بازدید 11007
۸

سازوکار مالیات ستانی از خانه‌های خالی مشخص شد

بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق، نیمی از مالیات وصولی از خانه‌های خالی در اختیار شهرداری و نیم دیگر به خزانه واریز خواهد شد.
کد خبر: ۹۵۷۵۰۴
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۲ 08 February 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، بر اساس حکم جدید کمیسیون تلفیق سازوکار مالیات ستانی از خانه‌های های و وظایف دستگاه‌های مختلف در این مسیر مشخص شد.

بر این مبنا، سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است با همکاری شهرداری‌های سراسر کشور واحد‌های مسکونی خالی از سکنه واقع در شهر‌های با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر جمعیت در سال‌های ۱۳۹۷، ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ را شناسایی و مالیات متعلقه را بر اساس ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم و اصلاحات بعدی از مالکان آن‌ها اخذ کند.

معافیت‌های مالیاتی موضوع تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات مستقیم با اصلاحات و الحاقات بعدی در محاسبه مالیات موضوع این حکم در نظر گرفته نمی‌شود.

همچنین ۵۰ درصد از درآمد حاصل از این مالیات به حساب درآمد عمومی در ردیف ۱۱۰، ۲۰۴ جدول شماره ۵ این قانون نزد خزانه داری کل کشور و ۵۰ درصد باقی مانده به عنوان سهم شهرداری‌ها به حساب شهرداری‌های محل اخذ مالیات واریزمی‌شود.

سازمان امور مالیاتی کشور و وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و نیرو و دیگر وزارتخانه‌های ذیربط این حکم مکلفند کلیه اطلاعات لازم جهت شناسایی خانه‌های خالی از سکنه را در اختیار شهرداری کشور قرار دهند.

رئیس سازمان مالیاتی در این خصوص معتقد است، آنچه کمیسیون تلفیق تصوی کرده، در حقیقت مالیات بر اصل ثروت است، به عبارت دیگر ما دو نوع مالیات در حوزه مسکن داریم، یکی مالیات بر نقل و انتقال که مالیاتی فراگیر است و همه افراد در زمان فروش خانه باید این مالیات را پرداخت کنند، حالا چه واحد مسکونی یا خودرو لوکس باشند یا نباشند، اما مالیات پیشنهاد شده از سوی کمییون تلفیق، مالیاتی است که بر اصل ثروت تلقی می‌شود.

وی تاکید کرد: این موضوع قبلا نیز در قانون وجود داشته، اما اجرایی نشده است، با این حال این مصوبه می‌تواند آغازی باشد بر دریافت مالیات از اصل ثروت که اقدام مثبت و مفیدی است.

این مقام مسئول در جواب این سئوال که آیا شرایط اجرای این مصوبه وجود دارد یا خیر؟ گفت: بی‌تردید این امکان وجود دارد و با تصویب مجلس مصوبه مذکور اجرایی خواد شد.

به گزارش تسنیم، همانطور که رئیس سازمان مالیاتی نیز اشاره کرد، این قانون پیش از این و از سال ۹۴ نیز وجود داشته است، اما به دلیل نامشخص بودن وظایف دستگاه‌های مختلف در شناسایی واحد‌هایی خالی عملا قانون اجرا نشده است. در حال حاضر دولت (وزارت راه و ...) باید اطلاعات را در اختیار شهرداری‌ها قرار دهد و از این طریق سازمان مالیاتی گزارش خانه‌های خالی را دریافت کند. پیش از این وزارت راه مسئول راه اندازی سامانه شناسایی خانه‌های خالی بود.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۸
لطفا برای قبرهای خالی هم مالیات بگیرید
قاانونی هم مصوب کنید که آن نهادها و سازمانهای خاص هم موظف به پرداخت مالیات شوند.
این مسئولین مگر فکر نمی کنند مردم هم بایستی زندگی کنند تمام قوانین تصویبی شان در جهت فقیر کردن مردم است آخه یک نفز چند بار بایستی مالیات بدهد فرض کنید کارمندی با وام و حقوق کارمندی که مالیات آن را مستقیم پرداخت کرده دو واحد خانه بسازد کدام عقل سلیم می پذیرد که از آن واحد اضافه هم بایستی مالیات بدهد؟؟ قانون که همیشه برای بدبخت ها اچرا میشود برای پول دارها اجرا نمی شود؟؟؟این هم مثل داستان سه برابر شدن بنزین است فردی که پول دار است برایش هیچ فرقی نمی کند بنزین را سه هزار تومان بخرد یا پنج هزار تومان ، گوشت را صدهزار یا بیشتر بخرد طبقه متوسط و ضعیف و کارمند هست که زیر بار این گرانی ها و تصمیمات نادرست له میشوند و زندگی برایشان جهنم میشود .ترا بخدا درست تصمیم گیری کنید.
خانه هاي کلنگي و نيمه مخروبه چه حکمي دارند؟؟
تیتر اول جهان صنهت شنبه ۱۹ بهمن : تله بورس (دستکاری شاخص کل بورس توسط دولت) !!!
درودبه شرفت که تنها رسانه ای هستی که درمقابل شاخص سازی وحباب عظیم بورس سکوت نکردی
تازه از خواب بیدار شده اید . وقتی مردم زحمت کش و کاری قدیم را به مردم نزول خوار . دلال و احتکار گر.تبدیل کردید و سوار بر تورم و مال اندوزی بدون زحمت کرده اید.تازه یادتان افتاده تا مالیات از مفتخوران و پولهای باد آورده بگیرید. سالهاست همه دنبال کره از آب گرفتنند. وای بر کسانی که بدون زحمت و عرق ریختن دنبال مال اندوزی هستند و چه بسا اموال در این دنیا ماندگار است و اعمال نه.
اندسته از کارشناسان اقتصادی که درمقابل حباب عطیم بورس سکوت کرده اند بدانند درنابودی سرمایه مردم شریک خواهندبود
وقتی قانونی نباشد که هر کس قناعت به یک خانه داشته باشد .مطمعناً پولدارها و احتکار گران خانه ها را مالک و املاک خود میدانند و مداوماً قیمتها را بالا میبرند و باعث گرانی و تورم میشوند و مخصوصاً باعث بی خانمانی های مستضعفین خواهند شد. کاش مقرراتی بود که اجازه نمی داد چنین مفسدینی راحت جولان دهند و باعث فقدان مسکن در کشور شوند.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر