بازدید 16480
آزادسازی قیمت‌ها و بررسی همخوانی آن با وضعیت کنونی کشور؛

سياسيون با چه تفسيري جامعه را آماده «شوك‌ بنزینی»‌ ديده‌اند!؟/ دولت چه برنامه‌ای برای اقناع افکار عمومی دارد؟

اقدام اخیر دولت حسن روحانی در سه برابر کردن قیمت بنزین ـ که به تأسی از افزایش بی حد و حصر قیمت دلار صورت گرفت ـ تلاش برای آزادسازی قیمت‌ها را به بالاترین اندازه خود رسانده است، در حالی که تحت هیچ عنوان و تحلیلی، این اقدام را نمی‌توان متناسب با سطح درآمد‌های مردم دانست؛ بنابراین، دولت تصمیم به اختصاص یارانه‌ای دیگر به نام یارانه ناشی از افزایش قیمت بنزین به بیش از دو سوم جمعیت کشور...
کد خبر: ۹۳۸۹۹۸
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۷ 22 November 2019

سرانجام تصميم‌گيران پس از سال‌ها مقاومت، به نسخه طرفداران بازار تن دادند و در نهایت در سال 88 و در جریان دولتی که شعارش عدالت و در مقابل نگاه بازار آزاد بود، تصمیم به حذف یارانه اختصاص یافته بر روی کالاها گرفتند که یارانه نقدی به مردم بدهند. در حقیقت این تصمیم براي حل مشكلات اقتصاد ايران گرفته شد تا با نام «هدفمند كردن يارانه‌ها»، راه براي آزادسازي اقتصاد باز شود و توزیع عدالت با گستره متوازن و بهتری صورت گیرد.

به گزارش «تابناک»؛ طرفداران بازار، چه در برنامه اولي كه سال 61 نوشته شد و البته ناكام ماند و چه در برنامه‌هاي اول، دوم و سوم، آزادسازي قيمت‌ها را دنبال كرده‌اند. اين گروه از اقتصادانان ـ كه در رأس‌شان، كساني همچون «مشايخي، نيلي و طبيبيان» که عمدتا جزو گزینه های وزارتخانه های اقتصادی در دولت روحانی بودند یا تحت عنوان تئوری پرداز در این دولت ایفای نقش کردند، قرار دارند ـ به تأسي از تئوري‌هاي ليبرالي، معتقدند اگر قيمت‌ها آزاد شود، الگوي مصرف تغيير كرده، بهره‌وري بالا رفته و سيستم اقتصادي در فرآيندي تدريجي و البته خودكار اصلاح مي‌شود.

در برابر اين گروه، طيفي ديگر از اقتصاددانان، تقدم را به خصوصي‌سازي مي‌دهند. بر اساس تفكر نهادگرايانه آنان، مشكل، ساختار دولتي اقتصاد است كه حتي اگر قيمت‌ها هم آزاد شود، انحصار دولتي، اجازه اصلاح نداده و جز انتقال بار قيمتي به مردم، نتيجه‌اي ديگر عايد نمي‌شود.

سياسيون با چه تفسيري جامعه را آماده «شوك‌ بنزینی»‌ ديده‌اند!؟/ دولت چه برنامه‌ای برای اقناع افکار عمومی دارد؟

از آغاز پيروزي انقلاب اسلامي، «عدالت» دغدغه هميشگي تصميم‌گيران كشور بوده است. آنان ضمن تأكيد بر لزوم پيشرفت اقتصادي، با ديد ترديد به نسخه‌هاي برآمده از آراي ليبراليست‌ها، مانند حذف يارانه، مي‌نگريستند. چرا كه به اعتقادشان، عمل به اين نسخه‌ها آرمان عدالت را مخدوش مي‌كند. البته نزديكي اقتصاددانان نهادگرا به مراكز تصميم‌گيري و القاي «مضرات بي‌شمار» دل‌بستن به راه‌حل طرفداران بازار، در افزايش اين بدبيني بي‌تأثير نبوده است.

در مقابل، نهادگرايان نيز طي اين ساليان، هرگز نتوانسته‌اند مدلي كارا از آرمان «توسعه، همراه با عدالت» ارائه كنند. به عنوان مثال ايده خصوصي‌سازي، كه منتج از تئوري‌هاي نهادگرايانه است و از سال 68، افتان و خيزان در حال اجراست، در هر دوره‌ با معضلاتي بزرگ روبه رو بوده كه حتي سرآمدان اقتصادانان نهادگرا را نيز به اعتراض ناچار كرده است.

هرچند دولت محمود احمدي‌نژاد گسترش «عدالت» را از اولويت‌هاي اصلي خود عنوان مي‌كرد، مجري ايده‌هاي طرفداران بازار شد؛ ايده‌اي كه در سه دهه پیش از اجرای هدفمندی یارانه ها، با مخالفت‌هاي سرسختانه عدالت‌خواهان، امكان ظهور نيافته بود. يا اين اقدام را بايد از سر اضطرار (به دليل شرايط بد اقتصادي و چشم‌انداز نامطلوب آن) بدانيم و يا بپذيريم كه اين دولت، بر خلاف تفسير سی ساله‌اي كه از «عدالت» وجود داشته، به تفسيري جديد از اين مفهوم رسيده بود. حالا این شیب برای آزادسازی قیمت ها در دولت روحانی تندتر شده است.

اقدام اخیر دولت حسن روحانی در سه برابر کردن قیمت بنزین ـ که به تأسی از افزایش بی حد و حصر قیمت دلار صورت گرفت ـ تلاش برای آزادسازی قیمت‌ها را به بالاترین اندازه خود رسانده است، در حالی که تحت هیچ عنوان و تحلیلی، این اقدام را نمی‌توان متناسب با سطح درآمد‌های مردم دانست؛ بنابراین، دولت تصمیم به اختصاص یارانه‌ای دیگر به نام یارانه ناشی از افزایش قیمت بنزین به بیش از دو سوم جمعیت کشور گرفته است تا بتواند از دست رفتن بخشی از قدرت خرید را جبران کند.

اين‌كه اين تفسير چيست و دستيابي به آن را چگونه در برقراري اقتصاد آزاد و تن دادن به توصيه‌هاي طرفداران بازار ديده‌اند، بحثي جداست؛ اما:

  1. چه تغييري در اوضاع جامعه ايراني، در مقايسه با ساليان قبل روي داده كه تصميم‌گيران، بر خلاف گذشته، وقعي به اخطارهاي نهادگرايان نداده و راه را براي اصلاح نظام يارانه‌اي هموار ديده‌اند؟
  2. آيا محيط كسب‌وكار براي فعاليت‌هاي سالم اقتصادي، مهياتر از قبل شده است، كه بتوان به مدد آن به رونق اقتصادي و افزايش درآمد اميدوار بود؟
  3. آيا سياست‌هاي حمايتي كاراتري نسبت به آنچه در برنامه‌هاي پيشين طرفداران بازار توصيه مي‌شد، انديشيده شده، كه اكنون نگراني از وضعيت قشرهای آسيب‌پذير دوره گذار وجود ندارد؟

اقتصاددانان دولت بايد پرسش‌هاي فوق را پاسخ دهند. اما سياسيون در برابر پرسش‌هايي به مراتب حساس‌تر قرار دارند؛

  1. اصلاح درست نظام يارانه، پيش و بيش از هر چيز، همراهي عمومي و محيطي آرام مي‌طلبد. در ايام ملتهب كنوني، كه طرف‌هاي درگير از هر ابزاري براي ضربه زدن به رقيب استفاده مي‌كنند، سياسيون با چه تفسيري از فضاي عمومي كشور، جامعه را آماده دريافت چنين «شوك‌درماني»‌هايي ديده‌اند؟
  2. در نتيجه عملكرد برخي بازيگران عرصه سياسي، اعتماد لااقل بخشي از جامعه نسبت به نهاد دولت پايين آمده است. در چنين فضايي آيا مجريان دولتي برنامه تبليغي مناسبي دارند كه به كمك آن كارآمدي سياست‌هاي حمايتي را به همه گروهاي اجتماعي قبولانده و افكار عمومي، به ويژه قشرهای آسيب‌پذير و محروم را در اجراي اين طرح همراه كنند.

به فرض درستي تفسير جديد از مفهوم عدالت و يا پذيرش ناچاري‌ تصميم‌گيران در اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها، عدم تأمل در پرسش‌هاي آمده، نه‌ تنها اجراي اين طرح را با شكست مواجه مي‌كند، بلكه با بحران‌هايي به مراتب سخت‌تر از آنچه در ماه‌هاي اخير شاهدش بوديم، روبه رو خواهيم شد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۴
در انتظار بررسی: ۲۷
انتشار یافته: ۱۱۱
خداروشکر همیشه در حال اضطرار هستیم!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
دولت حسن روحانی افکار لیبرالی دارد و طرفدار قشر ثروتمند
دولت راه های زیادی داره تا از قشر ثروتمند کشور درامد کسب کنه
گرفتن مالیات از پزشکان و وکلا و صاحبان مسکن خالی و دلالان زمین و خانه و سکه
در کشورهای غربی درامد دولت ها از قشر ثروتمند است به طور مثال در المان پزشکان 60 درصد درامدشون را مالیات می دن
ازاد و نرخ جهانی حساب کردن نرخ بنزین برای ماشین های گرانقیمت
گرفتن پول اب و برق و گاز به قیمت ازاد از مناطق ثروتمند نشین شمال تهران
جلوگیری از رانت های چند صد هزار میلیاردی دلار 4200
مصادره ثروت های هزار میلیاردی رانتخواران و خصوصی سازی ها
تعدیل 50 درصد مدیران کشور و کاهش 50 درصدی حقوق مدیران
جلوگیری از رانتخواری شرکت های دولتی و خصولتی که مرکز فسادن
و...
دیدند یارانه ۴۵ هزار تومانی با این تورم ثابت مونده گفتند چی کنیم بیایید از پول بنزینشون بگیریم و به خودشون بدیم
دولت های عوام فریب
با استخونامون تحريم رو داريم حس ميكنيم، تا كى بايد تحريم باشيم اخه.
جونيمون رفت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
داداش مگه جنس تو بازار نیست که احساس تحریم می کنید؟ جنس در بازار هست ولی به دلیل سیاست غلط دولتهامون روز به روز تورم بیشتری داریم و این باعث کم شدن قدرت خرید مردم شده. عراق که تحریم نیست پس چرا اونا هم مشکل دارن. دلیلش بی کفایتی مسئولان دو کشوره نه تحریم
دو تا شوک به ما زدن، بنزین، و اینترنت!

تکلیف اولی مشخصه، حداقل میدونیم قیمتش چند شده و یک خاکی بر سرمان میزنیم. ولی تکلیف دومی اینترنت در ابهام است، ایا مجدد وصل میشه یا با تغییرات زیاد وصل میشه؟!

یک ضرب المثلی در دوران سربازی هست، دوستانی که رفتن خدمت حتما میدونند، الان یادش افتادم: " تشویق برای یک نفر، تنبیه برای همه...." یعنی حتی اگر یک نفر یا چند نفر اشتباهی مرتکب شدن، همه حتی بیگناهان باید مجازات بشن!!! این شاید در سربازی و پادگان نزدیک به عدالت باشه ولی برای یک جامعه چند ده میلیونی کاملا بر خلاف عدالت است.
حکایت ِما، حکایت اون پدر معتادیه که به خاطر هزینه اعتیادش با وقاحت تمام میره سراغ قلّک بچه اش، یکی نیست بهش بگه خب دوست عزیز این از امروزت، فردا هم فرش زیر پات رو فروختی، پس فردا هم بقیه رو فروختی، روزای بعد رو میخوای چکار کنی؟
یه چیزی دیگه رو گرون می کنن یا یه حادثه درست می کنن اینو یادشون میره
بخدا این مورد بنزین و مخصوصا اینترنت از مواردیه که هرگز نمی بخشمتون... دیگه در تلویزیون نیایید داد بزنید حضور حماسی مردم پای صندوق رای.... چون در این یک هفته خیلی ها رو دیدم که میگفتن شرکت نمیکنن. با مردم مثل برده دارید رفتار میکنید. خودتون بین مردم نیستین نمی فهمید اوضاع رو
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
البته همونایی که به این دولت و مجلس رای دادن همون بهتر که شرکت نکنند
مساله خیلی ساده هست. اینا اصلا هیچی پول نداشتند دیگر نمیتوانستند مملکت رو بچرخونند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
مگه دولتهای دیگه پول نفت دارن که کشورشون را می چرخونن؟ باید سیستم مالیاتی دقیق داشت پول را از پولدارها گرفت و اون را در کشور چرخاند. پول نفت خود بخود باعث ایجاد بیماری هلندی در اقتصاد و تورم میشه. پس باید از اقتصاد حذف بشه.
مگه دولت بی تدبیر ناامید تا الان هم برنامه ای داشته؟
انشا اله
قطع اینترنت چه طرح مزخرفی بود؟ الان با باز شدنش سیل عظیم اطلاعات جابه جا خواهد شد. هم کاربران غافلگیر خواهند شد هم مسئولینی که نخواستن خبرهای این روزا پخش بشه!
دولت.خخخخخ

اقناع افکار عمومی خخخخخخ...

کدوم دولت ؟!
در این مملکت افکار عمومی چه محلی از اعراب دارد،،...
چون مردم ايران مطيعترين مردم جهانند و به بدبختي و تحريم عادت كرده اند !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
به توسری خوردن عادت کرده اند . وضعیت اقتصادی و اشتغال خیلی روی من یکی فشار میاره ولی از یه بابت خوشحالم که تصمیمات عجولانه این دولت تر و خشک رو باهم سوزوند . عده ای که تر بودند و در هر مناسبتی از دولت و اصلاحات طرفداری میکردند الان مثل من شاکی شدند . این مورد که تا قبل از پایان این دوره دولت همین آدمها چوب نادانی شونو خوردند ، کمی بهم آرامش میده .
گرفتار شدیم تابی ، گرفتااااااااااااااااااااار
والا من هرچی روحانی رو نگاه میکنم ب جز اینکه خدمت کنه ب دارندگان زر و زور چیز دیگه‌ای نمیبینم
تحلیل درست آن است که مسئولان آنقدر عرصه را بر خود تنگ دیده اند که حتی خطر سه برابر کردن قیمت بنزین را هم به جان بخرند ،
در واقع بعد از اینکه از تثبیت قیمت بیست هزار تومانی دلار برای جبران کسری بودجه حاصل از تحریم نا امید شده اند ، می خواهند آن بخش از کاهش قیمت دلار در ماههای گذشته را با حربه بنزین جبران کنند و البته همه وعده عدم افزایش قیمت دیگر کالاها تا عید را می دهند که یعنی باید منتظر انفجار قیمت ها در سال 99 باشیم ،
که به دلیل ریسک انتخاب دوباره ترامپ ، بازهم شاهد هجوم سرمایه گذاران برای خرید طلا و دلار برای در امان ماندن از بار تورم خواهیم بود و این چرخه معیوب همچنان ادامه خواهد داشت
دادن هر گونه یارانه مستقیم به جامعه، تورم زاست. این مساله قبلا هم امتحان خود را پس داده و مردود شده است. نگه داشتن اقتصاد به شکل بسته و دولتی،. هم دولت را تضعیف می‌کند و هم ملت را. خصوصی‌سازی هم اگر به همراه آزادی‌های ملزوم خود برای جذب سرمایه‌ی داخلی و خارجی نباشد، طرحی شکست خورده خواهد بود. آنچه باعث شکست خصوصی سازی در کشور شد،. نفوذ برخی نهادها ،عدم آزادی سندیکاها و اصناف جهت دفاع از کارگران و کارمندان، و مشکلات سیاسی‌ای بود که مانع سرمایه‌گذاری افراد سرمایه‌دار گردید. سودجویی بخشی از بدنه دولت هم البته بسیار تاثیرگذار بود.
مگه مردم مهم هستن که قانع بشن یا نه؟!!!!
با سلام.
متاسفانه تمام تحلیل ها خارج از مباحثی است که الان درباره ان صحبت میشود...بهتر است به چند روز قبل از سهمیه بندی مراجعه کنیم که اقای روحانی در سخنرانی از نفروخته شدن نفت و کسری بودجه دولت صحبت نمودن....این شاهکار که انجام شده تنها تامین بخشی از فروش نفت صادراتی می‌باشد که در حدود 700هزار بشکه را تامین کرده پس ......دنبال کسی نگردید همه مسئولان هماهنگ بودند...این بازی خارج از مباحثی است که عامه مردم به دنبالش هستند...
اینترنت چرا وصل نمیشه
هیچ
اینترنت
بنزین بخورد تو فرق سرشون اینترنت رو چرا قطع کردند؟؟؟
مشکل اینجاست که اساسا دولت ها دنبال اصلاح واقعی ساختار اقتصادی نیستند بلکه هر وقت دچار مشکل در درآمدها میشوند فیل شان یاد هندوستان میکند.
اقناع؟ باتوم، گلوله و قطع اینترنت تا به غلط کردن بیفتیم. ایکاش حداقل حیوان بودیم و از این طرز برخورد احساس حقارت نداشتیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
آذری ها یک ضرب المثل دارند که معنی فارسیش این میشه : تا آب گل آلود نشه بعدش زلال نمیشه ( بولانماسا دوورولماز) اگه وضعیت به همون شرایط ادامه پیدا میکرد تا ابد و الیوم باید می سوختیم . خوشبختانه این دولت و آقای روحانی مثل گورباچف ناخواسته منجی خیر می شوند . ممکن هست کمی وضعیت گل آلود شود ولی حتما و حتما بعد از هر گل آلود شدن زلالی خواهد بود .
سوال اصلي از اين دولت ها اين است كه اين گراني ها تا كي ادامه دارد؟!!!!!!
40 سال ديگر براي شماها آيا كافيست؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
شکست این طرح از مقاومتی که علیه ان صورت گرفت و صدماتی که تاکنون زده است از هم اکنون مشخص است.
سه برابر کردن دلار و بنزین برای جبران مخارج آقایان و ازدیاد کارتنخوابها و آشغال جمع کنها و ازدیاد فقرا در حاشیه نشینی شهرها .خود دانید از من گفتن بود گرچه شما عقل کل هستید .
این دولت در مسائل داخلی از دولت نهم و دهم بدتر عمل کرد حقیقتب بگید حزبی نباشیم
قطع اینترنت چه طرح مزخرفی بود؟ الان با باز شدنش سیل عظیم اطلاعات جابه جا خواهد شد. هم کاربران غافلگیر خواهند شد هم مسئولین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
عزیزم ! برای همینه که وصلش نمی کنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
بدون هیچ استراتژی مدون تصمیم میگیرند و به طرف مقابل یاد می دهند که پدآفند مناسب تری برای این مواقع داشته باشد . اینترنت در هر صورت توسط دولت کنترل میشد ولی با این بی فکری شون که اتفاقا خوب هم شد و به جبهه مخالف یاد داد که میشه دشمن رو دور زد بدون بعضی ابزار . عدو سبب خیر شود اگر خدا خواهد .
دلت خوشه
ببخشید عموما مسئولین مردم را گاو شیرده می بینند و باید با حداقل هزینه زنده باشند همه مشکلات از این دیدگاه ناشی می شود
سیاسیون با این تفسیر که هر فشاری را به جامعه منتقل میکنیم و در صورت اعتراض ، با سرکوب شدید و انتساب به بیگانه دهان معترض را میبندیم چنین میکنند .
پاسخ سوال تان به همین سادگی است
کشوری که نه مجلسش نه کارشناساش حساب نمیشن و روی رای سه نفر یه شبه زیر و رو میشه مبتید انتظار بهتر داشت .
گرانی ذره ذره مردم را نابود میکند ! سیستم مکانیزه صندوق فروشگاه ها چی شد! نت مردم که محل کسب و در آمد مردم هست چی شد! نگذارید مردم باور کنند که همه حرف های شما برای بقاء دولت است که روح امام عزیزمان و شهیدانمان از شما آزرده می گردد!
میزان یارانه 45500 تومانی که اوایل اجرا به مردم دادند بر اساس نرخ دلار همان موقع که حدود 1000 تومان بود حدود 44 میلیارد دلار بوده است. این میزان در حال حاضر با دلار 11000 تومانی حدود 4 میلیارد دلار است. طی این سالها درامد دولت نیز از مالیات فراتر از تورم پیشی گرفته. صحبت این است که این اختلاف 40 میلیارد دلاری بازم تبدیل به یارانه پنهان شده یا اینکه در حکمرانی افتضاح اقتصادی این مملکت مستهلک شده.
برداشت پول از جیب ملت تفسیر میخواهد؟؟

هرکجا که دولت پول کم میاره بارش رو سر شونه های ملت همیشه در صحنه میذاره خیلی راحت

به نظر شما آیا ژن های برتر لیاقت بهترین ها رو ندارن ؟؟!! دارن عزیزم دارن خوببببب دارن

این گرانی بنزین صفحه سیاهی بر پیشانی نمایندگان خواهد بود که تاریخ آنرا خواهد نوشت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
خوشبختانه اینبار دولت قدرت زیادی در حمایت از خودی ها رو نداره . فشار تصمیمات دولت اونهارو هم به فشار انداخته . لااقل من تو یه هفته دیدم که خیلی از اونها که به رنگهایی دل بسته بودند بشدت اظهار ندامت میکردند . در کل بعضی ها که چشم و گوش بسته طرفداری میکردند الان سرخورده و گیج مانده اند .
سیاسیون و اگر تفسیر و منطق داشتند که حال که حال و روز مملکت اینطور نمی شد.
بالاخره، بعد از مدت ها یه مطلب جاندار و قابل تامل، در این سایت خوندیم. نباید مردم را ناآگاه تلقی کرد و با شعار و چکش، بر سرشان کوبید. فراموش نکنید که این دولت و سران قوا بودند که قیمت بنزین را بالا بردند و مردم را به خیابان کشاندند. شما چگونه می توانید با القای شعار و فراموشی ناکارآمدی دولت و نهادهای تصمیم گیر، مردمی را که برای یک باک بنزین پراید، باید ۱۲۰۰۰۰ تومان پول بدهند، قانع کنید اعتراض نکنند و فریاد نکشند؟ لعنت به فلان گروه و فلان دشمن، اما این مردم بدبخت، آدم دشمن بودند؟
از تابناک می خوام که جاده صاف کن ظلم نباشند، مردم صدایی ندارند. حرف شون را بیان کنید تا کمتر تراکم صدا و بغض و فریاد شکل بگیره.
همیشه عدالت دغدغه دولتمردان بوده؟!!!
اینم جوک قرن!
پراید مسافرکش، پژو معلمی که حاشیه شهر درس میده، کارگری که میره شهرک‌های صنعتی حاشیه شهرها، با درآمدی حداکثر 2 تومن 60 لیتر بتزین سهمیه ای داره، بقیه اش آزاد باید بزنه. لکسوس و پورشه هم همینقدر. این عدالت شرم آوره. اون کسانی که از ماشین های برند خارجی استفاده می کنند، بنزین هم با قیمت جهانی بزنند. این چه عدالتی است که اونی که ماشین 3 میلیاردی وآله با یه لگن وطنی باید مثل هم پول بنزین بدن؟ چرا هر تصمیمی گرفته میشه فقرا را فقیرتر می کنه؟ مالیات پزشکان را نمی تونید بگیرید، زورتون سر مردم فقیر میرسه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
سر موضوع رو قطع کردن به امید اینکه تنش سالم بمونه . یاد حکایت مرغ تخم طلا افتادم که حرص و ولع باعث شد که مرغ رو سرببرند تا تمام طلاهای داخل شکمش رو بردارند ولی هم تخم طلا زو از دست دادن هم مرغ رو! دقیقا هم خارج از کشور قدرت چانه زنی ندارند و هم اکثریت قاطبه ملت رو از دست دادند . مگر چند درصد مردم بقول شما لکسوس و پورشه سوار میشوند که دولت روی حمایت آنها حساب باز کرده ؟
دولت که نمی تواند یارانه ناکارامد انرژی را حذف کند و اصلاحات اقتصادی ریشه ای کند مناسب تصدی امور کشور بزرگی مثل ایران نیست .در لهستان در یکی دو ماه همه شرکت های دولتی را خصوصی کردند ،شمار زیادی را تعطیل کردند و یک میلیون نفر شغل خود را از دست دادند تا اینکه اقتصادشان در ریل درست قرار گرفت یک دوست لهستانی من می گفت هزینه یک باک بنزین معادل یک ماه حقوق من است اگر این اقایان در انجا در مصدر کار بودند چه می کردند؟
تنها دغدغه سیاسیون شرکت در تئاتر انتخابات و خدمت مادام العمر به ملت شریف ایران است.
واقعا ، هیچی هیچی هیچی
حتی زیر ساخت کارت سوخت آماده هم نیس
گرانی شروع شده است اگه مسئولین خبر ندارند
مردم اونو لمس کرده اند
6 سال وزیر بود با مزخرف خواندن مسکن مهر خیلی شیک به ریش ملت خندید و رفت.
تابناک توام راه افتادی خوب شعار میدیا
اما اقتصاد رو دیگه نمیتونین با شعار جم کنین جانم
کفگیر ته دیگه
مساله اینه که در قانون هدفمندی یارانه ها پیش بینی شده بود تا قیمت بنزین به ۹۰ درصد فوب خلیج فارس برسه که تقریبا قبل از گران شدن دلار به این هدف رسیده بودند و حتی در مقطعی قیمت بنزین داخل بیشتر از فوب خلیج فارس هم بود که مسئولین نیومدند به وعده های خود عمل کنند و قیمت بنزین رو بیارن پایین و برسونند به فوب خلیج فارس. به قولی سر مردم زرنگ بازی کردند. مردم هم خیالشان راحت بود که سالها از گزند افزایش نرخها و تورمهای لجام گسیخته در امان خواهند بود. اما در سال ۹۶ دولت خود خواسته با دستکاری نرخ سودها هدفش سوق دادن سپرده ها به بازارهای موازی مانند دلار بود تا با فروش دلار کسری بودجه را جبران و بدهی خود به بانکها و پیمانکاران را پرداحت نماید که با گران شدن لجام گسیخته دلار که عامل و نرخ گذار پشت صحنه اش خود دولت بود به این هدف رسید. حالا با گران شدن نرخ ارز و بی ارزش شدن پول ملی، نرخ انرژی دوباره با فوب خلیج فارس فاصله گرفته و قاچاق سازمان یافته افزایش یافته است. آیا تاوان بی تدبیری دولت در بی ارزش شدن پول ملی را باید مردم بپردازند؟ آیا دولتی که مدعی حفاظت بی چون و چراواز مرزهاست، چرا جلوی قاچاق را نمیتواند بگبرد؟ سوال اساسی: اگر همین بجای قاچاقچیان ، نیروهای نظامی کشور های همسایه وارد شوند آیا مرزبانان باز قادر به رصد آنها بمانند قاچاقچیان نخواهند بود؟ پس این نشان می دهد که قاچاق نه کار مردم است بلکه کار یکسری افراد نفوذی هستند که بقول حضرت آقا باید مراقب این افراد بود.
چرا دولت؟ تصميمي كه سران يك مملكت بخاطر خالي بودن خزانه ، كه ناشي از سياست هاي غلط 40 ساله است ، چرا فقط بپاي دولت نوشته ميشود....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
چهل سال گذشته نیست . دهه اول انقلاب با وجود جنگ اوضاع کشور داری بهتر از این بود . سه دهه گذشته سیاست مقاومت در هر موردی را پیش گرفته اند . این مقاومت در مقابل فشارهای خارجی و مطالبات داخلی هست . بقول خودشان هر چیزی که ملت و یا خارجی ها از شما بخواهند خلاف است و مقابلش تا دقیقه نود مقاومت کنید . حتی اگر آن چیز درست و عاقلانه هم باشد !
این موضوع تحت چه فکر سیاسی هست که گزینه ها رو کم کنند تا مردم مجبور به پذیرفتن گزینه های مدنظر دولت شوند بعد فریاد بزنند به به ما که گفتیم مردم قبول خواهند کرد!
نمونه بارز قطع اینترنت و جار زدن اینکه شبکه داخلی رکورد زد و پیام رسان های داخلی با استقبال مواجه شدند!
شما آخرین مدل گوشی آیفون را بدید دسته یه بچه دو، ساله با نزدیکترین وسیله دم دستش میزنه رو صفحه تاچش واز رنگ به رنگ شدن صفحه حال میکنه وچشم در چشم اطرافیان منتظر تشویق میدونید چرا؟
مگه مردم مهمن؟؟ ما خوذمونو فقط.یه ابزار میبینیم
اینترنت رو وصل کن هاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااای
آقا جون. همینه که هست

حالمون‌ به هم خورد از بس گفتین بنزین. بنزین

اگر خیلی ناراحتید، سوار اسب و الاغ بشین. بنزین هم نمی خواد.
همه جارو به آتیش کشیدین

آدمی که اینجور وحشی بازی از خودش در بیاره، حتی لیاقت اینکه فاضلاب توی باکش ریخته بشه نداره. چه برسه به بنزین
تفسیر گوسفند بودن ملت
شماها فکر کردین اینجا امریکاست با نظام سرمایه داری ، همون سیستم رو روی سر ملت بی زبون ایران پیاده میکنید با این تفاوت که اونا تورم ندارن ما تورم ۴۰۰ درصدی داریم ...
این دولت با این تصمیم خیلی ها را بد بخت کرد. مردم از سر ناچاری به خیابان ها آمدند و آشوب بپا شد
اقا تلفن و اینترنت آزاد کنن والا از کارو زندگی افتادیم.
بخدا مشکل من وامثال من نان ست وخانه نداشتن وبچه های بیکار وگرانی ست شما اینها رو حل کن اینترنتم مال شما نخواستیم.
متاسفم ، مگر سياسيون بفكر مردم هستند شايد منظورتان نابودي مردم است
زمان احمدی نژاد، 800 میلیارد دلار صادرات نفت داشتیم، که قاچاقچی ها ترتیبش رو دادن! حالا که دیگه پول نفتی در کار نیست، تکلیفمون روشنه!!!
مردم بیچاره شدن اینجور تصمیمهای یک شبه را نگیرین، بابا انصاف داشته باشین مردم تحت فشارند، به جاش سیاستهای غلط را اصلاح کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
پس آقازاده‌ها خرجشون رو از کجا بیارن ؟ سفر اروپا و ماشین گران و ...
این تصمیم روحانی واصلاح طلبان وخانواده لاریجانیها بود . به نظر میاد تنها کسی که به این‌مصوبه رای نداده جناب رییسی بوده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
مردم رو کور فرض میونین شما؟
تابناک جون نکن ، هر چی هم زور بزنی نمیتونی این تصمیم رو فقط به گردن دولت حسن روحانی بندازی .
تاکسی ها وراننده های شخصی کمک یارانه می گیرند وکرایه ها رو هم گرون می کنند خیلی جالب ست.!! کاسه ای بشکند وماستی بریزد.دودش رفت توجیب بیچاره ها و....
تابناک تحلیل هات همه درست ولی تحلیل مردم بسیار ساده ودقیق هست
1 ارزش پول ملی را هر بار یک سوم کاهش می دهند(در زمان دور دوم ریاست جمهوری)
2به بهانه تفاوت قیمت سوخت وقاچاق آن که خود دولت ایجاد کرده قیمت حامل انرژی افزایش میدهند
3پول های فراوان حاصل شده در جهت تقویت گسترش نفوذ منطقه وسازمانهای فرهنگی بدون کارکرد هزینه میگردد البته درصدی از این پول هم از راه مفاسد اقتصادی حیفومیل میشود
درنتیجه هیچ کار عمرانی ورشداقتصادی حاصل نمیشود
این تحلیل عامه مردمه
دولت اگر پاسخگو بود چنين اعمال فجيعي از خود نشان نميداد نتوانترين دولتهاي جمهوري اسلامي دولت روحاني بوده است البته او مقصر نيست مقصر اصلي انتخاب ملت ما است احساسي رفتار كردن بدون توجه به سابقه افراد حاصلي جز اين ندارد به هر حال روحاني مچكريم دولت پاسخش را براي افكار عمومي داد ملت هم جواب را گرفتند
تابناک خودتی زدی به کدوم کوچه؟
با وضعی که پیش اومده واقعا کسی میتونه حرف از اقناع بزنه؟
خیلی از شهرا رسما شدن قبرستان انگار خاک مرده پاشیدی به ملت
این کلید روحانی از اول معلوم بود کلید زندانه
این دولت و مسیولینی که ما می بینم هیچ ارزشی برای مردم قائل نیستند. و هر روز حلقه را بر مردم تنگ تر می کنند...
حالا که شوک بنزینی دادید، چند ماه دیگه منتظر شوک انتخاباتی باشید.
دولت هیچ برانه ای ندارد جز گند زدن
روحانی، خاتمی، احمدی نژاد یا هرکس دیگه بیاد همین آش و همین کاسه است، در خوش بینانه ترین حالت فقط ۲۰ درصد قدرت دست رییس جمهور است ،سیاستهای کلی مشکل دارند و اگر عوض نشه خصوصا دشمنی پرهزینه و مدت دار با آمریکا کمر ملت خواهد شکست، چه تابناک چاپ نکنه و چه به من فحش بدین این یک واقعیته
بدبختمون کردین ، خدا بدبختتون کنه انشاالله
راه دور نروید یک نظر سنجی بگذارید و وضیت و حال
و روز متخصصین جامعه را جویا شوید
این قطعی اینترنت را سطحی نبینید اینترنت فقط کلیپ و پیام دادن و ...نیست فضای رشد و توسعه است...
در ایران لیبرا ملی ،و بازار ملی ،و حتی رانتخوار ،و اختلاسگر ،و دزد ملی نداریم که ثروتهای باد آورده را در داخل کشور برای رونق تولید ،و اقتصاد و رفع معضلات اجتماعی ناشی از عملکردهای خود بکار گیرند ؟ بیشتر این افراد دچار نوعی دلال مسلکی شده اند ،و ثروتهای درون کشور را به ارزهای خارجی تبدیل میکنند و به خارج کشور منتقل میکنند ؟،،افراد بازاری در ایران هستند که دارای دهها میلیارد دلار سرمایه هستند ، اما در مواقع ضروی ،و تنگناهای اقتصادی دولتها در ایران حاضر نیستند که برای مدت محدود اوراق قرضهٔ دولت را با سود حداقلی بخرند ،و یا اینکه خودشان حاضر به رفع مشکلات اقتصادی کشور نیستند ،و اکثرا میخواهند از آب گل آلود ،و فشارهای اقتصادی سود بیشتری ببرند ؟ اگر بازاریان ،و تجار ،و کسبه ،و تولید کنندگان ایران با دولت همراهی بکنند ،و بجای گران کردن اجناس مورد نیاز مردم ، با افزایش تولید ،و بهروری بیشتر قیمتها را اندکی پایین تر عرضه کنند ‌ یقینا مردم نگران معیشت نمیشوند که به خیابانها بیایند ،و اعتراض بکنند ؟ تا لمپنها ،و فرصت طلبها ،و پوپولیستها ،و رقبا بتوانند از موقعیت سؤاستفاده بکنند ؟،، همهٔ مشکلات مردم ناشی از توزیع کنندگان ،و بازاریان ،و تجار ،و کسبه ،و دلالان ،و تولید کنندگان است ؟،،
با تفسیر اینکه همین که هست
هیچ برنامه ای! برای همین است که ملت شدیدا بیمناک هستند چون دولت عرضه و توانایی جلوگیری از تورم افسارگسیخته مجدد رو ندارد
برنامه ??!!
این برنامه هم مثل خیلی از برنامه های دیگه خام و نپخته به مردم تحمیل شد و باز قربانی اول قشر ضعیف و آسیب پذیر در حال و عواقب طولانی مدت. چرا تو این کشور اینقدر ضعف و بی تدبیری هست؟
اینترنت چی شددددددددددددددددددددددددددددددددددددددد
دقیقا همین طوره، همین جمله اخری که نوشتید درسته، در ماه های اینده شاهد بد تر شدن وضعیت هستیم، چون دولت دیگه هیچ اراده ایی برای کنترل قیمت ها نداره چون خودش شروع به گرون کردن مواد اصلی مثل سوخت و حامل های انرژی و نون و .... کرده پس چظور میخواد بازار رو کنترل کنه. از این بدتر اینه که دولت با کسری شدید بودجه همراهه که همه سیاسیا به این طرح چراغ سبز نشون دادن،
در اخر اینو باید بگم که نماینده مجلس یا وزیری یا رییس بانک مرکزی که حقوقشون بالای چند ده میلیون هست،چرا باید بیان خودشون رو بزارن جای مردم بدبختی که حقوقشون به زور ماهی دو تومن میشه، برا کسی که ماهی 100 میلیون حقوقش هست اصلا زیره 100 هزار تومن رقمیه؟؟؟؟؟؟؟
باور بفرمایید یارانه ها نه تنها مشکلی را حل نکرد بلکه مشکلات را افزون‌تر کرد و بی تدبیر ترین پروژه ای بود‌مه توسط دولت احمدی نژاد اجرا گردید و دولت‌های بعد از خود را دچار مشکلات عدیده نمود اما در خصوص افرایش قیمت بنزین نمیدانم چرا همه انگشت ها رو بسوی آقای روحانی هست و سوالات جرا یقه دولت ایشان را می‌گیرد باید آقایان روسای سه قوه پاسخ گو باشند خوبست انصاف هم رعایت بشود این تنها دولت نبوده که تصمیم گرفته
تواين کشور هرکس زیرده میلیون درآمد داشته باشه بایدبره بمیره
مگه رعیت از نظر اربابا حقی دارد که اقناع شود
کرایه اتوبوس های بین شهری گرون شده... تخم مرغ گرون شده... میوه گرون شده... اون چیزهایی که من این چند روزه باهاش درگیر بودم.. وعده ثابت موندن قیمت ها چه زود رنگ باخت
با همون تفسیر سه نفره و نیمه شبی دیگ
خارج از سازوکار قانون اساسی هم بود دیگ

مجلسم که جوری دور خورد که میگن هنوز سر در گم هستند

سه نفر برا هشتاد میلیون نفر تصمیم گرفتن دیگ از این چی بهتر
به بیانی دقیق تر دولت خودزنی کرده است!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۱
نه جانم هر سه رءیس قوا خود زنی سیاسی کردن
اقناع افکار عمومی؟!!!! مگه اصلا افکار عمومی برای دولتمردان مهمه؟!!! فرقی هم نداره کی در راس باشه هر کی میاد فقط به فکر خودشه
آقا چرا یه مرد پیدا نمیشه درباره افزایش قیمت تو این یک هفته گزارش بنویسه
خیار و گوجه‌ای که شده ۱۰تا۱۵ هزار تومن...
قیمت ماشینی که تو بازار چند میلیون رفته روش...
فقط دلخوش به اینین که قیمت روی جلد خوراکیهای بسته بندی هنوز بالا نرفته؟
اونقدر کسری بودجه سنگین است که هر عواقبی را به جان خریدند
ما معلمای مناطق محروم که روزانه باید حدود صد کیلومتر بریم و صد کیلومتر برگردیم، و مثلا یک نفر هم به جای همکارای معلمش که ماشین ندارن ، سرویس برداره، همون هفته ی اول سهمیه اش تمومه و بقیه رو باید آزاد بزنن و براشون خیلی سنگین در میاد در حالی که حقوقشون که زیاد نشده، بماند که سال پیش با سه برابر شدن قیمت ها یعنی تورم سیصد درصدی حداکثر حقوق نزدیک 15 درصد حدودا زیاد شد! و قدرت خرید بسیار کمتر از سال قبل شد و همین قضیه همیشه داره بدتر میشه که بهتر بشه!
جای نگرانی نیست دولت سفارش یه سریال جدید به مهران مدیری داده
والله تواین دوسه روز گذشته از هر بدبختی میپرسم یارانه جدید گرفتین مگه نه اینارو به کدوم 60میلیون دادن خدا میدونه
تا کنون برای انتخاب رییس جمهور ی مخیر شدیم بین بد و بدتر. بد را انتخاب کنیم ِاجازه دهید اینبار مردم خود بین خوب. و خوبتر را انتخاب کنند
منتظرم ببینم چند درصد مردم در انتخابات پیش رو شرکت میکنن؟گرانی،تورم،بیکاری،قطعی اینترنت و... بازم بگم؟
این ملت همین طور باید مشغول باشند، یه روز هسته آیی،
یه روز اتمی، یه روز کسر بودجه، یه روز بنزین، یه روز خاتمی، یه روز احمدی نژاد، یه روز روحانی ، یه روز حقوق نجومی، یه روز دزدی های بیشمار ، یه روز مرگ بر آمریکا
یه روز.....................
سیطریه نهادهایی قدرتمند بر اقتصاد ملی, واردات بی ضابطه ,عدم تمکین مالیاتی بسیاری از نهادهای صاحب نفوذ ,فساد اداری مالی ,رانت و غارت سپرده های مردم از طریق بانک های بدون مجوز موسسات به اصطلاح قرض الحسنه اسلامی ,متعهد کردن دولت با بازپرداخت دیون موسسات نورچشمی ها و درنتیجه چاپ اسکناس برای تامین آن و عدم امنیت سرمایه‌گذاری و تولید
و خروج ثروت ملی و بطور خلاصه فساد , بحران مدیریتی ,ناکارآمدی از علل مهم رکود و تورم است البته تحریم هم تاثیر داشته اما مطمئن باشید تحریم فقط زمان بروز و ظهور عیوب شتاب داده است
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان