بازدید 5011
مرور روزنامه‌های چهارشنبه ۸ آذرماه

پیامد‌های گسست اجتماعی، هشدار به سیاستمداران /اگر آتش‌بس تمدید نشود چه می‌شود؟ /مانع مهم تداوم رشد اقتصاد مثبت

منطقه‌ای شدن دستمزد؛ ۴ ضرورت و ۲ سناریو، غرب آسیا در آستانه تغییر موازنه قوا، پشت پرده سفر رؤسای سیا و موساد به قطر، لایحه دولت بنای سختگیری مالیاتی ندارد؟ غرش سوخو- ۳۵ در آسمان ایران، توضیح وزارت بهداشت درباره کمبود داروی بیماران قلبی، واریز اولین سود سهام عدالت ۱۴۰۲ در آذرماه و چند صدایی خاورمیانه درباره فلسطین، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۲۰۷۲۲۹
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۲:۴۹ 29 November 2023

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز چهارشنبه ۸ آذرماه در حالی چاپ و منتشر شد که دیدار فرمانده کل قوا با جمعی از فرماندهان نیروی دریایی ارتش، بررسی بحران‌های صندوق‌های بازنشستگی و مشکلات مصوبه مجلس، داستان تکراری اصرار و انکار مازوت سوزی در تهران در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 

پیامد‌های گسست اجتماعی، هشدار به سیاستمداران

محمدرضا یوسفی شیخ‌رباط طی یادداشتی در شماره امروز شرق با عنوان پیامد‌های گسست اجتماعی نوشت: یکی از مؤلفه‌های مهم مؤثر بر توسعه اقتصادی، اجتماعی؛ انسجام اجتماعی است. منظور از انسجام اجتماعی، نیرویی است که افراد یک جامعه را به هم پیوند داده و به آنان حس یکی بودن و سرنوشت مشترک را القا می‌کند. این امر در صورت تحقق، دستاورد‌های بزرگی برای کشور به‌همراه دارد. بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که یکی از علل عدم موفقیت برنامه‌های پیش و پس از انقلاب، فقدان عزم و اراده ملی بوده است. مک لئود از گروه مشاوران هاروارد، به‌صراحت این نکته را در گزارش برنامه سوم پیش از انقلاب آورده است. در حالی که یافته‌ها نشان می‌دهد که تقریبا تمامی کشور‌های توسعه‌یافته از انسجام اجتماعی بالایی برخوردارند. این مسئله اهمیت دستیابی به سطح مناسبی از انسجام اجتماعی برای دستیابی به توسعه را به ما نشان داده، ضرورت بازنگری در سیاست‌ها و هنجار‌های اجتماعی را بیان می‌کند. انسجام ملی که از مؤلفه‌های مهم سرمایه اجتماعی است، در سه سطح روابط بین افراد، در روابط میان شبکه‌های اجتماعی و در سطح کلان قابل بررسی است. وجود انسجام در سه سطح یادشده موجب کاهش تنش بین آحاد جامعه، جنسیت، گروه‌های اجتماعی، اقوام، پیروان مذاهب، دولت و مردم، معتقدین به نظام‌های ارزشی متفاوت می‌شود. 

هرچقدر نابرابری اجتماعی و احساس تبعیض قومی در یک نظام اجتماعی افزایش یابد، به همان میزان به نارضایتی قومی افزوده می‌شود و نظم درونی جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث تجزیه جامعه به بخش‌های مختلف می‌شود. ازاین‌رو در چند دهه اخیر با وقوع تحولات وسیع جهانی و تأثیرگذاری آن بر امور داخلی جوامع بر اهمیت موضوع انسجام ملی افزوده شده است. یکی از علل مهم رواج خشونت و تجزیه کشور‌ها پس از دهه ۱۹۵۰ به بعد، گسست‌های اجتماعی بوده است. در واقع چسبی که گروه‌ها، اقوام و ادیان را به هم پیوند دهد، از بین رفته، دیگر امکان هم‌زیستی مسالمت‌آمیز وجود نداشت. تجزیه کشور‌ها یا فروپاشی‌ها گاه به علل دینی مانند هند و پاکستان، گاه به علل قومی مانند فروپاشی شوروی سابق، یوگسلاوی و برخی کشور‌های آفریقایی رخ داده است.

یکی از اقتضائات دنیای جدید، به‌ویژه با توجه به ورود به عصر دهکده جهانی، گستره زندگی شهری، نرخ بالای تبادل اطلاعات و افزایش سطح علمی جوامع؛ وجود چندگانگی هنجاری و خرده‌فرهنگ‌ها در جامعه است. ارزش‌های سنتی جامعه و از سوی دیگر ارزش‌های متأثر از دنیای جدید در یک رویارویی قرار می‌گیرند و ازاین‌رو چگونگی تعامل میان آن‌ها اهمیت زیادی داشت و نیازمند سیاست‌گذاری دقیقی در ایجاد فضای هم‌زیستی مسالمت‌آمیز برای تحقق انسجام ملی است. سیاست‌هایی که به شکاف اجتماعی دامن زده و به قطبی‌شدن هنجار‌ها میان گروه‌های اجتماعی انجامیده و بستر تعارضات، خشونت و نزاع و دیگر آسیب‌های اجتماعی را فراهم می‌کند. قطبی‌شدن گروه‌های اجتماعی و همین‌طور دولت و مردم منجر به جامعه چندپاره با ارزش‌ها و اهداف متضاد، تضعیف تعهدات اجتماعی و قانون‌گریزی خواهد شد.

ایران کشوری بزرگ به لحاظ جمعیت و وسعت بوده و اقوام و پیروان ادیان و مذاهب مختلف را در خود جای داده است. ازاین‌رو سیاست‌های حکومت‌ها در طول تاریخ دارای اهمیت بوده است. در دوره‌هایی که سیاست‌ها مناسب بوده است، انسجام و وحدت ملی تقویت شده و دستاورد‌های بزرگی برای کشور به دنبال داشته است. سیاست‌هایی که در کشور موجب دوقطبی‌شدن جامعه شده و مردم را به گروه‌های گوناگون تقسیم کند، حس یکی‌شدن را از مردم می‌گیرد. عده‌ای حس مالک‌بودن پیدا کرده و عده‌ای خود را مستأجر و مملوک می‌بینند. در این صورت تعلق به یک واحد مشترک به نام وطن از بین می‌رود. هویت ملی، پرچم ملی، سرنوشت مشترک مفهوم خود را از دست می‌دهند.

نتایج مطالعه‌ای که براساس دوره زمانی سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۵ انجام شده و شامل ۱۰۹ کشور می‌شود، نشان داد که جوامعی با میزان بالای چندگانگی هنجاری، میزان پایینی از انسجام اجتماعی را دارند؛ و ایران از حیث انسجام اجتماعی در میان ۱۰۹ کشور جهان رتبه ۸۷ و از حیث تشتت هنجاری رتبه ۳۱ در میان ۶۱ کشور را دارد. این امر هشداری جدی برای سیاست‌گذاران کشور است.


اگر آتش‌بس تمدید نشود چه می‌شود؟ 


 جعفر بلوری طی یادداشتی در شماره امروز کیهان با عنوان اگر آتش‌بس تمدید نشود چه می‌شود؟ نوشت: در حال حاضر، مهم‌ترین مسئله یا سؤالی که راجع به جنگ غزه مطرح است این است که، پس از پایان آتش‌بس -‌که کمتر از یک روز دیگر اتفاق می‌افتد- چه می‌شود؟ آیا آتش‌بس برای سومین‌بار تمدید می‌شود؟ آیا جنگ غزه از سر گرفته می‌شود؟ آیا صهیونیست‌ها با وجود فشار‌های بی‌سابقه افکار عمومی جهان دوباره بمباران مردم، بیمارستان‌ها، مدارس و زنان و کودکان ساکن غزه را از سر می‌گیرند؟


برای یافتن پاسخ‌های احتمالی این سؤال‌ها ابتدا باید نگاهی به مواضع بازیگران فعال جنگ کنیم. دیروز سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی و همین‌طور برخی رسانه‌های عبری زبان به نقل از مقامات رسمی این رژیم تاکید کردند، آتش‌بس برای بار سوم تمدید نمی‌شود و فلسطینی‌هایی که به شمال غزه بازگشته‌اند، باید برگردند در غیر این صورت کشته می‌شوند. از آن سو در آخرین ساعات روز گذشته، برخی رسانه‌ها از جمله رویترز و الجزیره اعلام کردند، سران مراکز اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی به دیدار مقامات قطر رفته‌اند. موضوع این دیدار نیز «بررسی آتش‌بس دائمی» عنوان شد.

انقلابیون یمن و حزب‌الله لبنان و مقاومت عراق نیز، تاکید کرده‌اند، با از سرگیری جنایات اسرائیل، آنها، پاسخ‌های متناسب خواهند داد. پاسخ‌هایی که این سه جبهه خارج از غزه به صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها داده‌اند، در کنار «موثر بودن»، «کنترل شده» هم بوده‌اند طوری که جنگ گسترده‌تر نشده و از کنترل خارج نشوند. از آنجایی که یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های رژیم صهیونیستی، بازگشتن ساکنان کوچ داده شده به جنوب غزه، به شمال این باریکه است، می‌توان اظهارات سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی را در راستای مرتفع کردن این نگرانی دانست. به عبارتی می‌توان به عنوان یک احتمال، تهدیدات سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی را صرفا یک «بلوف» برای کوچاندن بی‌هزینه ساکنان شمال غزه دانست. صهیونیست‌ها برای کوچاندن ساکنان شمال غزه، کم هزینه نداده‌اند. بازگشتن مردم به خانه‌های هرچند ویران شده‌شان، تمام آنچه را که صهیونیست‌ها با آن همه هزینه رشته بودند پنبه کرده است.


اما این احتمال هم وجود دارد که صهیونیست‌ها حملات خود را از سر بگیرند. آن‌ها با صدای بلند اهدافی را برای این جنگ تعریف کرده‌اند که تاکنون به هیچ یک از آن‌ها نرسیده‌اند. نه غزه و تونل‌هایش را تسخیر کرده‌اند، نه حماس را ریشه‌کن نموده‌اند و نه توانسته‌اند اُسرایشان را یک طرفه آزاد کنند. به عبارتی تا اینجای جنگ باخته‌اند؛ لذا برای احیاء آبروی نداشته‌شان، برای متوقف کردن مهاجرت‌هایی که حالا معکوس شده و برای بازگرداندن ده‌ها هزار سرمایه‌داری که از این سرزمین‌گریخته‌اند، باید «دستاوردی» داشته باشند یا لااقل دستاورد‌سازی کنند. بنابر این احتمال از سرگیری حملات وجود دارد. آن‌ها حتما در اتاق‌های فکرشان به این هم فکر کرده‌اند که اگر حماس نابود یا لااقل تضعیف نشود، دیگر هرگز نمی‌توانند موازنه‌ای را که حیاتشان به آن وایسته بوده را دوباره تنظیم کنند. به عبارتی، این حماس دیگر حماس سابق نخواهد بود و نخواهند گذاشت آب خوش از گلوی صهیونیست‌ها پایین برود؛ لذا احتمال از سرگیری جنایات وجود دارد.


یک احتمال دیگر هم وجود دارد و آن این که، آتش‌بس برای سومین بار تمدید شود. در این صورت، هم صد‌ها صهیونیستی که هنوز در اسارت حماس است، شانس آزادی و زنده ماندن خواهند داشت، هم فشار‌های جهانی و کمرشکن علیه این رژیم کمتر خواهد شد و هم، فرصت لازم برای یافتن راه‌حل‌های دیگر خواهند یافت.


ما فکر می‌کنیم، چه این جنگ پایان یابد، چه آتش‌بس تمدید شود و چه تمدید نشود، صهیونیست‌ها به این زودی نخواهند توانست، کمر راست کنند چون، حماس این بار نشان داد، می‌توان چنان ضربات کاری به اسرائیل وارد کرد که سؤالِ «آیا اسرائیل در حال نابودی است؟» بر سر زبان‌ها بیفتد. تردید نداریم -شما هم تردید نداشته باشید- در نهایت نیز، اسرائیل قبل از جنگ غزه، با اسرائیل پس از جنگ غزه، تفاوت‌های بنیادینی خواهد داشت. همین‌طور حماس قبل از این جنگ با حماس بعد از این جنگ. این موضوع درباره یمن و حزب‌الله لبنان و مقاومت عراق نیز صدق می‌کند. همین حالا هم، اسرائیل با اسرائیلِ ششم اکتبر به قبل تفاوت‌های بنیادینی دارد. همین‌طور سربسته بگویم، سران یکی از کشور‌های همسایه به یکی از مقامات بلند پایه کشورمان گفته است: «وقتی وزیر خارجه آمریکا به دیدارم آمد گفت، اسرائیل از درون متلاشی شده است.» گزارش‌های متعددی در معتبرترین رسانه‌های دنیا منتشر شده که می‌گویند، پس از ضربه بزرگ ۷ اکتبر مقاومت، اداره کامل امور اسرائیل به طور کامل به دست آمریکایی‌ها افتاده است.

 

مانع مهم تداوم رشد اقتصاد مثبت


 مهدی حسن زاده طی یادداشتی در شماره امروز خراسان با عنوان مانع مهم تداوم رشد اقتصاد مثبت نوشت: انتشار جزئیات گزارش رشد اقتصادی در تابستان امسال توسط مرکز آمار، نکات مهمی را درباره وضعیت اقتصادی کشور نشان داد که توجه به آن‌ها برای تحلیل وضعیت پیش روی اقتصاد ایران ضروری است. براساس اعلام مرکز آماردر نیمه نخست امسال رشد اقتصادی با نفت ۷.۵ و بدون نفت ۵.۱ درصد بود. اگرچه باید توجه داشت که اساسا اثر نفت بر رشد اقتصاد ایران فراتر از فاصله ۲.۴ واحد درصدی است. رشد درآمد نفتی یکی، دو ساله اخیر که به دلیل افزایش نسبی صادرات نفت و جهش قیمت نفت رقم خورده است، علاوه بر تاثیر مستقیم زنجیره فعالیت‌های نفتی در رشد اقتصادی کشور، تاثیر غیرمستقیم از طریق تزریق درآمد‌های نفتی بیشتر به بخش‌های مختلف اقتصاد ایفا می‌کند. در هر حال رشد اقتصادی مثبت خبر خوبی است و نشان می‌دهد حداقل بخشی از اقتصاد کشور راه افتاده است، اما چرا فقط بخشی؟


در حقیقت مسئله اصلی رشد اقتصادی ایران در نیمه نخست امسال، وابستگی آن به درآمد نفت است. اگرچه تلاش‌های دولت سیزدهم در افزایش نسبی فروش نفت با وجود تحریم ها، در کنار سایر عوامل جهانی موثر بر افزایش فروش نفت ایران، قابل تقدیر است، اما جزئیات این نرخ رشد نشان می‌دهد که پایداری رشد اقتصادی متکی به درآمد نفت است و همچنان بخش‌هایی از اقتصاد به دلایل مختلف توان جهش اقتصادی و رشد مداوم ندارند. به طور خاص رشد ۳.۷- درصدی بخش کشاورزی و صفر درصدی بخش صنعت و معدن بدون احتساب نفت نشان می‌دهد که بخشی از اقتصاد ایران به دلایلی که بعضا (حداقل در کوتاه مدت) ارتباطی به عملکرد دولت فعلی ندارد منفی است. بخش کشاورزی همچنان از تازیانه سنگین خشکسالی آزرده است و بخش صنعت و معدن به دلیل ناترازی برقی و گازی و سایر عوامل ساختاری مخرب فضای کسب و کار در رکود به سر می‌برد. در حقیقت رشد اقتصادی در بخش کشاورزی با مانع خشکسالی و کمبود منابع آب رو به روست و رشد اقتصادی در بخش صنعت به سد کمبود برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان برخورد می‌کند؛ لذا باید نتیجه گرفت که مهم‌ترین مانع بر سر راه تداوم رشد اقتصادی بالا، ناترازی انرژی است.


با این توضیحات باید سراغ این مسئله رفت که برنامه جامع دولت سیزدهم برای ناترازی انرژی چیست؟ مجموعه طرح‌ها و ایده‌هایی که در حوزه اقتصاد در دولت سیزدهم پیگیری می‌شود نشان می‌دهد که برنامه چندان جدی برای جبران ناترازی انرژی در دست نیست. اگرچه نمی‌توان انتظار رفع این معضل را در کوتاه مدت داشت، اما برنامه‌های افزایش ظرفیت استخراج گاز و ساخت نیروگاه‌های جدید در کنار برنامه‌های جدی مدیریت مصرف و بهینه سازی مصرف انرژی نیاز به مجموعه‌ای از اقدامات غیرقیمتی و بعضا قیمتی دارد. به ویژه اقدامات غیرقیمتی از قبیل سرمایه گذاری در کاهش مصرف انرژی با بازگشت سرمایه از محل صرفه جویی که سال هاست روی میز دستگاه‌ها و در جلسات مختلف دولت‌ها دست به دست می‌شود، باید در محوریت کار قرار گیرد؛ لذا انتظار می‌رود که مجموعه اقدامات لازم برای بهینه سازی مصرف انرژی با هدف کاستن از محدودیت‌های پیش پای رشد اقتصادی کشور، بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۶۶
ما مردم خواسته هایمان روشن است و منسجم هستیم . این شمائید که با مردم و خواسته هایشان لج میکنید .
همین کیهان چند روز پیش نوشته بود 70% مردم غزه خانه هایشان را ترک نکرده اند، الان نوشته همه برگشته اند
خودش هم نمی دونه چی می نویسد، اینقدر حافظه ضعیفه؟
پاسخ ها
عاشق ایران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
بزرگترین مشکلات متعدد مردم و کشور ناشی از کسان

تندرویی چون شریعتمداری روزنامه کیهان و جوان و و

و تندروهای جبهه پایداری ها و امام صادقی ها و وووو

هستند که هست و نیست کشور و مردم ایران عزیز

را در دستان کم تعداد ولی پر قدرت خودشان نگهداشته

اند و اجازه کار عاقلانه و بر اساس حفظ منافع ملی و

منطقی و علمی و دلسوزانه خواسته اکثریت قاطع

مردم ایران را نداده و نمیدهند
ما زمان جنگ سالانه 40 هزار نفر از بهترین جوانان خود را در راه دفاع از کشور خود می دادیم
فلسطین برای نجات سرزمین خود باید بیشتر از این ها جانفشانی کند
تا این بیگانگان سرزمینش را ترک کنند
کدام رشد مثبت؟! دلار 50 هزار تومانی یا 28 میلیون زیر خط فقر ؟!
پاسخ ها
بچه محل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
زمان روحانی مشکل اساسی را ناکارآمدی دولت می گفتند و حالا در دولت خودی خشکسالی و ناترازی انرژی باعث عدم رشد اقتصادی می دانند!!!
سیاست یک بام و دو هوا یعنی همین نگاه قشری و ایدئولوژی زده که تنها چیزی را در نظر نمیگیرد منافع ملی و نفع مردم است...ی
عاشق ایران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
کدام پیشرفت و رسیدن به کدام قله ؟؟؟

یا ۸۰ درصد مردم که زیر خط فقر ۲۵ میلیون تومان

در سخت ترین شرایط تورم و گرانی و رکود اقتصادی

در ۴۴ سال گدشته فقط شاهد اتلاف عمر و انرژی و نابودی محیط زیست و هزاران میلیارد دلار ثروت

کشورشان بوده اند ؟؟؟؟

و یا ان ده میلیون نفر مهاجرت را انتخاب و در غربت سر میکنند ؟؟
علت اصلی همه ناترازی ها سیاستهای غلط خارجی است که سایه تحریمها را بر سر ملت نگه داشته و البته ناکارآمدی دولت هم آن را تشدید کرده!
با این مصوبه افزایش سنوات بازنشستگی، جمهوری اسلامی ایران هوس اعتصابات کارگری به سرش زده !!!!!!!!!!!!!!!
گسست اجتماعی در روابط بین الملل کاملا تاثیرگذار است و صلابت جهانی یک کشور به پیوندهای مستحکم ملی ، قومی ، دینی ، مذهبی ...ملتش بستگی مستقیم دارد . حکومت ها هم با تکیه به ملت هایشان اعتبار و احترام و جایگاه جهانی خود را کسب میکنند . وقتی این تکیه گاه نباشد ، وابستگی و باجدهی برای ماندن قطعی است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
آفرین
حماس تمام شده ,کسی هم کاری از دستش بر نمیاد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
بزودی نوبت بقیه گروه ها است
حزب الله لبنان آماده باش
جوری از گسست اجتماعی حرف زده که هرکس ایرانی نباشد فکر می‌کنه پنجاه شصت درصد جامعه از هم جدا شده!
یک مشت جوان هیجان‌زده که شاید به زور دو سه درصد جامعه باشند دارند برای دلخوشی هنجار شکنی میکنند.اینها فقط یه تشر پدرانه لازم دارند
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
دوباره بخون مطلب رو‌شاید متوجه شدی چی گفته
مسعود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
اقلا خودت یه مثبت به خودت میدادی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
خوش بحالت .فارغ از این دنیا و همه چی!!!!خوش باش واسه خودت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
منظوز از انسجام اجتماعی این نیست که کسی هیچگونه اعتراضی نسبت به هیچ حقی نکنه اشتباه گرفتی

منظور پیوندهایی است که باعث ایجاد ملت میشه
ناشناس
| Germany |
۱۱:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
این باغی که توشی یا خیلی کوچیکه که ما توش جا نمیشیم ، یا خیلی بزرگه که ما توش گم شدیم . به هر حال خوش باش
لطف الله دژکام، امام جمعه شیراز و عضو کمیته ملی اخلاق بالینی وزارت بهداشت:

این که می‌گویند پزشک محرم است یک جمله عوامانه است و درست نیست.
در دین ما پزشک محرم نیست!
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۰۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
اتفاقا داداش طالبان هم همین حرف را می زند. به همین خاطر گفته است که فقط زنان را پزشک زن درمان کند. اما زن هم نباید در مدرسه و دانشگاه درس بخواند. نتیجه این که هیچ پزشک زنی نباید وجود داشته باشد تا زنی را درمان کند. بنابراین از دید داداش طالبان زن اصلا ارزش ندارد که درمان شود.
جناب دژکام با طالبان چقدر هم کلاس بوده اید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
پزشک محرم است اما با شرایطی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
شرق کاملا درست گفته سری به مساجد بزن متوجه می شوی چگونه عنصر دین از میان مردم رخت بربسته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
دین رخت برنبسته
بلکه عده ای از دین سوء استفاده کرده اند و خودشونو همه جا جلو میندازن و تلاش می کنند دیگران را از دور خارج کنند تا همه چی در اختیار خودشون باشه

نمونه اش خانمی که با وقاحت در سیمای مملکت میگوید. کشور مال ما حزب الهی ااست بقیه بروند

ولی مطمئنم نه تنها تنبیه نشده بلکه جایگاه بهتری را تصاحب کرده
ولی مردم ایشان را نماینده دیندارها نمیدونند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
اسلام نظر میانه داره و این امام جمعه هم درست گفته
کسی حق نداره به بهانه دکتر بودن یا هر چیز دیگری مسائل شرعی بین زن و مرد رو رعایت نکنه
اما در مقابل اسلام با افراطی گری مثل عدم تحصیل دختران یا عدم رانندگی خانمها در عربستان مخالفه
لذا در ایران اسلامی دخترها هم درس میخوانند و هم مدارج عالیه دانشگاهی دارند و هم در پست های سیاسی و اقتصادی و علمی هستند
این یعنی بخش کوچکی از اسلام واقعی
احترام خانمها در اسلام بسیار زیاد است و هیچ مردی حق تعرض و مزاحمت برای خانمها را ندارد حتی اگر پزشک معالج باشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
خانمها در اسلام ملکه هستند
تاج سر هستند و ما مردها میبایست وسایل رفاهشون رو فراهم کنیم. یا دندمون نرم میتونیم احترامشون بذاریم یا نباید دختری رو اسیر خودمون کنیم و ازش سوء استفاده کنیم. کارهای خانه رو به دوشش بذاریم و بچه داری و غیره و از طرف دیگه بخوایم که درخارج منزل هم کارکنند و حقوقش رو بدن به ما
بانو
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
بیمار حق دارد پزشک خود را بر اساس مصلحت خویش انتخاب کند زن باشد یا مرد ،افراد غیر متخصص در اموری که به جان و سلامتی مردم مربوط است مداخله نکنند !
تابناک محترم ممنون از اینکه نظرات ما را منتشر نمی کنی .همین مقدار هم شرکت در سیاست مضر است.
علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

ما هم از آلودگی هوا خسته شده ایم. رویمان نمی شود در موردش با مردم صحبت کنیم!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
خوب استعفا بده کسی که کارمثبتی نمی کند وجدانا باید کنار برود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
این از شجاعت یه نفره که جلوی مردم عذر خواهی میکنه
البته نباید بی کار بشینه و باید اقدامات بیشتری رو انجام بده
همه مامستأجراون خانم‌حزب اللهی هستیم که گفت مملکت مال حزب اللهی هاست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
اون خانم واقعیتی را گفت که گلو گیرش خواهد شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
اون خانم نظر خودش رو گفت
اما بزرگ حزب الهی های این کشور نظرش اینه که هرکس مبانی و اصول اسلام و انقلاب و ولایت فقیه رو قبول داشته باشه(و نه جزئیات) همین کافیه تا ما باهاش دوستانه و مودبانه رفتار کنیم حتی اگر سلیقش و افکارش مخالف ما باشه
لذا در کنار یهودیان و مسیحیان و ارامنه و سایر اقلیتها و قومیتها در ایران بدون هیچ درگیری و نزاعی داریم زندگی میکنیم.
ما در انسانیت مشترکیم و فقط با کسانی که انسانیت رو زیر پا میگذارند و از ظالم و جانی حمایت میکنند آبمون تو یه جوب نمیره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
نه داداش تو مستاجر شبنم خانم هستی
یا الله به حق محمد و آل محمد از دست جنایتکارای جنگی غاصب قصاب صهیونست، مردم مظلوم فلسطین رو نجات بده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
ای داداش اول خدا ما را از افکار پمپاز شده به وسیله شبکه های رسانه ای صهیونیستها نجات دهد
جنگ غزه در بدترین شرایط دو ماه دیگر پایان می یابد اما اگر آتش بس جنگ غزه در این مرحله دایمی شود، توجه حاکمیت به موضوع گسست اجتماعی حداقلی خواهد شد چرا که بدون ایجاد همبستگی اجتماعی، در موضوع فلسطین پیروزی بزرگی کسب شده است. (تحلیل حاکمیت: وضع موجود موفقیت آفرین و تداوم وضع موجود = تداوم موفقیت ها)
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
آتش بس غزه روی اجتماع و اتحاد ما ایرانیهای همنوع دوست تاثیر مثبت دارد
اگر منتهی به جنگ دوباره شود طبیعتا این اتحاد و همدردی با مردم مظلوم فلسطین بیشتر خواهد شد
و اگر آتش بس دائمی شود با شروع کمک های هلال احمر و جمعیت های بشر دوستانه جهانی بازهم این همدلی بیشتر خواهد شد.
در هر صورت مردم ایران (البته اکثریت) در هر جای دنیا فاجعه ای صورت بگیرد با حس همدلی خود متحد و منسجم تر میشوند و باوجود وضعیت بد اقتصادی به قول معروف از دهان خودشون میگیرند به دیگران کمک میکنند
«...تهدیدات سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی را صرفا یک «بلوف» برای کوچاندن بی‌هزینه ساکنان شمال غزه دانست.»

در پنجاه روز جنگ هم هزینه این «بلوف» را صهیونیست ها نپرداختند. بیش از بیست هزار کشته که هنوز هفت هزار نفر از آنها زیر آوار هستند، بخشی از این هزینه ها بود. بنابر این برای ساکنان مناطق درگیری بهتر است که تا حد امکان به مناطق نسبتاً امن منتقل شوند.

البته این برای حماس زیاد خوشایند نیست. این سازمان خیلی مردمی است برای همین اگر هنگام جنگ دور و برش پر از مردم غیر نظامی نباشد احساس نا امنی می کند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
نقطه امن از نظر شما کجاست؟

از نظر اسرائیل مردم فلسطین باید به دریا ریخته شوندچون حتی نقاط امنی را که خودش اعلام کرده بود با موشک و بمب هدف قرار میداد
نقطه امن یه دروغ بزرگ بود و هست
اگر آتش‌بس تمدید نشود چه می‌شود؟

آتش بس همیشه به معنی فروکش کردن شدت عصبانیت طرفین و میل به سوی آرامش است. هرگز هیچ جنگی بی پایان نبوده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
اسرائیل برای فروکش کردن خشم خودش و شعارهایی که داده یه بار دیگه هم به غزه حمله میکنه
اما اینبار هم بالاخره آتش بس اتفاق می افتد و هیچ جنگی نبوده که یک زمانی تمام نشود
مهم این است که بعد از اتمام جنگ طرفین جنگ چی بدست میآورند و دیگران کدام گروه رو پیروز واقعی میدونند
مردم آزاده جهان قطعا با هر نتیجه ی ظاهری که جنگ داشته باشه بازهم یک جنایتکار و کودک کش رو که برای اثبات اقتدار خودش بجای جنگ اقدامات وحشیانه مثل کشتن 15000 غیر نظامی رو انجام میده پیروز نخواهند دونست و محکوم میکنند
چه اسرائیل قبول داشته باشه و چه نداشته باشه سازمانهای بین المللی اون رو محکوم خواهند کرد
و این یعنی مرگ سیاسی یک رژیم
دایمی شدن آتش بس در این مرحله از جنگ غزه = احساس عدم نیاز به ارتقای سطح همبستگی اجتماعی در ایران توسط حاکمیت.
به زبان ساده: آتش بس در این مرحله = جبهه مقاومت به موقعیتی رسیده که پایان دادن به جنگ در فلسطین نیازمند فشار جدی از سوی افکار عمومی ایران، منطقه و جهان نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
بخاطر کودکان غزه اینبار هم اشکال نداره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
چی نوشتی؟

چه ربطی داره احساس نیاز به همبستگی در ایران به جنگ غزه؟؟؟؟
معادله چند مجهولی مطرح میکنی؟؟؟

بقول دکتر سریع القلم ؛

بسیاری از مردمانی که در یک سرزمین زندگی می کنند هنوز ملت‌. نشده اند
ژاپن یک ملته. ید. واحده. است هیچ فردگرایی درشون نیست
افغانستان چی ؟
ملته که یک عده دارن میمیرن یک عده اویزان هواپیمای امریکایی مسشن؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
خودت فهمیدی چی گفتی!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
شما آلمانیها چرا یه بار دیگه به اسرائیل حمله نمیکنید و اینها رو نابود نمیکنید؟
وقتی عده ای خواسته های شخصی خود را به نام مردم بر مردم قالب میکنند و حداکثر برای اثبات آن و تحمیلش به دهها ملیون نفر یک جمع چند ده نفری حامی جمع می کنند معلوم است گسست اجتماعی روی میدهد
اگر آتش‌بس تمدید نشود چه می‌شود؟

این روزها «ارزشی ها» با حرارت و شدت مشغول اثبات شکست قطعی اسرائیل در دور اول جنگ غزه و در عین حال هشدار به رژیم صهیونیستی هستند که مبادا دور دوم را شروع کند.

این عزیزان واقعاً از نظر اخلاقی جایگاه والایی دارند. تا کنون کمتر دیده شده که کسی این قدر دشمنش را مشفقانه نصیحت کند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
خاتمه جنگ یا ادامه آن در هر صورت برای شعارها و اهدافی که اسرائیل داده و دارد مناسب نیست
کاری که نباید اتفاق می افتاد افتاده و اسرائیل در جهان بعنوان یک جنایتکار برملا شده
اسرائیل پس از 7 اکتبر دیگه قابل بازسازی نیست حتی اگر کل غزه را هم در جنگ مجدد اشغال کند بازهم نمیتواند مشروعیت بدست آورد و آبروی رفته خودش رو برگردونه
آب رفته به جوی بر نمیگرده
اما در مقابل مردم غزه به مقاومت شجاعانه در زیر باران بمب و موشک اسرائیلی و آمریکا در جهان معرفی شدند و این شهرت رو هیچکس نمی تونه از مردم غزه بگیره و هر چه زمان بگذره پررنگتر خواهد شد
روزنامه کیهان: دشمن شناسی ما از اولویت اول جهان اسلام (دشمن صهیونیست) و منابع اطلاعاتی ما در و درباره این رژیم، آنقدر قدرتمند نیست که بتوانیم رفتار اسرائیل در پایان دوره آتش بس موقت را پیش بینی کنیم.

در این شرایط؛ اسرائیل همه گزینه ها را روی میز دارد و جبهه مقاومت صرفاً در مقام پاسخگویی است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
این مهاجم است و مستکبر است که همه گزینه ها را روی میز داره
اما یه گروه مقاومتی کوچک مثل حماس فقط یه گزینه دارد
مقاومت در مقابل متجاوز و ظالم تا سرحد شهادت
و البته این یه گزینه بر همه گزینهای ابلیس پیروز است
گسست اجتماعی ؟؟؟؟
زمان جنگ ، مسیحی مسلمون یهودی ، کرد ترک بلوچ و ..‌ همگی بدون هیچ ادعایی پا روی مین گزاشتند و رفتند جلو تا خاک کشور دست دشمن باقی نمونه
اما بعد از جنگ ، سفره جلوی یه عده خاص پهن شد که حتی بیشترشون نه جبهه بودند و نه کاری برای جنگ کردند
از گسست رد شدیم، خیلی وقته، الان عملا دو گروه که حاضر به حذف کامل گروه دیگر هستند در کنار هم زندگی می کنند. علت ارامش ظاهری جامعه عدم دسترسی گروه اکثریت به اسلحه و اصولا هر گونه قدرت است. و گروه اقلیت نیز با دسترسی وسیع به همه ابزار های قدرت فعلا توانسته حاکم باشد. البته شرایط بسیار نا پایدار است و حتی یک اتفاق کوچک می تواند تعادل را به هم بزند. در واقع اکثریت منتظر یک بزنگاه هستند که احتمال دهند تلاششان موثر است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
تحلیلتان عالی بود
اون روز دور نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
با چه آماری این گروهی که شما مدعی هستید گروه اکثریت هستند؟
توی خیابونها که آمارتون از آمار کسانیکه در زمان شاه بیرون اومدن و علیه جمعیتی که با توپ و تانک توی خیابون اومده بود وایسادن
ما از توپ و تانک نترسیدیم و اومدیم میدون و انقلاب کردیم با دست خالی
شما چرا ترسیدید و نیومدید؟ چرا اینقدر کم بودید؟!
شما براندازها دنبال اختلاف انداختن بین مردم عادی هستید و نه دلسوز ایران
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
اون که دنبال حرکت مسلحانه است تاریخ را مطالعه کند اونایی که با روشنفکری در صدد مقابله مسلحانه بودند آرایش زنانه کردند و شبانه به پاریس گریختند
روح زمانه ات را بشناس! این جمله یکی از بزرگان عرصه فلسفه است. مسئولان ما نتوانسته اند روح جمعی جامعه را بشناسند و درک کنند،
الحمد لله گسست اجتماعی هنوز اتفاق نیافتاده اما
یه گروهی فاصله ثروت خودشون رو با مردم زیاد کردند
یه گروهی فاصله میز خدمتشون رو با مردم زیاد کردند
یه گروهی هم آتش بیار معرکه تفرقه شدند
مردم بازهم برای همدیگه جونشون رو میدن در کرونا دیدیم که کمکهای مومنانه و اجتماعی چقدر زیاد شد در سیل و زلزله هم شاهدیم
مردم ایران خوبند و متحد
ای کاش برخی با بد عمل کردن و برخی با دشمنی سعی در تفرقه اندازی نکنند
لعنت بر ابلیس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
ای بسا ابلیس ادم رو که هست
پس به هر دستی نباید داد دست
انسجام یعنی داشتن مشترکاتی که قویا بتونه ما رو در کنار هم به عنوان یه ملت نگه داره
با احترام متقابل و منافع مشترک
و این انسجام در ایران به شدت وجود داره
هرچند بعضی سعی در تجزیه ایران دارند و یا تفرقه افکنی میکنند و یا چند نفر مسئول فاسد رو اونقدر بزرگ میکنند که گویا همه مردم ایران فاسدند
من به ایرانی بودن خودم افتخار میکنم و خوشحالم که با شما 85 میلیون شده ام
شما که کردی یا لری یا مازنی یا گیل یا لکی یا شیعه یا سنی یا مسیحی یا یهودی یا زردشتی، با هر قومیت و هر کیش من و تو اشتراکاتی داریم که به تو احترام میگذارم
چون ایرانی انسانیت و عاطفه و حب وطن دارد
وزیر خیلی محترم بهداشت فرموده اند هیچ چیز جای شیر مادر را نمی گیرد. جناب وزیر اون شیر مادری که شما می فرمایید در ایران وجود ندارد چون مادر ایرانی زیر خط فقر نمی تواند تغذیه صحبح داشته باشد و به فرزندش شیر بدهد ضمناً شما نمی تونی هم توقع فرزنداوری داشته باشی هم شیر خشک نداشته باشی لقمه رو اندازه دهنت بردار.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
اتفاقا اگه همینجوری بی تحقیق حرف رها نمیکردی و خوب نگاه میکردی میدیدی عده زیادی از کسایی که شیر خشک به بچه میدهند دنبال کلاسش هستن تا اینکه از فقر و ..
اسرائیل به ازای هر یهودی بیش از ۵۰نفرفلسطینی به شهادت رسونده کل غزه. رو نابود کرده ،معلوم نیست نگاه اقایان به کجاست
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی