بازدید 34301

افشای استراتژی آمریکا، عربستان و امارات برای تضعیف نقش ایران در عراق / نشست حیدر عبادی در ریاض علیه ایران!

سفیر امارات در عراق در این نامه با اشاره به نقش نجف به عنوان پايتخت شيعيان عراق و مركز حوزه علميه با هدايت آيت الله سيستانی، حضور سعودی در اين شهر را اقدامی استراتژيک قلمداد کرده، زیرا عربستان با استان‌های جنوبی عراق، مرزي طولانی دارد و اين استان‌ها برای رياض عمق استراتژيک محسوب شده و براي امنيت ملی عربستان و كشورهای ديگر خليج بسيار حياتی به شمار می‌آيد.
کد خبر: ۸۴۰۲۰۹
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۳ 06 October 2018

روزنامه لبنانی با انتشار اسناد مکاتبات محرمانه امارات متحده عربی از نشست سه جانبه حيدرالعبادی، نخست وزير پيشين عراق، ماجد القصبی وزير تجارت و سرمايه گذاری عربستان سعودی و ركس تيلرسون، وزير امورخارجه پيشين آمريكا در ریاض پرده برداشت؛ نشستی که پیرامون کاهش نفوذ معنوی ایران در سوریه برگزار و قرار شده با سرمایه گذاری اقتصادی عربستان در عراق، تلاش شود نقش ایران در عراق کمرنگ شود و به قول طرف‌های حاضر، «عراق را از چنگ ایران درآورند!»

به گزارش «تابناک»؛ انتخابات اخیر عراق و روند تشکیل کابینه، یک تقابل سیاسی در منطقه بود و آمریکا تمام تلاش خود را به کار برد تا چهره‌هایی که روابط حسنه‌ای با ایران ندارند و یا خواستار تداوم روابط حسنه ایران و عراق نیستند بر سر کار آیند؛ اما در نهایت صحنه سیاسی عراق به گونه دیگری رقم خورد و گروهی قابل قبول دولت عراق را در اختیار گرفتند. اکنون با پایان این روند سیاسی، برخی تحرکات پشت پرده‌ای که از سال 2017 برای کاهش نفوذ معنوی ایران در عراق وجود داشته، عیان شده است.

افشای استراتژی آمریکا، عربستان و امارات برای تضعیف نقش ایران در عراق / نشست حیدر عبادی در ریاض علیه ایران!

روزنامه لبنانی الاخبار با افشای دو نامه محرمانه ـ که از سفارتخانه امارات در رياض و سفارتخانه این کشور در بغداد درز کرده ـ روندی را که عربستان سعودی و امارات از سال 2017 برای مداخله در امور عراق و تخریب موقعیت ایران در پیش گرفتند، افشا کرده است؛ نامه‌هایی که نشان می‌دهد استراتژی ابوظبی و ریاض در صحنه خاورمیانه کاملاً منطبق بر هم شده و این دو در زمینه مقابله با ایران و افزایش نفوذ همچون برادران دوقلو عمل کرده‌اند.

بر اساس جزئیات نامه اول ـ که 23 اكتبر 2017 در سفارت امارات در ریاض ثبت شده ـ حيدرالعبادی نخست وزير پيشين عراق، ماجد القصبی وزير تجارت و سرمايه گذاری عربستان سعودی و ركس تيلرسون وزير امورخارجه پيشين آمريكا در قالب شورای هماهنگی سعودی ـ عراقی نشستی به میزبانی ریاض داشته‌اند تا استراتژی مشترک‌شان را برای مقابله با ایران تنظیم کنند. در واقع این نامه نشان می‌دهد، حیدر عبادی چگونه سعی کرده بوده با تکیه بر عربستان سعودی و امارات متحده عربی در سپهر سیاسی عراق دوام بیاورد و انگیزه برخی رفتارها و گفتارهای یک سال اخیرش نظیر سخن گفتنش درباره همراهی با تحریم‌های آمریکا را قابل درک می‌نماید.

بر اساس سياستی که عربستان از زمان سپردن پرونده عراق و لبنان به ثامر السبهان در پیش گرفته، اعتمادسازی از طریق سرمایه گذاری گسترده اقتصاد و تضعیف نقش ایران با مخرب خواندنِ نقش ایران در مسیر توسعه اقتصادیِ عراق است. امارات پیش فرض حامی این استراتژی بوده و تيلرسون نیز در نخستين جلسه اين شورا از رويكرد تازه سعودی‌ها حمایت کرده است.

این استراتژی ظاهراً همچنان در حال پیاده سازی است و اعلام آمریکا برای اجرای یک پروژه عمرانی در بصره و بلافاصله تعطیلی کنسولگری آمریکا در بصره با طرح ادعای خطر از جانب ایران، در راستای همین فضای تخریب نقش ایران و معرفی آن به عراقی‌ها، به عنوان عامل مخرب برای اقتصاد عراق است.

با توجه به آنکه گروه‌های شیعه عراق به خصوص پس از شکست داعش جایگاه مردمی ویژه‌ای یافتند و این گروه‌ها مانعی برای پیشبرد استراتژی سیاسی-اقتصادی مورد اشاره است، به نامه كاردار سفارت امارات در رياض سندی ضميمه شده كه نشان می‌دهد عربستان به دنبال مقابله با الحشد الشعبی يا بسيج مردمی عراق است. در همین راستا پایگاه‌های این گروه نظیر موصل به عنوان هدف تعیین شده که در ماه‌های اخیر، محصول این سیاست گذاری را در آشوب‌های موصل شاهد بودیم و اکنون با توجه به این نامه، مجموعه‌ای که زمینه سازیِ حوادث عراق را کرده، عیان شده است.

دومين نامه افشا شده توسط روزنامه الاخبار توسط حسن احمدسليمان الشحی سفیر امارات در بغداد در نوزدهم اكتبر 2017 امضا شده، سفر وزیرامورخارجه و وزیر تجارت سعودی را در راستای استراژی فوق الاشاره و اتفاقی مهم در جهت مقابله با گسترش نفوذ ایران قلمداد کرده و گشايش كنسولگری عربستان در نجف اشرف را رهبری موثر برای ایجاد یک پایگاه علیه ایران ارزیابی نموده است.

سفیر امارات در عراق در این نامه با اشاره به نقش نجف به عنوان پايتخت شيعيان عراق و مركز حوزه علميه با هدايت آيت الله سيستانی، حضور سعودی در اين شهر را اقدامی استراتژيک قلمداد کرده، زیرا عربستان با استان‌های جنوبی عراق مرزي طولانی دارد و اين استان‌ها برای رياض عمق استراتژيک محسوب شده و براي امنيت ملی عربستان و كشورهای ديگر خليج بسيار حياتی به شمار می‌آيد.

سفیر امارات در عراق با طرح این ادعا كه نيروهای سياسی شيعی به ظاهر متمرکز اما در واقعيت پراكنده و غیرمتمرکزند، بر تلاش برای نزدیک شدن به علمای شیعه، جذب برخی جریان‌های شیعه با اختلاف افکنی میان این جریان‌ها و تلاش برای تضعیف پایگاه مردمی ایران در عراق تأکید و نجف را پایگاه مناسب‌تری برای جنگی طولانی مدت با ايران تلقی کرده که می‌تواند زمینه تضعیف موقعیت ایران را در بلندمدت در عراق فراهم سازد.

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۶۰
خليج فارس
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۲۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
ترامپ میزان بیکاری در امریکا را به پایینترین رقم در 50 سال اخیر و تقریبا در عصر مدرن رسانده و عملا اشتغال کامل ایجاد کرده که رمز موفقیت در این رونق اقتصادی کنونی امریکا همان تحریم نفت ایران و افزایش قیمت نفت است. الانم که می بینید همش به اوپک گیر میده مثلا از دیوانگی اوست ولی در واقع نیت اصلی ترامپ افزایش قیمت نفت به 100 دلار در 2019 است ولی همش به اوپک هشدار میده تا چین و اروپا که از مصرف کنندگان بزرگ نفت هستند متوجه نشوند که ترامپ چه اشی برای انها پخته. حالا امریکا بزرگترین تولید کننده نفت و گاز دنیا هست و به همراه نروژ و کانادا و استرالیا و البته عربستان و کویت و امارات و حتی عراق که همگی تولید و سود خالص انها مستقیم و غیر مستقیم در دست شرکتهای امریکایی است بیشترین سود را خواهد برد و در واقع اگر می بینید که بدنبال تحریم نفت ایران است فقط برای خارج کردن نفت ایران به نفع گران شدن نفت در دنیا هست که چین و اروپا متوجه شدند و دارند در برابر این سیاست مقاومت می کنند و اگر می بینید که روسیه هم در ماههای اخیر و از زمان ترامپ با او و امریکا دارد بیشتر همکاری می کند چون این سیاست ترامپ به شدت به نفع روسیه هم که به اندازه امریکا نفت و گاز تولید می کند هست. اگر قیمت نفت نباشد تولید کننده های امریکایی و روسی که هزینه تولید انها بالاست به شدت زیان می کردند و ترامپ هرگز قادر نبود و نخواهد بود که رونق اقتصادی امریکا را تا 2020 حفظ کند و از این راه برنده شدن خود و حزب جمهوریخواه را برای دور دوم سنا و رئیس جمهوری تضمین کند. بنابراین متاسفانه به نفع امریکا و روسیه و عربستان است که صادرات نفت ایران به نفع نفت 100 دلاری از بازار خارج شود و این داستان برای سالها ادامه خواهد داشت چون هنوز ما هشیار نشدیم که از کجا ضربه می خوریم
ای مارمولک .....
تنها راه کم شدت فشار نا امن شدن اماراته..
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
شما کیهان زیاد میخونی؟؟
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
شما هم که گفتی کیهان میخواند! حتما شما هم آمدنیوز میخوانی
مالک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
با جفتتونم نه کیهان بخونین نه آمد نیوز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
خدا رو شکر کیهان خوب حرص بعضیها رو در آورده ! معلومه کارش خیلی درسته .
پرویز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
شماکه گفتی امدنیوزمیخواندحتماشماهم بی بی سی میخوانی
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
امکان نداره که مدیران و مسولین ما به امارات حتی تلنگر بزنند .
چون اکثرا خودشان در دوبی املاک زیادی خریدند و شرکتهای زیادی دارند و اقا زاده هاشون اونجا مشغولند و. ثروتشان را در خطر نمی اندازند .
میرحسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
دقیقا
دنیای امروز جنگله
باس قوی بود و فشار اورد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
شما از آمریکا وصل هستی ، ما که به رسانه های اونوری وصل نیستیم ما همین داخلیارو می خونیم ولی بدون تعصب ، اماراتم نا امن بشه تجارت ایران بیشتر ضربه می بینه
همه به فکر منافع ملی خودشون هستن ولی ما به فکر منافع دیگران!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
ساده انگاری!
علیرضا
| Netherlands |
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
آخه چرا بدون فکر حرف میزنی؟
الان ایران تو عراق و لبنان و ...حضور داره به فکر منافع عراق و لبنان و ...هست و نه خودش ولی عربستان و آمریکا که سعی در دور کردن عراق و ایرانن وبه فکر بیرون کردن ایران و پر کردن جای ایران تو این کشورها هستن به فکر منافع خودشونن؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
میگم از نشست امارات و عربستان با عراق علیه ایران چطوری این نتیجه گیری رو کردی؟
محمد
| Netherlands |
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
ما هم به فکر منافع ملی خودمانیم ولی شماها نمی فهمین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
اصلا معنی منافع ملی و نفوذ ایران را را ذرک میکنی که نظر میدی !!!؟ همین گزارش بالا از توطئه آمریکا و بشکه نفتیهای خلیج فارس برای محدود کردن نفوذ ایران در عراق هر بیسوادی را متوجه عمق نفوذ و منافع ما در کشورهای همجوار دارد ! حالا چطور این چیزا را امثال شما متوجه نمیشی خیلی عجیبه !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
سنگ را به جایی پرت کنید که از آنجا آمده است
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
نفس حضور یا عدم حضور در کشورها عیب محسوب نمی شود . و حتی دخالت صحیح و سازنده نیز می تواند مفید باشد . آنچه در شرایط کنونی مضر است استفاده از ابزارهای فرا قانونی برای پیشبرد اهداف است .
چرا ما نمیتونیم در ال سعود و امارات اختلاف و عمملیات انجام دهیم ولی اونا میتونن
عراق و پاکستان و ترکیه همیشه باید مسایل و حاشیه های داخلی داشته باشند چون برای همسایگانشان خطرناکند.
این همه ایران در عراق پول خرج کرد و این همه شهید داد آخرش هم این، سیاستهاس غلط کمر ایران را شکسته
پاسخ ها
مالک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
برادر الان تل اویوهوا چطوره
محمدباقر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
سلام جناب زم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
بهت پیشنهاد میدم نیاز نیست که تو همه زمینه ها اظهار نظر کنی
چه توقعی از اونا دارین وقتی که شبانه روز مرگ براشون حواله میکنین؟
نکنه توقع دارین با این برخوردها ، با گل و شیرینی بیان استقبالتون؟
بی خیال عريستان وعراق بما چه چه خاكي بر سرشان ميايد ايران بايستي از عراق بيرون بيايد وبفكر ايران ومردش باشد لابد حمله صدام را مسولين فراموش كردند بمب شيمياي كانالهاي قير ووووورا يادتون رفت اي يي مروتها واي فوم اتضالمبن
همان طوری که قبلا گفتم با روالی که این شخص نخست وزیر عراق در پیش گرفته بود در اینده عراق جایی نخواهد داشت و الان اتفاق افتاد
اصلا عراق کلا برای ایران می خواهید چکار کنید.!!؟ اگر زمان جنگ خرمشهر بودید شاید هیچوقت حتی اسم عراق را نمی آوردید. بگذارید این کشورهای عربی با خودشان در گیر باشند
آقا تو این شرایط سخت به دنبال آرامش و نان مردمشه. کار بدیه مگه؟
پاسخ ها
مالک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
د نگرفتی د..آرامش مردمش اگ مهم بود براش دنبال اجرای سیاستای عربستان کدحامی داعشه بود نمیرفت،
ویراستار محترم! پاراگراف ماقبل آخر عبارت “[فارس]” بعدا از خلیج اضافه شود لطفا.
پاسخ ها
ایدین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
بی خیال داداش .تابناک خودش عمدا فارس رو حذفیده...
متاسفانه منافع ملی مردم ایران فدای کشورهایی می شود که در طول تاریخ به مردم ایران رحم نکردند
خلیج فارس باید بگی
کشور عربی هیچ موقع با ما ایرانی رابطه خوبی نداشتند و ندارند . امیدوارم بیدار باشیم
تقریبا ده ساله تابناک رو دنبال میکنم، حتی یک بارم هیچ کامنتی از من نزاشتین، نکنه من عامل آمریکا هستم خودم خبر ندارم
این العبادی نمک نشناس از زمانی که سر کار آمد به عراق مردم کشورش خیانت کرد با راه دادن به دشمنشان آمریکا که از کشورشان فرار کردن اما این آنها را باز از راه دیگر و محترمانه راه داد و کلی نیرو و پایگاه در عراق زدن و از طرفی همین حامی درجه یک داعش و عامل اشغال عراق بوسیله داعش و خسارات سنگینی که به عراق نحمیل شد یعنی عربستان را با حماقت تمام به عراق راه داد ! این یادش ررفته که چطور همین امریکائیها داخل آدم هم حسابش نمیکنند و زمان اباما جلوی چشم رسانهها چطور تحقیر شد ! نوکری برای سلمان و اون اماراتی چه دست آوردی داشته جز مسخره شدن و تحقیر بوسیله ترامپ که این بی خاصیت دنباله رو آنها شده .
با این حکایت ها پس تکلیف بصیرت و دشمن شناسی چی میشه. سالهاست از جنگ گذشته و غرامت جنگ را پی گیری نکردیم و دار و ندار کشور را هم صرف عراق کردیم. لطفا با ما مردم بگید چی شد دشمن شناسی؟
این حیدر از اولش هم مشخص بود اهل لگد زدنه همیشه به کارهاش شک داشتم. عجب دنیاییه واقعا.
خلیج فارس,. کمی دقت کن عمو.
عربستان روبایدگوشمالی داد
روزنامه لبنانی منبعتون خبر نداره اسم این خلیج، خلیج فارسه؟ اگه اون نمی فهمه شما که می فهمید، نمی فهمید؟!
برخی عراقی ها نمک نشناسی را در حد کمال بلدند
جانم ایران،کور بشه هر کس نمی تونه سرزمین کوروش رو ببینه.
باید ایران میذاشت، برخی شهرهای عراق گرفتار داعش میشدن تا میفهمیدن دنیا دست کیه
پاسخ ها
پرویز
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
جنایتکارکه نیستیم
اين هم کشور دوست و برادر
متاسفانه برخی سیاستمداران عراقی بی چشم رو هستند و آدمهای صادقی نیستند.کشوری که امامان مارا اذیت کردند و کشتن قابل اعتماد نیستند.
۱- چه زمانی مسؤلین قبول خواهند کرد که عرب هرگز غیر عرب را دوست نخواهد شمرد تا جیب داری رفیقتم عربستان پولدارتر وعرب پس ایران جایی نخواهد داشت۲-وقتی ما تنها به روسیه وچین غیر قابل اعتماد کنیم در اینده بقیه حتی این دوکشور اگر با امریکا نزدیک شدند میرن پی کارشان مانند رآی شورای امنیت در گذشته
چرا اینقدر یاس و ناامیدی می پاشید ودر هر کاری نظر می دید ، والان الان و بعدا هم بعدا هرکی باما دشمنی کرد دشمنی می کنیم وهر کی دوستی کرد ، دوستی می کنیم ، آدمهای جنگ افروز و خائن در همه کشور ها در همه جا نابود می شه العبادی مثل افراد خائن کشور ما مگر ما کم داریم ، در بالاترین مقام مگر بنی صدر یادتان رفته ، اینها عددی نیستند مهم ملت و رهبریست ، مگر رییس دولت نهم ودهم را نمی بینی خودش و زده به اون راه هر کاری می خواد می کنه
خود عربستان هم نباید به اعراب اعتماد کند .
خداوند قصص قرانی که یاداور تاریخ است را برای عبرت انسان قرار داده است، اگر به 50 سال قبل برگردیم میبینیم که در خاور میانه فقط دو کشور وجود دارند که از نظر استراتژیک پناسیل شبه ابرقدرت شدن را دارند، ایران و عراق و کشورهای عربی و از قضا هردو این کشورها در صدر قدرت نظامی هستند و گاها از نظر تعداد سلاحها، عراق بر ایران برتری دارند، بعد از انقلاب اولین گام در واقع حذف ایران توسط عراق نبود بلکه تضعیف عراق و ایران تواما برای حفظ سلطه اسراییل بود که هر دو کشوری رشید در جنگ بوده اند و اصولا در صدر اسلام نیز عراق در جنگها همه کاره بوده و عربستان محلی از اعراب نبوده است که با مقاومت دور از انتظار ایران و عدم امکان سرکوب ایران، طرح نابودی عراق با حمله ساختگی به کویت اجرا شد و عراق به خاکستر سیاه نشست.
با وجود ایران یک عنصر مقاوم در برابرش ضروری است و ان کشور فقط میتواند ترکیه یا عراق باشد که ترکیه مانند ماهیگیری رند عملکرده و با دور ماندن از جریانات با تجربه تجزیه عثمانی بعد جنگ جهانی هم از روسیه، هم از امریکا، هم از اروپا و هم از اسراییل سهم بی طرفی خود را دریافت کرده و میکند.
حال فقط عراقست که میماند و اگر ایران غفلت کند اینبار عراقی را در برابر خود خواهد دید که نه مثل سایر اعراب بزدل است و نه فاقد نیروی خوشفکر نظامی، اگر یادتان باشد در جنگ ایران و عراق قدرت لجستیک عراق بسیار بیشتر از ما بود در حالیکه ما از فناوریهای امریکایی استفاده میکردیم و اگر نبود عنایت خدا و نیروی بسیج و سپاه که به کمک ارتش ایران امد، قهرا ارتش عراق بر نیروی ارتش چیرگی پیدا میکرد و قبل از اینکه ارتش ساختار بعد از انقلاب خود را بازسازی کند ما علارغم برتری هوایی و دریایی بدون مقاومت زمینی مناسب و درخور به نابودی میکشید.
لذا ما باید تا زمانیکه رقابت بینپایران و عراق فی ذاته وجود دارد عراق را در کنار خود داشته باشیم و از حضور دولت غیر شیعی با تفکرات غیر شیعی جلوگیری کنیم وگرنه دشمنی عراق با ما برای ما بسیار گران تمام خواهد شد، برای همین انریکا عراق را به همه اعراب ترجیح میدهد و ما هم باید عراق در اولویت استراتژی هم پیمانانمان باشد
بحث عرب و غیر عرب نیست تمام کشورها برنامه ها و روابط شون بر اساس منافع شون است هر جا نفع بیشتر حرکت و تمایل به آن سمت بیشترهمین چند روز پیش دیدید بن سلمان بخاطر مردمش چگونه موضوع توهین ترامپ را به اختلافات خانوادگی تعبیر کرد چرا که اهداف بلند مدت دارد نه رفتار احساسی
فریاااااااااااااااااااااااااااد
چرا سازمان بنادر و دریانوردی بندرامام پذیرفته شدگان نهایی آزمون فراگیر 96 را بعد از گذراندن و قبولی در تمامی مراحل کتبی، حضوری، مصاحبه، پزشکی، اخذ مدارک و ..... دعوت به کار نمی کند
چند سال باید بگذرد؟
تابناکجان خلیج!!!! شما دیگر چرا
خلیج همیشه فارس
هزینه های گذاشته شده در عراق به ملکوت اعلا پیوست
با سلام و وقت بخیر
با اینکه نخست وزیر و رییس جمهور عراق عوض شدند ولی عقیده آنها مثل عقیده العبادی هست و هر چه قدر هم با کشورهای عربی مشکل داشته باشند بازهم تعصب خود را به ایران نمی دهند این را تاریخ نشون داده است چرا که عربها خود را برادر می دانند و اختلاف در بین برادر اتفاق میافته. در هر صورت به نظر من فارغ از تصمیمات احساسی به فکر منافع خود باشیم منابع و منافع مملکت خویش را در اختیار بیگانگان گذاشتن جرم نابخشودنی هست و کشور عراق که می بایست مبلغ 1300 میلیارد دلار را از بابت حمله به ایران باید پرداخت کند و نیازی به بخشش نیست چرا که نزدیک به 28 سال نتوانستیم غرامت را از عراق بگیریم در حالیکه کشور کویت با اینکه کشور عربی هست ولی غرامت چند صد میلیونی را گرفت وزیر محترم امور خارجه شماها در برابر خانواده محترم شهدا جانبازان و ایثارگران مسئولید و مماشات در این زمینه به هیچ روی قابل توجیه نیست
ما نیز باید بر اساس منافع ملی روابط خارجیمان را تدوین کنیم و هیچ کشوری را دوست و یا دشمن مادامالعمر نپنداریم و به هیچ کشوری اعتماد مطلق نکنیم.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر