بازدید 371989
۷

عرق کردن زیاد نشانه چیست و چگونه آن را برطرف کنیم؟

عرق کردن می‌تواند ناشی از یک واکنش عاطفی مانند اضطراب، یک مریضی، یا یک فعالیت بدنی که در گزارش زیر به آن می‌پردازیم باشد.
کد خبر: ۹۸۰۴۷۵
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۳ 25 May 2020

 

به گزارش تابناک، عوامل متعددی بر میزان تعریق شما تاثیر می‌گذارند، اما در ابتدا، باید در وهله اول درک کنید که چرا عرق می‌کنید؟ عرق کردن، روند طبیعی بدن برای خنک کردن خودش است. عرق می‌تواند ناشی از یک واکنش عاطفی مانند اضطراب، یک مریضی، یا یک فعالیت بدنی که در ادامه به آن می‌پردازیم باشد.

عرق کردن زیاد نشانه چیست؟

اختلال هیپرهیدروز شرایطی است که منجر به تعریق بیش از حد می‌شود. این تعریق می‌تواند در شرایط غیرمعمول، مانند آب و هوای خنک‌تر یا اصلاً بدون هیچ گونه محرک رخ دهد. همچنین می‌تواند ناشی از سایر شرایط پزشکی مانند یائسگی یا پرکاری تیروئید باشد.

هیپرهیدروز می‌تواند ناراحت کننده باشد. با این حال، چندین گزینه درمانی می‌تواند کمی تسکین دهد.

علت عرق کردن زیاد:

عرق کردن یک واکنش طبیعی به شرایط خاص مانند هوای گرم، فعالیت بدنی، استرس و احساس ترس یا عصبانیت است. با وجود هیپرهیدروز، بیش از حد معمول عرق می‌کنید بدون هیچ دلیل مشخص. علت اصلی بستگی به این دارد که کدام نوع هیپرهیدروز دارید.

هیپرهیدروز کانونی اولیه:

عرق کردن عمدتا در پا‌ها، دست‌ها، صورت، سر و زیر بغل اتفاق می‌افتد. معمولاً از کودکی شروع می‌شود. ۳۰ تا ۵۰ درصد افراد مبتلا به این نوع، سابقه خانوادگی تعریق بیش از حد دارند.

هیپرهیدروز کانونی ثانویه

هیپرهیدروز ثانویه تعریق ناشی از یک وضعیت پزشکی یا به عنوان یک عارضه جانبی برخی از دارو‌های خاص است. عموماً در بزرگسالی شروع می‌شود. با این نوع، شما ممکن است در تمام بدن یا فقط در یک منطقه عرق کنید. ممکن است هنگام خواب نیز عرق کنید.

شرایطی که می‌تواند باعث این نوع شود شامل موارد زیر است:

بیماری قلبی

سرطان

اختلالات غده آدرنال

سکته مغزی

پرکاری تیروئید

یائسگی

آسیب‌های نخاعی

بیماری ریه

بیماری پارکینسون

بیماری‌های عفونی مانند سل یا HIV

چندین نوع داروی بدون نسخه و با نسخه می‌توانند باعث هیپرهیدروز نیز شوند. در بسیاری موارد، عرق کردن یک عارضه جانبی نادر است که بیشتر افراد آن را تجربه نمی‌کنند. با این وجود، تعریق بیش از حد یک عارضه جانبی برخی دارو‌ها مانند:

desipramined (نورپرامین)

نورتریپتیلین

protriptyline

افرادی که پیلوکارپین را برای خشکی دهان یا روی به عنوان یک مکمل غذایی معدنی مصرف می‌کنند نیز می‌توانند عرق کردن بیش از حد را تجربه کنند.

علائم تعریق بیش از حد:

علائم تعریق بیش از حد شامل موارد زیر است:

تعریق بیش از حد که حداقل به مدت شش ماه بدون دلیل مشخص رخ داده است

عرق که در هر دو طرف بدن شما تقریباً به همان مقدار اتفاق می‌افتد

حداقل یک بار در هفته تعریق بیش از حد دارید

تعریق که در فعالیت‌های روزانه شما (مانند کار یا روابط) تداخل دارد

تعریق بیش از حد که از زمانی که شما جوانتر از ۲۵ سال بود آغاز شد

در خواب شما عرق نمی‌کند

سابقه خانوادگی هیپرهیدروز

این عوامل ممکن است نشانگر ابتلا به هیپرهیدروز کانونی اولیه باشد. برای تشخیص دقیق‌تر باید به پزشک مراجعه کنید.

عرق کردن بیش از حد در یک منطقه ممکن است نشانگر هیپرهیدروز ثانویه باشد. مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی آن را بفهمد.

برخی شرایط مرتبط با تعریق بیش از حد می‌تواند جدی باشد. حتماً در صورت بروز علائم غیرمعمول دیگر همراه با تعریق، به پزشک اطلاع دهید.

گزینه‌های درمانی برای تعریق بیش از حد:

چندین گزینه درمانی برای تعریق زیاد وجود دارد.

ضد عرق تخصصی:

پزشک ممکن است یک ضد عرق حاوی کلرید آلومینیوم تجویز کند. این ضد عرق قوی‌تر از مواردی است که در داروخانه‌ها در دسترس است و اغلب برای درمان موارد خفیف هیپرهیدروز استفاده می‌شود.

یونتوفورزیس:

در این روش از دستگاهی استفاده می‌شود که جریان‌های الکتریکی سطح پایین را در حالی که شما در آب غوطه ور هستید، فراهم می‌کند. جریان‌ها اغلب به دست، پا‌ها یا زیر بغل شما تحویل داده می‌شوند تا به طور موقت غدد عرق شما را مسدود کنند.

دارو‌های آنتی کولینرژیک:

دارو‌های آنتی کولینرژیک می‌توانند از تعریق عمومی استفاده کنند. این دارو‌ها مانند گلیکوپیرولات (رابینول) مانع از کار استیل کولین می‌شوند. استیل کولین یک ماده شیمیایی است که بدن شما تولید می‌کند و به تحریک غدد عرق شما کمک می‌کند.

این دارو‌ها حدود دو هفته کار می‌کنند و ممکن است باعث عوارض جانبی مانند یبوست و سرگیجه شوند.

بوتاکس:

ممکن است از تزریق بوتاکس برای درمان هایفیریدروز شدید استفاده شود. آن‌ها اعصاب تحریک کننده غدد عرق شما را مسدود می‌کنند. معمولاً قبل از شروع درمان، به چندین تزریق نیاز دارید.

عمل جراحی:

اگر فقط در زیر بغل تعریق دارید، ممکن است عمل جراحی بتواند شرایط شما را درمان کند. یک روش شامل از بین بردن غدد عرق در زیر بغل است. گزینه دیگر جراحی سمپاتکتومی توراسیک است. این شامل جداسازی اعصاب منتقل شده به غدد عرق شما می‌شود.

درمان‌های خانگی

همچنین می‌توانید با کاهش موارد زیر، عرق را کاهش دهید:

استفاده از ضد عرق‌های بدون نسخه بر روی منطقه آسیب دیده

برای خلاص شدن از باکتری‌ها روزانه حمام کنید

پوشیدن کفش و جوراب ساخته شده از مواد طبیعی

اجازه دهید پا‌های شما نفس بکشد

جوراب‌های خود را مرتباً عوض کنید

منبع: بیتوته

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۷
سلام من سرم خیلی عرق میکنه موقع خوابیدن بالش کلا خییس میشه چکار کنم تشکر
پسر 16ساله ای هستم که خیلی عرق میکنم وقتایی که بیرونم لباسم خبس خیس میشه لباس روش نمیتونم بپوشم آخه پیداس که چقد خیس شده نمیدونم این مشکل چجوری حل کنم
ممنون.
من درگرمای بیشتر ازپنج درجه ودرجمعیت بیشترازسه نفرعرق میکنم واین عرق هم بسیارزیاداست
با سلام
من تعریق بسیار زیادی در ناحیه کف دست و زیر بغل و کف پا داشتم که بسیار سخت بودو همه زندگی مرا تحت تاثیر قرار داده بود و من نزد دکترهای زیادی ازجمله فوق تخصص غدد، فوق تخصص پوست،روان پزشک، روانشناس و دکتر عمومی رفتم و به ناحیه زیر بغل و کف دست بوتاکس تزریق کردم که با توجه به درد شدید نتیجه ای نداشت و طب گیاهی را تجربه کردم که فایده نداشت ویون درمانی انجام دادم با دستگاه یونتوفورزیس که تاثیر کمی داشت و حتی عمل جراحی سمپاتیک تومی توراسیک انجام دادم که بعد از چن ماه دومرتبه تعریق من برگشت به حالت اول اما یک درمان بسیار عالی و کاربردی این بیماری هایپرهیدروزیس دارد که خواهش میکنم هر کسی این مریضی را دارد اورا راهنمایی کنید که مانند من اینقدر زجر نکشد و آن درمان ساده نوشیدن قهوه اسپرسو است که کافئین نسبتابالایی داشته باشد بهمین راحتی خواهش میکنم کسانی که این بیماری را دارند آنرا تجربه کنند که من بسیار راضی هستم ...
با تشکر
سلام دکتر جان من در خانه خوابیدنی شب عرق می کنم تو مو قع کار زیاد عرق می کنم کار م کپسول اکسیزن جا به جا کردن است چند سال است تو کار کم نه عرق نمی کنم
زیاد عرق میکنم روزی شاید۲۰بار هم بیشتر داروی روماتیسم مفاصل استفاده میکنم به ربط دارن
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان
آخرین اخبار