بازدید 28549
فساد و سوءاستفاده افراد از موقعیت اداری در دستگاه‌های اجرایی، هشتمین مولفه تاثیرگذار بر کسب و کار‌ها؛

برای مبارزه با فساد، رانت و پرداخت رشوه در حوزه کسب و کارها، چه باید کرد؟

بررسی شاخص‌های بین المللی در زمینه فساد، بیانگر آن است که ایران به این لحاظ جایگاه مناسبی در دنیا ندارد. به اعتقاد فعالان اقتصادی فساد، رانت و پرداخت رشوه یکی از اصلی‌ترین موانع بر سر راه کسب و کار‌ها در کشور مطرح است. یک فرد برای شروع یک کسب و کار در ایران، باید ده مرحله را طی کند، در حالی که تعداد مراحل برای شروع یک کسب و کار در کشور امارات تنها دو مرحله است.
کد خبر: ۹۵۳۷۷۳
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۲ 22 January 2020

تابناک اقتصادیاز دیدگاه اقتصادی، فساد یکی از عوامل بازدارنده رشد اقتصادی محسوب می شود و این پدیده شوم آثار منفی کمی و کیفی بسیاری بر تخصیص بهینه منابع و در نتیجه بر رفاه عمومی دارد.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه روز گذشته در نخستین همایش "نقش امنیت در اقتصاد ملی و رونق تولید" در بخشی از سخنان خود گفت: مردم از روابط ناسالم و فساد اداری، رانت و رشوه گله‌مند هستند و شفافیت و تسهیل امور جلوی بسیاری از فسادهای اداری را می‌گیرد. وی افزود: هیچ کارآفرین، سرمایه گذار و فعال اقتصادی آماده برای رشوه دادن نیست و اگر نظام اداری سالم باشد و دادن مجوزها تسهیل شود، جلوی رشوه دادن گرفته می شود. اگر بوروکراسی اداری منجر به تسهیل در دادن مجوزهای لازم شود دیگر فعال اقتصادی چرا باید رشوه دهد؟

همچنین رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای‌عالی قوه قضاییه در بیستم آبان ماه سال جاری گفت: فساد رنج آور شده است. وی افزود: در مبارزه با فساد گرفتار حاشیه سازی ها نمی شویم.

با توجه به اینکه فساد از جمله عوامل بسیار تاثیرگذار بر اقتصاد از جمله کسب و کارهاست و با توجه به سخنان رئیس قوه قضائیه در زمینه مبارزه با فساد و گله مندی مردم از فسادهای اداری، پرسش این است که هم اکنون جایگاه ایران در دنیا و منطقه در زمینه فساد کجاست؟ فساد چقدر بر کسب و کارهای ایرانی تاثیرگذار بوده است؟ این تاثیرگذاری فساد بر کسب و کارها در کدام استان ها بیشتر بوده است؟ چه راهکارهایی برای مبارزه با فساد، رانت و رشوه وجود دارد؟

جایگاه 138اُم ایران در شاخص ادراک فساد در دنیا 

همان گونه که می‌دانید اندازه گیری و مقایسه فساد، به دلیل آنکه این پدیده در خفا اتفاق می‌افتد اندکی مشکل است، اما موسساتی در سطح بین المللی هستند که فساد را به روش‌های مختلفی در کشور‌های سرتاسر دنیا اندازه گیری و نتایج آن را منتشر می‌کنند. یکی از این موسسات، سازمان بین المللی شفافیت است.

سازمان بین المللی شفافیت، یکی از مهمترین شاخص‌ها در زمینه فساد یعنی شاخص ادارک فساد را هر ساله تهیه و منتشر می‌کند. این سازمان، سازمانی غیردولتی است که در سال ۱۹۹۳ تأسیس شده و مقر اصلی آن در آلمان و هدف از ایجاد آن مبارزه با فساد است. شاخص CPI (شاخص ادراک فساد) به وسیله لامبدورف در ژوئن ۱۹۹۵ برای اولین بار تهیه و در سال ۱۹۹۶ رسما منتشر شد.

شاخص ادارک فساد، میزان فساد موجود در میان مقامات دولتی و سیاستمداران را نشان می‌دهد. به عبارت بهتر این شاخص نشان می‌دهد که وضعیت فساد در بخش عمومی هر کشور چگونه است. گزارش‌های تهیه شده توسط سازمان بین المللی شفافیت بر پایه معیارهایی، چون بررسی مدیریت دولتی در کشورها، شرایط دسترسی شهروندان به خدمات عمومی، ساختار حقوقی و قضایی حاکم در کشور‌ها و موقعیت بخش خصوصی است.

نمودار زیر که از داده‌های گزارش شاخص ادراک فساد سال ۲۰۱۸ (آخرین گزارش موجود در این زمینه) استخراج شده، وضعیت فساد در کشور‌های خاورمیانه را نشان می‌دهد. هر چقدر نمره یک کشور به صفر نزدیکتر باشد، اقتصاد آن کشور فاسدتر است و هر چقدر این نمره به صد نزدیکتر باشد اقتصاد آن کشور از فساد به دور است.

در بین کشور‌های خاورمیانه، امارات با کسب ۷۰ امتیاز از صد امتیاز ممکن توانسته است در بین ۱۸۰ کشور حاضر در رتبه بندی شاخص ادراک فساد در جایگاه ۲۳ ام دنیا و اول خاورمیانه قرار بگیرد.

کویت نیز که این روز‌ها شاهد تظاهرات شهروندان خود علیه فساد است، با کسب ۴۱ امتیاز از صد در جایگاه ۴۱ م. دنیا و ششم خاورمیانه قرار گرفته است. لبنان وضعیتی مشابه ایران دارد و هر دو کشور با کسب امتیاز ۲۸ از صد در رتبه ۱۳۸ م. دنیا قرار گرفته اند. امتیاز ایران نسبت به سال ۲۰۱۷، دو نمره کاهش یافته است.

این نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با سال گذشته فساد در ایران بیشتر شده است. همچنین جایگاه ایران در سال ۲۰۱۷ در بین ۱۷۶ کشور دنیا ۱۳۰ بود که این جایگاه با هشت پله افزایش در سال ۲۰۱۸ در بین ۱۸۰ کشور دنیا به ۱۳۸ ارتقا یافته است. عراق نیز با کسب امتیاز ۱۸ در رتبه ۱۶۸ م. دنیا قرار گرفته است.

جایگاه 138ام ایران در شاخص ادراک فساد/ فساد و سوء استفاده افراد از موقعیت اداری در دستگاه های اجرایی هشتمین مولفه تاثیرگذار بر کسب و کارها/ تسهیل پرداخت مجوزها راهکار کاهش رشوه در ادارات

نمودار زیر هم روند رتبه و نمره ایران در شاخص ادراک فساد را در سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸ نشان می‌دهد. در چند سال اخیر رتبه ایران در این شاخص رو به افزایش بوده است. البته بالاترین رتبه ایران در این شاخص در سال ۲۰۰۹ بوده است.

جایگاه 138ام ایران در شاخص ادراک فساد/ فساد و سوء استفاده افراد از موقعیت اداری در دستگاه های اجرایی هشتمین مولفه تاثیرگذار بر کسب و کارها/ تسهیل پرداخت مجوزها راهکار کاهش رشوه در ادارات

فساد چقدر بر کسب و کارهای ایرانی تاثیرگذار بوده است؟

گزارش‌های پایش محیط کسب و کار توسط اتاق بازرگانی ایران فصلی تهیه و منتشر می‌گردد. برای پایش محیط کسب و کار، ۲۸ مولفه که به عنوان موانع موجود بر سر راه کسب و کار‌ها شناخته می‌شوند در قالب یک پرسشنامه در اختیار فعالان اقتصادی سراسر کشور قرار می‌گیرد و از آن‌ها خواسته می‌شود تا بر اساس میزان تاثیرگذاری هر یک از این مولفه‌ها (موانع) بر کسب و کارها، عددی بین صفر تا ده به مولفه (مانع) مورد نظر اختصاص داده شود.

هر چه عدد مولفه به ده نزدیکتر باشد، نشان دهنده آن است که مولفه و مانع مورد نظر به مشکل جدی تری بر سر راه کسب وکار‌ها تبدیل شده است و هر چه این عدد به صفر نزدیکتر باشد، نشان دهنده آن است که مانع و مولفه مورد نظر از دیدگاه فعالان اقتصادی تاثیر چندانی بر کسب و کار‌ها نداشته است.

یکی از مولفه‌های (موانع) ۲۸ گانه بر سر راه کسب و کارها، فساد و سوءاستفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاه‌های اجرایی است.

نمودار زیر روند نمره دهی فعالان اقتصادی به مولفه "فساد و سوء استفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاه‌های اجرایی" را در ۱۰ فصل نشان می‌دهد.

همان گونه که ملاحظه می‌گردد روند میانگین نمره فعالان اقتصادی به مولفه فساد و سوء استفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاه‌های اجرایی از بهار ۹۶ تا زمستان ۹۷ همواره صعودی بوده و در این مدت نمره این مولفه از ۶.۱۶ به ۷.۷۴ افزایش یافته است.

این نشان می‌دهد که از بهار ۹۶ تا زمستان ۹۷، مولفه "فساد و سوء استفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاه‌های اجرایی" از دیدگاه فعالان اقتصادی رفته رفته به عنوان مانع جدی تری بر سر راه کسب و کار‌ها خود را مطرح کرده است.

خوشبختانه با اقدامات خوبی که دستگاه قضا بعد از حضور آیت الله رئیسی در راس قوه قضائیه در مقابله با فساد انجام داده است، روند نزولی این مولفه در سال جاری آغاز شده و این مولفه از دیدگاه فعالان اقتصادی کمتر بر روی کسب و کار‌ها در مقایسه با گذشته تاثیرگذار بوده است.

جایگاه 138ام ایران در شاخص ادراک فساد/ فساد و سوء استفاده افراد از موقعیت اداری در دستگاه های اجرایی هشتمین مولفه تاثیرگذار بر کسب و کارها/ تسهیل پرداخت مجوزها راهکار کاهش رشوه در ادارات

گزارش‌های پایش محیط کسب و کار نشان می‌دهند، در حالی که از نظر فعالان اقتصادی مولفه فساد و سوءاستفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاه‌های اجرایی در بهار ۱۳۹۶ در بین ۲۸ مولفه موجود به عنوان دهمین عامل تاثیرگذار بر محیط کسب و کار مطرح بوده است، این مولفه در تابستان ۱۳۹۸ به هشتمین عامل تاثیرگذار بر محیط کسب و کار‌ها تبدیل شده است.

تاثیرگذاری فساد بر کسب و کار‌ها در کدام استان‌ها بیشتر بوده است؟

البته از دیدگاه فعالان اقتصادی میزان تاثیرگذاری این مولفه بر محیط‌های کسب و کار در استان‌های مختلف متفاوت بوده است.

نمودار زیر نشان می‌دهد که مولفه فساد و سوءاستفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاه‌های اجرایی در تابستان ۹۸ در استان البرز در مقایسه با سایر استان‌ها مشکل و مانع جدی تری بر سر راه کسب و کار‌ها بوده است. همچنین این مولفه از دیدگاه فعالان اقتصادی استان آذربایجان غربی در مقایسه با سایر استان‌ها کمتر بر محیط کسب و کار این استان تاثیرگذار بوده است.

جایگاه 138ام ایران در شاخص ادراک فساد/ فساد و سوء استفاده افراد از موقعیت اداری در دستگاه های اجرایی هشتمین مولفه تاثیرگذار بر کسب و کارها/ تسهیل پرداخت مجوزها راهکار کاهش رشوه در ادارات

چه راهکارهایی برای مبارزه با فساد، رانت و پرداخت رشوه در حوزه کسب و کارها وجود دارد؟

همان گونه که رئیس قوه قضائیه اعلام کردند، برای کاهش فساد، رانت و پرداخت رشوه در حوزه کسب و کارها اگر نظام اداری سالم باشد و دادن مجوزها تسهیل شود، جلوی رشوه دادن گرفته می شود. اگر بوروکراسی اداری منجر به تسهیل در امر دادن مجوزهای لازم شود، دیگر فعال اقتصادی چرا باید رشوه دهد؟

بنابراین مهمترین راهکار برای کاهش میزان پرداخت رشوه در حوزه کسب و کارها کاهش فرآیندها و بروکراسی های اداری است.

برای اینکه بدانیم در حوزه کسب و کار چقدر تعداد فرآیندها در ایران زیاد است، در جدول زیر به مقایسه تعداد فرآیندها برای شروع یک کسب و کار در ایران با برخی کشورهای منطقه خاورمیانه به لحاظ سهولت فضای کسب و کار خواهیم پرداخت. همان گونه که ملاحظه می گردد در حالی که در ایران برای شروع یک کسب و کار باید ده مرحله طی شود در کشور امارات فعال اقتصادی تنها 2 مرحله باید برای شروع و راه اندازی یک کسب و کار طی کند.

جایگاه 138ام ایران در شاخص ادراک فساد/ فساد و سوء استفاده افراد از موقعیت اداری در دستگاه های اجرایی هشتمین مولفه تاثیرگذار بر کسب و کارها/ تسهیل پرداخت مجوزها راهکار کاهش رشوه در ادارات

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۰
تنها راه ؛ رفتن از ایران است

کاش میتوانستم
پاسخ ها
ناشناس
| Australia |
۰۶:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۳
این طرف خبری نیست من هم دارم برمیگردم. اگر نصف این زحمت را در کشور کشیده بودم الان وضعیتم بهتر بود. چنداز دوسنان با تحصیلات بالا برگسته اند و راضی هستند. متاسفانه ما ایرانی ها تحت بمباران رسانه ای قرار داریم
دو کار باید برای مبارزه با رشوه . فساد و رانت انجام گیرد مسئولین بیشتر از ۵ سال نباید در قدرت بنانند و ماندن دوباره انها در قدرت و سیاست گذاری تابع رای مردم باشد دوم صنایع . شرکت ها و بنگاهای دولتی و شبه دولتی و نهادها بسرعت خصوصی سازی شوند . خوبی اینکار این هست که خود کنترلی وجود دارد . شرکت صاحب دارد . دخل و خرج حساب و کتاب دارد . اگر فردی که هم در سیاست هست و هم قدرت دارد باعث فساد سیاسی و اخلاقی و اقتصادی میشود . بیاییم به دستاورد علم در حوزه اقتصاد و سیاست ارج بنهیم
هیچ کاری لازم نیست.دیگه درست بشو نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۲
من میدونستم ما موفق نمیشیم....
یکی از کارها اینه ....کمپین بزنیم و از جاستین بخایم خاوری و هر کسی که تو کانادا داره با پول ما عشق و حال میکنه را برگردونه تهران...دوم مدیران بی بازده و خائن که فقط پستشون مهمه ولاغیر را بر کنار و محاکمه کنیم سوم با دنیا تعامل داشته باشیم..چهارم دموکراسی را به معنای واقعی کلمه در کشور پیاده کنیم...پنجم ....
با مجرمين اقتصادي بايد مثل مجرمين سياسي برخورد كرد بدون اغماض با اشد مجازات
هیچ.
باید از ایران رفت

ایران فقط برای ۴ درصدی ها
دم از راستی و درستی زدیم ولی وقتی به عمل به آن رسید زیرش زدیم آموزهای دینی به ما حکم کرد که حلال و حرام وجود دارد و هر عملی عاقبت حسابرسی خواهد شد ولی ما گفتیم و شنیدیم همه چیز را حرام کردیم نان دیگران را به فرزندان خود خوراندیم سر این و ان کلاه گذاستیم و آنرا به حساب زرنگی خودمان گذاشتیم دست در بیت المال کردیم و حد وحدود را مراعات نکردیم دستمان را در اموال عمومی و غارت آن باز گذاشتیم همه و همه چیز را گردن سیاست و دیگران انداختیم بدون اینکه به عواقب و علل کارمان بیاندیشیم ما همگی تشنه و گرسنه هستیم چون چشمانمان با وجود داشته های میلیاردی سیر نمیشود وآنقدر مال و ثروت برای دیگران باقی میگذاریم که چون حرام است به جای نیکی و یاد کردن از ما بر سر تقسیم آن به لعن ونفرین میپردازند ما همه گناهکاریم و خداوند میفرماید قدر نعمت را بدانید و اگر ندانستید آنرا از ذستتان میگیرم خداییش از فردا بیایید درست کار کنیم و به جای حرف های دهن پر کن مبارزه با چی و چی با نفس خود مبارزه کنیم و هم به حق خود قانع و به حقوق دیگران احترام بگذایم .
یک مطلب در مورد شفاف سازی فضای کسب و کار :
حدود 20 روز پیش در صفحه اینترنتی ارتباط با وزیر راه توضیح دادم که در زمینه مجوز تاسیس شرکت‌های حمل و نقل بین المللی عده ای با رانت عمل می کنند.
نتیجه : کلا آیکون مربوط به آزمون مجوز از سایت سازمان مربوطه حذف شد!!!!!
بسیار عالی بود.
با توجه به شناخت و اطلاعاتی که از سیستم موجود دارم، در خصوص مبارزه با فساد احساس ناامیدی میکنم.
فساد های گسترده اقتصادی یک شبه بوجود نمیآید بلکه فرایند چشم بستنهای بی موقع بر تخلفات کوچک اداری واجتماعی ست که کم کم در مسیر راه رسوب میکند وانباشته میشود وکار بجایی میرسد که میبینیم ومیبیند..واقعیت این است که اختلاسهای بزرگ و ارقام میلیاردی در کیف ویا ساک دستی نیست که اختلاسگر آنرا بردارد وفرار کند بلکه فرایند همین سبک شمردن تخلفات کوچک وقبح زدایی از آنها در جامعه استودر واقع چشم بستن بر سرقت تخم مرغ راه را برای شتردزدی هموار میکند.
خیلی راحته مثل کشورهای دیگه بخصوص اروپا کار کنید.
با کنترل حسابهای بانکی هر کسی پول باد اورده بدست بیاورد اعم از دزدی، رشوه، رانت و ...... همه راحت تشخیص داده میشود این کار هرگز در ایران انجام نشده چون خود خلافکاران جلویش را میگیرند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۳
فقط یک ذره انتقال پول رو دولت کنترل کرد جلوی افزایش قیمت دلار گرفته شد
هر انسانی که رشوه میگیرند را با موشک بزنیم.
الان در تولید اختلاسگر به خودکفایی رسیدیم در حال صادرات هستیم. بهتره کاری نکنیم چون تابحال جواب عکس داده . اجازه بدیم خودشون دلشون بسوزه و کاری کنن.
رشوه بگیران رو اعدام کنید.نابرابری حقوق ها رو از بین ببیرید چرا که حقوق که کافی نشد این اتفاقات میوفته.
همین عنوان مقاله نشان دهنده عدم وجود اراده در ریشه کنی فسادو ارتشا است . چرا فقط مبارزه با فساد درحوضه کسب ‌و کار؟
مبارزه بافساد دریک حوزه اصلا معنا ندارد ! مگر می‌شود تن بیماری که سرتاسربدنش راعفونت گرفته را تفکیک کرد و مثلا بگوییم فقط با عفونت دستش مبارزه کنیم ؟ مگر آنکه منکر فساد در تقریبا سراسر سازمان اداری اجتماعی شویم .
ولی چنانچه واقعا قصد مبارزه با فساد را داشته باشیم در گام اول قوانین مربوط به این مسیله را بایستی باز نگری و اصلاح نماییم .
دراینجا دو رقم زمینه ارتشا ‌و فساد را داریم ( بحث رانت متفاوت ازاین مقوله است ) یکی آنکه محقی برای رسیدن به حقش درنتیجه فساد مسیول وفشار وکارشکنیش ناچار به روی آوردن به فساد وارتشا می‌شود . دیگری ناحقی که برای به دست آوردن نامشروع مبادرت به دادن رشوه و ایجاد فساد میکند . قوانین فعلی هم برای تعریف وهم مبارزه هردو جماعت را یکسان درنظر گرفته وتحت تعریف راسی ومرتشی برایشان مجازات تعیین کرده و جالبترآنکه ضبط اموال ناشی از فساد را برای هردو مورد درنظر گرفته که کاملا اشتباه بوده نه تنها بازدارنده فساد نیست بلکه زمینه ساز سکوت وکتمان فساد از جانب همه گرفتاران این زنجیره می‌کردد . علی الحال این بحث گسترده ای را میطلبد ‌جای آن دراین مختصر نیست . خلاصه کلام آنکه مبارزه با فساد فقط در حالت گستردگی در تمام زمینه ها واشکال آن بایستی صورت گیرد وبحث جزیره ای درخصوص آن جز انحراف از مقصود نتیجه ای نخواهد داشت .
اختلاس (دزدی کلان اداری)
رشوه (اختلال سبستم اداری)
پولشویی(درآمد کثیف )
ووو
توسط مردم کوچه و بازاری و عادی نشدنی نیست

پس دنبال چه کسی بود و تعقیب کرد؟!

امید واریم با قدرت فائقه حاج آقا رییسی و اراده ایشان روزی برسد که این معضل خطر ناک اجتماعی توسط هرکسی و در هرجایگاهی برچیده شود
. الویت و وظیفه حکومت ها رفاه . آسایش و امنیت برای ملت و کشور است . این هم جذابیت و ضرورت دارد و میتواند الگوی جهانی هم بشود . زیرا منابع و ثروت مالی و هم انسانی را داریم. لطفا به نیاز و خواست مردم احترام بگذارییم..
بسیار بسیار ساده است. در متن هم اشاره شد. دو تا کار لازم هست. اول مجوزها به کمترین میزان برسه. همون مقدار کمش هم به صورت غیر حضوری و اینترنتی باشه تا فساد ها به حداقل برسه. بعدش که کسب و کار پا گرفت، سفت و سخت بگیرند که کار خلاف نکنه. دوم اینکه کارمندان بخش های مربوطه رو تامین کنند و از طرف دیگه بسیار بهشون سخت بگیرند تا اگه مرتکب فساد شدند سریع به این مجازات حتی اعدام مجازات بشوند تا دیگه نه کسی بهانه داشته باشه و نه جرئت فاسد شدن!
برای مبارزه با فساد، رانت و پرداخت رشوه در حوزه کسب و کارها، چه باید کرد؟ :
بخش بسیار زیادی از مشکلات کشور در گرو مبارزه با فساد، رانت، توصیه دهندها، توصیه پذیرها، حمایت بی دریغ از فردی که مراجعه کننده را بی خود و بی جهت بدنبال نخود سیاه میفرستد از کارکنان و همکاران همان اداره، یا شرکت یا سازمان ...، تا مراجعه کننده خسته شود و دست بجیب شود تا بتواند کارش را انجام دهد یا برود کسی را پیدا کنند تا سفارش او را انجام دهد مثل اعلان "هر کسی به کارکنان که در حال انجام وظیفه هستند توهین کند تا شش ماه حبس و 74 ضرب شلاق محکوم میشود"، این اعلان از چه سالی به تمام در و دیوار ها چسبانده شد؟ چرا این اعلان را در همه جا نصب کردند؟ مگر قبل از عرف شدن نصب این اعلان کسی به جای مراجعه نمیکرد؟
اگر مراجعه کننده درست پاسخگوی شود و یا در صورت نقص مدارک یا هر دلیل دیگر توسط کارکنان توجیه شود، چرا باید با ناراحتی شروع به داد و بیداد کند!! امروزه نه با نامه، نه با ، فقط با مراجعات مکرر بتوانی شاید آن هم شاید کارت را پیش ببری.
سریالی از شبکه سه به نام وارش پخش میشد که چندین قسمت از این سریال به دوران قبل از انقلاب مربوط میشود. بحث قاچاق خاور با حمایت نماینده مردم منطقه؛ بخشی از سریال بود. نکته جالبی که در سریال بود، این بود که از پا دوهای قاچاقچی، خود قاچاقچیان، نماینده مردم منطقه که از قاچاقچیان حمایت میکرد، مامور پاسگاه ژاندارمری که تخلفات آنها را ماست مالی میکرد همه سعی میکردند در مورد قاچاق را با افراد دیگر حتی حرف هم نزنند. این سریال جدید بود و مدت زیادی از ساخت آن نمیگذشت.
ولی امروزه بالاترین مقامات اجرای در کشور چه اعضای کابینه و نیروهای انتظامی بارها و بارها برای مبارزه با قاچاق، قاچاقچی، دلال، دلالان و ... صحبت میکنند و صحبت از قاچاق از میادین ورودی و رسمی با حمایتهای بسیار قدرتمند چنان راحت است و کسی هم نمیترسد و کم که نمیشود هیچ بیشتر هم میشود. چرا این گونه است!! اشکال کار کجاست!! چرا آنانی که نمیگذارند ارز، طلا، ملک، موبایل و صدها قلم دیگر ارزان شود اینقدر راحت در بدترین شرایط معشیتی مردم ایران که درگیر مبارزه با بیش از نیمی از پولدارترین کشورهای جهان هستند اصلاً بفکر مجازات و کوتاه آمدن نیستند و باید بیشتر هم شده باشد، که بعد مدتها هنوز هم این بحث از زبان مقامات بازگو میشود. اگر دلیل ریشه یابی شود مبارزه آسانتر میشود. داستانی است که میگوید: "چند نفر جمع شدند تا گاو صندوقی که خیلی سنگین بود را جابجا کند، همه با هم میگفتند یا علی، یا علی، ولی گاوصندوق حرکت نمیکرد بعد معلوم شد که آنها زور نمیزدند و فقط علی علی میگفتند".
نجومی بگیرها از چند ده میلیون به یک میلیارد رسیدند، در بسیار از کلان شهر واحد های آپارتمانی به چند میلیارد رسیدند، ارز و طلا چند صد برابر میشود و بعد قطر چکانی و چند در صد ازران میشود و مقامات این کاهش قطر چکانی را چنان بزرگنمایی میکنند که گویی شاهکار کرده اند.. برای نجومی بگیرها در مجلس پاداش ناقابل 15 میلیونی رسما تعیین میشود. ناکارآمدی و از وظایف شانه خالی کردنها بیشتر و بیشتر میشود و هر کسی تقصیر را به گردن دیگری میاندازد، در انتهاها هم به تحریمهای ظاهراً یک جانبه و در باطن همه جانبۀ امریکا ختم میشود. نقص در کجای کار است!! اگر از این فرصت که کشور تحت فشار شدید خارجی است نتوانیم بحث رانت، تخلف، توصیه، ... را حل کنیم، کار بسیار دشوارتر میشود. اگر کسی منتظر دولت ناکار آمد است بسیار غیر واقع بینی میکند.
مسئولان برنامه ای اقتصادی برای ایران نداشتن و مملکت همش در بحرانه این یک واقعیته
این کارها فقط با کنترل حسابهای بانکی اشخاص انجام میشود با کنترل جابجایی ریال راحت دولت توانست ارز را ثابت نگه دارد.

پس اراده برای این کارها نیست وگرنه خیلی هم راحت است چون عین همین کارها در کشورهای دیگر انجام شده است.

متاسفانه در ایران مفسدین و رانت خواران قوی هستند و خودشان جلوی این کارها را گرفته اند دولت هم که گفته سرک به حساب مردم نمیکشیم و به این اشتباه افتخار هم میکند
چند تا اقا زاده کار چاق کن بگیرین ...چیزی نمیشه ولی حداقل دلمون خنک میشه
اولا همه از خودشان شروع کنند کسی که خانه را متری یک میلیون ساخته به 20 میلیون ندهد...... کسی که خودرو را 7 میلیون ساخته به 0150- میلیون ندهد .کسی که در راس اموری قرار گرفته فقط فقط فقط به قانون عمل کند ......قانون جنگل.....که دلال افرین است در ایران تمام کنند تمام اصناف ضرز زد به منافع ملت را حذف کنند مثل بنگاهای معاملاتی و خودرو.جنس را مستقیم به دست مردم برسانند ... .اگر کسی کوچکترین خدشه وارد کند بلافاصله او رادادگاهی کرده به مردم معرفی کنند .گرانی افسارگسیخته را مهار کنند ...دست در جیب مردم نکنند .....بانکهها امانت مگه دار مردم باشند تا دلالا و بساز بفروش ...بدون اجازه مردم از سرمایههای مردم سود ئ استفاده نکنند و سرمایهای مردم را مثل گوشت قربانی بین رئس وکارمندان خود و عده ای تقسیم نکنند ..زندگی مردم را به خالت عادی برگردانند .که انها فقط زندگی کنند نه به فکر سیاست بناشند به سیاست مدارشان اطمینان داشته باشند ....نه نگران اینده نباشند .....ثبات اقتصادی .امنیت شغلی ایجاد کنند .کمتر وعده ی پوچ بدهند .کمتر شعار بدهند .شفافیت داشته باشند ....
کسی که میاد سرکاری باید از اول تعهد بده درصورتیکه جرمی انجام داد هر چی داره بین مردم تقسیم بشه بعد از اثباتش
یه راه دیگه هم داره وقتی دست چند نفر رو قطع کردند برای چند نفر دیگه درس عبرتی میشه
مهمترين گام در مبارزه با فساد و رشوه وضع قوانين درست ، علمي و محكم با پشتوانه اجرايي قوي است.بزرگترين فساد سيستمي در كشور دادن مدرك دانشگاهي به افراد بي سواد و استخدام، ارتقاء و انتصاب آنها در پستهاي كليدي با استفاده از انواع رانتها در ساختار مافيايي است.
نیاز به کار خاصی نیست،ببینید کشورهای موفق چه کرده اند ،آن کار را عینا انجام دهید...
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان