بازدید 21223
سایه سنگین کرونا بر حوزه‌های اقتصادی ایران

چینی‌ها برای مقابله با پیامد‌های اقتصادی شیوع کرونا چه کردند و ما باید چه کنیم؟

شیوع ویروس کرونا در کشور با ایجاد نگرانی در مردم از ورود به امکان عمومی نظیر فروشگاه‌ها و مراکز خرید، کاهش فروش کسب و کار‌های خرد، اعم از تولیدی و خدماتی را در پی داشته است که ادامه این روند، حیات چهار میلیون واحد صنفی و صد‌ها هزار واحد تولیدی کوچک و خرد وابسته را تهدید می‌کند.
کد خبر: ۹۶۷۶۵۹
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۹ 23 March 2020

چینی‌ها برای مقابله با پیامد‌های اقتصادی شیوع کرونا چه کردند و ما باید چه کنیم؟

تابناک اقتصادیحدود یک ماهی است که اقتصاد ایران علاوه بر مشکلات قبلی خود از جمله تحریم ها، درگیر پیامدهای شیوع ویروس کرونا نیز شده است. آثار شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد را می توان در حوزه های مختلفی چون حوزه های ارزی، بازرگانی، بازار سرمایه، کسب و کارهای خرد و ... دید. قبل از ایران، کشوری مانند چین درگیر پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد خود بود. در چین چه راهکارهایی اجرایی و در ایران چه پیشنهادهایی برای مقابله با پیامدهای اقتصادی این ویروس ارائه شد؟

به گزارش تابناک اقتصادی، در سی ام بهمن ماه سال گذشته بود که مسئولین از شیوع ویروس کرونا در ایران خبر دادند. به دلیل اینکه تنها راه جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، پرهیز از تجمعات و کاهش رفت و آمدها عنوان شد، می شد حدس زد که این راهکار در نهایت به کسادی کسب و کارها منجر شود.

متاسفانه این خبر برای اقتصاد ایران و صاحبان کسب و کارها اصلا خبر خوبی نبود، چون تا پیش از شیوع ویروس کرونا در ایران، حال و روز اقتصاد ایران به دلیل تحمیل تحریم ها چندان مناسب نبود.

تا قبل از شیوع ویروس کرونا، اقتصاد ایران درگیر نرخ تورم ۳۷ درصدی، نرخ رشد اقتصادی منفی ۷.۶ درصدی با نفت و صفر درصدی بدون نفت و نرخ بیکاری ۱۰.۶ درصدی بود. همچنین دولت با کسری بودجه بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی رو به رو بود. تحریم‌های بانکی آمریکا، نقد شدن پول صادرات غیرنفتی را با مشکل مواجه کرده و نرخ دلار نیز بنا به دلایلی از جمله ورود ایران به فهرست سیاه FATF به بیش از ۱۵ هزار تومان افزایش یافته بود و این نرخ برای اقتصاد واردات محور ایران هزینه‌های تولید را افزایش می‌داد.

آثار شیوع ویروس کرونا بر حوزه های اقتصادی

با این وضعیت اقتصاد، شیوع ویروس کرونا در ایران بیش از پیش کسب و کارها را نگران می کرد. شیوع این ویروس آثار و تبعاتی را برای اقتصاد به همراه داشت. مرکز پژوهش های مجلس طی گزارشی به بررسی این آثار بر حوزه های اقتصادی پرداخته است.

  • محیط اقتصاد کلان

همان گونه که در مقدمه گفته شد، حال و روز اقتصاد ایران تا قبل از شیوع ویروس کرونا چندان مناسب نبود و در چنین شرایطی، هزینه های تحمیل شده در اثر اپیدمي کرونا و همچنین کاهش تولید ناشي از آن، مي تواند اقتصاد را با تورم های بالاتر و رشدهای اقتصادی پایین تر مواجه سازد.

شوک ناشي از کرونا، اقتصاد را هم با شوک عرضه و هم با شوک تقاضا مواجه مي سازد. از یک طرف عرضه نیروی کار کاهش یافته و از طرف دیگر در تأمین مواد اولیه تولید نیز مشکلاتي ایجاد می شود. شوک عرضه، شوک تقاضا را به همراه خواهد داشت. تعطیلي کسب وکارها، منجر به تعدیل نیروی کار مي شود و کاهش درآمد خانوار، کاهش تقاضا را به همراه خواهد داشت.

لذا لازم است تا سیاست های حمایتي هم از خانوار و هم از کسب وکارها صورت گیرد. در شرایطي که دولت با تنگنای مالي مواجه بوده و علاوه بر کاهش درآمدهای ناشي از تحریم و کاهش قیمت نفت و فرآورده های نفتي، با افزایش هزینه های بهداشتي و درماني ناشي از کرونا نیز رو به روست، منابع برای سیاست های حمایتي به شدت محدود است. از این روی، بسیار مهم است که سیاست های حمایتي، بهینه اتخاذ شده و از اجرای سیاست های حمایتي کور (نظیر تخصیص ارز ترجیحي به برخي کالاها) اجتناب شود.

  • حوزه بازرگانی

هراس مصرف کنندگان کالاهای ایرانی در کشورهای منطقه و کاهش صادرات کشور و بستن مرزهای زمینی توسط کشورهای منطقه از جمله آثار شیوع کرونا در حوزه بازرگانی است.

  • حوزه ارزی

با کاهش قیمت نفت، ممکن است محدودیت های ارزی کشور بیش از گذشته شود. همچنین کاهش شدید شاخص بورس های جهانی و قیمت نفت، قیمت محصولات خام و مواد اولیه که بخش عمده صادرات غیرنفتی ما را تشکیل می دهد نیز کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر، با محدود شدن صادرات ایران، ایجاد منابع ارزی از کانال صادرات غیرنفتی برای کشور ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.

  • حوزه بازار سرمایه

 در حالت کلی اثرات ویروس کرونا بر بازار سرمایه را می توان در دو بعد مدنظر قرار داد؛

  • ابعادی که پارامترهای اقتصادی و مالی بنگاه های موجود در بازار سهام را تحت تاثیر قرار می دهد مانند فروش، تولید و سودآوری بنگاه ها،
  • ابعاد مربوط به معاملات سهام بنگاه ها در بازار سرمایه.

به منظور بررسي دقیق آثار ویروس کرونا بر بازار سرمایه، لازم است به این نکته دقت شود که ماندگاری این ویروس در کشور و کشورهای همسایه به چه میزان است.

چنانچه این ویروس ماندگاری کمی داشته باشد؛ مي توان اثرات مالي و اقتصادی این ویروس را به عنوان یک شوک اقتصادی یا ریسک در نظر گرفت که ماندگاری اندکي در بازار سرمایه خواهد داشت.

چنانچه این ویروس ماندگاری زیادی در کشور داشته باشد؛ اثرات آن علاوه بر بُعد دوم؛ بُعد اول را نیز  شامل مي شود. به بیاني دیگر، با پایداری ویروس کرونا پارامترهای اصلي تعیین ارزش قیمت سهام که همان جریان نقدی آتي بنگاه ها و سودآوریشان است، تحت تأثیر قرار مي گیرد.

  • حوزه های کسب و کار خرد و گردشگری

  • کاهش خرید مردم از کسب و کارهای خرد، اعم از تولیدی و خدماتی. ممکن است کسب و کارهای زیادی به ویژه کسب و کارهای خرد و کوچک تعطیل شده و بیکاری بیش از پیش افزایش یابد.
  • تعطیلی کسب و کارهای حوزه گردشگری داخلی و خارجی (توریسم ورودی) که یکی از موتورهای اشتغال و رشد در دوران تحریم محسوب می شد.
  • زنجیره ای از پاس نشدن چک ها ایجاد و کثیری از تجار و صاحبان حرف دچار مشکلات حاد می شوند.

چینی‌ها برای مقابله با پیامد‌های اقتصادی شیوع کرونا چه کردند و ما باید چه کنیم؟

تجربه کشور چین در مقابله با پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا

دولت چین در راستای مقابله با پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا بر کسب ­و کارهای این کشور تلاش کرده است با تدوین سیاست­های حمایتی و تشویقی، از آثار سوء این ویروس بر اقتصاد کشورش بکاهد.

مهم­ترین اقدامات دولت چین در این زمینه به شرح زیر است؛

  • افزایش حمایت های مالی از کسب و کارها

تشویق بانک‌ها به تعدیل شیوه بازپرداخت وام‌ها، افزایش دوره سررسید وام‌ها و امکان تأمین مالی مجدد، تجدید وام ها بدون بازپرداخت و استمهال وام های بانکی صنایع و کسب وکارهایی که از وام دریافتی برای سرمایه‌گذاری در‌ صنایعی استفاده کرده‌اند که به شدت از شیوع ویروس کرونا‌ آسیب دیده‌اند (از جمله صنایع گردشگری، تهیه و تأمین غذا و مسافرخانه‌ها و هتل‌ها، عمده فروشی و خرده فروشی، حمل و نقل، پیشتیبانی و لجستیک، انبارداری، فعالیت‌های فرهنگی، تفریحی و نمایشگاهی).

  • معافیت یا کاهش حق بیمه تامین اجتماعی کارفرمایان

چین به عنوان نمونه بنگاه‌های کوچک و متوسط را از پرداخت حق بیمه کارفرما (شامل حق بیمه بازنشستگی، بیکاری و حوادث ناشی از کار) معاف کرد. همچنین برای بنگاه های بزرگ کاهش 50 درصدی حق بیمه سهم کارفرما (شامل حق بیمه بازنشستگی، بیکاری و حوادث ناشی از کار) را در نظر گرفت. به علاوه اعلام کرد شرکت­ هایی که به دلیل شیوع کرونا با مشکل در تولید مواجه شده‌اند، می‌توانند پرداخت حق بیمه کارفرما را تا شش ماه به تعویق بیندازند.

  • ارائه یارانه تامین اجتماعی به کسب و کارهای کوچک و متوسط

طی این راهکار که عمدتا در پکن اجرا شد، اعلام گشت که چنانچه تعداد متوسط نیروی کار بنگاه در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد و بیشتر افزایش یافته باشد، بنگاه مذبور، مشمول ۵۰ درصد کمک هزینه تأمین اجتماعی برای مدت سه ماه خواهد شد.

  • معافیت یا کاهش اجاره بهای کسب و کارها

اعلام شد که شرکت­های کوچک و متوسط که دارایی‌های سرمایه‌ای خود را از دولت اجاره کرده ‌اند، در صورت عدم تعدیل کارکنان یا تعدیل حداقلی نیروی کار، می ­توانند از پرداخت اجاره‌بهای ماه فوریه معاف شوند.

  • حذف عوارض اداری سربار بر کسب و کارها

تعلیق دریافت انواع هزینه های اداری و دفتری از کسب وکار‌های کوچک و متوسط، شامل انواع هزینه های مرتبط با عوارض جاده ‌ای و معابر، عوارض فاضلاب و پسماند و هزینه تجهیزات مرتبط با بازرسی های ویژه. (به طور عمده اجرا شده در پکن).

شرکت­ های کوچک و متوسط که به واسطه شیوع کرونا فعالیتشان آسیب دیده است، مجاز شدند پرداخت مالیات خود را تا سه ماه به تعویق بیندازند (به طور عمده اجرا شده در پکن).

پرداخت کمک هزینه به کسب­ وکارها جهت پرداخت دستمزد کارکنانی که در دوره درمان بیماری کرونا بودند یا در قرنطینه به سر می ­بردند.

  • تحریک تجارت خارجی

این راهکار به عنوان نمونه از طریق معافیت از پرداخت تعرفه یا مالیات بر ارزش افزوده به‌منظور واردات تجهیزات مقابله با شیوع کرونا یا توجه ویژه به توسعه خدمات تجارت الکترونیک در بخش تجارت خارجی پیگیری شد.

  • تشویق کسب و کارها به خرید خدمات دورکاری

مانند ارائه کمک هزینه به کسب­ و کارهای کوچک و متوسط به‌منظور آموزش کارکنان به صورت آنلاین و تهیه امکانات مرتبط با دورکاری در شرایط شیوع کرونا.

  • حمایت از کسب و کارهای بهداشتی

مساعدت ویژه به شرکت های تولیدکننده دارو، تجهیزات پزشکی، ماسک، عینک و اقلام بهداشتی محافظتی.

  • حمایت و پشتیبانی از سرمایه گذاران خارجی

حمایت ویژه از پروژه های بزرگ سرمایه گذاری و همکاری نزدیک دولت های محلی با سرمایه گذاران خارجی؛ این پروژه ها در مرتفع ساختن چالش های پیش آمده به ویژه، در خصوص اختلال های بخش ساخت و ساز.

چینی‌ها برای مقابله با پیامد‌های اقتصادی شیوع کرونا چه کردند و ما باید چه کنیم؟

راهکارهای پیشنهادی در جهت کاهش پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا

در راستای کاهش پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا در ایران، پیشنهادهایی توسط مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی ایران به عنوان یک نهاد مرتبط با کسب و کارها ارائه شد.

این راهکارها در دو دسته بندی برای نظام تصمیم گیری و برای صاحبان کسب وکارها ارائه شده است.

  • راهکارهای پیشنهادی به نظام تصمیم گیری خود به دو بخش تقسیم می شود؛

بخش اول: راهکارهای پیشنهادی جهت ایجاد منابع درآمدی برای دولت

  • تغییر رفتار هزینه ای دولت و حذف هزینه های غیرضرور و تخصیص بخشی از منابع آزاد شده برای حل و فصل خسارات ناشی از ویروس کرونا
  • بهره مندی از منابع نهادهای عمومی غیردولتی که از سطح درآمدی بالایی برخوردارند، نظیر بنیاد مستضعفان و ...
  • اخذ سهم مالیات بیشتر در یک دوره زمانی مشخص و موقت، از آن دسته از کسب و کارهایی که به واسطه شیوع ویروس کرونا کسب وکارشان رونق گسترده ای پیدا کرده است.
  • استفاده از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد نظیر خیریه ها و NGO ها
  • تصویب هرچه سریعتر قوانین پشتیبان به منظور پیاده سازی مالیات بر مجموع درآمد

بخش دوم: راهکارهای پیشنهادی جهت کاهش پیامدهای شیوع کرونا بر کسب و کارها

  • تامین مالی و سرمایه در گردش کسب و کارها
  • اقداماتی در خصوص حق بیمه تامین اجتماعی کارفرمایان
  • اقداماتی در خصوص اجاره بها و هزینه ها و عوارض سربار کسب و کارها
  • در نظر گرفتن تسهیلاتی در زمینه پرداخت مالیات از جمله تعویق در ارائه اظهار نامه، ترازنامه، حساب سود و زیان متکی به دفاتر و اسناد اشخاص حقوقی حداکثر تا پنج ماه پس از سال مالیاتی
  • حمایت های حقوقی از جمله تمدید قرارداد شرکت های طرف قرارداد با دولت یا شرکت های دولتی که به دلیل شیوع کرونا نمی توانند تعهدات خود را به موقع انجام دهند.

 

  • راهکارهای پیشنهادی به کسب و کارها

در راستای کاهش پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا بر کسب و کارها، موسسه مک کینزی به شرکت ها و بنگاه ها پیگیری مجموعه اقداماتی به شرح زیر را پیشنهاد داده است؛

  • حفاظت از کارکنان

پیشنهاد می شود شرکت ها و کسب و کارها برنامه حمایتی را تنظیم و اجرا کنند، به نحوی که از کارکنان مجموعه حمایت شود. به عنوان مثال، پیروی از دستورالعملهای منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی، پیگیری برنامه های کاری شیفتی و تهیه امکانات مرتبط با دورکاری در شرایط شیوع کرونا.

  • حفظ نقدینگی لازم برای عبور از توفان

ضرورت دارد که کسب وکارها در راستای برنامه های آتی، سناریوهایی در خصوص متغیرهای اثرگذار بر درآمد و هزینه های کسب و کار خود پیش بینی کنند. شرکت ها می توانند شاخص های مالی فعالیت اصلی خود را برای هر سناریو در نظر بگیرند و محرک هایی را که تا حد زیادی بر نقدینگی موثر هستند مثل کاهش هزینه ها و بهینه سازی پرتفوی سرمایه گذاری ها شناسایی و اجرایی کنند.

  • تثبیت زنجیره تامین

شرکتها باید مقیاس و بازه زمانی که ممکن است زنجیره تامین کالای آنها در معرض اخلال قرار بگیرد را تشخیص دهند. به علاوه در زمانی که اخلال در زنجیره تامین ایجاد می شود، شرکت ها باید از این منابع محدود در راستای تولیدات مهمتر خود استفاده کنند.

  • حفظ ارتباط با مشتریان

شرکتهایی که عرضه را بهتر رصد می کنند اغلب موفق می شوند، چون آنها در بخش اصلی مشتریان خود سرمایه گذاری و رفتار آنها را پیش بینی می کنند. برای نمونه در چین درحالی که تقاضای مصرف کنندگان پایین است، از بین نرفته و مردم به طور وسیعی به سوی خرید آنلاین برای تامین تمامی کالاها و خدمات حرکت کرده اند. این روند همچنین شامل اطمینان از کیفیت محصولاتی که آنلاین فروخته می شوند نیز می شود. در این شرایط پیشنهاد می شود از طریق حذف جریمه لغو سفارشات، ارائه مدل های سفارش منعطف، ارائه تخفیف و ... از مشتریان خود حمایت و وفاداری آنها را حفظ کنید.

در پایان باید به این نکته توجه داشت که آشفتگی های ایجاد شده در اقتصاد طی دو سال اخیر به واسطه نقض برجام و تحمیل دور جدیدی از تحریم ها، نوسانات نرخ ارز و سیر صعودی افزایش قیمت ها و در حال حاضر شیوع ویروس کرونا، شرایط وخیمی را پیشروی فعالین اقتصادی قرار داده است؛ بنابراین، پیگیری اقدامات حمایتی فوری برای ادامه حیات بخشهای تولیدی و کسب وکارها ضرورت دارد.

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۲
کدوم سایه سنگین، فعلا بورس ما در حال رکورد شکنیه /
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۲۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۴
شما ها هیچکاری نخواهید کرد، کاری هم ازتون برنمیاد، همینقدر که یه پلیسی هست که مردم همدیگه رو نخورن و یه بهداشت نیمچه نیمه ای، یعنی واقعا فکر میکنید این دولت توانایی برنامه ریزی ‌ مدیریت فرداش‌ هم داره؟!
ناشناس
| Czechia |
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
اگر من میخواستم کرونا را در کشور کنترل کنم کارهای زیر را میکردم:
در مرحله اول تمام نیروهای مسلح اعم از برادران ارتشی و سپاهی را به میدان میآوردم و تمام شهرها و مراکز استانی را به طور جداگانه قرنطینه میکردم.دوم اینکه برای اینکه تمام مراکز فروش را به غیر از مواد خوراکی تعطیل میکردم.سوم اینکه به صورت موقت برای جبران خسارت ماهیانه یک ملیون تومان برای جبران خسارت به صورت سرانه به هر خانواده پرداخت میکردم.حتما گفته میشود که این مبلغ خیلی هنگفت است و تورم زیادی ایجاد میکند،درست است اما در شرایط فعلی انتخاب بین بد و بدتر است چاره ای نیست.برای تامیین آذوقه مردم از نیروهای مسلح استفاده میکردم
اول قرنطینه کردند که استاد بزرگ گفتند ما قرنطینه نداریم!!!! اگه ملاکتون پیروی از سیاست های چین بود باز هم خوب بود منتها کارهای شما شترمرغیه نه مرغین نه شتر!!!
خب ما برای جبرانش نیاز داریم به 1 نفر! بله درسته.. آقای نوبخت
میاد و چشم تو چسم دوربین با صدای دلنشینش میگه که برای جبران هزینه ها مبلغ هزار تومان از هر ایرانی بابت خرید از دستگاه های پوز کسر میگردد و به حساب خانوار های تحت پو‌‌شش واریز میگردد و بعدش کلی ژست میگیره
ما فقط اعلام می‌کنیم که یک بودجه‌ای رو برای این کار در نظر گرفته‌ایم، چند تا شعار به شعارهای قبلیمون اضافه می‌کنیم، دلار رو گرون می‌کنیم تا کمی کسری بودجه جبران بشه، مهران مدیری را می‌آوریم تا چند تا جوک تازه برای کرونا و مشکلات اقتصادی بگوید، چند تا مراسم کلنگ‌زنی الکی با عنوان افتتاح مجموعه‌های عظیم اقتصادی برگزار می‌کنیم اما در موقع افتتاح این مجموعه‌های عظیم اقتصادی، صرفاً به افتتاح چند مجموعه کوچک با تشریفات خاص بسنده می‌کنیم.آخر سال هم اگر سؤال یا اعتراضی شد، می‌گوییم به خاطر کارشکنی‌های آمریکا موفق به رسیدن به اهداف مدنظرمان نشدیم.
مرگ بر چین و روسیه
به افرادی که از کرونا بیکار شدن، مثل آرایشگرهای خانم و آقا، مثل کارگران قنادی و رستوران ها .... برای یک ماه مبلغ مشخصی پول ارائه شود. مثلا 500 هزار تومان، میدونم پول کمی هست، ولی در عوض میشه پول آب و برق را برای یکی دو ماه از مردم نگرفت و مالیات بر مشاغل آسیب پذیر نیز به همچنین
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
اون وقت با کسری بودجه بیشتر، قیمت دلار میشه ۲۰ هزار و بقیه کالاها به همین ترتیب
و شما میای داد میزنی اقا نخواستیم اون تخفیف اب و
برق و ۵۰۰ تومن
خخخ جوگیر شدیدا
شما نهایت میتونی خودتو با افغانستان مقایسه کنی با این کشورداریت
ما به جهش احتیاج داریم...! فقط آقایون مواظب باشند در آمار تولید کرونا جهش نکنیم...!
یک موردشم تو کشور ما اجرا نخواهد شد
بهترین کاری که مسئولین ما به ذهنشون رسیده اینکه همه بگیرن هرکی موند بدنش مقاوم میشه و هرکس هم مرد از اون دسته از آدمایی بوده که برای کشور هزینه داشته و باید زودتر شرش کم میشده
چينى ها با قدرت نظامى نوانستند قرطينه شهرهاى درگير كرونا را انجام دهند و با استفاده علمى از امكانات بهداشتى و درمانى خود بر اين بلاى خانمانسوز غلبه كنند و هرگز نگفتند قرطينه مربوط به جنگ جهانى دوم است !!
اگر مسئولان ما به موقع اجازه قرطينه قم را ميدادند هرگز شاهد فراگيرى كرونا در سطح كشور نبوديم .
ما باید به همه ی دنیا مرگ بفرستیم
چین ک امریکا نیست بخواین بهونه بیارین
حد اقل از چین یاد بگیرین
و بفکر مردم باشید

نه ک فقط دروغ بگید

مثلا تو تلویزیون اعلام میکنن ک دو الی سه تا از اقساط بانکی رو ب تعویق میندازیم
بعد میری بانک میگه نه چنین چیزی به ما ابلاغ نشده و....

همین ی کار کوچیکو هم برای مردم انجام نمیدن
قبل کورونا مثلا چیکار کردیم بعدشم همون کارو کنید
قابل توجه دوستانی ک هر کسی رو ک خلاف میلشون نظر بده
مبگن البانیایی امریکایی مزدور انگل .....

ببینید یاد بگیرید
امریکا بده ولی چین خوبه
مساله اینجاست که دولت در سال آینده تنها درآمدش از مالیات است و گوش همه مشاغل را می بایست ببرد. مجلس هم که فقط هزینه های دولت را زیاد کرد لذا اوضاع فقط می تواند بدتر بشود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۴
دولت مجهز شده به اقتصاد بیت کویین به همین راحتی زمین نمیخوره
تغییر جهت د ادن همه درآمدهای و هزینه های دینی به یاری رسانی به کسبه کم درآمد ، حتی اکر جنبه مشارکت در سود حاصل از تخصیص این نوع منابع مالی باشد.
چین با ما قابل مقایسه نیست ، دو سه مورد اختلاس مشکلو حل میکنه
آیا این پیشنهادات، با وجود درستی و کارساز بودن آنها، اصولا در کشوری با شرایط ایران قابل اجرا هستند؟!!! از سالها پیش از ورود کرونا به کشور، اقتصاد ضعیف و وابسته به نفت کشور ما در شرایط کم و بیش بحرانی قرار داشته و البته شاهد اقدامات موثری هم از سوی مسئولین در جهت رفع مشکلات نبوده ایم. علتش هم مشخص است: اصولا برای بسیاری از مقامات و مسئولین ما، وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم هیچگاه به اندازه غنی سازی اورانیوم یا ایستادگی به هر قیمتی در برابر آمریکا اهمیت نداشته است. حال آیا میتوان تصور کرد که دولت مثلا از درآمد نهادهای غیردولتی، بخش بزرگی را به جبران ضرر و زیان کسب و کارهای کوچک در بحران کرونا اختصاص دهد؟ یا در اخذ مالیات از آنها سهل گیری بیشتری کند؟ امیدواریم.
اقتصاد چین یعنی اقتصاد جهان چون اقتصاد جهان الان به چین وابسته است ولی اقتصاد ایران در کجای جهان قرار دارد.یک زمانی نفت ایران تاثیر گذار بود که ان هم کنسل شد و هیچ اتفاقی نه افتاد.
در ایران دولت از کیسه خلیفه می بخشه حتی حاضر نیست یک ماه از حق بیمه کارگران بگذره فقط دلش خوشه چندتا صاحب مغازه یک ماه اجاره نگرفتن ما کارگاهای کوچک داریم بدبخت می شیم دلش خوشه ۳ماه قسط عقب افتاده بعد از ۳ماه از کجا بیاریم بدیم
تابناک تمام مشکل دراینه زمانیکه ایران رفت زیر تبصره هفت به سرعت ماکره با امریکا شروع شد اما خطر برای جان مردمه وکسی اهمیت نمیدهد زیرا تنها راه فراهم شدن امکانات مالی برای تقلید از چین پوله که نیست وتنها راه فراهم شدنش رفع تحریم وتنها راه رفع تحریم مذاکره با امریکا است دلم برای مردان وزنان بالای چهل سال میسوزه که برای یک لقمه نان جانشانرا داده وهنوز میدهند امیدوارم شما ککتان بگزد
یعنی سراسر سال 99 شد سال فحش دادن! آقا چرا دهن آدم را باز میکنید؟! اقتصاد؟! کدام اقتصاد؟! یه چیزی بگین جور در بیاد... مرد مومن شما برو خودرو های ثبت نام شده در موعد تحویل 1400 رو تحویل بده... اقتصاد پیش کش
بودجه بخش‌های موازی و بی اثر رو حذف و صرف زیربناهای علمی و پزشکی و فرهنگی (فرهنگ سازی عمیق برای نسل بعد) کنند خیلی از مسائل حل میشه علاوه بر آن افراد شایسته و کارآمد به راس امور گماشته شوند
در غیر این صورت همش چرت و پرت هست
اگه همه ی مردم همکاری میکردند،چهل روزه نه ،نهایتا دو ماهه،مشکل حل میشد،اما یه عده با سواستفاده از شرایط تعطیلات،راه افتادن رفتن سفر،مشکل را چند برابر کردن،حالا از تعطیلات هم که برگشتن،غر میزنن که چرا دولت ال نمیکند و بل می کند،خلاصه ننه من غریبم بازی در میارن.
من فکر میکنم مسئولان ما مشکل قرنطینه یا عدم قرنطینه را با " استخاره" حل کرده اند.
البته مورد قبول بنده است.
چین را با ایران مقایسه نکنید. آنها یک ملتی هستند که همه کارهایشان بر اساس اصول علمی و در جهت منافع خلق است و هنوز خیلی مانده که به کشفیات روغن بنفشه ما برسند
حوزه نه بخش
براي همبستگي با مردمان چين پوستر بورس لي بِه ديوارها بچسبانيد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۴
:))
چينى ها ووهان رو قرنطينه كردند شما هم روغن بنفشه تجويز كنيد و تشييع جنازه راه بندازين . بي خيال بشر متمدن . ما رو چه به اين غلط ها .
جالب نیست؟ چین با جمعیت 1 میلیارد و 500 میلیون نفری و عموم مردمی که کارهای یدی انجام می دن و باید روزانه کار کنن فقط 85 هزار نفر بیمار میشن و الان فقط 5 هزار نفر بیمار موندن ولی کل دنیا زمین گیر شده در حالی که چین هیچ چالشی نداره و اقتصادش مجدد رو به رشده.

یه وقت فکر نکنی خود چین ساخته باشه این ویروس رو و درمانش هم از قبل داشته، نه اونا تدبیر داشتن و جمعیت 1 میلیارد و 500 میلیون نفری گشنه رو تونستن قرنطینه کنن. شبیه جک می مونه این حجم از بی خیالی سران دنیا که کاری به کار چین ندارن
کاری که ما کردیم برادرهای چینی را راه دادیم به مملکت اونا راه ندادند اینجوری اونا کنترل کردند و ما گرفتار شدیم
تابی حرفها را قیچی کنی به انتخاب خودت سانسور کنی و یا انتشار ندی دیگه سایتتو میذارم کنار و همان سایتهای خارج از کشور را میبینم ! این چه کار ناشایستی است میکنی ؟ تکلیفت با خودت مشخص نیست !!!! شتر سواری دولا دولا نمیشه !! کشور در خطره !!!
اینجا فقط میگن مغازه ها تعطیل کنید. حقوق خودشون به راهه ولی نمیگن طرف از کجا پول کرایه و مالیات و عوارض و حق عضویت و هزار پول زور دیگه که ازش میگیرن را دربیاره.
هیچگاه فکر کرده اید که از زمانیکه رویکرد ایران به بلوک شرق متمایل شده ، چه گرفتاریهایی در ایران اتفاق می افتد ؟،، هیچگاه فکر نموده اید که آشوبهای این سه دهه اخیر همه اش در کشورهای بلوک وابسته به شرق بوده ؟، چرا،،؟،،
کرونا را شاید چینی ها خودشان آورده اند وآماده همه چیز بوده اند
همون ماسک رایگان وکمک معیشتی که کردید کافیه دیگه راضی نیستیم خدای نکرده بیشتر فشاربهتون بیاد!!!!!!
کشور به برنامه و شیر تو شیری ایران هیچ کاری نمی تونه بکنه
خدا با این حاکمان به ما رحم کند
ضرب المثلی قدیمی است ؟ که گفته شده ،اسب به نعلبند مراجع نمود تا خود را نعل کند ، مورچه هم به نعلبند گفت ،مرا هم نعل نمایید ؟، یا اینکه موچه چه هست که کله پاچه اش چه باشد ؟،،
پاسخ ها
حمیدخان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۴
چرا املای مراجعه را مراجع نوشتی؟
چین با ارزان شدن نفت خود بخود اقتصادش نجات یافته است. دولت ما هم برای اینکه شاید تحریم ها از بین برود و دست روی دست گذاشته تا مردم بیشتری بمیرند شاید امریکا دلش بسوزد و تحریم ها را لغو کند.اما باید بدانید هرگز چنین اتفاقی نمی افتد مگر اینکه با امریکا مذاکره کنید .
رابطه واردات کالا را با چین قطع کنید. هم ویروس نمیاد هم اینکه تولید رونق می گیرد
این ویروس ساخت چین بود برای اینکه ۲ سال بود با امریکا بر سر تعرفه های گمرکی سر وکله میزد وکاملا اماده بود ۸ روز بیمترستان زد به تایمی که قرار بود دنیا را به گند بکشه را داشت حدود ۱۰ تریلیون دلار به کل اقتصاد ونیا ور ام واحد ضرر زد واین استعمار جدید یک نوع وحشت را به کل جهان صادر کرد که همه را هاچمز کرد
خفاش چی هست شبها بلند شو بر همه جا خفاش هست بشر ۱۰۰۰۰ سال زندگی میکنه
حالا دانشمندا شدن متمدن نه این ویروس طبیعی است
چرند وپرند بالاتر از این نیست
فقط این بلد هستند
راجب سیگار نظر بدهند
کاملا چین امادگی کامل در سال نو چینی را بعد از سال میلادی برنامه ریزی کرده بود
اینکه در یک کشور با جمعیت میلیاردی فقط 80 هزار نفر به این ویروس مبتلا شدند و توانستند جلوی انتشار ویروسی که از طریق هوا منتقل می شود را بگیرندمشکوک نیست.شاید اصلا نه 80 هزار نفری در کاربوده و نه 3000 فوتی!
فعلا فقط شعار می دهیم
اگر نویسنده به سخنان خود با دقت توجه میکرد شاید متوجه میشد که با شرایط مطرح هیچ راهی جز تسهیل مسیر برای گرفتن وام از صندوق بین المللی پول نیست
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان