بازدید 19327
کیوسک بین الملل تابناک

وعده روسیه برای خوشحال کردن آمریکا / ادامه اعتراضات در میانمار همزمان با تحریم اروپا و آمریکا / ورود پاپ به بغداد با استقبال نخست وزیر عراق/ آغاز نشست سالانه کنگره ملی خلق چین

وعده روسیه برای خوشحال کردن آمریکا، ادامه اعتراضات در میانمار همزمان با تحریم اروپا و آمریکا، ورود پاپ به بغداد با استقبال نخست وزیر عراق، آغاز نشست سالانه کنگره ملی خلق چین و واکنش آنکارا به بیانیه اتحادیه عرب علیه ترکیه از جمله مهمترین خبرها، رویداد‌ها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.  
کد خبر: ۱۰۳۸۸۲۶
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۵ 05 March 2021

وعده ترکیه برای خوشحال کردن آمریکا| ادامه اعتراضات در میانمار همزمان با تحریم اروپا و آمریکا| ورود پاپ به بغداد با استقبال نخست وزیر عراق| آغاز نشست سالانه کنگره ملی خلق چین

کیوسک بین الملل تابناک: وعده روسیه برای خوشحال کردن آمریکا، ادامه اعتراضات در میانمار همزمان با تحریم اروپا و آمریکا، ورود پاپ به بغداد با استقبال نخست وزیر عراق، آغاز نشست سالانه کنگره ملی خلق چین و واکنش آنکارا به بیانیه اتحادیه عرب علیه ترکیه از جمله مهمترین خبرها، رویداد‌ها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.

وعده روسیه برای خوشحال کردن آمریکا

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
وعده ترکیه برای خوشحال کردن آمریکا| ادامه اعتراضات در میانمار همزمان با تحریم اروپا و آمریکا| ورود پاپ به بغداد با استقبال نخست وزیر عراق| آغاز نشست سالانه کنگره ملی خلق چین

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز (جمعه) در واکنش به اقدامات اخیر ایالات متحده در تحریم اشخاص و نهادها و مؤسسات روس هشدار داد، به زودی لیستی از شهروندان آمریکایی را که در لیست تحریم‌های روسیه قرار می‌گیرند، منتشر خواهد کرد.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی تاس، زاخارووا در پاسخ به سؤالی درباره زمان بندی واکنش روسیه به جدیدترین دور از تحریم‌های ایالات متحده آمریکا در ارتباط با پرونده «الکسی ناوالنی» چهره جنجالی مخالف روسیه گفت: «با توجه به چگونگی رفتار فعلی آنها، چگونگی انتشار یکباره تمامی این لیست‌ها (تحریم‌ها)، فکر می‌کنم به زودی آنها را (با پاسخ متقابل) خوشحال کنیم. اقدامات در دست اجراست. فکر نکنید اگر ما حرفی در این باره نمی‌زنیم، پس اقدامی هم انجام نمی‌دهیم.»

زاخارووا درباره این لیست تحریمی مسکو توضیح داد: «در حقیقت، قبلاً ما چنین اطلاعاتی را فاش نمی‌کردیم و آشکار از اقدامات تلافی‌جویانه صحبت نمی‌کردیم. آنها نوعی لیست تحریمی ارائه کردند، ما نیز یک لیست تحریمی ارائه کردیم و به آنها اطلاع دادیم و به سؤالاتشان پاسخ دادیم و آنها متوجه شدند که گروهی از چهره‌ها و اشخاص آنها در لیست (تحریم‌ها) قرار گرفته‌اند.»

ایالات متحده روز سه‌شنبه هفته جاری در حمایت از «الکسی ناوالنی» چهره مخالف و جنجالی روسیه، هفت مقام ارشد و ۱۴ شرکت و مؤسسه روس را تحریم کرد.

مقام‌های آمریکا در توضیح این اقدام خود تأکید کردند که تصمیم به تحریم کارکنان دولتی و مؤسسات روسی در هماهنگی با کشورهای اروپایی اتخاذ شده است و انتظار می‌رود که این اتحادیه نیز اقدامات مشابهی را در پیش بگیرد.

پیش از این روز دوشنبه هفته جاری، سفرای ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، با تحریم افرادی که در محکومیت «الکسی ناوالنی»، مخالف غربگرای دولت روسیه، نقش داشتند، موافقت کردند.

زاخارووا قبلا هشدار داده بود که مسکو بر اساس اصل عمل متقابل برخورد خواهد کرد؛ اما گفته بود این پاسخ لزوماً متقارن نخواهد بود.

زاخارووا در واکنش به این اقدام ضدروسی ایالات متحده تأکید کرد که استفاده از موضوع مسمومیت الکسی ناوالنی تنها بهانه‌ای برای تداوم مداخله آشکار در امور داخلی روسیه است.

تحریم‌های جدید ایالات متحده علیه روسیه، اولین تحریم‌های این کشور علیه مسکو از آغاز به کار دولت «جو بایدن» تاکنون محسوب می‌شود.

دولت بایدن از زمان روی کار آمدن، چندان رابطه دوستانه‌ای با روسیه نداشته است، به طوری که پس از تماس تلفنی ماه گذشته خود با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه با اتهام زنی به مسکو گفت: «زمان نرمش آمریکا در برابر اقدامات تهاجمی روسیه، دخالت در انتخابات ما، حملات سایبری و مسمومیت شهروندان به پایان رسیده است.»

مقام‌های روس بارها تمامی اتهامات آمریکا و هم پیمانانش را در خصوص مداخله در انتخابات سایر کشورها و دیگر موارد را رد کرده‌اند.

در پی اقدام‌های دولت بایدن علیه روسیه، مقام‌های این کشور به ایالات متحده هشدار داده بودند با در پیش گرفتن اقدامات ضدروسی، در حقیقت با آتش بازی می‌کنند و خواستار توقف این سیاستی شدند که منتهی به شکست است.

زاخارووا روز چهارشنبه هفته جاری، در این خصوص گفت تمامی تلاش‌ها برای تحمیل چیزی به روسیه از طریق فشار تحریم‌ها همیشه به شکست منتهی شده است و مسکو فرض را بر این می‌گیرد که مقام های آمریکایی درکی از این مساله ندارند که چنین سیاستی در شرایط ژئوپولتیک مدرن غیرسازنده است و متوجه نیست که «ادعاهای استثنایی بودن آنها توهمی بیش نیست.»

ادامه اعتراضات در میانمار، همزمان با تحریم اروپا و آمریکا

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
وعده ترکیه برای خوشحال کردن آمریکا| ادامه اعتراضات در میانمار همزمان با تحریم اروپا و آمریکا| ورود پاپ به بغداد با استقبال نخست وزیر عراق| آغاز نشست سالانه کنگره ملی خلق چین

پلیس میانمار همچنان به سرکوب تظاهرات این کشور با گاز اشک آور و گلوله های جنگی در چند شهر ـ آن هم پس از بازگشت مجدد معترضان به خیابان ها ـ بدون توجه به تبدیل شدن روز چهارشنبه به خونین ترین روز این اعتراضات ادامه می دهد.

به گزارش رویترز، سازمان ملل اعلام کرد در جریان تظاهرات معترضان مخالف با کودتای ماه گذشته میلادی، ارتش میانمار در این کشور ۳۸ تن کشته شدند که تعداد کشته های این یک روز خیلی بیشتر از مجموع کشته های اعتراضات ضد کودتای اخیر تا اول مارس یعنی ۲۳ کشته بود.

میچل باچلت، مسئول ارشد حقوق بشری سازمان ملل از نیروهای امنیتی میانمار خواست تا به متوقف کردن آنچه "سرکوب خبیثانه معترضان آرام" در میانمار خواند، بپردازند. باچلت گفت، بیش از ۱۷۰۰ نفر شامل ۲۹ خبرنگار در میانمار دستگیر شده اند.

توماس اندروز بازرس حقوق بشری سازمان ملل در امور میانمار از شورای امنیت این سازمان ـ که امروز جمعه برای بحث درباره وضعیت این کشور نشست دارد ـ خواست به اعمال یک تحریم تسلیحاتی جهانی علیه تحریم های اقتصادی هدفمند علیه خونتای حاکم بر میانمار بپردازد.

او در گزارشی گفت، کشورها اکنون باید به اعمال تحریم ها علیه بخش نفت و گاز میانمار که اکنون در کنترل ارتش بوده و بزرگترین منبع درآمدی این کشور است، بپردازند.

منابع به رویترز گفتند که حاکمان ارتش میانمار چند روز بعد از تصاحب قدرت در اول فوریه تلاش کردند به نقل و انتقال حدود یک میلیارد دلار پول نگهداری شده در محل بانک فدرال رزرو نیویورک بپردازند. به گفته سه منبع آگاه از جمله یک مقام دولت آمریکا مقام های آمریکایی این اعتبارات را برای مدت نا محدود مسدود کردند.

همچنین وزارت بازرگانی آمریکا اقدام به تعیین محدودیت های تجاری برای وزارت دفاع، وزارت کشور و همچنین شرکتهای هولدینگ وابسته به ارتش میانمار شامل MEHL و MEC که از هشتم مارس اجرایی می شود، کرد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اظهار کرد، واشنگتن در پاسخ به خشونت فزاینده در دوره اعتراضات بعد از کودتا در میانمار که به سرنگونی آنگ سان سوچی رهبر منتخب این کشور از قدرت شد، اقدامات بیشتری اتخاذ خواهد کرد. در میانمار فعالان گفتند که از قبول حاکمیت ارتش و انتخابات جدید وعده داده شده از سوی خونتا خودداری کرده و از عزمشان برای اعمال فشار جهت آزادی سوچی ۷۵ ساله و به رسمیت شناختن پیروزی او در انتخابات هشتم نوامبر گذشته خبر داده اند.

شاهدان عینی گفتند پلیس میانمار برای متفرق ساختن اعتراضات در یانگون و شهر مونیوا در مرکز این کشور از گاز اشک آور استفاده کرد. همچنین پلیس در شهر پاتین، واقع در غرب یانگون نیز از گلوله جنگی استفاده کرده و در شهر تائونگی در شرق نیز به گاز اشک آور متوسل شد.

در نقاط دیگر هم جمعیت بزرگ معترضان برای تجمعات آرام جمع شدند که شامل شهر ماندالای، دومین شهر بزرگ میانمار و شهر تاریخی باگان می شود؛ جایی که در آنها صدها تن با حمل تصاویر سوچی و بنر "رهبرمان را آزاد کنید" راهپیمایی کردند.

یک سخنگوی شورای نظامی حاکم میانمار به تماس های تلفنی برای اظهارنظر پاسخ نداد.

ریچارد ویر، محقق دیده بان حقوق بشر گفت: به نظر می رسد حالا نیروهای امنیتی میانمار مایل به شکست کمر جنبش ضدکودتا از راه خشونت خودسرانه و بی رحمی محض هستند.

این در حالی است که اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد در اقدامی علیه میانمار حمایتش از پروژه های توسعه این کشور را به منظور جلوگیری از رسیدن کمک های مالی به ارتش میانمار متوقف کرده است. در جریان این حمایت طی سال های گذشته بیش از ۲۰۰ میلیون یورو در برنامه های جداگانه به کار گرفته شده است.

آمریکا به چین که از محکوم کردن کودتای میانمار سر باز زده گفته، انتظار دارد نقشی سازنده در مساله این کشور ایفا کند و چین نیز گفته که ثبات در این همسایه استراتژیکش برایش اولویت نخست است.

یک مقام ارشد پلیس هند به رویترز گفت، دست کم ۱۹ افسر پلیس میانمار از ترس پیگرد قضایی به خاطر نافرمانی از دستورات وارد خاک هند شده اند.

ورود پاپ به بغداد با استقبال نخست وزیر عراق

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
وعده ترکیه برای خوشحال کردن آمریکا| ادامه اعتراضات در میانمار همزمان با تحریم اروپا و آمریکا| ورود پاپ به بغداد با استقبال نخست وزیر عراق| آغاز نشست سالانه کنگره ملی خلق چین

منابع عراقی، امروز (جمعه)، گزارش دادند که هواپیمای حامل پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان در فرودگاه بین‌المللی بغداد فرود آمده است.

خبرگزاری رسمی عراق (واع) گزارش داد که «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر این کشور پس از پیاده شدن پاپ از هواپیما از او استقبال کرده است.

کلیسای کاتولیک هفدهم آذرماه گذشته اعلام کرده بود، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان بین پنجم (امروز) تا هشتم مارس (۱۵ تا ۱۸ اسفند) به عراق سفر می‌کند.

«لوئیس رافائل اول ساکو» پاتریارک بابل کلدانیان و رئیس کلیسای کاتولیک کلدانی، پیش‌تر، در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه خبر داده بود که پاپ فرانسیس در سفر خود به عراق، با آیت‌الله سید علی سیستانی، مرجعیت عالی‌قدر شیعیان در عراق دیدار می‌کند.

طبق گفته رئیس کلیسای کاتولیک کلدانی، پاپ و آیت‌الله سیستانی در این دیدار درباره «یک نوع چارچوب برای محکوم کردن همه کسانی که به حق حیات و زندگی حمله می‌کنند»، صحبت خواهند کرد.

آغاز نشست سالانه کنگره ملی خلق چین

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
وعده ترکیه برای خوشحال کردن آمریکا| ادامه اعتراضات در میانمار همزمان با تحریم اروپا و آمریکا| ورود پاپ به بغداد با استقبال نخست وزیر عراق| آغاز نشست سالانه کنگره ملی خلق چین

هزاران تن از اعضای ارشد حزب کمونیست چین از سراسر این کشور به منظور برگزاری نشست سالانه کنگره ملی خلق چین در پکن جمع شدند و رهبران این کشور به رونمایی از طرح مربوط به اهداف رشد اقتصادی برای سال جاری میلادی دراین کنگره پرداختند.

به گزارش پایگاه ان.اچ.کی، لی کچیانگ، نخست وزیر چین این برنامه را امروز جمعه طی یک سخنرانی جامع و در اولین روز این گردهمایی یک هفته ای مطرح کرد. چین سال گذشته میلادی به سبب همه گیری کروناویروس هدفی برای رشد اقتصادی تعیین نکرد.

لی کچیانگ همچنین از عملکرد کشورش در حوزه همه گیری بیماری تحسین کرده و گفت که چین تنها اقتصاد بزرگ جهان است که در سال ۲۰۲۰ توانست به رشد اقتصادی برسد.

یک مساله دیگر در دستور کار این اجلاس، اصلاحات انتخاباتی هنگ کنگ است.

دولت چین همچنین امروز گفت بودجه نظامی سالانه این کشور با افزایش ۶.۸ درصدی نسبت به سال گذشته میلادی به ۲۰۰ میلیارد دلار بالغ خواهد شد.

هنوز دقیقا مشخص نیست چطور این پول هزینه خواهد شد. کشورهای دیگر هم نسبت به نبود شفافیت در برنامه های نظامی چین اظهار نگرانی کرده اند.

واکنش آنکارا به بیانیه اتحادیه عرب علیه ترکیه

برای مشاهده اصل خبر بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
وعده ترکیه برای خوشحال کردن آمریکا / ادامه اعتراضات در میانمار همزمان با تحریم اروپا و آمریکا / ورود پاپ به بغداد با استقبال نخست وزیر عراق/ آغاز نشست سالانه کنگره ملی خلق چین

وزارت امور خارجه ترکیه طی بیانیه‌ای به تصمیمات اتخاذ شده علیه آنکارا در نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب در سوم مارس 2021 واکنش نشان داد و آن را مردود خواند.

در این بیانیه با تاکید بر اینکه تصمیمات گرفته شده از نظر مردم عرب هیچ ارزشی ندارد، آمده است: اعضای اتحادیه عرب به خوبی می‌دانند که اصرار برخی از کشورهای عضو برای حفظ اتهامات کلیشه‌ای خود علیه کشورمان در اصل وسیله‌ای برای سرپوش گذاشتن بر فعالیت‌های مخرب آنهاست.

وزارت امور خارجه ترکیه همچنین تاکید کرد: برخی اعضا به تصمیمات اتخاذ شده اعتراض کردند، زیرا این تصمیمات در نتیجه تحمیل محافل مختلف بدون انجام روند مذاکره شفاف بین کشورهای عضو اتخاذ شده است.

در ادامه این بیانیه همچنین تاکید شده است: ترکیه با رویکرد اصولی و قاطع خود، یکی از کشورهایی است که برای برقراری امنیت، ثبات و صلح در منطقه و جهان تلاش می‌کند. حفاظت از تمامیت ارضی و حق حاکمیت کشورهای عربی از مهمترین اولویت‌های منطقه‌ای ترکیه است.

در پایان این بیانیه آمده است: یک بار دیگر از اتحادیه عرب می‌خواهیم تا صلح، سعادت و رفاه مردم عرب را در اولویت قرار داده و به جای هدف قرار دادن کشورمان با ادعاهای بی پایه در ایجاد امنیت و ثبات در منطقه سهیم باشد.

اتحادیه عرب در بیانیه پایانی خود ضمن محکوم کردن مداخلات ترکیه در امور داخلی کشورهای عربی، از آنکارا خواسته است تا نیروهای خود را از سوریه، لیبی و عراق خارج کند.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان