بازدید 15912
«واشنگتن پست» عنوان کرد؛

تشدید بی اعتمادی بین آمریکا و امارات در جنگ احتمالی با ایران!

امارات متحده عربی ـ یکی از پایدارترین متحدین آمریکا در خاورمیانه و یک محرک اصلی رویکرد سخت رئیس جمهور ترامپ در مقابل ایران در حال گسست از واشنگتن است و این پرسش را مطرح می‌کند که در صورت جنگ میان ایران و آمریکا، می‌تواند به آمریکا برای تأمین امنیت خود اتکا کند؟
کد خبر: ۹۱۷۶۲۸
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۸ 12 August 2019

امارات متحده عربی ـ یکی از پایدارترین متحدین آمریکا در خاورمیانه و یک محرک اصلی رویکرد سخت رئیس جمهور ترامپ در مقابل ایران در حال گسست از واشنگتن است و این پرسش را مطرح می‌کند که در صورت جنگ میان ایران و آمریکا، می‌تواند به آمریکا برای تأمین امنیت خود اتکا کند؟

به گزارش «تابناک»؛ در این رابطه، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست، در گزارشی به تغییر رویکرد امارات متحده عربی در قبال ایران پرداخته و نوشته است، امارات از هرگونه جنگ میان ایران و آمریکا واهمه دارد و به همین جهت به ایران نزدیک شده تا در جنگ احتمالی میان ایران و آمریکا آسیب نبیند.

در ادامه این مطلب آمده است: در هفته‌هایی که ایالات متحده آمریکا برای مقابله با تهدیدات ایران برای حمل و نقل دریایی، نیروی دریایی خود در خلیج فارس را تقویت کرده است، دولت امارات متحده عربی یک هیأت از گارد ساحلی خود را برای گفت‌وگو درمورد امنیت دریایی به تهران اعزام کرده که مغایر با هدف واشنگتن برای منزوی کردن است. پس از انفجار مین های سنگین در تانکرها در ساحل امارات در ماه ژوئن، امارات متحده عربی از ایالات متحده و عربستان سعودی جدا شد و از مقصر دانستن ایران سر باز زد.

این کشور همچنین از عقب نشینی نیروهایش از یمن خبر داد؛ جایی که در کنار عربستان سعودی، برای کنترل این کشور با حوثی های تحت حمایت ایران در حال جنگ است. این مسأله باعث شد تا شبه نظامیان جدایی طلب تحت حمایت امارات با دولت تحت حمایت آمریكا در شهر عدن درگیر شوند و این مورد دیگری از اختلاف امارات و ایالات متحده است.

جیمز متیس، وزیر دفاع سابق آمریکا از امارات به دلیل حمایت جسورانه اش از عملیات های نظامی آمریکا در سراسر جهان از جمله در سومالی و افغانستان به نام «اسپارت کوچک» یاد کرده بود. بخش عمده ای از جنگ اخیر علیه داعش از پایگاه هوایی ایالات متحده واقع در الذفرا در امارات متحده عربی، هدایت شد.

با توجه به اینکه روابطش با واشنگتن امارات را در خط مقدم جنگ احتمالی با ایران قرار می دهد، اماراتی ها به دنبال فاصله گرفتن از لفاظی های خصمانه دولت ترامپ علیه ایران هستند.

تشدید بی اعتمادی میان آمریکا و امارات در جنگ احتمالی با ایران!

در این رابطه، یک مقام اماراتی که خواست نامش فاش نشود، عنوان کرد: امارات متحده عربی جنگ نمی خواهد. مهمترین چیز امنیت و ثبات و برقراری صلح در این بخش از جهان است.

دیپلمات ها و تحلیلگران در مورد اینکه آیا ایالات متحده می تواند به حمایت از سوی امارات در صورت جنگ با ایران اعتماد كند، با دیده تردید می نگرند.

«تئودور کاراسیک» تحلیلگر مسائل کشورهای خلیج فارس گفت: «امارات متحده عربی به طور فزاینده ای از اهداف ایالات متحده فاصله می گیرد. این پیوند ضعیف در سیاست ترامپ پیشبرد سیاست فشار حداکثری را تضعیف خواهد کرد.»

این اولین بار نیست که امارات از سیاست های واشنگتن فاصله گرفته است. این کشور کوچک اما ثروتمند و بلندپرواز در یک دهه گذشته برنامه های زیادی برای توسعه نفوذ خود در منطقه دنبال کرده که در مواقعی متضاد با راهبرد کلان واشنگتن در خاورمیانه بوده است.

امارات از کودتای علیه محمد مرسی مورد حمایت آمریکا در مصر حمایت کرد و منجر به سرنگونی یک دولت دموکراتیک در این کشور شد. علاوه بر این، در لیبی نیز از خلیفه حفتر پشتیبانی کرده که یک گروه همسو با جریان شبه نظامیان افراط گرای اسلامی است. همچنین این کشور به همراه عربستان، قطر به عنوان یکی از کلیدی ترین متحدان آمریکا در منطقه را تحت محاصره و فشار قرار داد.

این کشور کوچک همچنین با لابی گری قدرتمند خود در سیاست داخلی آمریکا، نقش قابل توجهی در خروج ترامپ از توافق هسته ای با ایران ایفا کرد. با این حال، ایران در برابر این تحرکات امارات سکوت نکرده و اقداماتی را در خلیج فارس انجام داده که منجر به عقب نشینی امارات از مواضعش در برابر ایران شده است.

تحلیلگران می گویند، موقعیت، اقتصاد و شهرت امارات متحده عربی به عنوان یک پناهگاه امن برای بیگانگان باعث می شود که حتی از رویارویی سطح پایین ـ شاید بیش از هر کشور دیگری در منطقه ـ هراس داشته باشد. تنگه هرمز، جایی که جنگ به احتمال زیاد از آنجا شروع می شود، خط ساحلی اماراتی را پوشش می دهد و امارات متحده عربی وابستگی زیادی به آنجا برای تجارت خارجی خود دارد.

الیزابت دیکینسون از گروه بین المللی بحران گفت: اگر خارجی ها بترسند و این کشور را ترک کنند، جمعیت در امارات به نصف می رسد و اقتصاد این کشور فلج خواهد شد.

سیدحسن نصرالله، رهبر حزب الله و نزدیک ترین متحد ایران در منطقه در ماه جولای در سخنرانی خود عنوان کرد که امارات یکی از اهداف تهاجمی در صورت وقوع جنگ میان ایران و آمریکا خواهد بود و گفت: در صورت وقوع جنگ، برج های شیشه ای امارات خواهند ماند؟! اگر امارات نابود شود به نفع حاکمان و مردم این کشور خواهد بود؟!

به صورت کلی، امارات متحده عربی از هرگونه درگیری میان آمریکا و ایران به شدت هراس دارد و می کوشد با کم کردن اختلافات خود با ایران و فاصله گرفتن از آمریکا، از آسیب پذیری خود در هرگونه جنگ احتمالی جلوگیری کند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۲۳
تهدید علنی شیوخ منطقه باید در دستور کار ایران باشد. وقتی جنگ شود باید این کشورها نیز صدمه ببینند. نمیشود این صدمه مختص ایران باشد.حمله به ایران خط قرمز موجودیت یک کشور است.
من باور نمیکنم

اعراب از هر فرصتی برای ضربه زدن به ایران استفاده میکنند حتی فرصت چرخش موقت و دوستی کوتاه مصلحتی با ایران .

فریب امارات را نخورید
فریب اعراب را نخورید
هر کشوری هرکاری و هر چرخشی در سیاست انجام دهد برای مصلحت خودش و ملتش است مگر ایران !!!!!

منفعت و مصلحت اماراتی ها میگه با برنامه های ولیعهد جدید ، عربستان قراره امارات دوم بشه و رقیب اقتصادی منطقه . پس بهتراست فعلا بیخیالش شویم و او را با یمن در گود جنگ رها کنیم تا سالهای سال عقب مانده و داغون بماند .
امارات چشم نداره ببینه ایران در سواحل جنوبی اش منطقه آزاد تجاری داشته باشه .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
مثل بوقلون بودن شابد مطلوب شماها باشد ولی خیلی های دیگر جور دیگری فکر می کنند پس برو دنبال کارت.
زهرا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
بله دقیقا امارات نقش و رنگ عوض می کند
تحلیل تکنیکال افزایش همزمان قیمت جهانی طلا و دلار تنها منتج به یک تفسیر میشوند « نزدیک بودن اغازیک جنگ بزرگ» !!! بااین استدلال الان که قیمت دلار بصورت مصنوعی پایین نگه داشته شده بهترین فرصت برای خرید است !!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
سفرهای پی درپی مسئولان به منطقه هم این فرضیه راتاییدمیکند
ناشناس
| Germany |
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
واقعا که از هر فرصتی برای آب کردن دلارهای بادکرده ات استفاده میکنی
آرمان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
لعنت بر این تفکرات دنیا پرستانه
خدا کنه جنگ نشه ولی اگه بشه هم عجب چیزی میشه همشون با دشداشه و دمپایی یه لنگه فرار می کنن خائن های آدمکش خودشون خوب می دونن چه بلایی سرشون میاد نوکرهای بی غیرت
مگه قرار است جنگ بشود ؟ آمریکا و دولت ترامپ نیازی به جنگ با ایران ندارند . همین تحریم ها برایشان بس است .
امارات پول داده و این مقاله بی ربط را واشنگتن پست نوشته است. امارات و عربستان و بحرین بدون اذن ترامپ آب هم نمی خورند، اصلا باور نکنید که تشدید بی اعتمادی بین امارات و آمریکا اتفاق افتاده است. همین عکس را نگاه کنید. هر آنچه که در امارات از طراحی تا اجرا تا درختکاری یا حتی آسفالت خیابان می بینید توسط شرکتهای آمریکا یا انگلیسی اجرا شده. امارات اصلا کوتاه نیامده بلکه تغییر استراتژی داده است. اینها نوکر گوش بفرما آمریکا هستند نه تصمیم گیر.
تابناک ترجمه نکردی ۳۰۰ میلیارد دلار پولی که زمان احمدینژاد در بانکهای امارات برده شده، و الان هم که وضع اقتصاد دنیا داره خراب میشه دوباره میخوان ایرانو بدوشن
امارات نقش انگلیس را در خاورمیانه ایفا می کند خباثت و بلندپروازی های شیوخ دبی و ابوظبی عاقبت کار دستش
می دهد متاسفانه متاسفانه عده ایی از هنرپیشه و سیاست مداران وطنی علنی از شیوخ امارات حمایت می کنند
منافع ملی. این همون چیزیه که تو ایران تعربف نشده!
امارات در سایه پایداری ایران می تواند به حیات خود ادامه دهد. امارات یک روستای پولدار هست و نمی توان از کلمه کشور برای آن استفاده کرد. اماراتی که یک گروه ۲۵ نفر سرباز معمولی می توانند آرامش امنیتی آن را خدشه دا ر کند، مطمئنا از کلمه کشور نمی توان برای آن استفاده کرد. همین وضعیت برای عربستان سعودی نیز صادق هست.
برداشت بنده این است که تحلیل گران اماراتی احتمال بروز چنین جنگی را بسیار بالا دانسته و با هدف کاهش تلفات خود این مواضع مزورانه و موقتی را گرفته اند.
امارات جنوب یمن را جدا کرده وبا ایران هم خیال درگیری ندارد و با عربستان هم در توافق است.
بستن قرارداد دوستی با ایران به مفهوم مثبت برای ایران هم چندان بنظر نمی آید چون پادگانها و کشتی های امریکا هم در مرکزش در امان می مانند پس بردی آنچنانی که صحبتش می شود برای ما نیست ولی میتواند در مسیر صلح در منطقه ارزیابی شود.
واشنگتن پست حرف مفت زیاد میزنه،شما هم تحلیل خودتون رو لا به لاش میزارید...
اين كه امارات ب ايران نزديك شود فوق العاده عالي است، اما ما چ كرديم كه اين كشور مهم را از دست داديم ميتوانستيم امارات و عربستان را شريك خودمان در سوريه كنيم، آنوقت محور مقاومت با پشتيباني امارات و شايد عربستان غرب و نوكرش اسرائيل را فلج ميكرد، مرحوم هاشمي ورود روسيه به سوريه را قبول نداشت و به عربستان توصيه كرده بود ك ب جنگ با يمن خاتمه دهد ك ب نفعش ميباشد، ايشان نزديكي ب عربستان و كشورهاي ساحلي خليج فارس را مفيد ميدانست تا جاييكه ميتوانيم بايد ب رياض و امارات نزديك شويم تا غرب نتواند ما را به زانو دربياورد
تحلیلگر طوری جفنگیاتش را بیان میکند گویی امارات از خودش قدرت مانور و تصمیم گیری دارد و با سیاست های ترامپ گاهی مخالفت میکند!اماراتی ها ک از سیاست سر در نمی آورند تمام راهبرد ها و حرکت ها با مشاوره و دستور لندن و واشنگتن انجام میشود.کی آمریکا حامی دولت اسلامی محمد مرسی بود؟مگر میشود کشوری ک هرازچندگاهی زمزمه ی قراردادن اخوان المسلمین در لیست سازمانهای تروریستیش شنیده میشود از دولت رهبر اخوان المسلمین حمایت کند؟خود امریکا کودتا را ترتیب داد.خود امریکا دستور به منزوی کردن قطر داد ترامپ بود میگفت در جلسه ای بین کشورهای خلیج فارس نشستم گفتم دیگر حمایت از تروریست بس است چ کسی اینجا از تروریست حمایت میکند همه به قطر اشاره کردند.
امارات قطر کویت اصلا هیچ کشور عربی با ما نیست این ما هستیم که میگوییم با بعضی هاشون هستیم اینها برای در امان ماندن از ترکش های جنگ احتمالی ادای دوستی را در میارن ولی مسبب اصلی تحریم کشورمان همین امارات فسقلی است
ایران باید مثل همین اعراب با نیرنگ و بر اساس منافع ملی نقش بازی کنه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار