بازدید 9544

ساعت کار جدید: ۶ صبح؛ مثل کله‌پز‌ها می‌رویم ما سرِکار!

اگر ساعت ۶ صبح موجب کاهش مصرف انرژی می‌شود، مثل هر سال خود ساعت را جلو می‌کشیدید. چون حسب ظاهر ساعت ۷ بود در حالی که در واقع ۶ بود. ساعت را جلو نکشیدید تا کارمندان را عقب بکشید؟!
کد خبر: ۱۱۷۸۰۵۵
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۳ 06 June 2023

به گزارش «تابناک»، سروش بامداد در عصر ایران نوشت: از امروز قرار است شروع کار ادارات از ساعت ۶ صبح باشد! بله، درست خوانده‌اید: ۶ صبح. ادارات و بانک‌ها را هم درست خوانده‌اید. طباخی و کله‌پزی منظور نیست، ادارات و دستگاه‌های دولتی را گفته‌اند.
کانال عصر ایران در تلگرام

 چرا؟ چون ساعت‌ها را امسال بر خلاف سال‌های قبل جلو نکشیدند و اگر در مجلس هشتم لاریجانی جلوی احمدی‌نژاد را گرفت این بار، اما بازدارنده‌ای نبود.

عقربه‌ها جلو نرفت و به جای آن می‌خواهند کارمندان را عقب بکشند. تنها موردی که ظاهرا خواستار جلو کشیدن‌اند روسری نسوان است. در باقی امور طرفدار عقب کشیدن‌اند.  (چرا با شبکه نمایش خانگی مخالف‌اند، چون دل‌شان لک زده برای روزگاری که تلویزیون دوشبکه بیشتر نداشت!)

در این فقره، اما می‌توان پرسید اگر ساعت ۶ صبح موجب کاهش مصرف انرژی می‌شود، خود ساعت را جلو می‌کشیدید همین نتیجه را داشت. چون حسب ظاهر ۷ بود در حالی که در واقع ۶ بود. منتها ذهنیت سنتی که جلو بردن ساعت را موجب اخلال در انجام مناسک می‌دانست ساعت را به وضع سابق برگرداند و به جای  آن از کارمندان خواسته شده زودتر و ۶ صبح سرکار باشند.

سحرخیزی خوب است، اما مراجعان دستگاه‌های دولتی چه؟ آن‌ها که از ۶ صبح نمی‌آیند.

در دهه ۶۰ وقتی که جعبه کبریت‌های بزرگی به قصد صرفه‌جویی ساخته شد به اندازه بیسکوییت مادر، لطیفه‌ای بر سر زبان‌ها افتاد: ژاپنی‌ها تلویزیون می‌سازند قدِ قوطی کبریت و ما هم کبریت ساخته‌ایم به اندازه تلویزیون! سال‌های جنگ بود و کم تجربگی و امکانات کم. بعد از ۴۵ سال، اما تصمیماتی این گونه هم اسباب شگفتی است و هم انبساط خاطر.

سحرخیزی خوب است، اما خانواده‌ای را در نظر بگیرید که زن و شوهر هر دو کارمندند و فرزند خردسال را به مهد می‌سپارند. منتها مهد خصوصی است و ۶ صبح باز نمی‌کند.

اگر یک ساعت تا محل کارشان فاصله باشد و مرد اول همسر را برساند و بعد خود سر کار حاضر شود، در آن ساعت بچه را به کی و کجا بسپارند؟ مگر نمی‌گویند فرزند بیاورند و دنا بگیرند؟ نکند منظورشان این است که سه فرزند بیاورید و زن هم دیگر کار نکند. حال بچه را کجا بگذارند؟ گیرم نزد مادر بزرگ. بنده خدا به خاطر نوه باید زودتر بیدار شود. آن کارمندان کجا صبحانه بخورند؟ لابد در اداره.

مغازه‌داری که شب تا ۱۲ بیدار بوده صبح ساعت ۱۰ باز می‌کند و تازه ۱۱ به بانک می‌رود و طبیعی است که در ساعات پایانی حجم مراجعین انباشته می‌شود. از ۶ تا ۹ صبح به صبحانه و گپ‌و‌گفت می‌گذرد و از ۹ تا یک بعدازظهر به کار فشرده.

معلوم نیست دقیقا دنبال چه هستند؟ یک بار کسی از مقام سابقی پرسیده بودید آیا فلان کار نقشه خودتان نبوده و از قبل برنامه‌ریزی نشده بود و او پاسخ داد: اگر این قدر برنامه‌ریز بودیم که اوضاع این نبود!

به نظر می‌رسد از این که کارمندان مثل موم در مشت شان باشد لذت می‌برند. دیگر مثل سابق صدای اعتراضی هم از کارمندان نمی‌شنویم و این میزان تبعیت باب میل است. زنان کارمند با رعایت پوشش مورد نظر و مردان کارمند از این پس با سحر خیزی. اگر سعدی علیه الرحمه زنده بود به جای «خوش بود دامن صحرا و تماشای بهار» چه بسا این گونه می‌سرود:

 بامدادان که تفاوت نکند لیل و نهار
مثل کله پز‌ها می‌رویم  ما سرِ کار!


البته  که کاهش مصرف انرژی در ماه‌های گرم یک ضرورت جدی است، اما مگر در همه کشور یک سان است که یک حکم کلی برای همه ایران صادر کرده‌اید؟ چرا تصمیم گیری را به خود استان‌ها نسپرده‌اید؟ رابطه بین بانک‌ها به هم می‌خورد؟ آن طرف چه؟ کارمندی که در کرج زندگی می‌کند و در تهران شاغل است چگونه خود را برساند؟ شب کی بخوابد؟ با چهره پف کرده و خواب آلود بیاید؟ بعد از ظهر چه کار کند؟  مدیرانی که گاه تا غروب در اداره اند چه؟ کارمندان را مرخص کنند یا اضافه کار بدهند؟

با این طرح عملا ۶ تا ۷ و حتی ۸ صبح بی ارباب رجوع سپری خواهد شد و ساعت کار فشرده می‌شود. شاید هم به این نتیجه رسیده اند که دو ساعت کافی است و باقی را باید استراحت کنند.

مهم‌ترین آموزه فرهنگ و ادبیات ایران کم آزاری است، ولی در این طرح بچه را باید صبح زود بیدار کنند و بیازارند تا به مادربزرگ بیچاره بسپارند و او را هم بیازارند.

رییس اداره که دیشب تا دیر وقت بیدار بوده صبح خواب آلود بر سر کار بیاید و بساط نان بربری و پنیر لیقوان و گردو با چای شیرین  یا کره و عسل یا مربا با تخم مرغ عسلی بچیند و اگر شرکت پردرآمدی باشد آب پرتقال هم اضافه شود و اسم این طرح را بگذارند کاهش مصرف انرژی.

چرا؟ چون با جلو کشیدن ساعت مخالف اند. اگر مشکل فقط در مصرف انرژی و بیم قطع برق است بسیار خوب با دورکاری مشکل را حل کنید.

با این طرح از ساعت یک بعد از ظهر و در حالی که مردم همه در حال فعالیت اند ادارات و دستگاه‌های دولتی به تعطیلی می‌روند تا صبح روز بعد. یکی هم نیست بگوید این همه نبوغ حاصل کدام اندیشه درخشان است و چرا ساعت‌ها را جلو نکشیدید؟ می‌توانستید اسم را عوض کنید و مثلا بگویید خنثی‌سازی توطئه عقربه‌ها!

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۵۳
انتشار یافته: ۳۲
وقتی نمایندگانی با جند هزار رای تصمیم گیر می شوند اوضاع همین طور می شود.
احسنت
جانا سخن از زبان ما میگویی
اما کو گوش شنوا
6 تا 8 صبح که رسما خبری نیست

زیست شبانه که همینجوری ام نداشتیم الان که دیگه هیچ
موضوع پوشش زنان و مردان مطرح شده در متن کاملا خارج از بحث بود مقصود نگارنده چه بود ؟!
از دولت 6 کلاسه ها بیشتر از این انتظار نمیره...
فعلا که دولت جناب آقای دکتر رئیسی یک نمونه بی نظیر در جهان است ، در تصمیمات انقلابی و فوری در حال ترکاندن جهان هست ، با این سرعت قطار پیشرفت فکر کنم از جو زمین هم بیرون زده اند و در فضا قرار دارند با این تصمیمات فضایی و هپروتی !
بیچاره ایران، بیچاره ایرانی با این وضع مملکت
به خدا جوک ترین طرح تاریخ بشریت همین جلو نکشیدن ساعت و عقب کشیدن کارمندان بود!!!
ساعت کار حافظیه که شب هوا خنک هست را تعطیل کردند!!!
کلا اینا با ساعت هم مشکل دارند.
استاد مسخره بازین
قبلا هم با تعطیلی پنج شنبه های تهران در حالیکه بقیه شهرها فعالن اینو ثابت کردن.
فقط لبخند...
رييسي اين چه كاريه اخه
خوب همه چیز این مملکت باید به هم بیاد . تا حالا کدوم کارشان عاقلانه بوده که این دومیش باشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نویسنده‌ی محترم یک حرف خوب را با ادبیات ناپسند ضایع کرد.
ما حتی بلد نیستیم به طور صحیح اعتراض کنیم.
فارغ از موضوع متن که خود جای بررسی بیشتری دارد، نویسنده محترم نوضوع ساعت کاری را چگونه به موضوع حجاب ارتباط دادند؟ برادران عزیز تابناک فکر کنم به خاطر مشغله زیاد فرصت بررسی متن را پیدا نکرده اند.
یکی از بهترین طرح هایی هست که تا به الان در جهان اجرا شده، ما مردم عادی فقط بلدیم در هر شرایطی اعتراض کنیم!
مردم باید همواره تابع قوانین حکومت باشند و همواره در هر شرایطی حتی به غلط از حکومت دفاع کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۶
تو دوغتو بنوش!!!!! انیتشن
لطفا به نکات ذیل توجه نموده ، منطقی تصمیم بگیریم :
1- ساعت شش صبح یعنی یک ساعت بعد از طلوع آفتاب و حدود سه ساعت بعد از اذان صبح ( افق تهران منظور شده)
2- ساعت کار 10 صبح ، یعنی نزدیک ظهر
3- سال های قبل ، یک ساعت، ساعت به جلو کشیده می شد و شروع به کار ادارات یک ساعت زودتر بود به عبارت واضح تر به ساعت فعلی، می بایستی ساعت 5 صبح سر کار حاضر می شدند

فقط مانده ام این همه هیا هو برای چه ؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۶
علی آقا یکبار نوشته ات را بخوان با جلو کشیدن ساعت و با احتساب ساعت فعلی ساعت 7 باید سر کار برویم نه 5 صبح
علی 2
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۶
علی جا ن توصیه می کنم متن مطلب را دوباره با دقت مطالعه کن!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۶
باشه، ساعت 8و نیم غروب آفتابه، شما ساعت 9 بخواب که فردا بتونی بری سر کار
حميد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۶
شغلت دولتي نيست معلومه متوجه نمي شي صحبت نويسنده رو
خداییش بنی اسرائیل هم در عصر حضرت موسی کلیم ع اینطور آسمان را به ریسمان نمی بافتند که عصر ایران در عصر ما به هم بافت.
مسئول بی کفایت
برای استانها و شهرستانها تجمیع ساعت و تعطیلی روز پنج شنبه بهترین راه حل است. بقیه روزها همان ساعت قبلی 7 صبح تا دو بعداظهر
معاون وزير نيرو و رييس يک سازمان تخصصي در زمينه انرژي که از بخش خصوصي و صنايع خودرو سازي و مخابراتي به بدنه دولت پيوسته اعتقاد داره که اين بحث ساعات اضافه کار و مبلغ پرداختي براي اضافه کار فقط در صورتي که کارمند در اداره حضور داشته باشه قابل پرداخته يعني اون بحث پرداخت يک سقف حداقلي اضافه کار به کارمندان براي تعديل اثرات تورم در حقوق آنها از نظر ايشون کلاً مردوده !!! الان هم حرفشون اينه که اضافه کار مي خواهين بعد از ساعت کاري مصوب که 1 بعد از ظهر است بايستد تا اضافه کار بگيريد !!! از طرف ديگه دستورالعمل صرف جويي بعد از ساعات کاري ابلاغ شده که سيستم هاي سرمايشي ، اينترنت ، اتوماسيون اداريو غيره براي اينکه کارمندان در محل کار نمانند قطع شود !!! اين همه هماهنگي بين وزار و معاونين و مديران ارشد دولتي در اين دولت زيبا نيست ؟؟؟
فرق ساعت 6 صبح الان با 7 صبح قدیم چیه ؟
چرا همه شما غرغروها روی این مساله یکسان هستید ؟؟ 6 صبح !!! کله پرزی!!! خیلی زوده
همه شما در تغییر و تثبیت ساعت اعتراضتان این بود که وا مصیبتا ساعت عقب نبامد و ما چقدر ضرر میکنیم و چقدر بی چاره ایم !!!!!
ساعت 6 صبح همه یا خواب الود هستند و یا در حال صبحانه خوردن
6 صبح تا 13.30 چه فرقی داره با 7.30 صبح تا 15؟ غیر از اینکه 6 صبح هیچ ارباب رجوعی به ادارات و بانک ها مراجعه نمیکنه و عملا چراغ ها و سیستم ها یکی دو ساعت بیخود برق مصرف میکنند و راندمان ندارند.شما را بخدا اون ای کیو که این طرح را داده را به مردم معرفی کنید.
باید پاسخ این نابخردی دولت را نه امروز همان چند ماه پیش می دادید که دولت انرا تصویب کرد. تغییر ساعت رسمی کاری اشتباه بود و تغییر کار ساعت ادارات بسی اشتباه تر.
سلام.متاسفانه با این کار نظم را بهم زدید ساعت کار ۷ تا ۲ خوب بود عملاتعصاب مردم را خورد می کنید و ۶ تا ۷ کارائی در سازمانها و ادارات نیست یا لااقل ستادی ایجاد شود روزانه گزارش شود چقدر به اهداف این تعییر ساعت کاری رسیده ایم و م م در جریان قرار گیرند اگر یک هفته نتیجه حاصل نشد ساعت همان ۷ صبح شود
کلا همه چیز در این مملکت اجباریه. مونده سحر پا شدن که این هم اجباری شد.
تنها توجیه اینهمه ندانم کاری اینه که یه عده مردم را دشمن خودشون بدونن و بخوان ازشون انتقام بگیرن!
من یه سوال دارم:هیات محترمی که تصمیم گرفتند ساعت کار 6 صبح تا14:45باشه فکر کردن با اینکار چقدر در مصرف انرژی صرفه جویی میشود؟
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر