بازدید 7254

تهران را باید از داخل محلات مدیریت کرد / در یک اتاق هرچند شیشه ای، نمی‌توان تهران را اداره کرد

عضو شورای شهر چهارم تهران با تاکید بر اینکه از خیابان بهشت نمی‌توان کل تهران را رصد کرد، بنابراین باید در دل مردم قرار گرفت، گفت: در این راستا طرح‌ها را نباید در اتاق در بسته انجام داد بلکه امروز تهران را باید از داخل محلات مدیریت کرد.
کد خبر: ۹۴۰۶۴۵
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۵ 30 November 2019

اولین بار شورایاری‌ها در سال ۱۳۷۸ و همزمان با فعالیت نخستین دوره شورای اسلامی شهر تهران با رویکرد کم کردن فاصله میان مردم و مسئولان آغاز به کار کرد، ولی با گذشت زمان، نقش شورایاری‌ها کمرنگ تر شد تا جایی به گفته برخی از شورایارها در شورای پنجم این ارتباط به شکلی از بین رفته و بیشتر همیاری شورایاری‌ها با شهرداری صورت می‌گیرد و ظاهرا شورای شهر پنجم و شهرداری راه های ارتباطی از طریق شبکه‌های اجتماعی یا ایجاد کمپین در فضای مجازی را راهکار بهتری می دانند.

به گزارش «تابناک»؛ اواسط ماه گذشته بود که زهرا نژاد بهرام، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران، از آغاز کمپین آرزوهای تهران خبر داد و با اشاره به اینکه نظرسنجی‌ها نشان می‌داد بین شهروندان و مدیران شهری فاصله زیادی وجود داشت و مشارکت مردم کاهش یافته است، بنابراین تمام تلاشمان را انجام دادیم که فاصله بین مدیران و مردم کاهش یابد، تصمیم گرفتیم که تعامل و گفت‌وگویی بین شهروندان و مدیران ایجاد شود.

نژاد بهرام در تشریح این طرح بیان کرد: با مرکز مطالعات شهرداری تهران و سازمان فناوری و مرکز ارتباطات در مورد راه‌اندازی این پویش جلساتی برگزار کردیم و نهایتا با اعلام آمادگی شهرداری منطقه 6 مقرر شد که این پویش در یکی از محلات منطقه 6 (یوسف‌آباد) اجرایی شود.

هر چند پویش آرزوهای تهران برای حل مشکلات شهروندان نیست و ظاهرا با نگاه انگیزه مردم برای مشارکت و همراهی مدیرت شهری در محله خود ایجاد شده است، باید به این نکته توجه داشت که چه میزان مدیریت از راه دور در این حوزه می‌تواند این امر را محقق کند و آیا اساسا ماهیت خدمات شهری با این طرح و پویش سازگار است؟

تهران را باید از داخل محلات مدیریت کرد/در یک اتاق،هرچند شیشه ای نمی‌توان تهران را اداره کرداین در حالی است که در این رابطه محمد حقانی، کارشناس مدیریت شهری و عضو شورای شهر چهارم تهران در گفت‌وگو با تابناک در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه به گفته مدیران شهری، مدیریت شهری از مردم فاصله گرفته و مشارکت آن‌ها به حد اقل رسیده، بنابراین برنامه‌هایی در این راستا از جمله کمپین آرزو‌های تهران شکل گرفته آیا این اقدامات کمکی در این زمینه می‌کند، اظهار کرد: رسانه نقش بسیار تاثیرگذاری در هر نوع مدیریت به ویژه مدیریت شهری دارد. در واقع آگاه سازی عمومی و در جریان قرار گرفتن مردم در خصوص مدیریت، فعالیت شهری و پروژه‌های شهری و از سوی دیگر انتقال بیش از ۸۰ درصد نارسایی و مشکلات و خواستگاه‌های مردم می‌تواند از طریق رسانه صورت گیرد.

وی با بیان اینکه  تمام موارد فوق نیاز به گوش شنوا دارد تا این مسائل را شنیده و مشکلات را بررسی و رفع کند ـ که به طور کلی می توان گفت، این نوع کمپین می تواند تاثیرگذار باشد ـ ادامه داد: موضوعاتی از جمله با مردم بودن و مشارکت با مردم و نظرخواهی از آنها بسیار مهم بوده که باید در برنامه ها قرار گیرد.

فعالیت فردی در بین مسئولان یک نوع بیماری عمومی است

حقانی در ادامه با اشاره به اینکه در یک اتاق هر چند شیشه‌ای نمی‌توان کل تهران را رصد و مشکلات را بررسی کرد، گفت: متاسفانه امروزه هنوز نتوانستیم بستر مناسب برای حضور مردم (تشکل‌های جمعی و انجیو‌ها و سمن ها) فراهم سازیم و تنها شعار سر داده و با اینکه هزینه می‌کنیم، بستر مناسب برای این کار فراهم نشده است.

وی در ادامه بیان کرد: ما در دوره‌های گذشته مدیریت شهری نیز دچار نظام سلطه بودیم، هنوز علاقه‌مندیم که همه‌کاره خودمان باشیم و مردم را کمتر مشارکت دهیم، این امر به عنوان یک بیماری عمومی در بین مسئولان است.

حقانی در ادامه با تاکید بر اینکه از خیابان بهشت نمی‌توان کل تهران را رصد کرد، بنابراین باید در دل مردم قرار گرفت، افزود: در این راستا طرح‌ها را نباید در اتاق در بسته انجام داد بلکه امروز تهران را باید از داخل محلات مدیریت کرد.

عضو شورای شهر چهارم تهران با بیان اینکه خوشبختانه امروز مسئولان شهرداری به محلات رفته و پروژه‌ها را در مقیاس محله‌ای بررسی می‌کنند، اظهار کرد: بنده اطلاع دارم که معاونت برنامه‌ریزی شهرداری امروز پروژه‌های محلی در مقیاس محله تعریف کرده و این امر را در بودجه فعلی و حتی بودجه سال ۹۹ قرار خواهد داد تا به نتیجه مطلوب برسد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه کمپین آرزو‌های تهران به صورت پایلوت در منطقه ۶ برگزار شده و مردم آرزوهایشان را می‌نویسند، اما برخی از آرزو‌ها رد و برخی دیگر موضوعاتی هستند که در آن منطقه ملموس بوده و مدیریت شهری با اینکه از آن اطلاع دارد و کاری از پیش نبرده آن را به عنوان آرزو ثبت می‌کند، آیا قبول نشدن برخی از آرزو‌های مردم خود دافعه ایجاد نمی‌کند، افزود: اینکه طرحی ارائه و رها می‌کنیم خود بزرگترین اشتباه است. بنده حدود نیم قرن در مدیریت شهری حضور داشتم و اگر از بنده پرسیده شود که آرزوی مردم در خصوص مسائل کلان چیست موضوعاتی از جمله آلودگی هوا، ترافیک شهر تهران و ناهنجاری اجتماعی را می‌توان نام برد که در گوشه و کنار شهر به چشم می‌خورد، بنابراین این امور را نمی‌توانیم در این کمپین جا دهیم بلکه باید موضوعات جزیی تری در کمپین آرزو‌های تهران مطرح و بررسی شود.

حقانی با بیان اینکه باید برای بررسی مشکلات به محلات رفت، گفت: باید دید شورایاری‌ها و شورای شهر تهران در این بیست و چند سال چقدر توانستند تاثیرگذار باشند. مگر فعالیت آن‌ها در قرآن نیامده یا امام (ره) قبل از قانون اساسی این موضوع را مطرح نکرده و اکنون نیز رهبر انقلاب بر آن تاکید ندارند، پس چرا هنوز اتفاق خاصی رخ نداده است؟

عضو شورای شهر چهارم تهران با بیان اینکه هر یک از نواحی در شهر تهران باید یک نماینده داشته باشند، اظهار کرد: شورایاری‌ها فندانسیون شورای شهر هستند و باید برای بررسی مشکلات از آن‌ها کمک گرفت، چون آن‌ها از دل مردم هستند.

حقانی در ادامه با بیان اینکه گاهی شاهدیم سیاسی برخورد می‌شود و واقعیت این است که باید در عمل مردم را دوست داشته باشیم و از شورایاری‌ها حداکثر استفاده را کنیم، افزود: خوشبختانه رویکردی که امروز حاکم است، این بوده که مسائل در محلات بررسی و مورد نظارت قرار گرفته و در نهایت این امر با تایید شورایاری‌ها در محلات اقدامات صورت گیرد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
آره بیایید ببینید در تمام مناطق حضرات شورایاری با استفاده از نفوذ در بدنه شهرداری و امتیاز گیری از کف به عرش رسیدن

البته در میانشون انسان های پاک و زحمت کشی هستند که معمولا بایکوت شده می باشند.
تهران مدیر نمیخواد
شهرها و استانهای دیگر را آباد کنید خودبخود تهران درست میشه
كل كشور اينجوري مديريت ميشود
مشکل اصلی تهران در دسترس نبودن وسایل حمل و نقل عمومی در مقاصدی سریع (از نظر زمان) است و با یک کمربندی دورتادور تهران (همانند دایره) خط مترو تقریبا 30درصد مشکل مرتفع میشه...
یه 30 درصدش هم با احداث خط موازی با خطوط موجود با توقف فقط در سه نقطه ابتدا انتها و ایستگاههای تقاطعی حل میشه....
کلا 200 کیلومتر مترو میخواد که میشه 15 میلیارد دلار...
این 15 میلیارد هم با احداث و فروش 30 هزار واحد مسکونی و فروش به همراه اقامت به خارجیا میشه به دست آورد (هی نگید کدوم خارجی تو ایران خونه میخره.....تو این دنیا 8 میلیارد نفری ، 30 هزار نفر آدم پیدا میشه...)

اینایی هم که گفتم با مدیریت محله ای حل نمیشه!
کلان شهر تهران متاسفانه نمی تواند محله محور شود ؛ دلیل عمده این ناتوانی عدم پایداری خانواده سکنی مداوم در محله می باشد که این ناشی از پیوند گسسته و استجاری افراد با محل سکنی می باشد و میل یا اجبار به جابجایی در خانواده ها بنا به تغییر مقدار و سبک درآمد و افزایش یا کاهش قدرت خرید و تورم و ... نقش موثری در کوچ خواسته یا ناخواسته و درنگ کوتاه در محلات دارد و همین کوچ و آمد و شد و خانه بدوشی موجب گستردگی بیگانگی اجتماعی و بروز پدیده واگرایی بجای همگرایی شده به گونه ای که افراد تعلق خاطری به مکان و محله یا حتی شهر و استان و... خود ندارند .
این مانع بزرگ همگرایی که معضل بزرگ امروز جامعه بشری بخصوص در کلان شهر هاست مانع اعمال مدیرت محله محور می باشد و درمان آسانی هم ندارد ؛ زیرا تحرک مکانی و مهاجر که بر آمده از فراز و فرود وضعیت اقتصادی خانواده است؛ جزء لاینفک زندگی تکنولوژی محور است و هروز از کلونی جمعیت هم گرا و پیوسته کاسته و به خانوادهای بیگانه از هم و جمع های پریشان که درک از یکدیگر ندارند بیشتر برخورد می کنیم.
مدیریت؟ اونم بدست این مدیران که هنوز پوشک بچه و رب گوجه رو نتونستن مدیریت کنن؟ بخدا برای تمام امور کشور باید مدیران خارجی بیاریم.
عاقبت استخدام باپارتی بازی ميشه اين
نخبه هایافرارکردن ازکشور یاخانه نشین هستن
پابند الکترونیک هم می توان به پاهای مردم زد یا اینکه درب خانه هایشان رو قفل زد و یا با جوشکاری دربها رو ببندیم و از خروج مردم جلوگیری کنیم تا مردم نتوانند از خانه هایشان بیرون بیایند و یا اینکه اصلا دهن و دست و پایشان را ببندیم و توی خانه هایشان حصرشان کنیم فکر کنم بهتر باشه
حتی جمع آوری زباله ها رو هم به محلات نخواهند داد . البته لایروبی جویها بد نیست
محلاتی که حتی یک میدان میوه ،و تره بار ندارد ؟ شهرداری آنچنان از قرفه داران میادین اجاره میگیرد ،که نرخهای میادین هم به مغازه ها نزدیک شده است ،چرا در هر ناحیه ( مرکز ناحیه ،) نباید یک میدان و فروشگاه زنجیره ای باشد ؟ بگونه ای که برای خرید نیازی به خودرو نباشد ؟ مثلا ناحیه دو از منطقهٔ شش از کارگرشمالی از میدان انقلاب تا چهارراه کشاورز ، از چهار راه نواب تا بلوار کشاورز ، از خیابان آزادی تا بلوار کشاورز ، که مرکز آن خیابان جمالزادهٔ‌شمالی بالاتر از نصرت میشود ، که تا سال ۹۵ هم میدان میوه ،و تره بار بوده ،اما بجای گسترش آن و بهداشتی کردن آنرا تعطیل نمودند ؟ چرا ؟،،،
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر
آخرین اخبار