بازدید 4155

ماس: مخالفت اتحادیه اروپا با برنامه موشکی را به مقامات ایران اطلاع می‌دهم

«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان که در ابوظبی به سر می‌برد گفت که به دنبال کاهش تنش‌ها در منطقه بوده و نمی‌خواهیم که اوضاع به تنش نظامی منجر شود.
کد خبر: ۹۰۴۳۵۱
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۴ 09 June 2019

«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان که در ابوظبی به سر می‌برد گفت که به دنبال کاهش تنش‌ها در منطقه بوده و نمی‌خواهیم که اوضاع به تنش نظامی منجر شود.

به گزارش تابناک، وی در ادامه گفت در حالی به منطقه سفر کرده‌ام که تنش‌هایی در منطقه وجود دارد و در حال مبادله نظرات با طرف‌های فعال در این زمینه هستیم.

وزیر امور خارجه آلمان درباره یمن نیز گفت: به دنبال تحقق پیشرفت در اجرای توافق استکهلم هستیم و از ابتکار سازمان ملل برای حل بحران یمن استقبال می‌کنیم.

هایکو ماس به بحران در سودان نیز اشاره کرد و گفت: طرف‌ها در سودان باید به مذاکرات بازگردند و از تلاش‌های اتحادیه آفریقا برای حل بحران حمایت می‌کنیم.

وزیر خارجه آلمان گفت: به تماس با ایران درباره پایبندی به توافقات هسته‌ای خود ادامه می‌دهیم و در تلاش هستیم تا توافق هسته‌ای پابرجا بماند.

هایکو ماس در ادامه کنفرانس خبری با وزیر خارجه امارات گفت که فردا در سفر به تهران به مقامات ایرانی مخالفت اتحادیه اروپا با برنامه موشکی ایران را اطلاع خواهم داد.

 

پس از خروج آمریکا از برجام و بعد از آنکه کشورهای اروپایی هیچگونه اقدام عملی و ملموسی برای بهره‌مندی ایران از مزایای قید شده در توافق هسته‌ای انجام ندادند، جمهوری اسلامی روز هجدهم اردیبهشت ماه و در اولین سالگرد خروج آمریکا از توافق هسته‌ای  به کشورهای باقی‌مانده در برجام ۶۰ روز فرصت داد برای اجرای تعهدات خود به ویژه در حوزه‌های بانکی و نفتی اقدام کنند.

شورای عالی امنیت ملی ایران در همین روز در بیانیه‌ای اعلام کرد قصد دارد «در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام» برخی اقدامات خود ذیل برجام را متوقف کرد.

این بیانیه همچنین هشدار می‌دهد در صورتی که کشورهای گروه ۱+۴ در ضرب‌الاجل یاد شده به تعهداتشان عمل نکنند، ایران به صورت مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد کرد.

در همین راستا «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران روز ۳۰ اردیبهشت اعلام کرد، در راستای اجرای ابلاغیه شورای عالی امنیت ملی، ظرفیت تولید غنی‌سازی اورانیوم ۳.۶۷ کشور با طراحی جدید به حدود چهار برابر افزایش می‌یابد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌هاشدت گرفت .

ترامپ روز سه‌شنبه ۸ می سال گذشته (۱۸ اردیبهشت‌ماه 1397) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌ها علیه ایران را پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا احیا خواهد کرد.

دولت ترامپ که وعده داده بود به سرعت صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند در ماه‌های بعد از این تهدید عقب‌نشینی کرد و آبان‌ماه سال گذشته 8 کشور از جمله چین را از تحریم‌ها معاف کرد.

سرانجام کاخ سفید پس از پایان معافیت 8 کشور از تحریم، این معافیت‌ها را تمدید نکرد و تهدید کرد کشورهایی که به واردات نفت از ایران ادامه دهند تحت تحریم‌های آمریکا قرار می‌گیرند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس