بازدید 2820

دستور شورای امنیت ملی عراق برای بازداشت مسدودکنندگان مسیرها و تعطیلی ادارات

رماندهی عملیات بغداد در بیانیه‌ای از تلاش‌های مشارکت‌کنندگان در تظاهرات مسالمت‌آمیز که نیروهای امنیتی را در باز کردن مسیرها و ممانعت از بستن آنها کمک کردند، قدردانی کرد.
کد خبر: ۹۵۳۲۹۳
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۸ 21 January 2020

فرماندهی عملیات بغداد امروز (دوشنبه) با اعلام اینکه تمامی مسیرهای مسدود شده توسط برخی گروه‌ها را با کمک تظاهرکنندگان مسالمت‌جو باز کرده، تاکید کرد: نیروهای امنیتی تمام مسیرها در بغداد را که گروه‌های خشونت‌طلب قصد بستن آنها را داشتند، باز کردند. این در حالی است که اخباری مطرح است مبنی بر اینکه تحصن کنندگان در شهر ناصریه مرکز استان ذی‌قار موضوع اعلام این استان به عنوان پایتخت موقت کشور، تشکیل دولت در میان تظاهرکنندگان و بسته شدن راه‌ها در اکثر استان‌های مرکزی و جنوبی عراق را بررسی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سومریه نیوز، فرماندهی عملیات بغداد در بیانیه‌ای از تلاش‌های مشارکت‌کنندگان در تظاهرات مسالمت‌آمیز که نیروهای امنیتی را در باز کردن مسیرها و ممانعت از بستن آنها کمک کردند، قدردانی کرد.

فرماندهی عملیات بغداد همچنین پایبندی خود را به دستورات عادل عبدالمهدی، نخست وزیر موقت و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق اعلام کرد و نسبت به هرگونه برخورد و درگیری با نیروهای امنیتی و تلاش برای ایجاد خشونت هشدار داد.

فرماندهی عملیات بغداد در بیانیه خود آورده است: ما در حمایت از تظاهرکنندگان مسالمت‌جو و تامین امنیت میادین اصلی تظاهرات در بغداد (میدان التحریر) و مناطق اطراف آن به دستورات فرمانده کل نیروهای مسلح عراق پایبند خواهیم بود.

فرماندهی عملیات بغداد تاکید کرد: از تظاهرکنندگان مسالمت‌جو می‌خواهیم از هرگونه درگیری با نیروهای امنیتی اجتناب کرده و از گروه‌هایی که درصدد ایجاد خشونت و اغتشاش در میدان تظاهرات هستند، ممانعت به عمل آورند.

همراستا با این بیانیه،‌ عبدالکریم خلف، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق امروز تاکید کرد: شورای امنیت ملی نیروهای امنیتی را در خصوص بازداشت کسانی که اقدام به بستن مسیرها و تعطیلی ادارات می‌کنند، موظف کرده است.

خلف به خبرگزاری رسمی عراق گفت: شورای امنیت ملی از تظاهرکنندگان می‌خواهد در میادین تظاهرات که امنیت آنها تامین شده، باقی بمانند و به مسیرها وارد نشده و راه‌ها را بند نیاورند تا بازداشت نشوند.

این در حالی است که تظاهرکنندگان از شب گذشته تا صبح امروز به تحصن در میادین تظاهرات در بغداد ادامه داده و برخی مسیرها همچنان به دلیل اعتراض‌ها بسته‌اند.

نیروهای امنیتی عراق نیز گروهی از افراد را که قصد داشتند مسیر پایین پل اتوبان محمد القاسم در بغداد را ببندند، بازداشت کردند. در بیانیه فرماندهی عملیات بغداد آمده است: گروهی ناقض قانون راس ساعت هشت و نیم صبح به وقت محلی قصد داشتند مسیر پایین پل ۶۰۰ روی اتوبان محمد القاسم را در منطقه الصلیخ ببندند که بازداشت شدند.

یک منبع امنیتی نیز گفت:‌ نیروهای امنیتی توانستند شب گذشته برخی مسیرهای مسدود از جمله اتوبان محمد القاسم، الشعله، الغزالیه‌، میدان عدن و دروازه بغداد از سمت کاظمین را باز کنند.

تعدادی از مناطق بغداد به خصوص میدان الطیران و چهارراه قرطبه و اتوبان محمد القاسم به واسطه تایرهای شعله‌ور مسدود شده بودند.

در عین حال فرماندهی عملیات بغداد گزارش داد، در پی پرتاب سنگ به نیروهای امنیتی در مرکز بغداد ۱۵ افسر از جمله فرمانده تیپ زخمی شدند.

این فرماندهی در بیانیه خود آورد: نیروهای امنیتی ما در جریان تامین امنیت تظاهرکنندگان و تامین امنیت ورودی‌ میدان التحریر از سمت تقاطع قرطبه از سوی اغتشاشگران مورد حمله با سنگ قرار گرفتند. آنها همچنین خساراتی به پیاده‌روها وارد کردند.

معترضان روز یکشنبه در بغداد و شهرهای جنوبی عراق تظاهرات خود را از طریق بستن مسیرها و پل‌ها با آتش زدن لاستیک‌ها از سر گرفتند تا دولت و پارلمان را تحت فشار قرار دهند که مطالبات مردمی یعنی اصلاحات سیاسی را اجرایی کنند.

همچنین در پی پایان یافتن مهلت معروف به "مهلت ناصریه"، تظاهرکنندگان صبح امروز بزرگراه میان بغداد و استان‌های جنوبی را بستند و تنها به موارد اضطراری و خودروهای حامل مواد غذایی اجازه تردد دادند.

معترضان در میدان اصلی تظاهرات در ناصریه استان ذی‌قار چند روز پیش اعلام کردند، پارلمان و ریاست جمهوری تا شب گذشته برای انتخاب نخست وزیر جدید مهلت داشت و دیگر تحصن‌کنندگان در مناطق مختلف عراق هم آن را تأیید کردند. این مهلت به "مهلت ناصریه" معروف شد.

همچنین همزمان با پایان یافتن این مهلت، نیروهای امنیتی امروز در اطراف میدان التحریر، مرکز اصلی اعتراضات در بغداد مستقر شده‌اند.

همچنین یک منبع امنیتی در استان بصره امروز گفت: معترضان مسیرهای استراتژیک در استان از سمت خور الزبیر در غرب بصره و نیز ام قصر و کارخانه سیمان و بندر نفتی استان را بسته و مانع از حضور کارمندان در رسیدن به میادین نفتی می‌شوند.

نیروهای امنیتی اقدام به متفرق کردن تعدادی از تظاهرکنندگان در نزدیک خور الزبیر کردند اما تظاهرکنندگان راه آنها را سد و آنها را وادار به عقب‌نشینی کردند.

روزنامه القدس العربی هم نوشت، تظاهرکنندگان امروز گزارش دادند، خیابان‌های بغداد و ۹ استان جنوبی عراق شاهد ناآرامی‌های امنیتی، بسته شدن خیابان‌های اصلی و پل‌ها و به آتش‌ کشیدن لاستیک‌های خودرو در تلاش معترضان برای اعمال فشار به احزاب و فراکسیون‌های سیاسی جهت تسریع در تشکیل دولت جدید است.

شاهدان در این باره می‌گویند: از ساعات پایانی شامگاه یکشنبه و صبح امروز تظاهرکنندگان دست به اقدامات شدیدی زده و مسیرهای خارجی میان استان‌های مختلف عراق از جمله بغداد، کربلا، نجف، بابل، بصره و غیر آنها و نیز پل‌ها را بسته و به ادارات دولتی و مدارس و دانشگاه‌ها فشار آوردند تا با هدف پاسخ به مطالبات تطاهرکنندگان در تشکیل دولت جدید فعالیت‌های خود را متوقف کنند.

آنها می‌گویند، زندگی تقریبا تعطیل شده و دود غلیظی در اثر به آتش کشیدن لاستیک‌های خودروها خیابان‌ها را پوشانده است و این ناآرامی‌ها با اقدامات خشونت‌آمیز و درگیری‌ها میان نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان همراه است و این نیروها به ویژه در بغداد و ناصریه از گازهای اشک‌آور استفاده کردند.

استان‌های ذی قار، الدیوانیه، بابل امروز را به دلیل ترس از گسترش دامنه ناآرامی‌ها با وجود استقرار گسترده نیروهای امنیتی در خیابان‌ها و اطراف بانک‌ها و ساختمان‌های دولتی تعطیل رسمی اعلام کردند.

توقف تولید نفت خام از میدان نفتی "الاحدب" که شرکت نفت ملی چین در استان واسط واقع در جنوب شرقی بغداد مدیریت آن را برعهده دارد، یکی از خطرناک‌ترین مسائلی است که عراق در اثر ناآرامی‌های امنیتی شاهد آن است و تشدید ناآرامی‌ها  در پی قطع راه‌های منتهی به میادین نفتی بزرگ در استان‌های بصره، میسان و ذی قار توسط تظاهرکنندگان حاکی از آن است که میادین و تأسیسات نفتی در معرض توقف فعالیت خود قرار دارند.

شاهدان گفتند، میادین تظاهرات از ساعات اولیه صبح امروز شاهد حضور هزاران معترض به ویژه دانشجویان و دانش‌آموزان برای حمایت از اعمال فشار بر احزاب سیاسی جهت تشکیل دولت جدید است دولتی که فراهم کردن زمینه برای برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق، اصلاح قانون اساسی، بهبودی خدمات رسانی و حل مشکلات فقر و بیکاری را برعهده بگیرد.

در همین راستا، حمد الکنانی، عضو ائتلاف الفتح در پارلمان عراق طی اظهاراتی به خبرگزاری این کشور گفت، فراکسیون‌های سیاسی عزم خود را برای انتخاب نخست وزیری مستقل بدون هیچ گونه وابستگی به فراکسیون‌های سیاسی جزم کرده‌اند. در صورت انتخاب نخست وزیر، پارلمان حتی اگر در تعطیلات هم باشد جلسه‌ای تشکیل و برنامه دولت و تشکیل کابینه جدید را بررسی می‌کند.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، تحصن کنندگان در شهر ناصریه مرکز استان ذی‌قار واقع در جنوب بغداد موضوع اعلام این استان به عنوان پایتخت موقت کشور، تشکیل دولت در جریان تظاهرات و بسته شدن راه‌ها در اکثر استان‌های مرکزی و جنوبی عراق را بررسی می‌کنند.

صادق السهل، یکی از بارزترین فعالان مشارکت‌کننده در تحصن‌های ناصریه گفت، تظاهر کنندگان در این شهر در حال حاضر اعلام استان ذی‌قار به عنوان پایتخت موقت عراق را بررسی می‌کنند. تظاهرکنندگان پس از توافق بر سر اعلام ذی‌قار به عنوان پایتخت موقت پس از پایان مهلت ناصریه به دنبال تشکیل دولت ملی انتقالی هستند.

السهل مطالبات تظاهرکنندگان در مهلت ناصریه را چهار مورد یعنی تکمیل قانون انتخابات و تصویب آن، تکمیل لیست حوزه‌های متعدد رأی‌گیری، تعیین زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام و نیز مکلف کردن نخست وزیری مستقل، موقت و غیرجنجالی عنوان کرد.

استان ذی‌قار و مرکز آن ناصریه از اوایل ماه اکتبر تاکنون صحنه بزرگ‌ترین تظاهرات است و تظاهرکنندگان همزمان با بستن راه‌های میان شمال و مرکز استان در مقابل دادگاه استان دست به تحصن زده‌اند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل