صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
رویترز اعلام کرد

مقام ارشد ایرانی: آزادسازی دارایی‌های ایران بخشی از توافق با آمریکا بود؛ حدود ۳۰ میلیارد دلار پول بلوکه شده باید آزاد شود

رویترز به نقل از یک مقام ارشد ایران اعلام کرده است که آزادسازی دارایی‌های ایران بخشی از توافق برای بازگشایی تنگه هرمز بوده است.
کد خبر: ۱۳۶۷۷۷۲
| |
7698 بازدید
|

مقام ارشد ایرانی: آزادسازی دارایی‌های ایران بخشی از توافق با آمریکا بود؛ حدود ۳۰ میلیارد دلار پول بلوکه شده باید آزاد شود

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، خبرگزاری رویترز در خبری به نقل از یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد: همه کشتی‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند، اما این امر باید با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هماهنگ شود. این مقام افزود که آزادسازی دارایی‌های ایران بخشی از توافق بود.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که پس از توافق آتش‌بس در لبنان، تنگه باز است، در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گفت که معتقد است توافقی برای پایان دادن به جنگ ایران «به زودی» حاصل خواهد شد، هرچند زمان آن هنوز نامشخص است.

صد‌ها کشتی و ۲۰ هزار ملوان همچنان در داخل خلیج فارس سرگردان مانده‌اند تا از این آبراه کلیدی که حدود ۲۰ درصد از جریان نفت خام و گاز طبیعی مایع جهان را منتقل می‌کند، عبور کنند.

مقام ایرانی گفت که ترانزیت به مسیر‌هایی محدود خواهد شد که ایران آنها را امن تشخیص دهد و افزود که کشتی‌های نظامی همچنان از عبور از تنگه منع شده‌اند.

این مقام خاطرنشان کرد: «آزادسازی دارایی‌های ایران بخشی از توافق برای بازگشایی تنگه بود» و به حدود ۳۰ میلیارد دلار درآمد بلوکه‌شده اشاره کرد که عمدتاً از صادرات نفت و گاز به دست آمده و در میان تحریم‌های آمریکا علیه تهران مسدود شده بود.

بلافاصله مشخص نشد که این موضوع شامل مسیر‌های تثبیت‌شده طرح جداسازی ترافیک (TSS) برای ورود و خروج از خلیج فارس که از دهه ۱۹۷۰ توسط کشتیرانی بین‌المللی استفاده می‌شده، می‌شود یا خیر.

او گفت: «حتی کشتی‌های آمریکایی هم مجاز خواهند بود، به استثنای کشتی‌های نظامی.»

این مقام افزود که مسیر‌های مشخصی از طریق هرمز باز خواهند ماند، اما اضافه کرد که این مسیر‌ها باید از سوی ایران به عنوان مسیر‌های امن تعیین شوند.

این مقام گفت: «ناوبری با هماهنگی ایران و با مجوز سپاه و سازمان بنادر و دریانوردی ایران برای اطمینان از ایمنی کشتیرانی انجام خواهد شد.»

اندکی پس از بیانیه عراقچی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «ایران به تازگی اعلام کرده که تنگه ایران کاملاً باز و آماده عبور است.»

ترامپ افزود که محاصره نظامی آمریکا بر کشتی‌هایی که از طریق تنگه به بنادر ایران و از آنجا رفت و آمد می‌کنند، همچنان پابرجاست. این محاصره پس از مذاکرات آخر هفته گذشته با ایران در پاکستان که بدون توافق به پایان رسید، اعلام شده بود.

رسانه‌های دولتی ایران به نقل از یک مقام نامشخص گفتند که اگر محاصره آمریکا ادامه یابد، تهران آن را نقض آتش‌بس تلقی کرده و تنگه را دوباره خواهد بست.

یک منبع مطلع از موضع تهران این هفته به رویترز گفت که ایران در مذاکرات با آمریکا پیشنهاد داده که در صورت حصول توافقی برای جلوگیری از درگیری مجدد، می‌تواند اجازه دهد کشتی‌ها آزادانه از سمت عمانی تنگه بدون خطر حمله عبور کنند.

تهدید مین‌ها

ایران در مورد مین‌هایی که در تنگه کار گذاشته شده هشدار داده است، تهدیدی که صاحبان کشتی‌ها، بیمه‌گذاران و شرکت‌های ارسال‌کننده محموله آن را جدی می‌گیرند.

یک توصیه نامه نیروی دریایی آمریکا روز جمعه گفت که این تهدید به طور کامل درک نشده است و باید از تردد کشتی‌ها در آن منطقه خودداری شود.

آژانس NCAGS نیروی دریایی آمریکا در این توصیه‌نامه که برای ملوانان ارسال شده و رویترز آن را دیده، اعلام کرد: «وضعیت تهدید مین در طرح جداسازی ترافیک به طور کامل درک نشده است. خودداری از تردد در آن منطقه مد نظر قرار گیرد.»

بلافاصله مشخص نشد که این توصیه‌نامه پیش از اعلام بازگشایی تنگه صادر شده یا پس از آن.

انجمن‌های صنعت کشتیرانی گفتند که در حال بررسی وضعیت هستند.

یعقوب لارسن، مدیر ارشد ایمنی و امنیت انجمن کشتیرانی BIMCO، گفت: «اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر اینکه تنگه هرمز کاملاً باز است، نادرست است. وضعیت تهدید مین در طرح جداسازی ترافیک نامشخص است.»

او افزود: «BIMCO معتقد است شرکت‌های کشتیرانی باید از تردد در این منطقه خودداری کنند.»

آژانس کشتیرانی سازمان ملل متحد، سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO)، گفت که در حال بررسی وضعیت است.

آرسنیو دومینگز، دبیرکل IMO، گفت: «ما در حال راستی‌آزمایی اعلامیه اخیر مربوط به بازگشایی تنگه هرمز از نظر انطباق آن با آزادی ناوبری برای همه کشتی‌های تجاری و عبور امن هستیم.»

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
ترامپ دبه میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
بیانه های ترامپ و امثالهم، تاکتیک های مذاکراتی است! میز مذاکره و نهایتا آنچه که از آنجا بیرون می آید، نتیجه قطعی است.
پاسخ ها
یک ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
میدان ملاک است نه بلوفهای قمارباز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۴ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
ترامپ دوباره داره بازی درمیاره! من نمیگم مذاکره نکنیم فقط تقاضا دارم پیش فرض را بر حمله به مذاکره‌کنندگان و کشور بگذارید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
کدوم توافق؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
مواظب باشید دوباره حمله میکنه و چند مقام رو میزنه و بعدش میگه من که گفتم فقط دو هفته فرصت مذاکره داشتید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۳ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
مذاکره باید دست به نقد باشه یک زمانی موقع برجام ایرانیها برای مبادله زندانیان امریکایی تو فرودگاه مهراباد پالتهای دلار رو تحویل گرفتن وزندانی رو تحویل دادن الان هم با توجه به سابقه بد ترامپ بهتره دست به نقد مذاکره کنند .البته ترامپ نشان داده همون طور هم که وحشی وغیر قابل پیش بینی هست معامله گر هم هست میشه ازش امتیاز گرفت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۸ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
چرا حدود میگید؟
مگه رقم دقیق مبالغ بلوکه شده رو نمیدونید؟
خروف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۰ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
چرا ۳۰ میلیارد دلار از ۲۰۰۰ میلیارد دلار بلوکه شده حد اقل ۸۰۰ میلیارد باید آزاد بشه
مرتصی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۲ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۹
ما پول نمی خواهیم پولمون پس‌انداز میشه و با سودش یک روز نصیب مردم کشورمان خواهد شد الان موقع انتقام از رهبر شهیدمان است و لا غیر
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟