بازدید 24451
گزارش میدانی «تابناک» از پشت پرده بازار ارز تهران؛

اسکناس دلار و مشتری قیمت را تعیین می‌کند / تخصیص 10 درصد حجم ارز نیما با ارز کاغذی، بازار را آرام می‌کند / یک بانک شریان اصلی معامله ارز / صرافی‌ها عملاً دلار نمی‌فروشند

اکنون حجم معاملات، قیمت را تعیین نمی‌کند، بلکه میزان نیاز بازار به ارز کاغذی و قاعده عرضه و تقاضا تعیین کننده است. متأسفانه رئیس بانک مرکزی هیچ گاه درباره میزان توزیع ارز کاغذی سخنی به میان نمی‌آورد، حال آنکه مشکل آنجاست... اگر بانک مرکزی در فرآیندی با نظارت بالا، معادل 10درصد از ارزی که در قالب سامانه نیما به واردکنندگان تخصیص داده بود را در قالب اسکانس در بازار ارز می‌کرد، امروز وضعیت قیمت‌ها به گونه دیگری بود.
کد خبر: ۸۳۷۷۴۰
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۸ 27 September 2018

بررسی میدانی بازار ارز نشان می‌دهد، سه عامل عدم تأمین ارز کاغذی برای پوشش مصرف حداقلیِ بازار، مشتریانی که حاضرند برای ارز هر رقمی را پرداخت کنند و ارزش انتظاری بالاتر از قیمت‌های کنونی که در کف بازار حس می‌شود، سمت و سوی نمودار ارز را تعیین می‌کند.

به گزارش «تابناک»؛ «...بانک مرکزی بر بازار ارز نظارت می کند و روند کاهنده نرخ ارز در بازار شروع شده است...» این خبری بود که عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی پس از حضور در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در هفده شهریور اعلام کرد. اکنون که نزدیک به سه هفته از این قول متولی بازار پولی کشور می‌گذرد، سخن او که در زمان بیان تصویر می‌شد مضارع اخباری است، برای دنبال کنندگان بازار ارز نه ماضی بعید بلکه حکم ماضی ابعد را یافته است، چون سرعت رشد قیمت ارز در دوره همتی شتابان‌تر از دوره ولی‌الله سیف است.

ارزیابی بازار توسط متخصصان اقتصادی و از پشت میز تا حدودی می‌تواند متکی بر تجربه و علم باشد؛ اما واقعیت امر آن است که مسئولان بازار برای درک فرآیندی که منجر به چنین افزایش شدیدی شده، کافی است سری به بازار بزنند تا به درک بهتری نسبت به آنچه در حال وقوع است، دست یابند. خبرنگار «تابناک» با حضور در بازار ارز به بررسی وضعیت و فرآیندی که طی می‌شود تا دلار افزایش یابد، پرداخت.

اسکناس دلار و مشتری قیمت را تعیین می‌کند / تخصیص ده درصد حجم ارز نیما با ارز کاغذی، بازار را آرام می‌کند / یک بانک شریان اصلی معامله ارز / صرافی‌ها عملاً دلار نمی‌فروشند

کمبود ارز کاغذی در بازار با یک اشتباه بزرگ

برای درک وضعیت دلار، باید سری به میدان فردوسی زد؛ جایی که دلالان نبض بازار را در اختیار دارند، ولی قیمت را نه آنها، بلکه مشتری تعیین می‌کند. در ضلع جهانی میدان فردوسی تا چهارراه استانبول، سیل دلال‌ها دیده می‌شود. عمده خریداران طالب‌های رقم‌های پایین 300 تا 2000 دلار هستند که البته با شرایط کنونی بازار ارز، ارزش ریالی چشمگیری یافته است. بسیاری از دلال‌ها حتی دلار ندارند و خریدار را به فروشنده وصل می‌کنند و درصدشان را می‌گیرند. در گفت و گو با چند دلال آنها مدعی بودند که از امارات و افغانستان ارز به میزان گذشته، وارد ایران نمی‌شود و به همین دلیل، ارز کمی در بازار وجود دارد.

یک فروشنده با 2700 دلار به یکی از دلال‌ها مراجعه می‌کند. دلال چند خریدار که منتظر خرید دلار از او بوده‌اند، به فروشنده وصل می‌کند و همگی به سراغ دستگاه کارت‌خوان می‌روند تا کارت بکشند. با وجود آنکه تصور می‌شد همتی به اشتباه سیف پی برده و اجازه می‌دهد بخش مجاز بازار قیمت ارز را تعیین کند، او عرضه ارز توسط صرافی‌ها را محدود به یک جدول مشخص کرد و بدین ترتیب صرافی‌ها اجازه فروش ارز آزاد و مدیریت بازار را ندارند.

در عین حال صرافی‌ها به گروه‌های مذکور نیز ارز کافی نمی‌فروشند و این گروه‌ها نیز سراغ دلال‌ها را می‌گیرند. یکی از صرافان با خبرنگار «تابناک» که ناشناس حاضر شده به عنوان مشتری برخورد می‌کند و مدعی می‌شود، ارز کافی به دست صرافی‌ها نمی‌رسد. البته دلال‌هایی که کنار صرافی‌ها حضور دارند، نظر دیگری داشته و معتقدند صرافی‌ها ارز دارند، ولی عرضه نمی‌کنند. یکی از دلال‌ها می‌گوید: «چرا باید ارز بفروشند؟ همین که کرکره را پایین بکشند و خانه بخوابند، بیشتر سود می‌کنند»؛ استدلالش دور از منطق نیست.

عبدالناصر همتی دوم مهر در جمع خبرنگاران گفت: «بیش از 80 درصد ارز کالای صادراتیِ وارد شده از طریق شرکتهای پتروشیمی بوده که امیدواریم بقیه صادرکنندگان هم با در نظر گرفتن نیاز کشور در این باره اقدام کنند. از ابتدای امسال تاکنون نزدیک به 4 میلیارد دلار ارز به این شیوه وارد سامانه نیما شده که نزدیک به 3.8 دهم میلیارد دلار آن در یک ماه و نیم گذشته محقق شده است.» این واقعیت را باید در کنار وضعیت خیابان فردوسی گذاشت که اکنون حجم معاملات قیمت را تعیین نمی‌کند، بلکه میزان نیاز بازار به ارز کاغذی و قاعده عرضه و تقاضا تعیین کننده است. رئیس بانک مرکزی متأسفانه هیچ گاه درباره میزان توزیع ارز کاغذی سخنی به میان نمی‌آورد، حال آنکه مشکل آنجاست.

اگر بانک مرکزی در فرآیندی با نظارت بالا، معادل 10 درصد از ارزی که در قالب سامانه نیما به واردکنندگان تخصیص داده بود را در قالب اسکانس در بازار ارز می‌کرد، امروز وضعیت قیمت‌ها به گونه دیگری بود. در واقع رفع نیازهای خرد کف بازار، می‌توانست و اکنون نیز می‌تواند شرایط را به کلی تغییر دهد. نه واردکنندگان کلان سراغ ارز کاغذی می‌روند و نه خریداران خرد سراغ حواله ارزی را می‌گیرند اما تعیین کننده ی بازار در این شرایط، خریداران خرد شده‌اند.

شوک قیمتی، محصول پیشی گرفتن خریدار از دلال

شاید تا اینجا تصور شود صرفاً دلال‌ها قیمت را بالا می‌برند اما این تحلیل چندان دقیق نیست. در بازار ارز رسم این است که وقتی به دلال مراجعه می‌شود، مشتری با دلال چانه می‌زند که رقم کمتری از دیگر دلال‌ها شنیده و دلال‌ها نیز معمولاً زیر بار نمی‌روند. وقتی هر دلار در میدان فردوسی 15650 تومان توسط دلال‌ها قیمت گذاری شده بود، مشتریان پرتعدادی برای خریدهای خرد مراجعه می‌کردند که بدون چانه زدن بلافاصله پرداخت و خرید می‌کردند. دلال‌ها که می‌دیدند مردم حاضرند به هر قیمتی دلار را خریداری کنند، با هر رفت و برگشت 100 تومان به قیمت دلار اضافه می‌کردند و بدین ترتیب قیمت دلار ظرف چند ساعت به 16000 رسید.

به تعبیر دیگر در بازار کنونی، خریدار از دلال پیشی گرفته و گاهی در روند فروش دلار، با افزایش قیمت خریدار بدون هیچ اعتراضی رقم افزایش یافته را پرداخت می‌کند تا دلار را به دست آورد. در بازار آزاد ارز دو گروه خریدار عمده وجود داشتند. دسته اول با هدف حفظ ارزش سرمایه‌شان به سمت بازار ارز آمده بودند و تصور می‌کردند ریال یخی است که در حال آب شدن است و به همین دلیل زیر بار هر قیمتی می‌رفتند و هر دلالی ارز داشت، مشتری‌اش بودند. در ادبیات مشتری گروه، آثار جنگ روانی آمریکا شنیده می‌شود و از 13 آبان سخن به میان می‌آورند. این نشان می‌دهد در این زمینه از سوی دستگاه‌های مسئول به ویژه تلویزیون بد عمل شده و نتوانسته‌اند در این جنگ روانی، فضای افکارعمومی را که معاون آن مدعی‌ است 80 درصد ایرانی‌ها مخاطبش هستند، مدیریت کند.

گروه دیگر به قصد مصرف برای سفرهای خارجی و نظایر اینها به خرید ارز آزاد مبادرت می‌کردند. با یکی از مشتریان گروه دوم در حالی منتظر نوبتش در بانک بود تا پول را به حساب دلال بریزد و ارز را بخرد، سر صحبت را بازکردم و پرسیدم: چرا ارز مسافرتی خریداری نکرده است؟ این مسافر گفت: «صرافی‌ها ارز مسافرتی نمی‌دهد. برای ارز مسافرتی بانک هم باید صبح بیایید و در نهایت به همان چند نفر اول می رسد. گاهی ارز صرافی فرودگاه هم تمام شده و می‌گوید باید صبر کنید تا ارز تأمین کنیم و ممکن است از پرواز جا بمانید. به همین دلیل قیدش را زدم و از اینجا خریدم.»

تا زمانی که برای ارز کاغذی مشتری باشد و مشتری در مقابل هر قیمتی «نه» نگوید، قیمت ارز می‌تواند بالا رود و تجربه در دولت‌ها و سال‌های مختلف نشان داده برخورد با دلا‌ل‌ها که کثرتشان محصول نود فرآیندهای قانونی عرضه آزاد در صرافی‌ها است، تأثیری نخواهد داشت و صرفاً قیمت گذاری و معامله ارز را همچون ماه‌های پایانی دوره سیف، زیرزمینی و غیرقابل رصد و مدیریت می‌سازد. احتمالاً اگر فرآیندهای قانونی باشد و مشتری ـ به ویژه از نوع مصرف کننده ـ این احساس را داشته باشد که هر زمان مراجعه کند، توان خرید ارز را خواهد داشت، ولع کنونی تا حدودی تقلیل خواهد یافت.

تغییر مدل پرداخت با عابر بانک یک بانک و ساتنا

اگر قبلاً سری به بازار ارز زده باشد، دلال‌هایی را می‌دیدید که یک دستگاه پوز دارند و کارت خریدار را می‌کشند. با توجه به آنکه قیمت ارز به لحظه تغییر می‌کند و رقم پوز روز بعد به حساب صاحبِ پوز می‌آید، دلال‌ها از دستگاه پوز استفاده نمی‌کنند. با توجه به آنکه دلال به دنبال خرید و فروش به لحظه است، عمده معاملات از طریق کارت به کارت با استفاده از عابربانک یکی از بانک‌هایی صورت می‌پذیرد که ظاهراً سقف کارت به کارتِ آن نامحدود است. میزان استفاده از عابربانک این بانک در میدان فردوسی اینقدر زیاد است که به صورت چشمی می‌توان این کثرت را حس کرد.

اگر یکی از طرفین، کارت این بانک را نداشته باشد، بانک‌ها میزبان دو طرف معامله است تا از طریق سامانه ساتنا وجه ریالی به سرعت از حساب خریدار به حساب فروشنده منتقل شد. در بعضی شعب بانک در میدان فردوسی، دلال‌ها به این شکل به نقل و انتقال می‌پردازند. البته خبرنگار «تابناک» به طور مشخص برخورد یکی از کارمندان با یکی از دلال‌ها را مشاهده و تهدید کرد حراست بانک به واسطه معامله دلال در محیط بانک با او برخورد می‌کند؛ اما به هر حال کارمندان بانک نمی‌توانند مانع از انتقال وجه از حساب مشتری شوند و در نهایت معامله انجام می‌شود.

قاعدتاً یکی از روش‌های کنترل خرید و فروش مکرر ارز برای افزایش قیمت صوری، می‌تواند کند کردن فرآیند نقل و انتقال پول باشد. می‌توان سقف ساتنای شعب را پایین نگه داشت و به بانک‌ها ابلاغ کرد که چک بین بانکی به جای ساتنا استفاده کنند که فرآیند انتقال پول را طولانی‌تر می‌کند. همچنین اگر سقف نقل و انتقال کارت به کارت درون بانکی برای اغلب بانک‌ها محدود است، این الزام برای همه بانک‌ها در نظر گرفته شود و یک بانک با عبور از این سقف، بستر سوداگری نشود.

مدیریت سوداگری در بازار و جلوگیری از کنترل افزایش قیمت در لحظه از همین نقطه آغاز می‌شود؛ اما قبل از آن باید به نیاز بازار برای ارز کاغذی توجه کرد؛ نیازی که نسبت به کل اقتصاد ایران اندک است، ولی سرنوشت کل اقتصاد و بازار پولی ایران را مشخص می‌کند.

ارزش انتظاری دلار، محصول چیست؟

یکی از مهم‌ترین دلایل روانی افزایش قیمت ارز، ارزش انتظاری دلار است؛ هم در میان دلال‌ها و هم در میان خریداران ارز، این تصور وجود دارد که ارزش دلاری بیش از رقم کنونی است؛ بنابراین، حاضرند بدون چانه زدن از دلال ارز خریداری کنند، چراکه انتظار افزایشی را دارند که می‌تواند ارزش نقدینگی آنها را کاهش دهد. به تعبیر بهتر این روزها، «دلار» و «یورو» بیش از آنکه به عنوان ارز و پول رایج مورد توجه قرار گیرد، به عنوان «کالای سرمایه‌ای» جا افتاده است.

باید از متولیان امر پرسید ارزش انتظاری دلار که در بازار در قالب ارقام غریب و تخیلی مطرح می‌شود، محصول چیست؟ چرا مسئولان نتوانسته‌اند افکارعمومی را توجیه کنند که دست کم عموم مردم به سادگی بتوانند قیمت واقعی ارز را بر اساس روش‌های مرسوم محاسبه کنند و ارز را گران‌تر از قیمت واقعی خریداری نکنند و چه زمان قرار است چنین تدابیری در مقابل جنگ اقتصادی آمریکا با ایران در دستور کار قرار گیرد؟

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۶۸
هیچ تلاشی نمیتونه این غول سرکش رو مهار کنه.زندگیها نابود شد برادر جان
پاسخ ها
ناشناس
| Italy |
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۵
تابناک اگه مثبت و منفی رامثل قبل نکنی دیگه رغبتی برای خوندن مطالب و نظرات وجود نداره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۵
همی شما هایی هستید که اقتصاد را در این وضع گرفتار کردند و با افکار نه نمی شود و غیره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
مثبت و منفی را مثل قبل برگردان این دوست عزیز راست میگویید دیگر رغبتی برای خواندن وجود ندارد
ناشناس
| Thailand |
۰۴:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
تابناک جداً از سانسور خود داری بکن

با برداشتن منفی و مثبت عملا نشان می دهی که نمی خواهی مردم و مسئولانِ ناکارامد از میل، نظر و اراده همدیگر یا مردم آگاه شوند
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
خرید و فروش دلار و یورو صرفا
بایستی تنها بین مصرف کننده واقعی و صرافی انجام شود و خرده دلالان بایستی در این مسیر حذف شوند. دولت بایستی نیاز مصرف کننده را بهر طریق تامین کند .امیدی به بخش خصولتی و خصوصی نداشته باشید و فقط بانک مرکزی ضامن حفظ ارزش پول ملی است
ناشناس
| Germany |
۰۰:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۷
تابناک اگه مثبت و منفی رامثل قبل نکنی دیگه رغبتی برای خوندن مطالب و نظرات وجود نداره
بنده پیشنهادم رو عرض میکنم، دولت باید گزینه جایگزین ارائه کند، لزومی نداره حتما دلار باشد، میتواند طلا باشد. مثلا در مقابل فروش نفت، شمش های خام طلا وارد کند، و در قطعات کوچک به بازار عرضه کند. یا بهتر از آن به مردم سپرده طلا عرضه کند و آنهایی که نقدینگی دارند تا سقف معینی(نه به صورت نامحدود) بتوانند طلا در بانک سپرده گذاری کنند.

پول کاغذی کشورها حتی اگر کشور صاحب آن پول قدرت اقتصادی باشد، ارزش ذاتی ندارد و میتواند مشمول تورم و یا بحران های غیر قابل پیشبینی شود، اما طلا ارزش ذاتی دارد، این ارزش از چند هزار سال پیش تا امروز باقیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۵
صد در صد بااین پیشنهاد موافقم در خیلی از کشورها مثل هند برای کاهش نقدینگی از عرضه طلا به مردم بجای پول رسمی استفاده می شود چرا ما اینکار را نکنیم
ناشناسغ
| France |
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۵
نگفتی که اگر مسئولین خواستند خزانه خالی شده در اثر کمکهای بی حد و حصر به دیگران را پرکنند چه طوری یک شبه دارایی مردم را به یک پنجم یا یک دهم برسانند و کسری بودجه های خود تعریف .شده ی آنها را جبران کند . آخه به قول شما طلا دارای ارزش ذاتیست.
به هر حال دوست گرامی این فکر شما برای وقتی است که مسئولین بصورت جدی دنبال حفظ دارایی مردم و کشور باشند نه اینجا که بعد از سلسله سریالها ی اختلاص و رانت خوری های کشور فلج کن ،گرانی های عمدی در اثر ندانم کاریها به مردم تحمیل میشود.هر چند که نگاه شما به موضوع اقتصاد امروز نگاهی نشدنی و فانتزی است ولی به هر حال این نگاه فانتزی هم باید با چارچوبهای ما همخوانی داشته باشد یا نه ؟
ناشناس
| United Arab Emirates |
۰۰:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
معامله طلا یک ماه قبل تحریم شده
نفت را به چین 5 دلار زیر قیمت عربستان بفروشید ولی نقد پول را از چین تحویل بگیرید. هر پالایشگاه یا واسطه نفتی اگر تخفیف بگیرد باور کنید یکجا همه 2 میلیون بشکه نفت روزانه ایران را میخرد، امریکا هم هیچ غلطی نمیتواند بکند. این تجارت بین ایران و چین و کشورهای مشابه است. فقط باید به آنها انگیزه داد. در صورت لزوم از اوپک هم میتوان خارج شد. چرا باید خودمان را محدود به قوانین اوپک کنیم که در شرایط سخت هرگز به ایران کمک نکرده؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۵
فک میکنی نمیفروشن؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
آمریکا که تا حالا خیلی غلط ها کرده ، سری به فردوسی بزن و یا یک کیلو گوجه بخر یا دنبال یک جفت تایر کامیونی به قیمت 15-16 میلیون بگرد تا بفهمید
ناشناس
| France |
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
شما فکر میکنی چین ارتباط اقتصادی با امریکا رو فدای ایران میکنه باید نااگاه باشیم این تصور رو بکنیم
هرکس دلار خرید برد
متعجبم...چطور شما ارزش جهانی ارز ایران یعنی ریال را در نظر نمیگیرید؟؟؟ فاکتور هایی که موثر در ارزش یک ارز هستند را در نظر نمیگیرید؟؟؟ فقط سر در برف فرو کرده و فکر میکنید مشکل در عرضه و تقاضا و دلال بازی است؟
دو ماه دیگه آرزو میکنیم کاش دلار بشه دوباره 16 تومن بخریم.
روبل روسیه وارد کشور کنید. بهتر از دلاره
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
روسو فیل یعنی عاشق روسیه
مرد حسابی این هم شد حرف یک کم فکر کن
ارز را عرضه وروزی 100 ریال پایینتر عرضه کنند در عرض دو هفته دیگه نه کسی ارز میخرد و همچنین همه فروشنده میشوند.ارزها از پستو و زیر بالش هجوم میاورند برای فروش.اگه واقعا دولت وبانک مرکزی صداقت دارند این راه حلش است.
این تحلیلهای آبکی چیه؟
وقتی در بانک مرکزی عده ای به عمد کار شکنی میکنند و عربستان و امارات با عواملشون بازار سکه و طلا و ارز رو متلاطم میکنند و آمریکا هم تحریمها رو شروع میکنه و صدا و سیما با گزارش از ترخیص کالاها از کشتی بدتر مردم رو مطمعن میکنه که حتما خبرایی هست خب نتیجه اش دلار بیست هزار تومنیه دیگه
مردم اعتماد خودشون به دولت از دست دادن که تجلی آن در نرخ دلار ظهور پیدا کرده است
آقا جان تا کی می شود این طور ادامه داد تازه الان زمانی است که نفت فروش رفته و پول اش وجود دارد فقط نمی توان به داخل کشور آورد تا چند وقت دیگر حتی ارزی وجود ندارد که بشود کاغذی یا غیر کاغذی اش را به داخل آورد! ایران کشوری نیست که بتواند به افغانستانی که خود به کمک بین المللی وابسته است تکیه کند
الان جوری شده هم صادرات هم واردات قاچاقش به صرفه تره خخخ
شما بگو ارزش واقعی ارز چقدره
یکی از دلایل اصلی افزایش روزانه قیمت دلار بدون تردید شیطنت آل سعود و شیوخ امارات است. این وهابی های لعنتی افرادی را در داخل ایران اجیر کرده اند و به اندازه کافی سرمایه در اختیار آنها قرار داده اند تا بتوانند به هر قیمتی دلار را بخرند و سپس با قیمت بالاتر آن را به فروش برسانند و بدین ترتیب اقتصاد ایران را نابود و مقدمات تجزیه و سپس اشغال قسمت های تجزیه شده را عملی کنند. مسئولان این مملکت هم که در خواب خرگوشی بسر می برد و فقط به شعار دادن (برخورد با مفسدان اقتصادی) اکتفا می کند. اما اخطار به ملت ایران: مردم عزیز ایران باور کنید بطور نا خواسته و با قرار گرفتن در این چرخه ، خودمان به روند نابودی مملکت کمک می کنیم. و اما بدانید که اگر عربستان ، امارات ، اسرائیل و آمریکا موفق شدند برنامه خوذ را پیاده کنند همان خواهند کرد که چندی پیش با لیبی و عراق کردند. پس به هوش باشید.
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۵
شما که میگفتید آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند ؟ حالا نه تنها اون بلکه امارات فسقلی هم داره بیچاره میکنه ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
شما هم عده ای را در عربستان و امارات اجیر کن تا دلار بخرند و همین وضع را انجا بوجود بیاورند . بیشتر مشکل کشور ما توهم توطئه است ، توطئه هست ولی نه دیگر به این غلظت . وقتی مدیر کل قبلی بانک مرکزی ممنوع الخروج میشه یعنی یک جای کار خودمان اشکال دارد .
زی
ناشناس
| Netherlands |
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
اگر برخی از مردم بصورت غیر عمدی تو این چرخه قرار گرفتن، پس اون مسئولینی که چندهزارساله میلیارد اختلاس می‌کننند
. عمدی است
واقعا کی بیشتر ضربه به این مملکت میزنه اختلاس گرهای درشت داخلی یا عوامل دشمن
رضا
| France |
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
اخوی عربستان و امارات ریال از کجا می اورند؟کافی است که مسیر گردش نقدینگی را سد کنید تا ریالی برای خرید دلار نباشد ظرف یک هفته قیمت ارز نصف می شود کاری که دولت ارژانتین کرد
دولت بازی خطرناکی رو با دلار شروع کرده ؟! با این وضعیت اعصاب و روان جامعه نابود میشه ؟! سیب زمینی شده کیلو ۷ تومن ؟!
تنها چیزی که در مملکت به چشم می آید ،ناتوانی مسئولان است که حتی نمی تواند ارزش پول ملی خود را حفظ کند و مردم بیچاره ایی که حیران و نگران نظاره گر وضع هستند و منتظر ناجی که از این وضع نجاتشان دهد.
دشمن ما همین جاست دروغ میگن آمریکاست.
کاری نداره بگید خرید فروش ارز غیر قانونی هرکی دلار داره خائن به کشور قیمتش مفت میشه ولی خب دولت 25 درصد بیشتر درامد دشاته تبدیل به ریال کرد این دولت ترکوند هم بدهی هارا داد هم بانک الان خوشحان دمش گرم چرا باید استعفا بده بهتر از این نمیشد دست توی جیب ملت کنی اخه این دست دیگه بردار بسه
خبرنگار تابناک ..خودتو خسته کردی .. چیز مهمی هم نگفتی .. یعنی وقی قیمت بازار فاصله زیادی با پیش بینی رئیس بانک مرکزی داره .. و سه برابر هم بیشتر شده.. یعنی کار از دست بزرگان هم در رفته ..
بازار آزاد ظاهرا سه درصد است ولیکن همین سه درصد بر روی تمامی کالاها تاثیر دارد مثلا رب گوچه فرنگی از 6 تومان به 18 هزار تومان رسیده چون اکثر رب ها از کشور خارج میشود
فرض کنید در آبان ماه یعنی یکماه دیگه انتخابات ریاست جمهوری با فرض این که رئیس جمهور فعلی امکان انتخاب مجدد داشته باشد یا انتخابات نمایندگان مجلس باشه به نظر شما باز هم وضعیت به همین منوال می بود؟
سوریه با 7 سال جنگ داخلی اینقدر پولش بی ارزش نشده افغانستان که نفت ندارد و دائما با طالبان در جنگ است اینگونه پولشان سقوط آزاد نداشته است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
سوریه چیزی به اسم اقتصاد نداره . هرکی تونسته فرار کرده مونده یک مقدار خرابه و باکمکهای ایران و روسیه سرپا هست .
رضا
| France |
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
چون حجم و جریان نقدینگی را کنترل می کنند
اگر قراراست این وضع ادامه داشته باشد فقط باید نیروی قهریه وانقلابی بازار را کنترل کند اقتصاد ازاد درایران به وضع کنونی قابل اجرا نیست لااقل مرزها را برای خروج کالا بیشتر کنترل کنند .بسیار جدی تر .
ینی مسئولین نمیدونن این چیزارو؟
قضیه اینقدر که شما میگید پیچیده نیست! دولت پول فروش نفت را مال خودش میدونه و الان هم به خاطر تحریمها یا به دلیل آزادسازی اقتصاد حاضر نیست آن را به بازار تزریق کند و تامین نیاز بازار را به گردن صادرکنندگان انداخته و آنها هم حاضر نیستند ولار را باقیمت پایین در داخل بفروشند! دولت به راحتی میتونه این وضعیت را تغییر بده ولی چون به نفعش هست که قیمت ارز بالا باشه کاری نمیکنه و حتی جلوی پایین آمدن قیمتها را هم میگیرده.
اوضاع فعلی نتیجه بی عرضگی مسوولان اقتصادی است
من فکر میکنم دولت بهتر است بجای عرضه دلار در بازار مثل دوره قبل آن هم فقط با سررسیدهای ۱۸ماهه به بالا اقدام به پیش فروش سکه باز هم با همان قیمت ۱۵۰۰تا دو میلیون تومان کند و این طرح را اصلا متوقف نکند چون به هر حال فقط با این روش نیاز به تزریق فوری ارز یا طلا نیست و اینکه واقعا اگر هجوم مردم نسبت ارز کم شود بازار دارای ثبات خواهد شد شاید این پیشنهاد مسخره بیاد ولی واقعیت این است که پول مردم هم سرمایه ملی هست و مردم سالم خود نیز بزرگترین سرمایه هستند.
اتفاقاتی که در بازار دلار ایران می افتد دقیقا شبیه تمامی مواردی است که کشور امریکا قبل از حمله به یک کشور انجام می دهد.
اول کشور مورد نظر را به تلاطم می اندازد
احتمالا مردم را به همدیگر از بین می برد.
یک عده را به جان عده دیگر می اندازد و بعد که شرایط مهیا شد حمله می کند.
در جند اینده به دلیل بی اعتمادی دیگر کسی از جنگ به مانند قبل حمایت نمی کند
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۲:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
کاملا با نظر شما مخالفم
هر اتفاقی در حال حاضر رخ میدهد ریشه داخلی دارد. غرب بدون هیچ هزینه ای فعلا فقط نظاره گر است.
راهکارش افرایش نرخ بهره بانکی و دادن پول دلار به صراف است وسلام
درسوریه چندین سال است خریدوفروش دلار دربازار توسط دلال ویاکسبه جرم است بشکلی که کسبه جرات ندارند به کسی بادلارجنس بفروشند
خیلی ها می گن دولت با این گرونی داره کسری هاش رو جبران می کنه شریک دزد و رفیق قافله که اگه این باشه الفاتحه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
مسولین دارن کسری بودجه و پول مردمی که در مووسسات سپرده کرده بودند و عده ای خوردند و رفتند کانادا را از جیب ملت میده
ناشناس
| Thailand |
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۶
کدام کسری هایش را، دولت هیچ کسری ندارد
با سلام دیروز سر راهم در مسیر سراب به تبریز به مزرعه ای که سیب زمینی کاشته بودند یب رسیدم و خریدار یک گونی سیب زمینی شدم صاخب مزرعه گفت فروشی نداریم اینها را می بریم مرز کیلویی 7000 تومان می فروشیم
با مواقثت دولت و خروج مایختاج اولیه مردم جهت تامین دلار مورد نیاز مملکت امیدی برای مردم باقی نمی ماند ااااا
ماشا اله چقدر اقتصاد دان بیکار داریم درجه دکترا کمه براشون
به همین تجزیه و تحلیلها گوش دادم وقتی دلار پنج تومان بود نخریدم الان افسوس اون دوران را میخورم .
خوب اگه مشتري و دلار بازار رو مي چرخونه خوب وزارت اقتصاد و بانك مركزي رو تعطيل كنيد پولش رو بديد به مردم
با اين بيكاري هر كي توانست روزي ١٠٠٠ دلار بخرد فردايش حالا نه دو روز بعدش حداقل ٢٠٠ تومان رويش رفته يعني ٢٠٠ هزار تومان سود ! خدا بده بركت .
مشکل نبود دلار کافی نیست شما اگر روزانه صد ها هزار دلار هم به بازار تشنه بریزید باز هم سیر نمی شود. باید دلیل تشنگی بازار رو رفع کنید این کویری که دولت ساخته دولتی که مدیر میلیاردی داره هزینه دولت زیاد است چند سال تلاش کرد سود سپرده بانکی رو با دادن امار های کذب تورم، زیاد تر ازتورم جلوه بده و باعث خروج انبوه خورده سرمایه ها از بانک ها شد و این سرمایه های کوچ ولی انبوه باعث التهاب بازار شد و ترس روانی تحریم ها باعث متورم تر شدن وضعیت شد متاسفانه عدم نظارت بر بازار و گران فروشی های بی مورد به بهانه افزایش قیمت دلار ان هم در صورتی که هنوز کالا های موجود در بازار مربوط به دوران دلار سه هزار تومن بود این پیام عمومی را به مردم داد که پول ملی ما بی ارزش شده و در حال سقوط است و مردم هم با وحشت به بازار ها ریختن و شروع به اعتکار هر چیزی کردن از جمله دلار برای درست کردن این وضعیت باید قیمت ها رو کنترل کنید تا مردم‌ ترس شان بریزد..،
دولت از گرانی ارز در بازار سود کلان میبرد، در غیر اینصورت بهتر از هر کس دیگری راه کنترل آن را بلد هستند،
اگر سیستم مالیاتی درست بود وضع اینطور نمیشد
ارزش واقعی دلار برای امروز 100 هزار تومنه ...

ممنونم
من هیچ مطلبی رو ازتابناک نمی خوانم تا اینکه مثبت ومنفی رو فعال کنه
از ماست که بر ماست
اگر دولت بخشی از حقوق کارمندان را با اسکناس ارزی پرداخت کنه بازار کاذب نرخ ارز خواهد شکست
چون این ارزها در نهایت یا به صرافی ها می روند یا عطش عده ای را می خواباند و یا در حساب های ارزی ذخیره و به چرخه باز می گردد.
در هر دولتی زمانی برای افزایش صادرات و هدایت سپرده ها سود بانکی رو پایین آوردند،همین شد،به علت تورم دوره احمدی نژاد فکر کنید،این کار اشتباه است و بود،در کشورهایی مثل آلمان که قدرت جذب نقدینگی در تولید را دارد ،افزایش نقدینگی یک نعمت است ،ولی در کشور ما که را تولید بسته است یا عده ای بستند حتی تولید بدون وام ،آخرش همین میشود،با این تصمیمات بانک مرکزی مشکل حل بشو نیست،در ضمن الان که قدرت خرید آن ۱۵۰۰ هزار میلیارد نقدینگی به یک سوم کاهش پیدا کرده،فقط صفر بیهوده دارد،تنها راه را که بعضیها میدانند ولی نمیخواهند عملی شود ،بازگشت به همان سود بانکی قبل است،این تنها راه است،آقای روحانی هم در ابتدا همین کار رو کرد،در انتها عرض شود چهار صفر به مرور باید برداشته شود،چون ارزش نقدینگی طی سالها بشدت پایین آمد،والسلام تابناک لطفا چاپ بفرمایید
اگر دولت واقعا خودش در این آشفته بازار نقشی ندارد، مانند همه جای دنیا، برای خرید ارز مالیات تعیین کند. به راحتی همه چیز کنترل میشود.
دوستان عزیزی که دلار با قیمت 170000 ریال می خرند به شدت زیان می کنند، حساب دو دو تا چهار تا است. امروز قیمت طلا در بازارهای جهانی حدود 41.729 دلار برای هر گرم است و در بازار ایران (با تمام گرانی های موجود و غیر قابل باور) 4920000 ریال. با یک حساب سر انگشتی قیمت دلار حدود 117900 ریال یا به عبارتی دیگر 11790 تومان خواهد بود!!!!!!!!!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار