بازدید 17243

زمزمه گران شدن اینترنت و چراغ سبز وزیر ارتباطات

کد خبر: ۹۰۹۰۱۲
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۲ 02 July 2019

در پی درخواست اپراتورهای اینترنت برای افزایش قیمت اینترنت، وزیر ارتباطات در قبال بالابردن کیفیت سرویس تلویحاً با افزایش قیمت موافقت کرد. این درحالی است که اینترنت در ایران ارزان نیست.

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، آخرین تغییر قیمت اینترنت که به دنبال تغییر مدل تعرفه گذاری از «اینترنت حجمی» به «اینترنت نامحدود برپایه مصرف منصفانه» صورت گرفت به آبان ماه سال ۹۶ بازمی گردد. در آن زمان کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه ۲۶۶ خود موضوع تغییر نرخ اینترنت را مصوب کرد تا ارائه‌کنندگان خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت ثابت از طریق فناوری‌های سیمی (اعم از سیم مسی ADSL) جداول تعرفه‌ای خود را مبتنی بر سرعت و به‌صورت غیرحجمی (Connection based) تنظیم کرده و مردم سرویس باکیفیت تر و نامحدود دریافت کنند.

اما این مصوبه به دلیل آنکه موضوع «مصرف منصفانه» را جایگزین «اینترنت نامحدود» کرد و بیشترین مانور را روی ترافیک داخلی داشت، با اهداف اولیه فاصله گرفت و مورد رضایت اغلب کاربران واقع نشد. چرا که کاربران مقدار مصرف منصفانه را همان حجم بسته اینترنت تلقی کرده و معتقد هستند که این مدل تعرفه گذاری با وجود افزایش قیمت نهایی، بازهم آنها را در مصرف اینترنت با اعمال محدودیت مواجه می‌کند. این در حالی است کارشناسان مصوبه ۲۶۶ رگولاتوری را قدم رو به جلویی برای غیر حجمی شدن واقعی اینترنت عنوان کردند.

وزارت ارتباطات: اینترنت در ایران ارزان‌تر از میانگین جهانی

کاربران اینترنت در ایران همیشه از قیمت سرویس اینترنت گلایه دارند و هزینه‌ای که بابت این سرویس می‌پردازند را نسبت به کیفیتی که دریافت می‌کنند، متناسب نمی‌دانند.

این در حالی است که معاون وزیر ارتباطات معتقد است که «در مقیاس‌های جهانی ایران ارزان‌ترین قیمت اینترنت را دارد. به بیان دیگر قیمت اینترنت ایران، ارزان‌تر از میانگین جهانی هم در حوزه اینترنت ثابت و هم در حوزه اینترنت موبایل است؛ اما یک واقعیتی وجود دارد و آن اینکه مردم بر اساس درآمد و وضعیت اقتصادی خودشان معتقدند که قیمت اینترنت در ایران گران است، در مقابل اپراتورها با توجه به هزینه‌های بالای سرمایه‌گذاری و نگهداری شبکه، معتقدند که قیمت اینترنت در ایران ارزان است.»

حسین فلاح جوشقانی ادامه داد: «بر این اساس یک عدم توازنی میان خواسته‌های کاربران اینترنت و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت وجود دارد و در این شرایط ما به‌عنوان وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی موظف هستیم که یک نوع توازن برقرار کنیم. از نقطه‌نظر بررسی‌های اقتصادی، قیمت اینترنت در ایران با توجه به فضای رقابتی حاکم میان اپراتورها، بالا نیست. چراکه مثلاً در حوزه موبایل اپراتورها می‌توانند هر گیگابیت بر ثانیه را حسب مصوبات تا ۴۰ هزار تومان به فروش برسانند. این در حالی است که در راستای فضای رقابتی میانگین قیمت هر گیگابیت بر ثانیه ۳.۵ تا ۴ هزار تومان است. در حوزه اینترنت ثابت که قیمت به‌مراتب پایین‌تر هم است.»

اینترنت در سایر کشورها چقدر هزینه دارد

بررسی خبرنگار ما حاکی از آن است که در کشورهای مختلف جهان، شارژ اینترنت فاکتوری از هزینه و درآمد کاربران آن کشورها است و به نوعی میان آن توازنی برقرار است. به همین دلیل قیمت اینترنت اگرچه در کشورهای توسعه یافته نسبت به کشور ما بالاتر به نظر می‌رسد، اما سهم اینترنت نسبت به درآمد افراد در این کشورها، رقم قابل توجهی نیست و البته کیفیت این سرویس به مراتب بالاتر از سرویسی است که در ایران ارائه می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که اینترنت ثابت در کشورهایی مانند ترکیه، هند و چین تقریباً از ایران ارزان‌تر است و سهم کمتری را از درآمد افراد را در بر می‌گیرد. این در حالی است که قیمت اینترنت در کشورهایی مانند آلمان و فرانسه و سنگاپور، گران‌تر از ایران است. اما اینترنتی که این کشورها به کاربران خود ارائه می‌دهند از نظر سرعت و کیفیت و نیز دانلود نامحدود، قابل مقایسه با این سرویس در ایران نیست.

در این میان اینترنت در کشوری مانند امارات بسیار گران است. البته این گرانی با درآمد یک کاربر ایرانی همخوانی ندارد و این در حالی است که اینترنت به همراه سایر خدمات مصرفی مانند آب، برق و گاز تنها ۶ درصد درآمد یک کاربر اماراتی را به خود اختصاص می‌دهد.

برای مثال هزینه ۶۰ مگابیت سرعت اینترنت نامحدود کابل یا ADSL در سراسر جهان، در کشوری مانند هند ۱۲.۰۳ دلار است که اگر این رقم را با دلار ۱۳ هزار تومانی محاسبه کنیم، حدود ۱۵۶ هزار تومان می‌شود. این سرویس در کره جنوبی ۲۱.۶۵ دلار یعنی حدود ۲۸۶ هزار تومان، در آلمان ۳۵.۱۲ دلار یعنی حدود ۴۵۵ هزار تومان، در سنگاپور ۳۲.۷۲ دلار یعنی حدود ۴۱۶ هزار تومان، در فرانسه ۳۱.۲۷ دلار یعنی حدود ۴۰۳ هزار تومان، در چین ۱۳.۳۵ دلار یعنی حدود ۱۶۹ هزار تومان، در امارات متحده عربی ۹۸.۱۹ دلار یعنی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و در ترکیه ۱۵.۵۸ دلار یعنی حدود ۱۹۵ هزار تومان محاسبه می‌شود.

این در حالی است که کاربر ایرانی حداقل باید حدود ۲۴۰ هزار تومان برای ۶۰ مگابیت بر ثانیه سرعت اینترنت بپردازد که البته تفاوت این سرویس با سرویسی که سایر کشورها می‌دهند در نوع کیفیت و سرعت واقعی دسترسی و مصرف نامحدود است که در کنار میزان درآمد کاربر، جای اعتراضی نمی‌گذارد.

اما در ایران در صورتی که قیمت اینترنت مطابق خواسته شرکت‌های اینترنتی ۵۰ درصد افزایش یابد، نرخ این سرویس با کشورهایی مانند آلمان و فرانسه برابری می‌کند که کاربرانشان هم خدماتی به مراتب بالاتر از کیفیت خدمات در ایران دریافت می‌کنند و هم اینترنت سهم کمی از درآمدشان را دربرمی گیرد.

شرط جهرمی برای افزایش قیمت اینترنت

با تمام این تفاسیر، افزایش قیمت خدمات اینترنت در حالی با توجه به افزایش نرخ ارز و سایر خدمات در کشور ما می‌تواند توجیه منطقی داشته باشد که اپراتورها سرویس با کیفیت به کاربران ارائه دهند. هدفی که در مصوبه ۲۶۶ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، با حذف محدودیت حجم اینترنت، مدنظر بود. اما شواهد نشان می‌دهد که این تغییر مدل ارائه سرویس، مشکل کاربران را رفع نکرد و کاربران همچنان از وضعیت سرویس دهی اینترنت و کیفیت خدمات، گلایه دارند.

این گلایه در نظرسنجی ماه اخیر وزارت ارتباطات، در گزارش ماهانه رگولاتوری و نیز نظرات کاربران در زیر پست‌های وزیر و معاونانش در شبکه‌های اجتماعی مشهود است.
با این حال به نظر می‌رسد وزیر ارتباطات تلویحاً با افزایش قیمت موافق است؛ اما شرط آن را افزایش کیفیت سرویس، به روز رسانی سرویس ADSL و حرکت به سمت VDSL در کنار استفاده از تولید داخل می‌داند.

نهایت سرعتی که تکنولوژی ADSL می‌تواند در اختیار مردم قرار دهد ۱۶ مگابیت بر ثانیه است اما سرعت دانلود روی اینترنت VDSL نزدیک به ۵ برابر سرعت دانلود ADSL است و به مرز ۶۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد.

از این رو محمدجواد آذری جهرمی در پیام توئیتری اعلام کرد: «شرکت‌های ارائه کننده خدمات اینترنت ADSL، در درخواستی مفصل، نوشته‌اند با افزایش بالای هزینه‌هایشان و کاهش تعداد مشترکینشان -که به سمت اینترنت موبایل رفته‌اند- با کاهش درآمد جدی نیز مواجهند. آنها درخواست کرده‌اند تعرفه آنها ۵۰ درصد افزایش یابد.»

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه سرویس ADSL رو به انقراض است خطاب به شرکت‌های اینترنتی گفت: «سرمایه گذاری کنید، تکنولوژی را به روز کنید، تولیدات داخلی استفاده کنید، کیفیت خوب ارائه کنید، برای مردم هم پرداخت هزینه سرویس خوب قابل توجیه است. منتظر برنامه‌هایشان هستیم. پرداخت عدم مدیریت صحیح هزینه‌ها از جیب مردم، قابل قبول نیست.»

گفته می‌شود روز چهارشنبه هفته جاری شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت ثابت (FCP) در جلسه‌ای با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار است مستندات و دلایل خود را برای افزایش قیمت اینترنت ارائه دهند تا تصمیم گیری نهایی در افزایش نرخ اینترنت صورت گیرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۲۲
من برای ۲۰۰ گیگ اینترنت در ماه با سرعت ۸ مگابیت تا ماه پیش ۵۲۰۰۰ تومان می‌دادم. این ماه شرکت صبا اعلام کرد که از این به بعد ۵ مگاببایت با همان سرعت را می دهد ۵۲۰۰۰ تومان. به این حساب الان یک چهارم چیزی را که قبلا می‌گرفتم را با همان قیمت دارم می‌گیرم. این میشه ۴۰۰ درصد گرانتر شدن. حالا باز می‌خواهند همین را هم گران کنند؟ آن‌هم با این سرعت و این سرویس مزخرفی که می‌دهند؟ اینترنت بی‌سیم در افغانستان با سرعت وحشتناکس از تمام سرویس‌های ما ارزانتره.
همه ش به مردم فشار بیارین .... ولی این فشارا نتیجه خوب نداره ...
اینترنت را با دستمزد چرا نسنجیدین?

در آلمان حداقل ذستمزد حدود 1557 یورو (حدود 23 میلیون تومان) است و در ایران حدود 1/9 میلیون تومان است.اگر تناسب بین این اعداد ببندیم یعنی برای اینترنت 60 مگابیت بایستی حداکثر 40 هزار تومان از ایرانیان گرفته می شد که نیست و همین الان قیمت اینترنت 6 برابر گران است.
پاسخ ها
ناشناس
| Ukraine |
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
یه گوشی موبایل هوشمند هم که باهاش از اینترنت استفاده میکنید باید تو ایران بشه ۲۰ دلار چون به نسبت درامد اینترنت ایران و آلمان اینجوری در میاد. شما دقت نمیکنید که دولت روی اینترنت یارانه نمیده که هیچ مالیات هم میگیره خب اینترنتی که عمده هزینه اش دلاریه و توسط بخش خصوصی ارائه میشه طبیعتا گرون میشه دیگه
کیفیت اینترنت که همیشه همین بوده و فقط قیمت رو مقایسه می کنن با کشورهای دیگه بازهم گرون میشه و کیفیت همان اگرم تغغیری داشته باشه مقطعی هست واسه توجیه گرون کردنش
مگه گران نشده بود
پارسال اینترنت خانگی ۶ ماهه خریدم ۱۰۰ تومان الان همون را زدن ۲۰۰ تومان
در ایران باید قیمت نرخ مکالمه را افزایش دهند ولی قیمت اینترنت را پایین تر بیاورید
مانند خیلی از کشورها که این روش را استفاده می کنند و نرخ مکالمه یک کمی گرانتر از ایران است ولی اینترنت از ایران ارزان تر
روز بروز گرونیها بیشتر میشه ، و این سرنوشت ماست . . .
آقای وزیر محترم! شما که خودت را به زحمت می اندازی و قیمت اینترنت را با خارج از ایران مقایسه می کنی، محبت کن به مقایسه کیفیتش هم بپرداز! مقایسه را همه جانبه باید انجام داد! در خارج از ایران اینترنت هر چقدر هم قیمت داشته باشد مهم نیست، چون سرعت واقعی و کیفیت بسیار مطلوب دارد، پارامترهای مهم و ضروری این صنعت و بیزنس که متأسفانه در کشور ما هیچ جایگاهی ندارند، حقوق کابر همواره ضایع شده و صدای شکایتش هم به گوش هیچکس نمی رسد.
سلام.والا اگه کیفیت اینترتت خوب باشه ما هم هزینه پرداخت می کنیم.بحث اینجاست که اصلا کیفیت خیلی پایینه الخصوص در adsl.
کیفیت مناسب=هزینه و نه به غیر
«این در حالی است که کاربر ایرانی حداقل باید حدود ۲۴۰ هزار تومان برای ۶۰ مگابیت بر ثانیه سرعت اینترنت بپردازد »
کجا تو ایران سرویس اینترنت ثابت با چنین سرعت و قیمتی رو می دن؟ بگید ما هم بدونیم!
ما که اینترنت نداریم بلکه فیلترنت داریم .. به فرض که ارزان ترین اینترنت جهان را هم داشته باشیم و یا اینترنت نامحدود عرضه کنن ، وقتی تمام شبکه های اجتماعی و سرویس های مالتی مدیای پرطرفدار فیلتر هستند ، کاربر با پهنای باند نامحدود یا منصفانه ای !! که در اختیارش قرار گرفته چیکار کنه ؟؟؟؟

شده حکایت خودروسازی ما .. از یک طرف دولت با ایجاد انحصار و فشار بر مردم ، مردم را وادار به خرید خودروهای بی کیفیت میکنه تا به اصطلاح چرخ تولید و اشتغال بچرخه ولی از طرف دیگه مدام از مردم میخوان که برای صرفه جویی در مصرف بنزین ، کاهش آلودگی هوا ، کاهش ترافیک و کاهش قربانیان تصادفات از خودرو استفاده نکنن !!! یعنی مردم باید پول بدن بابت خودرو بی کیفیت ولی توی پارکینگ پارکش کنن و ازش استفاده نکنن تا هم جیب مافیای آدمکش خودرسازی پر بشه و هم دولت بابت سوخت یارانه کمتری بده ..
حالا وزارت ارتباطات هم با طرح هایی مثل طرح 266 ، یک مبلغ ثابت ماهانه بابت فیلترنت از مردم میگیره و به جیب شرکت ها میریزه تا جیبشون پر باشه ولی مردم حق ندارن از شبکه های اجتماعی و سرویس های مالتی مدیای بین المللی مثل یوتوب استفاده بکنن تا دشمنان اینترنت و گردش آزاد اطلاعات هم راضی باشن ..

این وسط تنها چیزی که اهمیتی نداره ، جان و رضایت مردمه ..
از کدام قسمت حرف های وزیر معنی چراغ سبز را فهمیدین؟ . شما هم بعله ؟!!!
سلام
به خبر توجه کردید؟؟
محمدجواد آذری جهرمی در پیام توئیتری اعلام کرد: «شرکت‌های ارائه کننده خدمات اینترنت ADSL، در درخواستی مفصل، نوشته‌اند با افزایش بالای هزینه‌هایشان و کاهش تعداد مشترکینشان -که به سمت اینترنت موبایل رفته‌اند- با کاهش درآمد جدی نیز مواجهند. آنها درخواست کرده‌اند تعرفه آنها ۵۰ درصد افزایش یابد.»

خب همین الان مشکل کاهش مشتری دارند و وقتی گرون تر کنند قطعا مشتریها کمتر می شن و درآمدشون اگر کمتر نشه، قطعا بیشتر هم نمی شه
لطفا اینترنت ایران را با سایر کشورها مقایسه نکنید . تو خارج اینترنت عامل ثبات ، پیشرفت و آسایش هست . بر عکس در ایران به چشم تهدید به اینترنت نگاه می کنند . تقریبا همه می دانیم که آرزوی بعضی از افراد ! قطع دائمی اینترنت یا راه اندازی یک شبکه داخلی مثل کره شمالی هست .
بسته بودن راه های ارتباطی بیشتر باعث ایحاد شایعه ، نا امنی ، عدم امنیت سرمایه گذاری و غیره می شود .
دولت می تواند کمی از بذل و بخشش هایی که از بیت المال به سایر کشور ها میکند را بعنوان یارانه به اپراتورها پرداخت کند .
من گیمر که با اینترتت سرو کار دارم اقا کدام افزایش کیفیت واقعا افزایش کیفیتی ندیدیم که بخواد باعث افزایش قیمت بشه ، سرعت ها نوسان داره ، پینگ افتضاح به تمام معنا ، پشتیبانی صفر شرکتها ، همیشه مقصر بودن کاربرا ، اخه چی رو میخواین گرون کنید؟ اول کیفیتتون رو بالا ببرید بعد به فکر افزایش باشید ، به پشتیبانی زنگ بزنی تنها کاری که میگن انجام بده اینکه مودم رو خاموش و روشن کن فقط همین رو بلدن و باید بهشون خسته نباشید گفت...
اینترنت ایران مفته مثل بنزین و آب ولی خب کیفیت هم نداره بزرگترین گیرشم فیلتره و دوم نداشتن زیرساخت شبکه دسترسی . اگه گرون نشه دیگه سرمایه گذاری نمیشه همین آشغالی هم که هست دیگه نیست.
به نظرم منظورشون این بود که وضع مسئولین کشور بهتر از وضع مسئولین اروپا هستش.
همین حالاشم خیلی گرون میدن تازه عوارض مفت مالیات 9٪ هم رو هرخرید شارژ میگیرند
اينترنت در ايران ارايه ميشود بندرت شما ميتوانيد سرعتي مه خريداري نموده ايد را به شما بدهد و گاهاً به صفر ميرسد . البته چراغ خاموش قيمت اينترنت را بالابردند .
متاسفانه سال گذشته با فريب مردم واحد اينترمت را از باين به بيت كه يك هشتم است را تقليل دادند . درصورتي كه واحد ها بايت بوده مثالا اگر شما 80 گيگا بايت قبلا ميخرديد 50 هزار تومان حالا 80 گيگابيت را مثلا 60 هزار تومان ميخريد . در عمل شما 8 گيگ را 60 هزار توامان شده است . كاهي كه سازمان تنظيم ير مردم گذاشته است .
ISP ها چیکار میخوان بکنن وقتی مخابرات سیماش از توی چاه آب میاد بالا؟ شنبه,4 شنبه,پنج شنبه و جمعه هم که تعطیل هستن روزایی که هستن هم بهتره که نباشن.
در کل خیلی افتضاحهه وضع مخابرات.
خبر خوش آنکه به زودی از طریق ماهواره ها اینترنت رایگان و با سرعت بسیار بالا در اختیار کل مردم کره زمین قرار خواهد گرفت که همه مردم می توانند از آن بهره مند شوند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل