس یا آلومینیوم یا اورانیوم یا هزاران چیز دیگر
دفترچه هزار برگ ندارم بنویسم مردم هم خسته می شوند هزار صفحه منابع و ثروت و استعداد ها را بدانند
و متاسفم مگر می شود ایران رتبه یک منابع و طلای خالص کره زمین
جهان را تحریم کرد
مگر می شود خورشید را تحریم کرد که نور به سمت خورشید نرود
خورشید منبع نور است
نور از سمت خورشید آمد
اصلا نور یعنی خورشید
مسئول های عزیز از اینکه طلا وثروت های ایران را به مردم تحویل داده اید به شما تربیک و تهنیت عرض می نمایم

و از اینکه یک کارگر ظرف یک سال می تواند در این ایران بهترین خانه و ماشین و امکانات رفاهی را داشته باشد
بی نهایت سپاسگرازم

خدایا شکرت وقتی که ما مردم ایران در حال شیر خوردن بودیم از هزار نسل قبل تا الان
میلیاردها پول و ثروت روی زمین کشورم قرار دادی
ما از عقل و فکرمان استفاده نکردیم
در جیبمان پر از پول بود ولی نمی دانستیم و گدایی می کردیم که
ما را تحریم نکنید به ما کمک کنید .
ما می توانیم به تمام فقرای کره زمین ده کیلو طلا دهیم
ولی حسادت،غرور ، طمع، بی وجدانی ، ظلم نسبت به هم ، بی کفایتی و بی لیاقتی و کفران نعمت باعث شد این ثروت به ما نرسه
اگر شکر گزاری نکردیم خدایا ما را ببخش
خدایا تو به مابی نهایت ثروت مالی و میلیاردها ثروت غیر مالی دادی ما نفهمیم ما از عقل و استعداد خود استفاده نکردیم
اگر می دانستیم محبت و برادری نسبت به هم ،حسادت نکردن ، مغرور نبودن ، بخیل نبودن ، مثل فرزند خود مردم کل دنیا را دوست داشتن مثل مادر خود کل دنیا را دوست داشتن
باعث وفور ثروت و نعمت می شد و می شود
ایا ظلم می کردیم ؟
بس است ...
کاش این همه ثروت نداشتیم
کاش ..
بس است
کمی فکر کنیم
کمی تعقل کنیم
وقتى مقامات اقتصادى كشور اقصاد غرب را بى جايگزين ميدانند وخودرا به اب واتش ميزند تاكالسكه اقتصادى را به اسبهايى غربى نژاد به بندند وقتى به نرخ بهره بانكى ميرسند فورى صاحب نظرميشوند واسمان وريسمان را بهم مى بافند چرا دراين مورد نگاه دستان غرب نمى كنند دركشورهاى ارباب بهره منفى ويا صفر است چرا بهره بالا را توحيه ميكنند مگر قرار نيست امسال سال جهش توليد باشد مثل كشورارباب بهره را صفر كنيد تا جهش توليد محقق شود تنها محل نگهدارى پول بانك است وحاى ديگرى ندارد كه برود
من امروزصبح ساعت ده صبح بانرخ بیست درصد سپرده بلندمدت بازکردم وبانرخ شکست یکماهه ضمنا اینها شایعه هست وبانک مرکزی تکذیب کرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
در کدام بانک و با چه مبلغ با نرخ بیست در صد سپرده بلند مدت باز کردی؟
احتمالا دولت برنامه دارد که قیمت ارز را به پنجاه هزار تومان افزایش دهد وچون بار قبل برنامه اش با شکست روبرو شد
ولي با فرمولهاي من دراوردي وامهاي 50 درصدي به خورد مردم لا علاج ميدهند كسي كه با حقوق بازنستگي خرج فرزندا بيكار وخرج تحصيل انها را ميدهد اندك پس اندازي دارند وانها را دربانكها گذاشته اند تا باسود انها به زخمهاي فراوان زندگي بزنند متضرر خواهند بود
تمام توافقات بانک مرکزی با سایربانکها به خالی کردن پس انداز از کار افتاده ها منجر شده. متاسفانه!!
همه جای دنیا برای جذب سرمایه های اندک مردم و رونق اقتصادی بانکها از سپرده گذاری استقبال می کنند و فرمول پرداخت سود برابر نرخ تورم به علاوه چند در صد است. اینجا میزان پرداخت سود برابر یک سوم نرخ تورم است یعنی دو سوم سپرده مردم در هر سال از بین رفته است . کاشکی که همان موقع که سیف مردم را به سپرده گذاری در عوض خرید طلا و ارز تشویق می کرد ما خلاف نظر ایشان عمل می کردیم و شاهد نابودی زندگیمان نمی شدیم .
سود سپرده ۱۵درصد تورم۳۴ونیم درصد واقعا خیلی جالبه اکثر مردم باسپرده اندکی که دارندارتزاق میکنند.حالا بانکها بااین کاهش سود به کارمندانشان وامهای باسود۴درصد میدهند
اگه واقعا سود سپردهای بانکی با این تورم بالا بخواد ۱۵دصد بمونه قطعا من هم سررسیدش تمام شه پول هامو در میارم میرم یه خونه میخرم. چون واقعا زیر۲۰درصد با این تورم حماقته که بخوام همچنان تو بانک سرمایه گذاری کنم
دولت آقای روحانی یکی از فشل ترین دولت ها از زمان تاسیس سلسله هخامنشی تا کنون است .
بنظرم این تصمیم غیر عقلایی بانک ها ناشی از ورشکستکی بانک هاست!امیدوارم اینطور نباشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
چنانچه نیمی از مردم هم فردا بخواهند
سپرده های خودشان را از بانکها پس بگیرند
قطعا بانکها با ورشکستگی روبرو خواهند شد
و دومینوی فروپاشی کامل اقتصاد کلید خواهد خورد
به خدا شایعه است دروغ است
تصمیمات مدیران بی اطلاع و بی کفایت انهم بصورت خلق الساعه نتیجه ای جز بدبخت کردن مردم ندارد دولت میخواد مردم پولشان را ببرند در بورس تا یکباره با سقوط بورس ملت را بیچاره و دولت را از درامد سرشار بهرمند کنه بورس بازی یکی از خطرناکترین کارهای ممکنه از طرفی دولت بخاطر کسری شدید بودجه میخواد سرمایه ها رو بسمت دلار و سکه ببره تا از این طریق بتونه قیمت دلار را به 25 هزار تومن و قیمت سکه را به 10 میلیون و طلا را به گرمی 900 هزار تا 1 میلیون برسونه
هر روز ارزش پول ملی بیشتر داره سقوط می کنه چون شما دارید خورد سرمایه ها رو به بازار های راهی می کنید که کنجایش این حجم از پول نداره تا کی باید این سیاست های حماقتی ادامه بدیم؟؟؟؟
بانک ها در خلال سالهای 95 تا 98 نسبت به تبدیل پول سپرده ها به داراییهایی نظیر زمین ملک سکه و ارز اقدام نمودند و همزمان سود سپرده را کاهش ولی سود وام را افزایش دادند. همین عاملی شد تا قیمت در بازارها بطور افسار گسیخته افزایش یابد چون بانکهای طمع کار تصمیم گرفتند بیشترین سود را روی سرمایه گذاری خود بر روی داراییهای راکدشان داشته باشند. این یعنی خیانت و جنایت در روز روشن.
این توطئه بانک مرکزی برای غالب کردن سهام خودشان به مردم هست
دولت داره ازطریق واگذاری شرکتهای عمدتا ضررده وورشکسته دربورس بایک تیر سه نشون میزنه
اول فروش فوری شرکتهای زیانده وخلاص شدن از شر انها
دوم جمع اوری نقدینگی سرگردان که به حجم سرسام اوری رسیده
سوم جبران بخشی از کسری عظیم بودجه
نتیجه اینکار اما چیزی جزهجوم نقدینگی مردم ذوقزده وطمعکار ! به بازار سرمایه و باد شدن بیشتر بادکنک اماده انفجار بورس نخواهدبود که عنقریب اتفاق خواهدافتاد
اکثرکارشناسان اقتصادی هم که فقط نظاره گر بادشدن مستمر این بادکنک هستند وصداشون درنمیاد
اندک افرادی هم که هشدار میدن صداشون به جایی نمیرسه
یادش به خیر یه زمانی به ما نصیحت می کردندکه پولت را پس انداز کن و ما هم همین کار را می کردیم الان اگر به بچه بگی پولت را پس انداز کن میگه مگه خرم؟
پیشبینی کارشناسان سفارشی از اینده بازارهادرسال ۹۹:
مسکن : روند قیمت کاهشی خواهدبود شدیدا حباب دارد
ارز : افزایش نخواهدداشت
طلا : افزایش نخواهد داشت
بورس نورچشمی: حداقل ۲ هزار درصد افزایش خواهدداشت وشاخص کل ۲۰۰ میلیون واحد راهم رد خواهدکرد اصلا هم حباب ندارد !!!!
خجالت اوربخدا این بلا سرمردم میاورندکه سودبانکی بشه 15درصدمن فگرمیگنم چندماه دیگرمیگند هرچه داری نصفش راباید بمابدی
من همزمان دربازارهای ارز ومسکن سرمایه گذاری کردم
باوجوداینکه میدونم باشروع درگیری بین ایران وامریکا قیمت املاکم بشدت پایین میاد اما بخاطر نابودی بورس برای این درگیری لحظه سماری میکنم (:
کی چنین تفکر اقتصا دی راقبول دارد وا م ۱۸ درصد ی به مردم می دهند بعد پول از مردم بگیرندسود ۱۵ درصد بدهند این واقعا کار ادم عقب افتاده زرنگ را می ماند که خودشان را به ندانستن میزنند
حسرت به دل موندیم که مسئولان یه تصمیم کارشناسی و مطابق با واقعیتهای اقتصاد ایران بگیرند، آقایان محترم و مسئول جلوی کاهش ارزش ریال را بگیرید ، واحد پولمون بی ارزشترین واحد پول دنیاست.
ارزوی من تورم و سود بانکی ۲ درصدی است اما ‌کسی حاضر به پرداخت کردن بهای سنگین تحقق ان نیست حذف یارانه ها،عدم افزایش دستمزدها،تعطیل کردن کارخانجات زیان ده و خصوصی کردن آنها،افزایش مالیات مصرف و .... پس با این وضع کسی در بانک پول نمی گزارد و فرق نمی کند سود بانکی چقدر باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Tanzania, United Republic of |
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
احسنت. زدی تو خال
الان دولت درآمد نداره و هزینه های خودش را هر روز داره بالاتر میبره. این یعنی تورم در آینده
آخه چرا اینکارو میکنید اولین پیامد این کار افزایش قیمت مسکن ارز سکه وطلا و از همه مهمتر اینه که مالکان منازل مسکونی پول کمتری طلب میکنند و به جاش اجاره میخان خب بنده که از هیچ کجا درآمد ندارم و بیکار هستم و در حال حاظر به صورت رهن کامل خونه گرفتم دارم مثلا زندگی میکنم از کجا بیارم به این تورم افسارگسیخته اجاره های میلیونی بریزم به شکم صاحبخانه آخه یکمم خودتونو بزارید به جای مستاجران این چه وظعشه آخه چرا همه تصمیمات مهم در این مملکت یک شبه گرفته میشه دیگه خسته شدیم
بانک ها باید تسهیلات اشتغال با کارمزد و سود صفر دهند
و همچنین سود بانکی به سپردها صفر شود
تا هر کس بلد نیست پولش را در بازار و تولید چند برابر کند ضرر کند
و همچنین طلا و سکه را ه حلی پیدا کنند که کسی سمت طلا و سکه نرود
و هر کی شم اقتصادی ندارد ضرر کند
و موسسات ساختمان سازی ایجاد شود
کارمند ها و کارگرها که پول کمی دارند
به جای گذاشتن پول در بانک با سود صفر
پول را به این شرکت های ساخت وساز دهند و سود هنگفتی بکنند
و یا بورس بازار خوبی است در صورتی که اطلاعات بورسی اندک و متوسطی داشته باشی
یا آموزش یکپارچه هشتاد میلیون ایرانی هدفمند
که تعداد مشخص در هر شهر و استان به طور انحصاری
در هر صنف نیاز های مردم را رفع کنند
نه اینکه مثل الان یک نفر تریلیونها پول داره
یک نفر هم شب از گرسنگی می میره
اختلاف طبقاتی باید در ایران صفر شود
اگر این طرح اجرا شود ما در کشور فقیر نخواهیم داشت
دروغ وشایعه است
دولت از کم کردن سود سپرده چه سودی برده که اینقدر تاکید داره سود کم بشه، آیا دردی ازاین دواشده!
شرکت های بورسی سود ۱۰ درصد هم نمی دهند .
کارگزاری ها سهام شرکتها را به سایر شرکتها و مردم فلک زده میفروشند و ایجاد التهاب میکنند.
شرکای که ده میلیارد ارزش ندارد به ده برابر در بورس به مردمی که از سود و زیان اطلاع ندارند فروخته میشود.
این آقای همتی فکر کنم میخواد کلا تورم چند برابر کنه وقتی تورم اینقدر بالاست نیاری نبود سود بانکی رو پائین بیاره حالا سرمایه های بانکی سرازیر ارز و سکه و مسکن خواهد شد و تورم پشت تورم افسار گسیخته خدا بدادمون برسه.
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
ربا و سود بانکی بیاد پایین به همان اندازه تورم هم پایین میاد
ناشناس
| Canada |
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
سود و ربای بانکی بیاد پایین یعنی تولید نقدینگی توسط بانک های پولشو کم میشه. تورم پایین میاد و سرعت کم ارزش شدن پول ملی کم میشه
همیشه برای دور زدن نرخ سود و رسیدن به خدا بی نهایت راه هست.
مردم جلوی بانکها صف کشیدند دارند پولاشون رو از بانکها میکشند بیرون اوضاع خیلی ناجور شده
یکبار این کار کردید دیدید چه بلایی سرمان آورد دوباره دارید اینکار را می کنید که دوباره پول هارا دربیاوردند به سوی خرید ارز و طلا
اقا تورم سال قبل حداقل حداقل 50 درصد وامسال هم 40 درصد
چطور من پولم را بذارم بانک با نرخ سود 8 یا 15 درصد
ضمنا شرکتها دو برابر تورم اجناسشون را گرون کردن و به همین کارگرهای بدبخت می فروشن پس وام 20 درصدی براشون سخت نخواهد بود
آیا روزی خواهد رسید که بهره بانکی مثل ژاپن منفی شود چراکه تمام مشکلات اقتصادی ما ناشی از تزریق پول حرام ربا و جریان آن در همه شریان‌های اقتصادی و اجتماعی است
من نمی فهمم سود یعنی چه ؟
سود بانکی حرام است.
بانک باید در پایان سال سود حاصل از سرمایه گذاری ها را محاسبه و هر چقدر که هست بین سپرده گذاران تقسیم کند . چه یک درصد باشد چه سی درصد
کجاست آن وعده بانکداری اسلامی
امروز حساب جدید باز می‌کردند یکساله 20 درصد.
پاسخ ها
مجید
| Germany |
۲۱:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
کدام بانک
من نمی دونم تو این کشور همه چیز رو گران می کنند اونوقت هی سپرده مردم که طرف مقابل مثل من نتونسته با این سرمایه مسکن خبره هی میارن پایین اینا می خوان بانک رو ورشکست کنن
با این شل کن سفت کن با سرمایه های مردم بازی نکنید بانک سود سپرده ای نمیده !تازه اگر هم بده باز از نرخ تورم کمتره و اخر سال چیزی عاید سپرده گذار نمیشه چرا از اندوخته بانکها برای برای کسر بودجه استفاده نمیشه مردم چه گناهی کردن که جور بکشند
اگر همزمان سودتسهیلات هم کاهش پیدا کنه همه ی بازارها رو با کاهش مواجه می کنه
کاهش نرخ سود سپرده در یک اقتصاد تورم گرا اشتباه محض است.از طرفی نرخ سود تسهیلات بالا اما سود سپرده کم معلوم است فرار سرمایه ها اتفاق میافتد. دلار گران میشود. و تورم بالا میرود.بورس گنجایش سرمایه ها را نداردقرائت زیرا تماما حباب است.کل بورس دنیا ریخته اما بورس تهران رشد دارد!!!!!!!
خنده دار نیست ؟!!!!!
هدف‌ اینه که کاری کنند مردم‌ سپرده‌هاشونو‌ از‌بانک‌ خارج‌کنن‌ ودلار بالا‌بره‌ وارزش‌پول‌ملی‌ کم‌وکمتر‌ بشه‌ ومردم‌جذب‌بانکها‌‌نشن‌ وپولاشونو‌‌سمت‌‌دلارو‌طلاببرن‌‌ تا‌تورم‌بیشتر‌بشه‌‌ ومردم‌فقیر‌وفقیر‌تر
اين طورى مردم رو ميكشين تو خيابونا براى بستن حساب قبلى و افتتاح يك حساب جديد تو بانكى كه سود بيشتر ميده. كرونا بگيرن خونشون گردن شماست
دستور ناسنجيده زماني ان هم در كرونا و تورم ٤٠ درصدي خطر فرار پول را به سمت خريد ملك در تركيه بسيار بالا مي برد ايران در راس خريداران ملك در تركيه قرار گرفته است، و خطر ديگر تشديد نزولخواري با نرخ هاي بالا مي شود اگر افزايش قيمت امروز ماشين را شاهد هستيم بايد بدانيم مديران بانك ها سد ورود سرمايه دلالي را باز كردند ، بانك ها مي توانند با طرح هاي تشويقي سرمايه مردم را به طرف توليد سوق دهد ولي وقتي خود بانك بساز وربفرىش است و خود بانك وسطه خودرو است انتظاري جز اين طرح نيست... اگر سرمايه گذاري طولاني مدت مثلا سه ساله و پنج ساله را مد نظر مي كرفتند حداقل سرمايه قابل برنامه ريزي را در اختيار داشتند.. جالب اينكه اين كاهش نزخ فقط براي سپرده هاي ريز بوده وكرنه سپرده هاي سنكين در روز قبل اجرا شكسته و مجددا براي يك سال با نرخ بالا تمديد گرديد كه كاملا قابل اثبات است ..طرحي كه فقط مدت كوتاهي قابليت اجرا دارد ولي ضربه سنكيني به بازار هاي مواري و مصرف مردم مي زند
هدف از کاهش سود بانکی فقط و فقط بالا بردن تورم و فقیرتر کردن مردم و گرفتار کردن مردم با فقر و بیماری هستش
از ماست که برماست انشاالله در ست می شود
مردم همه سر کاریم کی بفهمید خدا میدونه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار