بازدید 15014
یکی از وزیران دوران دفاع مقدس در گفت‌وگو با «تابناک»؛

بین دوراهی مقاومت و مذاکره، راه میانه‌ای هم هست/ مذاکره با آمریکا نه؛ اما باید روابط‌مان با اروپا حفظ شود / قبول دارم که اروپایی ها دنبال تأمین منافع ایران نیستند

«حسن روحانی» در دانشگاه تهران گفته بود: «پیشرفت و آینده کشور در سایه تقابل با دنیاست یا تعامل؟ این مسأله راهبردی اساسی است. ۴۱ سال است به جواب این پرسش نرسیدیم. یک عده می گویند، تعامل سازنده؛ یک عده می گویند تقابل؛ یک عده می گویند دشمن ما خبیث است و اینجا دوئل است و باید آن را بشکنیم؛ عده ای هم می گویند اکثر مشکلات را با تعامل می شود حل کرد. چهل سال است با هم بحث می‌کنیم، پس...
کد خبر: ۹۳۱۲۸۶
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۵ 23 October 2019

مسأله مقاومت و مذاکره امروز، دو مقوله ای است که در کشور دارای طرفداران خاص خودش است. عده ای معتقدند در برابر فشارهای همه آمریکایی ها علیه کشورمان ـ که خواستار تأثیرگذاری از این طریق بر جمهوری اسلامی هستند ـ باید مقاومت نشان داد و عده دیگر نیز بر این باورند که می توان با مذاکره و تعامل مسائل را حل کرد و نگذاشت که بیش از این فشارها باعث ایجاد مشکل برای مردم و کشور بشود.

به گزارش «تابناک»؛ موضوع «دو راهی مقاومت و مذاکره» پس از سخنرانی حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در دانشگاه تهران که به مناسبت بازگشایی دانشگاه ها ایراد شد، دوباره به محل بحث بین نخبگان سیاسی تبدیل شد. از صحبت های رئیس جمهور درباره این مقوله برداشت های متفاوتی شد و بسیاری از کنشگران عالم سیاست به تحلیل آن پرداختند و اظهارات متفاوتی پیرامون «دو راهی مقاومت و مذاکره» بیان شد.

حسن روحانی در دانشگاه تهران گفته بود که «پیشرفت و آینده کشور در سایه تقابل با دنیاست یا تعامل؟ این مسأله راهبردی اساسی است. ۴۱ سال است به جواب این پرسش نرسیدیم. یک عده می گویند تعامل سازنده؛ یک عده می گویند تقابل؛ یک عده می گویند دشمن ما خبیث است و اینجا دوئل است و باید آن را بشکنیم؛ عده ای هم می گویند اکثر مشکلات را با تعامل می شود حل کرد. چهل سال است با هم بحث می‌کنیم، پس اگر به نتیجه نرسیده‌ایم، راهش این است که در همه‌پرسی از مردم بپرسیم.»

* بین دوراهی مقاومت و مذاکره راه میانه ای نیز وجود دارد

خبرنگار «تابناک» در خصوص این سخنان رئیس جمهور با «سید کاظم اکرمی» وزیر کابینه «میر حسین موسوی» در دوران دفاع مقدس و عضو دوره نخست مجلس شورای اسلامی که اتفاقا در مجلس خبرگان قانون اساسی نیز عضویت داشته، به گفت و گو نشسته است. وی معتقد است در دوراهی مذاکره و مقاومت راه میانه ای نیز هست.

بین دوراهی مقاومت و مذاکره راه میانه‌ای هم وجود دارد/ مذاکره با آمریکا نه؛ اما باید روابط‌‌مان با اروپا حفظ شود / قبول دارم که اروپایی ها دنبال تامین منافع ایران نیستند

وی در همین رابطه افزود: متأسفانه در اوایل مهر که رئیس جمهور و وزیر امورخارجه کشورمان به امریکا رفتند باید راه میانه را دنبال می کردند؛ یعنی به عبارتی با اروپایی ها تعامل می کردند تا استراتژی شکاف بین اروپا و ایالات متحده آمریکا را کامل کنند که متأسفانه این مسیر دنبال نشد.

* تاکتیک اخیر رئیس‌جمهور و تیم دیپلماسی جای نقد دارد

اکرمی خاطرنشان کرد: متأسفانه آن گونه که بعضی تحلیلگران سیاسی گفتند، نحوه تعامل رئیس جمهوری کشورمان و وزیر امور خارجه به گونه ای بوده که کشورهای اروپایی را مجددا به سمت آمریکا متمایل کرده است. این تاکتیکی که اخیرا رئیس جمهور و تیم دیپلماسی دنبال می کنند، جای نقد دارد، چون باید کاری کنیم تا بین اروپا و آمریکا فاصله بیفتد.

وی اظهار امیدواری کرد: انشاءالله دولت برای تعیین استراتژی خود با اروپا و کشورهای غربی از رهنمودهای متفکران سیاسی و استادان علوم سیاسی دانشگاه ها استفاده کند. استادان علوم سیاسی دانشگاه ها باید دولت را در این برهه خطیر همراهی کنند و به آنان مشاوره دهند تا اگر اشتباهی در مسیر دولت به وجود آمد با مشاوره و راهنمایی آنان اصلاح شود.

* قبول دارم که اروپایی ها دنبال تأمین منافع ایران نیستند

وزیر دولت موسوی با بیان اینکه من جزو مبارزان انقلاب اسلامی ایران بودم و قبول دارم که اروپایی ها در رأس آنان انگلیس استعمارگر هستند، گفت: اروپایی ها دنبال تأمین منافع ایران نیستند، اما طبیعی است ما باید برای تأمین منافع خود حتی از طریق کسانی که دنبال چنین مسأله ای نیستند هم تلاش کنیم.

وی یادآور شد: همین کشور انگلیس برای سال های متمادی هند را استعمار کرده بود. بنابراین هیچ یک از این کشورها به دنبال تأمین منافع ایران نیستند، اما مگر این کشورها از شمر و عمر ابن سعد بیشتر هستند؟ امام حسین (ع) در شب و روز عاشورا هم با شمر و هم با عمر ابن سعد مذاکره کرد.

*مذاکره با آمریکا نه؛ اما باید روابط‌مان با اروپا حفظ شود

اکرمی تأکید کرد: ما خواستار مذاکره تیم ایرانی با آمریکا نیستم، چون تکلیف ما در این باره مشخص است؛ اما ما باید روابط خود را با اروپایی ها حفظ و کاری کنیم تا این شکاف افزایش یابد. با این روندی که ما دوباره در پیش گرفتیم، اروپایی ها دوباره در بغل آمریکایی ها غش خواهند کرد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: در سخنان اخیر رئیس جمهور که به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاه تهران ایراد شد، او تأکید داشت که «یک عده می گویند تعامل سازنده و یک عده می گویند تقابل. هنوز پس از گذشت ۴۱ سال به جواب این پرسش نرسیدیم که کدام راه را باید برویم.» به نظر می رسد، راه میانه ای هم بین دوراهی مقاومت و مذاکره وجو دارد که دولت و دستگاه دیپلماسی باید برای آن برنامه ریزی کنند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۱
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۱۰۹
مردم به مذاکره فکر نمیکنند به دزدی ها و اختلاس ها ، فسادها ، رانت ها آقازاده ها ، ژن ها و تبعیض ها اعتراض دارند
این مسایل حل بشه نه به اروپا فکر میکنیم نه به مذاکره با آمریکا
پاسخ ها
گرسماسر از کتالم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
اروپا، آمریکا، روسیه، داعش، یه روز این یه روز دیگه اون و....همش بازی دادن ملتهاست.
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
ایکاش من در لعتراصات لبنان بودم . چه اعتراصات باحالی دارند . خیلی جالب هست . این اعتراصات نشان از مشکلات ندارد بلکه شکم سیری هست . چقدر جالب هست اصلا قابل بیان نیست .
توسی
| Switzerland |
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
نمیشه مثل کره شمالی با همه جهان غیر از روس و چین قطع ارتباط کنیم
در ضمن روس و چین هم منافع خود را میخواهند و عاشق ما نیستند
ناشناس
| Czechia |
۰۷:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
از طرف مردم صحبت نکنید اتفاقا به هردو فکر می کنند
حالا خوبه که این فرد کاره ای نیست وگرنه باید فاتحه ایران را می خوندیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
فاتحه خواندن در هر صورت ثواب دارد
این حرفها فقط داستانه و بس. اروپا بدون آمریکا هیچه و چون از لحاظ تاریخی‌ وجود خودش رو مدیون کمک‌های آمریکا در جنگ جهانی‌ دوم میدونه این حرف که به خاطر ایران آمریکا رو ول کنه حتی بیانش هم نشانه فصاحت هست. در ثانی‌ اتفاقا مردم خواستار مذاکره با آمریکا هستن نه اروپا
پاسخ ها
جناب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
به ایشان توصیه میکنم
که فقط به مطالعه مختصری در خصوص طرح بازسازی اروپا پس از جنگ جهانی دوم که نام طرح مارشال داشت را پیشنهاد میکنم
در آن طرح آمریکا هزینه بازسازی کل اروپا و کره و ژاپن و تایلند و فیلی پین ووووو را که کاملا نابود شده بود را تامین کرد
ودر مقابل حداقل ۵۱ درصد سهام کلیه شرکتها و بانکها و کارخانه های اروپا و ژاپن و کره را مال خود کرد
و عملا اروپا و کره و ژاپن و سنگاپور و حتی روسیه و چین بیشتر دارایی و سهام بانکها و شرکتها و کارخانجات مال آمریکا و در بورس وال استریت نیو یورک عرضه و مدیریت می گردد
مهدی
| Germany |
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
دقیقا برنامه مارشال هم برای منطقه و کشورمان در طرح است..
حال راه نجات صلح در منطقه و دمکراسی است که به بلا های دیگر گرفتار نشویم.
مذاکره با آمریکا نه! چرا؟ مگر کشور ما می تواند کوبا یا کره شمالی شود؟ فکری کنید بهتر لطفا
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
باید بگی ما نمیزاریم کشور ما کوبا یا کره شمالی بشه به هر قیمتی شده حتی اگر مجبور بشیم بیایم تو میدون.
تقابل همان سیاست سرور شهیدان حسین بن علی ( ع) است که بعد از دهها قرن هنوز ماندگار است
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
مذاکره هم سیاست امام حسن است
که بعد از دهها قرن هنوز ماندگار است
ناشناس
| Germany |
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
شما داری امام حسین رو با مسئولین مملکت ما مقایسه میکنی؟ کار ایشان از رو خیر خواهی برای مسلمانان بود ولی کسی رو مجبور نکرد بره جلوی شمشیر خودش و خانوادش برای اسلام فدا شدن ولی تو ایران مسئولین و فرزندان گرام با حقوق های انچنانی به دور از تحریم دارن عشق و حال میکنن و مردم دارین خواسته یا ناخواسته نابود میشین امام حسین به هر کس که دوست نداشت کشته بشه فرصت داد که بره و جونش رو نجات بده در حالی که ما شدیم سپر انسانی برای مسئلوین
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
سواد که که نیست این حرفها درست میشه
جواب این حرف های بی سر وته را رهبر عزیز داده اند آنها که طالبند برن بخونن ولی خلاصه اش این که مذاکره یعنی یه چیزی بده یه چیزی بگیر یه کم این کوتاه بیاد یه کم اون
کجا امام حسین علیه السلام مذاکره کردند ؟ از کدام یک از مواضع خود عقب نشینی کردند ؟ کدام امتیاز را دادند؟ چه امتیازی گرفتند؟ بر فرض که شما اسم آن را مذاکره گذاشتید چه شد؟ شمر و ابن سعد رفتند؟ جنگ نکردند؟ امام را نکشتند؟ بعد از جنگ با اهل بیت مدارا کردند؟
چرا چیزی میگویید که به آن علم ندارید؟
چرا از روی شکم سیری حرفی میزنید که سر وته آن را نمیفهمید؟
تو اون دنیا برا این حرفها باید رو یه لنگه پا ایستاد و جواب پس داداونم حرفی که درباره امام معصوم
ناشناس
| Czechia |
۰۷:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
از منفی ها عبرت بگیر برادر و مسائل را باهم غاطی نکن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
نمیدونم چه اصراریه که صلح امام حسن نادیده گرفته شود و همش بچسبند به جنگ امام حسین
ناشناس
| Germany |
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
شما اقای مجید با سواد که داری همه رو به بی سوادی متهم میکنی شما خود دارید ما رو قضاوت میکنی و حرف های خودت و دیگیری رو صادق میدونی حرف های ما رو باطل شما خود نباید جواب پس بدی فهم تو از دین هر چی هست نباید دیگری رو تکفیر کنی ولی شماها همه رو تکفیر میکنید و حرف خودتون رو سند و راه حل میدونی .
بهترین کار این است که درست رفتار کنیم و همه مشکلاتی که خودمان ایجاد کرده ایم را برگردیم و اصلاح کنیم و زندگی کنیم.
اصلاح طلبا کلا ترسو ان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
اصلاح طلبها قدرتی ندارند که بخواهند شجاع باشند
کسانی شجاع هستند که قدرت دستشونه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
اصلاح طلبا بیشتر به فکر منافع خود هستن تاکشور از هر کذبی هم استفاده می کنند
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
اصلاح طلب ها سلاح انها دمکراسی و رای مردم هست اما مقابل اصلاحات سلاح واقعی دارد
ناشناس
| Czechia |
۰۷:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
احمدی نژادتون رو هم دیدیم
تعامل...داریم فرصت توسعه را از دست می دهیم....
هیچ آدم عاقلی قهر نمی کند. مذاکره می کند اما تسلیم نمی شوند. قهر کردن کار بچه گانه است.
پاسخ ها
وطن دوست
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
انانکه حرف از تقابل میزننند سر برج حقوق های میلیونی میگیرند اتومبیل هایشان مجانی سرویس میشود و برای خودشان و اقازاده هایشان پاسپورت و و یزا ی کشور . . .غربی گفته اند. وزیریکه دامادش اختلاس کرده هنوز سر کار است معلو نیست کی پشتش است. اگر در خارج بود بایستی فوری بر کنار میشد. اقا زاده سر جهازی . دولت هم در آمریکا مشغول زندگی سلبریتی است.
اعتدال خوب است اما شما فقط در مورد مفسدان اعتدال را رعایت میکنید در حالیکه در باب مذاکره هیچ اعتدالی ندارید .
کسی نمیگه اونا دنبال منافع ایرانن بلکه اونا باید از تخریب گسترده منافع ایران خودداری کنن و منافع خودشونو توی تخریب منافع دیگران نبینن که البته تا وقتی توازن واقعی قدرت با ایجاد رونق اقتصاد ایجاد نشه اونا هم چنان به این مسیر ادامه میدن
اروپائيان بدون اجازه آمريكا آب نميخورند تا كي بايد خودمان را به نااگاهی بزنيم
امام حسین مذاکره نکرد. انسانها را با مغالطه گمراه نکنیم.
حضرت آخرین تلاشش را به حکم امام بودنشان انجام داد تا افرادی که زمانی در صف مسلمین و برای گسترش اسلام جهاد کرده بودند به وادی ضلالت و نابودی نیفتند. قرار به مذاکره بود حضرتشان در مکه حج را تمام میکرد کسی با ایشان کاری نداشت.
بین حق و باطل جایی برای مذاکره نیست. اگر بود یا حق، حق نیست یا باطل، باطل نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
احسنت! امام حسین هم خودش و هم نزدیکانش مردانه مقاومت کردند و شهید شدند و حتا شب قبلش اجازه دادند هر کس می خواهد برود و فردا در جنگ شرکت نکند! کدام یک از مقاماتی که دم از مقاومت می زنند خودشان و یا فرزندانشان و یا نوه ها یشان در جنگ سوریه و عراق و .. شرکت کردند! خواهشا پای امام حسین را وسط نکشین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
شما نعوذ بالله مگر امام حسین هستید
بهتراست بدانید امام حسین در رأس حکومت نبوده است در هنگام قیام
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
به مهدی
چرا تاریخ قیام عاشورا را آنطور که خودتان می خواهید عوض میکنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
حالا آمریکا شمر یا یزید وبدتر روسیه چیه الان باید با تمام دنیا رابطه داشت وگرنه در هر کاری لنگی علمی پزشکی تکنولوژی الان همون مقامات گوشیهاسون مال جبهه باطله ماشینهاشون مال غربه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
۱۸:۱۲
شما این کار رو می کنید و فرق مذاکره با امر به معروف و نهی از منکر رو نمی دونید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
اتفاقا امام حسین تا آخرین لحظه از جنگ پرهیز کردند ولی چون دشمن توان نظامیش را بیشتر دید اجازه نداد امام حسین به عربستان برگردد.پس امام حسین در واقع خواهان مذاکره بود نه جنگ
همین مثال عمر سعد و شمر را آقای روحانی دوسال پیش مطرح کرد و مگر ندیدید که چه حمله هایی به او شد . کلک عمرو عاصی شاید کار ساز باشدو اروپا را از امریکا جدا کند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
یعنی فکر میکنی اروپا از آمریکا کنده میشه میاد طرف ایران با سطحی نگری نباید عمل کرد
محمود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
کمی مطالعه بیشتر کنید اروپا یعنی آمریکا و آمریکا یعنی بیش از ۴۰ درصد اقتصاد دنیا
چشمتان را باز کنید که حتی روسیه و چین و هند و برزیل و ژاپن و کل اروپا جرات نداشتند تا بدون اجازه آمریکا با ما تجارت کنند
تا کی باید مردم و کشور تاوان عده ای را که خودشان در ناز و نعمت زندگی میکنند را بپردازند ؟
هر خانواده ای را که می بینی گرفتار فرزندان عزب خانه نشین و فقر و بیکاری و بیماری روحی روانی و نگرانی و اضطراب و شرمندگی هستند
بس کنید
مملکت دارن فیلم بازی می کنند نقشه خوبی برای سردرگمی ملته و تمام مشکلات رو هم گردن دشمن بانداز
ما فقط خودزنی میکنیم
اروپایی ها بدون اجازه امریکا هیچ قدرای ندارند و روابط مالی گسترده خود با امریکا را نمی ایند فدای ۱.۸‌میلیارد دلار مراوده اقتصادی با ایران کنند.
یکسال و نیم گذشت از خروج امریکا از برجام و اروپا هیچ کاری نکرده و نخواهد کرد.
اقای نوبخت ادعا می کنند مکرون سال گذشته به اقای روحانی در سازمان‌ملل گفته ترامپ پیش بینی کرده سه ماه اینده ایران به هم ریخته و برای همین اروپایی ها کاری نکردند خوب از ان سه ماه که الان یکسال گذشت و باز اروپایی ها دست روی دست گذاشته اند.
بنابراین باید اروپا را به طور کامل شناخت و روابط اقتصادی اش با امریکا و ترامپ را.
چینی ها هم که دوستان ما بوده اند از پارس جنوبی رفتند و قراردادهای ای پی سی خود با ایران را کا با توتال بسته بودند رها کردند.
اروپایی ها و چینی ها و روس ها به فکر منافع خود هستند و منافع ملی هر کشور دوست و دشمن او را میسازد .
عراق و روسیه جای خالی نفت ایران را پر کردند و بعد از حوادث ارامکو هم دیدید که قیمت نفت هیچ تغییری نکرده و امریکا بازار را اشباع کرده و جای خالی نفت ایران و ونزوئلا را پر میکند
بقول سفیر اسبق ژاپن در تهران، سیاست ایران همانند رانندگی در تهران است آنها درست قبل از برخورد توقف می کنند.
یا کاری را شروع نکنیم یا اگر کردیم تا آخرش برویم غربی ها اگر بدانند زیر فشار وا می دهیم فشار را افزایش می دهند اصلا در سیاست خارجی استراتژی مشخصی داریم؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
شما فکر می کنی اگه غرب هم تحریمها رو شروع کنه روس و چین می توانند نجاتت بدن نه برادر دنیا الان دست آنهاست پس تعامل و رابطه و هم زیستی بهترین روشه دشمن هم در داخل زیاده در بیرون دنبالش نباشید نیازی به دشمنی با دنیا نیست
ناشناس
| Thailand |
۰۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
کل مسئولین اگر اندازه این ناشناس واقع بین بودن مشکلی نداشتیم.
اروپا بدون آمریکا امکان ندارد
خود دولتی ها قبلا همین راهی که ایشون میگه رو دنبال میکردن. یعنی رفتاری که بین آمریکا و اروپا جدایی بندازه. ولی خودشون به عینه در عمل دیدن که همچین چیزی وجود نداره و اروپا این اواخر کاملا نیت و هدف خودش علنی ابراز کرد.
آقای وزیر
مذاکره مثل شطرنج هست
عدم مذاکره یعنی عدم بازی و از دست دادن منافع و متضرر شدن بیش از حد
لطفا شطرنج(مذاکره) یاد بگیرید!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
وقتی وارد بازی نشدی نه برای تو باختی متصور است و نه بردی!!! آمممّا وقتی به جلسه قمار وارد شدی و بازی را شروع کردی، در حالی که ابزار لازم برای برنده شدن نزد تو نیست؛ جز باخت انتظاری نداشته باش!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
شطرنج قمار نیست، امتیاز میدی امتیاز می گیری، هیچ شطرنج بازی بدون تمرین شرنج باز نشد، برای ترس از شکست بازی یا مذاکره نکردن عین حماقت است. شطرنج را شطرنج باز حرفه ای مسابقه می دهد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
مگر کازینو هست که انتظار باخت داشته باشیم؟ شطرنج هست!!!
هموطن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
بعضی ها فکر میکنند چون در امریکا با پول بیت المال درس .خوانده اند و بورسیه پهلوی گرفته اند بلدنند مذاکره کنند در صورتیکه انقدر خبره در ایران داریم که میتوانند مذاکره کنند و به نفع ایران تمام شود فقط چون خودی نیستند به انها اجازه عرض اندام نمیدهند. .
اقاي محترم اروپايي ها بدون اجازه امريكا حتي اب هم نميخورند اگر قرار برمذاكره است فقط با خود كدخدا
الان بین چین و آمریکا هم شکافی نیست جه برسه به اروپا و آمریکا. من نمی دونم چرا بعضی افراد فکر می کنند چیزی که فکر خودشون رسیده به فکر کس دیگه ای نرسیده؟
بابا چرا اینقدر اروپا اروپا می کنید یکدفع برای همیشه بچسبید به امریکا با انها تما کنید بقیه حل است ؟وهیچ اروپایی جرت مخالفت نمی کند ؟راه حل مذاکره با امریکا مستقیم وبدون واسطه است؟/.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
روسیه اجازه نمی ده!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
اونوقت مشکلات رو گردن کی باندازند
مقاومت خوبست،بشرط اینکه خودمسولین واقازاده هاشان هم درصف اول مقاومت باشند،وسختی هارامانند مردم تحمل کنند،که متاسفانه چنین نیست،وفقط برای مردم تعیین تکلیف مقاومت میکنند!
تا موقعی که مسئولان این سیاست‌ها و رفتارهایی رو که در پیش گرفته‌اند، بخواهند ادامه دهند، هیچ راه‌حل مشخصی برای حل مشکلات فعلی وجود نداره.یعنی حتی مذاکره با آمریکا هم هیچ چیزی رو تغییر نخواهد داد و اصلاً اساس اینکه مسئولان به دنبال مذاکره نیستند، همین قضیه هست؛یعنی مسئولان فکر می‌کنند اگر مذاکره کنند در نهایت باید سیاست‌ها و آرمان‌های رو که دارند، کنار بگذارند و تجربه تاریخی هم نشون داده که مسئولان ما حاضرند هر سختی و مشکلاتی رو تحمل کنند ولی از افکار و آرمان‌های خودشون کوتاه نیایند.
با این مسئولانی که ما داریم هر روز اوضاع بدتر خواهد شد؛حتی اگر این وسط برخی از بحران‌ها هم حل بشود؛مثل قضیه جنگ هشت ساله ...
اگر حضرات (منظورم فقط روحانی نیست، بلکه هر کسی که مقامی دارد- گفتم مقام نگفتم مسئولیت چون شخص مسئولیت پذیر وجود ندارد) کمی به فکر آبادانی، پیشرفت و ایران و رفاه مردم باشند این مردم تا پای جان هم برای مقاومت می ایستند هم برای مذاکره! منتها ما تا الان چیزی جز اختلاس، رانت و فرستادن آقا زاده ها و خانم زاده ها به غرب از حضراتی که دنبال مذاکره هستند ندیدیم و از طرفی حضراتی که حرف از مقاومت می زنند چرا خود یا فرزندانشان در مقاومت شرکت نمی کنند!؟ چرا همش باید سردار همدانی ها و حججی ها شهید شوند؟! بسم اله این گوی و این مقاومت!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
تابناک عاشقتم! فکر نمی کردم اینو منتشر کنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
عزیزم بالاتر هم کسانی هستند که اقتصاد مملکت دستشان است.
در جاده ای دو طرفه با پراید رانندگی می کنید ناگهان راننده تریلی دیوانه ای از مسیر خود به سمت شما منحرف می شود و در آستانه تصادم با شما قرار می گیرد شما چکار می کنید؟
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
مثالت کاملا غلط بود بهتر بود می گفتی در جاده ای رانندگی می کنید و راننده می خواهد خودرو را به سمت دره
هدایت کند شما چه کار می کنید؟!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
معلومه میریم زیر تریلر .دقیقا مانند الان که له شده ایم.
به قول رهبری عزیزمون در دنیای امروز مذاکره یعنی معامله، از کی تا حالا جبهه حق با جبهه باطل معامله کرده؟
تنها راه مقاومت و ایستادگی بر سر اصول و اقدام بر اساس مصلحت( عقل ) است. مصلحت هم مطمئنا به معنی اقدام بر مبنای راحت طلبی نیست. بنابر باید دستمان را به کمر خودمان بگیریم و کشور را با تکیه بر نیرو و نبوغ جوانانمان جلو ببریم.
بخورید و بیاشامید به ما هم چیزی بدهید...
اقای اکرمی اروپا از خود اختیاری ندارد.
درحال حاضر نیاز به مذاکره نیست و حتی نیاز به جنگ و دعوا هم عقل حکم میکند دوری کنیم اول از همه باید با فساد و رانت و سوء مدیریت مبارزه کرد هر زمان موفق شدیم میتوانیم از در قدرت سیاست و منطق وارد گفتگو شویم همه اروپایی هم خوب میدانند که با توجه به فساد در سیستم مدیریت کشور باید از در ضعف مذاکره کنیم در این حالت فرصتی برای سواستفاده کنندگان داخلی به وجود می آید که فرصت پنهان شدن پیدا کنند
چقدر اين آقا ساده فكر ميكنه والبته خودشو عقل كل
اروپا ييها وآمريكا هم مشاوران بسيار زبده اي دارد كه اين مواضع را تحيلي مي كنند ضمن رييس جمهور وآقا ظريف هم تجربه لازم را دارند
در دنياى سياست و فنون حكومت دارى هيچ دوستى و دشمنى تا ابد پايدار نخواهد بود بلكه هر طور منافع ملى ايجاب كند بايستى تعامل برقرار شود اصل مذاكره هيچ ايرادى ندارد ولى بايستى مواظب بود كه درمتون تفاهم نامه ها و مقاوله نامه هاى منعقده بين دولتها منافع ملى كاملاً رعايت شود .
فعلاپول هست خودتون داریدخرج میکنید
پولهاتون تمام بشه یک منت سرمردم میبارید
میگید به خاطراینکه ملت توفقرنباشن مذاکره میکنیم
من حاظرم دست دزدی ها و اختلاس ها قطع بشه تا اخر عمر روی اروپا و امریکا رو نبینم.
اینکه همه کشورها به استثنای دو یا سه کشور از ما نفرت داشته باشند واقعا جای بحث دارد........
یعنی امریکار از روسیه کمونیست که سالها ادعای برادری داره با ما بدتره؟
به نظر من در همین دولت ،وزارت خارجه به نهادهای دیگری واگذار شود و زیر نظر دولت نباشد چون عملاً دولت در رسیاست خارجه هیچ کاره است و تصمیمات جای دیگری گرفته می شود
اکثریت مردم ایران طرفدار مذاکره و حل مسایل مابین کشور و جهان است چرا مردم را از امریکا میترسانید کدام کشور مستقل پیشرفته با سطح زندگی بالای مردمش با امریکا مذاکره و مراوده ندارد . چرا انها این همه مشکل را ندارند یکی جواب دهد..
هر کشوری دنبال تامین منافع خودش است، مگر روسیه عاشق چشم و ابروی ماست؟ فقط باید بتوان در این صحنه منافع ملی خود را حفظ کنیم، لازم باشه با اروپا باید روابط حسنه داشت .
بنده به عنوان کارشناس ارشد روابط بین الملل و فرابین الملل در همینجا و از این تریبیون استنفاده میکنم و سایت وزین و زحمتکش تابناک را برای مدت نامعلومی بخاطر منتشر ندادن نظراتهای ارزشمند خودم تهریم میکنم. و اعلام میکنم فعلا همه گزینه ها در کشوی میز دارم.
پاسخ ها
mm
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
دلقک
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
توروخدا نروووو نعمت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
عالی بود نعمت جان
اونهاییکه میگن تقابل دوگروهند یاواقعا ازجان گذشته اند که این مشکلی نیست اعتقادشو ن همینه وقابل احترامند، گروه دوم اینها نفعشان درتقابل وتحریمه، هرچه رانت بیشتر وملت دربدبختی بیشترومتاسفانه این گروه دراکثریتند نه درتعداد بلکه در تصمیم گیری واثرگذاری، والااگرمقاومت واقعی باشددردرازمدت به نفع کشوراست.
دلیلی که روابط با آمریکا را نفی می کند بر کشورهای اروپایی وروسیه وچین نیز جاری است تصور باطلی است که آقایان دارند که می توان بین اروپا وآمریکا یاحتی هرکدام از این ها با روسیه فاصله انداخت و از آن استفاده کرد آنها با هم دعوا بر سر میزان برداشتشان از گوشت قربانی ختلاف دارند نه بر سر قربانی لذاست که می بینید هروقت قربان ای پیدا شد که خواست از دستشان در برود دسته جمعی کمک کرده ومانع شده وبه قربانگاه برگردتنده اند
می شه بفرمایید این مقاومت تا حالا جز به رشد سرسام آور اختلا گران و بورسیه غیر قانونی و گرین کارت برای خانواده های مسئولان و دستیابی به ثروت های کلان برای بستگان و رانت خواری و پولشویی و ... به چه هدفی رسیده است؟؟؟
تابناک این پرسش را از طرف مردم مطرح کنید که مقاومتی که مسئولان ادعا می کنند چه دستاوردی برای مردم ایران داشته است؟ مردم را زیر فشار هزینه های زندگی و فقر و تورم و بیکاری له کرده اند خودشان در جای گرم و نرم نشسته اند دم از مقاومت می زنند.منم اگر مثل یکی از مسئولان کشور نه دغدغه اجاره خانه داشتم نه دغدغه درآمد و خرج زندگی و بهداشت و آموزش و نه دغدغه آینده فرزندانم را داشتم برایم خیلی راحت بود دم از مقاومت بزنم مقاومتش برای مردم رفاه و زندگی لاکچری برای مسئولان و خانواده هایشان.
این تفکر که اروپا تابع امریکاست کاملا اشتباه و پذیرش اون خطرناکه
آقای اکرمی عزیز فرمایش شما کاملا درست ولی اینوبگو با مسئولینی که باسالوس ونیرنگ به پست ومقامی رسیده اند وعلی الدوام به دنبال انباشت ثروت ازبغل وقبل بیت المال هستند فرزندانشان درآنسوی آبها باهماهنگی پدر مسئولشان درکشورهای بیگانه شرکت وبانک وکالج دایر میکنند چه بکنیم باکسی که شش فرزند اونورآبیش را سفیران انقلاب میداند وپسرش به صراحت رد میکند چه بکنیم به اداره جاتی که مراجعه میشود اول کاررا غیرممکن ولی باگرفتن رشوه مجوز صادرمیکنند چه بکنیم باشهرداریهائی که اجازه تمام تخلفات سازمانی را صادر وشغلشان گرفتن رشوه ویا تخریب ویلاها وکثافتکاری محیط زیست است ویا میگویند درآمد شهرداری از ماده صد است چه بکنیم امروز طوری شده که بعضا خانوارهای چند نفری همه بیکار وبعضا معتاد میباشند بادختری که جهت تامین قوت لایموت به خیابان میزند وگرفتار وزرا میشود وبه دلیل نداشتن سند ووثیقه به زندان میرود وکارهای ناشایست را می آموزد چه بکنیم بعضی ازمسولین شبیه آن پیرزن هروی کارمیکنند که شیخ بها نان وحلوای آنرا سروده است بله بارجائی وهمت و مطهری وامثال این شهدا هرکار ممتنعی شدنی است ولی با گرگهای درشمائل میش همینی که میبینی میشود وضعیت طوری شده که آقای رئیسی برای رسیدگی به تخلفات مسولین نیروی کافی ندارد وهنوز به ب ز نرسیده که ش ی شروع میشود
اگر بلدی دو برنامه برای راه میانه پیشنهاد بده
اگر امروز رفراندوم برگزار کنید 90، درصد ملت میگند باید تعامل و مذاکره کنید.... بس است اذیت کردن ملت دیگر کافیست
آنقدر تاریخ امام حسین را آقای اکرمی تحریف نکنید امام حسین تا آخرین لحظه در پی هدایت دشمنانش بود نه در پی مذاکره اگر امام حسن در مقطعی مذاکره کرد ازسر دنیا پرست شدن اصحابش بود انشالله که شما جزو آنان نباشید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
متاسفانه تشیع راهبردی برای تعامل ندارد. خود را حق و دیگری را باطل مطلف فرض می کند.
با ایسن راهبرد باید همیشه و در همه جا با دیگران در جنگ باشیم.
غافل از این امام حسین از سال 35 که حضرت علی شهید شد تا سال 61 هجری در دوران حیات معاویه زندگی کرد.
خوب است بررسی کنیم که در این مدت امام حسین چه کرد
40 سال پیش نظم موجود را به هم زدیم بدون آنکه به درستی بدانیم چه میخواهیم بکنیم و حالا بعد از چهل سال بحث در این باره ، باید با هم بحث کنیم که چگونه بفهمیم چگونه نظمی میخواهیم و این بحث چند سال طول بکشد الله و اعلم
استعمار انگلیس استعمارفرانسه استعمار روسیه واستعمار شیطان بزرگ وما امپراطوری بزرگ جهانی
غرب ستیزی ابتدا یک شعار بود که می‌شد مثل لا شرقی رنگ ببازد اما تبدیل به استراتژی حفظ قدرت شد تکخال ارتباط با آمریکا برگ برنده ای است که هیچ جناحی در ایران اجاز رو کردن آنرا به جناح مقابل نمی‌دهد وسال هاست که با همین تکخال بازی می‌کنند بازی ماندن ولیبی وعراق نشدن بازیگران بازی دانی که دیدند آمریکا با بازیگران ماقبل آنها در ایران چه کرد وبازنده در این میان ملت ایران است
آقای روحانی که امروز با ژست روشنفکری از تعامل صحبت می کند گویی یادش رفته است که زمانی خودش در جبهه ی تقابل قرار داشت و می گفت : شعاز زیبای مرگ بر آمریکا در کشور ما وحدت آفرین شده است !
درگیر کردن ایران با آمریکا تداوم اون یک امر بی توجیه و بیهوده و مطلقاً به دور از منطقه
حالا شاید با تیم ترامپ عشوه و ناز و قهر کردن توجیهاتی داشته باشد ولی زد و بندهای سیاسی ظرفیتهای مختلف در کشور آمریکا به عنوان ابرقدرت سیاسی اقتصادی و نظامی ته مفهوم سیاست ورزیه
اراجیفی هم که عده ای سرهم می کنند تا به موجودی خیالی به نام آقای آمریکا صفات رذیله انسانی بدند منتظر بشند این شر داستان آدم شه!!!! فقط وهم تمسخر خود و دیگران و سخنان شاعرانه است و بس
مذاکره نمی کنیم جنگ نخواهد شد.
آقای دکتر بس کن!!!! .....
مردم هم می دانند تاریخ مصرف این جماعت گذشتهاست.
چهل سال شما ها مارا گرفتار کردید. اگر مطیع رهبر بودید وضع ما بهتر بود.
اینها با تقسیم کار هر روز یک نفر را به میدان می فرستند
حرف امت و رهبرشان همان است: مذاکره نمی کنیم. جنگ هم نخواهد شد؛
پس کسی به شانتاژهای شما اهمیت نمی دهد الا نوچه های شما
جواب مشكلات مردم را كه ميداند
اصولا این دولت از جیب ملت پول می گیرند که به این سوالات پاسخ بدهند.
رابطه با امریکا نه اما رابطه با اروپا آری؟! فدات شم حالا اگه میگفتی این ارزومه حالا یک چیزی. اروپا وجودش به امریکاست داداچ اینو دختربچه ها هم میدونن. تمام مبادلات ما با اروپا به دو سه میلیارد دولار هم نمیرسه درصورتی که اروپا با نفس امریکا زنده است. من کلاس پنجم ابتدابی ام هم اینو میدونم.
پاسخ ها
ناشناس
| Thailand |
۰۵:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
در حال حاضر رابطه با کشورها بخش زیاد آن موضوعات
اقتصادی است
سیاستهای غلط و دشمنی الکی و بیهوده و پرهزینه با آمریکا تا کنون میلیاردها دلار به مردم ایران خسارت زده
پاسخ ها
ناشناس
| Pakistan |
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۲
دشمنی الکی؟!! چی خوردی... ؟!!! اورژانس
لازمی داداش ...
خوب است مسئولین یک نگاه واقع بینانه داشته باشند. در جنوب 5 کشور یک طرف خلیج فارس و دریای عمان است. طرف دیگر ما آن هم در 50 یا صد کیلومتری ساحل ما کوهستان، آب و خاک حاصلخیز داریم ولی آنها هیچی ندارند. ثروت آنها را با ما مقایسه بکنند. همین بحرین بعد از ما در صنایع آلومینیوم سرمایه گذاری کرده الان چند برابر ما تولید دارد. هر کدام از آنها بیش کل کشور ما ثروت اندوخته اند. مردمشان در رفاه بوده. روابط بین الملل بسیار خوبی با دنیا دارند.
یعنی شما هنوز متوجه نشده اید که اروپا بدون آمریکا هیچ است! خود را گول نزنید...
البته بین مقاومت و مبارزه راه سومی هم هست اون راه رو روحانی خوب میشناسه.. تسلیم شدن
این آقا ، مثل رئیس سابقش فرد ساده ای است و بی اطلاع از مسائل روز و معادلات بین الملل...
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل