بازدید 26742
خبرهای عجیب و باورنکردنی از سقوط اعتباری ورزشی که در المپیک لندن کاروان کشورمان را طلاباران کرد؛

فقط دو نفر بودند، ملی پوش ایران طلا گرفت! / اولین دسته وزنه‌برداری جام فجر بدون نفر سوم و مدال برنز! / انتخابی قهرمانی کشور؛ تعداد شرکت کننده کمتر از داور

مسابقات وزنه برداری جام فجر، که گزینشی المپیک توکیو محسوب می‌شود، به دلیل حضور تنها دو وزنه بردار در رقابت دسته ۶۱ کیلو، مدال برنز نداشت و در کمال ناباوری دو شرکت کننده این مسابقات به ترتیب مدال‌های طلا و نقره را به گردن آویختند! این موضوع قطعا یک رسوایی در نحوه میزبانی و اعتبار مسابقات است و به دیپلماسی ضعیف برگزارکننده یعنی فدراسیون وزنه برداری برمی‌گردد
کد خبر: ۹۵۶۲۸۲
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۱ 02 February 2020

اتفاقی عجیب و غریب که دست کمی از فاجعه ندارد، در رشته وزنه برداری و آن هم در خلال برگزاری مسابقات سابقا معتبر «جام فجر» رخ داده است که جا دارد، از سوی وزارت ورزش و جوانان مورد بررسی و برخورد جدی قرار گیرد.

به گزارش «تابناک ورزشی»؛ از غروب امروز (یکشنبه) جام بین‌المللی فجر یادواره پهلوان محمود نامجو، ستاره ارزنده تاریخ ورزش ایران با حضور دوازده تیم خارجی در سالن شش هزارنفره شهدای رشت آغاز شد؛ اما گویا این تعداد تیم خارجی تنها عددی برای ثبت آمار در رسانه هاست، طوری که در وزن نخست برگزار شده فقط دو نفر حضور داشتند و نفرات حاضر به تعداد مدال های تهیه شده برای اهدا روی سکو نرسید! این در حالی است که رقابت‌های مذکور به دلیل اعتبار کسب شده از سال های گذشته، ورودی المپیک محسوب می‌شود و امتیازات به دست آمده در آن در رنکینگ گزینشی وزنه برداران اثر خواهد داشت!

نخستین نماینده ایران، حافظ قشقایی در وزن ۶۱ کیلوگرم بود که روی تخته رفت و در حالی که دراین دسته تنها دو نماینده ایران و بلغارستان حضور داشتند، قشقایی در هر سه حرکت، به راحتی و بدون دردسر مدال طلا گرفت و قهرمان شد!

این موضوع قطعا یک آبروریزی در نحوه میزبانی و اعتبار مسابقات است و یقینا به برنامه ریزی ضعیف برگزارکننده یعنی فدراسیون وزنه برداری ایران برمی گردد، ولی تا این لحظه هیچ واکنشی دراین خصوص از سوی علی مرادی، رییس فدراسیون که به تازگی در مجمع انتخابات برای چهار سال دیگر به ریاست رسید، دیده نشده است.

فقط دو نفر بودند، ملی پوش ایران طلا گرفت! / اولین دسته وزنه برداری جام فجر بدون مدال برنز!

اختلاف 23کیلیویی قشقایی با حریف بلغاری

قشقایی رکورد ۱۲۰ یک ضرب، ۱۶۰ دوضرب و مجموع ۲۸۰ کیلوگرم را از آن خود کرد. تنها حریف و رقیب او در این مسابقه کم سابقه و شاید بی سابقه، آنجل روسف از بلغارستان بود که با رکورد ۱۱۰ یک ضرب، ۱۴۷ دوضرب و مجموع ۲۵۷ کیلوگرم سه مدال نقره گرفت و نایب قهرمان شد. موضوع زمانی مضحک می شود که اگر یک شرکت کننده آماتور نیز به عنوان نفر سوم در این رقابت شرکت می کرد و وزنه سبکی را هم بالای سر می برد، به گردن آویز برنز می رسید اما به دلیل رسمیت مسابقات و کناره گیری هشت کشور در لحظات آخر، چنین شرکت کننده ای در این دسته حضور نداشت تا مدال مفت را تصاحب کند و به دلیل حضور تنها دو وزنه بردار در این دسته، رقابت ۶۱ کیلوگرم بدون اهدای مدال برنز ماند!

این مسابقات به دلیل قرار گرفتن در ردیف تورنمنت های معتبر فدراسیون جهانی، دارای جوایز دلاری است اما احتمالا IWF  بعد از مطالعه گزارش های کیفی، در دوران آتی تصمیماتی برای امتیازات جام فجر در تقویم خود لحاظ خواهد کرد که جای تاسف است. مشخص نیست چه کسی در فدراسیون وزنه برداری، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش، پاسخگوی این بی تدبیری خواهد بود.

عجیب ترین رقابت های کسب سهمیه المپیک در تاریخ

به غیر از رقابت‌های کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰، لغو چندین رویداد بین المللی مهم به میزبانی ورزش ایران طی ماه‌های اخیر، این میزبانی را برای کشورمان بسیار حائز اهمیت کرده بود، اما در حالی که صحبت از اعلام آمادگی ۲۰ تیم برای شرکت در این مسابقات بود، در فاصله ۴۸ ساعت تا آغاز رقابت ها، این آمار با اعلام رییس هیات وزنه برداری گیلان به ۱۶ تیم کاهش یافت، ولی وقتی استارت لیست مسابقات منتشر شد، شاهد حضور ۱۲ تیم روی تخته بودیم!

به این ترتیب فقط ۳۴ وزنه بردار که هفت نفرشان ایرانی و بقیه از کشور‌های ارمنستان، بنگلادش، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، کامرون، اندونزی، عراق، اردن، قرقیزستان، مغولستان، نروژ و ترکیه حضور یافته اند، رقابت برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ ژاپن کلید ؛اما این کشورها بعضا با یکی دو وزنه بردار به ایران سفر کرده اند تا در اتفاقی نادر، شاهد حضور تنها دو نفر در دسته ۶۱ کیلوگرم باشیم.

نکته عجیب و مبهم دیگر آنکه از این سی و چهار نفر، نام سیزده وزنه بردار اصلا در فهرست گزینشی المپیک قرار ندارد و از بیست و یک نفر باقیمانده، سیزده نفر هیچ شانسی برای کسب بلیت توکیو ندارند! و عجیب تر اینکه از هشت وزنه بردار باقیمانده ، ۴ نفر سهمیه خود را قطعی کرده اند! به این ترتیب نتایج جام فجر امسال، تنها برای چهار وزنه بردار حائز اهمیت و تعیین کننده است؛ کیانوش رستمی، علی داوودی، علی هاشمی هر سه از ایران، و رسول بکف از قرقیزستان!

 

سطح کیفی بسیار پایین و خمیازه تماشاگران

با وجود هزینه های فراوان و زحمت گیلانی ها برای میزبانی خوب از این رقابت ها، سطح کیفی مسابقات امسال یکی از پایین ترین در نوع خود است و ریزش شدید شرکت کنندگان نیز به هیچ وجه مربوط به نحوه میزبانی از این رقابت ها نیست. موضوع عجیب دیگر این است که به رغم آزادی ورود بانوان برای تماشای این مسابقات، استقبال کمی از این مسابقات بین المللی در سالن رشت شده است.

وزنه برداران حاضر در این دوره از رقابت‌ها در هفت وزن المپیکی شامل ۶۱ کیلوگرم، ۶۷، ۷۳، ۸۱، ۹۶، ۱۰۹ و ۱۰۹+ کیلوگرم به رقابت می‌پردازند و در نهایت آنانی که امتیار لازم را کسب کنند، جواز حضور در المپیک ۲۰۲۰ ژاپن را به دست خواهند آورد اما همانطور که گفته شد، این نفرات در بهترین شرایط از چهار نفر تجاوز نمی کنند. در روز اول این مسابقات، وزنه برداران اوزان ۶۱ کیلوگرم، ۶۷ و ۷۳ کیلوگرم بر روی تخته رفتند و با فولاد سرد مبارزه کردند، در روز دوم نیز ورزشکاران سه وزن و در روز پایانی نیز وزنه برداران دو وزن باقی مانده در سنگین وزن با هم رقابت خواهند کرد.

 

وزنه برداری مدال آور ایران در سراشیبی سقوط

اگر خواندن اتفاقات امروز در جام فجر شما را شگفت زده کرده است، بد نیست در جریان آخرین رویدادهای مشابه در این رشته هم که نشانگر افول شدید وزنه برداری در ایران است، قرار بگیرید.

همین ماه گذشته بود که در رکورد‌گیری وزنه‌برداری استان تهران، اتفاق باورنکردنی دیگری رخ داد که نشان از نابودی این رشته در پایتخت ایران دارد. انتخابی که جهت شرکت در مسابقات قهرمانی کشور بود؛ اما خبر تاسفباری از آن منتشر شد؛ حضور تنها چهار وزنه بردار که هیچ یک نتوانستند به رکورد ورودی فدراسیون برای حضور در مسابقات قهرمانی کشور برسند!

در واقع تعداد ورزشکاران شرکت‌کننده کمتر از تعداد داوران بود و ۴ ورزشکار در حضور ۵ داور مسابقه دادند که در عکس زیر گزارش می بینید. حالا به نظر می‌رسد، فدراسیون وزنه برداری در بحث استعدادیابی و پشتوانه‌سازی پرجمعیت ترین استان کشور هم کار خاصی انجام نداده و چنین واقعیت هایی می تواند برای رشته ای که نقطه اتکای ورزش ایران در صحنه المپیک بود، نگران کننده باشد. 

رشته ای که در گذشته نه چندان دور، دو سه مدال طلا برای ورزش ایران از مهمترین آوردگاه دنیا به ارمغان می آورد، حالا با نازل ترین سطح کیفی و اجرایی در ایران پیگیری می شود و می تواند زنگ خطر را برای مسئولان ارشد ورزش کشور به صدا درآورد. باید مشخص شود، بودجه و فرصت های این فدراسیون صرف چه کارهایی می شود و مرادی که به هیچ قیمتی صندلی ریاست را به چهره های تازه نفس و بابرنامه خانواده وزنه برداری واگذار نمی کند، چه «آشی» برای این «رشته ورزشی» پخته است.

فقط دو نفر بودند، ملی پوش ایران طلا گرفت! / اولین دسته وزنه برداری جام فجر بدون نفر سوم و مدال برنز! / انتخابی قهرمانی کشور؛ تعداد شرکت کننده کمتر از داور

نویسنده : مجید کوهستانی

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۷
خخخ
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
از این بیشتر منزوی تر خواهید شد
خود گوید و خود خندد
عجب !!!!!! گند بزنين .
انگار بازم رکورد زدیم
جام فجر دیگه !!!!!
در زمان ریاست حسین رضازاده در فدراسیون وزنه برداری انتقادات تند و تیزی مطرح میکردید! به نظر شما با رفتن حسین رضازاده وضعیت و کیفیت وزنه برداری بدتر نشده؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
الهی رضازاده کرونا بگیره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
ناشناس 10:14
با این دعات پوکیدم از خنده
سلام مشکل خارج از اختیارات فدراسیون و وزارت ورزش است
وگرنه اینها اولین بارشان نیست که مسابقه برگزار میکنند
همیشه در رسانه ها گفته میشد که ورزش در اروپا و آمریکا به سیاست آلوده شده و ورزشکاران آلت دست سیاسیون هستند، با اتفاقاتی که در این مدت برای ورزش ایران افتاده و میفته معلوم میشه که ورزش کجا سیاست زده تره
مردم گیلان ورزش دوست هستند، ولی درباره این مسابقات که جنبه بین المللی هم دارد، تبلیغ خوبی نشد.
روز بخیر ، شما هم خوب شلوغ میکنید!
من جز عکس و فیلم از آقای مرادی ندیده ام و تا به حال هم بعنوان تماچی در هیچ سالن وزنه برداری هم نرفته ام
فقط برای وزنه برداران قدیم و موفق دست زده و هوار کشیده ام
عدم حضور وزنه برداران خارجی چه ربطی به رئیس فدراسیون داره؟
وقتی اکثریت شرکت‌های هواپیمائی پروازشان را بدلایلی که بهتر از من میدانید قطع کرده اند
چرا اصل مساله را ول کرده به فرع می چسبیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
تابناک همه چیز را نگفت مانند قهرمانی یک اندولزی یا تعاد دیگر شرکت کننده ه
اینها همه و همه از قدم شوم دولت روحانی و وزارت ورزشش هست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
فقط روحانی نه... قدم خیلیها برای این مملکت شوم بوده و هست
احسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
اشتباه مثبت دادم
مجلس و دولت اصولگرا كه مستقر بشن همه مشكلات حل خواهد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
جوک گفتی داداش! مایه ی مسرت روح و روان مان روا محیا کردی
از این بدتر هم میشه
دولت فشل در اینجا هم گند زد
چی بگم ؟؟ ماندم دهن باز کردم و حیران ماندم
تقصیر بن سلمان و فدراسیون فوتبال آسیا
ورزش ايران به سوي قهقرا ميرود
دولت تسلیم و مذاکره و نعامل و زبان بلد دنیا و ژنرالهای کهنه کار لیبرلال و دنیا دیده و .. چه عرتی به ایرانی وایران و پاسپورت ایرانی دادند .
اگه منم شرکت کرده بودم برزنم حتمی بود.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر