بازدید 8971

مسئولان چرا از حقوق خودشان در بودجه کم نمی‌کنند؟!

در شرایطی که عملکرد خود مسئولین موجب بروز مشکلات اقتصادی می‌شود، باید خود مسئولین در تحمل سختی‌ها پیشقدم باشند و با کاستن از حقوق و مزایای خود، حذف کردن ردیف‌های زاید و بی‌خاصیت از بودجه و صرفه‌جوئی در هزینه‌های دستگاه‌های دولتی، مشکل کمبود بودجه را حل کنند و کشور را از مرحله دشوار اقتصادی عبور دهند.
کد خبر: ۱۰۹۶۹۸۴
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۰ 04 January 2022

به گزارش «تابناک»، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: یک نماینده مجلس و یک مسئول دولتی در اظهارنظرهای جداگانه‌ای در توجیه انقباضی بودن لایحه بودجه 1401 کل کشور گفتند با توجه به اینکه اصلاح روند بودجه‌نویسی یک ضرورت است و اگر امسال شیوه بودجه‌نویسی را تغییر ندهیم کارمان عقب می‌افتد، باید همکاری کنیم و اگر لازم باشد، مردم باید قدری شرایط سخت را بپذیرند.

در سخنان این دو کارگزار نظام، سه نکته وجود دارند که حساب هر یک از آنها را باید از دیگری جدا دانست.
نکته اول اینست که بودجه‌نویسی باید اصلاح شود.
نکته دوم اینست که برای اجرائی شدن بودجه‌ای که اصلاح می‌شود باید با دولت همکاری کرد.
و نکته سوم اینست که برای اجرائی شدن بودجه اصلاح‌شده، مردم باید قدری شرایط سخت را بپذیرند.

در صحت دو نکته اول و دوم تردیدی وجود ندارد. بودجه‌نویسی باید اصلاح شود و این حق دولت است که طبق میل خود در بودجه اصلاحاتی به وجود بیاورد. دولت‌های بعدی هم همین حق را دارند و کسی نمی‌تواند آنها را از این حق محروم کند.

برای اجرائی شدن بودجه‌ای که اصلاح می‌شود نیز باید با دولت همکاری شود تا دولت بتواند آن را به مرحله عمل برساند. این همکاری، به شکل‌های مختلف می‌تواند انجام شود که یکی از آنها تحمل شرایط سخت معیشتی است.

سؤال بسیار مهم مربوط به نکته سوم است که چرا مردم باید شرایط سخت را بپذیرند و آن را تحمل کنند؟

درباره شرایط سخت اجرائی شدن بودجه‌ای که قرار است در سال 1401 به صورت قانون مصوب مجلس در دستور کار دولت قرار گیرد، راهکار مشخص اینست که این سختی را خود مسئولین تحمل کنند و یا با مردم در تحمل سختی‌ها شریک باشند. این، فرمایش امیرالمؤمنین علیه‌السلام به عثمان‌بن‌حنیف والی بصره است که: آیا درست است که من خودم را به اینکه به من بگویند امیرالمؤمنین راضی کنم در حالی که در سختی‌های روزگار با مردم شریک نباشم؟ أأقْنَعُ مِنْ نَفْسِی بِأَنْ یُقَالَ هذا امِیرُ الْمُؤْمِنِینَ وَ لَا أُشَارِکَهُمْ فِی مَکَارِهِ الدَّهْر؟ (نامه 45 نهج‌البلاغه).

بودجه کل کشور باید بگونه‌ای تنظیم و اجرا شود که بتواند گره‌های زندگی مردم را بگشاید. اینکه مسئولان کشور اعم از تقنینی و اجرائی بنشینند و تصمیم بگیرند و از مردم بخواهند برای اجرائی شدن مصوباتشان سختی‌هائی را تحمل کنند، در هیچ قانون و آئین‌نامه‌ای پیش‌بینی نشده است. قانون اساسی جمهوری اسلامی که میثاق ملی کشور است، مسئولین را ملزم به تصویب قوانینی کرده است که تمام شئون زندگی مردم اعم از معیشت، تعلیم، مسکن، شغل و حتی تفریحات را تسهیل کنند بطوری که عموم مردم بتوانند در رفاه و آسایش زندگی کنند.

حساب مقاطع استثنائی از قبیل زمانی که جنگی تحمیل شود و یا حوادث طبیعی مشکلات فوق‌العاده به وجود بیاورد، جداست ولی در شرایطی که عملکرد خود مسئولین موجب بروز مشکلات اقتصادی می‌شود، باید خود مسئولین در تحمل سختی‌ها پیشقدم باشند و با کاستن از حقوق و مزایای خود، حذف کردن ردیف‌های زاید و بی‌خاصیت از بودجه و صرفه‌جوئی در هزینه‌های دستگاه‌های دولتی، مشکل کمبود بودجه را حل کنند و کشور را از مرحله دشوار اقتصادی عبور دهند.

بر این اساس، اکنون سؤال اینست که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ برای کاهش حقوق و مزایای نمایندگان مجلس، وزرا، معاونان وزرا، مدیران کل، رؤسای قوا و سایر مسئولین ارشد چه پیش‌بینی‌هائی شده است؟ برای حذف حق مأموریت‌ها، کاهش هزینه‌های تشریفاتی سفرهای داخلی و خارجی، مخارج پذیرائی‌ها و برگزاری همایش‌های بی‌خاصیت چه تدابیری اندیشیده شده است؟ و سرانجام اینکه آن نماینده مجلس و آن مسئول دولتی که مردم را به پذیرش و تحمل سختی بیشتر دعوت کرده‌اند،

آیا می‌دانند که ظرفیت تحمل مردم تکمیل شده و بیش از این نمی‌توان از آنها انتظار داشت؟ آیا این حضرات از کارتن‌خواب‌های تهران که مرکز این کشور اسلامی است خبر دارند؟ آیا می‌دانند که اخیراً اتوبوس‌خواب‌ها هم بر قشر محروم اضافه شده‌اند؟ آیا آماری از خانواده‌های زیر خط فقر دارند؟ کسانی که در رنج مردم شریک نیستند چگونه به خود اجازه می‌دهند از مردم بخواهند شرایط سخت را بپذیرند؟

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۵
مسئولین از حقوق و مزایای خودشون کم نمی کنند چون مملکت مال باباشونه که ارث بهشون رسیده مگر اینطور نیست تا حرفی زده میشه میگویند ناراحتید از این کشور بروید خب این حرف یعنی اینکه کشور و هر آن چه در آن است مال باباشونه و ما ملت هم رعیتی بیش نیستیم و هر غلطی هم که میکنند باید بگویم مرگ بر امریکا
در همین راستا من پیشنهاد می کنم حقوق و مزایای اقایان مسئول ده درصد کم بشه چون اقایان اغلب سرمایه داران بزرگی هستن خیلی تغییری در زندگی اونها ایجاد نمیشه ولی یه مملکت می تونه نجات پیدا کنه
زرشک
متاسفانه همه مشکلات کشور ما از همین مسئولین هست .ا گر استعفا بدن و هیچ کارری نکنن مطمئن باشین وضع کشور خیلی بهتر از الان میشه. یه بنده خدایی میگفت برای اینکه توی 40 سال بتونی این همه تصمیم اشتباه بگیری باید همه جواب های درست بدونی تا بتونی جواب غلط انتخاب کنی و گرنه بدون غرض این همه تصمیم غلط گرفتن جای شک و شبهه داره!
خدا گواهه یک روز در یکی از بیمارستان های تهران در سالن انتظار منتظر بودم که برای پرداخت ویزیت منو صدا کنند خانمی کنارم نشسته بود که به ایشون گفتم شما رو صدا کردن برای پرداخت ویزیت گفت من کارت مجلس دارم هزینه نداریم. اون موقع یه بدبخت بیچاره چون پول نداره ویزیت بده باید سرشو بذاره بمیره . اینم عدالت کشور ما جمهوری اسلامی ایرانه . این فقط یه مورد بود که با چشمهای خودم دیدم بقیه موارد را هم دیگه خدا داند
وقتی حقوق حداقل 20-30 میلیونی قانونیه برای مسئولین دیگه چی میشه گفت.
آیا یه مسئول با این حقوق درماه می تونه دردمردم را بفهمه
مردمی که با حداقل یک میلیون یک ماه را باید سرکنن
آیا این مسئول میتونه ریشه فقر را بکنه
گرفتاری ها وقتی زیاد شد که این حقوق های بالا برای مسئولین قانونی شد .
ترا خدا این قدر اختلاف بین یه کارمند با یه رئیس باید باشه درحالی که هردو در یک سازمان دارن کارمی کنن
نمی گیم حقوقشون مثل ما بشه اما میشد به صورت معقولتر و با اختلافی قابل هضم ترتعیین میشد
چون سختی و قوانین برای مردم عادی است نه خواص!!!
چون انقدر تعهدشون به خدمت قویه که می‌گن اگه حقوقمون یه قرون کم بشه، انگیزه‌مون از دست می‌ره.
نماینده مجلس که میگه برای مردم کار میکنم چرا حقوق باید بگیرید خدارو شکر وضعیت مالی خوبی دارن بخاطر مردم ۱سال هیچ کدام حقوق نگیرن یا میگیرن مثل وزارت کار باشه تا متوجه بشن بی پولی یعنی چی
برادر من مسئولين كه دارن براي مردم كار مي كنن چرا بايد از حقوق خودشون كم كنن. حرفايي ميزنه اين روزنامه جمهوري اسلامي. مراعات حال مسئولين رو بكنيد. ناراحت ميشن.
اگر حقوق های بالای 15 میلیونی ممنوع شود
تورم پایین می آید - عدالت در پرداخت ها جاری میشود - بالا دستی ها درد زیر دستی ها را بهتر احساس میکنند - بودجه مملکت تا حدودی بالانس میشود - ووووو...و هزاران نکته مثبتت دیگر که در گرو همین کار کوچک ولی در واقع بزرگ قرار دارد
مسئولین از حقوق خودشون کم نمیکنن چون مردم میتونن به قول اون آقا اشکنه بخورن ولی آقایون مسئول نمیتونن بره بریان نخورن
چون اگر کم بشه میرن زیر خط فقر
مردم که یک عمری تحمل کردند وسختی میکشند مخصوصا این ۵سال اخیر شما ها چه سختی کشیدید با حقوق ماهی ۴تومان وسن بالا زندگی کردید ومیکنید
واقعا، حالا که همه باید سختی بکشند اول از مجلسی ها شروع بشه، چرا هیچ کس نمی گه بودجه امسال مجلس چقدر بوده تا با یک ضرب و تقسیم ساده بفهمیم این نمایندگان خدمتگزار با چه هزینه گزافی قوانین صد من یه غاز تصویب می کنند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل