بازدید 12202
همتی: فعلاً تمرکزمان برای تغییر نرخ سود بانکی نیست/ فردا آغاز اولین حراج بازار باز/ ثبات نرخ ارز را فدای نرخ مشخص ارز نمی‌کنیم

خط و نشان همتی برای واردکنندگان خودرو

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه فعلاً این بانک تمرکزی برای تغییر نرخ سود بانکی ندارد، گفت: نرخ سود هدف را شورای پول و اعتبار تعیین می‌کند.
کد خبر: ۹۵۳۵۸۵
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۷ 21 January 2020
به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، عبدالناصر همتی در گفت وگوی ویژه خبری به بیان اهداف و برنامه‌های بانک مرکزی در طرح عملیات بازار باز پرداخت و درباره تغییر نرخ سود بانکی در راستای اجرای این سیاست، گفت: فعلاً تمرکز بانک مرکزی روی تغییر نرخ سود بانکی نیست.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید براینکه نرخ سود سپرده الان یک مقدار تعادل پیدا کرده است، افزود: نرخ سود بین بانکی حدود ۱۸.۵ درصد است و سال گذشته ۲۰.۵ درصد بود و الان دو واحد درصد کاهش یافته و بالای ۲۰ درصد وجود ندارد. این سیاست یک شبه نیست و یک محصول یکساله است و ما می‌خواهیم اول این ابزار را همه همکاران ما کار کنند.

وی با تاکید براینکه نرخ سود هدف را شورای پول و اعتبار تعیین می‌کند، افزود: فردا اولین مرحله حراج اوراق عرضه در عملیات بازار باز انجام می‌شود. بانک‌ها پیشنهادات خود را به بانک مرکزی دادند و به تدریج بازار آگاهی پیدا می‌کند و اوراق پیش بینی شده دولت در بودجه سال آینده در بازار عرضه می‌شود و نرخ این اوراق نباید بی جهت در بازار بالا برود. الان نرخ حدود ۲۱.۵ درصد است و بین بانکی نیز ۱۸.۵ درصد است.

همتی گفت: اجازه نمی‌دهیم از این بابت نقدینگی و تورم لطمه بخورد و شرایط کشور دشوار است و با اقدامات صورت گرفته خیلی از مشکلات حل می‌شود. دولت منابع دیگری نیز برای کسب درآمد دنبال می‌کند.



* چرا بانک‌ها وام نمی‌دهند؟ همتی: تمام وام‌ها را دانه درشت‌ها نگرفته اند


رئیس کل بانک مرکزی درباره اینکه چرا بانک‌ها سخت تسهیلات پرداخت می‌کنند؟ تصریح کرد: از ابتدای سال تا الان ۶۲۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات در بانک‌ها پرداخت شده است؛ اینطور نیست که تمام این وام‌ها را دانه درشت‌ها گرفته باشند. ۲۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شده است.

وی تاکید کرد: ۷۱ درصد از وام‌هایی که به بخش صنعت داده شده، به سرمایه در گردش پرداخت شده است، یعنی سر سال باید این منابع پس داده شده و دوباره وام گرفته شود. ما اکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال پایدار اختصاص داده شده و برای ۳۲۸ هزار نفر نیز شغل ایجاد شده است.

همتی در پاسخ به اینکه چرا مردم تسهیلات بانک‌ها را دریافت نکرده اند؟ گفت: مخلص مردم هم هستیم و ما هم میدانیم مردم تحت فشار هستند؛ بانک‌ها هم مشکل و تخلف دارند، ولی ۹۰ درصد تامین مالی اقتصاد که الان جلوی امریکا و تحریم ایستاده است، را بانک‌ها انجام داده اند؛ بنابراین بانک‌ها کار می‌کنند و در مواقع تخلف با آن‌ها برخورد می‌کنیم.
 


* بازار ارز قابل پیش بینی است؟ / دلار به چه نرخی می‌رسد؟

 
وی درباره بازار ارز و قابل پیش بینی بودن بازار با نرخ‌های فعلی گفت: یک سال و نیم قبل، در اوج التهابات ارزی، همین جا اعلام کردم از فردا تحریم‌های امریکا شروع می‌شود و ماهم سیاست‌های جدید ارزی مان را شروع کردیم؛ شوک امریکا را مهار و این توطئه را متوقف کردیم.

همتی اعلام کرد: برای ما ثبات نرخ ارز از نرخ ارز مهمتر است؛ هیچ وقت ثبات نرخ ارز را فدای نرخ ارز نمی‌کنیم؛ تمام برنامه من در بانک مرکزی این است که اقتصاد پیش بینی پذیر است.

رئیس کل بانک مرکزی از تامین ۳۲ میلیارد دلار برای واردات خبر دادو گفت: صادرکنندگان نیز ۲۰ میلیارد دلار به کشور برگردانده اند. یعنی تا به امروز، ۳۲ میلیارد دلار تامین مالی برای واردات داشته ایم و صادرکنندگان غیرنفتی ۲۰ میلیارد دلار ارز آورده اند و خوب عمل می‌کنند و اگر سود هم می‌برند نوش جان آن‌ها باشد.

وی با بیان اینکه صادرات ناشی از تولید است و تولیدکنندگان به آرامش بازار کمک کرده اند، افزود: این در حالی است که امسال تقویت تولید اولویت اول ما است و این مسیر را در تولید و صادرات به خوبی حمایت خواهیم کرد.



* خط و نشان همتی برای واردکنندگان خودرو؛ دیگر ارزی به خودروی وارداتی نخواهیم داد


همتی تاکید کرد که بانک مرکزی اصلاً به خودرو‌های وارداتی ارز نخواهد داد و افزود: برخی یاد گرفته اند که خودرو وارد می‌کنند و در گمرک نگه می‌دارند، تا بعد از چند ماه اجازه ترخیص را بگیرند؛ ولی بانک مرکزی دیگر ارزی را برای ورود ماشین اختصاص نخواهد داد.

رئیس کل بانک مرکزی به مقررات وارات خودرو در مرداد سال ۹۷ اشاره و تصریح کرد: اگر خارج از ضوابط واردات خودرو صورت گیرد من به عنوان بانک مرکزی با این واردات مخالفت خواهم کرد و ارز آن را تامین نمی‌کنم.

وی با طرح این پرسش که در شرایطی که مواد اولیه ما با مشکل تامین ارز مواجه هستند، چرا باید خودرو وارد شود؟ گفت: حتی با واردات خودرو‌های هیبریدی هم موافق نیستم چراکه کار‌های واجب تری داریم و باید برای سال‌های آینده ذخیره ارزی داشته باشیم؛ ما به هر حال هنوز نمی‌دانیم شرایط تحریم در سال‌های آینده چه خواهد شد.

همتی ضمن تاکید براینکه ذخایر اسکناسی ارز ما نسبت به یک دهه گذشته بی سابقه است، اذعان داشت:، ولی من به خودم اجازه نمی‌دهم که آن را بی رویه در بازار بریزم. دلالان نمی‌توانند بر بازار اکنون اثرگذار باشند چراکه به خوبی می‌دانند اگر بانک مرکزی بخواهد یک شبه بازار را کنترل کند و ارز در بازار بریزد، حتما دلالان را دچار مشکل خواهد کرد.
 


* ادغام بانک‌ها در چه مرحله ایست؟

 
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه درباره ادغام بانک‌های نظامی گفت: گروه‌هایی از دادگستری مشغول ارزیابی اموال و دارایی‌های بانکی هستند؛ دو بانک به زودی در بانک سپه ادغام شده و اکنون بیش از ۶۰ درصد سهام بانک‌ها به بانک سپه منتقل شده است و امکان ابقای آن‌ها وجود ندارد و ظرف دو سه ماه آینده تابلوی بانک سپه بالای این شعب خواهد رفت.

وی همچنین خطاب به بانک‌ها گفت: اگر بانک‌ها می‌خواهند تخلف کرده و قوانین را رعایت نکنند، بانک مرکزی با آن‌ها برخورد جدی خواهد کرد.


* همتی: تا الان وام بانکی نگرفته ام


همتی در پاسخ به سوال مردم مبنی براینکه چرا بانک‌ها سخت گیری می‌کنند در پرداخت تسهیلات و آیا رئیس کل بانک مرکزی هم مانند مردم این سختی‌ها را در دریافت وام داشته است؟ گفت: تا به حال وامی از بانک‌ها نگرفته ام؛ فقط یک بار بیست سال قبل وام هیات علمی گرفته ام؛ اما باید توجه داشت که ۲۲ هزار شعبه در نظام بانکی وجود دارد که ۷۵۸ هزار وام قرض الحسنه ازدواج داده شده اند؛ این در حالی است که اخلاق هر یک از شعب متفاوت است و بانک نیز باید مطمئن باشد که وام را به دست چه کسی می‌دهد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه تشخیص نوع وثایق با رئیس شعب است و ممکن است که از هزار نفر ۹۹۹ رئیس شعبه خوش سلیقه باشد و همکاری کنند؛ افزود: این در حالی است که از بانک‌ها می‌خواهم که با وام گیرندگان ازدواج همکاری کنند.
 


* الان زمان مناسبی برای حذف صفر است؟


همتی درباره اینکه آیا الان زمان مناسبی برای حذف صفر از پول ملی است؟ تصریح کرد: این طرح الان در مجلس است و فکر نمی‌کنم زمان بدی برای اجرای آن باشد؛ کار مثبت و خوبی است و مجلس باید درباره آن تصمیم بگیرد هرچند سه سال زمان می‌برد تا آنرا اجرا کنیم.

رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه ارزش پولی که چاپ کردیم، ۸۵ درصد ۵۰ تومان، ۱۰ هزار تومانی و ۵۰ هزار تومانی است و نقش پول‌های خرد از بین رفته است، تصریح کرد: به تدریج پول‌های خرد حذف شده است.



* تراکنش بالای ۱۰۰ هزار تومان از ۸ بهمن با رمز پویا انجام می‌شود


وی در خصوص رمز پویا نیز گفت: رمز پویای پیامکی خیلی راحت‌تر است و در بانک‌ها اجرا شده است و از هشتم بهمن ماه، تک تک بانک‌ها ظرف یک هفته به این سامانه پیامکی وصل خواهند شد؛ بنابراین تراکنش بالای ۱۰۰ هزار تومان از ۸ بهمن و در نهایت ۱۵ بهمن دیگر باید با رمز پویا انجام شود.

همتی تصریح کرد: کل فیشینگ صورت گرفته در سال گذشته در مورد ۱۰۰ هزار تومان به پایین، معادل ۱۵۰۰ تومان بوده است؛ فعلاً رمز پویا برای این تراکنش‌ها اجباری نیست، ولی از هشتم بهمن ماه حتما مردم برای تراکنش‌های بالای صد هزار تومان، باید رمز پویا داشته باشند.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان