بازدید 15926
«گاردین» فاش کرد؛

سرمایه گذاری عظیم عربستان برای تبدیل کردن لندن به مرکز حملات رسانه ای علیه ایران/ استفاده از عناصر ایرانی در دستور کار ریاض

چندی پیش، خبری منتشر شد، مبنی بر اینکه عربستان با روزنامه انگلیسی ایندیپندنت یک قرارداد برای تولید محصولات خبری امضا کرد تا با این کار، سلطه رسانه‌ای خود را افزایش دهد. خبرها حاکی از این است که عربستان سعودی در حال تبدیل کردن لندن به مرکز تبلیغاتی خود علیه ایران است و شبکه فارسی زبان «ایران اینترنشنال» که چندی پیش از حملات تروریستی در اهواز حمایت کرده بود نیز در همین راستا و با دلارهای سعودی در حال فعالیت است.
کد خبر: ۸۴۴۴۹۶
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۹ 21 October 2018

چندی پیش، خبری منتشر شد، مبنی بر اینکه عربستان با روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، قراردادی برای تولید محصولات خبری امضا کرد تا با این کار، سلطه رسانه‌ای خود را افزایش دهد.

به گزارش «تابناک»؛ خبرها حاکی از این است، عربستان سعودی در حال تبدیل کردن لندن به مرکز تبلیغاتی خود علیه ایران است و شبکه فارسی زبان «ایران اینترنشنال» که چندی پیش از حملات تروریستی در اهواز حمایت کرده بود، در همین راستا و با دلارهای سعودی در حال فعالیت است.

به نوشته این منبع، پس از مدت ها تلاش برای تسلط یافتن بر رسانه های عربی به ویژه شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، عربستان سعودی اکنون وارد مرحله جدیدی از سلطه رسانه ای در خاورمیانه شده که شامل غیرعرب زبانان است.

در همین رابطه، روزنامه گاردین امروز در گزارشی افشا کرد: در حالی که دو کاندیدای نظارت بر سایت فارسی زبان ایندیپندنت از همکاری با شرکت سعودی طرف قرارداد، انصراف داده اند، گاردین از کاندیداتوری «کاملیا انتخابی فرد» برای سردبیری این وب سایت خبر می دهد.

در ادامه این مطلب آمده است: در معامله ای که روزنامه ایندیپندنت با یک شرکت سعودی برای راه اندازی سایت های چندزبانه تحت نام تجاری «ایندیپندنت» امضا کرده بود، نگرانی ها نسبت به اطمینان از بی طرفانه عمل کردن مطرح شده که تبعا بر انتشار گزارش های این شرکت ـ که روابط نزدیک با دولت عربستان سعودی دارد ـ در خاورمیانه تأثیرگذار خواهد بود.

دو کاندیدای مورد نظر برای نظارت بر سایت جدید فارسی زبان این شرکت به گاردین گفته اند که از همکاری با این شرکت صرف نظر کرده اند، زیرا آنها قانع نشده اند که فعالیت وب سایت های زیر نظر این شرکت، مطابق با استانداردهای موجود در ایندیپندنت باشند.

بر اساس معامله ای که در اوایل سال جاری اعلام گشت، قرار شد ایندیپندنت نام تجاری خود را به یک ناشر عربستان سعودی که ارتباطات نزدیکی با شاهزاده «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان دارد، بدهد. ولیعهد جوان در هفته های اخیر و پس از قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد توسط مقامات امنیتی سعودی، تحت انتقاد شدید قرار گرفته است.

بر اساس این معامله، گروه سعودی پژوهش و بازاریابی (SRMG) کارکنان خود را به سایت های مستقل ارائه می دهد که تحت سربرگ روزنامه ایندیپندنت کار می کنند. این بولتن که قرار است در ماه های آینده راه اندازی شود، به زبان های عربی، ترکی، اردو و فارسی منتشر خواهد شد. رئیس سابق این شرکت، تابستان امسال به عنوان وزیر فرهنگ عربستان سعودی برگزیده شد.

SRMG با اهداف سیاسی و روابط دولتی عربستان سعودی پیوند خورده و فعالیت های آن فراتر از یک ناشر سنتی است. SRMG همچنین پیش از شراکت با ایندیپندنت، به تأمین بودجه صندوق «مؤسسه تغییر جهانی تونی بلر» کمک می کرد و گزارش شده که مبلغی معادل 10 میلیون دلار (7.6 میلیون پوند) به برنامه نوسازی عربستان سعودی کمک مالی کرده است.

گفته می شود، «کریستین برورتون» سردبیر ایندیپندنت اخیرا به کارکنان مستقر در لندن اطمینان داده که سایت های جدید با وجود پیوندهای خود با دولت عربستان سعودی، «مستقل و بی طرف» هستند.

سرمایه گذاری عظیم عربستان برای تبدیل کردن لندن به مرکز حملات رسانه ای علیه ایران/ استفاده از عناصر ایرانی در دستور کار ریاض

اما دو فردی که از سوی ایندیپندنت برای نظارت بر سایت فارسی زبان این گروه ـ که مخاطب آن خوانندگان ایرانی بودند ـ درخواست کار داده بودند، اظهار داشتند، پس از آنکه دریافتند اطمینان کافی ندارد که مطالب این سایت به دولت عربستان سعودی وابسته نباشد و از این کشور جانبداری نکند، درخواست خود را پس گرفتند. آنها به این موضوع اشاره کردند که عربستان سعودی در سراسر خاورمیانه با ایران وارد جنگ نیابتی شده است.

یکی از این دو گفت: «نظارت سرمقاله ایندیپندنت به یک «مشاور تحریریه» محدود می شود که بین تیم SRMG و سردبیر ایندیپندنت ارتباط برقرار می کند. من وقتی پرسیدم که آیا مشاور تحریریه قادر به حذف روایتی هست که با استانداردهای ایندیپندنت همخوانی ندارد، به من گفته شد، هنوز مشخص نیست، آیا مشاور تحریریه این مجوز را دارد یا نه. کاملا مشخص بود که نظارت ایندیپندنت اسمی خواهد بود.»

یک منبع گفت: در گفت و گوهای اولیه با مدیران در ایندیپندنت، روشن شد که انتشارات اصلی یعنی خود ایندیپندنت تنها درگیر چرخه انتشار روزمره خواهد بود. بلومبرگ هم مجوز استفاده از نامش را برای راه اندازی یک کانال تلویزیونی به SRMG مجوز داده است.

موفقیت سرمایه گذاری ایندیپندنت در بخش زبان های خارجی به کارکنان انتخاب شده توسط SRMG بستگی دارد که محتوای زبان محلی را تولید کنند. گاردین دریافته که یک روزنامه نگار ایرانی به نام «کاملیا انتخابی فرد» توسط SRMG برای وب سایت فارسی زبان ایندیپندنت انتخاب شده که احتمال می رود مقر آن در نیویورک باشد. او برای شبکه خبری تلویزیونی ایران اینترنشنال مستقر در لندن کار می کرده که گاردین دریافته بودجه اش را دادگاه سلطنتی عربستان تأمین می کند.

به محض ناپدید شدن جمال خاشقچی، انتخابی فرد همصدا با سعوی ها پیام هایی را در توییتر بازنشر کرده بود که احتمال قتل او را کمرنگ نشان دهد.

هیچ نشانه ای وجود ندارد که وب سایت انگلیسی زبان اصلی ایندیپندنت پوشش خبری خود را بر حمایت از حکومت سعودی منطبق کرده باشد. این روزنامه انگلیسی اخیرا خبرنگاران بیشتری در خاورمیانه استخدام کرده، در حالی که «جورج اوزبورن» ویراستار «ایوینینگ استاندارد» در دفاع از خاشقچی سخن گفته است.

یک سخنگوی ایندیپندنت می گوید: «همان طور که در آن زمان اعلام شد، چگونگی مشارکت مشخص شد، سایت های زبان خارجی متعلق به SRMG خواهند بود و تحت مالکیت او اداره می شوند، و تمام شیوه های تحریریه و خروجی آن مطابق با استانداردها، کدها و اخلاقیات ایندیپندنت خواهند بود. این بدان معناست که روزنامه نگاری ایندیپندنت برای بسیاری از میلیون ها خواننده، در دسترس خواهد بود، و ارزش های ما و روزنامه نگاری با کیفیت بالا را به مناطقی که نیاز به انعطاف پذیری بیشتر رسانه ای دارند، به ارمغان می آورد.»

ظاهراً ایندیپندنت در حال راه اندازی چندین نسخه به زبان های خاورمیانه از جمله به زبان فارسی است.

‏سردبیر سایت فارسی روزنامه ایندیپندنت انگلستان - که با منابع سعودی راه اندازی می‌شود - همان فردی خواهد بود که برای تلویزیون ایران اینترنشنال کار می‌کند، تلویزیونی که درباره منابع ‌و ارتباطات سعودی خود شفاف نیست.

از زمانی که سال گذشته یک سرمایه گذار عربستانی 50 درصد از سهام ایندیپندنت را خریداری کرد، انتقاداتی درباره تأثیر این سرمایه گذاری بر خطوط رسانه ای ایندیپندنت مطرح شد و بسیاری از خبرنگاران مستقل درباره دخالت مقامات عربستان در امور روزانه خبری این روزنامه و تبدیل شدن آن به روزنامه هایی نظیر الحیات و الشرق الاوسط که سخنگوی دولت عربستان شده اند، هشدار داده بودند.

لازم به ذکر است، در سال 2015 اسنادی که از منابع دیپلماتیک سعودی درز کرد، حاکی از این بود که عربستان در حال تلاش برای به دست آوردن پوشش مثبت رسانه ای از خود در رسانه ای اروپا، خاورمیانه و آفریقاست تا جایی که میهمانان سعودی هوادار خاندان حاکم در برنامه های گفت وگوی مرتبط در امر مبارزه با رسانه های ضد سعودی دعوت می شدند.

نکته قابل توجه بهره برداری عربستان از رسانه ها در مشکلات و بحران های سیاسی با سایر کشورهاست که نمونه آن را در نبرد رسانه ای عربستان با قطر شاهد بودیم تا تلاش سعودی برای ایجاد اختلال در پخش مسابقات جام جهانی در روسیه پیش رفت.

در این میان گروه تحقیقات و بازاریابی سعودی بر این باور است که توافق با ایندیپندنت موجب تقویت برند تجاری رسانه ای سعودی شده و زمینه حمایت از نبرد علیه ایران و قطر را فراهم کرده و راه را برای سلطه منطقه ای باز می‌کند.

سرمایه گذاری عظیم عربستان برای تبدیل کردن لندن به مرکز حملات رسانه ای علیه ایران/ استفاده از عناصر ایرانی در دستور کار ریاض

در همین زمینه، حمید بعیدی نژاد سفیر کشورمان در انگلیس نیز در توییت کنایه آمیز عنوان کرد: «مقالات اخیر روزنامه گاردین در افشای دخالت های خارجی به ویژه عربستان سعودی در سیاست روزنامه ها، خبرگزاری های بین المللی و ایجاد و شکل دهی به رسانه های فراسی زبان، باید به عنوان دفاع محکمی از روزنامه نگاری حرفه ای مورد تقدیر تمامی رسانه های معتبر بین المللی قرار گیرد».

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱۴
شبکه من و تو همین طور جم را هم باید اضافه کرد
بدون هماهنگی لندن این کار امکان پذیر نیست, دوما ایران بیدی نیست که به این باد های وهابی ها بلرزد
شبکه منوتو نیز بسیار مشکوک است. شاید بعضی از برنامه هاش سرگرم کننده باشه، اما اغلب برنامه هاش برای تاثیر گذاری منفی روی مردمه، مهمان دعوت کرده ، مجری می پرسه مردم در این شرایط اقتصادی چکار کنند؟ مجری به اصطلاح کارشناس اقتصادی میگه مردم باید جنس بخرند و انبار کنند!!! این شبکه هیچ صداقتی نداره، و هدفش آشوب در ایرانه.
این برای اولین بار نیست که افشا می شود واژه های زیبایی مانند دموکراسی وحقوق بشر اسیر زر و زور و تزویر می شوند. ایران مظلوم است چون نمی تواند با دللار دهان مخالفت ها علیه خود را در غرب ببندد. قطعا در داخل کشور نیز بسیاری با دلر سعودی تغذیه می شوند یا مستقیم ویا غیر مستقیم
چه ارتباطی میان جمال خاشقچی و ایران بوده و هست ؟
چرا تا بحال به ذهن کسی نرسیده بود که در لغت عرب "چ" نداریم ؟

امیدواریم برخی عناصر نفوذی عربستان در ایران که قصد ضربه زدن به ایران را دارند زودتر دستگیر شوند اگرچه برخی شان مرده اند .
ایرانی ها میدانند که همه شبکه های خبری خارجی یا وابسته به امریکا هستند یا انگلیس جدیدا هم عربستان اضافه شده . ولی ایا شبکه های داخلی اخبارشون قابل اطمینانه؟! اگر ایران یک شبکه خبری کاملا بی طرف افتتاح کنه و بودجه خبرنگار در تمام نقاط دنیا را فراهم کنه ،هیچکس به اخبار خارجی نگاه نمیکنه.
درمکه مراوداتی بین سعودیها وجوانان هرمزگان بود مواظب باشید
اتفاقا ایران اینتر نشنال در گزارهای خبری طوری اخبار میده فکر میکنی یکی از شبکه های ایرانی هست
وای یعنی از این به بعد هر خبر یا فیلمی که می بینیم و می شنویم اول باید مطمئن شود واقعی است یا تخیلی؟ این دیگه چجوری است؟
اگه رسانه های ما هم مثل گاردین باشند مطمئنا کسی قادر به مشکل سازی و خبر سازی بیمورد نیست ولی وقتی رسانه ها و جراید و منابر به شکل یکسان و دستورالعملی باید خبر منتشر کنن و سخن بگویند طبعا ملت به سراغ این و آن خواهند رفت و ضمنا هیچ وقت تصور نکنین که افکار کیهان و اخبار والقائات و لاطائلاتش در بین عموم مردم خواننده خواهد داشت و امثال این ... اگه همیشه درگیر مصلحت گرایی بشین و با زور مطبوعات رو کنترل کنین همین میشه که شد.. شعور مردم رو جدی بگیرین و به رسانه آزاد برچشب وابستگی به این و اون نزنین
ان موقع که تعدادزیادی ازحاجیان راکشت وبه دونوجوان تجاوزکرداگردوتاموشک به عربستان میزدیدالان انقدرپرونمیشد
العالم الميادين الفرات و ده ها شبكه ماهواره توسط ايران و با استخدام كارمندان عرب زبان تأسيس شده
هر ایرانی که از این حکام فاسد عرب پول بگیرد خائن است و دیگر ایرانی نیست
توییتر رو رفع فیلتر کنین تا مردم ایران هم بتونن در این جنگ رسانه ای به کشورشون خدمت کنن.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها
آخرین اخبار