بازدید 11333
ورود دادستانی به موضوع

جزئیات درگذشت ۴ بیمار در بیمارستان اهواز

بارندگی شدید و قطع یک فاز برق بیمارستان سبب شد ۴ بیمار بالای ۷۰ سال در بخش بستری‌های ویژه بیمارستان امام خمینی ره به علت نبود اکسیژن فوت کنند. با وجود مشخص بودن علت، هنوز چرایی و چگونگی این ضایعه در هاله‌ای از ابهام است.
کد خبر: ۹۴۵۴۲۰
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۹ 20 December 2019
به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، باران ۷۳.۹ میلیمتری در اهواز همچنان وضعیت غیرعادی را پس از گذشت ۵ روز سبب شده است. بسیاری از مناطق اهواز و خیابان‌ها گرفتار و مستغرق در آب هستند. بارانی که بیش از همه مردم مناطق فقیر و حاشیه نشین اهواز و کارون را با دشواری روبرو ساخته است. شرایطی که آه در بساط مردم نگذاشته است.
 

سیل و شرایطی که همچنان غیرعادی است

 برخی از مردم اهواز که در محاصره آب هستند به پشت بام‌ها پناه برده و شب های سرد اهواز را در چادرهای پلاستیکی سرمی‌کنند. روزها نیز افراد خانواده سخت در تلاش هستند تا بلکه راهی برای دفع آب که پایین نمی رود، پیدا کنند.

بارش با حجم بالا و نبود سیستم دفع آب سطحی و فاضلاب با وجود پیش بینی هواشناسی، وضعیت بهداشتی اهوازی ها را تهدید می‌کند. بارشی که یکبار دیگر نشان داد مدیریت استان بویژه شهری در اداره شهر عاجر هستند.

آب و فاضلاب مخلوط شده با حجم بالا وارد خانه و کاشانه مردم شده و زندگی و سلامت مردم را تهدید و اموال و وسایل زندگی خانواده ها را تخریب کرده است. آبی که با شدت بالا وارد خانه ها شده ولی برای رفتن و برگشت عجله ای ندارد. به طوری که برخی ساکنین در شهرک فرهنگ شهر اهواز مدعی هستند پس از چند روز تنها 5 سانتی متر از 30 سانتی متر آب خارج شده است.

آب و فاضلاب وارد شده به خانه مردم؛ سلامت اهوازی ها را تهدید می کند

باران و فاضلاب مخلوط شده این مهمان کثیف، بیش از همه دو قشر را درحال تهدید است. یک سلامت کودکان که دیگر کیف وکتاب و اسباب بازی هم برای بازی ندارند. دوم بیمارانی که خانه نشین شده و امکان امدادرسانی به برخی از این محلات و افراد با دشواری روبرو است.

خبری تلخ که اشک مردم را درآورد

در کنار تخریب منازل مردم و آسیب‌های مادی به اقتصاد خانواده‌های اهوازی و تحمیل شرایط سخت برای مردم گرفتار در سیل، حادثه ای مثل یک بمب دردناک در وسط سیل خاطر اجتماعی مردم را متاثر ساخت. خبری که با روح و روان ملت بازی کرد.

چهار بیمار زن بستری در بخش آی سی یو بیمارستان امام خمینی( ره) اهواز به دلایل نامشخصی (به احتمال زیاد نواسان برق) همزمان فوت کردند. این چهار زن که سنشان بالای 70 سال بوده است به دلیل بیماری تنفسی در بخش آی سی یو بیمارستان امام اهواز بستری بوده اند.

بیمارستان های اهواز، آمادگی برای سیل نداشتند

این خبر همه را شوکه کرد. در کنار بهت زدگی مردم اهواز که چرا یک بیمارستانی با این درجه اهمیت باید مشکل برق اضطراری داشته باشد یا اگر مشکل رعد و برق و قطعی برق است چرا تعطلی در اتصال ژانراتورها صورت گرفته است.

فیلمی نیز در وسط بارش ها غم مردم را دوچندان کرد. آب دیگر بیمارستان اصلی شهر اهواز یعنی رازی را با چالش مواجه ساخته بود. در این فیلم پرسنل بیمارستان در تلاش بودند تا مانع از ورود پیشروی آب در سایر بخش های بیمارستان شوند.

در این وسط آنچه قبل از هر چیز خود را نمایان می کرد، فرسودگی و نبود مدیریت جامع در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای به روزرسانی وضعیت بیمارستان های اهواز است. مساله ی که بنظر در جابحایی نظری رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی اهواز بی تاثیر نبوده است.

فعال دانشجویی: بیمارستان های اهواز به دلیل ضعف مدیریت از فقر امکانات رنج می برد

محمد مهدی درخشان مهر فعال دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تایید این مساله اظهار داشت: مردم در بیمارستان ها اهواز مردمی که بخاطر نبود تجهیزات و امکانات و بی مسئولیتی پشت میز نشین ها پرپر می شوند.

این دانشجوی پزشکی ادامه داد: در اورژانس داخلی بزرگترین بیمارستان اهواز با نرم بستری نزدیک به 40تا50 بیمار، یک دستگاه کنترل قند خون یا یک دماسنج جیوه ای، یا حتی متر یافت نمی‌شود.

درخشان مهر گفت: تجهیزات کافی در بیمارستان ها نداریم. به طور مثال دستگاه ونتیلاتور بیمار بدحال نشتی دارد! دستگاه مانیتور بیمار در حال احیا قلبی در دسترس وجود ندارد! در بیمارستان ها دستگاه نوار قلب، ضدعفونی و تمیز نمی‌شود. این ضعف مدیریتی به حدی است که در بیمارستانها، سر لاستیکی برای چسبیدن به بدن بیمار یافت نمی شود.

این فعال دانشجویی اظهار داشت: بیمارستان‌های اهواز از کنترل حمله‌ی آسمی که چیزی جز اکسیژن و اسپری سالبوتامول و اقدامات اولیه نمی خواهد، عاجز هستند. حمله‌ی آسمی که در دوره ریاست دکتر نظری باعث افزایش تلفات انسانی شد.

این دانشجویی پزشکی ادامه داد:اهواز بعنوان مرکز اصلی ارجاع بیماران سرطانی خوزستان برای رادیوتراپی، درحالی که نیاز به چهار دستگاه فعال دارد؛ با دو دستگاه قدیمی کار می‌کند.متاسفانه به واسطه طولانی شدن صف انتظار درمان، در هنگام تماس با بیماران بعضا با خبر فوت بیمار مواجه می شویم.

این فعال دانشجویی در پایان بیان داشت: بیمارستان‌های اهواز فاقد امکانات اولیه مانند استراحتگاه و سرپناه برای همراهان و خانواده بیماران است.این در صورتی است در این وضعیت از درآمد اختصاصی دانشگاه سلف غذاخوری اختصاصی اساتید ساخته  می‌شود.

اما قضیه بیمارستان امام خمینی اهواز چه بود؟

بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز قدیمی ترین بیمارستان این شهر می‌باشد که یک بیمارستان آموزشی و فوق تخصصی است. این بیمارستان در مرکز شهر و بافت قدیمی اهواز واقع شده است.

رئیس بیمارستان: مرگ 4 بیمار پس از نواسانات برقی

ساسان موگهی رئیس بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز نیز در تشریح ماجرای فوت همزمان چهار نفر در این بیمارستان گفت: در پی بارش‌های بی‌سابقه روز دوشنبه ( 25 آذرماه) اهواز شاهد نوسانات شدید برق شهری بودیم که همزمان با این مسئله در یکی از بخش‌های مراقبت‌های ویژه این بیمارستان چهار بیمار دچار مشکل شدند.

وی افزود: همیشه تیم پزشکی در آی سی یو مستقر هستند و به ‌رغم اینکه عملیات احیا برای این بیماران انجام ‌شد اما متاسفانه این چهار بیمار فوت کردند.

رئیس بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز گفت: در حال حاضر علت مرگ این چهار بیمار توسط کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، کارشناسان مرجع قضایی و کارشناسان پزشکی قانونی در حال بررسی است.

دستور وزیر بهداشت برای تشکیل تیم 9 نفره بررسی مساله بیمارستان امام اهواز

نخستین واکنش در سطح وزیر بود. وزیر بهداشت بلافاصله گروه نه نفره به سرپرستی معاون اول این وزارتخانه و گروهی از کارشناسان تجهیزات پزشکی و متخصصین آی‌سی‌یو را برای ارزیابی آسیب‌های ناشی از بارندگی‌های اخیر به اهواز اعزام کرد.

شنیده ها که بعدا قطعیت یافت، نشان می داد که به‌دلیل قطع برق و دیر عمل کردن ژنراتور در بیمارستان و در نهایت از کار افتادن دستگاه‌های اکسیژن، این چهار بیمار فوت کرده‌اند.

سخنگوی وزارت بهداشت با عدم تایید این مساله اظهار داشت: بیمارستان امام خمینی اهواز دارای چند بخش مراقبت ویژه است ولی آی سی یو بخش جنرال به‌دلیل بارندگی مشکل یوپی‌اس (منبع تغذیه الکترونیکی)پیدا کرده است.

سخنگوی وزارت بهداشت: رد فرضیه رابطه قطعی برق و مرگ بیماران

کیانوش جهانپور؛ این بیمارستان برق اضطراری و یو‌پی‌اس دارد منتها علت وصل نشدن برق اضطراری آی‌سی‌یو بخش جنرال در دست بررسی است واینکه قصور یا بی‌مبادلاتی از ناحیه تأمین‌کننده تجهیزات پزشکی، پیمانکار یا ناظرین افرادی که در بیمارستان بوده‌اند یا خیر نیازمند گزارش کارشناسی است.

 سخنگوی وزرات بهداشت با رد فرضیه رابطه قطعی برق و مرگ بیماران اظهارداشت : با توجه به تهویه مکانیکی انجام شده احتمالاً این موضوع بر فوت بیماران تأثیر مستقیمی نداشته ولی همین موضوع نیز نیازمند بررسی کارشناسی است.

تیم 9 نفره وزارت بهداشت با سرتیمی ایرج حریرچی قائم مقاوم وزارت بهداشت برای بررسی ابعاد وارد اهواز شدند. ایرج حریرچی در اهواز درباره علت مرگ 4 بیمار اهوازی گفت: از صبح همان روز به همراه هیئت 9 نفره از وزارت بهداشت به اهواز آمدیم و همه ابعاد قضیه به دستور مستقیم وزیر بهداشت بررسی شد.

وی افزود: از این 4 بیمار محترم، 3 نفر آن‌ها قبل از بروز واقعه دچار ایست قلبی تنفسی شده بودند و یکی از آن‌ها خانم 86 ساله‌ای بود که سکته وسیع تحتانی قلب داشت که اقدامات قابل‌توجهی برای آن‌ها انجام‌شده بود.

معاون کل وزارت بهداشت:در موقع بارندگی شدید ، یک‌فاز از برق سه فاز بیمارستان قطع شد

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: در لحظاتی که بارندگی شدید بود یک‌فاز از برق سه فاز بیمارستان قطع و در پی آن یکی از دستگاه‌های ذخیره برق و UPS بیمارستان در آن بخش دچار مشکل شد.

حریرچی بیان داشت: به سبب اینکه دستگاه‌های ذخیره برق دیگر نیز می‌توانند به میزان محدودی کمک کنند، متأسفانه 4 نفر دچار حادثه شدند و فوت کردند که به خانواده آن‌ها تسلیت می‌گوییم.

وی تأکید کرد: جلسات مشترکی با بازپرس ویژه و رئیس پزشکی قانونی داشتیم که به مسائل مربوط به پرونده رسیدگی خواهد شد و علیه هر اشکال سیستمی چه ازلحاظ فنی و چه ازلحاظ اجرایی، بدون رودربایستی اقدام قانونی خواهد شد.

ساری نماینده اهواز : قصور بیمارستان امام خمینی اهواز صددرصد است

علی ساری نماینده اهواز در این باره اظهار نظر داشت: به‌دنبال بارش‌های شدید اهواز یکی از فازهای مربوط به برق بیمارستان قطع شد و دستگاه تنفس ونکیلاتور در بخش آی سی یو بیمارستان را از کار انداخت.

وی افزود: قاعدتاً این دستگاه باید بلافاصله به سیستم برق اضطرار وصل می‌شد اما اینکه چرا برق اضطراری بالا نیامده در دست تحقیق است.

ساری با تأکید بر اینکه قصور رخ داده در بیمارستان امام خیمینی اهواز صددرصد و حتمی است، بیان داشت: باید کارشناسان در این زمینه اظهار نظر کنند اینکه چرا برق اضطراری در حالت اتوماتیک قرار نداشته و اگر هم اتومات بوده چرا فعال نشده است؟

این اظهارات هر چند نشان از پایان بررسی ها بود، با اظهارات مدیر عامل شرکت توزیع برق اهواز ابعاد جدیدی پیدا کرد و قضیه را رمزآلود کرد.

مدیر عامل برق اهواز: فرضیه نواسان برق به طور کلی رد است

مدیر عامل شرکت توزیع برق اهواز در این باره اظهار داشت: شرایط برق عادی و شبکه توزیع برق پایدار است و نواسان برق به طور کلی رد است.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اهواز : تشکیل پرونده قضایی درباره مرگ 4 بیمار در بیمارستان امام اهواز

حسینی پویا دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اهواز اظهار کرد: در پی بارندگی‌های شدید و قطعی و نوسانات برق در برخی از نقاط شهر اهواز از جمله بیمارستان امام خمینی (ره) و دیر عمل کردن ژنراتور بیمارستان و از کارافتادن دستگاه اکسیژن در بخش مراقبت‌های ویژه داخلی، متاسفانه 4 بیمار میانسال علی‌رغم تلاش‌های تیم پرستاری در این بیمارستان فوت کردند که در این رابطه پرونده قضایی تشکیل شده است.

وی افزود: پس از وصول گزارش بلافاصله با حضور معاون دادستان و بازپرس ویژه و مدیرکل پزشکی قانونی استان خوزستان از بخش‌های مراقبت‌های ویژه و سیستم تجهیزات بیمارستان بازدید بعمل آمد.

دادستان مرکز استان اهواز در ادامه عنوان کرد: در ادامه این بازدید جلسه فوری با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی، رئیس بیمارستان و بخش مراقبت‌های ویژه، معاونت درمان و چند پزشک متخصص تشکیل و موضوع مورد بررسی قرار گرفت.

حسینی پویا بیان کرد: در این رابطه پرونده قضایی تشکیل شده و موضوع در دست بررسی است و چنانچه قصوری متوجه مسئولان بیمارستان باشد برخورد قانونی انجام خواهد شد.

این مقام قضایی در استان خوزستان در ادامه گفت: درپی اخبار منتشر شده مبنی بر فوت 6 نفر در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز، علت فوت 2 بیمار دیگر غیر از آن چهار بیمار میانسال که در بخش‌های دیگر این بیمارستان بستری بوده‌اند، در دست بررسی است و بررسی‌های اولیه حکایت از آن دارد که علت فوت این دو بیمار ارتباطی با قطع برق نداشته است.

چه باید کرد؟

به گزارش تسنیم، فرسودگی سیستم درمانی اهواز و نبود تناسب بین جمعیت با تخت و امکانات بیمارستانی در کنار ناکارآمدی مدیریت حوزه سلامت استان ازمسایلی است که سلامت استان را به گروگان گرفته است.

 لازم است دادگستری با بررسی ابعاد دقیق این مساله ضمن پاسداری از حقوق متوفی ها، با برخوردهای لازم و پیشگیرانه زمینه رخداد مجدد این گونه حوادث تلخ  را بخشکاند. هر چند مسئولان استانی نیز لازم است در کنار بهبود سایر سیستم های خدماتی، توجه لازم به حوزه سلامت داشته باشند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل