بازدید 469980

مدارک و شرایط مورد نیاز برای جدا کردن یارانه

متناسب با تحولات ثبتی در زندگی شهروندان و تغییراتی در خانواده ها رخ می دهد، افراد این نیاز را پیدا می کنند که یارانه خود را از یک سرپرست به سرپرست دیگری منتقل کنند؛ اقدامی که برای تحقق نیازمند شرایط و مدارک مورد نیاز است.
کد خبر: ۹۷۳۰۸۰
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۷ 22 May 2022

زمان واریز یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی مرداد ۹۸ - تابناک | TABNAK

به گزارش «تابناک»، جدا از تغییرات ثبتی احوال خانواده ها که ضرورت جداکردن یارانه را پیش می آورد، در اردیبهشت ماه سال 1401 و همزمان با افزایش یارانه ها، این موضوع بیشتر مورد توجه قرار گرفت. 

جداکردن یارانه برای سرپرستان جدید خانوار افراد مطلقه و خانواده‌هایی که عضو جدیدی به آن‌ها اضافه شده به این صورت است که باید اقدامات لازم را در این جهت از ۱۰ تا ۲۰ هر ماه انجام دهند.

افرادی که ازدواج کردند و تمایل به جدا کردن حساب یارانه خود دارند باید  با مدارک از جمله اصل شناسنامه اصل کارت ملی اصل شناسنامه و کارت ملی والدین زوج و اصل و کپی عقدنامه به شعب دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه و تقاضای جدا کردن یارانه از سرپرستی پدر کنند.(البته در برخی مراکز همراه داشتن مدارک والدین الزامی نیست)

به علاوه زوج‌هایی که از یکدیگر جدا شده اند باید با انتقال یارانه بعد از طلاق باید با در دست داشتن مدارک خود از قبیل شناسنامه، کارت ملی، سند طلاق و کپی تمامی مدارک به دفاتر پلیس+ ۱۰ مراجعه و تقاضای سرپرستی جدید برای دریافت یارانه کنند که فرد در این بین باید حساب یارانه جدایی برای خود را در یکی از بانک‌ها ایجاد کند در غیر اینصورت یارانه پرداخت نمی‌شود.

همچنین اگر افراد مطلقه برای انتقال یارانه به تفاهم نرسند و یکی از طرفین مشکل ایجاد کند، باید به مرکز فرمانداری شهر یا استان خود مراجعه کنند.  

جدا کردن یارانه سرپرست فوت شده

در مواردی که پدر فوت کرده باشد یارانه به حساب مادر خانوار واریز می‌شود با فوت سرپرست خانوار یارانه اعضای خانوار قطع و برای حل این مشکل باید مادر و فرزندان با مدارک اصل شناسنامه و اصل کارت ملی کپی مدارک شناسایی سرپرست قبلی و گواهی فوت به مراکز پلیس+۱۰ مراجعه کنند.

در برخی موارد با فوت پدر خانواده فرزند ارشد سرپرستی را برعهده می گیرد و در چنین شرایطی هم انتقال یارانه با این روش مذکور انجام می‌گیرد.

جدا کردن یارانه خانوار بدسرپرست

انتقال یارانه در خانوار‌های بد سرپرست نیز در مرکز پلیس +۱۰ انجام می‌گیرد، اما در این موارد جهت تغییر در کفالت وحضانت و وغیره افراد باید ابتدا به مرکز فرمانداری استان مربوطه مراجعه کنند و با گرفتن نامه رسمی از فرمانداری به پلیس +۱۰ مراجعه کنند.

در مواردی از قبیل اعتیاد سرپرست خانوار به مواد مخدر، زندانی بودن، فوت یا مفقود یا مجنون شدن، عدم حضور سرپرست در محل زندگی خانوار (مثل زندگی در خارج کشور)، عدم صلاحیت سرپرست خانوار و افرادی که در مراکز شبانه روزی نگهداری می‌شوند و فاقد سرپرست هستند، کمک‌های موضوع این آیین نامه به تشخیص سازمان، به سرپرست دیگری پرداخت خواهد شد.

افراد زندانی خود سرپرست  مستثنی بوده و کمک‌های مربوط به حساب آن‌ها واریز خواهد شد. جدا کردن یارانه حدود یک تا دو ماه زمان می‌برد تا یارانه افراد پس از انتقال به حساب سرپرست خانوار واریز شود.

جداکردن یارانه مجردها

موارد فراوانی از اعتراضات مرتبط به قطع شدن یارانه ها به دلیل این است که وضعیت مالی افراد مجرد با پدر و مادرها یکجا محاسبه شده و لذا خانواده بی نیاز از دریافت یارانه محسوب شده است.

این در حالی است که در بسیاری از این موارد افراد مجرد عنوان می کنند که سال هاست از پدر و مادرشان جدا زندگی می کنند و لذا نباید وضعیت مالی آنها با هم محاسبه می شد.

سابق بر این یکی از تنها راه هایی که برای جدا کردن یارانه مجردها عنوان می شد، ازدواج بود ولی حالا معیارهای جدیدی در این رابطه لحاظ شده است که بخشی از مشکلات را حل خواهد کرد.

توضیح بیشتر در این باره اینکه طیبه حسینی مجد- سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در این باره به رسانه ملی گفت: ممکن است شخصی پدر و مادرش مشمول دریافت یارانه نباشند اما خودش مشمول دریافت یارانه شود.

وی افزود:افراد مجرد می‌توانند ثبت‌نام خود را انجام دهند، و آنها را به عنوان فرد مجرد ثبت‌نام می‌کنند. ویژگی‌هایی که درمورد آنها بررسی می‌شود صرفا مربوط به خودشان است.

پیش از این در این باره توضیحات زیر در اختیار رسانه ها قرار گرفته بود:

افراد مجرد نمی‌توانند یارانه خود را از خانواده جدا کنند مگر اینکه دو شرط زیر را داشته باشند:

-مجردهایی که حداقل 35 ساله باشند. یعنی اگر کمتر از 35 سال داشته باشند امکان جداسازی یارانه برای آن ها وجود ندارد. -مجرد ها باید جدا از خانواده زندگی کنند.

مجرد ها باید این دو شرط یعنی حداقل سن 35 سال و جدا زندگی کردن از خانواده را با هم داشته باشند تا مشمول جداسازی یارانه قرار بگیرد. این مجردان می‌توانند با مراجعه به بخشداری و دریافت نامه اقدام به جداسازی یارانه خود از اعضای خانواده نمایند.

گفتنی است برای ایجاد حساب یارانه جدید در بین زوج های جوان الزاماً باید هر دو یارانه فعال داشته باشند. به بیانی اگر یارانه هر دو یا یکی در خانواده قبلی قطع شده باشد با درخواست جدید برای زوجی که یارانه اش پیشتر قطع شده است، امکان فعال کردن مجدد یارانه وجود ندارد، حتی اگر زوج در خانواده جدید خود با مشکلات شدید اقتصادی رو به رو باشند. 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۴۷
انتشار یافته: ۱۳
من ثبت نام کردم و سامانه زده 2 نفر ولی به من سرپرست فقط یارانه میدن ولی به همسرم نمیدن کجا باید پیگیری کنیم تابناک
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۱
این قوانین نقض آشکار حقوق فردی و افراد دارای سن قانونی است. آیا برای یک فرد. ۱۸ ساله باز هم پدر و مادر باید تصمیم بگیرند.
پاراگراف آخر خیلی جالبه
کسی استدلال منطقی بیاورد! بنده درخواست یارانه نداشتم. اما پسرم ازدواج کرده و هم اکنون فرزندی هم دارد. اما به این بهانه که پدر شما یارانه نخواسته به او هم یارانه و بسته معیشتی نمی دهند. این رفتار چقدر منطقی و مستدل است! آفرین
می خوام یارانه جدا کنم
پدر من تا حالا یارانه نگرفته. گوشی و سیم کارت هم نداره. حالا باید چکار کرد؟
مادر فردی تنهاست ولی دو فرزند مجردش که هر کدام در شهری مشغول به کار هستند با اینکه مادم از طبقه پایین میباشد به خاطر دو فرزندش یارانه و معیشتی به او تعلق نمی‌گیرد حالا او باید چه اقداماتی انجام بده تا یارانش وصل بشه
یارانه باید به همه ایرانی ها تعلق بگیره, فقیر و غنی, همه از بیت المال به یک نسبت سهم می برند.همچنانکه حضرت علی به طلحه و زبیر و غلامش به یک اندازه از بیت المال میداد.
ولی باید سیستم مالیات گیری تصحیح بشه, از پردرآمدها مالیات بگیرن و کار و تولید و بیمه برای کم درآمدها ایجاد کنند.
من خیلی خانوادهارو دیدم خونه 2تاماشین3تامغازه
دارن اونوقت من یدونه پراید مدل82دارم مستاجر هستیم بابام بخاطر بدهی افتاده زندان من خودم لنگه پول بنزینم که کارکنم یارانمون قطع کردن آخه این چه منطقه که شما دارین امیددارم به زمین گرم بزنتون امیدوارم وووووووو
فرزندم سی دوساله ولی ازدواج نکرده ولی مسقل است تاکنون یارانه به حساب سرپرست خانواده یعنی پدر واریز می شده
الان قصد دارد یارانه را جدا کند
اید ۳۵ سالگی منتظر باشد
این چه استدلالی است تعین سن همین طور حقوق وبیمه فرزندان در ۲۵ سالگی قطع می گردد
این معنا را می دهد دولت فرزندان چه دختر وچه پسر ازسن ۲۵ سالگی مسقل می داند
پس چرا موقع یارانه به انحای مختلف سعی می کنند با استدلال های غلط مثل ۳۵ سال
یارانه خانواده قطع کنند
به بهانه های مختلف از قیبل خودرو یا حقوق
در صورتیکه عادلانه بررسی کنند
جوان ۳۰ ساله به هر دلیل نداشتن شغل خلاصه شرایط ازدواج را نداشته ولی مستقل زندگی می کنند
تا قبل از قطع یارانه به حساب خانواده یعنی پدر واریز می شده
حالا می خواهد بادر نظر گرفتن استقلال خودش یارانه را جدا بگیرد
ولی امدند سن ۳۵ سال را برای تفکیک یارانه اعلام کردند
چرا بیمه و حق اولاد را در سن ۲۵ سالگی قطع می کنید ولی برای یارانه ۳۵ سال را مشروط می کنید
یعنی
یک بام دوهوا
سه سال پدرم یارانه ی من و مادرم رو نمیده و من و مادرم از هم جدا زندگی میکنیم.هیچکار هم نمیتونیم بکنیم
آخه مگه زوره من میخوام یارانمو جدا کنم خودم بگیرم
راجع به همه چیز خودشون تصمیم میگیرن زور که نیس
سن قانونی در ایران ۱۸ سال است چطور ما ۱۸ سالمون میشه بیمه و خدمات دیگر که تحت پوشش پدر بوده قطع میشه ولی حالا اعلام کردن ۳۵ سال حداقل باید داشته باشید .
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر