صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

صدور گواهینامه برای نوجوانان بله، برای زنان خیر!

ه این خبر نگاه کنید: « پلیس راهور فراجا از اجرای طرح پایلوت صدور گواهینامه موتورسیکلت برای نوجوانان ۱۶ساله در تهران خبر داده و بیش از ۱۱۲هزار گواهینامه برای متقاضیان ۱۶ساله صادر کرده است. این طرح در راستای مصوبه قانونی کاهش سن دریافت گواهینامه از ۱۸ به ۱۶سال اجرا می‌شود.»
کد خبر: ۱۳۷۵۰۸۳
| |
3853 بازدید
|
صدور گواهینامه برای نوجوانان بله، برای زنان خیر!

به گزارش تابناک؛ روزنامه اطلاعات نوشت: این بدان معناست که علیرغم همه مخاطرات، هشدار‌ها و حتی سهم بالای تصادفات منجر به فوتی که موتورسواری پسران نوجوان به دنبال دارد، مسئولان، اجازه صدور گواهینامه برای این گروه سنی از پسران را به بهانه قانونی کردن موتورسواری آنان در اوج هیجانات نوجوانی می‌دهند، اما همچنان سرنوشت صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان مبهم باقی مانده است.

وجود نگاه جنسیتی به موضوع «موتورسواری» و محروم کردن زنان از راندن این وسیله حمل و نقل بسیار ساده، سبب شده تا مسأله صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان طی دهه‎ها به صورت یک مطالبه باقی بماند.

در یکی دو سال اخیر با افزایش تعداد زنان موتورسوار بنا به دلایل مختلف، صدور گواهینامه برای بانوان به یک مسأله و مطالبه اجتماعی جدی بدل شد، چون هیچ عقل سلیمی، حضور زنان در خیابان را به عنوان موتور سوار در حالی که گواهینامه ندارند و جان خودشان و دیگران در معرض خطر است یا دست‌کم در معرض جریمه و پرونده قضایی قرار می‌گیرند، نمی‌پذیرد.

رانندگی بدون گواهینامه جرم است و مشمول مجازات کیفری، ضمن آن‌که شما برای گرفتن گواهینامه باید یک مسیر امن قانونی را طی کنید، قوانین را آموخته و از تخلفات آگاهی داشته باشید. طی همین مسیر و موفقیت در آزمون‌های آیین‌نامه و عملی، بدین معناست که شما ضمن پذیرش مسئولیت خود در قبال تخلفات و پرداخت خسارات احتمالی طرف مقابل، در صورت اتفاق افتادن تصادف و متحمل شدن خسارت بدون آن‌که مقصر باشید، می‌توانید از مزایای بیمه و دریافت خسارت بهره‌مند شوید.

به هر صورت، پس از همه آنچه ملاحظات شرعی و عرفی و اجتماعی خوانده می‌شود و پس از کش و قوس‌های بسیار، سرانجام با مصوبه دولت چهاردهم اعلام شد از این پس مانعی برای صدور گواهینامه موتورسیکلت بانوان وجود ندارد، اما نکته آنجاست که مطابق قوانین راهنمایی و رانندگی، پلیس راهور، مسئول صدور گواهینامه موتورسیکلت برای مردان است و در قانون هیچ اشاره‌ای به صدور گواهینامه برای زنان نشده است. به همین دلیل هم حتی پس از اعلام مصوبه هیأت دولت، مسئولان پلیس راهور در مصاحبه‌های مختلف بار‌ها اعلام کرده‌اند که به دلیل همین خلاء قانونی نمی‌توانند برای زنان گواهینامه صادر کنند.

هیأت دولت، اما در اقدامی دیگر، پلیس راهور فراجا را مجاز کرد با برگزاری دوره‌های آموزش رسمی، نسبت به صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان اقدام کند؛ بدین شکل که هیأت وزیران در جلسه بهمن ۱۴۰۴ به پیشنهاد معاونت رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد که فرماندهی کل انتظامی مکلف است به منظور صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان، آموزش عملی متقاضیان زن را از طریق مربیان زن و آزمون را نیز با اولویت استفاده از افسران زن و در صورت کمبود افسران زن، با بهره گرفتن از آزمون‌گیرندگان مرد واجد صلاحیت با رعایت ملاحظات شرعی و نظارت مستقیم پلیس راهور انجام دهد.

اما هنوز چالش صدور گواهینامه برای بانوان موتورسوار حل نشده و ریاست پلیس راهور همچنان اعلام می‌کند که منتظر اصلاح قانون، اعلام رسمی و ابلاغ آن از سوی مراجع ذی‌صلاح است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۱۱
تورک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۵
موافقم. زن به هیچ عنوان نباید پشت موتور سیکلت بنشینید از نظر عفت و شرع مشکل دارد. غیرت مردان ما کجا رفته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۵
الان کجاش غیرشرعیه؟ زنان این سرزمین قرنهاست که سوار بر اسب و قاطر و ... می شدند و سوارکاری می کردند، عفت و شرع به خطر نمی افتاد. الان موتور چی داره که اینها به خطر می افته
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۵
دوست عزیز، جنابعالی مگر مرجع تقلید هستی که فتوای شرعی میدهی؟ حتی مرجع تقلید هم فتوایش برای مقلدان خودش معتبر است نه برای دیگران.
سپهر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۵
..تحجر فكري
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۵
اگه تنهایی سوار بشن عفت وشرع به خط. نیفته ولی اگه پشت سر یکی بشینن بخاطر نمی افته؟ داداشم شما به جاده خاکی زدی!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۵
برا هردو باید ممنوع بشه گواهینامه باید بره بالای 25سا ل که عقل کامل میشه وطرف میفهمه نباید با سرعت بره نباید تک چرخ بزنه نباید بیاد تو پیاده رو نباید سرو صدا کنه واگزوز موتور دستگاری کنه نباید الکی بوق بزنه وگاز بده نباید ساعت 2نصف شب باد خونه ومزاحم همسایه ها بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۵
چیز عجیبی نبود، مثل همه تصمیمات دیگر، کاش حداقل استفاده از کلاه ایمنی رو اجبار میکردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۵
خیلی مسخره است
فقط تو این مملکت جنسیت تعیین کننده خیلی چیز ها ست واقعا متاسفام
زنان این سرزمین برای گرفتن هر خواسته ای باید بجنگند
ساسانیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۵
اسلام به خطر میافتد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۵
پسر 16 ساله دبیرستانی موتور ؟ دخترهای پاک مونم باید جسارت و بنیه موتور سواری رو داشته باشند هم سن بیشتر میطلبه هم توانایی و استعداد بیشتر ، که بعضی ها الان دارند و استفاده میکنند ،اکثر دخترها عاشق ماشینند ولی چرا یه حلبی داخلی باید از یک میلیارد عبور کنه تا مردم برن سراغ موتور پر خطر ؟
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۵
با این مصوبه خیابان ها و پیاده رو ها تبدیل به قتلگاه خواهد شد.افراد مسن و بچه ها نباید از خانه خارج شوند.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار