بازدید 9754

چرا ترامپ به گفت‌وگو با مقامات ایرانی اصرار دارد؟

مسئله اینجاست که عملکرد سیاست خارجی دولت ترامپ، از تلاش برای براندازی دولت ونزوئلا گرفته تا برنامه خروج از عراق و سوریه و افغانستان و همچنین دستیابی به توافقی جدید با ایران و حتی موضوع کره شمالی، با ناکامی‌های پشت سر هم مواجه شده است.
کد خبر: ۹۲۰۶۳۹
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۹ 28 August 2019

در حالی که ترامپ این روزها به شدت در تلاش است تا پیش از رسیدن به موعد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، دستاوردی در حوزه سیاست خارجی به دست آورد تا از پیروزی خود اطمینان حاصل کند، نتایج نظرسنجی‌ها در ایالات متحده از امکان شکل‌گیری تحولاتی جدید حکایت دارد. در حالی که اخیراً گزارش‌هایی از احتمال جدی شکست ترامپ در برابر دموکرات‌ها منتشر شده بود، در اردوگاه خود دموکرات‌ها نیز یکی از گزینه‌های اصلی در حال از دست دادن جایگاه خود است.

به گزارش «تابناک»به نقل از آزادی، برای نخستین بار از زمان نهایی شدن اسامی نامزدهای حزب دموکرات برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور سابق آمریکا در یک نظرسنجی رتبه اول را از دست داد. این در حالی است که باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اخیراً به طور مستقیم در حمایت از بایدن وارد عرصه شده بود.

بایدن که در تمام هشت سال ریاست جمهوری باراک اوباما معاون رئیس‌جمهور و نفر دوم دولت این کشور بوده، پیش از این در تمامی نظرسنجی‌ها رتبه اول را داشت. طبق نظرسنجی مانموث، برنی سندرز و الیزابت وارن هریک با کسب ۲۰ درصد آرا، بالاتر از بایدن قرار گرفته‌اند و سهم معاون اوباما از این نظرسنجی ۱۹ درصد بوده است. این نظرسنجی از تاریخ ۱۶ آگوست تا ۲۰ آگوست از یک نمونه آماری ۲۹۸ نفر در سراسر آمریکا انجام شده که نامشان را به عنوان رأی‌دهنده دموکرات یا مستقل ثبت کرده‌اند.

این تحول در شرایطی رخ می‌دهد که اخیراً اعلام شد باراک اوباما در کارزار انتخاباتی بایدن فعال شده و حتی با اعضای ارشد ستاد انتخاباتی او دیدار کرده است. به نوشته نیویورک تایمز، رئیس‌جمهور سابق و دموکرات آمریکا علاقه زیادی به کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری جو بایدن نشان داده و ماه گذشته با معاون سابقش شام خورده است.

طبق این گزارش، اوباما قبل از آغاز رسمی کارزار انتخاباتی بایدن، اعضای ارشد ستاد انتخاباتی او را به منزلش در واشنگتن فراخواند تا به او درباره استراتژی‌های رسانه‌ای، ارتباطاتی و دیجیتالی بایدن گزارش بدهند. با این حال، گفته می‌شود اوباما در مبارزات مقدماتی حزب دموکرات از هیچ یک از نامزدها حمایت نمی‌کند؛ زیرا قول داده که در این رقابت بی‌طرف بماند.

از سوی دیگر و فارغ از اینکه چه کسی در میان دموکرات‌ها به عنوان نامزد نهایی انتخاب شود، به نظر می‌رسد اوضاع برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکا چندان بر وفق مراد به پیش نمی‌رود. نتیجه نظرسنجی جدید شبکه «فاکس‌نیوز» نشان می‌دهد که هر چهار نامزد پیشتاز دموکرات توان شکست رئیس‌جمهور کنونی این کشور را دارند.

این نظرسنجی در میان آمریکایی‌های انجام شد که نامشان را به عنوان افراد رأی دهنده در انتخابات ۲۰۲۰ ثبت کرده‌اند. در صورت رقابت ترامپ با بایدن، ۵۰ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی به معاون رئیس‌جمهور سابق این کشور رأی‌ می‌دهند و سهم رئیس‌جمهور کنونی ۳۹ درصد خواهد بود.

طبق داده‌های نظرسنجی فاکس نیوز، سهم ترامپ در رقابت با سندرز، وارن و هریس هم ۳۹ درصد آرا است اما او در رقابت با این سه نفر هم بازنده خواهد بود. میزان حمایت از سندرز در رقابت با ترامپ ۴۸ درصد، میزان حمایت از الیزابت وارن ۴۵ درصد و حمایت از کامالا هریس ۴۶ درصد است.

هم‌راستا با این گزارش‌ها، نظرسنجی جدید خبرگزاری «آسوشیتدپرس» و «مرکز تحقیقات نورک» نیز نشان داد که از هر 10 آمریکایی، 6 نفر از عملکرد ترامپ ناراضی هستند. این نظرسنجی همچنین نشان داد در حالی که برخی از اقدامات اقتصادی ترامپ رضایت دارند، اما در امور دیگر از عملکرد وی راضی نیستند.

بر این اساس، تنها ۳۶ درصد آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ رضایت دارند، اما ۶۲ درصد از عملکرد وی ناراضی هستند. نتایج این نظرسنجی مشترک نشان داد که میزان رضایت‌ عمومی از ترامپ از زمان روی کار آمدن وی به زیر ۳۲ درصد و بالای ۴۲ درصد نرفته و این برای رئیس جمهوری که در دوره نخست ریاستش قرار دارد و در 14 ماه آینده با انتخابات بعدی مواجه خواهد شد، می‌تواند آمار و ارقام بسیار بدی باشد.

شرکت کنندگان در این نظرسنجی از عملکرد ترامپ در امور مهاجرتی، بهداشت، سیاست خارجی و حمل سلاح ناراضی بودند. در این نظرسنجی ۳۶ درصد با سیاست‌های ترامپ در زمینه حمل سلاح موافق و ۶۱ درصد مخالف بودند.

این تحولات و نتایج نظرسنجی‌های مذکور می‌توان تا حدی دلیل تلاش بی‌وقفه ترامپ برای دستیابی به یک موفقیت قابل توجه در عرصه سیاست خارجی، از جمله در موضوع ایران را توضیح دهد. اما مسئله اینجاست که عملکرد سیاست خارجی دولت ترامپ، از تلاش برای براندازی دولت ونزوئلا گرفته تا برنامه خروج از عراق و سوریه و افغانستان و همچنین دستیابی به توافقی جدید با ایران و حتی موضوع کره شمالی، با ناکامی‌های پشت سر هم مواجه شده است.

دونالد ترامپ با شعار «اول آمریکا» و «آمریکا را دوباره با عظمت کنیم» بر آن بود تا ضمن ایجاد تحول در ساختار اقتصاد داخلی و خارجی آمریکا، با ایجاد شغل و بهبود وضعیت اقتصادی در داخل، حمایت مردمی بیشتری برای خود بخرد، اما این هدف نیز به دلیل درگیر شدن آمریکا در جنگ تجاری با چین، اروپا و برخی دیگر از کشورها، در معرض خطر قرار گرفته است. با این حال، همانطور که اشاره شد، رضایت از عملکرد اقتصادی ترامپ همچنان در میان آمریکایی‌ها بالاست و شاید این تنها نکته‌ای باشد که بتواند در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری به وی کمک کند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۰
چون اقتصادش دچار چنان فروپاشی شده که تنها مذاکره نجاتش میدهد
فعلاکه بعضی هابرای ملاقات باترامپ سفرسه چهارساعته به فرانسه میکنند اخرش هم ملاقاتی صورت نمیگیرد!!!
قبلا اصرار داشت
جدیدا که میگه حالا زوده و شرایطش نیست.
از زمانی که فهمیدیم کشور یعنی چه و دنیا از کشورها و ملتهای مختلف تشکیل شده تا یاد داریم استرس اینو داشتیم که آخرش چی میشه
همینطور که بزرگ تر شدیم تو انتخابات ها به حرف صدا سیما گوش میدادیم و سعی میکردیم تو انتخابات شرکت کنیم. همیشه اخبار تنشهای سیاسی دنیا و بویژه کشور خودمون رو پیگیر بودیم و نگران
از اوایل دهه ۸۰ به اینور هر سال استرس مذاکرات رو داشتیم
آخرش سال ۹۴ شد برجام
سال ۹۷ هم برجام رفت رو هوا
دوباره روز از نو روزی از نو
به نظر من این جوش و حرصای ما هیچ فایده ای نداره بجز سوهان اعصاب و روان. باید بیخیال همه چی بشیم و بچسبیم بخودمون و زندگی شخصی خودمون
اگه جنگ هم شد خودشون برن بجنگند
ما اگه جنگ شد باید تا اونجا که میشه از مهلکه فرار کنیم
مثل اتش سوزی مهیب که میگن بهترین کار فراره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۶
بابخش اول حرفت موافقم اما بخش دوم که اگه جنگ شد می خوای اینجا رو ول کنی کجا بری ایران ایرانه و باید از وطن دفاع کرد و هیچ متجاوزی پذیرفته نیست منم جنگ دوست ندارم اما اگه جنگ بشه میرم
ایشون آدم خودبزرگ بینی هستن و میخوان بعدها و یا حتی توی دوره بعد انتخابات از اینها برای شوی تبلیغاتیش استفاده کنه. 4 سال بعد ولی خطرناکه اگه ایشون باشن...
اگه قبل از انتخابات 2020 از این فرصتی که ترامپ فراهم کرده و نرمشی که نشون داره میده استفاده نکنید بعید میدونم بعد از انتخابات دیگه ترامپ چنین لطفی رو بکنه و از این فرصت ها بده. دیگه اون موقع حتی شاید مذاکره رو نفی کنه. اگه الان از این آوانس استفاده کردید که کردید. وگرنه دیگه خدا میدونه چی پیش میاد! در ضمن دلار هم رفت بالا!
امیدوارم که مجددا انتخاب نشه و یک دمکرات عاقل سر کار بیاد
البته با عرض معذرت از دلالانی که منافعشون در انتخاب دوباره این آدم دیوانه و بهم ریختن وضعیت مشعیت مردم و اقتصاد ایرانه (ترامپ های ایرانی)
سکوت میکنم که این سکوت منطقی تره.
رییس جمهوری این چنین برای ایرانم آرزوست
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار