بازدید 11516
۵

استرداد جهیزیه چیست؟ / تهیه اموال یک خانه بر عهده مرد است؟

این مطلب تا سالیان پیش بین خانواده‌ها مرسوم بود، به نحوی که در زمان آغاز زندگی مشترک خانواده زوجه با تهیه لیست مزبور تحت عنوان سیاهه جهیزیه آن را به امضای زوج و بستگان نزدیک وی می‌رساند. در نهایت چنانچه زوجه خواستار استرداد اقلام خود تحت عنوان جهیزیه بود با ارائه دادخواست و ضمیمه نمودن این سیاهه عملا راه را برای اثبات دعوای خود هموار نموده و به نتیجه خواهد رسید.
کد خبر: ۱۰۹۸۷۱۷
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۳ 13 January 2022

یکی از مواردی که در شروع یک زندگی مشترک همیشه مورد توجه بوده بحث جهیزیه است؛ به طور کلی این موضوع برای زوجین لذت خاصی دارد، ولی باید توجه داشت که متاسفانه در خلال زندگی مشترک و برخورد زوجین با مشکلات حادث شده در این دوران، متاسفانه با تصمیماتی از ناحیه طرفین مواجه هستیم که قوام زندگی مشترک را دچار لغزش نموده و آن را به سمت جدایی و طلاق می‌کشاند. طبیعتاً با اتمام دوران زندگی زناشویی، باید تکلیف اموال و همچنین سایر مطالبات مالی طرفین مشخص شود که یکی از این موارد بحث جهیزیه است.

به گزارش «تابناک»؛ مسعود عمرانی، وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس مسائل حقوقی معتقد است شاید بسیاری از افراد نسبت به مقوله جهیزیه اطلاع کافی و وافی نداشته باشند اما قانون‌گذار برای استرداد کلیه اموال مخصوصاً جهیزیه راهکار قانونی قرار داده است. اولین نکته‌ای که برای استرداد جهیزیه باید مورد توجه قرار گیرد، سیاهه‌نویسی است؛ منظور از سیاهه‌نویسی نوشته‌ای است عادی که کلیه اقلام جهیزیه در آن نوشته شده و به امضای زوجین رسیده باشد.

این مطلب تا سالیان پیش بین خانواده‌ها مرسوم بود، به نحوی که در زمان آغاز زندگی مشترک خانواده زوجه با تهیه لیست مزبور تحت عنوان سیاهه جهیزیه آن را به امضای زوج و بستگان نزدیک وی می‌رساند. در نهایت چنانچه زوجه خواستار استرداد اقلام خود تحت عنوان جهیزیه بود با ارائه دادخواست و ضمیمه نمودن این سیاهه عملا راه را برای اثبات دعوای خود هموار نموده و به نتیجه خواهد رسید.

اما با توجه به شرایط جامعه و تغییر این عرف بین خانواده‌های زوجین، تنظیم سیاهه تحت عنوان اقلام جهیزیه معنا و مفهومی ندارد و این موضوع برای زوجه‌ای که در آستانه جدایی و پایان زندگی مشترک است، جهت استرداد جهیزیه مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.

لذا آنچه باید در خصوص این مورد مطرح کرد این است که خانواده‌هایی که اساساً سیاهی جهیزیه ندارند، می‌توانند با اثبات این مطلب از طریق شهادت شهود در محاکم قضایی اقلام جهیزیه زوجه را به اثبات برساند؛ هرچند فاکتورهای خریدی که از ناحیه خانواده زوجه نگهداری شده، خود کمکی است بر اثبات این دعوا البته باید توجه داشت در صورتی که جهیزیه زن بر اثر مرور زمان مستهلک و یا اینکه در هنگام حمل و نقل و یا حتی نوسانات برق دچار صدمه شود، زوج در این خصوص هیچ گونه مسئولیتی ندارد.

دقت داشته باشید که مطابق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی تهیه اموال یک خانه بر عهده مرد است و زن اساساً وظیفه‌ای ندارد جهیزیه با خود به خانه همسرش بیاورد و به‌عنوان اثاث خانه در اختیار مرد قرار دهد؛ لذا هر زمان که زوجه خواستار استرداد جهیزیه پیشرو این موضوع با توجه به موارد فوق قابلیت اثبات را خواهد داشت، زوج محکوم به استرداد جهیزیه در حق زوجه می‌شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۵
قانون مدنی و دیگر قوانین باید بروز شوند و دیگر جوابگوی خیلی از نیازها و مشکلات این زمانه نیستن!
قوانین مدنی ازدواج و علی الخصوص مهریه، بیش از آنکه زندگی مشترک را تسهیل نماید، موجبات درد سر و گرفتاری خیلی از خانواده های ایرانی شده و لازم است به روز شوند. ولی متاسفانه هیچ اراده ای وجود ندارد.
قوانینی که اجرای آن ده ها میلیون تومان هزینه داره به چه درد میخوره؟
بهترین موقع ازدواج الانه
کرونا هست
تورم هست
اوضاع اقتصاد جهانی عالیه
مواد غذایی فراوان
دارو فراوان
حتما هم بچه دار شوید
صف پوشک و شیر خشک و دارو + صف مرغ و گوشت و لبنیات+صف قسط و مهریه و دادگاه خانواده
آنقدر باهوش هستید که حتما ازدواج میکنید
ازدواج شده کاسبی . مهریه های سنگین و هزینه های گزاف .
پسران هم فهمیدن با این قوانین مهر و نفقه و حق مسکن و ... بازنده نهایی اونها هستند برای همین دم به تله نمی دن .
دوره مهریه گرفتن کلان و چپاول اموال توسط دختران سرزمینم تمام شد .
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار