بازدید 11655
پیمانه اقتصادی؛

بازار طلا منتظر هجوم فروشندگان/ وزیر اتحادیه اوراسیا: آماده تجارت گسترده با ایران هستیم/ احتیاط خودروسازان نسبت به‌توافق برگزیت/ افزایش قیمت برنج‌های وارداتی در بازار

این پیمانه تیتر‌هایی همچون کاهش شدید رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم سال جاری، سقوط داوجونز با سقوط سهام بوئینگ و جانسون اند جانسون، روسیه پمپاژ گاز به خط‌لوله ترکیش‌استریم را آغاز کرد، آلمان، فرانسه و ایتالیا به دنبال ممنوع کردن ارز مجازی فیس‌بوک در اروپا و تلاش غول نفتی آمریکا برای دریافت مجوز ادامه فعالیت در ونزوئلا را در بر دارد.
کد خبر: ۹۳۱۲۴۲
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰ 20 October 2019

تابناک اقتصادیتابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون کاهش شدید رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم سال جاری، سقوط داوجونز با سقوط سهام بوئینگ و جانسون اند جانسون، روسیه پمپاژ گاز به خط‌لوله ترکیش‌استریم را آغاز کرد، آلمان، فرانسه و ایتالیا به دنبال ممنوع کردن ارز مجازی فیس‌بوک در اروپا و تلاش غول نفتی آمریکا برای دریافت مجوز ادامه فعالیت در ونزوئلا را در بر دارد.

کاهش شدید رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم سال جاری

اداره آمار ملی چین گزارش داد رشد اقتصادی این اقتصاد بزرگ آسیایی در 9 ماه نخست سال جاری به 6.2 درصد کاهش یافته و در سه ماهه سوم شاهد کاهش قابل توجه این شاخص اقتصادی در چین هستیم. بر اساس گزارش این سازمان در سه ماهه سوم سال جاری تولید ناخالص چین تنها 6 درصد رشد را به ثبت رسانده است. یکی از دلایل کاهش رشد اقتصادی چین مناقشه تجاری با آمریکاست که به کاهش تولید خالص داخلی در این کشور منجر شده است. در گزارش اداره آمار چین آمده است تولید ناخالص داخلی این کشور در 9 ماهه نخست سال جاری معادل 9 هزار و 800 میلیارد دلار بوده است که نسبت به سال گذشته 6.2 درصد رشد داشته است. این آمار نشان می‌دهد که رشد 6 درصدی اقتصاد چین در سه ماهه سوم سال جاری نتوانست از انتظار کارشناسان در پیش‌بینی 6.1 درصدی را برآورده کند. چین برای سال جاری رشد 6 تا 6 و نیم درصدی را هدف گذاری کرده است.

بازار طلا منتظر هجوم فروشندگان

نظرسنجی هفتگی کیتکونیوز نشان داد تحلیلگران وال‌استریت بر این باورند که با وجود برتری نسبی فروشندگان، قیمت طلا روند حرکت چندانی نخواهد داشت اما سرمایه‌گذاران همچنان نسبت به بالا رفتن قیمت طلا در کوتاه مدت خوش بین هستند. بیل باروچ، رییس شرکت "بلو لاین فیوچرز" به کیتکونیوز گفت: طلا برای یافتن جهت حرکت مشخص به مشکل برخورده زیرا سرمایه‌گذاران در بازارهای مالی بین ریسک پذیری و ریسک‌گریزی گیر افتاده‌اند. وی خاطرنشان کرد که در به روی قیمت‌های پایین‌تر باز است اما این فلز ارزشمند حمایت در پایین مرز ۱۵۰۰ دلار را حفظ کرده و وی نسبت به روند قیمت طلا در کوتاه مدت، تا حدودی خوش‌بین است. به گزارش ایسنا، در نظرسنجی کیتکونیوز از تحلیلگران وال استریت، ۱۴ نفر شرکت کردند که از میان آن‌ها هفت نفر یا ۵۰ درصد کاهش قیمت و دو نفر یا ۱۴ درصد افزایش قیمت را پیش‌بینی کردند. همچنین پنج نفر یا ۳۶ درصد نظری نداشتند. در نظرسنجی کیتکونیوز از سرمایه‌گذاران ۸۷۶ نفر شرکت کردند که از میان آن‌ها ۴۹۰ نفر یا ۵۶ درصد افزایش قیمت طلا و ۲۱۴ نفر یا ۲۴ درصد کاهش قیمت طلا را پیش‌بینی کردند و ۱۷۲ نفر یا ۲۰ درصد هم نظری نداشتند.

سقوط داوجونز با سقوط سهام بوئینگ و جانسون اند جانسون

در پایان معاملات روز جمعه به وقت آمریکا (بامداد شنبه به وقت تهران) وال‌استریت با سقوط شدید سهام بوئینگ و جانسون اند جانسون به پایین کشیده شد. همچنین سقوط سهام نت‌فلیکس باعث شد زیرشاخص تکنولوژی افت کند. 

شاخص داوجونز ۲۵۵.۶۸ واحد یا ۰.۹۵ درصد سقوط کرد و در ۲۶۷۷۰.۲۰ واحد بسته شد. پس از انتشار گزارشاتی از این که برنامه پیام‌رسان داخلی بوئینگ نشان می‌دهد، این شرکت سازمان نظارت بر هوانوردی آمریکا را تعمدا در مورد سیستم ایمنی ۷۳۷ مکس به اشتباه انداخته است، سهام این غول هواپیماسازی ۶.۸ درصد سقوط کرد، که این بزرگترین سقوط یک روزه سهام آن از فوریه ۲۰۱۶ تا کنون است. همچنین سهام شرکت جانسون اند جانسون، پس از این که اعلام شد این شرکت محصولات پودر بچه خود را به علت کشف آثاری از آزبست، فراخوانی کرده است، با سقوط سنگین ۶.۲ درصدی روبرو شد. سقوط سنگین روز جمعه باعث شد که کل سود این هفته داوجونز از میان برود و این هفته خود را با افت ۰.۲ درصدی به پایان برساند. در همین زمان اس‌اندپی۵۰۰ هم ۰.۴ درصد افت کرد تا جلسه معاملاتی خود را در ۲۹۸۶.۲۰ واحد به پایان برساند. شاخص نزدک هم با ۰.۸ درصد افت در ۸۰۸۹.۵۴۰ واحد بسته شد. این در حالی اتفاق افتاد که سهام نتفلیکس بیش از ۶ درصد سقوط کرد و فیس‌بوک و آمازون هم با سقوط ۲.۲ درصدی و ۱.۶ درصدی مواجه شدند. سهام شرکت آلفابت هم ۰.۴ درصد افت کرد. شاخص سهام اس‌اندپی و شاخص نزدک این هفته علی‌رغم افت سنگین سهام در روز جمعه، توانستند به ترتیب با ۰.۵ درصد و ۰.۴ درصد رشد روبرو شدند. 

وزیر اتحادیه اوراسیا: آماده تجارت گسترده با ایران هستیم

وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا با بیان اینکه اعضای این اتحادیه آماده توسعه همکاری‌های بازرگانی و اقتصادی گسترده با ایران هستند، اعلام کرد: همکاری‌های کشورهای عضو این اتحادیه با ایران دورنمای خوبی دارد. ورونیکا نیکیشینا روز شنبه در گفت‌وگو با ایرنا در مسکو با بیان اینکه ایران بازار بسیار مهمی در این منطقه به حساب می‌آید، اظهار داشت: توسعه روابط با این کشور برای اتحادیه اوراسیا اهمیت فراوان دارد و با امضای موافقتنامه ایجاد محدوده تجاری آزاد میان ایران و این اتحادیه شرایط مساعدی برای گسترش همکاری‌ها فراهم شده است. نیکیشینا تصریح کرد: ما معتقدیم که مبادلات بازرگانی با ایران باید توسعه یابد و همه طرف‌ها و کارفرمایان فرصت این را داشته باشند که از شرایط ایجاد شده بهره ببرند. وی خاطرنشان کرد: تسهیلات ایجاد شده انواع کالاها را شامل می‌شود و بیش از 500 قلم کالا را در بر می‌گیرد.

روسیه پمپاژ گاز به خط‌لوله ترکیش‌استریم را آغاز کرد

گازپروم روسیه عملیات پمپاژ گاز طبیعی به اولین بخش دریایی خط‌لوله ترکیش‌استریم را آغاز کرد. این آخرین مرحله تست این خط‌لوله، قبل از عملیاتی شدن کامل آن در ادامه امسال است. سوزاستریم ترنسپورت، اوپراتور این خط لوله، اعلام کرد: پر کردن سیستم خط‌لوله با گاز طبیعی، یک گام مهم برای آغاز صادرات گاز طبیعی به ترکیه و شمال شرقی اروپا، از طریق این سیستم خط‌لوله دریایی جدید است. قرار است طبق برنامه زمان‌بندی، اولین محموله گاز طبیعی در اواخر ۲۰۱۹ تحویل داده شود. خط‌لوله تورکیش استریم که توافق آن رسما در اکتبر ۲۰۱۶ امضا شد، از دو بخش تشکیل می‌شود که ظرفیت هر کدام از آنها ۱۵.۷۵ میلیارد متر مکعب می‌باشد. 

آلمان،‌ فرانسه و ایتالیا به دنبال ممنوع کردن ارز مجازی فیس‌بوک در اروپا

وزیر اقتصاد فرانسه گفت: پاریس، رم و برلین به دنبال ممنوع کردن ارز مجازی فیس‌بوک یا همان «لیبرا» در اروپا هستند. وی ماه پیش گفته بود که این ساختار که توسط شرکت بزرگ آمریکایی فیس‌بوک در حال شکل گرفتن است، به ایجاد نگرانی‌های جدی منجر شده و به همین دلیل نمی‌توان اجازه چنین فعالیتی را در خاک اروپا صادر کرد. برونو لمایر وزیر اقتصاد فرانسه تاکید کرد این پروژه می‌تواند مخاطرات جدی مالی برای اتحادیه اروپا ایجاد کند که از جمله آنها استفاده از ارز دیگر کشورها در اروپا است و این مسئله پتانسیل آن را دارد که شرایط را برای سوء‌استفاده از بازار مالی اروپا فراهم کند. آلمان هم به عنوان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا از فرانسه در سیاست ممنوع کردن ارز مجازی فیس بوک حمایت می‌کند. این دو کشور طی بیانیه‌ای در ماه سپتامبر اعلام کردند که هیچ مؤسسه یا بنیاد خصوصی اجازه اعمال قدرت پولی که مختص حاکمیت کشورهاست، را ندارد. اخیرا نیز یک کارگروه مربوط به گروه G7 هشدار داد که تا پیش از شکل‌گیری قوانین و مقررات و مرتفع شدن موانع مخاطره انگیز و چالش‌های مربوطه با استفاده از ارزهای مجازی هیچ ارز دیجیتالی از جمله لیبرا نباید اجازه فعالیت داشته باشد. این ارزها همچنین از ثبات کافی برخوردار نیستند.

احتیاط خودروسازان نسبت به‌توافق برگزیت

درحالی‌که روز پنج‌شنبه، بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا و‌ ژان‌کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا پشت تریبون قرار گرفتند و از توافق بر سر نحوه خروج این‌کشور از اتحادیه اروپا خبر دادند، خودروسازان بریتانیا که ماه‌ها است در حال دست و‌پنجه نرم کردن با پیامدهای مالی فضای عدم اطمینان هستند، از این‌ توافق نیز با احتیاط فراوان استقبال کرده‌اند و هنوز هم نگران فضای عدم اطمینانی هستند که حتی با وجود اعلام این‌خبر، دست از سر این شرکت‌ها برنداشته است؛ چراکه توافق برگزیت مزبور باید هم در پارلمان اروپا و هم پارلمان عوام بریتانیا به تصویب برسد و از این‌رو مسیر ناهمواری پیش‌رو‌ دارد. به نقل از دنیای اقتصاد؛ اتحادیه خودروسازان بریتانیا اعلام کرده است: «این توافق می‌تواند شرکت‌های خودروسازی بریتانیا را از خطر مهلک برگزیت بدون توافق دور کند که همان برداشته شدن بازار بدون تعرفه میان بریتانیا و اتحادیه اروپا در بخش تجارت خودرو است.» این بیانیه البته با لحنی هشدارآمیز می‌افزاید: «برای اطمینان بخشی به خودروسازی بریتانیا و تداوم شرایط رقابتی برای خودروسازان آن در سطح جهانی، باید برنامه‌ای برای ادامه تجارت بدون ‌تعرفه خودرو با اتحادیه اروپا در این‌توافق وجود داشته باشد.»
 
تلاش غول نفتی آمریکا برای دریافت مجوز ادامه فعالیت در ونزوئلا
 
شرکت بزرگ نفتی شورون آمریکا امیدوار است از دولت ترامپ مجوز ادامه فعالیت در  ونزوئلا را دریافت کند. ری فوهر سخنگوی این شرکت طی بیانیه‌ای اعلام کرد ما حضور مثبتی بر  ونزوئلا داریم و امیدواریم که مجوز عمومی معافیت تحریمی مجددا تمدید شده تا بتوانیم به فعالیت خود در  ونزوئلا در بلندمدت ادامه دهیم. جدای از شورون 4 شرکت چند ملیتی دیگر نیز در قالب معافیت از تحریم‌های  ونزوئلا توانسته‌اند به فعالیت خود در این کشور ادامه دهند که از جمله آنها می‌توان به شرکت‌های شلمبرژر، هالیبرتون، بیکرهیوز و ودرفورد اشاره کرد. معافیت این شرکت‌ها از تحریم‌های  ونزوئلا روز گذشته به پایان رسیده و شرکت شورون که حدود صد سال است در  ونزوئلا فعالیت می‌کند به شدت چشم به راه تمدید این معافیت‌ها است. البته خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گفت است که دولت ترامپ به دنبال تمدید این معافیت‌ها است.  در گزارش بلومبرگ آمده است البته مشخص نیست که به جز شورون دیگر شرکت‌ها نیز می‌توانند معافیت 90 روزه را بگیرند یا خیر چرا که دوتل ترامپ همچنان به دنبال اعمال فشار حداکثری علیه  ونزوئلا است.
 
افزایش قیمت برنج‌های وارداتی در بازار
 
رصد بازار نشان می‌دهد برنج‌های هندی در بازار افزایش یک تا یک هزار و 500 تومانی و برنج های پاکستانی افزایش 2 تا 3 هزار تومانی داشته اند. علت افزایش قیمت برنج‌های وارداتی در ماه اخیر کاهش واردات نسبت به مدت مشابه سال گذشته عنوان می‌شود. انجمن واردکنندگان برنج حداکثر میزان برنج خارجی که اجازه ورود به کشور از ابتدای سال تا کنون پیدا کرده است را حداکثر 930 هزار تن عنوان می‌کند. این رقم درحالی است که در مدت مشابه سال گذشته میزان واردات برنج به کشور بیش از 110 هزار تن بوده است. دلیل کاهش واردات برنج به کشور عدم تخصیص ارز به آن عنوان می‌شود که اکنون در گمرک مانده‌اند و هزینه انبار یا دموراژ به آن‌ها اضافه می‌شود. وزارت جهاد کشاورزی یکی از مخالفین واردات برنج است این وزارتخانه چرایی مقاومت در برابر واردات را تولید مناسب داخلی عنوان می‌کند. /ایلنا
 
آمریکا اعمال تعرفه بر واردات ۷.۵ میلیارد دلار کالا از اروپا را کلید زد

دولت آمریکا اعمال تعرفه‌های تنبیهی به دلیل حمایت اتحادیه اروپا از شرکت هواپیماسازی ایرباس را با چراغ سبز سازمان تجارت جهانی رسما آغاز کرد. اقدام تنبیهی آمریکا شامل اعمال تعرفه 10 درصدی بر واردات هواپیماهای ایرباس و تعرفه 25 درصدی بر واردات برخی محصولات کشاورزی از جمله پنیر ایتالیاست. برونو لمایر وزیر اقتصاد فرانسه ساعاتی پیش از آغاز اعمال این تعرفه‌ها نسبت به این اقدام آمریکا به شدت انتقاد کرد و گفت ما به عنوان کشورهای اروپایی طی چند ماه آینده تحریم‌های مشابهی را علیه آمریکا اتخاذ خواهیم کرد که این تحریم‌ها ممکن است  از تحریم‌های آمریکا شدیدتر باشد و در قالب سازمان تجارت جهانی انجام خواهند شد و در تلافی اقدامات آمریکا اجرایی می‌شوند. لمایر همچنین خواستار حل این مناقشه از طریق مذاکره شد و اعلام کرد: در شرایطی که اقتصاد جهانی شاهد کاهش رشد است وظیفه ما این است که تمام تلاشمان را بکنیم تا از چنین مناقشاتی جلوگیری کنیم. گروه‌های تجاری در اروپا شامل تولید کنندگان ابزارآلات در آلمان و برخی شرکت‌های اسکاتلندی نسبت به این اقدام آمریکا به شدت انتقاد کرده و خواستار حذف تعرفه‌ها علیه واردات کالاهای اروپایی در آمریکا شده‌اند. سازمان تجارت جهانی روز دوشنبه هفته گذشته رسما به آمریکا اجازه داد تا به دلیل تخصیص یارانه توسط کشورهای اروپایی به شرکت هواپیماسازی ایرباس، بر واردات 7 و نیم میلیارد دلار کالا از اتحادیه اروپا به این کشور تعرفه اعمال کند.

 
 
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۴
طلافروشان و صرافان هم مانند پزشکان و وکلا در حال فرار از دادن مالیات هستند. چرا با این متخلفان برخوردی صورت نمی‌گیرد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
کجتی پتن نوشته شده بود هجوم فروش برای طلا ؟!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
طلا فروش، پزشک، وکیل
روزهای دیگه فوتبالیست، بازیگر
بعدش نمایشگاه ماشین، مشاور املاک
بعدش رستوران دار اغذیه فروش
اونقدر ما رو دسته بندی می‌کنند و به جون همدیگه میندازند که نمی‌فهمیم از کجا خوردیییم
و ما همچنان مشغول بازی خوردیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
نترس داداش.چنان پدری از طلافروشا دراوردن اکثرشون یا به خاک سیاه نشستن یا تو فامیل کسی رو میشناسم بیچاره کلا مغازه و اینا رو تعطیل کرده و رفته مسافر کشی تا خرج خونواده رو دربیاره.25 سال هم تو این کار بودبدبخت....
ما همچنان در کشورمان یعنی ایران منتظر «یک روز خوب» هستیم!!!
بی انصافی است اگر برنج های ایرانی را برنج و مصنوعات ناشناخته ی وارداتی هند و پاکستان را نیز برنج بنامیم.

هنوز کسی نمیداند آیا اینا برنج هستند یا خمیر ؟؟؟؟
وزارت بهداشت بخاطر رعایت حفظ حریم وارد کننده هیچ اظهار نظری نمیکند !!!!!!!

یک وعده برنج پاکستانی که مثلا از هندی بهتره را بخورید مثل این است که یک گاو را با پوست خوردید و یکهفته نفخ شکم و یبوست و انواع بیماریهای گوارشی را باید تحمل کنید
کشور دوست و برادر روسیه گازه اروپا و ترکیه بغل دست ایران رو تامین کرد خدا را شکر
پزشکان شاغل در بخش دولتی بعد از تأخیر یکساله در دریافت کارانه سی و پنج درصد مالیات می دهد.ایا طلا فروشان سی و پنج در هزار هم مالیات می دهند؟
مشاوران و دلالان املاک و دفاتر مهندسی ساختمان هم با درآمدهای تریلیاردی از دادن مالیات طفره می‌روند.
از طلافروش و زرگر جماعت حریص‌تر ندیده‌ام.
بورس بای بای
برنجهای بسمتی هندی و پاکستانی توی اروپا استفاده می شوند
برنجی درجه یک آستانه که سال ۹۶ کیلویی ۷/۵ هزار تومان بود در سال ۹۷ شد کیلویی ۱۳/۵ هزار تومان و همان برنج در سال ۹۸ با هزار منت کیلویی ۲۲ هزار تومان ؟....
هموطن در همه ى اصناف چه پزشك چه دندانپزشك چه زرگر و... كله گنده هاش ماليات نميدن ولى بقيه شون ميدن فعلا بيمه هارو ميخوان از ماليات معاف كنن فكرشو بكنين بيمه ها ماليلت ندن؟!!!!
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر