بازدید 54611
بنزین ۳ هزار تومانی به قیمت جهانی رسید

آیا زمان فروش بنزین داخلی به قیمت فوب خلیج فارس فرا رسیده است؟

جنگ نفتی عربستان و روسیه باعث شده است تا قیمت نفت به حدود ۳۰ دلار کاهش یابد و همین عامل موجبات کاهش قیمت بنزین در سطح دنیا را فراهم کرده است. این کاهش قیمت بنزین در دنیا تا آنجا پیش رفته که قیمت بنزین در ایران با قیمت بنزین فوب خلیج فارس تقریباً برابر شود و حالا به اعتقاد کارشناسان، موقعیت خوبی ایجاد شده تا دولت به سمت شناورسازی قیمت بنزین گام بردارد.
کد خبر: ۹۶۶۶۹۴
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۷ 18 March 2020

آیا زمان فروش بنزین داخلی به قیمت فوب خلیج فارس فرا رسیده است؟

آیا زمان فروش بنزین داخلی به قیمت فوب خلیج فارس فرا رسیده است؟شاید مهمترین اتفاق سال ۹۸ در آبان ماه رقم خورد. زمانی که از ساعت صفر ۲۴ آبان ماه بنزین سهمیه بندی شد و قیمت آن نیز افزایش یافت. از روز ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸، قیمت بنزین سهمیه‌ای با رشد ۵۰ درصدی به ۱۵۰۰ تومان و قیمت بنزین آزاد با رشد ۲۰۰ درصدی به ۳۰۰۰ تومان افزایش یافت. آخرین باری که دولت قیمت بنزین را افزایش داده بود به سال ۱۳۹۴ باز می‌گشت که بنزین تک نرخی شد و به هزار تومان افزایش یافت.

به گزارش تابناک اقتصادی، دولت حداقل سه انگیزه مختلف برای افزایش قیمت بنزین داشت و حتی در اردیبهشت ماه سال جاری تا یک قدمی اجرای طرح سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین رفت؛ اما به دلیل افشای زودتر خبر و مشکلاتی که ایجاد شد از تصمیم خود صرف نظر نمود.

اولین انگیزه دولت شاید توزیع عادلانه یارانه‌های پنهان اختصاص یافته به بنزین بود. قبل از آن که بنزین توسط دولت سهمیه بندی شود و قیمت آن افزایش یابد طبق برآورد‌های انجام شده که در سایت سازمان برنامه و بودجه منتشر شد، دولت حدود ۱۲۳ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان به بنزین اختصاص داده بود که از این میزان حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان سهم سه دهک پایین (کم درآمد) و حدود ۶۷ هزار میلیارد تومان سهم سه دهک بالا (پردرآمد) بود. یعنی سه دهک بالا حدود شش برابر بیشتر از سه دهک پایین از یارانه‌های بنزین نفع می‌بردند.

جنگ نفتی عربستان و روسیه، موقعیتی طلایی برای شناورسازی قیمت بنزین

رئیس جمهور روحانی نیز در ششم آذرماه ۱۳۹۸ در مورد میزان یارانه پنهان سوخت در ایران با بیان اینکه ما بیشترین یارانه سوخت در دنیا را می‌پردازیم گفت: محاسبات مراکز اقتصادی دنیا حاکی از آن است که ۲۶ میلیارد دلار در سال یارانه سوخت در کشور ما پرداخت می‌شود.

از سوی دیگر، اصلاحات ساختاری بودجه از جمله موضوعاتی بود که از بهمن ماه سال گذشته رهبر انقلاب دستور اجرای آن را صادر کردند. موضوع اصلاح نظام یارانه‌های پنهان انرژی یکی از شاخه‌های اصلاحات ساختاری بودجه بود که سازمان برنامه و بودجه در بخش درآمدزایی پایدار آن را دیده بود. به همین منظور حرکت به سوی اصلاح قیمت بنزین نیز در همین مقوله می‌گنجید.

جنگ نفتی عربستان و روسیه، موقعیتی طلایی برای شناورسازی قیمت بنزین

دومین انگیزه دولت جلوگیری از مصرف بی رویه بنزین بود. با ثابت بودن قیمت بنزین در سال‌های اخیر و رشد نرخ تورم عملاً قیمت بنزین در مقایسه با سایر کالا‌ها ارزان‌تر بود و همین موضوع رفته رفته موجب شد تا میزان مصرف بنزین افزایش یابد. در حالی که در سال ۱۳۹۴ میزان مصرف روزانه حدود ۷۱ میلیون لیتر بود، این میزان در سال ۱۳۹۷ با رشدی ۳۵ درصدی به ۹۵.۸ میلیون لیتر رسیده بود. در همین باره، رئیس جمهور روحانی طی مصاحبه‌ای با اشاره به افزایش مصرف بنزین در سال جاری به ۹۷ میلیون لیتر در روز، گفت: با ادامه این روند به زودی واردکننده بنزین می‌شدیم و این کار در شرایط سخت اقتصادی کنونی فشار مضاعفی برکشور بود، چنانچه روند افزایش مصرف بنزین ادامه می‌یافت آیا مردم در سال ۱۴۰۰ به ما نمی‌گفتند که چرا برنامه‌ریزی نکردید تا به این شرایط گرفتار نشویم؟

جنگ نفتی عربستان و روسیه، موقعیتی طلایی برای شناورسازی قیمت بنزین

سومین انگیزه جلوگیری از قاچاق بنزین به کشور‌های همسایه بود. ارزان بودن بنزین در ایران در مقایسه با کشور‌های همسایه باعث شده بود تا میزان قاچاق بنزین به این کشور‌ها افزایش یابد. رقم‌های متفاوتی از قاچاق سوخت اعلام شد، اما در مهرماه سال گذشته پایگاه اطلاع‌رسانی دولت با انتشار کلیپی کوتاه آمار قاچاق سوخت را بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون لیتر اعلام کرد.

همچنین در آبان ماه ۱۳۹۷ مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت اعلام کرد: روزانه بین ۱۰ تا ۳۵ میلیون لیتر بنزین به راحتی قاچاق می‌شود.

تا قبل از سهمیه بندی بنزین، قیمت هر لیتر بنزین در ایران حدود ۷ سنت بود و این در حالی بود که قیمت هر لیتر بنزین در بازار‌های جهانی بین ۴۰ تا ۵۰ سنت در نوسان بود. رئیس جمهور روحانی طی مصاحبه‌ای در ۲۸ مهرماه سال جاری در این باره گفت: قیمت حامل‌های انرژی و سوخت عادلانه و مناسب نیست و باید درباره آن فکر شود. وی با مقایسه قیمت سوخت که اکنون به ازای هر لیتر در ترکیه ۱۵ هزار تومان، در اروپا ۲۰ هزار تومان و در کشور‌های عربی حاشیه خلیج‌فارس ۶ هزار تومان است، تأکید کرد: ما به دنبال آن نیستیم که قیمت بنزین ۱۵ یا ۲۰ هزار تومان شود، در عین حال به فکر تغییر‌هایی در این زمینه هستیم، البته به صورتی که بار سنگینی بر مردم تحمیل نشود.

به هر صورت، در آبان ماه سال جاری که قیمت بنزین سهمیه‌ای ۵۰ درصد و بنزین آزاد ۲۰۰ درصد رشد کرد، اما باز هم این رشد قیمت تنها توانست بخشی از اختلاف قیمت بنزین در ایران با سایر کشور‌ها را کمتر کند. در آن مقطع قیمت بنزین سهمیه ایران به ۱۱ سنت و قیمت بنزین آزاد به حدود ۲۳ سنت رسید و این در حالی بود که قیمت هر لیتر بنزین اکتان ۹۲ در فوب خلیج فارس حدود ۴۰ سنت معامله می‌شد.

جنگ نفتی عربستان و روسیه قیمت بنزین فوب خلیج فارس را کاهش داد

پس از آن که نشست اخیر اوپک و غیراوپک در اواسط اسفندماه سال جاری با کارشکنی روس‌ها به توافق خاصی نینجامید و پس از آن نیز عربستانی‌ها اعلام کردند که میزان تولید نفت خود را افزایش خواهند داد، قیمت نفت به حدود ۳۰ دلار سقوط کرد و همین عامل باعث شد تا قیمت بنزین فوب خلیج فارس از حدود ۳۸ سنت پیش از نشست اوپک به حدود ۲۰ سنت در روز‌های اخیر برسد؛ هر چند برای ایران خبر کاهش قیمت نفت، خبر خوبی نیست، از سوی دیگر این کاهش قیمت نفت باعث شده است تا قیمت بنزین فوب خلیج فارس به قیمت بنزین در ایران نزدیک شود. در حال حاضر، با توجه به قیمت دلار در بازار آزاد، قیمت هر لیتر بنزین آزاد در کشور به حدود ۲۰ سنت و قیمت هر لیتر بنزین سوپر به حدود ۲۵ سنت رسیده است.

آیا زمان فروش بنزین داخلی به قیمت فوب خلیج فارس فرا رسیده است؟

برابری قیمت بنزین فوب خلیج فارس با قیمت بنزین در ایران چه مزایایی دارد؟

نبود اختلاف قیمت بنزین بین ایران و سایر کشورهای همسایه قطعا انگیزه های قاچاق بنزین را به شدت کاهش خواهد داد.

از سوی دیگر با نزدیک شدن قیمت بنزین فوب خلیج فارس به قیمت بنزین ایران، هم اکنون بهترین موقعیت ایجاد شده است تا به گفته کارشناسان قیمت بنزین شناورسازی شود. باید اعتراف کرد که افزایش قیمت بنزین که همواره به عنوان یک راهکار جهت جلوگیری از قاچاق این سوخت و کاهش مصرف آن ارائه می شود، عملاً با افزایش نرخ تورم بی اثر بوده است؛ بنابراین، با در نظر گرفتن این موضوع کارشناسان بحث شناورسازی قیمت بنزین را مطرح کرده اند؛ بحثی که در سال ۱۳۹۴ نیز مطرح شد و در سال های اخیر نیز ادامه داشته است.

مقصود از شناورسازی این است که قیمت بنزین در ایران نیز وابسته به قیمت های جهانی این سوخت باشد و با کاهش آن کاهش و با افزایش آن افزایش یابد. این کار حداقل هم اکنون که بنزین دو نرخی داریم می تواند برای بنزین با نرخ آزاد اجرایی شود و به تدریج با توسعه اقتصادی و حمایت از قشرهای آسیب پذیر، به سمت بنزین تک نرخی بر مبنای نرخ فوب خلیج فارس حرکت کنیم.

البته باید ملاحظات پیرامون آن را نیز دید. به عنوان نمونه با نزدیک شدن قیمت بنزین به نرخ های جهانی به هر صورت باید در دستمزدها و سایر قیمت ها نیز بازنگری هایی انجام شود. (نکته ای که همواره از سوی مردم بیان می شود و خواستار واقعی شدن دستمزدها در کنار واقعی شدن قیمت ها به نرخ جهانی هستند.)

خوبی شناورسازی این است که قاچاق تا حد امکان کاهش خواهد یافت و دولت می تواند از این موقعیت برای صادرات بنزین استفاده کند. همچنین پرداخت یارانه های پنهان به بنزین نیز تا حد امکان کاهش خواهد یافت و این می تواند به کاهش کسری بودجه دولت کمک کند. 

شایان ذکر است که در ماده ۱ قانون هدفمندی یارانه‌ها که در سال ۱۳۸۸ به تصویب مجلس رسید آمده بود: دولت مکلف است با رعایت این قانون قیمت حامل‌های انرژی را اصلاح کند: قیمت فروش داخلی بنزین، نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید و گاز مایع و سایر مشتقات نفت، با لحاظ کیفیت حامل ها و با احتساب هزینه‌های مترتب (شامل حمل ونقل، توزیع، مالیات و عوارض قانونی) به تدریج تا پایان برنامه پنجساله پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران کمتر از نود درصد (90%) قیمت تحویل روی کشتی (فوب) درخلیج فارس نباشد.

این قانون هرگز اجرایی نشد (سال ۱۳۹۴، پایان برنامه پنجم توسعه سال ۱۳۹۴، پایان برنامه پنجم توسعه) و هم اکنون بهترین موقعیت است تا با نزدیک شدن دو قیمت فوب خلیج فارس و قیمت داخلی بنزین به یکدیگر این کار انجام شود. البته دوباره تاکید می شود که باید همه جوانب این موضوع از جمله رساندن سطح دستمزدها به سطح جهانی، نرخ تورم و ... در آن دیده شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸۹
آی کاش اتومبیل هم به قیمت فوب بود
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
خیلی نظریه عالی است به علاوه حقوقهای مردم هم به فوب شناور شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
واقعا نویسنده عمدا اینطوری القا می کنه چرا دولت ارزش پول کشور را روز به روز کاهش میده که به فوب نرسه
همین الان دلار را هزار تومان کندقیمت بنزین از فوب ده برابر بیشتر می‌شود حقوق کارمندان ایران ده برابر کمتر از فوب خلیج فارس است چرا بنزین و همه کالا ها نباید ده برابر کمتر از اونجا باشه
اگر قیمت نفت دوباره بالای 40 50 بشه چی ?
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
پیش بینی ها نشانگر کاهش قیمت نفت تا حدود ۱۸ دلار در آینده است. حالا اگر ۱۸، ۲۰ دلار شد چی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
ناشناس 17:59
مشکل نفت 18 یا 80 دلاری نیست. مشکل قیمت دلار در ایرانه که در هر صورت سیر صعودی داره تا دولت کمبود منابعش، مخصوصاً الان که درگیر کرونا هستیم رو جبران بکنه.
قیمت بنزین باید به 8هزار تومن برسد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
پمپ بنزین داری یا واردات بنزین یا چی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
ساکت شو
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
از برادرهای قاچاقچیمون نیستید شما؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
دستمزد وزندگی سگی مردم چط.ور؟؟؟
ناشناس
| Belgium |
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
ناشناس 23:09 اتفاقا قاچاقچیان سوخت آرزوشونه که قیمت بنزین و دیزل در ایران همیشه پایین بمونه و پایین تر هم بره
دستمزدها هم به قیمت فوب خلیج فارس باشد مشکلی نیست خیلی هم خوبه
پاسخ ها
ارمان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۱
تو این مملکت یه تفریحمون مسافرت بود فقط که اونم از ما جوونا دارید میگیرید
به این کارشناسان یاددآوری باید کرد که هرگاه یاد قیمت های فوب افتادند ، مقایسه ای هم در قدرت خرید ریال و خانوار ایرانی داشته باشند .
حقوق را هم به فوب خلیج فارس برسانید.
فرمایش شما تابناک جان وقتی خوب است که حقوقها هم مانند خلیج فارس بشود در این صورت بنزین هم باید مانند آنها حساب بشود نه اینکه ما اینجا همه چیزمان بند به قیمت دلار است ولی حقوقمان را با ریال بی ارزش داریم میگیریم . ضمن اینکه سوالی دارم از شما و از مسئولین محترم دولتی ؛ اینکه مرتب می گویند مصرف بنزین در ایران زیاد است ؛ آیا کسی فکر کرده که مردم بنزین را احتکار می کنند و یا متاسفانه ماشینهایی که شما به مردم می فروشید ؛ بدون نظارت کافی است و مصرفش زیاد است ؟ . در دنیایی که ماشینها به سمت مصرف صدی 3 و 2 می روند در ایران به لطف دولتی بودن خودروسازان و عدم نظارت این ارقام بالای 10 و 11 است . . . خوب وضعیت از این نمی تواند بهتر باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
شیری مادرت حلالت
انصاف نیست

چرا دستمزدها به نرخ خلیج فارس نباید باشد ؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
اتفاقا انصافه.
من معتقدم بنزین باید بشه لیتری 20000 تومان.
خلایق هر جه لایق.
ناشناس
| Germany |
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۸
برای اینکه ساختار اقتصادی کشور خراب است. با شعار تعهد مهمتر از تخصص است و جیب پر میکند. تخصص و نظارت علمی و وجود قوانین علم پایه و حذف مصلحت در رواج بی قانونی و صدها درد دیگ.
نفت ارزون شده قیمت بنزین باید در داخل بیاد پایین دولت باید دلار را بیاره پایین و بنزین 500 تومانی عرضه کنه
انشالله كي حقوق ها هم طبق استاندارد خليج فارس ميشه؟
فوب خلیج فارس خیلی دوست داری؟
خیلی شبیه کشورهای خلیج فارسیم اخه نه؟
قیمت آنلاین نفت همین الان ۲۴.۷۲ دلار هست نفت در حالت سقوط آزاد قرار داره فردا از این هم پایین تر میاد.
دوباره شروع شد
حقوق ما رو به فوب حساب کنید به روز بشه ببینیم توان دارید
رئیس جمهور روحانی نیز در مورخه 6 آذرماه 1398 در مورد میزان یارانه پنهان سوخت در ایران با بیان اینکه ما بیشترین یارانه سوخت در دنیا را می پردازیم گفت: محاسبات مراکز اقتصادی دنیا حاکی از آن است که ۲۶ میلیارد دلار در سال یارانه سوخت در کشور ما پرداخت می شود.
آقای رئیس جمهور یارانه ای که کارگران و دیگر کارکنان کشور با گرفتن دستمزد ناچیز نسبت به دسمزدهای جهانی به دولت و بخش حصوصی میپردازند را هم محاسبه فرمائید تا مشخص شود کارگران بیشتر از یارانه ای که میگیرند پرداخت میکنند
فعلاً آخرین فشارها رو هم وارد کنید!!!
متاسفانه ما در ایران تعدادی داریم که اسم خود را کارشناس گذاشته اند و با دادن نظریات غلط اقتصادی عرصه زندگی را بر مردم تلخ و تنگ کرده اند. بحران بوجود آمده در کشور در سه ماهه سوم امسال هم زاییده نظرات غیرکارشناسی به اصطلاح این کارشناسان بوده است که تعداد زیادی را به خاک سیاه نشاندند، تورم را توسعه دادن، جیب زالو صفتان از هر صنفی را پر کردند و بعد از خرابکاری در غار خود لمیدند و به ریش همگان خندیدند و برای نظام و کشور و ملت هزینه زاییدند. نتیجه اینکه هر ننه قمری میداندقیمت واقعی نفت و امثالهم یعنی چه، برداشتن سوبسید یعنی چه، مبارزه با قاچاق یعنی چه. اما این کارشناسان نفهم هنوز نفهمیده اند که پیشنهاد آزادسازی یا شناور نمودن قیمت بنزین با واقعی کردن سطح درآمدهای مردم ارتباطی تنگاتنگ دارد و نادیده گرفتن آن جز بدبخت کردن یک ملت نتیجه ای ندارد. کارشناس بفهم.
درامد به تومان، هزینه به دلار، چه پارادوکسی، خوب حقوق کارگر و کارمند و هم به اندازه متوسط کشورهای همسایه، یعنی همه کشورهای همسایه رو برایند بگیرید، بعد حقوق کارگر و کارمند و هم همونقدر افزایش بدین، اونوقت به قیمت فوب نیویورک بنزین و قیمت گذاری کنید.
هر وقت تونسی حقوق کارگر را به ۴۰۰۰ دلار برسونید اونوقت بیایید از بدید، نه اینکه مخارج را به دلار و یورو برسونید و درآمدها را هم به ریال
حقوق ۲میلیون حداکثری نصف مردم ایران رو داری با حقوق کشورهای دیگه مقایسه میکنید فقط این جا هم مردم میان حرف میزنن آخر سر هم بازی میدید مردم رو میبرید قیمتها رو بالا نه حقوق رو زیاد کنید نه قیمتها رو بالا ببرید از جیب خودتون که پولداری کم کن بریزید یک صندوق بعد بگید یا علی یا حیدر با اسم حیدر و علی گوش مردم رو تا ته بریدید خودتون هم نفس تون ار جای گرم بلند میشه چون بنزین میره بالا لوازم و ماشینهایی هم که بار زدی تو انبارها میره بالا سودت چند برابر میشه
اخه قیمت لیر و دلار و پولهای خارجی را با ریال ایران مقایسه میکنید بعد قیمت میدید مثلا میگید قیمت بنزین در ترکیه 20 هزار تومان هست؟!؟!؟
آقای کارشناس اگر نفت دوباره به ۵۰ و ۶۰ دلار رسید که می رسد ، دولت می تواند نرخ بنزین را ۸۰۰۰ تومان کند؟

گفته اید که دستمزدها افزاایش یابد ، در شرایط کنونی از کجا ؟
باحقوق ماهیانه یک میلیون وپانصد
بنزین بایدبشه پانصدتومان
هرموقع به دلارحقوق دادید
بنزین راهم به دلاربفروشید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۹
حقوق ۱۵۰۰ دلار، بنزین ۲۰ سنت، یعنی حقوق یک و نیم میلیون، بنزین باید بشه ۲۰۰ تومان
خجالت بکشید این چه پیشنهادیه ماشین پراید رو اگه تو دبی راه دادن بنزین رو ده تومن بفروشید ضمنا یارانه یه عرب خلیج فارس با ما یکیه
درآمد ما به تومان است و خرجهای ما به دلار !!! خب اول حقوق بر اساس استاندارد دلار و پایه حقوق خلیج فارس باشد بعد نوبت به بنزین برسد !
هدفتون فقط درآمدزایی دولته پس مردم بدبخت چی ؟!! چرا فقط یکطرف رو همیشه میبینید و هیچوقت تو محاسبه تون مردم رو اول مدنظر ندارید ؟!!!
ان موقع که نود درصد فوب مد نظر قانونگذار بود قیمت دلار هزار تومان بود
حالا بر فرض که ۱ سالم قیمت بنزین رو همین قیمتا موند ...اگه بعد ۱ سال دوبرابر ۳ برابر شد چی؟؟؟
اول باید حقوق و درآمد رو به قوب برسونید بعد بنزینو
مرده شور مرامتون رو ببره
دوباره گراني؟؟!
کارشناسان با فهم و شعور در مورد این که حقوق مردم هم به فوب خلیج فارس پرداخت بشه هم اظهار نظر بفرمایند!

درآمد به ریال، خرج به دلار! چقدر شما خوبید!
آره درآمد به تومان بی ارزش! ولی خرج و مقایسه به دلار استکبار جهانی! حداقل این گرونی بنزین کاری کرد که ما کار و راهمون از اینها جدا بشه و دیگه هیچ انتخاباتی شرکت نکنیم
مشگلی نیست ..دستمزدها هم دلاری بر اساس فوب خلیج فارس..تعادل برقرار میشود
این مثلا کارشناس ها نفهمیدن هنوز مردم از این گرونیها کمر راست نکردن و بازی با خاکستر اتیش رو میخوان بدن.اول حقوق ها رو به قیمت fob که میگید برسونید بعد دنبال این کارها باشید.مردم فشار بیشتر بیاد این مثلا کارشناس ها باید برن شاید کار باربری تو میدون بهشون بدن.
خیلی خوب هست.فقط باید دولت حقوق کارگر و معلم و پرستار و ارتشی و ...راهم مثل کشورهای همجوار حساب کنه و همچنین قیمت خودرو را هم مثل امارات و عراق و آذربایجان ازاد بکنه تا ما با حقوق سه میلیونی پراید شصت میلیونی سال1990کره را سوار نشیم.واقعا خجالت خوب چیزی هست این مسئولین دولتی بکشن.
خوب آیا درآمد هم به فوب خلیج ع بی میرسه......
موقع گرون کردن فوب خلیج فارس دوس دارین؟؟؟ از بس که شما فکر خالی کردن جیب مردمین یادتون میره که باید حقوق درآمد قیمت ماشین کیفیت بنزین و..... باید همه به فوب باشه با پراید ۷۰ تومنی بنزین فوب بزنیم؟؟؟؟
درآمدریال ، مخارج دلار
عمرگرانمایه دراین صرف شد تا چه خورم سیف و چه پوشم شتا
چه مقاله زیبایی.
در مورد فوب خلیج فارس دیگه چه چیزی بلدین ؟!!!!!!
حقوق کارگر (فوب خلیج فارس):800 دلار=12 میلیون تومان
با شیب ملایم؟!!
تابناک جان اسم این کارشناس ها رو معرفی کن .. اینها از حقوق ماهانه ۱۰۰ دلاری در ایران خبر ندارن؟؟؟
خواهشا به این افراد نگید کارشناس.ثابت شده که اینها کارنشناس هستن.
دیگه چه ترفندی برای چپاول مردم در چنته دارید؟
بسمه تعالی
اگر نفت هم بشود 20 دلار قطعا قیمت بنزین از مبالغ مشخص شده کاهش پیدا نخواهد کرد و مسئولین و مدیران خدوم یه بامبول در میآرند شاید هم یحتمل مقدار کمک معیشتی ها رو هم قطع کنند.
با همین بنزین لیتری 3000 تومن و خطر کرونا ملت در حال سفرند. قیمت بنزین را تا 14 فروردین لیتری 10000 تومن عرضه کنید ببینید ملت چطوری به سفر میرن؟
ظلم به مردم رو خدا جواب داد. این از قیمت نفت و این هم از بلای کرنا
حق الناس رو خدا نمی گذره
اینا فقط موقعی که میخوان دست تو جیب مردم بکنند و زیاده خوری یاد قیمتها در جهان می افتند ولی وقتی موقع پرداخت که میشه .................................................
حالا دیگه خیالتان راحته که طبق آزمایش میشه دو روزه مردم قتل عام کرد پس میشه قیمت هزاردرصد هم بالا برد؟خجالت و شرم و حیا چیز خوبیه ،هروقت درآمد مردم را به فوب خلیج فارس رساندید اون وقت قیمت بنزین یا هر اشغال دیگه ای را هم میتونید به فوب خلیج فارس برسانید.
قیمت نفت اومده پایین دلار و بنزین هم باید بیاد پایین .بیشتر از این با اعصاب و روان مردم بازی نکنید
اگر قیمت بنزین از ابن ارزانتر گردد، باید منتظر سونامی کرونا باشید.
خدایابعظمت وجلالت قسم میدهم نفت آنقدر ارزان شود هیچ کشوری حاضربه خرید هربشکه یک دلار نباشد وعلم وفن آوری وتکنولوژی آنقدر پیش برود که نفت جزضررسودی نداشته باشد.
منطق :

درآمد : شعب ابی طالب
مخارج : همگام با دنیای مدرن
درباره اینکه دلار در عرض چند ماه چهار برابر شد این آقای کارشناس نظری ندارند؟؟؟ قیمت نود درصد اجناس متناسب با دلار سه تا چهار برابر افزایش پیدا کرد ولی حقوق و دستمزد کمتر از 20 درصد بالا رفت!
واقعا خجالت نمی کشید با تورم 300 درصدی و افزایش حقوق 20 درصدی حرف از آزادسازی قیمت بنزین و امثالهم می زنید؟!!! هر وقت حقوق کارمند و کارگر را مثل دلار 300 درصد افزایش دادید در مورد واقعی کردن قیمت ها صحبت کنید
بابا ول کنید مگه مملکت بجز این هیچ مشکلی نداره .
دیگه از این بازی ها خسته شدیم. هم دلار رو بالا ببرید هم صحبت فوب بکنید.
چنین کارشناسان بی نظیری در کشور وجود دارند و ما از نظراتشون استفاده نمیکنیم.
این میشه وضیعت کشورمون.
واقعا بهتر از این میشه تهدید رو به فرصت تبدیل کرد.
خواهشنا جو گیر نشید ، امیدوارم اونقدر قیمت نفت بیاد پایین که از اونور قاچاق شه داخل
بسه دیگه مردم همینطوریش با بنزین ۳ تومنی مشکل دارن چه برسه که گرونتر بشه ...همین الان ۳ تومنیش هم گرونه و هرکسی نمیتونه بزنه دیگه چقدر میخایین گرون کنین واقعا باید تاسف خورد به حال این مملکت
افت قیمت نفت متاثر از کرونا است و بزودی برمیگردد و حداقل در کشور ما امکان حرکت زیگزالی نیست در بعضی کشورها براحتی متناسب با قیمت جهانی فیمت ها بالا و پایین میرود حتی آن زمانی که نفت ۱۲۰ دلار شد با مالیات به مردمشان میفروختند و صدای کسی هم در نمی آمد ولی بنزین ۳۰۰۰ تومانی آنهم فقط آزاد آن ..که در زمان خود ۶۰ درصد فوب بود چه معضلاتی برای کشور درست کرد پس اینقدر برای چند مخاطب بیشتر مردم را تحریک نکنید حداقل صبر میکردید کرونا تمام شود و وضع بازارهای جهانی مشخص شود بعد مقالاتتان را درج می نمودید
معلومه یکی از اون مرفهین بی درده اون نویسنده محترم !
به اون کارشناسا که چنین نظر فاضلانه ای رو افاضه فرمودند، حقوق مصوب اداره ی کار رو بدین ، برن باهاش باک های ماشین هاشون رو پر کنن، و هیچ سهمیه ای هم بهشون اختصاص پیدا نکنه
آقای کارشناس این حرف شما زمانی درست است که در آمد مردم ایران هم با دلار محاسبه شود. چرا قبل از نظر دادن اندکی فکر نمی کنید؟
هزار ساله داد میزنیم ب ولله یارانه و سیاست حمایتی دولتی جز موجب فساد هیچ برکتی ندارد.بنزین و خودرو را بگذارید ب نرخ جهانی! نصف معضلات مملکت و صدها پرونده اختلاس و قاچاق کم میشود. حق مردم هم ضایع نمیشود
یارانه رو هم شناور کن، حقوق روهم شناور کن. صنعت خودرو سازی رو ملزم به ساخت خودرو کم مصرف کن. کارشناس چرا همیشه از جیب مردم مایه میذاری.
چرا فقط بنزین به قیمت فوب برسه حقوقهای مردم خلیج فارس روباحقوق چندرغاز مردم ایران مقایسه کنید...
هر زمان دولت اراده کند قیمت بنزین را به فوب خلیج فارس بفروشد باید دستمزد و درآمد اقشار مختلف جامعه نیز با کشورهای حوزه خلیج فارس برابر شود مگر این اقتصاد دانها در ایران زندگی نمی کنند مگر از حال و روز این مردم خبر ندارند
اول این که درامد ملت به ریال هست پس دلار توجیح بی اساسی هست.وقتی صحبت از فوب میکنید این رو بگید که ارزش پول ملی چقدر سقوط کرده . این واقعیت هست . دوم اتومبیلهای فرسوده و سیستم های از رده خارج تولید کننده خودرو . ...
آیا دست مزد و حقوق مردم ایران هم به پای کشورهای خلیج فارس میرسه؟
آیا اینجا ما رفاه مردم امارات را داریم؟
مردم با مطابقت قیمت با قیمتهای جهانی اعتراضی ندارند, اگر در همه ی موارد این نظر و تصمیم رعایت شود...بخصوص حقوق پرداختی به مردم در همه ی قشرها...!
دولت منصف نیست و مقایسه های مع الفارق زیاد میکنند ...مردم هم جیبشان خالییه ,پس باید شروع کنند به جیب زدن؟!
اولا با دلار سه تومانی حساب کنید نه ۱۵ تومانی قیمت واقعی دلار سه تومنه
دوما اینها ۳۶۵ روز فرصت داشتن یه حداقل حقوق سال ۹۹ را مشخص کنن اما نکردن بعد انتظار دارید حقوقمون را بکنن نرخ جهانی
سوما نمیشه خودرومون بشه نرخ فوب
حالا که قیمت نفت پایین اومده بنزین باید زیر هزار تومان باشه...
سلام
آخه کجاتون شبیه کشورهای خلیج فارسه ؟ حداقل حقوق کارمندانش رو حدود 10000دلاره میدونی یعنی چی ؟ این تازه غیر یارانه های هست که حکومتشون براشون میده ، ماشینهاشون همه همه استاندارد ، بنزین هم خوب بهترین بنزین نه آب و نفت ما ، آیا حقوق ما رو هم مث اونا میدین ؟
جان خودتون اونا رو خراب نکنید با ما مقایسه میشن براشون بده .
خدایابرنامه جدید چیه خوبیش این هست اگر جهانی ارزان بشه ایران گران اگر جهانی گران بشه باز مسئولین پیرو جهانی بنزین گران میشه پس نتیجه بودن یا نبودن نفت فرقی به حال ملت ندارد.........
اول حقوق و درامد مردم را مثل خلیج نشینان. برسانید بعد به فکر فوب خلیج باشید
درامد فوب خلیج فارس= بنزین فوب خلیج فارس
اینجوری نشود همه به مشکل میخورن
نرخ ارز و قیمتهای تعیین شده همگی توسط دولت و براساس سیاستهای فشار حداکثری بر مردم اعمال میشوند. جهش قیمت بنزین فاجعه جهش دیگری در قیمتها را بدنبال خواهد داشت....
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار