مشکل کاهش جمعیت با «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» حل خواهد شد؟

«ارائه تسهیلات» یا «زمین» یا مثلا «حضور بدون نوبت در قرعه کشی خودرو» یا «حاشیه امن داشتن برای قرار نگرفتن در تعدیل نیرو» یا همچنین در نوبت استخدام قرار گرفتن، همه احکامی هستند که در قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» دیده می‌شود؛ اما...
کد خبر: ۱۱۱۹۶۸۹
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰ 19 May 2022

تابناک : «افزایش جمعیت» یکی از مهمترین سیاست های کلان کشور در چند سال اخیر بوده که در همه سطوح حاکمیت درباره اهمیت و پیگیری این موضوع صحبت هایی شده و با توجه به این سخنان و تاکیدها بود که در سال گذشته «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و به دولت ابلاغ شد.

 

هرچند در این قانون، مزیت هایی فراوانی برای ترغیب زوج های کشور بر فرزند آوری وجود دارد، بیشتر بر جنبه های مادی ابتدایی نگاه شده و در آن توجه به عوامل اصلی در بی میل شدن خانواده های ایرانی در فرزندآوری کاملا مغفول مانده است.

در همین زمینه، روز گذشته رهبر انقلاب در پیامی به «نشست ستاد ملی جمعیت» برای چندمین بار در سال های گذشته بر پیگیری و اهمیت موضوع افزایش جمعیت کشور تاکید داشتند و در این پیام، تاکید خود را مبتنی بر «کاوش های علمی صادقانه» دانستند و گفتند: «این یک سیاست حیاتی برای آینده‌ی بلندمدت کشور عزیز ماست. کاوش های صادقانه‌ی علمی نشان داده است که این سیاست را می توان با پرهیز از همه‌ی آسیب های محتمل یا موهوم پیش برد و آینده‌ی کشور را از آن بهره‌مند ساخت.»

به گفته بیشتر صاحبنظران افزایش جمعیت بی‌شک مسأله‌ای است که نیازمند نگاه جامع و فراحوزه ای بوده و نمی‌توان با سطحی‌‎نگری آن را عملی و به عبارت دیگر، با تصویب لوایحی روی کاغذ یا نگاه دستوری نرخ رشد جمعیت را مدیریت کرد. اینکه قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» گام اولیه و مقدماتی برای افزایش جمعیت بوده شکی نیست؛ اما اگر احکام و سطور این قانون بررسی شود، دیده می شود که فقط بر موانع مادی بر فرزندآوری آن هم به طور ناقص توجه داشته و به موانع اصلی اصلا نپرداخته است.

اگر از خانواده های ایرانی که در قشرهای مختلف بوده و از لحاظ اقتصادی و فرهنگی با هم تفاوت دارند پرسیده می شد که علت اصلی عدم تمایل آنان به فرزندآوری چیست، پاسخ های متنوعی داده می شد و شاید فقط یک قشر بر موضوع مشکلات اقتصادی تاکید داشت و آن را اولین مانع در فرزند آوری بیان می کردند؛ اما اکثر آنان موضوعات حادث شده بعد از فرزندآوری را مانع اصلی خود بر تمایل بر فرزندآوری بیان می کردند.

اینکه «امید به آینده» و «رضایت از شرایط موجود» به علت اتخاذ برخی از سیاست های نامعقول و غیر کارشناسی از سوی برخی از مسئولان کشور در سطح رضایت مندی برخی قشرهای جامعه قرار نداشته، امری است که متاسفانه در بحث تدوین قانون تشویق فرزندآوری کاملا مورد بی مهری قرار گرفته است.

«ارائه تسهیلات» یا «زمین» یا مثلا «حضور بدون نوبت در قرعه کشی خودرو» یا «حاشیه امن داشتن برای قرار نگرفتن در تعدیل نیرو» یا همچنین در نوبت استخدام قرار گرفتن، همه احکامی هستند که در قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» دیده می‌شود؛ اما مثلا برای نکته مهمی که در مورد پرورش این فرزندان هست مانند هزینه تحصیل و تهیه مایحتاج اساسی آنان هیچ حکمی صادر نشده است.

علاوه بر موارد پیش گفته، در این قانون و یا پیوست های بعدی آن گفته نشده چه تمهیداتی در نظر گرفته شده تا به نبرد با دو عامل مهم یعنی «عدم امید به آینده» و «عدم رضایت از شرایط موجود» برود و بر این عوامل فائق آید.

خلاصه آنکه افزایش جمعیت و عدم تمایل خانواده ها به فرزندآوری شاید در نگاه نخست، موضوعی جامعه شناختی بوده اما در بررسی و کاوش های غیر جانبدارانه مشخص می شود که قطعا سایر حوزه های کشور بر این موضوع تاثیرگذار بوده و متاسفانه سبب شده اند که مشکل را تبدیل به یک معضل بزرگ نمایند که بهتر است همان گونه که بارها تذکر داده شد، هرچه سریعتر چاره های کارسازی برای آن اندیشیده شود و این تصور غالب نگردد که مثلا با اعطای زمین و وام و تمهیدات این چنینی شاهد افزایش جمعیتی که دارای ویژگی های مناسبی هم هستند خواهیم بود.

۲۰ درصد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اجرایی شده است

به گفته رئیس کمیسیون مشترک، طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ۷۳ ماده و ۲۰۵ حکم دارد؛ یعنی بعضی از مواد آن حاوی چندین بند است، اما تنها ۲۰ درصد از مواد این قانون اجرایی شده است.

بانکی پورفرد افزود: الان ۲۰ درصد از مواد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مانند بحث تسهیلات ازدواج و بیمه زوج‌های نابارور اجرایی شده و تاکنون ۲۴ هزار خودرو هم به نام مادران درآمده است.

وی گفت: از نظر قانون ۲۰ درصد اجرا شده است، ولی مساله مهم این بود که بودجه قانون تامین شود که خوشبختانه دولت و مجلس بودجه قانون را تمام و کمال در بودجه ۱۴۰۱ پیش بینی کردند.

وی افزود: در بودجه ۱۴۰۱ مشکل منبع نداریم، آیین نامه‌ها تقریبا نوشته شده است، دستگاه‌ها درگیر موضوع شدند، اما هنوز عملکرد مطلوب اجرایی فقط در ۲۰ درصد از موارد دیده می‌شود.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۳۰
انتشار یافته: ۱۱۴
به قول یکی از بزرگان فامیل، مشکل اقتصادی حل بشه مردم خودشون دست به کار میشن و جمعیت را زیاد میکنن
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
آن بزرگی که شمامثال زدی ازنظرجثه بزرگ بوده ولی ازلحاظ هوش وذکاوت خیرچون متوجه نبوده که فرزندآوری بسیارساده است ولی تربیت فرزندواولادصالح ودرست وموفق تربیت کردن‌بسیاردشواراست بخصوص درشرائط فعلی سیرکردن شکم فرزندان ساده ترین کاری است که میشودکرد البته تصورنمیشودکه این نظرمنتشرشودهرچندعین واقعیت است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
چرا در هر موردی دستوری عمل میکنید؟ خداوند انسان را آزاد آفریده است و او را اجبار به هیج کاری بر خلاف میلش نکرده است. مثلا خداوند انسان را مجبور به تولید مثل نکرده ولی خیلی جالب میل به جنس مخالف رو در او قرار داده. بقیه آفریده های خداوند هم همینطور است. با وضعی که در کشور ایجاد شده انسانها طبیعتا میل به فرزندآوریشون کم شده. مشکل را پیدا و حل کنید.
متولد ۵۷
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
بیست ساله دارم پس انداز میکنم تا ازدواج کنم با این دزدی از جیب ملت با پایین اوردن ارزش پول ملی دیگه امیدی نیست والسلام پیر شدیم
عدم تمایل به فرزند آوری از یک سو و عدم توان مردم در تغذیه مناسب که باعث کاهش عمر می شود از سوی دیگر باعث شده است حاکمیت برای جبران کمبود جمعیت از افغانستان جمعیت وارد کند.
خیر
با سلام واحترام
من دارای دو فرزند هستم که هردو دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند وهر دو بیکار اینها سنشان بالای سی سال است واز تامین هزینه های خود عاجز ودرمانده اند اینها وامثال اینها میتوانند فرزند اوری کنند از ما که گدشته ایا با شرایط اقتصادی فعلی که افراد در تامین مایحتاج روزانه خود درمانده اند ایا انها میتوانند ازدواج کنند واز ان مهمتر صاحب فرزند شوند ایا ازدواج وفرزند بدون درامد ممکن است بزرگترین ارزوی من ازدواج فرزندانم وداشتن نوه میباشد وبخدا قسم غیر از این هیچ ارزوی دیگری در دنیا ندارم اما ایا ارزو داشتن بتنهایی کافی است ویا باید حداقل شرایط مادی ان فراهم گردد دختری که پا به خانه شوهر میگذارد اگر حداقل زندگی او تامین نشود خیلی زود جدا خواهد شد وهزینه های طلاق هم بر مصیبتهای ان اضافه خواهد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
سلام فرمانده
انگار مسوولین ما در دنیایی دیگر زندگی می کنند!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
برای جوان کردن جمعیت ساده ترین کارازبین بردن پیران است که به کمک هوای آلوده وغذاهای غیربهداشنی خودبخوددرحال انجام است
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
درشرایطی متفوت زندگی می کنند
با نظر میرسه که اگر به این سوال پاسخ داده شود که چرا بسیاری از زوجین حاضر هستند مبالغ میلیونی خرج هزینه نگهداری حیوانات خانگی کنند اما از فرزندآوری فرار می کنند درک بهتری از مشکل کاهش جمعیت داشته باشیم یا اینکه بفهمیم چرا اکثر خانواده ها به فکر مهاجرت هستند
كدام مشكل جمعيت برادر؟ 40 ميليون هم اضافه جمعيت داريم. اين كشور با منابع آب و امكانات تاوان بيش از 40-50 ميليون را ندارد.
پاسخ ها
مهدوی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
به نکته بسیار مهمی اشاره کردی.
یک بام و دو هوای حضرات ؛
از این ور میگن : کمبود و گرونی روغن و آرد به خاطر جنگ پوتین با اوکراینه
از اون طرف صحبت از ازدیاد جمعیت میکنن !
مرد حسابی !
تو برای ۸۰ میلیون عرضه تهیه آرد و روغن رو نداری چی جوری روت میشه از افزایش جمعیت صحبت کنی ؟!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
مرسی
کاهش جمعیت مشکل مسئولین است، اگر جمعیت زیاد شود طبیعتا سرباز برای شعارهای متعصبانه و کورکورانه مانند اول انقلاب زیاد خواهد شد، کمبود جمعیت هم باعث دست کشیدن از این گونه شعارها و نگاه به داخل برای کسب رضایت ملت خواهد شد
ازدواج جوانان و فرزند اوری با سمینار و جلسات و اموزشهای صدا و سیما و حتی مشوقهایی نظیر زمین و خودرو حل نمیشود ، جوان ابتدا شغل پایدار با درامد مکفی میخواهد اگر این موضوع تضمین شود مطمئن باشید بقیه مسائل براحتی قابل حل خواهد بود .
قانونی که برای بقا! بلکه نه برای اجرا، نیاز به حمایت دارد، چگونه می تواند از خانواده و فرزندآوری حمایت کند؟
من نابارورم .
من هم مجانی ببرید انگلیس تا ۵۰ تا بچه براتون بیارم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
فقط ژن خوب ها و وابستگان به قدرت اصلی !!؟؟

را میبرند انگلیس و یک طبقه بیمار ستان را براشون

قرق میکنند و تا بچه های میلیاردی واسشون بیارن
همسرم دندانپزشک است و ما یک فرزند ۶ ماهه داریم. محل زندگی ما تهران است. همسرم که یک خانم است را برای طی دوره طرح به ایلام فرستاده اند ، در حالی که یک آقایی که محل زندگی اش شهرستان است و فرزند هم ندارند در تهران جذب کرده اند. طبق متن صریح قانون حمایت از خانواده وزارت بهداشت موظف است محل تعیین طرح خانم های متاهل پزشک یا دندانپزشک دارای فرزند را در محل زندگی همسر تعیین کند.
اعتراض هم که کردیم صریحا میگویند نمیخواهیم قانون را رعایت کنیم.
ظاهرا قانون کاملا ظاهری و دکوری است
اینا جمعیت رو برای خودشون میخوان .
نه اینکه چیزی رو برای خود مردم بخوان
میخوان جمعیت براشون شعر بخونه :-)
جمعیت ایران رو به پیری گذاشته .
تا ۱۰ سال دیگه همه باید با ویلچر و واکر بریم تظاهرات ۲۲ بهمن .
برای همین باید به فکر جمعیت بود !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
شما همین امروز باید به فکر آب و برق برای همین جمعیت باشی ، لازم نیست غصه 10 سال بعد رو بخوری
پدر سه فرزند هستم
یه نگاهی تو دیوار بندازید
مالکان کاملا محترم به مستاجری مثل من خونه نمیدن
حتی با قیمت بالاتر
آب و نون این ۸۰ میلیون رو عرضه ندارید تامین کنید چی جوری صحبت از افزایش جمعیت میکنید ؟!
من یه دختر سیزده ساله دارم که اگه به عقب برمیگشتم از همین هم پیشگیری میکردم . فرزند آوری تو ایران حماقت محضه ! مگه اینکه یا آقازاده ، یا ژن خوب و یا از مقامات باشی تا چشم بازکرد بفرستی اونور آب و اگه هم موندنی شد از هر لحاظ تامین بشه . اگه حماقت کردی و بدنیا آوردیش ؛ باید بهش حالی کنی که ای فرزند : اگه میخوای تو این مملکت زندگی کنی باید نون شبت رو هم از دولت گدایی کنی ، باید صدقه گیر و صدقه خور دولت بشی ؛ باید در این مملکت ثروتمند برای حداقلها حسرت بخوری و حسرت به دل بمونی ؛ از مقامات انواع وعده های پوچ و دروغ بشنوی ، تنهایی جرأت نکنی بیرون بری ، تو مدرسه تحقیر بشی ، نگی ؛ نخندی ؛ شاد نباشی و تا روز مرگ هم هیچ توقعی از دولت نداشته باشی و در کل ؛ با استرس بخوابی و با اضطراب از خواب بیدار شی ...البته اگه به عقب برمیگشتم !!
آقایون جمعیت زیاد رو برای جنگ میخوان و رفتن به پیشواز گلوله
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
جنگ طلبی و شاخ و شونه کشیدن تو خالی بخشی از ژن شونه
ها آدم بیچاره هم زیادش خوبه
یک کلمه بفرمائید برای جوانانی که پیر شدند و جوانان فعلی چه کردید
مردم خودشان بهتر می دانند چه بکنند
ما آقازاده نیستیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۰
ما انگل زاده نیستیم
چه حمایتی؟
ساده ترینش وام ازدواجه که گرفتنش ماهها طول میکشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
آقا اینهمه نیاز به افزایش جمعیت دارید کسانی را استخدام کنید که کارشان فقط زاد و ولد باشد تا نگرانی شما هم برطرف شود. بعد بچه های آنها را هر طوری می خواهید پرورش دهید.
هروقت هزینه مادر و کودک رو تا دوسالگی به طور کامل پرداخت کردین بفرمایید ما بچه دار بشیم
تا امثال شریعتمداری و رحیم پور ازغدی و علم الهدی و… سیاست ها را تعیین کنند اوضاع فرزند اوری از این هم بدتر خواهد شد. این همه تبعیض از نوع خودی و غیر خودی ، مرد و زن ، پسر و دختر ادم رو از زندگی کردن پشیمون می کنه چه برسه به فرزنداوری
تا امثال شریعتمداری و رحیم پور ازغدی و علم الهدی و… سیاست ها را تعیین کنند اوضاع فرزند اوری از این هم بدتر خواهد شد. این همه تبعیض از نوع خودی و غیر خودی ، مرد و زن ، پسر و دختر ادم رو از زندگی کردن پشیمون می کنه چه برسه به فرزنداوری
متولیان امر راه را گم کرده اند، اگر شرایط اقتصادی، امنیت روانی جامعه و شرایط محیط زیست بهبود یابد مشکل جمعبت خودبه خود حل می شود، مردم خودشون بهتر بلدند تشکیل خانواده بدهند و آنرا اضافه کنند، چند تا سوال دارم، خانه متری چند؟ اجاره خانه چند؟ شیر خشک قوطی چند؟ اصلا پیدا میشه؟ پوشک بسته ای چند؟ هزینه آموزش یک بچه چقدر در می آیید برای یک خانواده؟ پوشاک چی؟ راستی ما که تو مدیریت 80 میلیون نفر مشکل داریم و هرساله کمبود آب، برق و گاز داریم، کشوری که بخش هایی از آن بدلیل شرایط نامساعد آب و هوایی و گرد و غبار در حال حاضر مهاجر فرصت شده و شرایط زندگی ندارد، کشوری که روستاهاش خالی شده و حاشیه نشینی در آن روزافزون شده، آیا با این شرایط می خواهیم افزایش جمعیت بدهیم؟ راه حلمان برای این مسائل در حال حاضر چیست؟ آیا این مسائلی که برشمردم، با افزایش جمعیت در آینده به ابرچالش های کشور بدل نمی شوند؟ راستی اگر به جای واگذاری خودرو به مادران، جلوی کشته شدن سالانه 17 هزار نفر از شهروندان که به واسطه همین خودروها کشته می شوند، گرفته شود به افزایش جمعیت کمک نکرده ایم؟ درد اقتصاد نابسامان است. قانون حمایتی، واگذاری زمین و خودرو راه حل نیست عزیز دل.
قانون حمایت از خانواده!!!!!! دولت از جوانان و مردم چه حمایتی کرده که از فرزندان آنها در آینده بکند به جای ایجاد شغل با درآمد مناسب و کاهش هزینه های زندگی و فرزندآوری فقط افزایش قیمت ها با بهانه های مختلف و سخت تر کردن یک زندگی ساده برای مردم
خودروسازان ما خودشان عامل مرگ و کاهش حدود بیست هزار و معلولیت حدود پنجاه هزار تا از هموطنان هستند از اینها افزایش جمعیت نخواستیم لطفا جمعیت ما را کاهش ندهید
آب از آب تکان نخواهد خورد!
وقتی مشکلات را وارونه ببینی آنها را هم وارونه حل خواهی کرد و نتیجه اش وارونگی است!
صد. در صد خیر
تنها دلیل مشکلات اقتصادی است. فرافکنی هم نکنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
و محیط زیستی ، کمبود آب و برق و اضافه شدن گرد و غبار باعث محدود شدن زندگی میشود
طرف نون نداره بخوره.سقف بالاسر نداره زندگی کنه.کار دائم نداره.حقوق پایین.اونی هم که کار داره قرارداد 3 ماهه.چطور ازدواج کنه و بچه بیاره؟ آدم باید عقل نداشته باشه همچین کاری کنه.با وام مشکل کسی حل نمیشه.خودتونم میدونید مشکل از کجاس.برید مشکل رو حل کنید.خبر گذاشتن برای مردم فقط داغ دلشونو تازه میکنه.خبر رو باید مسئولین بخونن و حلش کنن
بنظر مسولین این طرح مردان ۵۰ تا هج ساله میتونن تو این طرح نقس داشته باشن؟چطوری از زن اول رضایت رگیرن
شما به سر من جوان ممکلت چه گلی زدین که انگیزه داشته باشم بچه بیارم اون گل رو به سر اون هم بزنید
نبود امید به اینده، بی ثباتی های اقتصادی و بی لذت شدن زندگی برای ایرانیان مهمترین دلایل هستند.
غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام روز ۱۹ اردیبهشت‌ماه در گفتگو با خبرگزاری ایلنا درباره گرانی‌های اخیر در ایران گفت: «منتقدان تأثیر افزایش قیمت جهانی چهار کالا را در داخل می‌بینند و بزرگنمایی می‌کنند».

او در عین حال از افزایش بیشتر قیمت گندم و ماکارونی خبر داد و افزود: «هرگونه اقدام در مقابل این دولت، یا از جهالت یا از عداوت است».

آیا ادعای او درست است؟ و گرانی‌ها تنها به «چهار کالا» محدود می‌شود؟

در هفته‌های اخیر گرانی نان، کمبود یا نایاب شدن روغن خوراکی و افزایش ناگهانی و سرسام‌آور قیمت بسیاری دیگر از کالاهای اساسی و غیر‌اساسی نه تنها موجب نارضایتی بیشتر مردم شده بلکه برخی از حامیان ابراهیم رییسی نیز از عملکرد دولت انتقاد کرده‌اند.

شماری از گزارش‌ها حاکی از آن است که برخی از این کالاها حتی در سطح شهر تهران نیز کمیاب شد‌ه‌اند. از این رو، سخنان غلامرضا مصباحی‌مقدم مبنی بر اینکه «منتقدان فقط بلدند چهار کالا را ببینند»، ادعایی گمراه‌کننده است؛ او با این ادعا سعی کرده تا ذهن مردم را نسبت افزایش بی‌رویه بهای شمار زیادی از کالاها، گمراه کند و بحران گرانی را به اقدامی سیاسی از سوی منتقدان فروکاهد.

در روزهای گذشته با حذف یارانه آرد برای مصارف صنعتی، قیمت محصولاتی که به آرد نیاز دارند -همچون نان‌های فانتزی، پاستا و ماکارونی- به ‌شدت افزایش یافت.

با این حال، تاثیر افزایش چشم‌گیر بهای آرد تنها به قیمت محصولات مرتبط با آرد محدود نمی‌شود. در همین زمینه، رییس اتحادیه «نان‌های حجیم و نیمه حجیم» می‌گوید که این افزایش قیمت، بر افزایش دستمزد و باقی هزینه‌های تولید نیز اثر خواهد گذاشت.

رسانه‌ها در ایران گزارش داده‌اند که در پی گرانی آرد، قیمت انواع ساندویچ‌ها نیز به شدت افزایش یافته و شماری از ساندویچ‌فروشی‌ها از نان سنتی به جای نان‌های فانتزی استفاده می‌کنند.

خبرگزاری مهر در گزارشی میدانی مربوط به هفته دوم اردیبهشت‌ماه می‌نویسد که قیمت بسیاری از کالاهای اساسی همچنان گران است و بهای صیفی‌جات و سیب ‌زمینی نیز روندی صعودی دارد. این گزارش می‌افزاید که بسیاری از مغازه‌های سطح شهر تهران نیز با مشکل کمبود شکر و روغن مواجه هستند و به همین دلیل، این دو کالا با قیمت‌های متفاوتی به فروش می‌رسند.

جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران نیز حاکی از آن است که بهای برنج ایرانی در فروردین‌ماه امسال نسبت به فروردین سال گذشته بیش از ۱۱۴ درصد افزایش یافته است.

خبرگزاری ایسنا نیز به تازگی نتایج گزارشی را منتشر کرده که بر اساس آن، از بین ۵۲ کالای اساسی مورد بررسی، قیمت ۴۵ کالا در یک سال گذشته بین پنج (گوشت گوساله و موز) تا ۱۶۷ (سیب زمینی) درصد افزایش پیدا کرده است.

گرانی‌های اخیر باعث شده تا در برخی از شهرها بویژه در خوزستان، تجمع‌های اعتراضی برپا شود. در همین خصوص بسیج دانشجویی در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی هشدار داده که مردم تحمل این همه گرانی را ندارند و افزایش قیمت‌ها می‌تواند تبعات و ناآرامی‌های اجتماعی را در پی داشته باشد.

این همه در حالی است که به تازگی، ستاد تنظیم بازار و حمایت از مصرف‌کنندگان ایران نیز با افزایش بلیت قطار، کرایه مسافران جاده‌ای و کرایه حمل و نقل کالا موافقت کرده؛ تصمیمی که گرانی بیشتر کالاهای اساسی را در پی خواهد داشت.

در نتیجه، سخنان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر اینکه «منتقدان فقط بلدند چهار کالا را ببینند»، ادعایی گمراه‌کننده است؛ گرانی‌ها فقط محدود به چند کالا نیست و اعتراض‌ها به گرانی، تنها از سوی منتقدان دولت ابراهیم رئیسی ابراز نمی‌شوند.
افزایش جمعیت فقط با اقتصاد خوب و آزادی فردی و اجتماعی رقم میخورد . هیچکس دوست ندارد بچه اش به کارگری ارزان برای اهداف شما تبدیل شود . بنابراین از بچه دار شدن منصرف میشود.
به همین جمعیت موجود برسید افزایش پیشکش
فعلا که ملت به جای فرزندآوری به سگ پروری رو آوردند و نمی فهمند که در بند کردن سک باعث اضطراب و استرس او می شود و همین اضطراب و استرس را به صاحب خودش منتفل می کند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
شما ساندیس خورها مشکلتون چیه؟
خب هر کدوم ۵۰ تا بچه بیارید
افزایش جمعیت فقط با افزایش سطح رفاه و چشم انداز روشن اقتصادی حل خواهد شد.
با دستور و قانون واجبار نتیجه عکس داره.
ذر عمل هر روز ازدواج و فرزنداوری را سخت تر و غیر ممکن می کنند بعد مسئولانی که برای همین مردم کنونی شعل و درآمد مناسب و آب و هوا و........ ندارند‌ نمایش حمایت از خانواده با قوانین عجیب
بهتر است دولت حمایتش را متمرکز کند روی زوجهای نابارور و همچنین زوجهایی که هنوز برای اقدام برای بچه اول تردید دارند این دو گروه را با کمی حمایت میتوان راحتتر متقاعد نمود' فعلا برای فرزند سوم و چهارم تبلیغ نکنید
وضعیت معیشت خوب بشه اونایی که تک فرزندن خودشون واسه دومی اقدام می کنن و همین موضوع مشکل رو کامل حل می کنه. ما خودمون یه بچه پنج ساله داریم. از اول قصد داشتیم تو این تاریخ یه بچه دیگه بیاریم ولی الان حتی جرات نمی کنیم در موردش صحبت کنیم. یکی از دلایل اصلی عدم فرزندآوری وضعیت معیشت هست. به نظر من مثلا حق فرزند باید حداقل یک میلیون تومن باشه. برای آدم های متاهل هم باید یک میلیون تومن دیگه اضافه بشه. در واقع فاصله بین متاهل بودن و بچه دار شدن با کسی که اقدام برای این مسائل نمی کنه باید قابل درک باشه که همه ترغیب به این کار بشن.
یه استادی داشتیم در دوره اول درس تنظیم خانواده می گفت این همه از کاهش و افزایش جمعیت صحبت میکنیم فقط وابسته به پول تو جیب ایرانی ایرانی ها دوتا هزاری تو جیبشون بهم بخوره {مال اونموقع بود} شب.. فردا بچه به دنیا میاد))
وقتی همه چیز در دایره بسته خودی ها تقسیم می شود بهتر است زحمت فرزنداوری را هم همان خودی ها بکشند.
خیلی رو دارید به خدا...
بدون حل مشگل بیکاری و گرانی و نبود مسکن و سایر کاستی های موجود هیچ جوانی حاضر به ازدواج و فرزند آوری نمی شود
از کودکان دوقلو و چند قلو به صورت سیستمی حمایت شود این کار در دراز مدت باعث تقویت خاندانهای دوقلو زا خواهد شد
مشکل کاهش جمعیت با اطاعت از قانون و اجرای درست قانون جل می شود و لاغیر
با بلوف زدن قانوت اجرا نخواهد شد
بچه ای که در این مملکت آینده ای نداره ( جسارت به ساندیس خورای محترم نباشه ) و آینده‌شو در خارج از کشور سپری کنی نباشه بهتره، چند روزه صدا و سیمای میلی داره زیرنویس میکنه که وام میدن و غیره / آخه کدوم .. آینده نامعلوم خودش و فرزندی که قراره بیادو به وام گره میزنه
من یک دختر ۴ ساله دارم هر روز با این عذاب وجدان دارم زندگی می کنم که چرا نتوستم از ایران بریم.. هیچ آینده روشنی برای بچه ها به ویژه دختر متصور نیستم.. می دونم منتشر نمی کنید اما واقعا بچه به دنیا آوردن توی این کشور به ویژه تا وقتی چنین مسئولین باشه اشتباه که چه عرض کنم جنایت در حق اون بچست.. باید با کلی عقده بزرگ شه...
سلام. مگه آموزش و پرورش اصلاح کردن یا صدا و سیما درستی داریم که فکر کنیم درست میشه
ببینید مشکل اصلی جوانان در وهله اول برای ازدواج اشتغال هست تا جوانی کار و درآمد ثابت نداشته باشه چطور ازدواج میکنه تا به ازا تولد فرزند زمین و وام بخواد بگیره و انگیزه براش ایجاد بشه کلا موضوع منتفی هست پیش شرط رو نداری و جوان نمیتونه ازدواج کنه چطور فرزند اوری داشته باشه؟بحث اشتغال رو به هر حال متولیانی داره اما نیاز به شوک داره...شوکی که علاوه بر فعالیتهای اشتغالزای کمد کنونی باشه....دولت هم اکنون بیش از 5 میلیون نیروی کاری لشکری و کشوری داره که بیش از 500 هزار نفر از این کارکنان بالای 25 سال سایقه دارند و عملا کارایی و بهره وری هم برای دولت ندارند و به سبب سابقه بالا حقوق ،اضافه کار و پاداش بالایی هم دریافت می کنند که دولت می تواند این تعداد نیرو را بازنشسته پیش از موعد کند و جایگزین آن نیروی جوان استخدام کند و حتی یکی از شروط استخدام را تاهل قید نماید....در بخش خصوصی و تعاونی نیز همین تعداد نیرو با سابقه بالا داریم که در یک جهش دولت می تواند یک میلیون جوان تازه نفس را وارد چرخه کار نماید که این جوانان با شرط تاهل برای اشتغال می توانند فرزند آوری داشته باشند و قانون جوان ساطی جمعیت عملا برای این دسته قابل اجرا و استفاده خواهد بود
هیچ افزایش جمعیتی در طول تاریخ با مشکل اقتصادی و فقر اتفاق نخواهد افتاد

اگر هم اتفاق بیافتد مثل کشورهای فقیر افریقای مرکزی، آن جمعیت ، جمعیت بی کیفیت و اغلب در بزرگسالی دچار بزه و قاچاق و هزاران جرم و جنایت دیگر میشوند

اگرچه کشورهای افریقایی ان جمعیت جمعیت ده میلیونی است نه نزدیک صد میلیونی
مشكل علل كاهش جمعيت برادر جان « آنجا كه عيان است ، چه حاجت به بيان است » !! علل كاهش جمعيت همه دانند ، از باسواد و بي سواد و كم سواد ، ... اظهر من الشمس است ! اما ظاهراً ما به روي خودمان نمي أوريم و علت را در جاهاي ديگر جستجو مي كنيم ! عبيد زاكاني حكايت بسيار كوچولويي دارد كه ما را به ياد سعي تلاش و مسئولين مي اندازد كه مي خواهند علل كاهش جمعيت را در جاهاي ديگر پيدا كنند و به علل اصلي نپردازند و يا علل را فراموش كنند و يا بدانند اما به روي خودشان نياورند !! ... و اما حكايت جناب عبيد زاكاني كه كلمه به كلمه چنين است :
« شخصي با دوستي گفت كه مرا چشم درد مي كند ، تدبير چه باشد ؟ آن دوست گفت مرا پارسال دندان درد مي كرد بر كندم » !!!
از سال 93 تا 96 که فضای برجامی بر کشور حاکم بود امار موالید به شکل معنا داری رو به افزایش بود و دوباره بعد از ان نزولی شد مخالفان برجام به این واقعیت اشاره نمی کنند
اگر حاکمان فعلی یک مورد را درست بگویند باید تعجب کرد قطعا بغیر از این دستورات افزایش جمعیتی نباید انتظاری از اینان داشت
این مملکت 60 میلیونش زیاده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
با وجود این مسئولان ؛ این مملکت 60 میلیونش زیاده
دختر به دنیا بیارم که تو گرمای ۵۰ درجه بپیچمش تو گونی که مبادا یک بیمار جنسی تحریک بشه؟ پسر هم که لابد باید بره جبهه جنگ حق علیه باطل دیگه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
قشنگ پسردار شو ۳۰ سال خرجش کن بعد بفرستش سوریه که مستقیم بره بهشت
مشکل مدیر اجرایی است خودش برود کنار مردم توانا هستند. اینهایی که مطرخ میکنند کشک هم نیست
1 -- تفکر سنتی خانواده ها مانع از آشنایی و دیدار دو دختر و پسر شده است

۲--تفکر جامعه عقب مانده امان مبنی بر دستگیری دو دختر و پسر که برای آشنایی و تصمیم سازی در خیابان یا در پارک با یکدیگر قدم میزنند یا در کافه ای نشسته صحبت میکنند

۳--جداسازی کلاسهای دختران و پسران در دانشگاهها حتی دیوارکشی بین آنان

و...و...و..دهها دلیل دینی و مذهبی و اجتماعی چگونه می تواند به فلسفه

افرایش جمعیت در کشورمان منجر گردد

خال می خواهیم با قول دادن انواع ماشین.و نعلین و وام های من درآوردی در آینده این فلسفه را دگرگون کنیم ؟
قبل هر چیزی اون کسی که اومد گفت فرزند کمتر زندگی بهتر بیارین ببینیم کی بوده ی دوتا سوال بپرسم ازش بعد بگن فرزند بیشتر.
از خارج زن وارد کنید ما این دخترهای ایرانی خوشمون نمیاد زن بور آلمانی میخواهیم که جهان به لرزه در بیاد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
هشتاد پنچ تا لایک
کو نان , کو اب , کو اسایش , کو ارامش , کو امنیت .
از اونجایی که اکثریت قریب به اتفاق جوانان ایرانی بخاطر درآمد و مسائل مالی و اقتصادی بهیچ عنوان قادر به ازدواج نیستن متاسفانه مسئولین برای ترمیم مشکل پیری و کاهش زاد و ولد رو به سیاست فوق العاده تاسف باری آوردن : اجازه دادن به ورود میلیونها مهاجر غیرقانونی افغان . کسانی که با تشکلیل خانواده راحت تابعیت میگیرن و کمه کم ده پونزده تا بچه پس میندازن . این میشه نسل آینده ما چیزی که همه دارن به عینه مشاهده می کنن . درج کن تابناک چون حقیقت این قصه تلخ همینه
نیازی به قانون نیست فقط هزینه های فرزند کاهش بدین کافیه از قبل تولد هزینه های پزشکی و تا زایمان و بعد تولد هزینه های پوشک تغذیه کودک مهد و مدرسه کودک ببینید جمعیت جوان میشه یانه.آینده بعدترشو کاری نمیخواین بکنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
بجز هزینه جمعیت نیاز به آب و برق و گاز و محیط زیست داره ، نمیبینید کشور با کمبود آب و برق و گاز و ازدیاد گرد و غبار و آلودگی روبروست ؟
شوخی هم حدی دار
نسل دهه شصت و هفتاد و هشتاد و نود همه سوختن رفت
می خواهید دو برابرش کنید؟
فرزند آوری به چه درد میخوره کمبود تغذیه سونامی سرطان درراهه ،یه سر بیمارستان محک بزنین ،با موج مهاجرت چه میکنین
دخترو پسر روآوردن به مصرف گل ازاینا انتطار فرزند دارین ؟؟؟؟؟؟؟؟
بیخود اینقدر جار و جنجال و طرح های من درآوردی ندهید بچه سرپناه می خواد بچه پدر و مادر فعال در عرصه اقتصادی و اجتماع می خواد بچه نیاز به آموزش و بستر مناسب برای رشد می خواد از همه گدشته یک نوزاد تا سن حداقل سه سالگی هزینه ای سنگین شیر خشک و پوشک و درمان می خواد حالا اونهایی که در طی دو سه سال گذشته کودک داشته اند می فهمند که هزینه های بزگ کردن یک کودک جقدر زیاد است حالا آقایان از صدر تا پائین نگرانی شما برای کاهش جمعیت درست است اما بجز فرزند آوری شما مشکل نگهداری همین جوان ها و نو جوان ها در داخل مرزهای همین کشور حل بکنید اونوقت موضوع جمعیت حل خواهد شد خیلی هم اگر اعنقاد دارید که باید کاری کرد هزینه های نگهداری کودک و درمان آنها و مادران را رایگان کنید شما فقط حرف می زنید بجای باز کردن حساب های صوری و وام های بدرد نخور و جایزه های کشکی تا دو سال هزینه های نگهداری کودک را پرداخت بکنید پوشک و شیر خشک را حداقل به قیمت نازل در اختیار خانواده ها قراربدهید شما فقط حرف می زنید فقط حرف .
وقتی یه خانم کارمندی قبل از باز نشستگی فوت میکنه دولت به بهانه سرپرست نبودن آن خانم، فرزندانش رو از یه عمر زحمات مادر ودریافت حق و حقوق محروم می کند
اما در قضیه یارانه ها دولت کاری به سرپرست خانواده که طبق شریعت اسلام مرد است نداشته و به حقوق دریافتی همان خانم ها متوسل شده است.!،
تا زمانیکه اینگونه سیاست های زیرکانه برای دورزدن حق و حقوق مردم دارند مطمئن باشید جمعیت هر روز کمتر و پیرتر خواهد شد.
مهمترین رکن روانشناختی برای افزایش جمعیت احساس امنیت اقتصادی و حمایت های اجتماعی و امید به آینده است.
رفع تحریم ها = افزایش جمعیت
انسان موجودی است آزاد نباید برای آن تعیین تکلیف کرد ، اگر بگید بچه دار شو ،نمی شود ،هم چنان که آدم وحوا از فرمان خداوند سر پیچی کرد
سرویس مدرسه برای ۵ روز رفت و آمد بچه ۲ میلیون میخواد....اول فکر کردم اشتباه شنیدم...زنگ زدم طزف
هم براش صرف نمیکنه!! .....باورم نمیشد..!!!!فقط رفت و امد هست...بغیر از هزینه های دیگه....بعدش هم وقتی اب ..برق ...گاز.....گوشت...مرع....نون ..روعن ..مسکن...همه مشکل دارن...این بچه بیاد بزرگ بشه با همین مشکلاتی که من دارم مواجه بشه!!! همین یه دونه هم الان بود والا نمیوردیم
هر موقع یه معضل تو مملکت به وجود اومده، یه طرح تصویب کردند و یه اسم دهن پر کن هم براش گذاشتند، اما هیچ نفعی برای مردم نداشته. تنها ثمره‌ش هاپولی شدن هزاران میلیارد تومن از بیت المال بوده...
جمعیت میخواهید چکار ؟مثل دهه شصتیها بشن هیچ چیزی از زندگی متوجه نشن ول کنید
یاد ضرب المثل ناخوش هر خورده افتادم.
جمعیت ایران که مشکل مملکت نیست.
وقتی به انسان ها به عنوان برده و کارگر ارزان قیمت و گوشت دم توپ نگریسته میشه ، وضعیت همینی میشه که داریم میبینیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۹
عالی
واقعا باید براتون تاسف خورد در شرایطی که مسئولان نمیتوانند از عهده قوت لایموت مان برایند و شرایط اسفناک اقتصادی حتی نای تنفس ما را سد کرده چطور از شکم سیری و بیدردی روی تان میشود چنین افاضاتی بفرمایید.از امار فرندان بیکار مان اینقدر بی اطلاعید یا خود رابخواب زده اید.
بحث یارانه غیر کارشناسی وخام است
متاسفانه خیلی ا افراد حقوق نجومی دارند وچون مزایا پنهان است و آمار ندارند خیلی ها دارند می گیرند
متاسفانه وزارت رفاه با اطلاعات قدیمی دارد قشر باشخصیت وکارمند وبازنشسته که حقوق بین 10-20 میلیون تومان در آمد دارند را با افراد سکن تهران در مناطق مختلف یکدانسته است. هرکدام 2- 3 فرزند بیکار دارند ودانشجو.
شهریه هزینه ها بالاست علاوه بر در آمد ثابت 10-20 میلیون تومان طلا خانم یا بچه را فروختند که هزینه دانشگاه آزاد را بدهند می فرمایند جابجایی پول دارید و... متاسفانه نظام پرداخت یارانه به خانواده با دو فرزند وداشتن یک خودروی ایرانی ضربه زد
با گران شدن سایر وسایل فقرا و فشر متوط ضربه سنگین خوردند واقیان می گویند جمعیت سالمند می شود همین کارها را کردید و به سرمایه داران رسیدید آ
فقط زرشک
ظاهرا ابنجوری که معلومه مشکل کاهش جمعیت فقط با کتک حل میشود چون به زبون خوش کسی گوش نمیدهد عین قدیم که کسی درس نمیخواند و نصیحت گوش نمیکرد
تا آقازاده ها هستند جمعیت ایران زیاد نخواهد شد چون آنها چیزی برای جمعیت زیاد باقی نمیگذارند
شاعر میگه : عطار هفت شهر عشق رو گشت ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم
با از بین رفتن همه زیر ساخت های پرورش یک فرد در خانواده و جامعه ، انتظار فرزندآوری بیهوده است
هفتاد میلیون نفر رو بردن زیر خط فقر که از تامین اولین نیازهای ضروری زندگی عاجز شدن بعد می گن جمعیت زیاد کنید مدعیان افزایش جمعیت لابد فکر کرده اند مردم هم مثل خودشان پول صادرات منابع خام کشور را به جیب می زنند و بدون کار و زحمت در کاخ زندگی می کنند و با پول مردم و کشور برای خودشان لایه لایه محافظ درست کرده اند.
افزایش جمعیت یعنی بیشتر شدن فقر و دزدی و بیشتر شدن مواد مخدر و افزایش دزدیدن فرزندان دختر به قصد تجارت جنسی است آنهایی که بر طبل افزایش جمعیت می کوبند باید به مردم توضیح دهند افزایش فقیر و معتاد و برده جنسی سودش به جیب چه کسانی می رود؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!
هیچ کشوری در جنگ رشد جمعیت نداشته جنگ را متوقف کنید شاید
کل زحماتی که دولت و مجلس برای فرزندآوری میکنه برای ده درصد از مردم کشور هم جواب نمیده کل قانونایی که گذاشتن پر از بی عدالتی اختلاف افکنی و نهایتا بی اثر بودن و رانتهای دیگر برای طبقه اجتماعی خاص با آرزوی سلامتی همه مردم میهن
شما نان و آب و هوای مردم را فراهم کنید فرزند خود به خود می آد. وگرنه ره به بیراه است .
یک قانون احمقانه توسط افراد احمق
خشت اول گر نهد معمار كج—— تا ثريا ميرود ديوار كج
احسنت
در نحوه پرداخت یارانه به بعد خانوار و تعداد فرزند توجه نکردند
یعنی خانواده با 3 فرزند و در آمد 15 میلیون تومان یارانه را قطع کردیم و مجرد با 9 میلیون تومان دارند یارانه می گیرند
شما همین هشتاد میلیون نفر رو از فقر و گرسنگی و فشار عصبی و بدبختی نکشین افزایش جمعیت پیشکش باشه
از یکطرف فقر وبیکاری ورانتخواری از یکطرف افزایش جمعیت این یک شوخی بسیار تلخیست
بخدا قسم با این شرایط و با وجود این مسولان بچه دار شدن برایع هفتاد درصد از مردم عین جنایت و خیانت و ظلم هست بخدا قسم اون دنیا باید جواب این بچه هارو بدی
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر